Bio Oil Huidolie: Alle voordelen en toepassingen!

Bio Oil is voor velen een go-to lichaamsproduct. Het product is beroemd in de huidverzorgingswereld, omdat het veel geweldige voordelen heeft voor de huid. 

Onze huid wordt gemakkelijk aangetast door de kleinste veranderingen, dus het is normaal om regelmatig te maken te krijgen met striae, littekens en een ongelijkmatige teint. Bijna niemand is immuun voor deze ‘huid problemen’ en Bio Oil kan hier te hulp schieten.

Ook hebben de makers van de populaire olie een nieuw product op de markt gebracht: Bio Oil Gel. Deze gel is speciaal ontwikkeld voor het hydrateren van een droge huid.

Lees verder om alles te ontdekken wat deze wonder olie voor je huid kan betekenen!

Wat is bio oil?

De olie werd in 1987 gelanceerd door het Zuid-Afrikaanse bedrijf Bio Oil en werd al snel een razend populaire vochtinbrengende olie voor littekens en striae. Het heeft ook andere toepassingen – meerdere Kardashians hebben het als een favoriete gezichtsolie genoemd.

Bio Oil ingrediënten:

Laten we eerst eens kijken hoe deze beroemde beauty olie eigenlijk werkt. De specialistische huidverzorgingsolie bevat een mix van vitamines en plantenextracten. Het vitaminemengsel bevat vitamine A en E met calendula-, lavendel-, rozemarijn- en kamilleolie, plus het baanbrekende ingrediënt PurCellin Oil ™.

PurCellin Oil ™ vermindert de dikte van de formulering, verbetert de toepassing en smeerbaarheid ervan en zorgt ervoor dat de huidverzorgingsolie gemakkelijk door de huid wordt opgenomen. Het werkt ook als een verzachtend middel, waardoor de huid zacht, glad en soepel wordt.

Voor het beste resultaat wordt het aangeraden om de huidverzorgingsolie tweemaal daags aan te brengen gedurende minimaal drie maanden. De formule is ook vrij van conserveringsmiddelen en niet getest op dieren.

Bio oil kopen

Alle voordelen van Bio Oil

1. Vervaagt striae 

Ten eerst is het belangrijk om te benadrukken dat er helemaal niets mis is met striae. Het is volkomen natuurlijk en normaal. Het is ook iets waar bijna iedereen wel op een bepaald moment in het leven mee te maken krijgt.

Dat gezegd hebbende, als je toch last hebt van je striae, en je wilt het graag verminderen, dan is bio oil de oplossing. Ja je hoort het goed, je kunt voor het verminderen of zelfs verwijderen van striae bio oil gebruiken! De olie staat bekend om zijn vermogen om striemen zachtjes te laten vervagen. Sommige mensen geven zelfs aan dat ze na consistent gebruik helemaal van striae afkwamen.

Het is niet bewezen dat ze ooit volledige zullen verdwijnen, maar de mix van vitamine A en E, samen met huidherstellende oliën zoals rozemarijn en kamille, maakt het behoorlijk goed in het voeden van de huid, waardoor de lijntjes vervagen. Het verhoogt ook de elasticiteit van de huid, waardoor ook de vorming van nieuwe striae wordt voorkomen.

Het is ook handig om tijdens de zwangerschap te gebruiken. Tijdens de zwangerschap, wanneer het vanaf het tweede trimester tweemaal daags wordt aangebracht, helpt de huidverzorgingsolie de kans op zwangerschapsstriemen te verminderen.

2. Vermindert littekens

Op dezelfde manier als het vervagen van striemen, voedt Bio-Oil de huid rond een litteken om het uiterlijk ervan te verminderen. Wacht tot de snee volledig is genezen en begin dan de olie elke dag in de huid te masseren. Je zult merken dat de zichtbaarheid van je litteken een heel stuk sneller zal vervagen en genezen. Je kunt de olie gebruiken op zowel nieuwe als oude littekens.

3. Vermindert acne littekens

De meeste mensen gebruiken bio oil voornamelijk op hun lichaam, maar het is ook volkomen veilig om op je gezicht te gebruiken.

In het vorige punt is al benoemd dat de huidolie littekens helpt genezen en de zichtbaarheid helpt verminderen. Zo is het ook erg effectief om acne littekens te vervagen. Als je in het verleden last hebt gehad van acne, zul je misschien merken dat je er veel littekentjes aan over hebt gehouden. Dit is waar deze bijzondere huidverzorgingsolie kan helpen!

4. Vermindert een ongelijkmatige huidskleur

Als je hyperpigmentatieplekken op je lichaam of gezicht hebt, zul je merken dat de vitamine A in Bio Oil wonderen doet om de huidtint egaler te maken. Wanneer je veel tijd doorbrengt in de zon, helemaal wanneer je geen zonnebrandcrème gebruikt, kan dit ten koste gaan van je huid. Als dit toch gebeurt (we zijn allemaal mensen), breng dan Bio olie aan na de blootstelling om de huid te helpen zichzelf weer op te bouwen en hyperpigmentatie te voorkomen.

De huidverzorgingsolie is een niet-acnegenisch en niet-comedogeen product dat op de gevoelige huid kan worden gebruikt. Huidverzorgingsolie is niet alleen gericht op specifieke huidproblemen, maar ook om de huid gehydrateerd en soepel te houden, terwijl het de elasticiteit van de huid verhoogt en het uiterlijk van een verouderende huid op het gezicht en lichaam verbetert.

5. Werkt als een allround bodylotion

De huidolie zit vol met natuurlijke plantaardige oliën, is briljant in het voeden van de huid en is gelukkig vrij licht, zodat het geen plakkerig residu achterlaat. Het is ook fijn om op droge delen van de huid aan te brengen, zoals handen, voeten en ellebogen. Als je last hebt van een hele droge huid, is het nieuwe product misschien een betere optie: Bio Oil Gel. Lees verder om meer over dit product te weten te komen.

Het nieuwe product: Bio Oil Gel

Naast het standaard product die al jaren lang bestaat, heeft het merk na maar liefst 30 jaar een nieuw product uitgebracht: Bio Oil Gel.

Bio Oil Dry Skin Gel, is een gel-tot-olie-formule die expliciet is ontworpen voor een intens droge huid. De gel vult de huidbarrière aan en hydrateert diep. De gel absorbeert gemakkelijk en vormt een beschermende laag om vochtverlies tegen te gaan en de droge huid te herstellen naar zijn optimale gehydrateerde staat.

Met slechts 3% water combineert deze zeer krachtige formule verzachtende middelen zoals sheaboter en bevochtigingsmiddelen zoals glycerine en ureum, samen met huidverzachtende ingrediënten zoals vitamine B3 voor een uitzonderlijk hydraterend resultaat.

Bio Oil Gel kopen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *