beste wenkbauwserum

Beste wenkbrauwserum 2023: Top 5!

Verlang je naar volle, dikke, gezonde en prachtige wenkbrauwen? Dan kan het beste wenkbrauwserum je daarbij helpen!

Het lijkt alsof iedereen tegenwoordig volle wenkbrauwen wil, maar niet iedereen is genetisch genoeg gezegend om ze te hebben. Het feit dat je misschien vroeger teveel aan je wenkbrauwen hebt geplukt met een pincet wil hierbij ook niet echt helpen.

Hoewel het opvullen van je wenkies met potloden, poeders en gel een goede oplossing is, zijn er nu tal van vrij verkrijgbare wenkbrauwserums die voor verbetering op de lange termijn kunnen zorgen. De nieuwste wenkbrauwserums zijn ontworpen om de dikte van de wenkbrauwharen die je hebt te vergroten en de groei te stimuleren in gebieden die schaars zijn. Je brengt het serum een of twee keer per dag aan en binnen een aantal weken zul je al resultaten zien!

Niet elk wenkbrauwserum is echter van dezelfde kwaliteit, dus het is verstandig om vooraf wat onderzoek te doen. Om je te helpen zijn we opzoek gegaan naar het beste wenkbrauwserum van 2023 en daar zijn 5 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om het beste wenkbrauwserum voor jou te ontdekken!

Beste wenkbrauwserum 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar het beste wenkbrauwserum van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten, prijzen en klanten beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan het beste wenkbrauwserum voor jou uit!

1. Ghazal Beauty Brow Boost Oil

Brow Boost Oil

Ghazal Beauty Brow Boost Oil is zonder twijfel de meest populaire wenkbrauwserum die we hebben kunnen vinden. Met meer dan 70 zeer positieve beoordelingen weet je zeker dat je een kwaliteitsproduct voor ogen hebt. 

Ghazal Sahba is een wenkbrauwspecialiste die het Nederlands cosmeticamerk Ghazal Beauty oprichtte. Het merk specialiseert zich in de verzorging en verfraaiing van de natuurlijke wenkbrauwen dankzij 100% natuurlijke formules.

2 jaar lang richtte ze onderzoek uit naar ingrediënten die van nature de wenkbrauwhaartjes herstellen en stimuleren. Ze slaagde erin een unieke formule en kam-techniek te ontwikkelen dat verbluffende transformaties opleverde. Zwakke, dunne wenkbrauwen worden snel vol, dik en gezond zonder enige ingrijpende behandelingen.

De Ghazal Beauty Brow Boost Oil stimuleert de natuurlijke haargroei door de 100% natuurlijke formule, bestaande uit 4 wonderoliën voor de huid en het haar:

  • Castorolie: herstelt wondjes in de huid en bevordert de haargroei.
  • Kokosolie: stimuleert en conditioneert de haartjes.
  • Squalaanolie: maakt de huid heerlijk zacht en glad.
  • Kamilleolie: gaat de strijd aan met bacteriën en helpt de andere ingrediënten dieper door te dringen.

Naast deze rijke oliën in er een dosis vitamine E toegevoegd aan het serum als antioxidant en stabilisator. De combinatie van alle ingrediënten zorgt ervoor dat de huid onderde wenkbrauwen gezond is, waardoor de wenkbrauwhaartjes voller, steviger en glanzender kunnen groeien. De haartjes zullen ook sterker en dikker zijn, waardoor ze minder snel uitvallen.

2. Seidon™ Tavia Wimper- en Wenkbrauwserum

Als je opzoek bent naar het beste wenkbrauwserum, krijg je in veel gevallen een combinatieproduct voor zowel de wenkbrauwen als de wimpers, wat dus een win win situatie is. Met deze wenkbrauw- en wimperserum van Seidon krijg je niet alleen sterkere en vollere wenkbrauwen, maar ook langere, vollere en dikkere wimpers. Je kunt de serum aanbrengen op zowel je wenkbrauwen als je wimpers.

Seidon heeft een onderzoek uitgevoerd met 210 vrouwen. Met een groeipercentage van 87.7% is Seidon wimper- en wenkbrauwserum superior in de markt. Tijdens de onderzoek werd het serum 2x per dag aangebracht, in de ochtend en in de avond.

De voedende stoffen van dit serum dringen diep in de wortels en werken van binnenuit de wimpers en wenkbrauwen. Dankzij de goed gevoede haarwortels worden je haren sterk, dik in een korte tijd. Het heeft ook een groeibevorderende effect op de wimpers, die daardoor langer en voller worden.

3. Revitalash RevitaBrow Advanced wenkbrauwserum

Revitalash RevitaBrow Advanced wenkbrauwserum

Als je opzoek bent naar het beste wenkbrauwserum dan is Revitabrow van Revitalash een geweldige keuze. Dit wenkbrauwserum beschermt de wenkbrauwharen tegen breuk en verbeterd de flexibiliteit en glans van de haartjes. Dit zorgt voor mooiere en vollere wenkbrauwen.

Deze wenkbrauwserum zit boordevol voedende ingrediënten voor je wenkbrauwen, zoals natuurlijke oliën en biotine. Het wordt aangeraden om deze wenkbrauwserum eenmaal per dag aan te brengen en dit consequent elke dag te blijven doen voor de beste resultaten.

4. FAIR Studios Indische Castor Olie 

beste wenkbrauwserum

Dit product is niet per se een specifieke wenkbrauw serum, maar je kunt het wel als een effectief wenkbrauw serum gebruikt worden. Castor olie is namelijk een wonderingrediënt als we het hebben over haargroei. Dit ingrediënt komt dan ook vaak voor in wenkbrauw serums. Castor olie pakt haaruitval aan en stimuleert de haargroei op een natuurlijke manier.

De Castor Olie van FAIR Studios draagt het SKAL keurmerk waardoor je verzekerd bent van een 100% Biologisch product. Pure Castor Olie staat bekend om de positieve effecten die het heeft op haargroei. Bij langdurig gebruik zul je aanzienlijk verschil merken in het aantal haren op je hoofd en de dikte en lengte van je wimpers en wenkbrauwen. Dit komt doordat Castor Olie zowel de haarwortels als het haar zelf voedt, gezonder maakt en repareert waardoor haren minder snel uitvallen en er sneller haar terug groeit. Castor Olie zorgt ook voor een betere bloedcirculatie welke cruciaal is voor gezond haar.

De samenstelling van de antioxidanten en vitaminen van Castor Olie werken als een natuurlijk hulpmiddel voor dikkere en vollere haren, wimpers, en wenkbrauwen. Verder is Castor Olie ook heel goed voor je huid en kun je het aanbrengen op je gezicht en lichaam.

die deze olie rijk is zorgt ervoor dat deze als een ideale voeding voor je haar, Huid en Gezicht. De olie is geschikt voor alle haar- en huidtypes en kan dagelijks worden gebruikt zonder problemen.

5. Refectocil Lash & Brow Booster

wimper en wenkbrauw booster

Last but not least: De Refectocil Lash en Brow booster. Dit is een 2 in 1 wimper- en wenkbrauwserum van hoge kwaliteit. Het hoofdingrediënt Black Sea Rod Oil stimuleert de natuurlijke haargroei, met als resultaat 56% langere en vollere wimpers. Ook de wenkbrauwen worden voller en breder.

Het RefectoCil Lash & Brow Serum is dermatologisch en oogheelkundig getest en bevat géén hormonen, parabenen, parfum en prostamides.

Waarop te letten bij het kiezen van het beste wenkbrauwserum

Wanneer je opzoek gaat naar het beste wenkbrauwserum voor echte resultaten, dan zijn er een aantal factoren om goed in overweging te nemen. Hier volgen de belangrijkste dingen om op te letten bij het maken van een beslissing:

Actieve ingrediënten:

Wanneer je opzoek bent naar het beste wenkbrauwserum dan is het het aller belangrijkste om goed naar de ingrediënten te kijken. De ingrediënten maken het serum of wel effectief of juist niet. Er zijn een aantal belangrijke ingrediënten om naar te zoeken:

  • Peptiden: Peptiden zijn synthetische ketens van aminozuren die diep in het haar en de huid doordringen, waardoor de productie van versterkende eiwitten zoals keratine en collageen wordt gestimuleerd. Veel serumlabels noemen een “peptidecomplex”, dat gewoon een unieke mix is ​​​​van verschillende peptiden die samenwerken om de klus te klaren.
  • Hydrators: hyaluronzuur, glycerine en panthenol of vitamine B5 zijn allemaal goede ingrediënten om naar te zoeken als je stroachtige wenkbrauwharen hebt die vocht nodig hebben.
  • Conditioners: Fruit- en zaadoliën zoals castor, hennep en rozemarijn olie verzachten de wenkbrauwharen en bevatten essentiële omega-vetzuren die kracht en glans bevorderen.
  • Vitaminen: Vitamine E werkt als een antioxidant die het haar verzacht en beschermt, terwijl biotine (vitamine B) het versterkt.
  • Eiwitten: Wenkbrauwserums bevatten vaak ook tarwe-eiwitten, waarvan is vastgesteld dat ze beschadigde haarbindingen effectief herstellen en de elasticiteit verbeteren. Als je worstelt met uitvallende wenkbrauwharen, kunnen ze je reddende engel zijn.

Dubbele werking:

Wil je naast je wenkbrauwen ook je wimpers een boost geven? Ga dan voor een 2-in-1 wenkbrauw- en wimperserum, zoals nummer 2 in de ‘Beste wenkbrauwserum top 5’. Veel serums werken sowieso voor zowel je wenkbrauwen en wimpers, omdat ze dezelfde ingrediënten bevatten. Als je het serum ook voor je wimpers wil gebruiken, raden we je toch aan naar een product te zoeken dat ook echt aangeeft dat het voor beide doelen werkt.

Klanten beoordelingen:

Een andere zeer belangrijke factor zijn de klanten beoordelingen. Als je opzoek bent naar het beste wenkbrauwserum, dan kunnen de beoordelingen je in de goede richting wijzen. Beoordelingen zijn altijd een waardevol hulpmiddel als je een nieuw product wilt gaan kopen, maar bij een wenkbrauwserum zijn ze extra handig, omdat je er op deze manier achter kunt komen of een serum echt werkt.

Klanten zijn meestal zeer eerlijk in hun reviews, waardoor je als snel een idee hebt over de kwaliteit. Klanten zullen aangeven of het product bij hen echt voor verandering heeft gezorgd en wat de eventuele voor- en nadelen zijn. We raden je aan om altijd meerdere beoordelingen door te lezen, want op deze manier krijg je een zo globaal en betrouwbaar mogelijk beeld van het product. Bekijk ook de gemiddelde score die het van alle beoordelingen gekregen heeft.

In onze zoektocht naar het beste wenkbrauwserum hebben we ook grondig onderzoek gedaan naar de klanten reviews. We hebben enkel producten in onze lijst opgenomen met hoge beoordelingen. Op deze manier weet je zeker dat je geen miskoop doet, voor welke optie je ook gaat.

beste wenkbrauw verf

Veelgestelde vragen over wenkbrauwserum

Hopelijk heb je bij deze het beste wenkbrauwserum voor jou gevonden. Mocht je nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Hoelang duurt het voordat ik resultaten zie?

Het is natuurlijk niet zo dat je de wenkbrauwserum op je wenkbrauwen aanbrengt en de volgende dag meteen resultaat ziet. Een week na het dagelijks gebruik zul je waarschijnlijk ook nog niet zoveel merken. Je zult geduld moet hebben, het kan een aantal weken duren voordat je echt verschil ziet. Het kan zelfs wel maanden duren om maximale resultaten te zien. Dat gezegd hebbende, zou je binnen een paar weken wel al duidelijke verbetering moeten opmerken, aangezien de groeicyclus van je wenkbrauwharen korter is dan die van het haar op je hoofd.

– Maar werken wenkbrauwgroeiserums echt?

Ja zeker. Zolang degene die je kiest de juiste soorten actieve ingrediënten bevat (zoals hierboven benoemd), kunnen ze werken door zowel nieuwe groei te bevorderen als de bestaande haren te helpen versterken om natuurlijke verlies of breuk te voorkomen. De meeste zijn geformuleerd om bestaande wenkbrauwhaartjes te conditioneren, ze gezonder te maken en daardoor een ideale omgeving te creëren voor nieuwe groei. Net als het haar op je hoofd, moeten wenkbrauwharen worden verzorgd om te gedijen en serums kunnen daarbij helpen.

Je moet wel wat geduld hebben. Je moet niet na een week gebruik zonder resultaten opgeven en zeggen dat een product niet werk. Geef het even de tijd. Je moet het product consequent elke dag gebruiken en na een aantal weken ga je resultaten ziet. Hoe langer je het gebruikt, hoe meer je wenkbrauwharen versterken.

– Kun je wimperserum op wenkbrauwen gebruiken?

Over het algemeen wel, aangezien wimperserums en wenkbrauwserums veel van dezelfde ingrediënten bevatten. (Vandaar dat er zoveel producten zijn gemaakt als twee-in-een.) En als je er een gebruikt die speciaal is bedoeld voor wimpers, weet je dat het zacht genoeg zal zijn om op andere plaatsen dan de ogen te gebruiken.

– Hoe breng je wenkbrauwserum aan?

Het spreekt eigenijk vrij voor zich hoe je wenkbrauw serum aan moet brengen. Lees toch altijd goed het advies van de fabrikant door, zodat je zeker weet dat je het goed doet. De meeste wenkbrauwgroeiserums zijn bedoeld om één tot twee keer per dag te worden aangebracht en moeten gedurende enkele maanden consequent worden gebruikt om verbetering te zien. Hoewel sommige voordelen al na 2-4 weken zichtbaar zijn als gevolg van de versterkende en conditionerende voordelen, kan het minstens 2-4 maanden duren voordat wenkbrauwgroei volledig zichtbaar is, in overeenstemming met de typische wenkbrauwgroeicyclus.

Op sommige producten zie je misschien dat wenkbrauwserums veilig op de huid kunnen worden gebruikt, maar dat ze niet in de buurt van je ogen mogen worden gebruikt. Hoewel dat misschien verwarrend lijkt, moet je uitkijken omdat er in die producten mogelijk irriterende ingrediënten voor je ogen zitten. Ze zijn geschikt voor je wenkbrauw haren, maar ze mogen niet in je ogen komen. Nu gebeurt dit waarschijnlijk ook niet, maar kijk altijd extra uit. Breng het product enkel aan op je wenkbrauwhaartjes.

Wenkbrauwenserums zijn over het algemeen ontworpen voor alle huidtypes, maar de gevoelige huid moet wat voorzichtig zijn, omdat de huid rond de ogen en wenkbrauwen gevoeliger kan zijn en als zodanig meer kans heeft op een huidreactie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *