wake up lights kopen

Beste wake up lights: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste wake up lights? Dan hebben we hier een lijst met de 5 toppers voor je!

Als je ‘s ochtends moeite hebt met opstaan, kan een wake up light je misschien helpen om op een meer natuurlijke en ontspannen manier wakker te worden.

Met zoveel verschillende wake up lights op de markt, kan het echter moeilijk zijn om te weten welke het beste bij jou past. Gelukkig zijn wij er om je te helpen!

In dit artikel hebben we de beste wake up lights onderzocht en samengesteld, zodat jij de beste optie kunt vinden die past bij jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Van de helderheid van het licht tot de geluiden die het produceert, we hebben alles onderzocht om jouw zoektocht naar de perfecte wake up light gemakkelijker te maken. Dus lees gauw verder en ontdek welke wake up light het beste bij jou past!

Beste wake up lights – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste wake up lights van dit moment en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, prijzen en beoordelingen.

Zo hebben we lampen in onze lijst opgenomen uit verschillende prijsklasse. Op deze manier zit er hopelijk altijd een bij die aan jouw wensen én aan je budget voldoet.

Bekijk de verschillende opties en lees de korte beschrijvingen door om de beste wake up light voor jou te vinden. Door op de buttons onder de tekstjes te klikken kom je op de product pagina terecht, waar je ze

1. Philips Wake Up Light

beste wake up light

Prijs: vanaf €59,99

Philips heeft veel verschillende wake up lights om uit te kiezen, met verschillende prijzen. Op deze manier zit er altijd één tussen die aan jouw wensen en budget voldoet. De lampen zijn speciaal ontworpen om je te helpen ontspannen, goed te slapen en energiek wakker te worden.

Het licht wordt voor je wektijd geleidelijk sterker waardoor je op een natuurlijke manier wakker wordt. Terwijl het licht helderder wordt, zorgt het door jou gekozen natuurlijke wekgeluid ervoor dat je helemaal wakker wordt en met meer energie aan je dag begint.

Alle wake up lampen van Philips beschikken ook over een sluimerfunctie. Het geluid stopt dan wanneer je de bovenkant van het product aanraakt. Na 9 minuten begint het geluid opnieuw zacht te spelen.

De wat prijzigere lampen bevatten wat meer extra’s, zoals de RelaxBreathe technologie. Deze helpt met rustig adem halen waardoor je ontspannen in slaap valt.

2. Prosova Wake Up Light

Prijs: vanaf €34,99

Een van de beste wake up lights op de markt is deze optie van ProSova. Door de zonsopgangsimulatie die deze lichtwekker bevat, zal je geleidelijk worden gewekt. Dit stimuleert je lichaam om op een natuurlijke en gezonde manier wakker te worden.

15, 30 of 60 minuten voor het alarm verandert de helderheid van het licht automatisch van 10% naar 100%. De verbeterde snooze-functie biedt je na de wektijd nog 5 minuten extra slaap.

Deze wake-up lamp ondersteunt handmatig/automatisch zoeken naar radiokanalen en het automatisch opslaan van de radiokanalen in de afspeellijst. Het zoekfrequentiebereik ligt tussen 87,5 tot 108 MHz. Er kunnen maximaal 40 zenders worden opgeslagen.

De lichtwekker kan ook als bureaulamp met zes kleuren worden gebruikt. Je kunt kiezen uit zes kleurverloop of een afzonderlijke kleur. Met een helderheid van 30 niveaus kun je de lichtwekker ‘s nachts op de juiste helderheid instellen.

Het alarm gebruikt niet alleen 8 natuurlijke geluiden (Bird Singing, Ocean Waves, Streams, Beep, Windbell, Wind, Soft Music, Piano Music) en ook je eigen opname. Met 15 niveaus volume kun je je persoonlijke lievelingstonen in het juiste volume selecteren om een zacht ontwaken mogelijk te maken.

3. Liroma Wake Up Light – Daglichtlamp – White Noise Machine

wake up light

Prijs: €120,-

Liroma heeft een hele bijzondere lamp op de markt gebracht. Dit is namelijk een wake up light, daglichtlamp en white noise apparaat in één!

Val beter in slaap door verschillende geluiden van de white noise functie, wordt beter wakker en val beter in slaap met de wake-up light functie en vul jouw daglicht tekort aan (10.000lux) om je weer fit en vrolijk te voelen.

Daarnaast bevat de lamp een wekker, timer, Bluetooth speaker en kan je het gemakkelijk bedienen met een afstandsbediening. Ook heeft het een snooze functie, waardoor je wekker na 5 minuten nogmaals zal afgaan.

Het rustgevende gezoem van white noise bestaat uit geluiden met lage, gemiddelde en hoge frequentie die samen op hetzelfde intensiteitsniveau worden afgespeeld. Je hebt de keuze uit 8 verschillende geluiden: witte ruis, onweer, oceaan, regen, zomernacht, de stromende rivier, fluitende vogels of knapperend vuur. Uit onderzoek blijkt dat wij beter in slaap vallen met rustgevende geluiden om ons heen.

4. UPLY Wake Up Light

beste wake up lamp

Prijs: vanaf €44,99

UPLY is een andere wake up light van hoge kwaliteit, welke zeker de moeite waard is. Met deze lamp kies je zelf hoelang de zonsopgang duurt, van 10 tot 60 minuten. Het ‘opkomende zonlicht’ zorgt ervoor dat jouw lichaam zich al voorbereidt op wakker worden, zo komt het dat je vol energie, en een geluksgevoel, ontwaakt.

Je kunt kiezen uit 7 verschillende kleuren licht (Amber, blauw, geel, groen, oranje, rood, roze) en 20 helderheidniveaus.

Met zijn ingebouwde radiofunctie en maar liefst 7 geluiden (windbel, piano, rivier, oceaan, zachte muziek, alarm, en vogelgeluid) kun je wakker worden met jouw favoriete radiozender of geluid. Het geluid is aan te passen.

5. DistinQ Wake-Up Light

beste wake up light

Prijs: vanaf €39,99

Als je opzoek bent naar de beste wake up light voor een klein prijsje, dan is het merk DistinQ ook een goede optie om voor te gaan. De Wake-up Light helpt je om te ontspannen, goed te slapen én energiek wakker te worden. Met de wekkerfunctie wordt het licht vóór je wektijd geleidelijk sterker; je wordt op een natuurlijke manier wakker.

Naast de wekfunctie helpt de Wake-Up Light je ook om ontspannen in slaap te vallen. Met de slaapmodus bepaal je wanneer de lichtsterkte geleidelijk afneemt. Je hebt keuze uit 4 helderheid standen en 7 lichtthema’s. Zo gebruik je de Wake-Up Light wekker als sfeerverlichting, nacht- of leeslampje. Hiermee bereid je jouw lichaam voor op een optimale en ontspannen nachtrust.

De Wake-Up Light wekker is voorzien van 2 instelbare wektijden. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld een week- en weekendalarm wil instellen, wanneer jij en je partner op verschillende tijden opstaan óf wanneer je een dubbel alarm wil stellen. Zo ontwaak je op ieder gewenst moment.

Er is keuze uit 8 sfeervolle lichtthema’s: amber, blauw, geel, groen, oranje, rood, roze en wit. Je kunt de helderheid bij iedere kleur uiteraard aanpassen.

Verder beschikt deze wake up lamp over een FM-radio, om naar je favoriete radiozender te luisteren. Je kunt zélfs wakker worden met de ingestelde radiozender. Ook kun je kiezen uit 7 verschillende natuurgetrouwe omgevingsgeluiden, waarmee je gelijkelijk ontwaakt.

Waarop te letten bij het kiezen voor de beste wake up lights

Niet alle opties op de markt zijn van dezelfde kwaliteit, en om de beste wake up lights te vinden zul je wat onderzoek moeten doen (wat wij in dit geval al voor je gedaan hebben). 

Bij het kiezen van een wake up light zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Hieronder volgen de belangrijkste:

Lichtintensiteit en kleur:

Kies een wake up lamp met een lichtintensiteit die bij jouw behoeften past. Sommige mensen hebben meer of minder licht nodig om effectief wakker te worden. Ook kan de kleur van het licht van invloed zijn op je ervaring, sommige wake up lights bieden verschillende kleuropties.

Zonsopgang simulatie:

Zorg ervoor dat de lamp waar je voor kiest een zonsopgang simulatie biedt die geleidelijk aan het licht laat toenemen. Dit is de belangrijkste functie van een wake-up light.

Zonsondergang simulatie:

Sommige wake up lights bieden ook een zonsondergang simulatie die het licht geleidelijk afneemt om je te helpen ontspannen en in slaap te vallen. Als dit je fijn lijkt, zoek dan naar een optie die over deze functie bezit.

Geluiden:

Sommige wake up lampen worden geleverd met natuurlijke geluiden of muziek om je te helpen ontspannen of wakker te worden. Sommige beschikken zelfs over een radio functie. Overweeg welk type geluiden je wilt en of je de optie wilt om je eigen muziek of geluiden af te spelen.

Gebruiksgemak:

Kies een lamp die gemakkelijk te gebruiken is en de instellingen heeft die je nodig hebt. Sommige wake up lights hebben complexe instellingen, terwijl andere zeer eenvoudig zijn.

Prijs:

Zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt, variëren dit soort lampen in prijs. Overweeg hoeveel je bereid bent te betalen en kies een wake-up light dat past binnen jouw budget.

Merk en beoordelingen:

Kies een gerenommeerd merk met goede beoordelingen van andere gebruikers om er zeker van te zijn dat je een betrouwbare en kwalitatieve wake-up light koopt. Wij hebben ook rekening gehouden met de beoordelingen en enkel opties met veel en positieve reviews in onze lijst opgenomen.

Door rekening te houden met deze factoren, kun je de juiste wake-up light kiezen die past bij jouw behoeften en je helpt om op een ontspannen en natuurlijke manier wakker te worden.

beste slaappillen

Wat zijn de voordelen van een wake up light?

Een wake up light bootst de zonsopgang na door een geleidelijk toenemend licht uit te stralen. Hierdoor helpt deze lamp je om op een natuurlijke en ontspannen manier wakker te worden. Hieronder volgen enkele voordelen van het gebruik van een wake-up light:

– Natuurlijk ontwaken

Een wake up light helpt je lichaam op een natuurlijke manier te ontwaken door het geleidelijk toenemende licht dat je lichaam voorbereidt op het wakker worden. Dit kan leiden tot een rustiger en meer ontspannen ontwaken in vergelijking met de abrupte en soms stressvolle ervaring van wakker worden door een traditionele wekker.

– Verbeterde stemming

Het gebruik van een wake up light kan helpen bij het verbeteren van de stemming en het energieniveau gedurende de dag, vooral voor mensen die moeite hebben met het wakker worden in de ochtend.

– Betere slaapkwaliteit

Wake up lights kunnen ook helpen om je slaap-waakcyclus te reguleren, waardoor je gemakkelijker in slaap valt en beter slaapt gedurende de nacht.

– Natuurlijke behandeling voor seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD)

Wake-up lights worden ook vaak aanbevolen als een natuurlijke behandeling voor SAD, een vorm van depressie die optreedt tijdens de wintermaanden als gevolg van verminderde blootstelling aan zonlicht.

– Beter voor het lichaam

In tegenstelling tot traditionele wekkers die geluiden maken of trillen om je wakker te maken, is het gebruik van een wake-up light een veel veiligere en natuurlijkere manier om wakker te worden, zonder dat het lichaam wordt blootgesteld aan schadelijke of te harde geluiden of trillingen.

Kortom, het gebruik van een wake up light kan leiden tot een meer ontspannen en natuurlijk ontwaken, verbeterde stemming en energieniveau, betere slaapkwaliteit en kan dienen als een natuurlijke behandeling voor seizoensgebonden affectieve stoornis.

Veelgestelde vragen over wake up lights

Hopelijk heb je de beste wake up light voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen je hopelijk de antwoorden geven waarnaar je opzoek was. 

– Wat is een wake up light?

Een wake up light is een apparaat dat het proces van natuurlijk wakker worden imiteert door gebruik te maken van licht. Het werkt door het geleidelijk verhogen van het lichtniveau, waardoor het lichaam wordt gestimuleerd om wakker te worden op een meer natuurlijke manier dan bijvoorbeeld een wekker die een luid alarm afgeeft.

– Hoe werkt een wake up light?

Een wake up light werkt door het simuleren van de zonsopgang. Het lichtniveau begint laag en neemt geleidelijk toe totdat het het maximale niveau bereikt op het door jouw ingestelde tijdstip. Dit proces kan variëren van 10 minuten tot een uur, afhankelijk van het apparaat en je persoonlijke voorkeuren. Door het lichtniveau geleidelijk te verhogen, stimuleert het de biologische klok van het lichaam en helpt het om de natuurlijke slaapcyclus te reguleren.

– Kunnen wake up lights helpen om beter te slapen?

Ja, wake-up lights kunnen helpen om beter te slapen. Door het stimuleren van de biologische klok en het reguleren van de slaapcyclus, kan een wake up light helpen om de kwaliteit van de slaap te verbeteren. Daarnaast bieden sommige wake up lights ook een zonsondergang simulatie, waarmee je geleidelijk in slaap kunt vallen.

– Zijn wake up lights veilig?

Ja, wake up lights zijn over het algemeen veilig in gebruik. Ze gebruiken LED-technologie, wat betekent dat ze weinig energie verbruiken en geen warmte afgeven. Sommige wake-up lights hebben ook extra veiligheidsfuncties, zoals een automatische uitschakelfunctie.

– Hoeveel kost een wake up light?

De kosten van een wake up light kunnen variëren, afhankelijk van het merk, de functies en de kwaliteit van het apparaat. Over het algemeen kunnen wake-up lights variëren van ongeveer €30 tot ongeveer €200.

– Kan ik een wake up light gebruiken als ik slaapapneu heb?

Als je slaapapneu hebt, is het belangrijk om je arts te raadplegen voordat je een wake up light gebruikt. Sommige mensen met slaapapneu hebben mogelijk specifieke behoeften en vereisen een andere vorm van behandeling. Het is altijd het beste om de juiste aanbevelingen te krijgen van je arts voordat je nieuwe apparaten gaat gebruiken.

– Kan een wake up light worden gebruikt als nachtlampje?

Ja, sommige wake up lights kunnen ook worden gebruikt als nachtlampje. Sommige modellen hebben een instelbare lichtintensiteit, waardoor je het lichtniveau kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren. Dit kan handig zijn voor mensen die ‘s nachts wakker worden en een zacht licht nodig hebben om te kunnen zien waar ze naartoe gaan.

– Kan een wake up light worden gebruikt als leeslampje?

Sommige wake up lights hebben verschillende lichtniveaus en kleuropties, waardoor ze geschikt kunnen zijn als leeslampje. Het is echter belangrijk om te controleren of het lichtniveau voldoende is om te lezen en of het licht de ogen niet te veel vermoeit.

– Kan ik mijn telefoon opladen met een wake up light?

Sommige wake-up lights hebben een USB-poort waarmee je je telefoon of ander apparaat kunt opladen. Het is echter belangrijk om te controleren of het apparaat voldoende stroom kan leveren voor jouw specifieke apparaat en of het opladen veilig is voor het apparaat en voor jou.

– Hoe lang gaat de gemiddelde wake-up light mee?

De levensduur van een wake-up light kan variëren, afhankelijk van het merk, de kwaliteit en het gebruik van het apparaat. Over het algemeen gaan wake-up lights tussen de 3 en 5 jaar mee bij normaal gebruik. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen voor het onderhoud en de levensduur van het apparaat.

– Is het veilig om een wake up light te gebruiken als ik epilepsie heb?

Hoewel er geen specifiek onderzoek is gedaan naar het gebruik van wake up lights bij mensen met epilepsie, zijn er geen bekende risico’s of bijwerkingen geassocieerd met het gebruik van deze apparaten bij mensen met deze aandoening. Het is echter altijd het beste om advies te vragen aan je arts voordat je nieuwe apparaten gaat gebruiken.

– Is het mogelijk om het alarmgeluid van een wake up light uit te zetten?

Ja, het is mogelijk om het alarmgeluid van een wake up light uit te zetten. Sommige modellen hebben zelfs alleen een lichtfunctie zonder alarmgeluid. Het is belangrijk om te controleren of het apparaat de mogelijkheid biedt om het alarmgeluid uit te schakelen als je dit wilt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *