beste weight gainers

Beste weight gainers: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste weight gainers? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor veel mensen is het ultieme doel om af te vallen, maar sommige mensen willen juist aankomen. Het kan zijn dat je ondergewicht hebt en graag wat wil aankomen. Veel fanatieke sporters willen ook graag bulken en meer massa creëeren.  Dit is waar weight gainer supplementen een uitkomst zijn.

Als je wit aankomen, is het belangrijk dat je dit op een gezonde en veilige manier doet. Veel junkfood eten is natuurlijk niet de slimste manier om aan te komen. Ook zal dit vaak niet het resultaat oplevert wat je wilt. Met de juiste weight gainer kun je op een veilige, snelle en mooie manier aankomen. De beste weight gainers richten zich op de perfecte combinatie van eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten. Ze zijn een gezondere manier om aan te komen in plaats van te veel te eten van dikmakend voedsel, en ze bieden een relatief schone energiebron die je lichaam kan gebruiken. 

Lees gauw verder om 5 van de beste weight gainers van dit moment te ontdekken!

Voor wie zijn weight gainers?

Weight gainers, of ook wel mass gainers genoemd, zijn een geweldige manier om aan te komen, voor iedereen die dat wilt, of je nu een sporter bent of niet. Als je bijvoorbeeld wat gewicht moet krijgen na een operatie of jezelf net wat te mager vindt, zijn weight gainer supplementen een uitkomst. Ook als je een fanatieke sporter of bodybuilder bent zijn weight gainers onmisbaar. Ze kunnen je zeer snel laten groeien.

5x De beste weight gainers

We zijn opzoek gegaan naar de beste weight gainer en daar is een top 5 uitgekomen. Hieronder hebben we deze 5 beste weight gainers op een rijtje gezet met een korte beschrijving erbij. Bij het selecteren van de beste supplementen om aan te komen is grondig gekeken naar de ingrediënten lijst. Ook is gekeken naar de calorieën, eiwitten, koolhydraten en vetten per dosering. Alle 5 de weight / mass gainers zijn een ontzettend effectieve en gezonde manier om snel aan te komen, en dan voornamelijk door spiergroei.

1. Mammoth Mass 2500

Per dosering:
 • Calorieën: 1250
 • Eiwitten: 60 gram
 • Koolhydraten: 152 gram
 • Vet: 4gram

Deze weight gainer van Mammoth is al 3 jaar op een rij gekozen tot de beste weight gainer van Canada. Mammoth is specifiek ontwikkeld voor iedereen die moeite heeft om massa aan te komen. Het supplement is perfect voor iedereen die zwaarder wilt worden. Om te groeien heeft je lichaam bouwstoffen nodig. De ideale bouwstoffen zijn goede eiwitten, koolhydraten en goede vetten. Mammoth bevat al deze bouwstoffen in de juiste verhoudingen. En juist deze precieze verhouding zorgt voor optimaal resultaat.

Door de grote hoeveelheid kwaliteitseiwitten wordt de spiergroei bevordert. Dit supplement bevat maarliefst 60 gram eiwitten per dosering. Deze dosering bevat alleen de allerbeste eiwit varianten. Het bevat veel whey proteïne, het perfect eiwit voor krachtsporters, omdat het bijdraagt aan de groei van de spiermassa. Het is vet vrij en goed verteerbaar. Whey eiwit bevat extreem hoge doseringen van Alanine, Arginine, Glycine en Methine. Deze aminozuren zijn zeer belangrijk. Mammoth bevat dus een eiwit complex van zeer hoge kwaliteit. De precieze combinatie van eiwitten zorgt voor zowel langzaam als snel verteerbare eiwitten.

Naast eiwitten bevat deze mass gainer een mega dosering koolhydraten per dosering. Mammoth bevat zowel ‘snelle’ koolhydraten als ‘langzame’ koolhydraten. Zo ontstaat de perfecte mix om te groeien.

Naast eiwitten en koolhydraten bevat dit supplement ook een juiste dosering van ‘goede’ vetten. Het vet van Mammoth bestaat alleen uit MCT vetten. MCT vet is een uniek vet dat gewonnen wordt uit kokosnoot olie.

Mammoth bevat een uniek enzymen complex om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten ook daadwerkelijk opgenomen en gebruikt worden door je lichaam. Het gaat er namelijk niet om hoeveel calorieën je in neemt, maar hoeveel calorieën je lichaam kan opnemen. Het is natuurlijk zinloos om een product te nemen dat slecht verteerd wordt, waardoor je lichaam niets met de ingrediënten kan. Mammoth wordt optimaal verteerd, en kan dus ook optimaal door het lichaam gebruikt worden.

Mammoth is verkrijgbaar in 4 heerlijke smaken: chocola, vanille, aardbei en banaan. 

2. Dymatize Super Mass Gainer

Per dosering:
 • Calorieën: 1280
 • Eiwitten: 52 gram
 • Koolhydraten: 246 grams
 • Vet: 9 gram

De Supermass Gainer van Dymatize bevat 4 soorten eiwitten: Whey Protein Isolate, Whey Protein Concentrate, Caseinate en Egg Proteine. Eiwitten dragen bij tot de instandhouding van spiermassa, zijn gunstig voor het herstel na training en stimuleren de spiergroei. Verder is Zytrix technology toegevoegd om te zorgen voor een nog betere opname van de voedingsstoffen, het gaat er namelijk niet om hoeveel calorieën je inneemt, maar ook om hoeveel het lichaam kan opnemen. Verder bevat deze weight gainer koolhydraten voor energie.

Naast een perfecte mix van koolhydraten en eiwitten, bevat de Supermass Gainer ook diverse extra ingrediënten, zoals creatine, BCAA’s en vitamines en mineralen. Al deze ingrediënten dragen bij aan je gezondheid en de gezondheid van je spieren.

Dit product is geweldig voor iedereen die wilt aankomen, of je nu een sporter bent of niet. Je kunt de shakes overdag tussen de maaltijden nemen en zo op een kwalitatief goede manier de calorie-inname omhoog brengen waardoor je kilo’s kunt aankomen. Je kunt daarnaast na de training een shake nemen. De eiwitten in Super Mass Gainer ondersteunen snel herstel van de spieren na training.

Deze weight gainer is verkrijgbaar in de heerlijke smaken: chocola, vanille, aardbei, en cookies and cream.

3. Muscletech Mass-Tech

Per dosering:
 • Calorieën: 840
 • Eiwitten: 63 gram
 • Koolhydraten: 132 gram
 • Vet: 7 gram

Mass Tech van Muscletech is ontworpen voor de hardcore atleet die serieus bezig is met het vergroten van spieromvang en gewicht. Het zit boordevol eiwitten en koolhydraten. Mass Tech zit ook vol met toegevoegde extra’s, waaronder creatine, BCAA’s en enzymcomplex. Mass-Tech is een shake die in combinatie met intensieve training en een verder goed dieet, op een geweldige manier de spiergroei ondersteunt.

Dit supplement om aan te komen is verkrijgbaar in verschillende heerlijke smaken: chocola, aardbei, vanille en cookies and cream. Je kunt dagelijks 1 of 2 Mass-Tech shake drinken tussen de maaltijden door of/en na je training (afhankelijk van hoeveel massa je wilt aankomen).

4. Optimum Nutrition Serious Mass

Per dosering:
 • Calorieën: 1250
 • Eiwitten: 53 gram
 • Koolhydraten: 250 gram
 • Vet: 7 gram

Als je opzoek bent naar de beste weight gainer, dan mag Serious Mass van Optimum Nutrition ook absoluut niet over het hoofd gezien worden. Serious Mass is een hoogwaardig product voor gewichtstoename, speciaal samengesteld voor sporters! Als je je spieromvang en -gewicht wilt vergroten, dan is dit supplement alles wat je nodig hebt.

Serious Mass is een van de bekendste poeders voor gewichtstoename die beschikbaar is en ook een van de meest populaire. Met 400+ zeer positieve klanten beoordelingen weet je zeker dat je een kwaliteitsproduct koopt, wat echt werkt.

Elke portie Serious Mass zit boordevol met 53 g proteïne om de groei van spieren te ondersteunen. Bovendien verhoogt 250 g koolhydraten en 1250 kcal per portie het aantal calorieën in je dieet, terwijl Serious Mass ook bomvol toegevoegde vitamines en mineralen is, evenals creatine, glutamine, inositol en choline. Het supplement bevat geen toegevoegde suikers.

Deze weight gainer is beschikbaar in 6 heerlijke smaken.

5. Body&Fit Mass Perfection

Body&fit weight gainer
Per dosering:
 • Calorieën: 382
 • Eiwitten: 35,8 gram
 • Koolhydraten: 46 gram
 • Vet: 5,2 gram

De laatste geweldige weight gainer die we willen uitlichten is Mass Perfection van Body&Fit. Dit is ook een razend populaire weight gainer die ontzettend veel verkocht wordt en die consumenten hoog beoordelen.

Mass Perfection is puur “Super Food” voor je spieren. Deze weight gainer is van zeer hoge kwaliteit, bevat waardevolle voedingstoffen en is vrijwel suikervrij. Het supplement bevat de allerbeste koolhydraten, eiwitten en aminozuren voor massa.

Hier volgen een aantal van de ingrediënten in deze weight gainer:

 • Ultra Fine Scottish Oats – dit is een puur en complex hoogwaardig koolhydraat. Een premium bron van complexe koolhydraten. Complexe koolhydraten zijn de belangrijkste energiebron voor iedere sporter. De complexe koolhydraten uit Ultra Fine Oats worden beter en meer gelijkmatig opgenomen door het lichaam en leveren langdurig energie aan het lichaam. Ultra Fine Oats bevatten daarnaast voedingsvezels. De energie uit Ultra Fine Oats wordt optimaal gebruikt door je lichaam.
 • Palatinose™ – Palatinose™ (Isomaltulose) is een uniek koolhydraat voor bodybuilders. Palatinose™ zorgt langdurig voor een optimale spreiding van de opname.
 • Natural Brown Rice – Pure complexe koolhydraten uit 100% natuurlijke zilvervliesrijst. Natural Brown Rice is een fantastische bron van pure energie. Dit ingrediënt is puur en complex en 100% vrij van suikers.
 • Remylive Ricebran  Dit ingrediënt is puur en exclusief het meest waardevolle deel van de rijstkorrel. Het wordt door voedingsdeskundigen zelfs beschouwd als “super voedsel” of “wonder voedsel”.
 • Whey Proteine Concentraat – Dit is in de sportwereld niet voor niets de meest gebruikte eiwitbron. Whey eiwit is zeer snel en volledig opneembaar, makkelijk te verteren en hierdoor een zeer goede keuze voor de bodybuilder. De snelle en volledige opneembaarheid zijn zeer belangrijk.
 • Whey Proteine Isolaat – Dit is de Whey Proteïne met het hoogste eiwitgehalte en compleet vrij van vet en lactose. Whey Isolaat is zeer snel opneembaar en wordt algemeen beschouwd als de meest hoogwaardige vorm van Whey eiwitten voor bodybuilding.

Deze weight gainer is verkrijgbaar in 7 heerlijke smaken, zoals de meer basic smaken zoals banaan, aardbei en vanille tot aan bijzondere smaken zoals hazelnoot karamel milkshake en peach mango milkshake.

Andere supplementen voor spiergroei

De 3 beste weight gainers helpen je om snel en effectief aan te komen. Weight gainers bevatten over het algemeen een mix van eiwitten, koolhydraten en vetten. Je kunt ook aparte supplementen nemen die alleen op eiwitten zijn gericht. Ze zullen je minder snel laten aankomen omdat er minder calorieën inzitten, maar ze zullen wel helpen bij het opbouwen van spieren, waardoor je uiteindelijk ook zult aankomen. 

2 geweldige supplementen om je te helpen spieren op te bouwen:
 • Whey eiwit: Dit is het meest populaire supplement voor spiergroei. Het is wel belangrijk om te beseffen dat het eten van een eiwitrijk dieet en het nemen van eiwitshakes geen gewichtstoename zal veroorzaken, tenzij je in het algemeen voldoende calorieën binnenkrijgt.
 • Creatine: Creatine heeft verschillende belangrijke functies in je lichaam, waaronder snelle energieproductie. Als het als supplement wordt ingenomen, kan het creatinegehalte in je spieren boven het normale niveau stijgen. Een aanzienlijke hoeveelheid onderzoek heeft aangetoond dat creatinesupplementen de trainingsprestaties en spiergroei in de loop van de tijd kunnen verbeteren. Ook voor creatine geldt, als je je calorie inname niet verhoogt, zul je niet aankomen, of minimaal.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste weight gainer?

Het belangrijkste om op te letten zijn het aantal voedingswaarde en calorieën per dosering. In onze lijst hebben we bij elk supplement vermeld hoeveel calorieën, eiwitten, koolhydraten en vet het supplement bevat per dosering. Zo weet je precies wat je binnen krijgt en of dit wel genoeg of juist niet te veel voor jou is.

Daarnaast is het erg belangrijk om op de ingrediënten te letten. Zorg ervoor dat de weight gainer vol goede ingrediënten zit en slechte ingrediënten zoals toegevoegde suikers, juist zoveel mogelijk achterwege laat.

Een ding om verder te controleren voordat je je eerste zak weight gainer koopt is letten op een mogelijke intolerantie. Als je lactose-intolerant bent, wil je misschien voor de veganistische varianten gaan; het is het minst waarschijnlijk dat ze lactose bevatten, maar lees altijd het etiket voordat je iets koopt. Het is ook nuttig om te controleren welke andere supplementen in de mix zijn opgenomen, behalve haver en eiwit.

Als de weightgainer bijvoorbeeld creatine bevat, hoef je creatine-monohydraatsupplementen niet apart in te nemen. Hetzelfde geldt voor BCAA’s: als er leucine of glutamine in de mix zit, hoef je natuurlijk geen extra BCAA-tabletten te kopen zolang je de weight gainer neemt.

Hoeveel weight gainer shaken moet ik nemen?

Dat hangt af van je doelen en hoeveel je wilt aankomen in massa. Ook hangt het af van wat je verder gedurende de dag eet. Voordat je weight gainers gaat gebruiken en drie porties eiwitpoeder per dag naar binnen slurpt, raden we je aan eerst je huidige dieet te evalueren. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door de samenstelling van macronutriënten van je dieet te analyseren. Dit kun je zelf doen, maar hier zijn ook bepaalde apps voor dit dit proces makkelijker maken.

Sommige apps hebben al veel etenswaren toegevoegd aan hun enorme bibliotheek; het enige wat je hoeft te doen is de streepjescodes scannen met de camera van je telefoon en de app vertellen hoeveel je hebt gegeten. De app berekent vervolgens de percentages macronutriënten (koolhydraten, vet en eiwit), evenals andere nuttige statistieken, zoals hoeveel suiker, zout en vezels je hebt geconsumeerd.

Als je eenmaal de gewoonte hebt om dit te doen, kun je doelen stellen voor je dagelijkse inname: laten we zeggen dat je je dagelijkse energiebehoefte wilt dekken met 65% koolhydraten, 25% eiwitten en 20% vetten. De app vertelt je op hoeveel gram koolhydraten, eiwitten en vetten dit zich vertaalt.

Dit is waar weight gainers in het spel komen: als je ziet dat je onder je eiwit- en koolhydraatdoel zit, kun je overwegen om een ​​portie weight gainers aan je dagelijkse inname toe te voegen om je dagelijkse macrocijfers te verhogen.

Het klinkt misschien een beetje verwarrend, maar het is echt niet zo moeilijk in het echte leven. Je moet wat meer op je dieet letten, maar je zou dat hoe dan ook moeten doen als je op een effectieve manier droge spiermassa wilt krijgen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *