beste wenkbrauw verf

Beste wenkbrauw verf o.b.v. reviews: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste wenkbrauw verf? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Potloden, gels en poeders kunnen essentiële hulpmiddelen zijn voor het mooier en voller maken van de wenkbrauwen, maar niets heeft zo’n langdurig effect als wenkbrauw verf. Helemaal voor degenen die minder tijd willen besteden aan het vormgeven en verfijnen van de wenkbrauwen met make-up, kan het enorm bevrijdend zijn en veel tijd schelen.

Het aanbrengen van wenkbrauw verf kan het effect van vollere, dikkere wenkbrauwen creëren. Ook kan het je wenkbrauwen een tintje of een aantal tinten lichter of donkerder maken als je dit zou willen. Daarnaast is het perfect om eventuele grijze haren te verbergen. 

De meeste tinten blijven weken zitten, dus je wordt wakker met kant-en-klare wenkbrauwen tot je volgende touch-up. En hoewel het in eerste instantie ontmoedigend kan klinken om alles wat traditioneel in een salon wordt gedaan in eigen handen te nemen, zijn kits voor het verven van wenkbrauwen thuis veilige, gebruiksvriendelijke alternatieven die betrouwbare resultaten opleveren.

Lees gauw verder om de beste wenkbrauw verf voor jou te ontdekken!

5x de beste wenkbrauw verf 

We zijn op zoek gegaan naar de beste wenkbrauw verf en daar is een duidelijke top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 is gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten, gebruikersgemak en klanten beoordelingen. Bekijk de afbeeldingen, lees de korte omschrijvingen door, bestudeer eventueel de beoordelingen en kies op basis daarvan de beste wenkbrauw verf voor jou uit!

1. RefectoCil Wenkbrauw- en Wimperverf 

wenkbrauw en wimperverf

Momenteel is de RefectoCil wenkbrauw- en wimperverf enorm populair. Met name de RefectoCil Bruin nr. 3 is erg geliefd vanwege de natuurlijke, diepe en warme kleur die je wenkbrauwen transformeert in je droomwenkbrauwen. Het is ook mogelijk om deze verf te mengen met andere kleuren van RefectoCil om je eigen unieke kleur te creëren.

De wimper- en wenkbrauwverf is zeer effectief, waarbij een inwerktijd van maximaal 10 minuten een langdurige en goed dekkende tint geeft. Deze tint is licht- en waterbestendig, vooral wanneer je 3% waterstofperoxide gebruikt voor de beste resultaten. Als je deze verf wilt gebruiken, moet je de RefectoCil oxidant 3% apart aanschaffen, waarbij je kunt kiezen tussen de vloeibare of crème variant.-> Koop hier.

De kleur van deze wenkbrauw verf is bruin. RefectoCil wenkbrauw verf kun je ook kopen in de kleuren blond (bekijk hier), lichtbruin (bekijk hier) en zwart (bekijk hier).

2. SYOSS Wenkbrauwverf

syoss wenkbrauw kit

Met de wenkbrauwverf van SYOSS verf je thuis gemakkelijk je wenkbrauwen met verf van professionele kwaliteit. Het product is gemakkelijk aan te brengen via het speciaal ontwikkelde applicatieborsteltje. De verf geeft een natuurlijk en langdurig resultaat, tot wel 4 weken. Het is perfect voor mensen die hun wenkbrauwen een tintje donkerder willen verven of voor mensen die grijze haren proberen te verbergen. Het heeft namelijk ook een optimale grijpdekking.

Één verpakking is goed voor wel 10 toepassingen. Deze wenkbrauwverf is donkerbruin, maar je kunt ook voor lichtbruin (bekijk hier) en zwart (bekijk hier)

3. Godefroy Professional Wenkbrauwverf Kit

Deze uitstekende kwaliteit wenkbrauwverf geeft je wenkbrauwen een intensere kleur en bedekt grijze haren perfect. Het resultaat blijft tot wel 6 weken mooi zitten. Bovendien is de verf heel eenvoudig aan te brengen en kost dit slechts 5 minuten van je tijd.

In de verpakking vind je 20 wenkbrauw capsules, genoeg voor 20 behandelingen. Daarnaast bevat het ook 44 ml mengvloeistof, 1 mengspateltje, 1 verfaanbrengkwastje, 1 mengkommetje en een gebruiksaanwijzing.

De kleur van dit product is Medium Brown, wat ideaal is bij lichte en medium huidskleuren en grijs, blond of rood haar. Deze wenkbrauwverf is ook in de kleuren light brown (bekijk hier) en dark brown (bekijk hier).

4. Impression Henna Wenkbrauwverf

Impression Henna Wenkbrauwverf

Met deze starterskit voor wenkbrauw henna kun je gemakkelijk prachtige henna wenkbrauwen creëren in het comfort van je eigen huis. De kit bevat 1 flesje wenkbrauwpoeder, een maatbeker, een instructieblad, een menglepel en een hoekpenseel, speciaal ontworpen voor nauwkeurige toepassing van de verf en het maken van strakke lijnen.

Het wenkbrauwpoeder is samengesteld uit natuurlijke Henna, Amla en Skikakai, waardoor je wenkbrauwen op een natuurlijke manier worden gekleurd. Bovendien worden je wenkbrauwen tegelijkertijd beschermd en verzorgd. Deze wenkbrauwverf biedt volledige dekking en heeft een langdurig effect, waardoor de kleur ongeveer 4 tot 6 weken blijft zitten en de natuurlijke wenkbrauwhaartjes geaccentueerd worden.

Het gebruik van de wenkbrauwverf is eenvoudig. Meng een kleine hoeveelheid poeder met enkele druppels water en roer het tot een pasta. Breng het vervolgens netjes aan met het meegeleverde penseeltje. Het flesje bevat genoeg product voor meer dan 20 behandelingen.

De kleur van dit product is medium bruin, wat perfect is voor lichte huidskleuren en blonde tot donkerblonde wenkbrauwen. Deze wenkbrauwverf is ook te bestellen in de kleuren karamel bruin (bekijk hier) en donker bruin (bekijk hier).

5. Marie-José & Co Henna Wenkbrauwverf

Deze uitstekende en geliefde henna wenkbrauwverf wordt geleverd in 5 handige zakjes, goed voor meer dan 25 behandelingen. De kleur is prachtig en blijft tot wel 6 weken zitten op de wenkbrauwhaartjes en tot 1 week op de huid. Het mengen van de hennazakjes met water maakt het product zeer gebruiksvriendelijk.

Op de productpagina is er een handig instructiefilmpje te vinden waarin precies wordt uitgelegd hoe je het product op jezelf of anderen kunt aanbrengen.

Deze henna wenkbrauwverf is beschikbaar in verschillende kleuren, waardoor er altijd een geschikte tint is voor jouw huid- en haarkleur. Het selecteren van de juiste kleur is eenvoudig bij het plaatsen van je bestelling.

Hoe vind je de beste wenkbrauw verf?

Als je hebt besloten om je wenkbrauwen te gaan verven, is het vinden van de beste wenkbrauw verf zeer belangrijk. We hebben alvast 90% van het werk voor je gedaan door opzoek te gaan naar wenkbrauw verf van de beste kwaliteit en daar is de bovenstaande top 5 uitgekomen. Alsnog zullen we hier nog even de belangrijkste factoren om op te letten in een wenkbrauw verf benoemen:

– Kwaliteit en merk

Bij het zoeken naar de beste wenkbrauwverf is het essentieel om te investeren in een kwaliteitsproduct van een gerenommeerd merk. Bekijk de reputatie van verschillende merken op het gebied van wenkbrauwverf en lees beoordelingen van andere gebruikers om een goed inzicht te krijgen in de prestaties en veiligheid van het product.

– Ingrediënten

Bekijk altijd de ingrediëntenlijst voordat je een wenkbrauwverf kiest. Zoek naar verf die vrij is van schadelijke chemicaliën en bij voorkeur natuurlijke ingrediënten bevat. Als je een gevoelige huid hebt, is het vooral belangrijk om te kiezen voor een verf zonder potentieel irriterende stoffen.

– Kleurkeuze

De juiste kleurkeuze is cruciaal voor een natuurlijke uitstraling van je wenkbrauwen. Kies een tint die past bij je natuurlijke haarkleur en huidtint. Als je twijfelt, kan een professionele schoonheidsspecialist je helpen bij het bepalen van de meest geschikte kleur voor jou.

– Dekking

Als je grijze haren wilt bedekken of je wenkbrauwen een intense kleur wilt geven, zoek dan naar een wenkbrauwverf met goede dekkingsmogelijkheden. Sommige producten bieden een uitstekende dekking, zelfs voor de meest hardnekkige grijze haren.

– Duurzaamheid

Niemand wil hun wenkbrauwen om de paar dagen opnieuw verven. Kies daarom voor een wenkbrauwverf die langdurig resultaat biedt. Een product met langdurige kleurvastheid vermindert de frequentie van bijwerken en bespaart tijd en moeite.

– Gemak van gebruik

Voor een soepele en probleemloze toepassing is het belangrijk om een wenkbrauwverf te kiezen die gemakkelijk aan te brengen is. Sommige producten worden geleverd met een handig applicatieborsteltje of penseel, waardoor je nauwkeurig kunt werken en professionele resultaten kunt behalen.

– Veiligheid en allergieën

Voor mensen met een gevoelige huid is het van groot belang om een wenkbrauwverf te kiezen die veilig is en getest is op allergische reacties. Controleer de productinformatie om er zeker van te zijn dat het product geschikt is voor jouw huidtype.

– Aanvullende producten

Bekijk wat er inbegrepen is in de wenkbrauwverf kit. Sommige sets bevatten alles wat je nodig hebt, zoals mengvloeistof, applicatiegereedschap en gedetailleerde instructies, terwijl andere producten deze extra’s mogelijk niet bevatten.

– Prijs

Hoewel prijs belangrijk is, is het ook essentieel om de prijs-kwaliteitverhouding in overweging te nemen. Soms kan het betalen van iets meer voor een kwaliteitsproduct dat aan jouw behoeften voldoet, uiteindelijk de beste keuze zijn.

Neem de tijd om verschillende opties te vergelijken en kies voor een wenkbrauwverf waar je vertrouwen in hebt. Als je twijfelt, overleg dan met een professionele schoonheidsspecialist om de beste keuze te maken die bij jouw wensen en behoeften past. Het zorgvuldig selecteren van de juiste wenkbrauwverf zal ervoor zorgen dat je wenkbrauwen er prachtig uitzien met langdurige resultaten.

Nog wat extra tips voor het vinden van de beste wenkbrauw verf

Hier zijn nog wat extra tips om de beste wenkbrauwverf te vinden:

 1. Kies voor kwaliteit: Het is van groot belang om altijd te kiezen voor een wenkbrauwverfset van hoge kwaliteit. Dit zorgt voor een betere kleurintensiteit en een langere houdbaarheid van het resultaat.

 2. Let op de juiste kleur: Om prachtige en perfecte wenkbrauwen te krijgen, is het cruciaal om de juiste kleur te kiezen. Opteer voor een tint die iets donkerder of lichter is dan je natuurlijke haarkleur. Zo zorg je voor een harmonieus en natuurlijk effect.

 3. Vermijd te scherpe contrasten: Als je blond haar hebt, is het verstandig om weg te blijven van extreem donkere tinten wenkbrauwverf. Te scherpe contrasten kunnen er onnatuurlijk uitzien en afleiden van een harmonieuze uitstraling.

 4. Doe een allergietest: De huid van je gezicht is gevoeliger dan je hoofdhuid. Om mogelijke irritaties of allergische reacties te voorkomen, voer je best 6-24 uur voor de volledige toepassing een kleine test uit met de wenkbrauwverf.

 5. Controleer de houdbaarheid: Kijk altijd naar de geschatte houdbaarheid van de wenkbrauwverf. Zo voorkom je teleurstellingen en weet je hoelang je van de resultaten kunt genieten voordat bijwerken nodig is.

Door rekening te houden met deze tips kun je de beste wenkbrauwverf vinden die past bij jouw unieke kenmerken en wensen.

Hoe gebruik je wenkbrauw verf?

Het gebruik van wenkbrauwverf is over het algemeen vrij eenvoudig, maar het is belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen om de beste resultaten te behalen en mogelijke irritaties te voorkomen. Hier zijn de algemene stappen om wenkbrauwverf te gebruiken:

Voorbereiding:

 • Zorg ervoor dat je wenkbrauwen schoon zijn en vrij van make-up, olie of crème. Dit helpt de verf beter te hechten aan de wenkbrauwhaartjes.
 • Doe een allergietest zoals aangegeven in de instructies, vooral als je voor het eerst een nieuw merk wenkbrauwverf gebruikt of als je een gevoelige huid hebt. Test een kleine hoeveelheid van de verf op een onopvallende plek, zoals de binnenkant van je elleboog, en wacht 24 uur om te controleren op eventuele reacties.

Het aanbrengen van de verf:

 • Meng de wenkbrauwverf volgens de instructies op de verpakking. Meestal moet je de verf mengen met een mengvloeistof, water of activator totdat je een gladde pasta krijgt.
 • Gebruik het meegeleverde penseel of applicatieborsteltje om de verf gelijkmatig op je wenkbrauwen aan te brengen. Begin vanaf de binnenhoek van je wenkbrauw en werk naar de buitenkant toe.
 • Voor een meer gedetailleerde vorm kun je gebruikmaken van sjablonen om strakke lijnen te creëren.
 • Laat de wenkbrauwverf inwerken volgens de aanbevolen tijd op de verpakking. Dit varieert meestal van enkele minuten tot maximaal 10 minuten, afhankelijk van het product.
 • Na de inwerktijd kun je de verf verwijderen met een vochtig wattenschijfje of een wattenstaafje. Veeg voorzichtig vanaf de binnenhoek van je wenkbrauwen naar buiten.
 • Als je merkt dat je de gewenste kleur nog niet hebt bereikt, kun je de verf opnieuw aanbrengen en de inwerktijd verlengen, maar zorg ervoor dat je binnen de aanbevolen limiet blijft om irritatie te voorkomen.

Nazorg:

 • Nadat je de wenkbrauwverf hebt aangebracht, vermijd je best direct contact met water, zonlicht of make-up gedurende de eerste 24 uur om de kleur te laten fixeren.
 • Met deze stappen kun je zelf wenkbrauwverf aanbrengen voor een langdurig en mooi resultaat. Onthoud dat het altijd belangrijk is om de instructies van het specifieke product dat je gebruikt nauwkeurig op te volgen voor de beste en veiligste resultaten. Als je twijfelt of als je nog nooit eerder wenkbrauwverf hebt gebruikt, kun je het beste advies inwinnen bij een professionele schoonheidsspecialist.

Tips voor het aanbrengen van wenkbrauw verf

 • Begin met schone wenkbrauwen. Verwijder eventueel wenkbrauwpoeder, potlood of andere make-up die op je wenkbrauwen zit voordat je de kleurstof aanbrengt.
 • Bescherm je omringende huid. Breng een barrière van vaseline of een ander vaseline-product aan op de huid rond je wenkbrauwen om vlekken te voorkomen.
 • Breng de kleurstof voorzichtig aan. Veel wenkbrauwverf sets bevatten applicatorsticks, maar het is vaak gemakkelijker om de verf aan te brengen met een wattenstaafje.
 • Verdeel de kleurstof. Nadat je de eerste laag kleurstof op je wenkbrauwen hebt aangebracht, ga je er met een schone spoel of wenkbrauwborstel doorheen om ervoor te zorgen dat de kleurstof gelijkmatig wordt verdeeld.
 • Doe één wenkbrauw tegelijk. Breng de kleurstof volledig aan op één wenkbrauw voordat je naar de volgende gaat. Dit helpt je de verwerkingstijd van elke wenkbrauw nauwkeurig te volgen.

De voordelen van het gebruik van wenkbrauw verf

Het zelf verven van je wenkbrauwen biedt verschillende voordelen, waaronder:

 1. Kostenbesparing: Door zelf je wenkbrauwen te verven, bespaar je geld dat je anders aan een schoonheidssalon zou uitgeven. Wenkbrauwverfsets voor thuisgebruik zijn meestal betaalbaar en kunnen voor meerdere behandelingen worden gebruikt.

 2. Gemak en tijdsbesparing: Het zelf verven van je wenkbrauwen geeft je de vrijheid om het op elk gewenst moment thuis te doen, zonder een afspraak te hoeven maken bij een professional. Dit bespaart tijd en moeite, vooral als je een drukke agenda hebt.

 3. Controle over kleurintensiteit: Door zelf de wenkbrauwverf aan te brengen, heb je volledige controle over de kleurintensiteit. Je kunt de verf precies zo aanbrengen als je wilt, afhankelijk van de gewenste look.

 4. Personalisatie: Je kunt experimenteren met verschillende kleuren en tinten om de perfecte match te vinden voor je natuurlijke haarkleur en huidskleur. Hierdoor kun je je wenkbrauwen op een manier verven die het beste bij je past.

 5. Herhaalbare behandelingen: Met een wenkbrauwverfset voor thuisgebruik kun je meerdere behandelingen uitvoeren. Dit is handig als je regelmatig je wenkbrauwen wilt bijwerken, omdat je de set meerdere keren kunt gebruiken.

 6. Leerervaring: Door zelf je wenkbrauwen te verven, kun je leren hoe je het proces moet uitvoeren en word je zelfverzekerder met elke keer dat je het doet.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat het zelf verven van je wenkbrauwen ook enige oefening en voorzichtigheid vereist. Het volgen van de instructies op de verpakking, het uitvoeren van een allergietest en het gebruik van hoogwaardige producten zijn cruciaal om de beste resultaten te behalen en mogelijke irritaties te voorkomen. Als je twijfelt of onzeker bent over het verven van je wenkbrauwen, kun je altijd de hulp inroepen van een professionele schoonheidsspecialist.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *