beste zalf tegen spierpijn

Beste zalf tegen spierpijn: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste zalf tegen spierpijn? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Pijnlijke spieren, of het nu komt door een ​​zware training, een slechte houding of een blessure, is ontzettend vervelend. Het kan een ongewenste afleiding zijn als je gewoon je normale dag probeert door te brengen. En hoewel het je niet op magische wijze zal genezen, kan de beste zalf tegen spierpijn, of de beste olie of balsem een geweldige oplossing zijn om op zijn minst pijn te verlichten.

Niet elke product is echter van dezelfde kwaliteit en het kiezen van een goede spierolie / zalf of balsem kan lastig zijn. Je wilt er een die snel werkt, maar die urenlang meegaat. Helaas zijn veel formules vaak te vettig, terwijl andere sterk geparfumeerd zijn. Dit kan het proberen van iets nieuws een frustrerende taak maken.

Om je te helpen hebben we de hele markt afgespeurd opzoek naar de beste zalf tegen spierpijn. Hier zijn 5 geweldige producten uitgekomen die je spierpijn effectief zullen verlichten. Het is een mix van zalven, oliën en balsems.

Lees gauw verder om de beste zalf tegen spierpijn voor jou te ontdekken!

Beste zalf tegen spierpijn – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste zalf tegen spierpijn en daar is een top 5 uitgekomen. Deze top 5 bestaat uit een mix van zalven, oliën en balsems. Alle producten in deze lijst zijn van zeer hoge kwaliteit en helpen je snel van spierpijn af te komen. De lijst is samengesteld o.b.v. kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties in onze top 5, lees de korte omschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan de beste zalf tegen spierpijn voor jou uit!

1. Ré-genesis Magnesium spierolie en spray

Ré-genesis Magnesium spierolie en spray

Ben je specifiek opzoek naar de beste zalf tegen spierpijn? Of is de beste olie tegen spierpijn ook goed? Ré-genesis magnesiumolie is namelijk zonder twijfel een van de beste producten ooit tegen spierpijn. Het is een hoogwaardige spierolie die magnesiumtekorten aanvult via de huid. Hij wordt door tientallen specialisten en (sport)professionals gezien als dé standaard in Europa.

Deze spray werkt ontzettend goed tegen spierpijn en draagt bij een normale spierwerking. Daarnaast heeft het nog veel meer voordelen. Het wordt goed opgenomen op de huid en draagt bij aan een normale energiehuishouding. Ook draagt het bij aan een normale celdeling en de instandhouding van de botten. Verder speelt het een rol bij het opbouwen van lichaamseiwit en zorgt het voor een perfecte  balans in de water- en mineralenhuishouding van het lichaam.

Om nog maar even door te gaan met het benoemen van de geweldige voordelen van deze spray: het activeert je natuurlijke energie in het lichaam, speelt een belangrijke rol in het functioneren van zenuwen en helpt bij vermoeidheid. Ook draagt het bij aan een sterk gebied en heldere geest.

Deze spray voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en is vrij van toxische en of andere belastende ingrediënten. Hij bevat een zeer hoge concentratie elementair magnesium. Daarnaast is deze spray natrium arm en dus geschikt voor mensen met een zoutarm dieet. Deze magnesiumolie bevat ook geen gluten, lactose, soja, gmo, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen.

2. Sensipharm Sensi Flex Spray Extra Strong

Sensipharm Sensi Flex Spray Extra Strong

Heb je last van vastzittende spieren in je rug, schouders, nek of benen? Of heb je een sportblessure of een grote blauwe plek? Dan kan de spierspray ‘Sensi Flex Spray’ precies zijn wat jij nodig hebt! Deze 100% natuurlijke spierspray verwarmt en verkoelt je spieren en gewrichten, en zorgt daardoor voor een betere doorbloeding waardoor vastzittende en stijve spieren, pezen en gewrichten weer soepel worden.

Je kunt deze spray heel veelzijdig gebruiken. Bijvoorbeeld na een slechte nacht of na en hele dag zitten. De spray zal dan heerlijk aanvoelen op je spieren. Binnen enkele seconden merk je de verwarming en worden je vastzittende spieren weer soepel en pijnvrij. 

Als je een sporter bent is de spray ook onmisbaar. Je kunt de spierspray gebruiken bij warming-up en/of cooling down om je spieren sneller op te warmen, en afvalstoffen te verwijderen. Of bij spierblessures en verstuikingen voor sneller en beter herstel.

Het voordeel van deze spierspray in vergelijking met een spierbalsem is dat je de spray alleen maar gericht hoeft te spuiten op de spieren, en niet hoeft in te smeren of zelfs in te masseren zoals bij een spierbalsem of zalf Je krijgt dus geen vieze handen. Bovendien is de spray zeer zuinig in gebruik, 2 à 3 sprays per keer is voldoende.

3. Tiger Balm Rood

Tiger Balm Rood

Als je al wat onderzoek hebt gedaan naar de beste zalf tegen spierpijn, dan ben je tijgerbalsem vast ook al tegen gekomen. Het is een geweldig en populair product onder iedereen die wel eens last van zijn of haar spieren heeft.

Tiger Balm Rood helpt om vrijer te ademen en biedt een verzachtende invloed op voorhoofd en slapen. Tevens is de balsem te gebruiken bij vermoeide spieren en gewrichten. Bij het aanbrengen op de huid wordt de doorbloeding bevordert en verzorgt Tiger Balm jouw spieren. 

Je kunt de balsem gebruiken voor elke soort spierpijn, of dit nou is van het sporten of van te lang achter je computer zitten. Je voelt meteen verlichting wanneer je deze balsem op doet.

4. Lucovitaal Magnesium 40% Forte Creme Spierbalsem

Lucovitaal Magnesium 40% Forte Creme Spierbalsem

Ben je opzoek naar de beste zalf tegen spierpijn? Dan is de Lucovitaal Magnesiumcrème een topper! Dit geweldige product tegen spierpijn, is net zoals nummer 1 in onze lijst, gebaseerd op magnesium. Van magnesium is bewezen dat het geweldig voor je spieren is. Het eerste product is in de vorm van een olie en dit is in de vorm van een crème / zalf. Denk er dus over na wat jij het fijnste vindt.

Deze magnesiumcrème is een crème die zorgt voor een directe magnesium opname via de huid. Als je last hebt van gespannen spieren in je kuiten, schouders, nek of waar dan ook is deze crème geschikt, het bevat namelijk 40% magensium choloride. Dit is goed voor spierherstel na het sporten. J

Je kan de crème dagelijks gebruiken, bij voorkeur voordat je gaat slapen. De crème draagt effectief bij aan soepele spieren. Het zorgt voor ondersteuning van normale spierwerking in de schouders, nek, rug, armen, benen en knieën. Bovendien is het product vrij van allergenen, parabenen en kleurstoffen.

5. Weleda Arnica Gel

Arnica is ook een geweldig ingrediënt voor de spieren en Weleda heeft een hoogwaardige arnica gel op de markt gebracht. Deze gel verkoelt direct, en ondersteunt het herstel van gevoelige spieren. 

Je kunt deze gel gebruiken als eerste hulp bij sport of andere fysieke inspanning. Ook als je gewoon last hebt van je spieren zonder inspanning (misschien juiste zelfs door een gebrek aan inspanningen) is deze gel geweldig.

Het extract van Arnica bevordert de doorbloeding van de huid, waardoor zuurstof en voedingsstoffen sneller naar de betreffende plek in het lichaam worden gevoerd en afvalstoffen versneld worden afgevoerd.

Waarop te letten bij het kiezen voor de beste zalf tegen spierpijn

Wanneer je opzoek bent naar de beste zalf tegen spierpijn zijn er een aantal factoren om goed op te letten. Hieronder volgt een lijstje met de belangrijkste punten om in overweging te nemen.

– Ingrediënten om naar te zoeken

Wanneer je opzoek bent naar de beste zalf tegen spierpijn, is het het belangrijkste om goed naar de ingrediënten te kijken. Verschillende spiercrèmes zijn afhankelijk van verschillende actieve ingrediënten om de klus te klaren. Zorg ervoor dat je een pijnstillende crème kiest die past bij jouw specifieke type pijn. Veel zalven tegen spierpijn zijn echter voor meerdere doeleinden, vooral de opties die wij in onze lijst hebben opgenomen.

Een aantal belangrijk ingrediënten om naar te kijken zijn magnesium, menthol, arnica en kamfer. Dit zijn slechts een paar voorbeelden, want er zijn veel ingrediënten die wonderen kunnen doen voor je spieren. Over het algemeen wil je zoeken naar ingrediënten die zorgen voor een aangename afleiding met bijvoorbeeld verkoelende effecten.

– Ingrediënten om te vermijden

Zoek niet alleen naar goede ingrediënten, maar let er ook op dat een aantal slechte ingrediënten er juist niet inzitten. Vermijd waar mogelijk kleurstoffen, conserveermiddelen of parabenen. Kunststofvrij en biologisch is het beste omdat je het rechtstreeks op de huid aanbrengt om te worden geabsorbeerd. Probeer zo natuurlijk mogelijk te blijven. Natuurlijke ingrediënten kunnen je helpen het risico op irritatie te minimaliseren, vooral als je allergisch bent of een gevoelige huid hebt.

– Geur

Zoals met elk product dat je op de huid aanbrengt, moet je voorzichtig zijn met het gebruik van producten met geuren. Geuren kunnen huidirritatie veroorzaken, vooral bij mensen met een gevoelige huid. Kunstmatige geurstoffen moet je sowieso vermijden. Geuren die komen van bijvoorbeeld etherische oliën zijn over het algemeen goed voor de huid, maar voor mensen met een gevoelige huid kunnen ze alsnog te irriterend zijn. Zij kunnen beter gaan voor een volledig geurloos product.

– Beoordelingen van klanten

In je zoektocht naar de beste zalf tegen spierpijn, is het slim om op de beoordelingen van klanten te letten. Bij de meeste producten online kun je klanten beoordelingen vinden en deze kunnen je meer vertellen over de kwaliteit van een product. Klanten zijn vaak heel eerlijk en geven graag hun mening over het product wat ze gebruikt hebben. Hierdoor kun jij als nel achter de voor- en nadelen van het product komen. 

Houd wel in je achterhoofd dat klanten reviews subjectief zijn. Wat de ene klant vindt, hoef jij niet per se te vinden. Daarom raden we je altijd aan om meerdere beoordelingen te lezen en de gemiddelde score te bekijken. Op deze manier krijg je een zo eerlijk mogelijk beeld.

In ons onderzoek naar de beste zalf tegen spierpijn hebben we ook goed gekeken naar de klanten beoordelingen en er velen doorgelezen. Mede op basis hiervan hebben we onze lijst met toppers samengesteld. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je geen miskoop doet, voor welke optie in de lijst je ook gaat.

beste zalf tegen spierpijn

Veelgestelde vragen over gel / olie /zalf tegen spierpijn

Hopelijk heb je bij deze de beste zalf tegen spierpijn voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de onderstaande veelgestelde vragen met antwoorden je misschien verder helpen.

– Is pijnstillende spiercrème veilig?

Ja wanneer je de beste zalf tegen spierpijn gebruikt, kun je deze zonder zorgen gebruiken. Deze behandelingen worden over het algemeen als veilig beschouwd voor de meeste mensen. Als je bloedverdunners gebruikt, blijf dan wel uit de buurt van crèmes met salicylaten als het actieve ingrediënt, omdat deze bloedingen en blauwe plekken kunnen veroorzaken. De meest spierzalven mogen ook niet worden gebruikt bij kinderen jonger dan vier jaar.

– Werken zalven tegen spierpijn?

Ja de beste zalf tegen spierpijn, of de beste olie, gel of balsem tegen spierpijn helpt zeker. Het zal snelle verlichting bieden en de pijn wegnemen. Hou er echter wel rekening mee dat zo’n product vaak niet hetzelfde niveau van pijnverlichting geeft als met een receptgeneesmiddel of een orale pijnstiller. Desondankskunnen deze behandelingen helpen bij lichte gewrichts- en spierpijn. Ze zijn bijzonder effectief bij artritispijn, bursitis, tendinitis, overbelaste spieren, gekneusde of gezwollen gewrichten en lichte verrekkingen en verstuikingen.

– Zitten er bijwerkingen aan het gebruik van een spierzalf, olie of gel?

In de meeste gevallen niet. In sommige zeldzame gevallen kunnen er echter wel bijwerkingen optreden. Branderigheid, jeuk of uitslag op de toedieningsplaats zijn allemaal mogelijke bijwerkingen. Als je huiduitslag of irritatie krijgt tijdens het gebruik van een een bepaalde crème, stop dan met het gebruik ervan en ga naar je arts als het probleem niet binnen een paar dagen verdwijnt.

– Hoe lang duurt het voordat een product geen spierpijn werkt?

Spierpijn zalf / gel / balsem / olie werkt door in de huid te absorberen en in te werken op de weefsels in de huid. Verschillende producten werken natuurlijk anders dus het is onmogelijk om hier één antwoord op te geven. Lees altijd goed de product informatie door om erachter te komen hoelang het duurt voordat het product werkt en hoelang het ongeveer blijft werken. 

De klanten beoordelingen kun je hier ook voor raadplegen. Er zijn wellicht klanten die hier meer informatie over geven, zodat je precies weet hoe dat zit bij het specifieke product die je voor ogen hebt. Bij veel actuele producten tegen spierpijn zal het gemiddeld tussen de 30 minuten en 1 uur duren voordat ze effectief zijn.

– Is het altijd slim om een zalf tegen spierpijn te gebruiken?

In de meeste gevallen van spierpijn wel, maar let wel op. Het is niet de bedoeling dat je dit soort zalven gebruikt om de signalen te blokkeren die erop wijzen dat je lichaam een pauze nodig heeft. Als je het product gebruikt op een hersteldag om je pijn te minimaliseren, is dat geweldig. Als je het product echter gebruikt om de pijn te onderdrukken en meteen door te gaan et je volgende zware traansessie zonder je lichaam te laten herstellen, ben je niet slim bezig.

– Hoe gebruik je een crème tegen spierpijn?

Als je hebt besloten om te investeren in een van de beste zalven tegen spierpijn, is het natuurlijk ook handig om te weten hoe je dit product gebruikt. Dit ligt allereerst aan het product wat je koopt. We raden je daarom aan om goed het advies van de fabrikant door te lezen en op te volgen.

Brengt het product in ieder geval alleen aan op de huid en zorg ervoor dat je deze uit de buurt van je ogen, mond, neus en geslachtsdelen houdt. Als het product toch perongeluk bij een van deze gebieden terechtkomt, zorgt er dan voor dat je het gebied grondig afspoelt.

Je moet over het algemeen een dunne laag van de door jou gekozen spierontspannende gel of crème op de geblesseerde gebieden aanbrengen en deze vervolgens zachtjes in je spier masseren, niet meer dan 3-4 keer per dag.

– Wat helpt nog meer tegen spierpijn?

Naast het investeren in de beste zalf tegen spierpijn, is er nog meer wat je kunt doen om snel verlichting te krijgen. Een geweldige manier om pijnlijke spieren minder pijn te laten doen is door middel van massage. Je kunt een professionele massage boeken, maar je kunt ook een van de beste massageapparaten voor thuis aanschaffen om lang plezier van te hebben.

Vooral een massagegun is zeer nuttig voor spierpijn. Deze worden ook veel door professionele sporters gebruikt, om het herstel te versnellen. Bekijk hier een lijst met de beste massageguns.

– Kan ik spierpijnstillende crème gebruiken tijdens de zwangerschap?

Je kunt pijnstillende crèmes op basis van lidocaïne veilig gebruiken, zolang je de aanwijzingen op het productetiket volgt. En hoewel de consumptie van orale arnica problematisch is tijdens de zwangerschap, wordt plaatselijk gebruik over het algemeen als veilig erkend. Als je je echter zorgen maakt, raadpleeg dan je arts voordat je dit soort crèmes gebruikt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *