Cat eye make up - zo maak je prachtige cat eyes!

Cat eye is een klassieke ooglook die je ogen een prachtige ‘katachtige’ vorm geven. Hoewel iedereen deze felle, gewingde eyeliner look mooi vindt, is het uitvoeren van de cat-eye-look niet one-size-fits-all. Het is belangrijk om rekening te houden met je oogvorm wanneer je een cat eye / kattenoog tekent. 

Hoewel de techniek voor iedereen hetzelfde blijft, kan de dikte van de lijn en de lengte van de vleugel veranderen. Lees verder om erachter te komen hoe je een cat eye kan creëen die bij je oogvorm past. Vergeet niet om make-upremover en wattenstaafjes bij de hand te houden om eventuele fouten te herstellen die kunnen optreden op weg naar het perfecte kattenoog.

De juiste eyeliner maakt een wereld van verschil

Het is moeilijker dan normaal om een ​​vloeiende lijn te trekken als je eyeliner onderweg aan de huid trekt. Als dat het geval is, kan je eyeliner door ouderdom uitgedroogd zijn of moet je misschien investeren in een gladdere formule. Zorg er ook voor dat het penseel dat je gebruikt een scherpe, stijve punt heeft om dunne, rechte lijnen te maken.

Shop hier je favoriete eyeliner

cat eye makeup

How to do cat eye makeup in 5 stappen

Een kattenoog lijkt op een gevleugelde / winged eyeliner, maar heeft meestal een dikkere vleugel die zowel de bovenste als de onderste wimperlijn omvat. Volg de stappen hieronder om een standaard kattenoog te maken met eyeliner:

STAP #1: Bereid je ogen voor

Bereid het gebied rond je ogen voor. Gebruik concealer of oogschaduwprimer onder je ogen en op de oogleden om een ​​gladde, gelijkmatige basis voor je make-up te creëren en om deze beter te laten hechten. (Houd concealer en make-up remover bij de hand om eventuele fouten te herstellen.)

Bedek je ogen met oogschaduw, indien je dit wilt gebruiken. Het is belangrijk dat je dit doet voordat je eyeliner aanbrengt. Probeer een subtielere tint als je wilt dat je eyeliner opvalt, of gebruik een donkerdere tint als je voor een glamoureuze look gaat en een smokey eye combineert met je cat eye.

STAP # 2: Vind de juiste hoek

Neem een ​​stuk plakband en plaats het in een hoek van 45 graden, beginnend aan het einde van je bovenste wimperlijn. Deze stap zorgt ervoor dat je vleugel recht omhoog gaat in plaats van naar beneden of te horizontaal.

Je kunt het ook met iets anders dan plakband doen, door een recht voorwerp (je bankpas bijvoorbeeld) naast je oog te houden in een hoek van 45 graden en hiernaast een lijn te trekken. Waar je ook voor kiest, het is belangrijk om een hulpje te hebben zodat de lijn mooi recht is.

Een van de meest voorkomende cat-eye-fouten is ‘curly cats’, waarbij de eyeliner-vleugel naar boven krult in plaats van recht naar buiten te steken. Het zal de vorm van je oog veranderen en dit is bij de cat eye niet de bedoeling.

STAP # 3: Trek de eerste lijn

Trek met een eyeliner naar keuze een korte, dunne lijn langs de rand van de tape. De lijn moet beginnen als een voortzetting van je laatste wimper, omhoog en naar buiten gaan naar de buitenrand van je wenkbrauw.

STAP # 4: Concentreer je op de binnenste en buitenste hoeken

Ga terug en lijn de rest van je bovenste wimperlijn naar je binnenste hoek, blijf zo dicht mogelijk bij de wimperlijn. Doe hetzelfde voor je onderste wimperlijn. Zorg er dan voor dat je het gebied tussen de bovenste lijn en de onderste lijn bij de buitenste hoeken opvult met eyeliner.

STAP # 5: Vind de juiste vorm

Nu de fundering op zijn plaats zit, zoek je hieronder je oogvorm om erachter te komen waar en hoeveel je de vleugel moet uitbouwen.

Je oogvorm moet de vorm van je eyeliner bepalen

Oogleden hebben verschillende maten en vormen en dat speelt een grote rol bij het bepalen van de grootte en vorm van je eyeliner wing. Ontdek hieronder wat voor soort vorm bij wat voor soort ogen past.

Cat eyes voor wijd uit elkaar staande ogen:
De dramatische en lange vleugel van cat eye make-up kan soms je toch al wijd uit elkaar staande ogen nog groter maken. Minimaliseer dit effect door je vleugel kort en naar boven gericht te houden.

Cat eyes voor dicht bij elkaar liggende ogen:
Net zoals je wijd uit elkaar staande ogen naar binnen zou willen trekken, zul je dicht bij elkaar staande ogen naar buiten willen strekken. Maak je lijn slanker en langer en iets meer horizontaal, zodat de oogvorm breder wordt. Zorg ervoor dat je de eyeliner niet helemaal naar de binnenste hoeken brengt. Houd de focus naar buiten gericht om die ogen te openen.

Cat eyes voor kleine ogen:
Voor kleinere ogen, probeer de lijn een beetje uit te vegen, want een zeer precieze lijn kan de ogen nog kleiner doen lijken. Voeg je vleugel toe en veeg het een beetje uit, zodat het een meer smokey effect krijgt. Dit zal het gebied rond de ogen vergroten. 

Cat Eyes voor hangende oogleden:
Omdat je oogleden een beetje hangen, zul je een klein lijntje nooit zien als je je ogen opent, dus hoe dikker hoe beter. Voor ogen met hangende oogleden en kleine ogen wordt aangeraden om geen eyeliner langs de onderste wimperlijn te gebruiken, omdat de ogen er dan kleiner uit zullen zien. Breng het in plaats daarvan gewoon aan aan de buitenrand van de onderste wimperlijn.

Cat Eyes voor amandel ogen:
Om een ​​amandelvorm te accentueren en het uiterlijk van grotere, langere, meer verleidelijke ogen te creëren, is het belangrijk om de lijn dun te houden over de lengte en door tweederde van het oog. Verhoog op dat punt de dikte en eindig met een semi-dramatische vleugel aan het einde. Voor deze vorm wordt het ook aangeraden om de liner op de onderste wimperlijn te brengen om de make-upvorm van kattenoog echt na te bootsen.

Cat eyes voor ronde ogen:
Als je irissen volledig zichtbaar zijn als je ogen open zijn en van nature rusten, dan heb je waarschijnlijk ronde ogen. Begin van buitenaf, teken in een neerwaartse hoek naar de buitenhoek van het oog. Breng de eyeliner naar binnen aan en stop in het midden van je ooglid waar je pupil is als je recht vooruit kijkt.

Cat Eyes voor omhoog getrokken ogen:
Omhoog getrokken ogen nemen een vergelijkbare vorm aan als amandelvormen, maar ze hebben een natuurlijke lift aan de buitenste hoeken waardoor ze omhoog worden getrokken. Dit maakt ze ideaal voor een kattenoog. Volg de natuurlijke, opgetilde vorm met je eyeliner.

Cat Eyes voor neergeslagen ogen:
Naar beneden gebogen ogen hangen aan de buitenste hoeken iets naar beneden, dus een vleugel is ideaal om een ​​mooi, natuurlijk liftend effect te creëren. De truc hier is om de lijn veel hoger te beginnen dan je zou denken. Probeer je hoofd achterover te leunen en een lijn te maken die in een hoek van 45 graden wijst, beginnend vanuit het midden van het oog naar de slaap toe.

Cat eyes voor monolids:
Monolids zijn een oogvorm die geen plooi lijkt te hebben. Het maken van de dunste lijn die mogelijk is, is het beste voor deze vorm. Eyeliner moet zeer dicht op de wimperlijn worden aangebracht of strak worden omlijnd (direct tussen de wimpers aangebracht) om zichtbaar te zijn. Of probeer voor een meer dramatische look een dikkere laag voering in het midden van je oog en een kortere vleugel die net voor je ooghoek begint.

Cat eyes voor diepliggende ogen:
Diepliggende ogen hebben een sterk wenkbrauwbot dat je oogmake-up eronder kan verbergen, dus probeer een dikkere lijn te maken met eyeliner zodat het zichtbaar is als je recht naar je spiegelbeeld kijkt. Een manier om dit te doen is door de eyeliner dunner te houden aan de binnenkant van de ogen en dikker aan de buitenkant.

Weersta de neiging om je ogen te sluiten of te strekken

Veel mensen gebruiken hun vingers om hun ooglid te strekken bij het aanbrengen van een eyeliner wing. Het is misschien gewoon een reflex, maar het kan een kattenoog eigenhandig ruïneren. Het ‘rekken’ van je oog riskeert de consistentie en symmetrie van de eyeliner te vervormen.

Het maken van een eyeliner vleugel wanneer je oog volledig gesloten is, kan soortgelijke problemen veroorzaken, omdat de vorm van het oog kan veranderen bij het openen en sluiten. Dit geldt vooral voor ogen met hangende oogleden en mensen met een rijpere huid. Breng daarom altijd eyeliner aan met je ogen open.

Gebruik make-up remover tussendoor

Zelfs de professionals hebben make-up remover bij de hand om hun kattenogen te perfectioneren of te corrigeren. Wanneer je lijn niet helemaal recht is, kun je altijd een dun wattenstaafje met wat make-up remover gebruiken om de lijn te verscherpen. Vervolgens kun je met de andere kant van het wattenstaafje wat concealer aanbrengen om de randen nog scherper te maken.

Voel je dus niet slecht als je je cat eye bij de eerste poging niet perfect krijgt. Kleine imperfecties kun je verwijderen met make-up remover en concealer. In het ergste geval probeer je het gewoon opnieuw. Hoe dan ook, je wordt beter naarmate je meer oefent.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *