beste warmtepleisters

Beste warmtepleister 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste warmtepleister? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

Pijn in je spieren en gewrichten is ontzettend vervelend en kunnen je dagelijkse bezigheden belemmeren. Dat is waar warmtetherapie om de hoek komt kijken. Warmtepleisters zijn een vorm van warmtetherapie om spier- en gewrichtspijnen te verzachten. Ze zijn er in verschillende maten, vormen en verwarmingsmechanismen.

Warmtepleisters bieden lokale warmte aan verschillende delen van het lichaam. Deze producten kunnen helpen om pijnlijke spieren en gewrichten te kalmeren en pijn te verlichten. Het vermindert de pijn en verhoogt de bloedstroom, het metabolisme en de elasticiteit van het bindweefsel.

Niet elke warmtepleister is echter van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen voordat je er zomaar één aanschaft. Om je te helpen hebben we de hele markt afgespeurd opzoek aar de beste warmtepleister. Hier zijn 5 winnaars uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste warmtepleister voor jou te ontdekken!

Beste warmtepleister 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste warmtepleisters en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, prijzen en beoordelingen. 

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan de beste warmtepleister voor jou uit!

 

1. Tiger Balm Pads Warmtepleisters

Tiger Balm Pads Warmtepleisters

Veel mensen hebben dagelijks last van rugklachten zoals pijn in de onderrug, nek of schouders. Dit kan ontzettend vervelend zijn en zelfs storend in je dagelijks leven. Je kunt daarnaast ook sporadisch eens last hebben van spierpijn omdat je een verkeerde beweging hebt gemaakt, veel gesport hebt of in een verkeerde houding hebt geslapen of gezeten. In al deze gevallen kun je gebruik maken van tijgerbalsem pads, ook wel een soort warmtepleisters genoemd. Met deze pads, die lekker warm worden vanwege de tijgerbalsem, herstellen spieren sneller en ontspannen ze weer.

Tijgerbalsem is een oud en beproefd middel wat vaak gebruikt wordt bij spierpijn. Het komt oorspronkelijk uit Azië waar het al eeuwen gebruikt wordt om pijn te verlichten en genezing te bevorderen. Ook werd het veel gebruikt tijdens massages en tegen verkoudheid. In tijgerbalsem zit namelijk een zeer sterke geur die van menthol of kamfer komt.

Deze tijgerbalsem warmtepleisters hebben een pijnstillende werking. De pads hebben een afmeting van 6,8 bij 9,8 cm en zijn te gebruiken door volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. In een verpakking zitten 8 stuks.

2. Hansaplast Warmtepleister

Hansaplast Warmtepleister

Hansaplast heeft ook warmtepleisters van hoge kwaliteit. Deze pleisters zorgen voor gerichte, effectieve pijnverlichting. Deze warmtepleister Spiral Heat Rug & Nek kunnen worden gebruikt als heerlijke en effectieve warmtetherapie voor een gerichte verlichting van pijn in gewrichten en bij gespannen of stijve spieren in de nek of rug.

De flexibele pleister is voorzien van het SpiroTherm-technologie dat een betrouwbare plakkracht optimaal weet te combineren met innovatief ontworpen warmtecellen in spiraalvorm. Dankzij deze spiraalvorm is er zowel een 2D- als 3D-flexibiliteit mogelijk, waardoor je je vrij en soepel kunt blijven bewegen terwijl je tot wel 12 uur lang geniet van een pijnverlichtende warmte. Deze Multipurpose Flexibele Warmtepleisters zijn gemaakt van een zacht aanvoelend fleece en zijn geschikt voor gebruik bij (lage) rugpijn, heuppijn, nekpijn en pijn aan de schouders.

In deze verpakking zitten 3 stuks en zoals je ziet op de afbeelding zijn de pleisters / pads vrij groot, waardoor ze grote gebieden tegelijk kunnen verwarmen.

3. Voltaren Warmtepleister

De Voltaren Warmtepleister is een medisch hulpmiddel, te gebruiken voor een effectieve, natuurlijke pijnverlichting tot wel 8 uur lang, van de diepliggende spieren bij spier-, rug-, nek- en schouderpijn. Het geeft een fijne warmte, waardoor je pijn wordt verlicht en waardoor de genezing wordt bevorderd.

De pleister zal geleidelijk aan opwarmen tot een comfortabel, kalmerend niveau (ongeveer 40°C). Voor een optimaal resultaat, dien je de pleister gedurende 10 uur op de huid te laten zitten. Breng hem echter niet langer dan 10 uur aan op hetzelfde gebied. Indien nodig kun je 24 uur later, een andere pleister op hetzelfde gebied aanbrengen.

Beste warmtepleisters voor arthritis:

4. Lucovitaal Artritispijn Warmtepleisters

warmtepleisters arthritis

Heb je artritis? Dan zijn dit waarschijnlijk de beste warmtepleisters voor jou. Deze pleisters van Lucovitaal zijn speciaal gericht op het verlichten van artritispijn.

Door de warmtetherapie wordt de bloedtoevoer verhoogt. Daarnaast helpt de pleister met zuurstofvoorziening voor het weefsel. Samen draagt dit bij aan de vermindering van de artritispijn. De pleister werkt voor maar liefst 8 uur. Je kunt de pleister op verschillende plaatsen dragen waar je pijn hebt, zoals op je hand, knie en elleboog.

Hoe te gebruiken?

Open met de hand en plaats de pleister in de brace. Dit kan door de pleister in een van de twee gaten van de brace te schuiven. Let op deze pleister mag niet direct op de huid worden geplakt. Plaats de brace op de plek waar pijn verlichting wenselijk is. De warmte pleister warmt langzaam op. Het duurt ongeveer 30 minuten om op de maximale temperatuur te komen. De pleister geeft gedurende 8 uur warmte af. De pleister is voor éénmalig gebruik.

Beste warmtepleisters voor grote gebieden:

5. ThermaCare Warmtepleisters / Kompressen

thermacare warmtekompressen

Heb je last in je gehele onderrug? Of bovenrug? Of een ander groot gebied? Dan zijn de ThermaCare Warmtekompressen waarschijnlijk de beste warmtepleisters voor jou. 

Thermacare verlicht op doeltreffende wijze pijnen aan rug, nek, schouders en pols ten gevolge van spierspanningen, verrekkingen, spierstijfheid, verstuikingen of artrose. De pleisters zorgen voor tenminste 8 uur therapeutische warmte. Door deze lange duur gecombineerd met de diepte waarmee de warmte je lichaam intrekt, verlicht ThermaCare de pijnen die je ervaart.

De vorm van deze ThermaCare variant sluit perfect aan bij je rug waardoor de warmte optimaal de pijnlijke plek kan bereiken. Mocht je de pleister ergens anders willen gebruiken dan kan dat ook, maar dan moet je hem eventueel een beetje bijknippen.

ThermaCare is zo dun dat je het gemakkelijk en discreet onder je normale kleding kunt gebruiken. In één verpakking zitten twee zelfverwarmende kompressen.

Waarop te letten bij het kiezen voor de beste warmtepleister

Wanneer je opzoek bent naar de beste warmtepleister zijn er een aantal factoren om te overwegen. Hieronder hebben we de belangrijkste dingen om naar te kijken op een rijtje gezet.

– Maat

Een van de belangrijkste factoren om naar te kijken, in je zoektocht naar de beste warmtepleister, is de maat. Als het gaat om warmptepleisters, is de maat belangrijk omdat deze beter bepaalt hoe het zich zal richten op het gebied van je lichaam dat het nodig heeft. Je wilt een pad kiezen dat groot genoeg is om het deel van het lichaam te bedekken dat je het vaakst behandelt.

Als je bijvoorbeeld een warmtepleister wilt gebruiken voor artritispijn in je hand, heb je een kleinere pleister nodig, dan wanneer je je hele onderrug wilt verwarmen. Als je op verschillende plekken vaak pijn hebt, kun je misschien het beste verschillende warmtepleisters kopen, grote en kleine.

– Flexibiliteit

Het is handig als de pleister of pad die je kiest flexibel is, zodat deze gemakkelijk op de juiste plek te plakken is, onafhankelijk van wat de plek is. Als de pleister bijvoorbeeld aan de zijkant tussen je rug en buik moet worden geplakt, dan is het belangrijk dat deze flexibel genoeg is en niet stroef of stijf. Ga daarom altijd voor een warmtepleister met een flexibel ontwerp dat zich naar meerdere delen van je lichaam kan vormen.

– Materiaal

Het materiaal van je pleister of pad is ook van belang aangezien je het op de huid aanbrengt, dus je wil natuurlijk dat het comfortabel is. Zoek daarom naar warmtepleisters die gemaakt zijn van fijne en zachte materialen, die niet op de huid schuren of irritatie kunnen veroorzaken.

– Prijzen

De prijs kan ook een belangrijke factor voor je zijn, helemaal wanneer je veel warmtepleisters zult gebruiken, vanwege bijvoorbeeld een chronische pijn. Warmtepleisters komen verschillende prijsklasse, maar ze zijn over het algemeen zeer betaalbaar. Meestal zijn de grotere modellen duurder dan de kleinere modellen, wat natuurlijk logisch is. Ook kan er een verschil zitten tussen verschillende merken en de kwaliteit.

Als warmtepleisters extreem goedkoop zijn, relatief veel goedkoper dan andere modellen op de markt, dan is de kans groot, dat dit te maken heeft met een lagere kwaliteit. Door de klanten beoordelingen te lezen kun je ook wat beter inschatten hoe de kwaliteit van een bepaald product is. Zie het volgende punt voor meer info.

– Klanten beoordelingen

Als je opzoek bent naar de beste warmtepleister dan is het ook slim om naar de klanten beoordelingen te kijken. Door de beoordelingen door te nemen kun je al snel achter de kwaliteit en de eventuele voor- en nadelen van een warmtepleister komen. Klanten die de pleister al hebben uitgeprobeerd zijn vaak zeer eerlijk in hun reviews, waardoor je hier veel aan hebt. Lees wel altijd meerdere beoordelingen door voor een zo eerlijk mogelijk beeld. Pin je niet vast aan slechts één beoordeling, want deze blijven natuurlij subjectief. Kijk in plaats daarvan naar het gemiddelde van alle beoordelingen.

In onze zoektocht naar de beste warmtepleisters hebben we ook goed gekeken naar de beoordelingen van klanten. Mede hieruit is onze top 5 ontstaan. We hebben enkel opties met positieve klanten beoordelingen in onze lijst opgenomen.

beste warmtepleisters

Veelgestelde vragen over warmtepleisters

Hopelijk heb je bij deze de beste warmtepleister voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Hoelang moet ik een warmtepleister laten zitten?

Dit hangt af van wat je zelf prettig vindt en wat de adviezen van de fabrikant zijn. Sommige warmtepleisters werken voor wel 8 uur lang, terwijl andere korter werken of zelfs langer. Het ligt er dus ook aan voor hoelang een warmtepleister werkt. In de meeste gevallen kun je het het beste tenminste een aantal uur laten zitten, voor goede resultaten en pijnverlichting.

– Wanneer kan ik een warmtepleister gebruiken?

Warmtepleisters worden vooral gebruikt voor spier- en gewrichtspijn. Denk hierbij aan pijn in de nek, schouders en rug. Ook voor bijvoorbeeld artritispijn in de knieën, handen en ellebogen zijn warmtepleisters zeer fijn. Ze verlichten de pijn direct dankzij de warmte therapie.

Verder kan het ook helpen bij het verlichten van menstruatiekrampen. Warmte kan de spierspanning verminderen en de omliggende buik- en bekkenspieren ontspannen. Dit kan helpen de pijn als gevolg van spierspasmen te verminderen. De verhoogde bloedcirculatie kan ook helpen om vochtretentie en zwelling te verminderen, waardoor pijn als gevolg van zenuwcompressie wordt verminderd.

Warmtetherapie kan dus helpen bij:

  • (chronische) rugpijn
  • rug- en nekkrampen
  • artrose en artritis
  • verrekkingen of verstuikingen
  • menstruatiepijn
  • tendinitis
  • stijve spieren opwarmen voor activiteit

– Wanneer mag ik geen warmtepleister gebruiken?

In de meeste gevallen mag je een warmtepleister gebruiken, om pijn te verlichten met warmtetherapie. Een persoon mag geen warmtetherapie gebruiken als:

  • het getroffen gebied warm aanvoelt
  • ze een open wond hebben
  • ze zenuwbeschadiging in het gebied hebben.

– Kan ik warmtepleisters voor een langere tijd gebruiken?

Ja zeker, het kan geen kwaad om warmtepleisters voor een langere periode te gebruiken. Dit kan zelfs zeer fijn zijn voor mensen met bijvoorbeeld chronische rugpijn of atrose / artritis. Zorg er wel voor dat je dezelfde pleister niet te lang gebruikt. Houd je altijd aan de adviezen van de fabrikant. De meeste pleisters werken voor 8 uur. Haal na deze periode je pleister eraf en breng zo nodig later weer een nieuwe pleister aan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *