beste zelfbruiners gezicht

Beste zelfbruiner gezicht 2023: Top 5!

De huid op je lichaam en gezicht zijn twee heel verschillende dingen – dus je kunt niet zomaar elke zelfbruiner overal aanbrengen. Opzoek gaan naar de beste zelfbruiner voor het gezicht, of een combinatie product van gezicht en lichaam is daarom zeer belangrijk.

De beste zelfbruiner voor je gezicht past bij je teint, maakt je natuurlijk en egaal bruin en hydrateert de huid – zonder je poriën te verstoppen en puistjes te veroorzaken. Ze werken dankzij dihydroxyaceton (of DHA) in de formules – een ingrediënt afgeleid van planten, zoals suikerriet – dat een interactie aangaat met de aminozuren in dode huidcellen om een ​​kleurverandering teweeg te brengen die de huid donkerder maakt.

Met zoveel opties op de markt kan het echter lastig zijn om de juiste keuze te maken. Om je te helpen bij het kiezen van de beste zelfbruiner voor het gezicht, hebben we de markt afgezocht naar zelfbruiners van de hoogste kwaliteit voor de meest natuurlijke resultaten. Hier zijn 5 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om de best zelfbruiner voor het gezicht te ontdekken!

Beste zelfbruiner gezicht 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste zelfbruiner voor het gezicht van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten, klanten beoordelingen en meer.

Bekijk de producten, lees de omschrijvingen door, vergelijk eventueel de beoordelingen en kies op basis daarvan de beste zelfbruiner voor jou uit!

Beste zelfbruiner voor gezicht:

1. Collistar Magic Drops Zelfbruiner 

Collistar Magic Drops Zelfbruiner

Deze luxe zelfbruiner voor het gezicht is een must have voor iedereen die een mooie egale en natuurlijke bruine gloed wilt creëeren. Je brengt eenvoudig een aantal druppels op een droge en gereinigde huid van het gezicht, de hals en de décolleté aan. Je kunt ook een aantal druppels mengen met je dagcrème voor een mild en geleidelijk zelfbruinend effect. De kleur ontwikkelt zich vervolgens in minder dan een uur tot een intense en stralende bruining, alsof je een dag naar het strand bent geweest of een sessie onder de zonnebank heeft gedaan.

De exclusieve formule combineert walnootdop extract met het innovatieve DHA Rapid, een innovatief zelfbruinend molecuul dat slechts de helft van de gebruikelijke tijd nodig heeft om een mooie bruine teint te ontwikkelen. De zelfbruiner is van zeer hoge kwaliteit en zorgt elke keer weer voor een egaal en natuurlijk resultaat, zonder het risico op vlekken of strepen.

Dit magische ‘zonneconcentraat’ beschikt daarnaast ook nog eens over zeer goede hydraterende en anti-age eigenschappen dankzij vitamine E en een biotechnologisch derivaat van maïs dat de huid omhult met een onzichtbaar hydraterend laagje dat lang blijft zitten. Na gebruik zal je huid zacht en glad aanvoelen.

2. Clarins Radiance-Plus Golden Glow Booster Face Zelfbruiner

Clarins Radiance-Plus Golden Glow Booster Face Zelfbruiner

Een andere zeer hoogwaardige zelfbruiner speciaal voor het gezicht is dit product van Clarins. Clarins is een populair merk wat bekend is vanwege haar hoge kwaliteit producten en deze zelfbruiner is daar zeker geen uitzondering op. 

De Radiance Plus Golden Glow Booster biedt het beste van twee werelden doordat deze gemengd moet worden. De ultieme hydratatie van je favoriete dag- of nachtcrème wordt gecombineerd met het zelfbruinende effect van de Radiance Plus Golden Glow Booster voor een gehydrateerde en gebronsde huid. Self tanning was nog nooit zo makkelijk en zo effectief!

Meng eenvoudig 3 druppels met een dag- of nachtcrème naar keuze. Breng dit vervolgens gelijkmatig aan op het gezicht, de hals en het decolleté voor prachtige resultaten. Zorg er wel voor dat je je handen na gebruik goed wast, zodat deze niet bruin worden. En let op, het product mag niet op zichzelf gebruikt worden. Het moet altijd gemengd worden met een ander product.

Beste zelfbruiner voor gezicht en lichaam:

3. L’Oréal Paris Sublime Bronze Zelfbruinende Lotion voor gezicht en lichaam

Deze zijdezachte zelfbruinende lotion van L’Oréal Paris, mag ook zeker niet ontbreken aan deze top 5. Dit is een zelfbruiner van hoge kwaliteit voor zowel het gezicht als het hele lichaam. Met Sublime Bronze ben je het hele jaar door natuurlijk en egaal bruin, zonder dat de zon hoeft te schijnen, of dat jouw huid bloot gesteld hoeft te worden aan de gevaren van de zonnebank.

De zachte zelfbruinende melk hydrateert de huid intensief en geeft een egale, natuurlijk bruine teint. De textuur smelt direct weg op de huid en garandeert een verspreiding van het zelfbruinende bestanddeel over het gehele oppervlak van de huid. Hierdoor hoef je je dus geen zorgen te maken over vlekken. Het product is niet vet en plakkerig en trekt zeer snel in.

4. Curasano Spraytan Express – Lichaam en gezicht zelfbruiner

Curasano Spraytan Express is een snelle manier om binnen één minuut een mooie egale tint te creëren zonder vlekken of strepen. Je kunt deze tanningsspray gebruiken in het gezicht, maar ook op het lichaam. De handige spray gebruik je op ongeveer 30 cm afstand van het lichaam voor de mooiste resultaten. De natuurlijke spray is speciaal ontwikkeld om op een snelle manier egaal bruin te worden.

Na het aanbrengen van de CurasanoTanning Spray is er direct resultaat te zien en blijft de huid mooi egaal bruin. Het is een veilig alternatief om op een snelle manier mooi en natuurlijk bruin te worden zonder je zelf bloot te stellen aan schadelijke UV-stralen.

Dit product is dermatologisch getest en is geschikt voor alle huidtypes.

5. Whitetobrown Spray Tanning Mist Zelfbruiner

Whitetobrown Spray Tanning Mist Zelfbruiner

Whitetobrown is net zoals het vorige besproken product ook een tanning spray. De spray zorgt voor een direct mooie egale goudbruine teint. Het is zeer gemakkelijk om aan te brengen en al na een paar minuten zie je direct een egaal en natuurlijk resultaat met de bekende prachtige goudbruine teint van het internationale spray-tanmerk Whitetobrown.

De bruin zonder zon spray bevat DHA, kleurloos suikerriet, dat reactie maakt met de dode huidcellen, je eerste huidlaag, waardoor deze bruin kleuren. Deze spray is daarom een veilig alternatief voor de zon.

De self-tan spray is dermatologisch getest en uiteraard niet getest op dieren, voldoet aan de EU regelgeving en bevat huidverzorgende elementen, als Aloë Vera en vitamine E. Hierdoor wordt de huid ook gehydrateerd en gevoed. Verder droogt de zelfbruiner snel en zonder vlekken. Het resultaat blijft ongeveer 5 dagen zitten (afhankelijk van de snelheid van je cel vernieuwing).

De Tanning spray van 200 ml is tot 60 keer te gebruiken voor gezicht en decolleté, zodat je hiermee het hele jaar een fantastische mooie bruine teint kunt creëren binnen een mum van tijd.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste zelfbruiner voor het gezicht

In je zoektocht naar de beste zelfbruiner voor het gezicht zijn er een aantal factoren om te overwegen. Hier volgen de belangrijkste dingen om op te letten:

– Hydraterende formules

Exfoliëren voordat je een zelfbruiner aanbrengt is cruciaal, daarom is het ook belangrijk om een ​​zelfbruinende formule te vinden die hydrateert. Dit zal niet alleen je algehele teint verbeteren door vocht aan te vullen, waardoor de zacht en soepel blijft, maar het kan ook helpen om de lengte van je bruine teint te verlengen. Voorbeelden van geweldige huidverzorgende ingrediënten zijn Vitamine E en Aloë Vera.

– Aanpasbare formules

Als je in eerste instantie je bruiningsniveau wilt meten of geleidelijk je kleur wilt opbouwen, is het misschien verstandig om te gaan voor een aanpasbare formule. Bruiningsdruppels zijn hier ideaal voor omdat je zelf kunt bepalen hoeveel druppels je toevoegt aan je gezichtscrème om zo te kijken welke hoeveelheid en dus welke bruiningskleur het beste voor jou is. Je kunt hiermee eerst licht beginnen en dan langzaam opbouwen naar donkerder (door steeds een druppeltje extra toe te voegen). Door voor dit soort gezichtsbruiner te gaan, is de kans kleiner dat de bruiningskleur te overdreven is.

Geweldige aanpasbare formules zijn nummer 1 en 2 in de ‘Beste zelfbruiner gezicht top 5’. De eerste kun je zonder crème aanbrengen, maar ook mengen met je gezichtscrème voor een milder en aanpasbaar resultaat. Nummer 2 moet altijd gemengd  worden met een dag- of nachtcrème. Waardoor je zelf de beste hoeveelheid voor jou kunt ontdekken.

– Combinatie zelfbruiner

Als je naast je gezicht ook wel eens je hele lichaam wilt bruinen, dan kun je het beste gaan voor een combinatie product, die geschikt is voor zowel je gezicht als lichaam. We hebben in onze lijst onderscheidt gemaakt tussen de beste zelfbruiners voor het gezicht en de beste zelfbruiners voor zowel het gezicht als het lichaam. Denk na over wat je allemaal een bruine teint wilt geven en maak op basis daarvan de keuze voor de beste zelfbruiner voor jou.

– Applicatie

Denk na over welke applicatie jij het fijnste vindt. Er zijn mousses, crèmes, druppels en spray’s. De één is niet per se beter dan de ander, het ligt eraan wat jij het handigste vindt. Als je een specifieke voorkeur hebt voor een bepaald soort product ga hier dan voor.

– Klanten beoordelingen

Om de beste zelfbruiner voor het gezicht voor jou te vinden, zijn klanten beoordelingen een zeer handig hulpmiddel. Klanten zijn vaak goud eerlijk over wat ze van een product vinden en ze zullen je precies vertellen of de koop het waard is of niet. Om deze reden hechten veel mensen meer waarde aan klanten reviews dan aan de informatie van fabrikanten (die natuurijk altijd positief over hun eigen producten praten). Het is dan ook altijd slim om klanten beoordelingen te lezen voordat je zomaar een product aanschaft. Helemaal als je twijfel tussen twee of meer producten kunnen klanten beoordelingen de doorslag geven. Je kunt er namelijk zeker van zijn dat een product met voornamelijk positieve beoordelingen beter is dan een product met voornamelijk negatieve beoordelingen en klachten.

Als je klanten beoordelingen gebruikt om je te helpen bij je koop beslissing, zorg er dan voor dat je dit wel op de goede manier doet. Lees niet één of twee beoordelingen om je beslissing daaruit te halen. Als van de 100 klanten beoordelingen, één of twee klanten negatief zijn en de rest positief, fixeer je dan niet op de negatieve beoordelingen. Lees altijd meerdere beoordelingen door om een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen van de kwaliteit van een product.

Wij hebben deze stap ook al voor je uitgevoerd door enkel zelfbruiners met hoge beoordelingen op te nemen in onze lijst. 

beste zelfbruiner voor gezicht

Hoe zelfbruiner op het gezicht aan te brengen

Nu dat je waarschijnlijk de beste zelfbruiner voor je gezicht hebt uitgekozen, is het ook nog belangrijk om te weten hoe je dit product op de juiste manier aanbrengt.

Hoe je het moet aanbrengen ligt aan het type zelfbruiner wat je koopt. Lees altijd van te voren goed de instructies van de fabrikant door. Sommige van de zelfbruiners in onze lijst zijn ‘kant en klaar’, terwijl andere zelfbruiners nog gemengd moeten worden. Nummer 2 dien je bijvoorbeeld te mengen met een dag- of nachtcrème.

Wees altijd voorzichtig met het aanbrengen van zelfbruiner op het gezicht. Als je zelfbruiner vlekken op je benen geeft, kun je dit nog gemakkelijk bedenken, maar op je gezicht is dit iets moeilijker te verbergen. We hebben in onze lijst alleen de beste zelfbruiners van hoge kwaliteit opgenomen, waardoor er niet snel vlekken zullen ontstaan. Je moet het echter zelf nog wel goed aanbrengen.

Allereerst moet je ervoor zorgen dat je je gezicht en hals volledig reinigt en exfolieert/scrubt vóór het aanbrengen van je zelfbruiner. Hiermee worden eventuele dode huidcellen verwijderd en ontstaat de perfecte basis voor het aanbrengen van je product.

Breng de zelfbruiner vervolgens met schone vingertoppen in snelle cirkelvormige bewegingen aan op je gezicht. Je kunt hier ook een make-up borstel of beauty blender voor gebruiken. Zorg ervoor dat je evenveel product aanbrengt op elk plekje en smeer het niet over je wenkbrauwen (vooral niet als je blond bent!). Vergeet ook het gebied rond je haarlijn en kaak niet waar harde lijnen kunnen verschijnen.

beste zelfbruiner

Veelgestelde vragen over zelfbruiners

– Kun je elke zelfbruiner op je gezicht gebruiken?

Nee dat kan niet. Of het kan wel, maar het gaat je geen mooie resultaten opleveren. De huid van je gezicht is veel dunner en delicater dan de huid van je lichaam, waardoor hier ook anders mee omgegaan moet worden. Als je een zelfbruiner die alleen bedoeld is voor het lichaam op je gezicht aanbrengt, kan dit leiden tot verstopte poriën, puistjes en ongelijkmatige dekking. Ga dus altijd voor een speciale zelfbruiner voor het gezicht of een zelfbruiner die aangeeft dat het geschikt is voor zowel het lichaam als je gezicht.

– Hoe lang blijft je huid bruin na een zelfbruiner?

Nou, dat hangt ervan af. Over het algemeen zeven tot tien dagen, maar je kunt verwachten dat het na ongeveer vier tot vijf van die dagen begint te vervagen. Om ervoor te zorgen dat het zo lang mogelijk meegaat – en ervoor te zorgen dat het er zo realistisch en gezond mogelijk uitziet – is het essentieel om ervoor te zorgen dat je een paar eenvoudige richtlijnen volgt.

De eerste is het vermijden van baden ten gunste van korte, warme douches (de combinatie van warmte en water verkleuren sneller), en dep de huid daarna altijd droog in plaats van te wrijven met een handdoek. Zorg ervoor dat de huid gehydrateerd en gezond blijft – niet alleen om het er verzorgd uit te laten zien en aan te voelen, maar ook om te voorkomen dat een kleurtje uitdroogt.

– Kun je zelfbruiner over zelfbruiner doen?

Ja dat kan zeker. Als je merkt dat je kleurtje na 5 dagen ongeveer begint te vervagen, kun je een nieuw laagje aanbrengen, om je mooie bruin kleurtje poep peil te houden. Op deze manier kun je het constant blijven bijhouden voor een egale en natuurlijke bruine kleur het hele jaar door.

– Zijn zelfbruiners voor het gezicht veilig in gebruik?

De meeste zelfbruiners gebruiken een actief ingrediënt genaamd dihydroxyaceton (ook wel bekend als DHA) om de oppervlaktelaag van de huid tijdelijk te bruinen. Dit is een goedgekeurd ingrediënt voor uitwendige toepassing op de huid. Het is dus veilig om te gebruiken. Zorg er echter voor dat je het niet op je lippen aanbrengt, zodat je het niet in kunt nemen, aangezien de risico’s hiervan onbekend zijn.

– Kun je bruin worden door de zon met zelfbruiner op?

Ja! Zeker als je een lichte huid hebt die snel verbrandt. Zelfbruiner houdt je niet tegen om een ​​natuurlijke kleur te krijgen, het zal gewoon fungeren als een extra laagje tussen je huid en de zon, en dus zullen de effecten van de zonnestralen niet zo sterk zijn.

– Is gezichtszelfbruiner goed voor acne-gevoelige huid of eczeem?

Als je huid vatbaar is voor acne, is het belangrijk om een zelfbruiner te gebruiken die de huid niet irriteert en opflakkeringen veroorzaakt. Zoek naar niet-comedogene producten zodat je poriën niet verstopt raken. Natuurlijke/ veganistische formules zorgen voor de minst irriterende ingrediënten, dus zoek naar ingrediënten die vrij zijn van parabenen, sulfaten en gluten.

Voor mensen met eczeem is het slim om vóór het aanbrengen een hydraterende crème aan te brengen. Sommige ingrediënten om naar te zoeken in zelfbruiners die eczeem niet verder irriteren, zijn aloë, vitamine E en hyaluronzuur.

– Hoe kun je zelfbruiner verwijderen als het fout is gegaan?

Breng een fysieke (met behulp van scrubdeeltjes) of chemische (met behulp van ingrediënten zoals AHA en BHA) exfoliator aan op de droge huid op het gebied waarvan je de bruine kleur wilt verwijderen. Scrub echter niet te hard, want te veel exfoliëren kan microscheurtjes en schade aan de huid veroorzaken. Chemische exfoliators, zoals zure toners, hebben geen druk nodig omdat ze werken wanneer ze worden aangebracht. Verwacht echter niet dat de kleur in een keer weg is, maar het zal zeker vervagen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *