beste wenkbrauw verf

Beste wenkbrauw verf 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste wenkbrauw verf? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Potloden, gels en poeders kunnen essentiële hulpmiddelen zijn voor het mooier en voller maken van de wenkbrauwen, maar niets heeft zo’n langdurig effect als wenkbrauw verf. Helemaal voor degenen die minder tijd willen besteden aan het vormgeven en verfijnen van de wenkbrauwen met make-up, kan het enorm bevrijdend zijn en veel tijd schelen.

Het aanbrengen van wenkbrauw verf kan het effect van vollere, dikkere wenkbrauwen creëren. Ook kan het je wenkbrauwen een tintje of een aantal tinten lichter of donkerder maken als je dit zou willen. Daarnaast is het perfect om eventuele grijze haren te verbergen. 

De meeste tinten blijven weken zitten, dus je wordt wakker met kant-en-klare wenkbrauwen tot je volgende touch-up. En hoewel het in eerste instantie ontmoedigend kan klinken om alles wat traditioneel in een salon wordt gedaan in eigen handen te nemen, zijn kits voor het verven van wenkbrauwen thuis veilige, gebruiksvriendelijke alternatieven die betrouwbare resultaten opleveren.

Lees gauw verder om de beste wenkbrauw verf voor jou te ontdekken!

Beste wenkbrauw verf 2023 – Top 5

We zijn op zoek gegaan naar de beste wenkbrauw verf van 2023 en daar is een duidelijke top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 is gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten, gebruikersgemak en klanten beoordelingen. Bekijk de afbeeldingen, lees de korte omschrijvingen door, bestudeer eventueel de beoordelingen en kies op basis daarvan de beste wenkbrauw verf voor jou uit!

1. RefectoCil Wenkbrauw- en Wimperverf 

wenkbrauw en wimperverf

De wenkbrauw- en wimperverf van RefectoCil is zonder twijfel een van de meest populaire wenkbrauwverf van dit moment. De natuurlijke, donkere en warme kleur van de RefectoCil Bruin nr. 3 zullen jouw wenkbrauwen transformeren naar de wenkbrauwen van je dromen. Je kunt deze wenkbrauw verf ook gemakkelijk mengen met andere kleuren van RefectoCil voor een eigen kleurcreatie.

Deze wimper- en wenkbrauwverf geeft bij maximaal 10 minuten inwerktijd een goed dekkende, wekenlang houdbare tint die licht en waterbestendig is met het beste resultaat bij toepassing van 3% waterstofperoxide. RefectoCil biedt je de keus tussen de RefectoCil oxidant 3% vloeistof of crème. Deze dien je er apart bij te kopen -> Koop hier.

De kleur van deze wenkbrauw verf is bruin. RefectoCil wenkbrauw verf kun je ook kopen in de kleuren blond (bekijk hier), lichtbruin (bekijk hier) en zwart (bekijk hier).

2. SYOSS Wenkbrauwverf

syoss wenkbrauw kit

Met de wenkbrauwverf van SYOSS verf je thuis gemakkelijk je wenkbrauwen met verf van professionele kwaliteit. Het product is gemakkelijk aan te brengen via het speciaal ontwikkelde applicatieborsteltje. De verf geeft een natuurlijk en langdurig resultaat, tot wel 4 weken. Het is perfect voor mensen die hun wenkbrauwen een tintje donkerder willen verven of voor mensen die grijze haren proberen te verbergen. Het heeft namelijk ook een optimale grijpdekking.

Één verpakking is goed voor wel 10 toepassingen. Deze wenkbrauwverf is donkerbruin, maar je kunt ook voor lichtbruin (bekijk hier) en zwart (bekijk hier)

3. Godefroy Professional Wenkbrauwverf Kit

Deze fijne en hoogwaardige wenkbrauwverf maakt je wenkbrauwen intenser van kleur of dekt grijs haar perfect. De verf blijft mooi zitten voor wel 6 weken lang. Verder is de verf zeer gemakkelijk binnen 5 minuten aan te brengen.

In de verpakking zitten 20 wenkbrauw capsules, goed voor 20 behandelingen. Verder vind je in de verpakking 44 ml mengvloeistof, 1 mengspateltje, 1 verfaanbrengkwastje, 1 mengkommetje en een gebruiksaanwijzing.

De kleur van dit product is Medium Brown, wat ideaal is bij lichte en medium huidskleuren en grijs, blond of rood haar. Deze wenkbrauwverf is ook in de kleuren light brown (bekijk hier) en dark brown (bekijk hier).

4. Impression Henna Wenkbrauwverf

Impression Henna Wenkbrauwverf

Met deze wenkbrauw henna starterskit, maak je thuis prachtige henna wenkbrauwen. In deze verpakking vind je 1 wenkbrauwpoeder in flesje, 1 maatbeker, 1 instructieblad, 1 menglepel en 1 hoekpenseel voor het nauwkeurig aanbrengen van de verf en het maken van strakke lijnen.

De poeder is gemaakt van natuurlijke Henna, Amla en Skikakai, waardoor je wenkbrauwen op een natuurlijke manier gekleurd worden. Ook worden je wenkbrauwen tegelijkertijd beschermt en verzorgt. De wenkbrauwverf geeft volledige dekking en heeft een langdurig effect. De kleur blijft ongeveer 4 tot 6 weken zitten en de natuurlijke wenkbrauwhaartjes worden geaccentueert.

De wenkbrauwverf is simpel in gebruik. Meng een beetje poeder met enkele druppels water en roer het tot een pasta. Breng het daarna met het meegeleverde penseeltje netjes aan. Het flesje is goed voor meer dan 20 behandelingen.

De kleur van dit product is medium bruin, wat perfect is voor lichte huidskleuren en blonde tot donkerblonde wenkbrauwen. Deze wenkbrauwverf is ook te bestellen in de kleuren karamel bruin (bekijk hier) en donker bruin (bekijk hier).

5. Marie-José & Co Henna Wenkbrauwverf

Deze fijne en populaire henna wenkbrauwverf bestaat uit 5 zakjes henna voor meer dan 25 behandelingen. De kleur is prachtig en blijft tot wel 6 weken zitten op de wenkbrauwhaartjes en 1 week op de huid. Je hoeft de hennazakjes enkel met water te mengen, wat het product zeer gemakkelijk in gebruik maakt.

Op de productpagina vind je een handig instructie filmpje, waarop precies uitgelegd wordt hoe je het product bij jezelf of andere kunt aanbrengen.

Deze henna wenkbrauwverf is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, zodat er altijd de juiste kleur voor jouw huid- en haar kleur bijzit. Je kunt de kleur gemakkelijk selecteren wanneer je deze verf besteld. 

Hoe vind je de beste wenkbrauw verf?

Als je hebt besloten om je wenkbrauwen te gaan verven, is het vinden van de beste wenkbrauw verf zeer belangrijk. We hebben alvast 90% van het werk voor je gedaan door opzoek te gaan naar wenkbrauw verf van de beste kwaliteit en daar is de bovenstaande top 5 uitgekomen. Alsnog zullen we hier nog even de belangrijkste factoren om op te letten in een wenkbrauw verf benoemen:

Kleur

De kans is groot dat je wilt dat je gekleurde wenkbrauwen er natuurlijk en niet te hard uitzien. De tint die je kiest, is hierbij de sleutel. Sommige merken wenkbrauwverf zijn verkrijgbaar in slechts twee tinten, die meestal variaties van bruin zijn. Andere merken bieden een grotere kleurenselectie, waaronder blond, zwart en kastanjebruin.

Wanneer je een tint kiest, kun je het beste kiezen voor een iets lichtere kleur. Zo krijg je geen wenkbrauwen die te donker zijn voor je haarkleur en huidskleur. De uitzondering hierop is blond. Als je blonde wenkbrauwen hebt en deze graag ietsje donkerder wilt, kun je beter voor een iets donkerdere tint kiezen.

Als blijkt dat je wenkbrauwen niet zo donker zijn als je zou willen, kun je altijd een tint donkerder gaan bij je volgende applicatie, maar als je wenkbrauwen te donker zijn, is het moeilijker om de kleur eraf te halen.

Ingrediënten

De meeste producten bevatten semi-permanente plantaardige kleurstoffen die speciaal zijn gemaakt voor de huid rond de ogen om irritatie te voorkomen. Gebruik wenkbrauwverf alleen op je wenkbrauwen; gebruik geen haarverf op dit gevoelige gebied. Het gebruik van een kleurstof die bedoeld is voor het haar op je hoofd kan je wenkbrauwen beschadigen en haarbreuk veroorzaken.

Kracht

Als je wenkbrauwen grijs beginnen te worden, is wenkbrauwverf een ideale manier om ze te kleuren, zodat je gezicht meer definitie krijgt. Maar helaas zijn niet alle merken wenkbrauwverf sterk genoeg om hardnekkig grijs haar te bedekken. Als je grijze wenkbrauwen hebt, kies dan een kleurstof die speciaal op de markt is voor grijs haar of benoemd dat ze goed werken op grijs haar

Veelzijdigheid

Sommige merken wenkbrauwverf kun je gebruiken voor het haar op andere delen van je lichaam. Je kunt de verf bijvoorbeeld gebruiken om ook je wimpers mee te verven of om bijvoorbeeld grijze haren in een baard of snor te bedekken. Als dit belangrijk voor je is, ga dan voor een product dat vermeld dat het ook voor deze doeleinde gebruikt kan worden.

Klanten beoordelingen

Om de beste wenkbrauw verf voor jou te vinden, zijn klanten beoordelingen een zeer handig hulpmiddel. Klanten zijn vaak goud eerlijk over wat ze van een product vinden en ze zullen je precies vertellen of de koop het waard is of niet. Om deze reden hechten veel mensen meer waarde aan klanten reviews dan aan de informatie van fabrikanten (die natuurijk altijd positief over hun eigen producten praten). Het is dan ook altijd slim om klanten beoordelingen te lezen voordat je zomaar een product aanschaft. Helemaal als je twijfel tussen twee of meer producten kunnen klanten beoordelingen de doorslag geven. Je kunt er namelijk zeker van zijn dat een product met voornamelijk positieve beoordelingen beter is dan een product met voornamelijk negatieve beoordelingen en klachten.

Als je klanten beoordelingen gebruikt om je te helpen bij je koop beslissing, zorg er dan voor dat je dit wel op de goede manier doet. Lees niet één of twee beoordelingen om je beslissing daaruit te halen. Als van de 100 klanten beoordelingen, één of twee klanten negatief zijn en de rest positief, fixeer je dan niet op de negatieve beoordelingen. Lees altijd meerdere beoordelingen door om een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen van de kwaliteit van een product.

Nog wat extra tips voor het vinden van de beste wenkbrauw verf

 • Kies altijd voor een wenkbrauwverfset van hoge kwaliteit.
 • We willen allemaal prachtige en perfecte wenkbrauwen, maar het is belangrijk om rekening te houden met een aantal essentiële factoren bij het kiezen van een wenkbrauw tint die past bij jouw wenkbrauwen en haarkleur. Hier volgen de belangrijkste tips:
 • Het is altijd het beste om een ​​kleur te kiezen die iets donkerder of iets lichter is dan de tint van je natuurlijke haar.
 • Als je blond bent, is het aan te raden om uit de buurt te blijven van extreem donkere tinten, omdat dit een te scherp contrast creëert en er niet mooi en onnatuurlijk uit zal zien.
 • De huid van je gezicht is veel kwetsbaarder dan de huid van je hoofdhuid. Je kunt het beste 6-24 uur eerder een kleine test uitvoeren om er zeker van te zijn dat je niet gevoelig of allergisch bent voor de formule van je wenkbrauw verf
 • Kijk altijd hoelang de wenkbrauw verf ongeveer blijft zitten, om geen miskopen te doen.

Hoe gebruik je wenkbrauw verf?

Hoe je wenkbrauw verf gebruikt, hangt helemaal van het product af wat je koopt. Verschillende soorten producten moeten op verschillende manieren aangebracht worden. Het is daarom belangrijk om altijd eerst goed de handleiding door te lezen en goed de instructies van de fabrikant op te volgen.

Hier volgt een algemene manier om wenkbrauw verf aan te brengen:

 • Volg de instructies die bij de kit zijn geleverd om te bepalen hoeveel van elk product je nodig hebt en meng ze grondig.
 • Breng de gemengde kleurstof aan op je wenkbrauwen met een kwastje en kam de kleur vervolgens door met een schoon wimperborsteltje om het product te verdelen.
 • Laat de kleurstof gedurende de aanbevolen tijd op je wenkbrauwen zitten om de gewenste kleur te krijgen. Als je klaar bent om het te verwijderen, maak je een wattenschijfje nat en veeg je de kleurstof voorzichtig weg.

Dit zijn natuurlijk algemene richtlijnen en het product dat je koopt kan er iets anders uitzien. Lees altijd de richtlijnen van de fabrikant voor instructies over het aanbrengen van je wenkbrauwverf.

Tips voor het aanbrengen van wenkbrauw verf

 • Begin met schone wenkbrauwen. Verwijder eventueel wenkbrauwpoeder, potlood of andere make-up die op je wenkbrauwen zit voordat je de kleurstof aanbrengt.
 • Bescherm je omringende huid. Breng een barrière van vaseline of een ander vaseline-product aan op de huid rond je wenkbrauwen om vlekken te voorkomen.
 • Breng de kleurstof voorzichtig aan. Veel wenkbrauwverf sets bevatten applicatorsticks, maar het is vaak gemakkelijker om de verf aan te brengen met een wattenstaafje.
 • Verdeel de kleurstof. Nadat je de eerste laag kleurstof op je wenkbrauwen hebt aangebracht, ga je er met een schone spoel of wenkbrauwborstel doorheen om ervoor te zorgen dat de kleurstof gelijkmatig wordt verdeeld.
 • Doe één wenkbrauw tegelijk. Breng de kleurstof volledig aan op één wenkbrauw voordat je naar de volgende gaat. Dit helpt je de verwerkingstijd van elke wenkbrauw nauwkeurig te volgen.

De voordelen van het gebruik van wenkbrauw verf

Als je nog nooit je wenkbrauwen hebt geverfd, vraag je je misschien af ​​wat precies de voordelen zijn. We hebben de belangrijkste voordelen daarom hier op een rijtje gezet:

 • Wanneer je je wenkbrauwen verft, hoef je niet elke dag (als je dit eerst wel deed) wenkbrauw make-up te gebruiken. Je staat op met prachtige wenkbrauwen, waar niets aan gedaan hoeft te worden.
 • De kleur van de gemiddelde wenkbrauw verf blijft meestal vier tot zes weken zitten, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je hem te vaak moet bijwerken.
 • De kleur vervaagt geleidelijk vanzelf, zodat je wenkbrauwen er altijd natuurlijk uit zullen zien.
 • Wenkbrauw verf is verkrijgbaar in verschillende tinten, hierdoor is er altijd een tint die bij jou past. Je kunt je tint aanpassen aan je haarkleur en huidskleur.
 • Als je graag iets donkerder of juist lichtere wenkbrauwen wilt is een wenkbrauw verf ideaal.

Als je grijze wenkbrauw haren hebt en deze wilt verbergen is een wenkbrauw verf ook zeer handig en effectief.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *