beste zonnebankcreme

Beste zonnebankcrème 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste zonnebankcème? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

Zonnebank liefhebbers weten maar al te goed hoe belangrijk het gebruik van de beste zonnebankcrème is om het bruiningsproces te verbeteren en te versnellen. De beste zonnebankcrème versnelt het bruiningsproces in grote mate, waardoor je veel betere en snellere resultaten behaald onder de zonnebank dan wanneer je de crème niet zou gebruiken.

Veel zonnebankcrèmes van dit moment zorgen naast het verbeteren van het bruiningsproces voor het verzorgen van de huid. Ze verzorgen, verjongen en beschermen met de toevoeging van vitamines, antioxidanten en natuurlijke extracten zoals hennepzaad, groene thee of aloë vera.

Met zoveel beschikbare zonnebankcrèmes, is het belangrijk om er een te kiezen die geschikt is voor jouw huidtype en bruiningsbehoeften. Lees gauw verder om de beste zonnebankcrème voor jou te ontdekken!

Beste zonnebankcrème 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste zonnebankcrème van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 is gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten en klanten beoordelingen.

Daarnaast is er rekening gehouden met verschillende huidtypen en bruiningsgoals. Bekijk de afbeeldingen, lees de omschrijvingen, bestudeer eventueel de klanten beoordelingen en kies de beste zonnebankcrème voor jou uit!

1. Biodermal Sun-Tan Extra Spray zonnebankcrème 

Biodermal Sun-Tan Extra Spray zonnebankcreme

Het is zeer belangrijk om je huid goed te verzorgen wanneer je onder de zonnebank gaat. Dit kun je doen door Biodermal Sun Tan Extra Bodyspray te gebruiken. Deze crème is ontwikkeld voor bescherming onder de zonnebank, waardoor je huid niet uitdroogt en je sneller bruiner wordt.

Voordelen:
 • Ondersteunt het natuurlijke bruiningsproces en versnelt de bruining: sinaasappelextract activeert de pigmentvorming voor een versnelde natuurlijke bruining.
 • Voorkomt uitdroging: provitamine B5, glycerine en verzorgende oliën hydrateren intensief om uitdroging van de huid te voorkomen.
 • Helpt vroegtijdige huidveroudering voorkomen: bisabolol verzacht en kalmeert de huid. Vitamine E beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering.

Deze zonnebankcrème van Biodermal is dermatologisch getest en pH huidneutraal. Het wordt aangeraden deze crème aan te brengen voor en na het gebruik van de zonnebank. De formule is geschikt voor elk type zonnebank.

Let op: dit product bevat geen specifieke bruinversnelling, zoals de andere crèmes in deze top 5.

2. Australian Gold – Deviously Black Bronzing Lotion 

Australian Gold - Deviously Black Bronzing Lotion

Deviously Black is een zeer sterk bruiningsproduct van Australian Gold. Met een 45 voudige bronzing formule wordt je gegarandeerd op een snelle en mooi wijze bruin. Hierdoor zul je veel sneller en betere resultaten zien dan bij de meeste andere zonnebankcrèmes.

Naast de geweldige bruinende kracht van deze zonnebankcrème wordt de huid ook nog eens intens verzorgd. Het product bevat een huidvriendelijke mix bestaande uit voedende oliën en vitamines die de huid zuiveren, verzorgen, herstellen en een gezonde veerkrachtige uitstraling geven.

Dankzij de Toevoeging van Hemp Seed Oil blijft het vochtgehalte van de huid op pijl waardoor de kleur langer behouden zal blijven. Het product heeft een heerlijke geur en is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Voordelen:
 • 1 van de sterkste zonnebrandcrèmes
 • 45 voudige bronzing formule
 • Verzorgt de huid intens: zuivert, verzorgt en herstelt
 • Houdt het vochtgehalte op pijl
 • Heerlijke geur

Dit product is alleen geschikt voor ervaren zonnebank gebruikers.

3. Australian Gold Sinfully Black Zonnebankcrème

beste zonnebankcreme

Deze zonnebankcrème is van hetzelfde merkt als de zojuist besproken crème: Australian Gold. Het verschil is dat deze Sinfully Black zonnebrandcrème iets minder krachtig is dan de Deviously Black Bronzing Lotion. Dat maakt deze zonnebrandcrème beter voor beginners die nog niet zoveel ervaring met onder de zonnebank gaan hebben.

Deze zonnebankcrème is nog steeds zeer krachtig en werkt snel. Het heft een 15-voudige natuurlijke bronzer formule met o.a. karamel, Monoï de Tahiti en walnootschaalolie die allemaal bijdragen aan een direct zichtbare, mooie, donkere teint.

Ook aan een heel goede huidverzorging is veel aandacht besteed. Hennepzaadolie, kukui-olie en vele hoogwaardige vitamines dragen substantieel bij aan een zacht aanvoelende, goed gehydrateerde, strak uitziende en verzorgde huid. De frisse ‘Temptuous Berry’ geur maakt deze zonnebankcrème extra aantrekkelijk.

Voordelen:
 • Geschikt voor alle type zonnebank gebruikers
 • Voor een effectief en snel bruiningsproces
 • 15 voudige bronzing formule
 • Verzorgt de huid intens
 • Frisse geur

4. Devoted Creations Pauly D Bottle Service

devoted creations zonnebankcreme

Beleef die VIP-levensstijl met Pauly D’s Bottle Service™. Deze extra sterke zonnebankcrème van Devoted Creations is een bruiningsversneller met 160-voudige DHA bronzer. Deze verleidelijke zwarte bronzing-blend zal de huid doordrenken met rijke hydratatie en een prachtige donkere kleur.

Een infusie van lichaamsontgiftende toevoegingen en kleurcorrectors zorgt ervoor dat de huid er perfect uit komt te zien. Melatime geeft de bruining een extra boost. Black Charcoal extracten zorgen ervoor dat overmatige olie op de huid wordt geabsorbeerd, en roodheid en acné worden tegengegaan. Natuurlijk ontbreekt de Tattoo & Color Fade Protecting formule ook hier niet!

Pauly D Bottle Service heeft ook een hoge anti-aging werking. De crème beschikt over maarliefst 6 verschillende anti-aging peptides. Het maakt de huid strakker, stralender en reduceert fijne lijntjes terwijl nieuwe lijntjes worden voorkomen.

Let op: Deze zonnebrandcrème is voor de gevorderde bruiner.

Voordelen:
 • Extra sterke zonnebankcrème
 • 160-voudige bronzing formule
 • Ultieme huid verzorging
 • Met black charcoal extracten, tegen overmatige olie, roodheid en acne
 • Hoge anti aging werking

5. Fiesta Sun Black Cherry Crush Zonnebankcreme

Fiesta Sun Black Cherry Crush Zonnebankcreme

Deze Supremely Dark Tanning Lotion met Instant Colour Bronzing Beads is alles wat je nodig hebt om mooi en snel bruin te worden onder de zonnebank. De exclusief rijke, vochtinbrengende donkere bruining formule met ultra zwarte bronzing parels is ontworpen om je direct een diep, donker/bronskleur te geven en te voldoen aan je donkerste bronzing verlangens.

Naast dat het je huid sneller helpt om mooi te bruinen, verzorgt het je huid ook dankzij de natuurlijke vochtinbrengende voordelen van gouden Kokosnootolie en Shea Butter. Verder zorgt de pure Aloë Vera voor de perfecte gezonde huid boost voor een jonger en meer levendige look.

Voordelen:
 • Werkt snel en effectief
 • 50-voudige bronzing formule
 • Verzorgt de huid optimaal
 • Met kokosolie, shea butter en aloë vera

Wat doet een zonnebankcrème?

Zonnebaden kan schadelijk zijn voor de blote, onbeschermde huid, dus een goede zonnebankcrème is essentieel om te hebben. In combinatie met een breedspectrum SPF-zonnebrandcrème, kun je met de zonnebankcrème dezelfde gebronsde gloed ervaren die wordt bereikt door urenlang in de zon te liggen. Veel van de beste zonnebankcrèmes zijn ook meteen bruiningsversnellers, waardoor je veel sneller bruin wordt.

De effectiviteit van een zonnebankcrème is een belangrijke factor om te overwegen voordat je een specifiek product kiest. De kwaliteit van het donker worden en de hoeveelheid tijd die nodig is om dat niveau van bruin worden van de huid te bereiken, zijn essentieel. Met hoogwaardige zonnebankcrèmes kun je in minder tijd bruiner worden terwijl je de huid gezond en gehydrateerd houdt. Ze zorgen ook voor een blijvende gloed om de noodzaak van constante toepassing te voorkomen.

Houd er rekening mee dat je een zonnebrandcrème met een breed spectrum nooit mag vervangen door een zonnebankcrème. Bruiningslotions zijn alleen ontworpen om de effecten van ultraviolette stralen te versterken, niet om ertegen te beschermen. Het gebruik van een goede, sterke zonnebrandcrème voor bescherming samen met een zonnebrankcrème / bruiningslotion voorkomt het risico op het ontwikkelen van huidkanker aanzienlijk.

Smeer altijd eerst de zonnebankcrème / zelfbruiner en dan een beetje zonnebrandcrème op de huid, om deze te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zonnebank.

Waar moet je op letten bij het kiezen van de beste zonnebankcrème?

Bij het uitkiezen van de beste zonnebankcrème voor jou zijn er een aantal zaken om in overweging te nemen. Let voornamelijk op de volgende dingen:

Bruiningsversneller

De eerste vraag waar je aan moet denken is of je de voorkeur geeft aan een lichte bronzer of een krachtigere bronzer met bruiningsversneller. Zonnebankcrèmes zijn niet allemaal even krachtiger en sommige maken je bruiner dan anderen. Zoals je in de top 5 hierboven kan zien hebben sommige zonnebankcrèmes een 15-voudige bronzer formule, en andere zelfs een 160-voudige bronzer formule. Sommige crèmes versnellen het bruiningsproces ook lichtelijk maar hebben geen specifieke … – voudige formule, zoals nummer 1 in de ‘Beste zonnebankcrème top 5’. Dit is dan ook de minst krachtige zonnebankcrème op het gebied van snel bruinen.

Degene met een hogere snelbruinende formule (van boven de 40) zijn meestal meer geschikt voor ervaren bruiners, die vaker onder de zonnebank gaan en al een (licht) bruin kleurtje hebben. Als je voor de eerste keer onder de zonnebank gaat wordt het niet aangeraden om meteen zo’n krachtige bruiner te gaan.

Voor nieuwe zonnebank gebruikers zijn de nummers 1 of 3 perfect. Voor ervaren zonnebank gebruikers, die snel bruin willen worden, zijn 2, 4 en 5 perfecte keuzes.

Huidverzorging

Hoogwaardige zonnebankcrèmes gaan verder dan alleen bruinen door de huid te hydrateren en te verzorgen met voedende ingrediënten zoals groene thee, aloë vera en hennepzaad. Sommige bruiningslotions bieden ook anti-aging voordelen, zoals huidversteviging en rimpelpreventie, door het gebruik van antioxidanten en aminozuren. Alle zonnebankcrèmes in dit artikel hebben huidverzorgende eigenschappen.

Prijs

De prijs kan ook overweging voor je zijn. Over het algemeen zijn de zonnebankcrèmes met een hogere bruiningsformule prijziger dan degene met een lagere bruiningsformule. Het is dus aan jou om te overwegen wat je er voor over hebt en hoe snel je resultaten wilt zien.

Klanten beoordelingen

Om de beste zonnebankcrème voor jou te vinden, zijn klanten beoordelingen een zeer handig hulpmiddel. Klanten zijn vaak goud eerlijk over wat ze van een product vinden en ze zullen je precies vertellen of de koop het waard is of niet. Om deze reden hechten veel mensen meer waarde aan klanten reviews dan aan de informatie van fabrikanten (die natuurijk altijd positief over hun eigen producten praten). Het is dan ook altijd slim om klanten beoordelingen te lezen voordat je zomaar een product aanschaft. Helemaal als je twijfel tussen twee of meer producten kunnen klanten beoordelingen de doorslag geven. Je kunt er namelijk zeker van zijn dat een product met voornamelijk positieve beoordelingen beter is dan een product met voornamelijk negatieve beoordelingen en klachten.

Als je klanten beoordelingen gebruikt om je te helpen bij je koop beslissing, zorg er dan voor dat je dit wel op de goede manier doet. Lees niet één of twee beoordelingen om je beslissing daaruit te halen. Als van de 100 klanten beoordelingen, één of twee klanten negatief zijn en de rest positief, fixeer je dan niet op de negatieve beoordelingen. Lees altijd meerdere beoordelingen door om een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen van de kwaliteit van een product.

Wij hebben deze stap ook al voor je uitgevoerd door enkel zonnebankcrèmes met hoge beoordelingen op te nemen in onze lijst. Zoals je kunt zien hebben alle producten ook ontzettend veel beoordelingen, wat altijd een goede indicatie is.

Veelgestelde vragen over zonnebankcrème

– Wat is een zonnebankcrème? En wat maakt het anders dan zonnebrandcrème?

Een zonnebankcrème en een zonnebrandcrème zijn twee totaal verschillende producten. Ze hebben geen enkele overlap in wat ze voor je doen. Een zonnebankcrème, ook wel bruiningslotion genoemd, bevat geen enkele vorm van bescherming tegen de zon en is simpelweg gericht op het versnellen van je bruiningsproces wanneer je huid wordt blootgesteld aan de UV in de zonnebankpanelen.

In tegendeel richt een zonnebrandcrème zich alleen op het beschermen van je huid tegen zonnestralen en is niet bedoeld om je brons te versnellen. Het is altijd belangrijk om zonnebrandcrème te dragen voor huidgezondheid en om het risico op huidkanker te minimaliseren.

– Waarom zou je een zonnebankcrème gebruiken?

Wanneer je goal is om snel bruin te worden dan is een zonnebankcrème je beste vriend. Wanneer je een zonnebankcrème van goede kwaliteit gebruikt wordt je veel sneller bruin onder de zonnebank dan wanneer je deze niet gebruikt.

Zonnebanken zijn niet de gezondste uitvinding van de mensheid, dus het is een goed idee om het gebruik ervan te beperken. Ze klaren de klus wel snel als je op zoek bent naar een bijna onmiddellijke kleur, maar het brengt allemaal een gezondheidsrisico met zich mee. Om dit risico te helpen minimaliseren en ook om tijd te besparen, is daarom een ​​goede bruiningsversneller nodig.

Kortom, wat een bruiningsversneller doet, is je huid helpen beter en sneller te reageren op de UV-stralen in de zonnebank (en zelfs de natuurlijke UV-stralen die je buiten kunt krijgen). De huid verdedigt zich tegen de krachtige impact van deze stralen door melanine te produceren, waardoor het ook een donkerdere kleur krijgt. Hoe meer melanine je huid heeft, hoe donkerder het eruit zal zien.

Een bruiningsversneller bevat melanineverhogende ingrediënten waardoor je huid sneller reageert op de UV-stralen en dus sneller bruin wordt. Je hoeft hierdoor minder vaak en minder lang onder de zonnebank.

Daarnaast verzorgt de beste zonnebrandcrème je huid ook tegelijkertijd, waardoor je huid wordt hersteld, gevoed, gehydrateerd etc. Sommige zonnebankcrèmes hebben zelfs anti aging eigenschappen.

– Hoe kies je de beste zonnebankcrème voor jouw huid?

Gebruik altijd zonnebankcrèmes die worden aanbevolen voor jouw huidtype. Deze informatie vind je op de flesjes of de verpakking van de meeste zonnebankcrèmes. Als je niet zeker bent van je huidtype, vraag het dan aan het salonpersoneel of vul een relevante vragenlijst in om je huidtype te bepalen.

 • Huidtype I: Het is helemaal niet aan te raden om een ​​zonnebank te gebruiken.
 • Huidtype II: Beginner tot Intermediair. Gebruik lichte zonnebankcrèmes met een maximale bruiningsversneller van 25 x
 • Huidtype III: Gemiddeld tot gevorderd. Gebruik lichte tot medium zonnebankcrèmes met een maximale bruiningsversneller van 40 x
 • Huidtype IV-VI: Gevorderd. Kunnen alle soorten zonnebankcrèmes gebruiken.

Als je twijfelt, vraag dan om advies. Voordat je in dat geval een zonnebankcrème koopt of aanbrengt, kun je het beste instructies en advies aan salonpersoneel vragen. Zij zijn experts en kunnen je helpen bij het kiezen van de perfecte zonnebankcrème, op basis van je huidtype en het gewenste bruiningsniveau.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *