Biodermal litteken crème review

Biodermal Littekencrème review: Aanrader of niet?

Ben je opzoek naar een eerlijke Biodermal littekencrème review? Dan ben je naar het juiste adres gekomen!

Als je een litteken hebt is de kans groot dat je deze graag zo min mogelijk zichtbaar wilt maken. Dat is waar de littekencrème van Biodermal van pas komt. In het geval je al wat onderzoek hebt gedaan naar de beste litteken crème, dan ben je deze optie van Biodermal zeker te weten al tegen gekomen.

De littekencrème verzorgt je litteken, waardoor deze minder zichtbaar wordt en waardoor de huid perfect kan herstellen. Nu geeft elke litteken crème natuurlijk aan dit op de beste manier te doen, dus het is verstandig dat je op onderzoek uit gaat. Wij hebben dit werk al voor je gedaan door de littekencrème van Biodermal goed te onderzoeken en honderden klanten beoordelingen te lezen.

Lees gauw verder voor een uitgebreide Biodermal littekencrème review!

Over Biodermal littekencrème

Biodermal Littekencrème vermindert de zichtbaarheid van littekens en helpt het littekenweefsel, dat soms pijnlijk of hard aan kan voelen, soepel en zacht te houden. Deze littekencrème ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en is geschikt voor de verzorging van zowel oude als nieuwe littekens. Je kunt de crème gebruiken voor verschillende littekens, zoals na een operatie, door een valpartij of door acne.

Deze crème hydrateert en verzacht de huid, waardoor de huid de optimale leefomgeving heeft om te herstellen. Vitamine E en plantaardig ceratonia-extract hydrateren de huid intensief en zorgen voor een beschermend laagje ter ondersteuning van de herstelwerkzaamheden van de huid. Ook versoepelt de crème de huid, waardoor je littekens zachter worden. Dit is de danken aan een rijk complex van wassen en oliën die het littekenweefsel soepel en zacht houden.

Bovendien is deze littekencrème dermatologisch getest en pH huidneutraal. De crème is te gebruiken op zowel het lichaam als het gezicht en kan door zowel volwassen als kinderen gebruikt worden.

Biodermal littekencrème review: Klanten beoordelingen

Normaal gesproken testen wij het product zelf uit wanneer we een review schrijven. Bij deze Biodermal littekencrème review was dat helaas niet mogelijk aangezien niemand in ons team een litteken heeft. Dit gaat echter niet ten koste van de betrouwbaarheid van dit review, aangezien we het hele internet hebben afgespeurd naar klanten beoordelingen.

We hebben honderden klanten beoordelingen doorgelezen om een goed beeld te krijgen van de kwaliteit van deze littekencrème. We hebben zowel de positieve als de negatieve beoordelingen goed doorgelezen en gekeken welke plus- en minpunten vaak terug kwamen.

Uit ons onderzoek is gebleken dat klanten zeer tevreden zijn over de littekencrème van Biodermal. Op bol.com alleen al heeft deze littekencrème meer dan 100 beoordelingen, met een score van 4,2 van de 5 sterren. Dit is een hoge score, waarbij het overgrote deel van de klanten de littekencrème aanbevelen.

Pluspunten:

Veel klanten prijzen deze littekencrème vanwege de geweldige resultaten. Klanten geven aan dat hun littekens binnen een aantal maanden, soms zelfs al een aantal weken veel minder zichtbaar zijn geworden. Dit zijn klanten met verschillende soorten littekens, van operaties tot acne.

De mensen met kleine littekens van bijvoorbeeld een val of acne geven in veel gevallen aan de de littekens compleet verdwenen zijn. Mensen met grotere littekens van bijvoorbeeld operaties geven aan dat de littekens veel minder zichtbaar zijn geworden.

Veel klanten geven ook aan dat het littekenweefsel veel zachter is geworden en lichter van kleur, waardoor deze minder opvalt. Ook lezen we veel complimenten terug over de textuur van de crème. Klanten zijn te spreken over de fijne, zachte en lichte textuur. Ze vinden dat de crème goed smeerbaar is en niet plakt.

Minpunten:

Deze Biodermal littekencrème review zou niet helemaal eerlijk zijn als we enkel de vele positieve beoordelingen zouden lezen en de negatieve beoordelingen zouden negeren. Dit hebben we dan ook niet gedaan. Het goede nieuws is dat er zeer weinig negatieve beoordelingen zijn in vergelijking met de velen positieve beoordelingen. Om een goed beeld te krijgen waar mensen vooral over klagen hebben we alle negatieve beoordelingen grondig doorgelezen.

Een minpuntje die bij een aantal klanten naar voren komt is de prijs. Ze vinden de crème prijzig voor de grootte van de tube. Andere klanten geven weer aan dat ze de prijs/kwaliteit verhouding juist goed vinden, omdat het product echt doet wat het beloofd. Dit is dus subjectief en ligt natuurlijk ook aan het budget per klant.

Een ander minpuntje die een aantal keer naar voren komt is dat de crème niet werkt bij sommige mensen. Het is natuurlijk lastig om te beoordelen of dit echt het geval is, omdat je niet weet of deze persoon de crème lang genoeg en consequent genoeg gebruikt heeft.

Biodermal littekencrème review: Hoe gebruik je deze crème?

Voor een optimale litteken verzorging wordt het aangeraden om deze crème tweemaal daags aan te brengen op je litteken. Doe dit bijvoorbeeld in de ochtend en in de avond voor het slapengaan. Je huid dient schoon en droog te zijn bij het aanbrengen van deze crème. Let er ook op dat je pas start met het gebruiken van deze crème wanneer:

  • Je geen last meer hebt van open wondjes.
  • Het wondje niet langer pijn doet.
  • Het wondje niet langer van kleur verandert.

Masseer de crème goed over je litteken heen. Ook wanneer je de littekencrème niet gebruikt is het verstandig om het littekenweefsel regelmatig te masseren. Op deze manier stimuleer je de doorbloeding van de huid, waardoor deze beter kan herstellen.

Biodermal littekencrème review: Voor welke littekens helpt deze crème?

Je kunt deze littekencrème van Biodermal voor elk soort litteken gebruiken. Let wel op dat je het ook echt op een litteken gebruikt en niet op een open wondje. Wacht tot je echt een litteken hebt en begin dan pas met smeren.

Pas als de huid dus dicht is; het korstje verdwenen is; of hechtingen verwijderd zijn, kun je beginnen met een littekencrème. Begin dan ook meteen, want zo verklein je de kans op littekenvorming het meest.

Je kunt de crème gebruiken voor zowel grote als kleine littekens en zowel oude als nieuwe littekens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan littekens van een operatie, een val, brandwonden of van acne.

Biodermal littekencrème review: Veelgestelde vragen

– Hoelang moet ik de littekencrème gebruiken?

Dit is per persoon verschillend en helemaal afhankelijk van je type litteken, hoe lang deze er al zit en hoe snel jouw huid kan herstellen. Het is dus lastig om hier uitspraken over te doen. Ga gewoon door met het tweemaal daags gebruiken van de crème totdat je merkt dat je litteken begint te vervagen.

Stop niet te snel met het gebruik, omdat je geen verschil ziet. De crème en je huid hebben namelijk even de tijd nodig. Gebruik de crème daarom minstens twee tot drie maanden lang. En het liefst nog langer; een jaar. Smeer de crème elke dag, bij voorkeur ’s ochtends én ‘s avonds. Het duurt even voordat dit dagelijkse smeren in je systeem zit, maar probeer het tot een gewoonte te maken. De littekenhuid heeft namelijk tijd nodig om te herstellen. Natuurlijk spelen factoren als leeftijd, genetische aanleg en de plek van het litteken een rol bij de uiteindelijke vorming ervan. Maar het feit is dat littekenweefsel tot wel een jaar ná de wond van uiterlijk kan veranderen. Dus waarom zou je je huid niet een handje helpen?

– Helpt littekencrème echt?

Ja zeker de juiste littekencrème helpt echt. Neem de klanten beoordelingen maar eens door en je zult zien dat de littekencrème van Biodermal echt werkt. Hoewel het lichaam prima in staat is om zelf een wondje te helen, kan een goede littekencrème een steentje bijdragen. Zo’n crème helpt namelijk vocht in de huid vast te houden en dat is essentieel voor littekens. De meeste littekens ontstaan zelfs door vochtverlies in de huid, dus extra vocht en hydratatie toevoegen op deze plek is het beste wat je kunt doen.

Een goede littekencrème sluit de huid af en houdt het vocht vast. Zo wordt de littekenhuid gehydrateerd en soepel. Hierdoor kan je huid ook weer sneller aan de slag om het litteken te helen. Het herstel van je litteken gaat hierdoor sneller, maar ook mooier. Ook kunnen klachten zoals irritatie, jeuk en pijn verminderen.

– Wat kan ik naast littekencrème smeren doen om mijn litteken zo snel mogelijk te vervagen?

Naast het tweemaal daags insmeren van je litteken met een goede littekencrème, zoals deze van Biodermal (een van de beste, al dan niet de beste optie op de markt), kun je je litteken masseren. Door je litteken meerdere keren per dag te masseren, zorg je voor de juiste doorbloeding en dit kan ook helpen bij een sneller herstel. Doe dit wel zachtjes, ga nooit te hardhandig met deze huid om.

Smeer daarnaast altijd zonnebrandcrème over je litteken heen, wanneer je de zon in gaat. Dit helpt te voorkomen dat je litteken verkleurd en daardoor nog meer zichtbaar wordt.

Conclusie

Uit deze Biodermal littekencrème review kun je concluderen dat wij dit product aanraden. Zoals we al eerder hebben benoemd konden we de crème helaas niet zelf uitproberen omdat we geen littekens hebben, maar als we ooit een litteken mochten krijgen dan is deze littekencrème het eerste wat we aanschaffen!

Uit de honderden klanten beoordelingen die we hebben gelezen is het voor ons duidelijk geworden dat Biodermal een littekencrème van hoge kwaliteit op de markt heeft gebracht. Het overgrote deel van de klanten raadt deze littekencrème aan en zijn zeer positief. Zoals bij elk product zijn er ook wat negatieve beoordelingen, maar niet heel veel. Met op bol.com een gemiddelde score van 4,2 uit de 5 sterren met meer dan 100 beoordelingen, zien wij dit als een uitstekend product.

Als je een litteken hebt, probeer deze crème dan zelf eens uit om je litteken minder zichtbaar te maken!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *