beste weight gainers

Beste weight gainers o.b.v. beoordelingen!

Ben je opzoek naar de beste weight gainers? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor veel mensen is het ultieme doel om af te vallen, maar sommige mensen willen juist aankomen. Het kan zijn dat je ondergewicht hebt en graag wat wil aankomen. Veel fanatieke sporters willen ook graag bulken en meer massa creëeren.  Dit is waar weight gainer supplementen een uitkomst zijn.

Als je wit aankomen, is het belangrijk dat je dit op een gezonde en veilige manier doet. Veel junkfood eten is natuurlijk niet de slimste manier om aan te komen. Ook zal dit vaak niet het resultaat oplevert wat je wilt. Met de juiste weight gainer kun je op een veilige, snelle en mooie manier aankomen. De beste weight gainers richten zich op de perfecte combinatie van eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten. Ze zijn een gezondere manier om aan te komen in plaats van te veel te eten van dikmakend voedsel, en ze bieden een relatief schone energiebron die je lichaam kan gebruiken. 

Lees gauw verder om 5 van de beste weight gainers van dit moment te ontdekken!

Voor wie zijn weight gainers?

Weight gainers, of ook wel mass gainers genoemd, zijn een geweldige manier om aan te komen, voor iedereen die dat wilt, of je nu een sporter bent of niet. Als je bijvoorbeeld wat gewicht moet krijgen na een operatie of jezelf net wat te mager vindt, zijn weight gainer supplementen een uitkomst. Ook als je een fanatieke sporter of bodybuilder bent zijn weight gainers onmisbaar. Ze kunnen je zeer snel laten groeien.

5x De beste weight gainers

We zijn opzoek gegaan naar de beste weight gainer en daar is een top 5 uitgekomen. Hieronder hebben we deze 5 beste weight gainers op een rijtje gezet met een korte beschrijving erbij. Bij het selecteren van de beste supplementen om aan te komen is grondig gekeken naar de ingrediënten lijst. Ook is gekeken naar de calorieën, eiwitten, koolhydraten en vetten per dosering. 

Alle 5 de weight / mass gainers zijn een ontzettend effectieve en gezonde manier om snel aan te komen, en dan voornamelijk door spiergroei.

1. Mammoth Mass 2500

Per dosering:
 • Calorieën: 1250
 • Eiwitten: 60 gram
 • Koolhydraten: 152 gram
 • Vet: 4gram

De Mammoth weight gainer is al drie jaar op rij verkozen tot de beste weight gainer van Canada. Speciaal ontwikkeld voor mensen die moeite hebben om massa aan te komen, is dit supplement perfect voor iedereen die graag zwaarder wil worden. Het biedt de ideale combinatie van bouwstoffen die het lichaam nodig heeft om te groeien: goede eiwitten, koolhydraten en vetten, allemaal in de juiste verhoudingen voor optimaal resultaat.

Met maar liefst 60 gram eiwitten per dosering draagt Mammoth bij aan de groei van spieren. Het bevat hoogwaardige eiwitvarianten, waaronder whey proteïne, dat ideaal is voor krachtsporters. Het is vetvrij en gemakkelijk verteerbaar, met hoge doseringen van belangrijke aminozuren zoals Alanine, Arginine, Glycine en Methionine. Dit eiwitcomplex zorgt voor zowel langzaam als snel verteerbare eiwitten.

Naast eiwitten bevat deze mass gainer een aanzienlijke hoeveelheid koolhydraten per dosering, met zowel “snelle” als “langzame” varianten voor een perfecte mix die bijdraagt aan groei.

Het supplement biedt ook de juiste dosering van “goede” vetten, uitsluitend afkomstig van MCT-vetten gewonnen uit kokosnootolie.

Om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten effectief worden opgenomen en gebruikt door het lichaam, bevat Mammoth een uniek enzymencomplex. Hierdoor worden de voedingsstoffen optimaal benut, waardoor het lichaam er maximaal profijt van heeft.

Mammoth is verkrijgbaar in vier heerlijke smaken: chocola, vanille, aardbei en banaan. Met deze smaakopties kun je genieten terwijl je werkt aan je gewichtstoename.

2. Dymatize Super Mass Gainer

Per dosering:
 • Calorieën: 1280
 • Eiwitten: 52 gram
 • Koolhydraten: 246 grams
 • Vet: 9 gram

De Supermass Gainer van Dymatize biedt een unieke combinatie van ingrediënten zonder plagiaat. Met vier verschillende soorten eiwitten, waaronder Whey Protein Isolate, Whey Protein Concentrate, Caseinate en Egg Proteine, voorziet het supplement in de eiwitbehoefte van het lichaam. Eiwitten spelen een belangrijke rol bij het behoud van spiermassa, het herstel na training en het stimuleren van spiergroei.

Om de opname van voedingsstoffen te optimaliseren, is de Supermass Gainer verrijkt met Zytrix-technologie. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de calorie-inname, maar ook naar de opnamecapaciteit van het lichaam. Daarnaast bevat het supplement koolhydraten voor de benodigde energie.

Naast de ideale mix van koolhydraten en eiwitten, bevat de Supermass Gainer ook extra ingrediënten zoals creatine, BCAA’s, vitamines en mineralen. Deze dragen bij aan de algehele gezondheid en de gezondheid van de spieren.

Of je nu een sporter bent of niet, deze weight gainer is ideaal voor iedereen die wil aankomen. Je kunt de shakes tussen de maaltijden door gebruiken om op een kwalitatieve manier je calorie-inname te verhogen en zo gewichtstoename te bevorderen. Daarnaast kun je na je training een shake nemen, waarbij de eiwitten in de Supermass Gainer zorgen voor een snel herstel van de spieren.

De Supermass Gainer is verkrijgbaar in heerlijke smaken, waaronder chocola, vanille, aardbei en cookies and cream. Geniet van deze smaakvolle opties terwijl je werkt aan je gewichtsdoelen.

3. Muscletech Mass-Tech

Per dosering:
 • Calorieën: 840
 • Eiwitten: 63 gram
 • Koolhydraten: 132 gram
 • Vet: 7 gram

Mass Tech van Muscletech is speciaal ontwikkeld voor serieuze atleten die hun spieromvang en gewicht willen vergroten. Het supplement bevat een krachtige combinatie van eiwitten en koolhydraten om je doelen te ondersteunen. Naast deze essentiële voedingsstoffen zit Mass Tech boordevol toegevoegde extra’s, waaronder creatine, BCAA’s en een enzymcomplex. Samen bieden ze een complete formule die je spiergroei op een geweldige manier bevordert.

Deze gewichtstoename shake van Muscletech is ideaal voor degenen die willen aankomen. Het kan dagelijks gebruikt worden, waarbij je 1 of 2 Mass Tech shakes kunt drinken tussen de maaltijden door en/of na je training, afhankelijk van je gewenste gewichtstoename. Het is belangrijk om Mass Tech te combineren met intensieve training en een uitgebalanceerd dieet voor optimale resultaten.

Geniet van de heerlijke smaken die verkrijgbaar zijn, waaronder chocolade, aardbei, vanille en cookies and cream. Deze smaakvolle opties maken het consumeren van Mass Tech een waar genot terwijl je werkt aan je gewichts- en spierdoelen.

4. Optimum Nutrition Serious Mass

Per dosering:
 • Calorieën: 1250
 • Eiwitten: 53 gram
 • Koolhydraten: 250 gram
 • Vet: 7 gram

Als je op zoek bent naar de ultieme weight gainer, dan mag je Serious Mass van Optimum Nutrition zeker niet over het hoofd zien. Serious Mass is een hoogwaardig product dat speciaal is samengesteld voor sporters die hun spieromvang en gewicht willen vergroten. Dit supplement is alles wat je nodig hebt om je doelen te bereiken.

Serious Mass is niet voor niets een van de meest bekende en populaire poeders voor gewichtstoename. Met meer dan 400 zeer positieve klantbeoordelingen weet je zeker dat je een kwaliteitsproduct koopt dat echt werkt.

Elke portie Serious Mass zit boordevol met 53 g proteïne, wat essentieel is voor de groei van spieren. Daarnaast bevat elke portie 250 g koolhydraten en 1250 kcal, waardoor het aantal calorieën in je dieet wordt verhoogd. Serious Mass is ook verrijkt met toegevoegde vitamines en mineralen, samen met creatine, glutamine, inositol en choline. Bovendien bevat het supplement geen toegevoegde suikers.

Serious Mass is verkrijgbaar in maar liefst 6 heerlijke smaken, zodat je kunt genieten van variatie en smaak bij het gebruik van dit product.

5. Body&Fit Mass Perfection

Body&fit weight gainer
Per dosering:
 • Calorieën: 382
 • Eiwitten: 35,8 gram
 • Koolhydraten: 46 gram
 • Vet: 5,2 gram

We willen graag de aandacht vestigen op een geweldige weight gainer, namelijk Mass Perfection van Body&Fit. Deze weight gainer is enorm populair en wordt hoog gewaardeerd door consumenten.

Mass Perfection is de ultieme “Super Food” voor je spieren. Het is een weight gainer van ongeëvenaarde kwaliteit, rijk aan waardevolle voedingsstoffen en vrijwel suikervrij. Deze formule bevat de allerbeste koolhydraten, eiwitten en aminozuren om massa op te bouwen.

Enkele van de unieke ingrediënten in deze weight gainer zijn:

 1. Ultra Fine Scottish Oats: Dit puur en complex hoogwaardig koolhydraat is een premium bron van complexe koolhydraten. Het wordt optimaal opgenomen door het lichaam en zorgt voor langdurige energie. Daarnaast bevat het voedingsvezels die bijdragen aan een optimale benutting van de energie.

 2. Palatinose™: Dit unieke koolhydraat zorgt voor een langdurige en gelijkmatige opname, wat ideaal is voor bodybuilders.

 3. Natural Brown Rice: Pure complexe koolhydraten uit 100% natuurlijke zilvervliesrijst. Het is een fantastische bron van pure energie en vrij van suikers.

 4. Remylive Ricebran: Dit exclusieve ingrediënt bevat het meest waardevolle deel van de rijstkorrel en wordt beschouwd als “superfood” door voedingsdeskundigen.

Daarnaast bevat Mass Perfection Whey Proteine Concentraat, de meest gebruikte eiwitbron in de sportwereld vanwege de snelle en volledige opneembaarheid. Ook is Whey Proteine Isolaat toegevoegd, met het hoogste eiwitgehalte en vrij van vet en lactose.

Deze weight gainer is verkrijgbaar in 7 heerlijke smaken, variërend van klassieke smaken zoals banaan, aardbei en vanille tot verrassende smaken zoals hazelnoot karamel milkshake en peach mango milkshake.

Andere supplementen voor spiergroei

De 3 beste weight gainers helpen je om snel en effectief aan te komen. Weight gainers bevatten over het algemeen een mix van eiwitten, koolhydraten en vetten. Je kunt ook aparte supplementen nemen die alleen op eiwitten zijn gericht. Ze zullen je minder snel laten aankomen omdat er minder calorieën inzitten, maar ze zullen wel helpen bij het opbouwen van spieren, waardoor je uiteindelijk ook zult aankomen. 

2 geweldige supplementen om je te helpen spieren op te bouwen:
 • Whey eiwit: Dit is het meest populaire supplement voor spiergroei. Het is wel belangrijk om te beseffen dat het eten van een eiwitrijk dieet en het nemen van eiwitshakes geen gewichtstoename zal veroorzaken, tenzij je in het algemeen voldoende calorieën binnenkrijgt.
 • Creatine: Creatine heeft verschillende belangrijke functies in je lichaam, waaronder snelle energieproductie. Als het als supplement wordt ingenomen, kan het creatinegehalte in je spieren boven het normale niveau stijgen. Een aanzienlijke hoeveelheid onderzoek heeft aangetoond dat creatinesupplementen de trainingsprestaties en spiergroei in de loop van de tijd kunnen verbeteren. Ook voor creatine geldt, als je je calorie inname niet verhoogt, zul je niet aankomen, of minimaal.

Waarop moet je letten bij het selecteren van de beste weight gainer?

Het eerste waar je op moet letten, zijn de voedingswaarden en het aantal calorieën per portie. In onze lijst hebben we de calorieën, eiwitten, koolhydraten en vetten per portie van elk supplement vermeld. Dit geeft je een duidelijk beeld van wat je binnenkrijgt en of het voldoende of juist te veel is voor jouw behoeften.

Daarnaast is het van groot belang om naar de ingrediënten te kijken. Zorg ervoor dat de weight gainer hoogwaardige ingrediënten bevat en vermijd toegevoegde suikers en andere ongewenste ingrediënten.

Voordat je je eerste zak weight gainer koopt, is het ook raadzaam om eventuele intoleranties te controleren. Als je lactose-intolerant bent, is het wellicht verstandig om te kiezen voor veganistische varianten, aangezien deze doorgaans lactosevrij zijn. Controleer altijd het etiket voordat je iets koopt. Daarnaast is het handig om te kijken welke andere supplementen zijn opgenomen in de mix, naast haver en eiwit.

Als de weight gainer bijvoorbeeld al creatine bevat, hoef je geen apart creatine-monohydraatsupplement in te nemen. Hetzelfde geldt voor BCAA’s: als de mix al leucine of glutamine bevat, hoef je geen extra BCAA-tabletten te kopen zolang je de weight gainer gebruikt.

Hoeveel weight gainer shakes moet ik innemen?

Het aantal shakes dat je moet innemen, hangt af van je doelen en de hoeveelheid massa die je wilt aankomen. Het is ook afhankelijk van je andere voedselinname gedurende de dag. Voordat je weight gainers gaat gebruiken en drie porties eiwitpoeder per dag consumeert, raden we je aan om eerst je huidige dieet te evalueren. Een handige manier om dit te doen, is door de macronutriëntenverhouding van je dieet te analyseren. Dit kun je zelf doen, maar er zijn ook apps beschikbaar die dit proces gemakkelijker maken.

Sommige apps hebben een uitgebreide database met voedingsmiddelen, waarbij je alleen de streepjescode met je telefooncamera hoeft te scannen en de app vertelt je hoeveel je hebt gegeten. Vervolgens berekent de app de percentages macronutriënten (koolhydraten, vetten en eiwitten), evenals andere nuttige statistieken zoals suiker-, zout- en vezelinname.

Zodra je hiermee vertrouwd raakt, kun je doelen stellen voor je dagelijkse voedingsinname. Stel dat je wilt dat 65% van je dagelijkse calorieën afkomstig is van koolhydraten, 25% van eiwitten en 20% van vetten. De app laat zien hoeveel gram koolhydraten, eiwitten en vetten je moet consumeren om deze doelen te bereiken.

Hier komen weight gainers om de hoek kijken: als je merkt dat je onder je eiwit- en koolhydraatdoelen zit, kun je overwegen om een portie weight gainer aan je dagelijkse inname toe te voegen om je macronutriënten te verhogen.

Het lijkt misschien ingewikkeld, maar in de praktijk valt het mee. Je moet iets meer aandacht besteden aan je dieet, maar dat zou je sowieso moeten doen als je op een effectieve manier droge spiermassa wilt opbouwen.

Veelgestelde vragen over weight gainers

Hopelijk heb je hierboven de beste weight gainer voor jou gevonden. Hieronder hebben we nog een aantal veelgestelde vragen beantwoord.

1. Wat is een weight gainer en waarvoor wordt het gebruikt?

Een weight gainer is een voedingssupplement dat is ontworpen om mensen te helpen bij het aankomen in gewicht en spiermassa. Het bevat doorgaans een mix van koolhydraten, eiwitten en soms ook vetten, samen met extra calorieën en voedingsstoffen.

2. Wie zou baat hebben bij het gebruik van weight gainers?

Weight gainers kunnen nuttig zijn voor mensen die moeite hebben om op een gezonde manier aan te komen in gewicht, zoals sporters, bodybuilders, mensen met een snelle stofwisseling of mensen met een verhoogde caloriebehoefte. Ze kunnen ook worden gebruikt door mensen die herstellen van ziekte of ondergewicht.

3. Helpen weight gainers bij het opbouwen van spieren?

Ja, weight gainers kunnen helpen bij het ondersteunen van spiergroei, omdat ze een combinatie van eiwitten en koolhydraten bevatten. Eiwitten zijn essentieel voor spierherstel en -opbouw, terwijl koolhydraten zorgen voor energie tijdens het sporten en helpen bij het herstel na de training.

4. Zijn er bijwerkingen verbonden aan het gebruik van weight gainers?

Hoewel weight gainers over het algemeen veilig zijn voor de meeste mensen, kan het gebruik ervan bij sommige mensen leiden tot spijsverteringsproblemen, zoals een opgeblazen gevoel, gasvorming of diarree. Het is ook belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en de inname van andere voedingsmiddelen en supplementen in de gaten te houden om te voorkomen dat je te veel calorieën of voedingsstoffen binnenkrijgt.

5. Moet ik naast het gebruik van weight gainers nog andere maatregelen nemen om aan te komen in gewicht?

Weight gainers kunnen een handig hulpmiddel zijn, maar het is ook belangrijk om een evenwichtig dieet te volgen dat rijk is aan voedzame voedingsmiddelen. Zorg voor voldoende calorie-inname, eet regelmatig en combineer het gebruik van weight gainers met een passend trainingsprogramma om spiergroei te stimuleren.

6. Hoe kies ik de juiste weight gainer voor mijn behoeften?

Bij het kiezen van een weight gainer is het belangrijk om te letten op de samenstelling van macronutriënten, de calorie-inhoud, de kwaliteit van ingrediënten en eventuele toegevoegde supplementen. Overweeg ook je persoonlijke doelen, voedingsbehoeften en eventuele voedselintoleranties of allergieën bij het maken van je keuze.

7. Kan ik weight gainers combineren met andere supplementen?

Ja, het is mogelijk om weight gainers te combineren met andere supplementen, maar het is belangrijk om de totale inname van voedingsstoffen en calorieën in de gaten te houden. Overleg indien nodig met een voedingsdeskundige of gezondheidsprofessional om ervoor te zorgen dat je een veilige en effectieve combinatie.

8. Moet ik een weight gainer nemen voor of na mijn training?

De timing van het innemen van weight gainers kan variëren afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en trainingsroutine. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om een weight gainer voor de training in te nemen om energie en brandstof te leveren tijdens de oefening. Anderen geven er de voorkeur aan om het na de training te nemen om het herstelproces te ondersteunen. Experimenteer en ontdek wat het beste werkt voor jou en je lichaam.

9. Moet ik weight gainers elke dag nemen?

De frequentie van het gebruik van weight gainers hangt af van je individuele doelen en behoeften. Het is belangrijk om te onthouden dat weight gainers voedingssupplementen zijn en geen vervanging voor een gezond en uitgebalanceerd dieet. Overmatig gebruik van weight gainers kan leiden tot een teveel aan calorieën en gewichtstoename, inclusief vetmassa. Raadpleeg indien nodig een diëtist of voedingsdeskundige om de juiste dosering en frequentie voor jouw specifieke situatie te bepalen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *