beste zalf tegen blauwe plekken

Beste zalf tegen blauwe plekken: Top 7!

Ben je opzoek naar de beste zalf tegen blauwe plekken? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

Een ongeluk zit in een klein hoekje en iedereen valt of stoot zich wel eens. Een blauwe plek is daarvan een veelvoorkomend gevolg, waar we allemaal wel eens mee te maken hebben. Meestal kan een blauwe plek geen kwaad en trekt het vanzelf weg. Het kan echter pijnlijk en minder mooi zijn, waardoor veel mensen er sneller vanaf willen. Gelukkig zijn er speciale zalven om blauwe plekken sneller te genezen!

Niet elke zalf tegen blauwe plekken is echter van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen voordat je zomaar een product aanschaft. Om je te helpen hebben we de hele markt afgespeurd opzoek naar de beste zalf tegen blauwe plekken. Hier zijn 5 toppers uitgekomen, waaronder één optie voor kinderen.

Lees gauw verder om de beste zalf tegen blauwe plekken voor jou te ontdekken!

Beste zalf tegen blauwe plekken – Top 7

We zijn opzoek gegaan naar de beste zalf tegen blauwe plekken en daar is een top 7 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte omschrijvingen door, vergelijk eventueel de beoordelingen en prijzen en kies op basis daarvan de beste zalf tegen blauwe plekken voor jou uit!

1. VSM Arniflor zalf

VSM Arniflor zalf

Als je opzoek bent naar de beste zalf tegen blauwe plekken, dan hoef je eigenlijk niet verder te zoeken dan Arniflor zalf. Arniflor is al meer dan 85 jaar een natuurlijk eerste hulpmiddel voor blauwverkleuring van de huid. Het is waarschijnlijk het meest populaire product tegen blauwe plekken wat er op dit moment is. 

De zalf kan gebruikt worden voor de cosmetische verzorging van blauwverkleuring van de huid en voor de ondersteuning van het herstellend vermogen van de huid. Naast bij blauwe plekken helpt het ook bij kneuzingen en verstuikingen ten gevolge van letsel.

Arniflor zalf bevat het natuurlijke ingrediënt Arnica montana (valkruid). De zalf heeft een vette basis en is daardoor met name geschikt voor een droge huid. Arniflor zalf kan overal op het lichaam en het gezicht gebruikt worden, ook rond de ogen. De zalf is verkrijgbaar in verpakkingen van 25 en 75 gram.

Breng de zalf op de gewenste plek(ken) aanbrengen en masseer het zachtjes en  licht in de huid. Herhaal de handeling indien gewenst tot 3 keer per dag. Houd er wel rekening mee dat arniflor zalf alleen op de intacte huid mag worden gebruikt.

2. Puressentiel Wondjes Gel

Puressentiel Wondjes Gel

Een andere zalf tegen blauwe plekken van hoge kwaliteit is Puressentiel Wondjes Gel. Zoals de naam al zegt, werkt het, naast voor blauwe plekken, ook tegen verschillende soorten wondjes. Het is een helende gel met wel 33 essentiële oliën zoals anijs, kamille, lavendel, rozemarijn en wilde tijm die antiseptische, pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Bij het smeren wordt de opperhuid direct gedesinfecteerd en het herstellen van de huid wordt geoptimaliseerd.

Breng een klein beetje gel aan op blauwe plekken, wondjes, lichte brandwonden, beten, blaren, spierkrampen etc. Herhaal deze behandeling indien nodig gedurende maximum 3 dagen. Laat de gel zacht intrekken. De gel voelt fijn aan op de huid en prikt niet.

3. Bio Crema Arnica

De Arnica gel zalf van Bio Cream is ook een geweldige hulp bij onder andere blauwe plekken. Deze biologische arnica crème helpt bij het herstel van de gevoelige spieren, bij blauwe plekken en kneuzingen. De crème heeft een fijne verwarmende werking en gaat stijve spieren tegen. De crème bevat extract van arnica, moerasspirea, wilgenbastextract, ijzer- en siliciumbiomineraalcomplex, vitamine E.

Met deze zalf wordt de huid optimaal gekalmeerd en verzorgd, waardoor blauwe plekken sneller wegtrekken en de huid weer zijn normale kleur terug krijgt. Je kunt de crème zo vaak smeren als goed voor jou voelt en totdat je blauwe plek volledig weg is.

4. Chi Helicryse Hydrolaat Bio

Chi Helicryse Hydrolaat Bio

Chi Helicryse Hydrolaat Bio is een regenererend en versterkend product wat helpt bij de afvoer en het herstel van blauwe plekken en littekens. In tegenstelling tot de andere producten in deze lijst, is dit geen zalf, maar eenvloeistof. Gebruik het water puur op de huid, in bad, in een koelkompres bij huidproblemen, blauwe plekken  of als oogkompres bij donkere kringen onder de ogen.

Naast voor blauwe plekken, kun je het ook gebruiken of wondjes of na het zetten van een tattoo of piercing: het desinfecteert en herstelt de huid. Chi Helicryse Hydrolaat is zacht en prikt niet, aangezien het 100% zuiver is en dus geen alcohol bevat.

5. A.Vogel Creme Arnicaforce

Arnicaforce crème is een unieke cosmetische verzorging voor het verminderen van blauwverkleuring van de huid en het verlichten van gevoelige en stijve spieren. Arnicaforce crème kan veilig gebruikt worden door kinderen vanaf 2 jaar, tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

De speciale formule van Arnicaforce Crème stimuleert de bloedsomloop en ondersteunt het natuurlijke herstelproces van de huid. Het is effectief bij het verzorgen van blauwverkleuring van de huid. Een verbeterde bloedcirculatie helpt ook om stijve en stramme spieren te versoepelen en het herstel na een blessure, inclusief sportblessures, te versnellen.

Beste zalf tegen blauwe plekken voor baby’s en kinderen:

6. Vsm Arnikind Vallen en Stoten Gel 0-6 jaar

zalf tegen blauwe plekken

Ben je opzoek naar de beste zalf tegen blauwe plekken voor kinderen? Dan is VSM Arnikind Vallen en Stoten Gel absoluut de beste optie om voor te gaan.

Zoals je waarschijnlijk al weet als je kinderen hebt, zit een ongeluk in een klein hoekje. Dit product is een verzorgende eerste hulp gel die speciaal ontwikkeld is als eerste hulp middel voor kinderen die met vallen en opstaan leren kruipen, lopen, fietsen en spelen. De belangrijkste natuurlijke ingrediënten in dit product zijn Arnica en Calendula.

De gel helpt om het blauwe plekken sneller te laten wegtrekken en het verzorgt en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Deze zalf tegen blauwe plekken is te gebruiken vanaf 0 jaar. Breng het 2 tot 3 maal daags aan op de te verzorgen plekken masseer het licht in. Het mag alleen op de intacte huid worden gebruikt.

7. Bochko Baby gel

Bonchko baby gel helpt bij de behandeling van stoten en blauwe plekken, ter voorkoming van zwellingen en blauwe plekken. De unieke formule van Arnica Gel combineert natuurlijke plantenextracten met hydraterende en kalmerende ingrediënten, en werkt snel bij het eerste gebruik.

Het verzacht en herstelt de huid, voorkomt de vorming van blauwe plekken en zwellingen na lichte impact. Dit product is zonder medicinale bestanddelen, alcohol en conserveringsmiddelen, geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden.

De resultaten van een gebruikerstest onder toezicht van een dermatoloog:

  • 96% herstelt de huid na lichte impact met 2 tot 3 toepassingen.
  • 76% verzacht de rode en geïrriteerde huid bij het eerste gebruik.
  • 96% voorkomt blauwe plekken en zwellingen met 2 tot 3 toepassingen.
  • 100% geschikt voor kleine kinderen en mensen met een gevoelige huid.

Breng het aan op ongemakkelijke plekken na een val en masseer het voorzichtig in. Vermijd contact met de ogen, slijmvliezen en open wonden. 

Waarop te letten bij het kiezen voor de beste zalf tegen blauwe plekken

Wanneer je opzoek bent naar de beste zalf tegen blauwe plekken is het belangrijk om goed om een aantal factoren te overwegen. Hieronder hebben we een kort lijstje gemaakt met de belangrijkste punten om naar te kijken bij het maken van een beslissing.

– Kwaliteit

De kwaliteit van de zalf waar je voor kiest is natuurlijk heel belangrijk. De kwaliteit bepaald namelijk of het product effectief is of niet en hoelang het meegaat. Als je een product van lage kwaliteit koopt dat zijn doel niet dient, verspil je tijd en geld.

Als het product heel erg goedkoop is in vergelijking met andere producten op de markt dan is de kans groot dat de kwaliteit niet heel hoog is. Het is echter niet zo dat duurder altijd beter betekent. Je moet daarom vooral belangrijk om op de ingrediënten te letten. Ook kan het lezen van klanten beoordelingen je meer vertellen over de kwaliteit, maar dat is een apart punt in deze lijst waar we later dieper op ingaan.

– Ingrediënten

Een van de belangrijkste factoren om naar te kijken, in je zoektocht naar de beste zalf tegen blauwe plekken, zijn de ingrediënten. De ingrediënten maken of breken het product. Het is daarom altijd belangrijk om naar de ingrediëntenlijst te kijken. Zoek naar actieve ingrediënten, waarvan ook echt bewezen is dat ze blauwe plekken sneller kunnen laten wegtrekken. Alle opties in onze lijst bevatten actieve ingrediënten die ook daadwerkelijk wat doen. Zorgt er ook voor dat er geen schadelijke of irriterende ingrediënten in het product zitten.

– Prijs

Er zijn veel verschillende zalven op de markt, elk met een prijskaartje. De functies die ze bieden, variëren van model tot model, en dat geldt ook voor hun prijsklasse. De prijs van het product is afhankelijk van de kenmerken, het merk en de kwaliteit. Als je op zoek bent naar een product van goede kwaliteit met alle basisfuncties die je nodig hebt, kun je er gemakkelijk een vinden voor een betaalbare prijs.

Als je echter een high-end product met geavanceerde functies wilt, kost dit je meer. Zo kan een crème die kan helpen bij verschillende soorten wondjes misschien wat prijziger dan dan een product die alleen bij blauwe plekken helpt.

– Prestatie

De prestatie van de blauwe plekkencrème is een andere factor om te overwegen voordat je een aankoopbeslissing neemt. De prestatie is eigenlijk een beetje hetzelfde als kwaliteit in dit lijstje. Het verwijst naar hoe goed de zalf tegen blauwe plekken werkt en hoe efficiënt het zijn functie vervult. Het is natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat de zalf zijn werk goed doet, anders heb je er niks aan.

– Makkelijk te gebruiken

Een andere belangrijke factor om te overwegen is hoe gemakkelijk het product in gebruik is. Over het algemeen zij zalven en crèmpjes gemakkelijk in gebruik, maar er kan nog verschil in zitten. Zo is het ene product bijvoorbeeld gemakkelijker uit te smeren dan de ander. Ook kan de een fijner aanvoelen op de huid of sneller intrekken.

Je moet op zoek gaan naar een product dat gemakkelijk te gebruiken is, vooral als je nieuw bent in de wereld van blauwe plekkencrème. De beste manier om een ​​product te vinden dat gemakkelijk te gebruiken is, is door recensies te lezen. Hier gaan we bij het laatste punt dieper op in.

– Merk

Het is ook slim om naar het merk te kijken Als het merk bekend is en al jaren bestaat, betekent dit dat ze kwaliteitsproducten leveren. Maar als ze nieuw op de markt zijn, moet je wat voorzichtiger zijn met hun producten. Nieuwe merken hebben zichzelf namelijk nog niet bewezen. Het is belangrijk om te onthouden dat nieuwe merken ook met goede producten kunnen komen, dus het is belangrijk om je onderzoek zorgvuldig te doen.

Als je echter niet zeker bent van het merk en er meer over wilt weten, is het slim om de website bezoeken. Als ze er een hebben, betekent dit dat ze hun bedrijf serieus nemen en kwaliteitsproducten aan hun klanten willen leveren. Je kunt ook beoordelingen bekijken die zijn achtergelaten door andere mensen die hun producten eerder hebben gekocht. Dit kan je een goed beeld over de kwaliteit van het merk geven.

– Klanten beoordelingen

Een van de belangrijkste dingen die je moet overwegen voordat je de beste zalf tegen blauwe plekken koopt, zijn klanten beoordelingen. Deze kunnen je namelijk de juiste richting op wijzen als het gaat om het vinden van kwaliteitsproducten. Als veel mensen de zalf tegen blauwe plekken hebben gekocht en positieve feedback hebben achtergelaten over hun ervaring ermee, is de kans groot dat het product je geld waard is. Als er echter meer negatieve dan positieve opmerkingen zijn, dan kun je het product beter niet aanschaffen.

We raden je echter wel aan om altijd meerdere beoordelingen door te lezen, om een zo eerlijk en betrouwbaar mogelijk beeld te krijgen over een bepaald product. Reviews zijn namelijk subjectief, dus wat één persoon vindt, hoef jij niet te vinden. Lees er daarom altijd zo veel mogelijk door en kijk naar het gemiddeld aantal sterren wat een product gekregen heeft.

In ons onderzoek naar de beste zalf tegen blauwe plekken hebben we ook grondig gekeken naar klanten reviews. We hebben enkel goed beoordeelde opties in onze lijst opgenomen. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je een blauwe plekkenzalf van hoge kwaliteit aanschaft, voor welke optie je ook gaat.

beste zalf blauwe plekken

Veelgestelde vragen over zalf tegen blauwe plekken

Hopelijk heb je bij deze de beste zalf tegen blauwe plekken voor jou gevonden. Mocht je verder nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is een blauwe plek?

Een blauwe plek is een vlek op je huid die wordt veroorzaakt door bloed dat onder het oppervlak vastzit. Het gebeurt wanneer een verwonding kleine bloedvaten verplettert, maar de huid niet breekt. Blauwe plekken kunnen worden veroorzaakt door kleine verwondingen, operaties/niet-invasieve behandelingen, sporten, onhandigheid, enz.

Het goede nieuws is dat blauwe plekken de neiging hebben om binnen ongeveer een week tot 10 dagen vanzelf te verdwijnen. Afhankelijk van de ernst van de blauwe plek kan meer tijd nodig zijn. Hoewel de meeste geen probleem zijn, kunnen ze nog steeds pijnlijk en lelijk zijn. Met de beste zalf tegen blauwe plekken kun je gelukkig sneller van blauwe plekken afkomen.

– Wat is zalf tegen blauwe plekken en hoe werkt het?

Zalf tegen blauwe plekken is een crème of gel die speciaal is ontwikkeld om de genezing en het herstel van blauwe plekken te bevorderen. Het bevat vaak ingrediënten zoals arnica-extract, vitamine K, heparine of bromelaïne, die bekend staan om hun ontstekingsremmende en bloedcirculatiebevorderende eigenschappen. Deze ingrediënten kunnen helpen de bloeduitstorting sneller te laten vervagen door de bloedstroom te bevorderen en ontstekingen te verminderen.

– Hoe moet ik zalf tegen blauwe plekken gebruiken?

De exacte gebruiksinstructies kunnen variëren afhankelijk van het specifieke product. Over het algemeen wordt aanbevolen om de zalf voorzichtig op het getroffen gebied aan te brengen en zachtjes in te masseren totdat het volledig is opgenomen. Volg altijd de instructies op de verpakking en raadpleeg indien nodig een zorgverlener.

– Hoe lang duurt het voordat zalf tegen blauwe plekken resultaten oplevert?

De tijd die nodig is om resultaten te zien kan variëren, afhankelijk van de ernst van de blauwe plek en het individuele genezingsproces. Over het algemeen kan het regelmatig aanbrengen van de zalf helpen om de blauwe plek sneller te laten vervagen. Raadpleeg echter een zorgverlener als de blauwe plekken aanhouden of erger worden.

– Zijn er bijwerkingen verbonden aan het gebruik van zalf tegen blauwe plekken?

Zalf tegen blauwe plekken is over het algemeen veilig in gebruik, maar sommige mensen kunnen gevoeligheid of irritatie ervaren als reactie op bepaalde ingrediënten. Het is altijd raadzaam om de ingrediëntenlijst te controleren en een kleine patch-test uit te voeren voordat je de zalf op een groot gebied aanbrengt. Als je ernstige bijwerkingen ervaart, moet je stoppen met het gebruik en medisch advies inwinnen.

– Kan ik zalf tegen blauwe plekken gebruiken op gevoelige huidtypes?

Sommige zalven tegen blauwe plekken zijn speciaal geformuleerd om geschikt te zijn voor verschillende huidtypes, waaronder gevoelige huid. Het is echter altijd raadzaam om de productinformatie te controleren om er zeker van te zijn dat het product geschikt is voor jouw specifieke huidtype. Als je twijfelt, kun je het beste een dermatoloog raadplegen voor advies.

– Is het slim om warmte of kou aan te brengen op een blauwe plek?

Breng onmiddellijk na het ongeluk(je) ijs aan om de bloedstroom rond het gebied te verminderen. Door de bloedvaten te koelen, kan de hoeveelheid bloed die in het omliggende weefsel lekt, worden verminderd. Dit kan voorkomen dat de blauwe plek duidelijk zichtbaar is en dit zal de zwelling verminderen. 

Je kunt dit doen met een ijspack gewikkeld in een schone theedoek. Je kunt ook een zak diepvriesgroenten zoals erwtjes in een doek wikkelen. Verkoel de blauwe plek gedurende 10 minuten per keer. Wacht 20 minuten voordat je opnieuw begint om de huid even te laten rusten.

Je kunt ook bij een blauwe plek die er al een aantal uur of zelfs dagen zit, warmte toepassen om de bloedsomloop te stimuleren en de bloedstroom te vergroten. Dit zal helpen om het opgesloten bloed op te ruimen nadat de blauwe plek zich al heeft gevormd. Het toepassen van warmte kan ook helpen om gespannen spieren los te maken en pijn te verlichten. Je kunt hiervoor een verwarmingskussen (bekijk hier de beste opties) of een kruik (bekijk hier de beste opties) gebruiken.

– Wat zijn andere manieren om sneller van een blauwe plek af te komen?

Naast het gebruiken van de beste zalf tegen blauwe plekken en het aanbrengen van kou en/of warmte, zijn er nog wat dingen die je kunt doen om een blauwe plek sneller te laten genezen. Dit kan onder andere door compressie. Wikkel het gekneusde gebied in een elastisch verband. Dit zal de weefsels samenknijpen en helpen voorkomen dat bloedvaten lekken. Het gebruik van compressie kan de ernst van de blauwe plek verminderen en pijn en zwelling helpen verminderen.

Het kan ook helpen om het getroffen gebied hoog te houden. Verhoog het gekneusde gebied zodat het zich boven het hart bevindt. Dit helpt pijn te verlichten en vocht weg te voeren van het gebied. Hoogte kan ook de druk en compressie verminderen. Dit geeft je de perfecte kans om te rusten en te ontspannen, wat ook kan helpen bij het genezingsproces.

Een ander middeltje wat geweldig werkt tegen blauwe plekken is Arnica. In onze lijst met de beste zalf tegen blauwe plekken hebben we dit ook opgenomen. Arnica is een homeopathisch middel dat vaak wordt gebruikt om blauwe plekken te behandelen. Het is verkrijgbaar in de vorm van crèmes, gels en zalfjes. Breng het aan op het gebied van de blauwe plek volgens de instructies op de verpakking.

– Wanneer naar een dokter gaan met een blauwe plek?

In de meeste gevallen gaan blauwe plekken vanzelf over. Iedereen krijg ze wel een keer en als ze ontstaan na bijvoorbeeld een val of stoot, kunnen ze meestal geen kwaad. In sommige gevallen kunnen blauwe plekken echter een rode vlag zijn voor een onderliggend medisch probleem of een voedingstekort. Symptomen om naar een arts te gaan zijn onder meer:

  • blauwe plekken die verschijnen zonder een duidelijk letsel
  • frequente blauwe plekken
  • heel gemakkelijk en snel blauwe plekken krijgen
  • blauwe plekken die plotseling verschijnen na het innemen van een nieuw medicijn of supplement
  • blauwe plekken op vreemde plaatsen, zoals de rug of buik

Antibiotica, bloedverdunners en astmamedicatie veroorzaken bij sommige mensen ook meer blauwe plekken. Een persoon mag echter niet stoppen met het innemen van een medicijn zonder eerst met zijn arts te overleggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *