biotensor werking

Biotensor werking: Alles wat je moet weten

Wil je meer leren over de kachtige biotensor werking? Dan zijn we hier om je daar alles over te vertellen!

Als je geïnteresseerd bent in de alternatieve geneeskunde, heb je misschien wel eens gehoord van een biotensor. Een biotensor is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om energieblokkades in het lichaam op te sporen en om voedingsstoffen, supplementen en remedies te testen. Maar hoe werkt een biotensor precies? En hoe betrouwbaar is het?

In dit artikel zullen we de geschiedenis van de biotensor bespreken, hoe je het kunt gebruiken, de toepassingen ervan in de alternatieve geneeskunde, de kritiek en controverses rondom biotensors en de toekomst van deze technologie.

Lees gauw verder om alles te ontdekken wat je moet weten over de werking van een biotensor!

Geschiedenis van de biotensor

De biotensor is uitgevonden door de Duitse geoloog en dowsing-expert Dr. Ernst Hartmann in de jaren 60. Hartmann gebruikte de biotensor in zijn onderzoek naar de aardstralen die invloed hebben op de gezondheid van mensen. De biotensor is gebaseerd op het principe van radiësthesie, een methode waarbij de radiësthesist (degene die de biotensor gebruikt) energievelden kan detecteren met behulp van een gevoelig meetinstrument.

De biotensor is ontwikkeld tot een meer verfijnde versie van de traditionele wichelroede. In plaats van het gebruikelijke Y-vormige stuk metaal dat vaak wordt gebruikt bij het dowsen, bestaat de biotensor uit een handvat en een draaiend gewicht dat is bevestigd aan een veer.

Biotensor werking

Veel mensen vragen zich af hoe een biotensor precies werkt. We leggen dat graag uit. Het werkt als volgt: je houdt de biotensor vast aan het handvat en stelt vervolgens een vraag. De biotensor draait dan heen en weer als reactie op de energie die vrijkomt tijdens het stellen van de vraag. De beweging van de biotensor kan vervolgens worden geïnterpreteerd als een “ja” of “nee” antwoord op de vraag.

Sommige biotensors zijn voorzien van een schaalverdeling, waarbij je het antwoord kan aflezen op de schaalverdeling van de biotensor. Bijvoorbeeld, als je de biotensor gebruikt om te testen of iemand allergisch is voor een bepaald voedingsmiddel, kan de biotensor aangeven hoeveel het lichaam reageert op het voedingsmiddel.

De meeste biotensors zijn echter eenvoudig en bevatten geen schaalverdeling. Je kunt er enkel ‘ja’ en ‘nee’ vragen op stellen en de biotensor geeft je het juiste antwoord.

Biotensor kopen

Als je een biotensor wilt kopen is het belangrijk om dit bij een betrouwbare verkoper te te doen. Een geweldige verkoper op het gebied van biotesors, en eigenlijk alles wat met spiritualiteit te maken heeft is spiru. 

biotensor kopen
Biotensor met Verenstalen Spriet - €21,99
Amethist Biotensor - €15,99
biotensor
Biotensor met Verenstaal Spriet Handvat Bergkristal - €24,99

Hoe kan een biotensor antwoorden geven?

Er zijn verschillende theorieën over hoe de biotensor werkt en waarom deze in staat zou zijn om de juiste antwoorden te geven. De twee meest populaire theorieën zijn als volgt:

– Alles is energie en alles heeft een aparte trillingfrequentie

Een veelvoorkomende theorie is dat de biotensor werkt op basis van de energie en trillingen die door het lichaam en de omgeving worden uitgezonden. Het idee is dat elke stof, elke emotie en elke gedachte zijn eigen unieke frequentie en trilling heeft, en dat de biotensor in staat is om deze frequenties waar te nemen en te reageren op veranderingen in deze frequenties.

Volgens deze theorie kan de biotensor gebruikt worden om subtiele veranderingen in de frequenties van het lichaam of de omgeving waar te nemen, zoals de aanwezigheid van energieblokkades of de reactie van het lichaam op bepaalde stoffen. De biotensor kan dan reageren op deze veranderingen door te bewegen of te draaien in een bepaalde richting, wat kan worden geïnterpreteerd als een “ja” of “nee” antwoord.

– Het onderbewustzijn weet alle antwoorden

Een andere theorie is dat de biotensor werkt door middel van een onbewuste reactie van de gebruiker. Deze theorie gaat ervan uit dat de gebruiker, door middel van de biotensor, toegang krijgt tot het onderbewuste en op die manier informatie kan verkrijgen die niet direct toegankelijk is voor het bewuste denken.

Ongeacht de theorie die men aanhangt, is het belangrijk om op te merken dat de biotensor geen vervanging is voor medisch advies en behandeling en dat het belangrijk is om altijd de juiste medische zorg te zoeken voor medische aandoeningen. Het gebruik van de biotensor moet altijd gezien worden als een aanvulling op de reguliere medische zorg, en niet als een vervanging daarvan.

Hoe gebruik je een biotensor?

Je weet nu meer over de biotensor werking, maar het gebruik ervan is nog een vak apart. Wanneer je een biotensor hebt aangeschaft, is het misschien niet meteen duidelijk hoe je hier mee kunt werken. We leggen dit graag uit.

– Voorbereiding

Voordat je een biotensor gaat gebruiken, is het belangrijk om jezelf en de biotensor voor te bereiden. Het wordt aanbevolen om je handen te wassen, te aarden door middel van een korte meditatie, en om de biotensor schoon te maken en af te stemmen op je energieveld. Dit zorgt ervoor dat de biotensor zo nauwkeurig mogelijk werkt.

– Kom erachter wat ‘ja’ en wat ‘nee’ is.

Het is belangrijk om erachter te komen wat ‘ja’ en wat ‘nee’ is, wanneer je met een biotensor gaat werken. Je kunt dit doen door eerst een vraag te stellen waar je het antwoord al op weet. Bijvoorbeeld “ben ik .. jaar oud”. Vraag vervolgens ook iets waarvan je weet dat het antwoord nee is. Op deze manier kun je erachter komen hoe je biotensor beweegt als het ‘nee’ zegt, en hoe het beweegt als het ‘ja’ zegt.

– Vragen stellen

Vervolgens moet je een vraag stellen die je wilt beantwoorden. Bijvoorbeeld, “Heeft deze persoon een allergie voor melk?” Je kunt ook vragen om bepaalde remedies te testen, zoals een homeopathisch middel of een supplement. De biotensor kan helpen bepalen welke remedie het meest geschikt is voor de persoon die wordt getest.

Als je de vraag hebt gesteld, houd je de biotensor vast aan het handvat en laat je het gewicht vrij bewegen. Het gewicht zal heen en weer draaien of in een bepaalde richting bewegen als reactie op de vraag. Dit wordt de “reactie” van de biotensor genoemd.

Het is belangrijk om op te merken dat biotensors verschillende reacties kunnen hebben, afhankelijk van de persoon die de biotensor gebruikt en de omgeving waarin deze wordt gebruikt. Sommige mensen vinden het gemakkelijker om met een biotensor te werken in een rustige en stille omgeving, terwijl anderen juist beter werken in een meer drukke of chaotische omgeving. Het kan dus een kwestie zijn van persoonlijke voorkeur en experimentatie om te bepalen wat voor jou het beste werkt.

spirituele kaarten

Toepassingen van de biotensor in de alternatieve geneeskunde

De biotensor wordt vaak gebruikt in de alternatieve geneeskunde voor een breed scala aan toepassingen. Hieronder bespreken we enkele veelvoorkomende toepassingen:

– Het opsporen van energieblokkades in het lichaam

Biotensors worden vaak gebruikt om energieblokkades in het lichaam op te sporen. Dit kan helpen bij het identificeren van gezondheidsproblemen en het vinden van de oorzaak van deze problemen. De biotensor kan worden gebruikt om te bepalen welke delen van het lichaam geblokkeerd zijn en welke behandelingen kunnen worden gebruikt om deze blokkades op te heffen.

– Het testen van voedingsstoffen en supplementen

Een andere veelvoorkomende toepassing van de biotensor is het testen van voedingsstoffen en supplementen. Dit kan helpen bij het identificeren van welke voedingsstoffen en supplementen het beste zijn voor een bepaalde persoon en welke het lichaam het beste kan opnemen.

– Het opsporen van allergieën en intoleranties

De biotensor kan ook worden gebruikt om allergieën en intoleranties op te sporen. Dit kan helpen bij het identificeren van welke voedingsmiddelen of andere stoffen de allergie of intolerantie veroorzaken, zodat de persoon deze kan vermijden.

– Het vinden van geschikte remedies voor specifieke aandoeningen

Biotensors kunnen ook worden gebruikt om geschikte remedies te vinden voor specifieke aandoeningen. Dit kan helpen bij het identificeren van welke homeopathische of kruidenremedies het meest geschikt zijn voor een bepaalde persoon en welke dosering het beste is.

Kritiek en controverses rond de biotensor

Hoewel biotensors populair zijn in de alternatieve geneeskunde, zijn er ook kritieken en controverses rondom de betrouwbaarheid en effectiviteit van deze techniek. Skeptici betwijfelen de wetenschappelijke basis van de biotensor en geloven dat de reacties die de biotensor geeft, subjectief zijn en worden beïnvloed door de persoon die hem gebruikt.

Daarnaast is er ook bezorgdheid over het feit dat biotensors kunnen worden gebruikt om diagnoses te stellen of om de effectiviteit van medische behandelingen te beoordelen zonder een adequate medische opleiding en kennis. Dit kan leiden tot het missen van belangrijke medische aandoeningen en het vertragen of weigeren van de juiste medische behandelingen.

Conclusie

De biotensor is een populaire tool in de alternatieve geneeskunde en wordt gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals het opsporen van energieblokkades, het testen van voedingsstoffen en supplementen, het opsporen van allergieën en intoleranties en het vinden van geschikte remedies voor specifieke aandoeningen.

Hoewel er kritieken en controverses zijn over de betrouwbaarheid en effectiviteit van deze techniek, kan het voor sommige mensen toch een waardevolle aanvulling zijn op hun gezondheidszorg. 

Het is echter belangrijk om te onthouden dat de biotensor geen vervanging is voor medisch advies en behandeling en dat het belangrijk is om altijd de juiste medische zorg te zoeken voor medische aandoeningen.

Veelgestelde vragen over biotensors

Hopelijk weet je nu meer over de biotensor werking. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen je hopelijk de antwoorden geven waarnaar je opzoek was.

– Wat is een biotensor?

Een biotensor is een instrument dat wordt gebruikt in de alternatieve geneeskunde en bijvoorbeeld in de natuurgeneeskunde en kinesiologie. Het bestaat uit een staaf of pendel, die reageert op subtiele energieën in het lichaam of in de omgeving.

– Hoe werkt een biotensor?

We zijn in dit artikel dieper ingegaan op de biotensor werking, maar we zullen het nog eens kort samenvatten. Een biotensor werkt door de subtiele trillingen of energieën in het lichaam of in de omgeving op te pikken. De staaf of pendel reageert hierop door te bewegen of te draaien.

– Waarvoor wordt een biotensor gebruikt?

Een biotensor wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het opsporen van allergieën, het testen van voedingsmiddelen op hun geschiktheid voor een persoon, het vaststellen van tekorten aan voedingsstoffen, het opsporen van blokkades in het lichaam en het testen van geneesmiddelen en supplementen op hun geschiktheid voor een persoon.

– Wie kan een biotensor gebruiken?

Een biotensor kan worden gebruikt door iedereen die geïnteresseerd is in de alternatieve geneeskunde en het werken met subtiele energieën. Het is belangrijk om hierbij wel de nodige kennis en ervaring te hebben, zodat de resultaten van de metingen betrouwbaar zijn.

– Is een biotensor wetenschappelijk bewezen?

Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van een biotensor. Het gebruik ervan wordt dan ook niet erkend door de reguliere geneeskunde. Het is echter wel een veelgebruikt instrument in de alternatieve geneeskunde en kan voor sommige mensen waardevolle informatie opleveren.

– Zijn er risico’s verbonden aan het gebruik van een biotensor?

Er zijn geen directe risico’s verbonden aan het gebruik van een biotensor. Het is echter wel belangrijk om te beseffen dat de resultaten van metingen met een biotensor niet altijd betrouwbaar zijn en dat het gebruik ervan niet wordt erkend door de reguliere geneeskunde. Het is daarom belangrijk om altijd een reguliere arts te raadplegen bij gezondheidsklachten en de resultaten van metingen met een biotensor niet als enige leidraad te gebruiken.

– Is het moeilijk om een biotensor te gebruiken?

Het gebruik van een biotensor vereist wel enige kennis en ervaring om betrouwbare metingen te kunnen uitvoeren. Er zijn verschillende methoden en technieken om de biotensor te gebruiken en het is belangrijk om deze goed te beheersen. Je kunt er zelf mee oefenen, maar je kunt ook een biotensor cursus of training volgen bij een expert.

– Kan een biotensor schade aanrichten aan het lichaam?

Een biotensor kan geen schade aanrichten aan het lichaam, omdat het geen fysieke kracht uitoefent. Het is wel belangrijk om de biotensor hygiënisch te gebruiken en regelmatig schoon te maken om besmetting of overdracht van ziektekiemen te voorkomen.

– Hoe lang gaat een biotensor mee?

Een biotensor is over het algemeen een duurzaam instrument dat lang meegaat, mits het goed wordt onderhouden en regelmatig wordt schoongemaakt. De levensduur kan echter variëren afhankelijk van het materiaal en de kwaliteit van de biotensor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *