beste tandpasta voor witte tanden

Beste whitening tandpasta 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste whitening tandpasta die écht werkt? Dan is dit artikel wat voor jou!

Wie wil er niet nou niet een stralende, wittere glimlach? Het bleken van tanden is altijd een populair onderdeel van schoonheid geweest, maar thuisopties, zoals whitening tandpasta’s zijn een nieuwe innovatie. Het doe-het-zelf bleken heeft de afgelopen jaren een enorme sprong voorwaarts gemaakt, en het is nu mogelijk om geweldige resultaten te zien door simpelweg je tanden te poetsen met de beste whitening tandpasta.

Of je nu een koffieverslaafde bent, een (ex) roker bent, of je lach gewoon wat stralender wilt maken, vrijwel iedereen wil wittere tanden. Er zijn allerlei intensieve opties beschikbaar, van bleekstrips tot tandheelkundige behandelingen bij de tandarts. Maar voor de meesten van ons is de gemakkelijkste manier om van tandpasta te wisselen en hem te vragen meer te doen dan alleen tandplak en gaatjes te bestrijden.

Whitening tandpasta werkt over het algemeen door het gebruik van glazuurveilige schuurmiddelen, zoals houtskool, om oppervlaktevlekken fysiek te verwijderen. Sommige ook andere actieve ingrediënten, zoals peroxide, om vlekken op te lossen en tanden te bleken.

Maar omdat niet elke whitening tandpasta gelijk is en sommige producten niet werken of schade aan de tanden kunnen aanrichten, moet je voorzichtig zijn. Om je te helpen hebben we alvast 90% van het werk voor je gedaan, door opzoek te gaan naar de beste whitening tandpasta. Hier zijn 5 toppers uitgekomen. Met één van deze tandpasta’s kun je in ieder geval niet fout kiezen! Voor welke je gaat hangt verder af van je persoonlijke voorkeuren.

Lees gauw verder om de beste whitening tandpasta voor jou te ontdekken!

 

Beste whitening tandpasta 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste whitening tandpasta die écht werkt en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten en klanten beoordelingen. Lees de korte omschrijvingen en eventueel de klanten reviews om de beste whitening tandpasta voor jou uit te kiezen!

1. Magic Smile Charcoal tandpasta

Magic Smile Charcoal tandpasta

Deze houtskool tandpasta is gemaakt van actieve kool (activated charcoal) uit de bast van bamboe. Je hebt vast wel eens eerder houtskool / charcoal zien staan op bandenbleek producten. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat de tandpasta onzuiverheden aantrekt, bleekt en polijst op een 100% natuurlijke manier.

Deze tandpasta is 100% natuurlijk en 100% veilig. Naast dat het je tanden witter maakt, verwijdert het ook tandplak en andere viezigheid en bacteriën op je tanden. Verder worden vlekjes op de tanden en oppervlakkige verkleuringen die zijn ontstaan door onder andere wijn, koffie, thee of tabak effectief verwijderd.

Naast het natuurlijk bleken van de tand en het verwijderen van de plak, beschikt deze tandpasta ook nog is over een frisse-mint smaak wat voor een verfrissende adem de hele dag door zorgt.

Bij deze houtskool tandpasta wordt een bamboe tandenborstel geleverd. Deze tandenborstel heeft zwarte haren, omdat de zwart kleurige tandpasta, witte haren donkerder kunnen maken.

2. Prodent Charcoal Whitening & Detox Tandpasta

Het populaire tandpasta merk Prodent heeft ook een speciale tandpasta voor het witter maken van tanden op de markt gebracht. Deze tandpasta bevat houtskool / charcoal, net zoals de vorige besproken whitening tandpasta.

De tandpasta zorgt voor vlekverwijdering en daardoor wittere tanden. Het houtskoolpoeder in deze tandpasta staat bekend om zijn diepe reinigingseigenschappen. De milde formule combineert houtskoolpoeder met het zink mineraal. De natuurlijke antibacteriële werking van zink zorgt voor een anti-tandplak effect tot wel 24 uur. Prodent Long Active™ bevat zowel fluoride als andere actieve ingrediënten die tandplak helpen voorkomen.

Verder wordt het tandvlees en het glazuur versterkt en geeft de tandpasta je een frisse adem.

3. Prodent White Now Men Deep Cool 

prodent whitening tandpasta

Deze luxe en zeer effectieve whitening tandpasta van Prodent is speciaal ontwikkelt voor mannen. Het zorg voor direct wittere tanden, al na 1 x poetsen. Deze tandpasta maakt de tanden witter dankzij de slimme Blue Light Technology. Er zitten miljoenen blue light deeltjes in de pasta. Dit is de meest effectieve en instant uitmakende formule van dit merk.

Daarnaast heeft het ook alle bescherming en voordelen van een fluoridetandpasta en is het dus geschikt voor het dagelijks gebruik. Dankzij de deep cool smaak, geeft het ook nog eens een explosie van frisheid.

4. Himalaya Sparkly White

Himalaya Sparkly White

Sparkly White tandpasta is een kruidenformule die gebaseerd is op planten-enzymtechnologie, gemaakt van papaja en ananas. Het verwijdert vlekken op de oppervlakte van je tanden binnen 2 weken. Dit zorgt voor stralend witte tanden. Deze tandpasta is volledig vrij van schadelijke ingrediënten en daardoor geweldig voor mensen die meer bewust willen leven en enkel de beste producten willen gebruiken.

De tandpasta bevat geen chemische bleking, geen parabenen en is 100% vegetarisch. Er zit wel fluoride in deze tandpasta, zodat deze effectief werkt tegen tandplak en gaatjes helpt voorkomen.

5. Colgate Max White Tandpasta Charcoal

Last but not least: De Colgate Max White Tandpasta Charcoal. Deze tandpasta bevat charcoal, net zoals een aantal andere whitening tandpasta’s in deze top 5. Deze actieve houtskool en minerale microdeeltjes reinigen je tanden en verwijderen tot wel 100% van de oppervlakkige vlekken binnen een week. Deze tandpasta van Colgate zorgt voor natuurlijk witte tanden door de milde abrasieve werking door mineralen.

Deze tandpasta kun je dagelijks gebruiken en is veilig voor het glazuur. Verder heeft deze formule een frisse muntsmaak voor een frisse adem.

Waar moet je op letten bij het kiezen van de beste whitening tandpasta?

Bij het kiezen van de beste whitening tandpasta zijn er een aantal factoren om op te letten. Hier volgen de belangrijkste dingen om te overwegen in je zoektocht naar de beste tandpasta voor witte tanden:

– Whitening ingrediënten

Dit is het belangrijkste criterium om naar te zoeken bij het uitkiezen van de beste tandpasta voor witte tanden. De meeste formules zijn afhankelijk van een van de twee opties. Sommigen gebruiken waterstofperoxide of andere chemische ingrediënten voor chemisch bleken of om de tanden in wezen te bleken. Bij gebruik in tandpasta blijft dit ingrediënt echter niet lang genoeg op de tanden zitten om een ​​groot verschil te maken.

Anderen werken via schurende werking, met een ingrediënt (zoals houtskool of calciumcarbonaat) dat vlekken fysiek van het oppervlak van de tanden schrobt. Dit wordt doorgaans beschouwd als de meest effectieve van de twee in tandpasta, hoewel bleekformules zoals deze voorzichtig moeten worden gebruikt om beschadiging van het tandglazuur te voorkomen. De meeste whitening-tandpasta’s zijn gebaseerd op zachte, glazuurveilige schuurmiddelen die vlekken verwijderen die zijn veroorzaakt door eten en drinken. Technisch gezien veranderen ze niet de kleur van je tanden, maar verwijderen ze alleen de smurrie waardoor ze geler zijn geworden.

– Fluoride

Het andere belangrijk ingrediënt waar je op moet letten is fluoride. Dit is een mineraal dat het glazuur versterkt en gaatjes helpt voorkomen. Het natuurlijk voorkomende mineraal is niet alleen veilig in je tandpasta, maar ook noodzakelijk om gaatjes te voorkomen.

– Schadelijke ingrediënten

De enige ingrediënten die tandartsen aanbevelen ten alle tijden te vermijden, zijn suikers, die de smaak van tandpasta verbeteren, maar nadelige effecten kunnen veroorzaken, waaronder tandbederf. Gelukkig gebruiken de meeste tandpasta’s tandveilige suikeralternatieven zoals xylitol of stevia.

– Smaak

Tandpasta is geen snoep en het is niet om op te eten, maar je wilt toch dat het wel een beetje lekker smaakt. Sommige tandpasta’s op de markt hebben vreemde, chemische of overdreven krachtige smaken en nasmaken. Hier wordt natuurlijk niemand blij van. De tandpasta’s in dit artikel hebben allemaal een eenvoudige, frisse smaak die bijdraagt ​​aan het algehele schone gevoel dat je wilt na het poetsen.

– Klanten beoordelingen

Om de beste whitening tandpasta voor jou te vinden, zijn klanten beoordelingen een zeer handig hulpmiddel. Klanten zijn vaak goud eerlijk over wat ze van een product vinden en ze zullen je precies vertellen of de koop het waard is of niet. Om deze reden hechten veel mensen meer waarde aan klanten reviews dan aan de informatie van fabrikanten (die natuurijk altijd positief over hun eigen producten praten). Het is dan ook altijd slim om klanten beoordelingen te lezen voordat je zomaar een product aanschaft. Helemaal als je twijfel tussen twee of meer producten kunnen klanten beoordelingen de doorslag geven. Je kunt er namelijk zeker van zijn dat een product met voornamelijk positieve beoordelingen beter is dan een product met voornamelijk negatieve beoordelingen en klachten.

Als je klanten beoordelingen gebruikt om je te helpen bij je koop beslissing, zorg er dan voor dat je dit wel op de goede manier doet. Lees niet één of twee beoordelingen om je beslissing daaruit te halen. Als van de 100 klanten beoordelingen, één of twee klanten negatief zijn en de rest positief, fixeer je dan niet op de negatieve beoordelingen. Lees altijd meerdere beoordelingen door om een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen van de kwaliteit van een product.

beste tandpasta voor witte tanden

Veelgestelde vragen over whitening tandpasta’s

– Werkt whitening tandpasta?

Ja zeker. Verwacht echter geen wonderen na één keer gebruik. Je tanden zullen waarschijnlijk lichtjes helderder en witter worden na verloop van tijd. Met sommige tandpasta’s kun je echter na één of een paar keer gebruik wel al meteen verschil zien De meeste whitening tandpastas hebben de neiging om de vlekken van het tandoppervlak te verwijderen, in plaats van de kleur van de tand zelf te veranderen.

– Is het veilig om elke dag whitening-tandpasta te gebruiken?

De meeste whitening-tandpasta’s zijn veilig voor dagelijks gebruik. Als het echte en schurende formule heeft, kan het echter wel slijtage aan het glazuur versnellen als je het jaren aan een stuk gebruikt. Op korte termijn is het echter compleet veilig. Als je van plan bent om gedurende een langere periode dagelijks een whitening tandpasta te gebruiken, ga dan voor een milde en zachtere methode. Bespreek dit eventueel ook met je tandarts, vooral als je al beschadigd glazuur of versleten plekken op je tanden hebt door onderliggende aandoeningen.

– Maakt whitening tandpasta je tanden gevoeliger?

Hoewel het mogelijk is, is het onwaarschijnlijk dat een whitening tandpasta je tanden gevoeliger maak. Meestal zijn het speciale tandenbleeksetten met harde chemicaliën die je tanden wat gevoelig kunnen maken.

– Is houtskooltandpasta veilig om tanden witter te maken?

Houtskool is op dit moment een trendy ingrediënt en vindt zijn weg naar voedsel, cosmetica en ja, tandpasta. Houtskool kan onzuiverheden absorberen en hierdoor maakt het tanden witter. Het is dus een geweldig ingrediënt in tandpasta’s. Zorg echter wel dat je voor een goede formule gaat. Houtskool kan wat krassen en daardoor het glazuur op den duur beschadigen. Ga daarom altijd voor een zachte formule met de juiste afmetingen houtskool en andere ingrediënten, zodat de tandpasta niet schuurt op de tanden.

– Is fluoride echt veilig?

Fluoride wordt al tientallen jaren gedemoniseerd door te vereenvoudigde gezondheidsinformatie en samenzweringstheorieën omdat het zogenaamd tandvlekken en zelfs kanker veroorzaakt. Hoewel dit technisch waar is voor de chemische stof, zou deze in zeer grote hoeveelheden moeten worden ingenomen om deze ernstige negatieve effecten te hebben, veel meer dan gefluorideerd water en tandpasta waarschijnlijk kunnen bieden.

De tandheelkundige gemeenschap is het erover eens dat niet alleen gefluorideerde tandpasta veilig is, maar dat het ook sterk wordt aanbevolen om gaatjes te voorkomen en het glazuur gedurende je hele leven te versterken. Tandpasta’s zonder fluoride, worden sterk afgeraden, omdat ze niet de bescherming bieden die je tanden nodig hebben. Dit geldt zowel voor standaard tandpasta als voor whitening-tandpasta – idealiter wordt fluoride opgenomen in elke tandpasta die je dagelijks gebruikt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *