beste wimperverf

Beste wimperverf o.b.v. reviews: Top 3!

Als je fijne of lichtgekleurde wimpers hebt, kan het verven van je wimpers je leven veranderen. De beste wimperverf maakt je wimpers intens zwart en zorg voor een vollere look, waardoor je wimpers meer opvallen. Je heb geen mascara, neppe wimpers of wimper extensions meer nodig!

Wimperverf is zonder twijfel een van de beste manieren om nauwelijks zichtbare, doorschijnende wimpers onmiddellijk te transformeren in een weelderige, donkere, glanzende pony. Bovendien hoef je het maar ongeveer zo’n één keer per maand te doen (of soms zelfs minder), wat goed nieuws is voor degenen onder ons die niet zo gek zijn op doe-het-zelfzaken.

Het is een wondermiddel, en hoewel het over het algemeen in een salon wordt gedaan, zijn er kits en producten die je online kunt kopen, zodat je het zelf thuis kunt doen. Het goede nieuws is dat je met de beste wimperverf voor thuis, precies dezelfde resultaten krijgt als wanneer je naar het salon gaat, maar dan zonder dat je je portemonnee leeg hoeft te trekken. Het is zeer makkelijk om te doen en binnen 10 minuten ben je vaak al klaar.

Lees gauw verder om de beste wimperverf voor jou te ontdekken!

3x de beste wimperverf 

We zijn opzoek gegaan naar de beste wimperverf en daar is een top 3 uitgekomen. Bij het samenstellen van de top 3 is gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten, gebruikersgemak en de klanten beoordelingen. 

Bekijk de producten, lees de omschrijvingen, bestudeer de beoordelingen en kies op basis daarvan de beste wimperverf voor jou uit!

1. Refectocil Wenkbrauw- en Wimperverf

RefectoCil wenkbrauw- en wimperverf is een veelzijdig product dat speciaal is ontwikkeld om zowel wenkbrauwen als wimpers te verven. De nadruk ligt vaak op het verven van de wimpers vanwege de beschikbare zwarte kleur, waardoor een open en intense uitstraling ontstaat.

Dit veelzijdige verfproduct kan ook worden gebruikt door mannen die hun grijze haren in hun baard of snor willen camoufleren, waarbij naast zwart ook de optie van bruin beschikbaar is.

De wimper- en wenkbrauwverf is eenvoudig in gebruik en biedt na maximaal 10 minuten inwerktijd een goed dekkende, langdurige tint die licht op de wimpers aanvoelt en bestand is tegen water. Hierdoor blijft het resultaat wekenlang mooi behouden.

Let op: voor dit product heb je ook nog de RefectoCil oxidant 3% vloeistof of crème nodig om mee te mengen. Deze dien je er apart bij te kopen -> Koop hier.

2. Combinal Wimperverf

Combinal wimperverf is een hoogwaardige en professionele verf speciaal ontworpen voor gebruik op de wimpers. Het doel van deze wimperverf is om de wimpers te accentueren en te definiëren, waardoor ze een egale en langdurige kleuring krijgen die tot wel 8 weken kan blijven zitten. Wat Combinal onderscheidt van vergelijkbare haarkleurmiddelen is de zuivere formule zonder toevoeging van kleurstoffen. Hierdoor kunnen de kleuren dieper doordringen in de haarstructuur, wat resulteert in een langer behoud van de kleur.

Om de verf aan te maken, meng je 2 cm van de crème met 5 druppels waterstofperoxide 5%. Belangrijk: de waterstofperoxide moet apart worden besteld. Vervolgens laat je het product ongeveer 8 tot 10 minuten inwerken op de wimpers. Na deze korte behandeling zullen je wimpers mooi zwart zijn en beter zichtbaar. Het aanbrengen van de wimperverf kan gemakkelijk worden gedaan met een penseeltje of een schoon mascaraborsteltje.

3. BRONSUN Eyelash and eyebrow dye home kit

BRONSUN Eyelash and eyebrow dye home kit

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, hebben we de Brosun wimperverf. Dit veelzijdige product is geschikt voor zowel wimpers als wenkbrauwen. Bij gebruik op de wenkbrauwen geeft het een henna-effect of een stempel-effect, waardoor het tot 7 dagen op de huid blijft zitten en maar liefst 7 weken op de haartjes. Als je het alleen als wimperverf gebruikt, blijft de kleur ook tot wel 7 weken op de wimperhaartjes, met een expressief, rijk en langdurig resultaat.

De BRONSUN®-lijn biedt handige mini-kits voor thuisgebruik, elk met alles wat je nodig hebt voor 12-18 wimper- en wenkbrauwverfprocedures. Er zijn 6 verschillende kleuren verkrijgbaar, waaronder de klassieke zwarte kleur die in deze top 3 is opgenomen voor het verven van wimpers. Als je ook je wenkbrauwen wilt verven, maar bijvoorbeeld een iets lichtere tint verkiest, heeft dit merk andere kleuropties beschikbaar.

Bovendien garandeert de ammoniakvrije formule een delicaat effect op de haarstructuur zonder enige schade aan te richten. Een handige handleiding wordt meegeleverd, zodat je precies weet hoe je dit product veilig en effectief kunt gebruiken.

Hoe gebruik je wimperverf?

Het gebruik van wimperverf kan variëren afhankelijk van het specifieke merk en product, maar hier is een algemene stapsgewijze handleiding voor het aanbrengen van wimperverf:

Voorbereiding:
 1. Zorg ervoor dat je gezicht schoon en droog is voordat je begint.
 2. Als je contactlenzen draagt, verwijder deze dan voordat je de wimperverf aanbrengt.
 3. Lees de instructies en waarschuwingen op de verpakking van het wimperverfproduct zorgvuldig door.
Stappen:
 1. Voer een allergietest uit (als dit wordt aanbevolen door het product). Breng een kleine hoeveelheid wimperverf aan op je huid (bijvoorbeeld achter je oor) en wacht 24 uur om te controleren of er geen allergische reacties optreden.

 2. Zorg ervoor dat je de benodigde producten bij de hand hebt, zoals de wimperverf, waterstofperoxide (indien vereist), een mengbakje, een wimperverfkwastje, een oude handdoek of tissue en eventueel een wimperkam.

 3. Meng de wimperverf volgens de instructies. Meestal wordt een kleine hoeveelheid wimperverf gemengd met een specifieke hoeveelheid waterstofperoxide om de gewenste kleur te bereiken. Volg nauwkeurig de verhoudingen die op de verpakking staan aangegeven.

 4. Reinig je wimpers om eventuele resten van make-up of oliën te verwijderen, zodat de wimperverf goed hecht.

 5. Breng een dun laagje van de gemengde wimperverf aan op je wimpers met behulp van het wimperverfkwastje. Begin bij de wimperaanzet en werk naar de puntjes toe.

 6. Laat de wimperverf gedurende de aanbevolen inwerktijd op je wimpers zitten. Dit kan variëren van enkele minuten tot ongeveer 10 minuten, afhankelijk van het product en de gewenste kleurintensiteit.

 7. Na de inwerktijd, verwijder je voorzichtig de wimperverf met een vochtige, schone wattenschijfje of een doekje. Zorg ervoor dat er geen verf in je ogen komt.

 8. Als je wilt, kun je een wimperkam gebruiken om je wimpers te scheiden en te vormen voor een meer gedefinieerde look.

 9. Veeg eventuele overtollige verf van je huid af met een vochtige doek.

Belangrijke tips:
 • Gebruik altijd wimperverf die speciaal is ontwikkeld voor wimpers, gebruik nooit gewone haarverf op je wimpers.
 • Wees voorzichtig tijdens het aanbrengen om verf in je ogen te voorkomen. Als er verf in je ogen komt, spoel ze dan onmiddellijk met veel water en raadpleeg een arts als irritatie aanhoudt.
 • Volg nauwkeurig de instructies van het specifieke product dat je gebruikt en voer altijd een allergietest uit als dit wordt aanbevolen.
beste wimperverf

Voordelen van het verven van wimpers

Het verven je wimpers heeft natuurlijk een aantal grote voordelen. Hier hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

1. Je kunt je mascara links laten liggen

Er zijn mensen die het heerlijk vinden om zich elke ochtend op te maken, maar er zijn ook veel mensen die er eigenlijk een hekel aan hebben en hier het liefste zo min mogelijk tijd aan willen besteden. Mascara opdoen in de ochtend is voor veel mensen een standaard ritueel, maar wanneer je je wimpers geverfd hebt is dit niet langer nodig. Vooral als je van jezelf lichte wimpers hebt ga je een heel groot verschil zien. Ook als je van bruine naar zwarte wimpers gaat zul je je verbazen over de veranderingen in je look.

Je kunt je mascara altijd nog gebruike op dagen dat je nog even wat extra volume wilt, maar over het algemeen is wimperverf voor veel mensen genoeg om de wimpers extra te laten opvallen en meer volume te creëeren. Wat je ook kunt doen is simpelweg een wimperkruller gebruiken om je wimpers wat meer te krullen en voilà: je hebt lange, zwarte, gekrulde en bovenal natuurlijk wimpers zonder enige moeite.

Geen mascara meer hoeven gebruiken bespaard je tijd in de ochtend, irritaties (als ze aan elkaar plakken en niet doen wat jij wilt) en tijd die je normaal kwijt bent aan het schoonmaken van je ogen voordat je gaat slapen.

2. Het is ideaal voor de zomer

Wimpers verven is helemaal ideaal wanneer het zomer is en wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent. Wanneer je veel zweet en zwemt, kiezen de meeste mensen ervoor om geen make-up te dragen. Als je in dit geval je wimpers hebt geverfd, zien je ogen er toch wat voller en mooier uit, waardoor je een prachtige naturel look hebt de hele zomer lang.

Daarentegen is wimpers verven eigenijk ook ideaal in de herfst en winter, wanneer het veel regent. Je hoeft dan niet meer bang te zijn dat je mascara over je hele gezicht uitloopt en je als een wasbeer over straat gaat.

3. Wimperverf is een relatief zacht product

Wimpers zijn zo’n delicaat deel van ons gezicht dat ze extra verzorging nodig hebben. Veel mascara’s en andere wimperproducten kunnen na verloop van tijd schade aanrichten. Niet alleen vanwege de producten zelf, maar ook vanwege het schoonmaken van de ogen voor het slapengaan. Veel mensen doen dit te hardhandig, waardoor veel wimpers uitvallen of afbreken. Als je je wimpers verft en minder mascara gebruikt, voorkom je dit probleem.

Ook als je iemand bent met cosmetische allergieën of gewoon gevoelig bent, is het verven van wimpers iets voor jou. De kleurstof die in de beste wimperverf wordt gebruikt, is afgeleid van plantaardige vetten die irritatie rond de ogen verminderen. Daardoor zijn je wimpers vrij van elke vorm van schade.

4. Wimperverfproducten zijn betaalbaar:

Het beste van allemaal is de som geld die je kunt besparen met het verven van wimpers. Probeer het totale geld dat aan mascara is uitgegeven te berekenen en vergelijk het met wimperverf. De resultaten zullen je zeker verbazen, waardoor wimpertinten een betaalbare keuze zijn. Ook is het een stuk goedkoper om zelf thuis wimpers te verven in vergelijking met het gaan naar een salon. De resultaten zijn hetzelfde, dus waarom zou je het niet lekker vanuit het comfort van je eigen huis doen?

Veelgestelde vragen over wimperverf

Hopelijk heb je hierboven de beste wimperverf gevonden. Hieronder hebben we nog wat veelgestelde vragen beantwoord.

– Hoe lang blijft wimperverf zitten?

De verf van wimperverf is vrijwel altijd permanent. Het resultaat zal echten 4 tot 8 weken blijven, omdat de groei van de wimpers hier invloed op heeft. Wimpers hebben een groeicyclus. Deze cyclus verschilt per persoon, maar duurt ongeveer 6 tot 8 weken. Omdat de tint permanent is zal deze dus niet vervagen met tijd, maar de oude wimperharen zullen simpelweg uitvallen om plaats te maken voor de nieuwe wimperharen. Uiteindelijk zullen ze allemaal weer vervangen worden door wimpers van een lichtere kleur.

– Kun je met wenkbrauw verf ook je wimpers verven?

Nee! Doe dit niet zomaar. Enkel als het product specifiek aangeeft dat het zowel een wenkbrauw- als wimperverf is kun je beide hiermee verven. Als op een product alleen wenkbrauw verf staat aangegeven, gebruik deze dan nooit op je wimpers. Sommige ingrediënten in wenkbrauwverf kunnen namelijk niet geschikt zijn voor de wimpers en er zelfs voor zorgen dat deze kunnen beschadigen of afbreken.

– Kun je nog steeds mascara dragen met wimpers verven?

Ja zeker, je kunt gewoon nog mascara dragen als je je wimpers hebt geverfd. Veel mensen kiezen er niet voor, omdat ze nu al zwarte wimpers hebben en het dus niet meer nodig vinden. Het verschil is echter dat mascara de wimpers vaak wat lift en dikker en langer maakt. Hierdoor kan het zijn dat je af en toe nog steeds mascara wilt dragen voor bijvoorbeeld feestjes of speciale gelegenheden.

Als je wilt stoppen met het dragen van mascara is wimperverf een ideaal product. Als je merkt dat je wimpers een beetje naar voren staan, in plaats van gekruld, kun je ook nog altijd een wimperkruller gebruiken. Hierbij kunnen je kiezen uit een traditionele wimperkrullen of een elektrische wimperkrullen die door middel van een beetje warmte je wimpers krult. Bekijk hier een lijst met de beste wimperkrullers.

– Is wimperverf slecht voor je wimpers?

Wimperverf is niet schadelijk voor je wimpers. Ze beschadigen je wimpers niet en zorgen niet voor breuk of uitvallen. Als je echter regelmatig je wimpers verft voor een langere tijd, kunnen je wimpers wat uitdrogen. Het is daarom het beste om wat wimperserum te gebruiken om de wimpers te conditioneren. Een wimperserum helpt ook om je wimpers sneller en langer te laten groeien en ze optimaal te verzorgen. Bekijk hier een top 5 van de beste wimperserums.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *