beste wimperverf

Beste wimperverf 2023: Top 3!

Als je fijne of lichtgekleurde wimpers hebt, kan het verven van je wimpers je leven veranderen. De beste wimperverf maakt je wimpers intens zwart en zorg voor een vollere look, waardoor je wimpers meer opvallen. Je heb geen mascara, neppe wimpers of wimper extensions meer nodig!

Wimperverf is zonder twijfel een van de beste manieren om nauwelijks zichtbare, doorschijnende wimpers onmiddellijk te transformeren in een weelderige, donkere, glanzende pony. Bovendien hoef je het maar ongeveer zo’n één keer per maand te doen (of soms zelfs minder), wat goed nieuws is voor degenen onder ons die niet zo gek zijn op doe-het-zelfzaken.

Het is een wondermiddel, en hoewel het over het algemeen in een salon wordt gedaan, zijn er kits en producten die je online kunt kopen, zodat je het zelf thuis kunt doen. Het goede nieuws is dat je met de beste wimperverf voor thuis, precies dezelfde resultaten krijgt als wanneer je naar het salon gaat, maar dan zonder dat je je portemonnee leeg hoeft te trekken. Het is zeer makkelijk om te doen en binnen 10 minuten ben je vaak al klaar.

Lees gauw verder om de beste wimperverf voor jou te ontdekken!

Beste wimperverf 2023 – Top 3

We zijn opzoek gegaan naar de beste wimperverf en daar is een top 3 uitgekomen. Bij het samenstellen van de top 3 is gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten, gebruikersgemak en de klanten beoordelingen. 

Bekijk de producten, lees de omschrijvingen, bestudeer de beoordelingen en kies op basis daarvan de beste wimperverf voor jou uit!

1. Refectocil Wenkbrauw- en Wimperverf

RefectoCil wenkbrauw- en wimperverf is een combinatie van (zoals de naam al zegt) een wenkbrauw- en wimperverf. Dit product wordt vooral vaak gebruikt voor het verven van de wimpers, vanwege de zwarte kleur. Het is perfect om je wimpers te kleuren voor een meer open en intense look.

Deze multifunctionele verf kun je ook gebruiken voor mannen die graag de grijze haren in hun baard of snor willen verbergen. Je kunt naast zwart ook voor de kleur bruin kiezen.

Deze wimper- en wenkbrauwverf  is zeer gemakkelijk in gebruik. De verf geeft bij maximaal 10 minuten inwerktijd een goed dekkende, wekenlang houdbare tint die licht op de wimpers en waterbestendig is. Let op: voor dit product heb je ook nog de RefectoCil oxidant 3% vloeistof of crème nodig om mee te mengen. Deze dien je er apart bij te kopen -> Koop hier.

2. Combinal Wimperverf

Combinal wimperverf is een speciale en professionele verf voor de wimpers. De wimperverf accentueert en definieert de wimpers en garandeert een egale kleuring die tot wel 8 weken houdt. Dankzij de zuiverheid van de formule zonder toevoeging van kleurstoffen dringen de kleuren van Combinal dieper binnen in de haarstructuur, waardoor ze langer meegaan dan andere vergelijkbare haarkleurmiddelen.

Je maakt de verf door 2cm van de crème te mengen met 5 druppels waterstofperoxide 5%. Let op: De waterstofperoxide moet je apart bij bestellen -> Koop hier. 

Je dient het product vervolgens ongeveer 8 tot 10 minuten op de wimpers te laten intrekken en voilà! Je wimpers zijn mooi zwart en meer zichtbaar. Je kunt de wimperverf aanbrengen met een penseeltje of met een schoon mascaraborsteltje.

3. BRONSUN Eyelash and eyebrow dye home kit

BRONSUN Eyelash and eyebrow dye home kit

Last but not least: De wimperverf van Brosun. Dit product is een combinatie product en zowel geschikt voor de wimpers als wenkbrauwen. Wanneer je het op de wenkbrauwen aanbrengt, heeft het een henna effect / stempel effect. Het blijft 7 dagen op de huid zitten en 7 weken op de haartjes. Als je het enkel gebruikt als wimperverf, blijft de kleur ook voor maarliefst 7 weken op de wimperhaartjes zitten. Het geeft een expressief, rijk en langdurig resultaat.

De BRONSUN®-lijn bevat handige mini kits voor thuisgebruik. Elke set bevat alles wat je nodig hebt voor 12-18 wimper- en wenkbrauwverfprocedures. Deze wenkbrauw-en wimperverf is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren. Zwart is de klassieke kleur voor het verven van wimpers, deze kleur hebben we in deze top 3 opgenomen. Als je ook je wenkbrauwen graag wilt verven, maar bijvoorbeeld een tintje lichter, kijk dan ook eens naar de andere kleuren van dit merkt.

Verder garandeert de ammoniakvrije formule een delicaat effect op de haarstructuur zonder deze te beschadigen. Er wordt een handige handleiding meegeleverd, zodat je precies weet hoe je dit product dient te gebruiken op een veilige en effectieve manier.

Hoe gebruik je wimperverf?

Nu je waarschijnlijk de beste wimperverf voor jou hebt uitgekozen, is het ook wel handig kom te weten hoe je het product gebruikt. Het goede nieuws is dat dit erg makkelijk is. Je kunt dit gewoon bij jezelf doen in het comfort van je eigen huis.

We raden je altijd aan om de handleiding van het product dat je aanschaft goed te lezen. Elk product is anders, dus het aanbrengen van de verf en de inwerktijd kan verschillen per product. Om je toch alvast een idee te geven van hoe het werkt, hebben we hier een algemeen stappenplan gemaakt.

Voordat je echter aan het stappengedeelte begint, zijn er een paar hulpmiddelen die je nodig hebt:

 • Schoon mascara staafje / borsteltje
 • Wattenschijfjes
 • Vaseline
 • De wimperverf zelf

Nadat je deze essentiële hulpmiddelen hebt, kun je de volgende stappen volgen:

 • Maak je wimpers schoon – De eerste stap is verreweg de belangrijkste. Maak je wimpers grondig schoon. Verwijder eventuele mascara of resten en veeg ze droog.
 • Breng vaseline aan – Breng wat vaseline aan rond je ogen om je ogen te beschermen tegen de kleurstof. Bedek het gebied rond de ogen en leg bijvoorbeeld wat keukenrol onder elk oog.
 • Meng de wimperverf – Volg nu de instructies / aanwijzingen op de doos.
 • Dip het mascara borsteltje – Zodra je alles hebt gemengd tot één geheel, neem je een mascaraborstel om het aan te brengen. Doop het in het mengsel en rol het voorzichtig over de wimpers.
 • Breng de verf aan – Bedek elke streng met gelijkmatige lagen van de kleurstof. Het aanbrengen lijkt veel op het aanbrengen van mascara. Ga eerst voor de onderste wimpers en ga dan verder met de bovenste wimpers.
 • Laat het intrekken – Nu je de verf hebt aangebracht, laat je de magie werken. Wacht minimaal 10 minuten (indien anders aangegeven) voor de volgende stap.
 • Veeg het weg – Veeg met behulp van een vochtig wattenschijfje de tint / het residu weg, maar wees voorzichtig, zodat je niets in je ogen krijgt.
beste wimperverf

Voordelen van het verven van wimpers

Het verven je wimpers heeft natuurlijk een aantal grote voordelen. Hier hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

1. Je kunt je mascara links laten liggen

Er zijn mensen die het heerlijk vinden om zich elke ochtend op te maken, maar er zijn ook veel mensen die er eigenlijk een hekel aan hebben en hier het liefste zo min mogelijk tijd aan willen besteden. Mascara opdoen in de ochtend is voor veel mensen een standaard ritueel, maar wanneer je je wimpers geverfd hebt is dit niet langer nodig. Vooral als je van jezelf lichte wimpers hebt ga je een heel groot verschil zien. Ook als je van bruine naar zwarte wimpers gaat zul je je verbazen over de veranderingen in je look.

Je kunt je mascara altijd nog gebruike op dagen dat je nog even wat extra volume wilt, maar over het algemeen is wimperverf voor veel mensen genoeg om de wimpers extra te laten opvallen en meer volume te creëeren. Wat je ook kunt doen is simpelweg een wimperkruller gebruiken om je wimpers wat meer te krullen en voilà: je hebt lange, zwarte, gekrulde en bovenal natuurlijk wimpers zonder enige moeite.

Geen mascara meer hoeven gebruiken bespaard je tijd in de ochtend, irritaties (als ze aan elkaar plakken en niet doen wat jij wilt) en tijd die je normaal kwijt bent aan het schoonmaken van je ogen voordat je gaat slapen.

2. Het is ideaal voor de zomer

Wimpers verven is helemaal ideaal wanneer het zomer is en wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent. Wanneer je veel zweet en zwemt, kiezen de meeste mensen ervoor om geen make-up te dragen. Als je in dit geval je wimpers hebt geverfd, zien je ogen er toch wat voller en mooier uit, waardoor je een prachtige naturel look hebt de hele zomer lang.

Daarentegen is wimpers verven eigenijk ook ideaal in de herfst en winter, wanneer het veel regent. Je hoeft dan niet meer bang te zijn dat je mascara over je hele gezicht uitloopt en je als een wasbeer over straat gaat.

3. Wimperverf is een relatief zacht product

Wimpers zijn zo’n delicaat deel van ons gezicht dat ze extra verzorging nodig hebben. Veel mascara’s en andere wimperproducten kunnen na verloop van tijd schade aanrichten. Niet alleen vanwege de producten zelf, maar ook vanwege het schoonmaken van de ogen voor het slapengaan. Veel mensen doen dit te hardhandig, waardoor veel wimpers uitvallen of afbreken. Als je je wimpers verft en minder mascara gebruikt, voorkom je dit probleem.

Ook als je iemand bent met cosmetische allergieën of gewoon gevoelig bent, is het verven van wimpers iets voor jou. De kleurstof die in de beste wimperverf wordt gebruikt, is afgeleid van plantaardige vetten die irritatie rond de ogen verminderen. Daardoor zijn je wimpers vrij van elke vorm van schade.

4. Wimperverfproducten zijn betaalbaar:

Het beste van allemaal is de som geld die je kunt besparen met het verven van wimpers. Probeer het totale geld dat aan mascara is uitgegeven te berekenen en vergelijk het met wimperverf. De resultaten zullen je zeker verbazen, waardoor wimpertinten een betaalbare keuze zijn. Ook is het een stuk goedkoper om zelf thuis wimpers te verven in vergelijking met het gaan naar een salon. De resultaten zijn hetzelfde, dus waarom zou je het niet lekker vanuit het comfort van je eigen huis doen?

Veelgestelde vragen over wimperverf

– Hoe lang blijft wimperverf zitten?

De verf van wimperverf is vrijwel altijd permanent. Het resultaat zal echten 4 tot 8 weken blijven, omdat de groei van de wimpers hier invloed op heeft. Wimpers hebben een groeicyclus. Deze cyclus verschilt per persoon, maar duurt ongeveer 6 tot 8 weken. Omdat de tint permanent is zal deze dus niet vervagen met tijd, maar de oude wimperharen zullen simpelweg uitvallen om plaats te maken voor de nieuwe wimperharen. Uiteindelijk zullen ze allemaal weer vervangen worden door wimpers van een lichtere kleur.

– Kun je met wenkbrauw verf ook je wimpers verven?

Nee! Doe dit niet zomaar. Enkel als het product specifiek aangeeft dat het zowel een wenkbrauw- als wimperverf is kun je beide hiermee verven. Als op een product alleen wenkbrauw verf staat aangegeven, gebruik deze dan nooit op je wimpers. Sommige ingrediënten in wenkbrauwverf kunnen namelijk niet geschikt zijn voor de wimpers en er zelfs voor zorgen dat deze kunnen beschadigen of afbreken.

– Kun je nog steeds mascara dragen met wimpers verven?

Ja zeker, je kunt gewoon nog mascara dragen als je je wimpers hebt geverfd. Veel mensen kiezen er niet voor, omdat ze nu al zwarte wimpers hebben en het dus niet meer nodig vinden. Het verschil is echter dat mascara de wimpers vaak wat lift en dikker en langer maakt. Hierdoor kan het zijn dat je af en toe nog steeds mascara wilt dragen voor bijvoorbeeld feestjes of speciale gelegenheden.

Als je wilt stoppen met het dragen van mascara is wimperverf een ideaal product. Als je merkt dat je wimpers een beetje naar voren staan, in plaats van gekruld, kun je ook nog altijd een wimperkruller gebruiken. Hierbij kunnen je kiezen uit een traditionele wimperkrullen of een elektrische wimperkrullen die door middel van een beetje warmte je wimpers krult. Bekijk hier een lijst met de beste wimperkrullers.

– Is wimperverf slecht voor je wimpers?

Wimperverf is niet schadelijk voor je wimpers. Ze beschadigen je wimpers niet en zorgen niet voor breuk of uitvallen. Als je echter regelmatig je wimpers verft voor een langere tijd, kunnen je wimpers wat uitdrogen. Het is daarom het beste om wat wimperserum te gebruiken om de wimpers te conditioneren. Een wimperserum helpt ook om je wimpers sneller en langer te laten groeien en ze optimaal te verzorgen. Bekijk hier een top 5 van de beste wimperserums.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *