boeken om af te vallen

Boeken om af te vallen: Beste dieetboeken ooit!

Ben jij opzoek naar de beste boeken om af te vallen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Afvallen kan een hele uitdaging zijn en het verloopt niet altijd op rolletjes. Er zijn dagen dat je broek wat losser zit en je zin hebt om iets te vieren, en weer andere dagen wanneer je je verslagen voelt nadat je op de weegschaal stapt en ziet dat het aantal niet is gezakt. Het kan een hele strijd zijn om je streefgewicht te behalen.

Heb je al verschillende diëten geprobeerd, maar wil niets werken? Of val je eerst af en kom je daarna weer aan (het jojo-effect)? Dan weet jij dit vast als geen ander. Grijpen naar een goed boek kan zomaar eens de oplossing zijn voor al je problemen. Of je nu maar een paar kilo kwijt wilt, of 50 kilo, er zijn verschillende boeken om af te vallen die je hier bij kunnen helpen. In dit artikel is een top 10 gemaakt van de beste dieetboeken – zowel fysieke boeken als e-boeken. Deze inspirerende boeken helpen je snel, effectief en gezond af te vallen. Je kunt kiezen voor een boek gericht op een speciaal dieet of juist een boek waarbij je leert gezond te eten zonder bepaalde voeding compleet te vermijden. Er is genoeg keuze om af te vallen, lees gauw verder om de beste boeken om af te vallen te ontdekken!

De beste boeken om af te vallen: Top 8!

1. Afvallen met gezond en vooral lekker eten

Natalia Rakhorst en Walter Rakhorst

In een lijst met de beste boeken om af te vallen hoort dit boek zeker thuis. Deze absolute bestseller heeft al meer dan 150.000 exemplaren gekocht. Afvallen en genieten van lekker eten lijken voor veel mensen in eerste instantie niet goed samen te gaan. Natalia en Walter (de schrijvers van dit boek) denken daar anders over. Zij hebben zich ten doel gesteld om zoveel mogelijk mensen te helpen met afvallen maar dan wél met lekker eten. En dit is heel effectief! Project Gezond is ontstaan in 2015 vanuit Natalia haar passie voor voeding en gezondheid en Walter zijn passie voor koken. Inmiddels is gebleken dat dit de perfecte combinatie is.

Dit boek bevat 8 complete weekmenu’s, 40 heerlijke recepten en een ton aan informatie over afvallen in het algemeen. Volg de weekmenu’s, proef de heerlijke en makkelijke recepten en ontdek zelf hoe je afvallen en lekker eten perfect met elkaar kunt combineren. De manier van eten die Natalia en Walter laten zien kun je met gemak en plezier jarenlang volhouden. Dit is geweldig nieuws als je kijkt naar het aantal diëten van tegenwoordig waarbij je zowat niks meer mag eten. Het zorgt er ook voor dat de kilo’s die je kwijtraakt voorgoed wegblijven.

Als je al verschillende diëten hebt geprobeerd, maar telkens weer aankomt na een tijdje, of erger nog, helemaal niet afvalt, wordt het tijd om de Afslank Receptenbijbel erbij te pakken! Eén van de belangrijkste redenen waarom bijna alle diëten niet vol te houden zijn is door een saai en eentonig eetpatroon, en ellenlange regels en beperkingen. Vandaag wordt de dag dat je deze waardeloze diëten voorgoed achter je laat en al je overtollig (buik)vet gaat verslaan.

De Afslank Receptenbijbel is een online eBook. Let op, het is dus geen fysiek boek. Het digitale boek bestaat uit simpel te bereiden recepten met de juiste ingrediënten, waardoor snel en blijvend resultaat makkelijk te behalen is.

Bij de standaard diëten gaan mensen al snel jojoën. Dit begint meestal na een aantal weken. De reden hiervoor is meestal dat het dieet zo streng is dat het amper vol te houden is. Hierdoor vallen veel mensen snel wat kilo’s af, maar de weken daarna komen ze het snel weer aan. Alle moeite die je hebt gedaan is dan voor niets. De aanpak in de Afslank Receptenbijbel is heel anders dan dat van een streng en beperkend dieet. Dit zorgt ervoor dat het jojo-effect niet zal voorkomen.

Het e-book bevat:

 • Meer dan 100 heerlijke (en makkelijke) recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.
 • De 4 pilaren om meerdere kilo’s per week te verliezen (pilaar #3 zien mensen vaak over het hoofd)
 • 6 verschillende categorieën van lekkere recepten, met onder meer kipgerechten, visgerechten, vegetarische gerechten, salades, sauzen, dressings, desserts en meer
 • 13 principes voor een blijvend slank lichaam en een gezonde leefstijl
 • Tijdbesparende kant-en-klare dag- en weekmenu’s + boodschappentips
 • Welke vervangende producten je kunt gebruiken bij bekende allergieën
 • Welke voedingsmiddelen je beter kunt voorkomen als je succesvol gewicht wil verliezen en nog veel meer

3. Eet als een expert

Marijke Berkenpas

In bestseller ‘Eet als een expert’ scheiden de experts van I’m a foodie zin van onzin van voedselhypes, en bundelen overzichtelijk onderbouwd voedingsadvies over lekker en gezond eten.

Dit boek is het superhandig en inspirerend handboek van de experts van I’m a foodie. Marijke Berkenpas, Jolien Klamer, Gaby Herweijer en Liesbeth Smit scheiden de zin en onzin van voedselhypes van elkaar. Ze leggen uit welke voeding gezond is en waarom. Met lekkere ideeën voor ontbijt tot diner en handige weekschema’s. Het boek bevat meer dan 150 makkelijke en overheerlijke recepten.

Als je je hebt verdiept in verschillende manieren om snel en effectief af te vallen, heb je vast wel eens van intermittent fasting gehoord. Het is een van de meest populaire dieetmethode van dit moment. Je gaat hierbij afvallen door te gaan vasten. Het geeft je een nieuwe start voor een slank en fit lichaam. Intermittent fasting is een kookboek ontworpen door de Food Sisters. Het helpt je op een makkelijke (en lekkere) manier je doelen te bereiken. Je kunt de weekmenu’s volgens de intermittent fasting methode volgen en genieten van de snelle en makkelijke recepten.

Wil je graag het Keto dieet gaan volgen? Dan is de Keto Revolutie de beste plek om te beginnen. Het legt je alles uit wat je moet weten over het Ketogeen dieet en zo veel meer. De oprichter van Keto Revolutie, Mitchel van Duuren, is een bekende voedings- en dieet blogger en vlogger die alles weet over het keto dieet en hoe je er succesvol en gezond mee kunt afvallen. De Keto Revolutie is hét alles in één programma als je serieus aan de slag wilt gaan met het keto dieet. Het programma geeft je een exact en gemakkelijk stappenplan om in 21 dagen af te vallen en jouw algehele gezondheid te boosten.

Zoals je waarschijnlijk al ziet aan het plaatje, is de Keto Revolutie niet één boek. Het is een digitaal pakket/programma, waarbij je naar het eBook de Keto Revolutie ook nog andere eBooks en veel nuttige informatie ontvangt. Dit programma is inclusief:

 • Het boek De Keto Revolutie
 • Het handboek Intermittent Fasting
 • Het Keto Revolutie receptenboek (Met maar liefst 62 keto recepten)
 • 21 Dagen Maaltijdplanners + boodschappenlijstjes
  Keto Videocursus (20+ video’s)
 

Het dieetboek van Fajah Lourens: Killerbody dieet, is al een tijdje uit en is een echte bestseller. Je hebt er vast wel al eens van gehoord. Met haar killerbody dieet laat Fajah je een kilo per week verliezen en ben je in 12 weken mooi slank. In het dieetplan wordt eenvoudig stap voor stap uitgelegd hoe de komende 12 weken eruit gaan ze. Het wordt opgedeeld in een eerste, tweede en derde fase. Naast enkel afvallen is het boek ook gericht op het kweken van spiermassa om een fit lichaam te krijgen. Zo omvat het naast eet schema’s ook uitgebreide trainingsschema’s (voor thuis of in de sportschool). Verder bevat het boek een schat aan informatie over voeding. Ze legt van alles uit over clean eten, diervriendelijk vlees, supplementen, cellulites en alternatieven voor een vegetarisch voedingspatroon.

Als je na 12 weken je doelen hebt bereikt, houdt het niet ineens op. Fajah heeft een apart hoofdstuk geschreven met uitleg over hoe je op gewicht kunt blijven. Dit is voor de meeste mensen erg handig, aangezien een streefgewicht behouden misschien nog wel lastiger is dan het afvallen zelf.

De meeste mensen starten net voor de zomer met een dieet en hopen dat ze binnen een zeer grote tijd hun ultieme droomlichaam kunnen bereiken. Helaas loopt dit vaak toch net even wat anders. Jaar na jaar lukt het toch maar niet. Ondanks dat er tegenwoordig ontzettend veel informatie over gezondheid en voeding beschikbaar is, blijft het lastig om erachter te komen wat nou wel en niet werkt.

In de afgelopen 6 jaar heeft Youtuber en gecertificeerd personal trainer, Merijn Schoeber (de schrijver van dit boek) een levensstijl weten te ontwikkelen die volledig gebaseerd is op de wetenschap en eigen ervaringen. Door het lezen en bestuderen van dit dieetboek leer je wat het beste werkt en voorkom je dat je je gezondheidsdoelen en/of droomlichaam niet behaalt door ongezonde diëten. Deze geven enkel resultaat voor de korte termijn en zijn vaak moeilijk of zelfs ongezond om vol te houden. In dit boek krijg je het ultieme stappenplan naar jouw droomlichaam. Het boek is zo opgesteld, dat het zowel voor mannen als vrouwen toe te passen is. Verder laat Merijn Schoeber zien:

 • hoe je de juiste mindset creëert en doelen kunt stellen
 • hoe je zonder al te veel restricties toch vet kunt verliezen, ook op de lange termijn
 • hoe je bepaalt hoeveel en welke voeding je nodig hebt
 • hoe je kunt bewegen en sporten in combinatie met deze levensstijl
 • hoe je focus kunt behouden
 • hoe je omgaat met fabels, mythes, negativiteit en zelfs jaloerse mensen

Ook krijg je bij dit boek veel (gratis) tools aangereikt, die het behalen van je doelen vereenvoudigen.

Dit boek is net even wat anders dan de eerder genoemde boeken om af te vallen. Het boek Mindful afvallen is geen crash dieet maar een manier om blijvend slank en tevreden te zijn. Het is een programma van in totaal 8 weken. Om te leren omgaan met overgewicht moeten we ons bewust zijn van ons gedrag. Mindful afvallen is daarbij een zeer waardevolle hulpbron! Het is een krachtige oplossing om de haat-liefdeverhouding met eten definitief te doorbreken.

Mindful afvallen doe je in principe zonder een dieet. Er zijn geen voedingsmiddelen die je niet of juist wel moet eten. Ook hoef je geen calorieën te tellen en jezelf niet uit te hongeren. Het is een nieuwe manier van afvallen voor de meeste mensen. Je valt mindful af door een andere manier van denken en door jezelf vragen te stellen als: Heb ik wel echt honger? Waarom wil ik dit eten? Heb ik dit echt nodig? Heb ik hier echt zin in? Het is een psychologische benadering over eten. Hierdoor neemt de drang naar problematisch eetgedrag af en ontwikkel je een harmonieuze relatie met eten. Hierdoor zal je gezonder gaan eten en een gezond gewicht bereiken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *