boek over geluk

Boek over geluk? De 10 beste boeken!

Ben je op zoek naar een boek over geluk? Dan ben je hier aan het juiste adres! Deze boeken over het vinden van positiviteit, motivatie en vooral geluk kunnen je helpen om dingen van de positieve kant te kijken en om oprecht je leven te verbeteren. De boeken over geluk die hier worden weergegeven, zijn niet alleen bezaaid met vrolijke quotes die je op Instagram wilt plaatsen, ze bieden ook echte, door psychologie ondersteunde tips en trucs om elke dag zonniger te maken, zelfs als de wereld buiten onzeker is. Deze boeken gaan dus niet alleen om het vinden van extern geluk: ze gaan over het vinden van geluk van binnen, want dat is waar het allemaal om draait!

Je hebt misschien al ontdekt dat het vinden van een boek over geluk niet moeilijk is. Er zijn ontzettend veel fantastische boeken over dit zeer brede onderwerp. Hierdoor kan het lastig zijn om te beslissen welk boek het beste bij jou past. Het doel van dit artikel is om een ​​samenvatting te geven van tien van de meest populaire en beste boeken over geluk. Hopelijk kun je, door meer te weten over waar elk van deze boeken over gaat, beslissen welke je leuk vindt.

De boeken zijn geschreven door populaire auteurs die veel over het vak weten, van psychologen tot spirituele leiders. Ze onderzoeken onderwerpen vanuit een breed scala aan perspectieven.

Lees gauw verder om je favoriete boek / boeken uit te kiezen. Je kunt de boeken aanschaffen door op de titels of de afbeeldingen te klikken. Veel lees plezier!

Boeken over geluk

Lees de samenvattingen van de onderstaande 10 boeken en ontdek welke boeken of welk boek over geluk jou het meeste aanspreekt!

1. Master Your Mindset

Leef je mooiste leven

Auteur: Michael Pilarczyk

Master Your Mindset van Michael Pilarczyk is een absolute bestseller op het gebied van persoonlijke en spirituele goeie, maar ook over zakelijk succes. Als je op zoek bent naar een boek over geluk is dit zeker het boek voor jou. Het leert je letterlijk hoe jij je mooiste leven kunt leven.

De auteur schrijft op basis van zijn eigen ervaringen een persoonlijk verhaal over bewustzijn, zingeving en inzicht. Het boek gaat over het begrijpen van je eigen mindset / denkwijze en hoe je die effectief kunt veranderen om de kwaliteit van je leven te verbeteren en dus gelukkiger te worden.

Het boek laat je nadenken over de vraag: Hoe ziet jouw mooiste leven eruit? Wat wil je écht met je leven? Wat is jouw passie? Wat maakt jou gelukkig? Ontdek je mogelijkheden, haal het beste uit jezelf en maak je dromen waar. Waarom doe je soms niet wat je wél zou willen doen? Het zijn belemmerende gedachten die je tegenhouden te doen wat je werkelijk wilt. Michael legt uit hoe je die gedachtepatronen kunt doorbreken door je mindset opnieuw te programmeren. Daar helpt dit boek je bij.

2. Good Vibes, Good Life

De perfecte gids voor een mooier en zinvoller leven.

Auteur: Vex King

In het boek “Good Vibes, Good Life” beschrijft Vex King, de auteur van dit boek, hoe je de kracht van positiviteit kunt benutten. Positief denken al je hele leven veranderen. Dit boek zal je inspireren tot een mooier en zinvoller leven. Vragen als: “Hoe kun je echt van jezelf houden?” “Is het mogelijk om blijvend gelukkig te worden?” “Kun je negatieve emoties omzetten in positieve?” “Wat is je doel in het leven en hoe vind je dat?” komen aan bod in dit boek. De auteur, die veel tegenspoed in zijn eigen leven overwon, inspireert met zijn antwoorden een volgende generatie spirituele zoekers. Hij helpt de lezer een leven te creëren om van te houden. Dit alles op een manier die eenvoudig te volgen, nuchter en herkenbaar is.

3. De edele kunst van not giving a fuck

De tegendraadse aanpak voor een goed leven

Dit boek is hét boek voor alle zelfhulphaters. Als je normaal gesproken niet houdt van die zogenaamde “zelfhulp boeken” is dit boek echt wat voor jou. Het boek “De edele kunst van not giving a fuck” leert je om te stoppen met altijd maar positief te zijn, en het leert je in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven.

Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo’n behoefte aan hebt. Mark Manson, de auteur van dit boek, geeft je de tools om te kiezen waar jij om geeft, en dus ook waar je niet om geeft. Dat idee omarmen werkt bevrijdend. Het boek is humoristisch en vol goede grappen, maar het is bovenal ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.

4. Happy Life 365

De no-nonsense denkwijze voor een leuker leven

Auteur: Kelly Weekers

In het boek “Happy Life 365” laat Kelly Weekers, de auteur, op basis van simpele stappen zien hoe bepalend je denkwijze is voor je dagelijkse geluksgevoel. Aan de hand van thema’s als zelfvertrouwen, vriendschap, gezondheid, werk, social media en relaties leer je op een simpele en effectieve manier anders om te gaan met negativiteit, stress, angst en piekeren. Kelly vertelt nuchter en met humor hoe je zelf je eigen geluk creëert. Het boek staat boordevol praktische opdrachten, voorbeelden, simpele stappenplannen, tips, tricks en quotes voor 365 dagen geluk!

5. Houden van dingen die niet perfect zijn

Compassie voor jezelf en anderen

Auteur: Haemin Sunim

De inzichten en adviezen van de Koreaanse boeddhistische monnik Haemin Sunim over liefde, compassie en vergeving zullen je wereld veranderen. Hij benadrukt dat niemand perfect is, maar dat het juist daarom belangrijk is om liefdevol en mild te zijn voor jezelf en anderen. Want als je vriendelijker bent naar jezelf, kun je ook vriendelijker zijn naar de wereld en krijg je zelfvertrouwen om je bezig te houden met dat wat je echt gelukkig maakt.

Sunim geeft inzicht in verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Met veel prachtige, kleurrijke illustraties zal het boek “Houden van dingen die niet perfect zijn” zowel je ogen als je hart aanspreken. Het biedt troost, aanmoediging en wijsheid en helpt je jezelf, je leven en iedereen daarin lief te hebben.

6. I Am

Woorden met helende kracht

Auteur: Susan Shumsky

De woorden “I am” of “Ik ben” vertaald naar het Nederlands, zijn helende woorden. Als je de teksten van Susan Shusky, de auteur van dit boek, hardop voorleest zal dit zorgen voor een directe en onmiddellijke heling.

Het boek biedt op een laagdrempelige manier en voor iedereen die dat wil directe en onmiddellijke heling. De prayers en affirmaties zijn niet ingewikkeld of moeilijk en hebben grote universele zeggingskracht. Zeg ze hardop, laat het los en de woorden doen hun werking. Door hun kracht zal je leven verbeteren!

Wist je dat je geest je acties veel meer beïnvloedt dan enig ander fysiek deel van je lichaam? Het heeft de kracht om je dromen te realiseren als je het jezelf gewoon laat doen. Een affirmatie is een korte, krachtige uitspraak. Ze stellen je in staat om bewust controle te hebben over je gedachten. Een affirmatie is zorgvuldig geconstrueerd om de meeste impact te hebben. Als je ze zegt of denkt, worden ze de gedachten die je realiteit vormen.

Onderzoek heeft aangetoond dat ongeveer 80% van de 50.000 onderbewuste gedachten die je op een dag hebt negatief zijn. Dat is een hoop negativiteit! Affirmaties maken je bewust van je gedachten. Dus als je bewust positieve gedachten denkt, is het gemakkelijker om de negatieve te beheersen die altijd dreigen over te nemen. Een affirmatie is het krachtig verklaren van een positieve gedachte en het assertief verklaren als een waarheid. Een affirmatie begint meestal met “Ik ben” / “I am”. Door deze positieve verklaringen deel uit te laten maken van je dagelijkse leven, help je je geest om positiviteit boven negativiteit te stellen.

Het boek bevat de in de praktijk bewezen, niet-conventionele manieren van spirituele heling, die wereldwijd al bij miljoenen mensen positieve veranderingen teweeg heeft gebracht. Met I AM doe je een beroep op je innerlijke kracht en spreek je je volmaakte levensenergie die je bent aan. Op deze manier manifesteer je wat je in je dromen voor je ziet.

7. Je kunt je leven helen

Auteur: Louise Hay

Het boek ’Je kunt je leven helen’ van Louise Hay is hét boek over geluk die je moet lezen als je een gelukkiger leven wilt leiden. Wereldwijd hebben al meer dan 50 miljoen mensen dit boek gelezen en de adviezen opgevolgd op weg naar een gezonder en gelukkiger leven. De auteur van dit boek laat je op een eenvoudige en begrijpelijke manier kennismaken met de verbinding tussen lichaam en geest. 

Je negatieve gedachten en overtuigingen over jezelf zijn vaker dan je denkt de oorzaak van emotionele problemen en lichamelijke klachten. Als je leert om van jezelf te houden en jezelf en anderen te vergeven, zet je stappen om je leven ten goede te veranderen. Je kunt letterlijk jezelf en je leven helen. Het klinkt misschien makkelijker dan het is, maar Louise geeft heel veel handvatten en hulp in de vorm van inspirerende teksten, ervaringen en voorbeelden van anderen, meditaties en affirmaties. Aan het eind van het boek vind je een praktisch overzicht van klachten en de gedachtepatronen die daar mogelijk aan ten grondslag liggen.

8. Alles komt goed

Heel je lichaam met medicijnen affirmaties en intuitie

Auteur: Louise Hay

Dit is het nieuwe boek van de Louise Hay, de auteur van het vorige besproken boek. Het boek “Je kunt je leven helen” is een wereldberoemde bestseller en nu is ze gekomen met een nieuwe bestseller!

Mensen krijgen steeds meer te maken met veelvoorkomende onbalansen en mentale oorzaken voor fysieke klachten. Aan de hand van de zeven emotionele centra in het lichaam, wordt dit beschreven. Door de unieke combinatie van spiritualiteit en de wetenschap is het boek “Alles komt goed” vernieuwend en toegankelijk.

Met een uitgebreide vragenlijst breng je je aandachtsgebieden in kaart. Je past zo gemakkelijk de adviezen en affirmaties toe. Het boek leert je een gebalanceerd en gezond leven te leiden. Heel jezelf met affirmaties, geneeskunde en voeding.

9. Na regen komt zonneschijn

In 15 vriendelijke lessen van twijfel naar zelfliefde

Auteur: Alexandra Elle

In het boek “Na regen komt zonneschijn” deelt de auteur in 15 duidelijke lessen hoe je twijfel ombuigt naar zelfliefde. Wees sterker dan de belemmeringen op je pad – wat het leven ook brengt. Dit boek over geluk en zelfliefde zal je leven 100 x mooier maken en leert je leven vanuit overvloed.

Door haar eigen verhaal te delen, van tienermoeder tot succesvolle en gelukkige entrepreneur, is Alexandra Elle een geloofwaardige inspiratiebron. Warm, eerlijk, en vol inzichten over verlies, angst, lef, heling en liefde. Het geeft je de heerlijke herinnering dat na regen altijd zonneschijn komt.

10. Het geschenk

12 lessen die je leven kunnen redden

Auteur: Edith Eger

De auteur van het boek “Het Geschenk, Edith Eva Eger, is een toonaangevend psycholoog. Ze begeleid lezers  op een universele reis naar vrijheid en genezing.

Wat er met ons gebeurt is uiteindelijk niet het belangrijkst. Het gaat erom wat we ermee doen. We krijgen in ons leven allemaal te maken met lijden op een of andere manier. We kennen allemaal wel verdriet, verlies, wanhoop, angst en mislukking. Maar we hebben ook allemaal een keuze als we te maken krijgen met trauma of moeilijkheden. We kunnen opgeven of ervoor kiezen om elk moment als een geschenk te ervaren.

De auteur heeft deze praktische gids geschreven om ons zachtjes aan te moedigen de gedachten die ons gevangen houden en het destructieve gedrag dat ons belemmert te veranderen. Haar krachtige lessen vormen samen met de verhalen uit Egers’ eigen leven en die van haar cliënten Het geschenk. In dit boek leer je om je slechtste momenten te zien als je beste leermeester, en vind je vrijheid door de kracht die erin zit.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *