whey protein

Beste whey protein: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste whey protein? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel hebben we 5 van de bese whey eiwit poeders voor je op een rijtje gezet. Hierbij is gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten en klanten beoordelingen. 

Als je spieren wilt opbouwen, je prestaties wilt verbeteren en het meeste wilt halen uit al je harde werk in de sportschool, dan is whey eiwit de juiste keuze voor jou. Dat is niet alleen omdat wei-eiwitpoeder geweldig smaakt, overal verkrijgbaar is (zelfs supermarkten hebben het tegenwoordig) en relatief gemakkelijk is in te nemen. Het is omdat de wetenschap whey eiwit volledig ondersteunt. Het is ontzettend veel onderzocht en wordt aangeprezen door alle experts op het gebied van fitness en voeding.

Lees gauw verder om de beste whey eiwitpoeder voor jou te ontdekken!

Wat is whey protein / whey eiwit poeder?

Whey protein, of in het Nederlands vertaald naar Wei eiwitpoeder, is misschien wel het meest populaire sport supplement dat er is. Het is uitgebreid onderzocht met sterk wetenschappelijk bewijs om aan te tonen dat het je kan helpen droge spiermassa op te bouwen, kracht te verbeteren en vet te verliezen.

Wei is een bestanddeel van zuivelmelk. Melk bestaat uit verschillende voedingsstoffen, waaronder water, vitamines, koolhydraten en twee eiwitten: 80% is caseïne en 20% is wei.

Bij de verwerking van melk voor het maken van kaas wordt wei door een enzymatische reactie gescheiden van de caseïne. Het wei-bestanddeel wordt gefilterd om alle andere niet-wei-ingrediënten te verwijderen, het wordt vervolgens gezuiverd en later gedroogd om een ​​poeder te creëren.

Wei eiwit is een compleet eiwit, wat betekent dat het alle negen essentiële aminozuren bevat, inclusief de drie vertakte aminozuren (BCAA’s): leucine, isoleucine en valine, bekend om hun betrokkenheid bij de synthese van spiereiwitten en bescherming tegen spierafbraak voor energie, bekend als katabolisme.

De beste whey protein – Top 5!

Als je opzoek bent naar de beste whey protein, zit je met één van deze 5 sowieso goed. Lees de korte productomschrijvingen door om te ontdekken welke whey protein je het meeste aanspreekt!

Prijs: vanaf €7,90

Dit product is een van de meest populaire en meest verkochte whey eiwit poeder op de markt. Whey Perfection is gemaakt van een blend van wei-eiwitisolaat, concentraat en hydrolysaat en biedt 22 g eiwit per portie. Deze snel absorberende eiwitbron bevat alle negen essentiële aminozuren en biedt dagelijkse voeding die de groei en instandhouding van je spieren ondersteunen.

Met 20 smaken om uit te kiezen, is er een shake voor elke smaak. Daarnaast kun je ook kiezen voor een natuurlijke optie die niet gearomatiseerd is. Het product kan gemakkelijk gemengd worden met zowel water als melk en smaakt heerlijk.

Prijs: vanaf €15,90

Deze whey eiwit poeder wordt door miljoenen klanten wereldwijd gekocht en is een van de populairste protein supplementen wereldwijd.

Gold Standard 100% Whey Protein bevat per maatschep 24 gram hoogwaardige whey proteïne, 3.5 gram glutamine, 5 gram BCAA’s, slechts 3 gram koolhydraten en een minimum aan vet en lactose.

Gold Standard Whey Proteïne bevat meer HYDROWHEY-strategisch gehydroliseerd, laag moleculair gewicht whey peptides om 100% WHEY nog sneller te laten werken. Ook heeft het een hoger proteïne percentage dan veel andere whey supplementen, met maarliefst 23 gram pure proteïne per portie.

Prijs: vanaf €52,90

Muscletech is het nummer 1 merk in de United States en dat is niet voor niks! Deze premium whey is de perfecte mix van whey concentrate en whey isolate. Om Premium Whey nog beter te maken heeft Muscletech onder andere BCAA’s en creatine toegevoegd. Eén portie Premium Whey bevat maar liefst 4.5 g BCAA’s en 2.5 g creatine!

Dit product bevat alleen de beste whey eiwitten. Whey Protein concentraat is de meest gangbare vorm van whey eiwit. Whey eiwit met een hoge biologische waardes en uitstekende opneembaarheid. Whey Protein isolaat is de hoogste kwaliteit whey eiwit, met een zeer hoog eiwitgehalte van 90%. Verpakking Premium Whey is verpakt in een handige hersluitbare pouch met “stay-fresh zipper seal”. Zo blijft Premium Whey altijd vers en neem de verpakking minder ruimte in als een pot.

Prijs: vanaf €34,90

De formule van Mutant Whey is er een die je nog nooit eerder hebt gehad. Het is sneller opneembaar, bevat een laag koolhydraatgehalte en maarliefst 22 gram eiwitten per dosering. Dit product is speciaal ontwikkelt om je te helpen groeien en spiermassa te behouden. Neem het direct na je training, of op elk ander moment van de dag om je fitnessdoelen te bereiken.

Prijs: vanaf €16,90

Whey Isolaat XP is zowel voor sporters als voor mensen op een eiwitdieet het ultieme eiwit om te nemen. De hoge biologische waarde en het hoge eiwitgehalte betekent voor sporters meer resultaat, betere spiergroei en spierherstel. Voor mensen op een low carb- eiwitdieet betekent Whey Isolaat XP de meest zuivere eiwitbron verkrijgbaar.

Deze whey protein bevat 94% eiwit op droge stof, slechts 0.4 gram koolhydraten en is suikervrij en vetvrij. Whey Isolaat XP wordt geproduceerd door Europa’s grootste zuivelproducent Volac. Whey Isolaat XP wordt via multistage cross flow membrane technology gefilterd, dat wil zeggen op natuurlijke wijze gefilterd onder lage druk en temperatuur. Zo wordt het meest hoogwaardige, ongedenatureerde en zuiverste whey eiwit isolaat ooit verkregen. De natuurlijke structuur en werking van de eiwitten blijft optimaal behouden.

beste whey protein

Veelgestelde vragen over whey eiwit protein

– Wat maakt whey speciaal?

Whey is een eiwit van hoge kwaliteit, wat betekent dat het alle aminozuren bevat, inclusief alle essentiële aminozuren. Whey / wei is ook een eiwit dat goed wordt opgenomen, waardoor het sneller wordt afgeleverd dan bij veel andere eiwitten. Dus het feit dat het alle aminozuren bevat en snel kan worden afgegeven, maakt dit een van de beste eiwitten om te consumeren na het sporten.

– Wat zijn de voordelen van whey eiwit?

Studies die de snelheid van eiwitsynthese na inspanning meten, hebben aangetoond dat whey effectiever is dan andere eiwitbronnen zoals caseïne of soja. Het is dan ook geen wonder dat whey vaak wordt gebruikt om spiergroei te bevorderen en spierverlies te beperken tijdens perioden van lage energie-inname. Natuurlijk zullen eiwitten met een vergelijkbare samenstelling ook vergelijkbare effecten hebben, maar wanneer de effecten van een vaste hoeveelheid eiwit worden vergeleken, lijkt whey iets beter te presteren dan andere eiwitten.

De eiwitsynthese na inspanning was het hoogst met whey gevolgd door soja en caseïne. Dit is waarschijnlijk het resultaat van de aminozuursamenstelling en de snelheid van absorptie.

– Hoe gebruik ik whey protein?

Omdat wei-eiwit een van de meest veelzijdige beschikbare supplementen is, kan het gemakkelijk worden opgenomen in de meeste voedingsregimes en levensstijlen. Hoe je ervoor kiest om whey te gebruiken hangt af van je doelen. Het is echter het meest gebruikelijk om whey-eiwit direct na een training te nemen om te helpen bij spierherstel.

– Zitten er risico’s of bijwerkingen aan het nemen van whey eiwit?

Over het algemeen niet, wanneer het in de juiste hoeveelheden wordt genomen. Wei is niet schadelijk voor de lever of de nieren, maar kan reeds bestaande schade verergeren. Mensen met beschadigde levers of nieren moeten voorzichtig zijn bij het snel verhogen van de eiwitinname zonder begeleiding van een arts.

– Wat zijn de verschillende vormen van wei eiwit?

Er zijn drie hoofdtypen wei eiwit: wei eiwitconcentraat, wei eiwitisolaat en wei eiwithydrolysaat. Weiconcentraat bevat een deel van het vet en de suiker uit de melk, terwijl het isolaat het vet en de suiker heeft verwijderd, wat betekent dat er meer eiwit per 100 g van het product is. Wei hydrolysaat is verwerkt om een ​​deel van de bindingen van het eiwit af te breken tot aminozuren, dus theoretisch worden deze sneller geabsorbeerd en gebruikt omdat er geen vertering nodig is. Let op: dit betekent niet dat het geschikt is voor mensen met een melkallergie, omdat het niet voldoende gehydrolyseerd is.

– Kun je whey eiwit gebruiken om af te vallen?

De beste manier om gewichtsverlies te bevorderen is met een uitgebalanceerd gezond dieet, veel lichaamsbeweging en het matigen van porties. Sommige mensen kunnen ervoor kiezen om een ​​maaltijdvervangende drank met wei als uitgangspunt te gebruiken, maar het moet altijd het doel zijn om eetgewoonten te veranderen in meer duurzame, gezonde eetplannen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *