boek over zelfvertrouwen

Boek over zelfvertrouwen? De beste 10 keuzes!

Ben je opzoek naar een boek over zelfvertrouwen vergroten? Dan ben je hier aan het juiste adres! Zelfvertrouwen; het is iets wat iedereen wilt hebben, maar iets wat vaak ontbreekt bij de meeste mensen.

Weerhoudt een laag zelfvertrouwen je ervan om de beste versie van jezelf te zijn? Heb je dromen die je niet lijkt te kunnen waarmaken? Ben je bang om actie te ondernemen vanwege twijfel aan jezelf? Dan wordt het tijd om hier iets aan te gaan doen! Het is misschien niet iets wat je van de een op de andere dag heb, maar zelfvertrouwen is zeker iets wat je kan opbouwen en vergroten met de juiste technieken.

In dit artikel zijn 10 van de beste zelfhulpboeken over het opbouwen van zelfvertrouwen op een rijtje gezet. Ze zullen je tips en strategieën bieden om je zelfvertrouwen op te bouwen, te verbeteren en te vergroten.

Top 10 boeken over zelfvertrouwen vergroten

Hier volgen 10 van de beste boeken om je zelfvertrouwen te vergroten. De boeken bevatten praktische tips, tricks, methodes en technieken om je zelfvertrouwen op te bouwen. Lees de samenvattingen om te ontdekken welk boek of welke boeken je aandacht trekken. Je kunt de boeken eenvoudig aanschaffen door op de titel of de afbeelding van de kaft te klikken.

1. Vergroot je zelfvertrouwen

Voel je goed en presteer beter

Auteur: Robert Haringsma

Wil jij meer zelfvertrouwen? Dan is het boek “Vergroot je zelfvertrouwen” een absolute aanrader. Het is ook een goed boek als je op zoek bent naar manieren om anderen te helpen aan meer zelfvertrouwen, bijvoorbeeld je kind. Het boek geeft duidelijke, goed manieren en technieken die je direct in de praktijk kunt toevoegen. De wetenschappelijk onderbouwde methode die in dit boek wordt gebruikt geeft je precies de handvaten die je nodig hebt om zelfvertrouwen op te bouwen. Robert Haringsma, de auteur van dit boek, weet als stotteraar als geen ander hoe belangrijk zelfvertrouwen is. Hij heeft veel herkenbare voorbeelden en tips. Als je dit boek gelezen hebt, begrijp je precies wat zelfvertrouwen is en hoe je het kunt vergroten.

2. Denk je sterk

Meer zelfwaardering meer zelfvertrouwen overwin verlegenheid beter omgaan met anderen

Auteur: Fred Sterk

Als jij je niet zeker voelt in groepen, nieuwe situaties, nieuwe mensen etc, dan is dit boek hét boek voor jou. Zelfvertrouwen begint in jezelf. Het begint vanbinnen in je manier van denken en kan groeien door het contact met andere mensen. Het boek “Denk je sterk” helpt via cognitieve (gedachte)technieken bij het verbeteren van een negatief zelfbeeld en al het bijbehorende. Het helpt je buitenwereld te veranderen en het contact met anderen te verbeteren. Het doel is om zelfvertrouwen te krijgen en sociale onzekerheid te verminderen.

3. Assertiviteit

Praktische raadgever

Door assertiever te worden neem je het heft in eigen handen en leid je het leven dat je wilt. Helaas ontbreekt assertiviteit en zelfvertrouwen bij veel mensen. Zeg je vaak ‘ja’ terwijl je eigenlijk liever ‘nee’ wilt zeggen? Doe je er alles aan om conflicten en confrontaties te voorkomen? Vind je het moeilijk om beslissingen te nemen en blijf je piekeren en twijfelen nadat je ze genomen hebt? Hoe zou het zijn als je al deze vragen zelfverzekerd kunt beantwoorden? Hoe zou het zijn als je openlijk en rustig je wensen duidelijk kunt maken, grenzen kunt stellen en met verwachtingen, verzoeken en kritiek om kunt gaan en zonder zorgen duidelijke beslissingen kunt nemen? Nadat je dit boek hebt gelezen kun je dat echt!

In het boek “Assertiviteit” ontdek je levensveranderende technieken waarmee je je angsten onder ogen durft te zien, je zelfvertrouwen groeit en je richting geeft aan je leven. Of je nu vastzit in een sleur, onzeker bent in nieuwe situaties, het roer wilt omgooien of meer invloed wilt uitoefenen op de dingen die je doet, dit boek geeft je alle middelen en handvaten om een gelukkig en bevredigend leven op te bouwen.

4. De kracht van zelfliefde

Met de Selfin Way in 11 stappen (weer) van jezelf houden

Nog boven zelfvertrouwen staat zelfliefde. Als je niet van jezelf houdt is het lastig om veel zelfvertrouwen te hebben. Zelfliefde is de belangrijkste soort liefde, het is waar alles begint. Het is iets wat absoluut iedereen zou moeten hebben. In dit praktische boek neemt Shanti, de auteur van die boek, haar lezer mee langs de 11 stappen van de Selfin Way. Deze methode, vernoemd naar haar zoontje Elfin die ze verloren heeft, inspireert om jezelf in alle omstandigheden lief te hebben. De heldere oefeningen, sprekende voorbeelden en inspirerende quotes maken het boek “De kracht van zelfliefde” tot veel meer dan een stappenplan: het is een handboek voor wie (weer) op zoek durft te gaan naar zelfliefde.

5. Opkomen voor jezelf

Assertiviteit, zelfvertrouwen, vrijheid

Voor jezelf opkomen is iets wat voor veel mensen lastig is. Het is een probleem bij velen en dit is één van de grootste kenmerken van het hebben van weinig zelfvertrouwen. Zelfs mensen die de laatste jaren steeds vaker hogere posities bekleden en het ver schoppen in de maatschappij, hebben nog altijd moeite om voor hun eigen mening uit te komen of voet bij stuk te houden.

Ann Dickson, de auteur van dit boek, legt uit waar dit aan ligt. Aan de hand van tientallen praktijkvoorbeelden, waarin je veel zult herkennen, maakt ze duidelijk hoe je je sterk kunt opstellen tegenover anderen. Ook geeft ze nuttige tips over hoe je een eind kunt maken aan gevoelens van machteloosheid thuis en op je werk. Uiteindelijk leer je dat een eerlijke, duidelijke en directe communicatie het beste werkt. Leer voor jezelf opkomen en vergroot je zelfvertrouwen!

Anne Dickson is psycholoog en docent en een authoriteit op het gebied van assertiviteitstraining, interactieve communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Ze geeft al meer dan 25 jaar trainingen in heel Europa.

6. Vergroot je zelfvertrouwen

In 5 stappen naar minder negatieve gedachten en een beter zelfbeeld

Auteur: Christine Wilding

In het boek “Vergroot je zelfvertrouwen” laat Christine Wilding, de schrijfster van dit boek, in vijf duidelijke stappen zien dat je over je onzekerheid heen kunt komen en negatieve gedachten kunt leren tackelen. Iedereen voelt zich wel eens onzeker: over jezelf, over wat anderen van je denken, over je prestatie. Als deze gedachten steeds terugkeren kunnen ze leiden tot een negatief zelfbeeld en je belemmeren in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. De beproefde methode die in dit boek wordt gebruikt is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en helpt je op weg naar een beter zelfbeeld en een gelukkiger leven. Je zelfvertrouwen vergroten gaat gemakkelijk en snel met de simpele, maar zeer effectieve technieken in dit boek!

7. Jij bent een badass

Twijfel niet langer aan jezelf en start een fantastisch nieuw leven

Auteur: Jen Sincero

Het boek ‘You Are A Badass’, in het Nederlands letterlijk vertaald naar ‘Jij bent een badass’ , is geschreven door een bestsellerauteur en succescoach van de New York Times. In drie delen beschrijft het boek van Sincero “Hoe je zo bent geworden“, “Hoe je je innerlijke badass kunt omarmen”, “Hoe je zelfvertrouwen aan te boren” en tenslotte “Hoe kom je over je bullshit heen, nu meteen.”

Met een explosie aan inspirerende zelfhulpboeken is het Jen Sincero gelukt om een verfrissend, goudeerlijk boek te schrijven waarin ze je met hilarische en inspirerende verhalen levensveranderende inzichten geeft. In hoofdstukken als
‘Je brein is je bitch’, ‘Angst is voor losers’ en ‘Het was de schuld van mijn onderbewustzijn’ neemt Sincero je mee op een transformerende tour. Ze laat je zien hoe je je financiën, relaties en carrière een boost geeft en eigenlijk alle geweldige dingen kunt krijgen waar je naar verlangt.

Na het lezen van dit boek ben je een badass, ken je jezelf en snap je waarom je dingen doet, weet je te houden van de dingen die je niet kunt veranderen en de dingen te veranderen waar je niet van houdt, en hoe je het leven gaat krijgen waar je vroeger altijd jaloers op was.

8. De moed van imperfectie

laat gaan wie je denkt te moeten zijn

Auteur: Brené Brown

Er is een reden waarom een ​​toespraak van Brené Brown in de top vijf van meest populaire TED Talks aller tijden staat. Ze is een onderzoeksprofessor en bestsellerauteur, en dit boek bevat richtlijnen om je mooiste leven te leiden vol met zelfvertrouwen en zelfliefde.

Door middel van de tien wegwijzers van het boek – met titels als “Authenticiteit cultiveren”, “Loslaten van wat mensen denken” en “Creativiteit cultiveren”, “Loslaten van vergelijking” – wil Brown lezers leren zichzelf te zien als “genoeg”, om los te laten van productiviteit als eigenwaarde en om afstand te nemen van twijfel aan jezelf en de behoefte om constant controle te hebben.

Op basis van haar jarenlange studie kwam ze tot tien stellingen over een ‘bezield leven’: leven vanuit het gevoel dat je de moeite waard bent. Op haar eigen, eerlijke, warme en grappige manier moedigt ze de lezer aan om perfectionisme te laten varen, stress als leefstijl los te laten, te vertrouwen op intuïtie en creativiteit de ruimte te geven. Dit boek gaat over de levenslange reis van ‘Wat zullen anderen wel niet denken?’ naar ‘Ik ben goed genoeg’.

Als je weinig zelfvertrouwen hebt, heb je meestal een negatief beeld van jezelf. Als het beeld van jezelf negatief is, dan dringt positieve informatie uit de omgeving niet door. Als je het gevoel hebt dat je het niet waard bent, dan je niet genoeg bent, dat je er niet bij hoort, wordt het tijd dit te veranderen. Dit zijn enkel gedachtes in je hoofd en deze zijn niet waar. Het kan je persoonlijke ontwikkeling behoorlijk in de weg zitten en je ongelukkig laten voelen. Dus.. hoe kun je leren om anders naar jezelf te kijken?

Dit boek biedt een methode om het negatieve denken te doorbreken. Stapsgewijs, en met behulp van effectieve oefeningen en opdrachten, leert de lezer een stevig en genuanceerd beeld van zichzelf op te bouwen. De auteur baseert zich op jarenlange praktijkervaring. Dit boek kan binnen een behandeling gebruikt worden, maar ook zelfstandig.

10. Opvoeden tot zelfvertrouwen

20 manieren om de weerbaarheid van je kind te vergroten

Auteur: Steven Gielis

Dit boek is in tegenstelling tot de andere boeken niet voor degene met weinig zelf vertrouwen, maar voor de ouder of opvoeder daarvan. Het is gericht aan ouders die willen dat hun kind gelukkig is, goed in zin of haar vel zit en met zelfvertrouwen in het leven staat. Het is een feit dat veel kinderen weinig zelfvertrouwen hebben en het is goed om dit probleem van jongs af aan aan te pakken, zodat je kind in zelfvertrouwen opgroeit.

Dit toegankelijke en praktische boek geeft je de tools in handen om samen met je kind te bouwen aan meer zelfvertrouwen, veerkracht en een gezonde assertiviteit. Stap voor stap leer je dankzij concrete tips en oefeningen je kind opkomen voor zichzelf, met respect voor de grenzen van anderen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *