beste voorhoofdthermometer 2021

Beste voorhoofdthermometer 2023: Top 5!

Als je de beste voorhoofdthermometer bij de hand hebt, kun je snel en eenvoudig de lichaamstemperatuur controleren om erachter te komen of jij of iemand anders koorts heeft. Dat is altijd handig, maar tijdens deze pandemie des te meer.

Voorhoofdthermometers zijn perfect voor personen van alle leeftijden omdat het een zachte manier is om iemands temperatuur te meten. Vooral voor kinderen zijn ze extra handig, want die houden vaak niet van andere soort thermometers waarmee ze direct contact hebben. Ook zijn dit soort thermometers enorm handig om de temperatuur van zieke, slapende kinderen te meten. Contactloze voorhoofdthermometers zijn ook perfect als je een klein bedrijf hebt en bij de deur wilt controleren op koorts.

Al met al is het aanschaffen van een voorhoofdthermometer een slimme keuze. Dit type thermometer is nauwkeurig, snel en minder ingrijpend dan het gebruik van een orale thermometer. Met zoveel keuzes, kan het echter lastig zijn om te weten voor welke je het beste kunt gaan. Om je te helpen zijn we opzoek gegaan naar de beste voorhoofdthermometer van dit moment. Daar zijn 5 toppers uitgekomen in verschillende prijsklasse.

Lees gauw verder om de beste voorhoofdthermometer voor jou te ontdekken!

Beste voorhoofdthermometer 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste voorhoofdthermometer en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, nauwkeurigheid, gebruikersgemak en klanten beoordelingen. 

Ook hebben we rekening gehouden met verschillende budgetten, door de beste voorhoofdthermometer per prijsklasse eruit te pikken. We hebben de thermometers gerangschikt op prijs van hoog naar laag.

Bekijk de afbeeldingen, lees de omschrijvingen en beoordelingen en kies op basis daarvan de beste voorhoofdthermometer voor jou uit!

1. Topylife® X100 Voorhoofd en oorthermometer

Topylife® X100 – thermometer – Voorhoofd en oorthermometer

De Topylife® X100 behoort zonder twijfel thuis in deze ‘Beste voorhoofdthermometer top 5’. Deze combinatie thermometer van zowel oor- als voorhoofd, meet je lichaamstemperatuur zeer nauwkeurig. 

De digitale koortsthermometer ontwikkeld met de nieuwste meettechnologie, waardoor je verzekerd bent van een zeer precieze en nauwkeurige meting van je lichaamstemperatuur op ieder gewenst moment. De thermometer is geschikt voor zowel baby’s, kinderen als volwassenen. Het apparaat is zeer handig in gebruik en de temperatuur wordt op een groot schermpje weergeven, waardoor dit ook zeer leesbaar is voor ouderen of slechtzienden.

Naast het meten van de lichaamstemperatuur, kan deze thermometer ook de omgevingstemperatuur meten en de temperatuur van vloeistoffen en voedsel. Je krijgt altijd binnen slechts 1 seconde resultaat. Een andere handige functie is de geheugen functie. Zo kun je tot 32 eerder verrichte metingen terug zien. Dit is zeer handig om de gezondheid van jou of je kind in de gaten te houden.

De thermometer heeft een  gebruikersvriendelijk design. De ergonomische handgreep en het verlichte display maken dit apparaat handig in gebruik voor iedereen. Verder wordt deze thermometer geleverd met een opbergdoosje, 20 oorthermometer beschermkapjes en 2 AAA formaat batterijen.

2. Curify® Infrarood Thermometer

Curify® Infrarood Thermometer

Een andere zeer snelle en accurate voorhoofdthermometer is de Curify® Infrarood Thermometer. Met 1-knopsbediening, ingestelde alarmen en een geavanceerd beeldscherm wordt het meten van jouw temperatuur gemakkelijker dan ooit; houd het apparaat simpelweg even dichtbij het voorhoofd vast en geniet binnen één seconde al van nauwkeurige resultaten.

Deze medisch gekeurde infraroodthermometer meet de lichaamstemperatuur op door infrarode energie te detecteren, waardoor je pijnloos de temperatuur van jouw kleintje kunt controleren. Dit is ideaal voor kinderen die niet houden van een thermometer in hun oor of anus en voor kinderen die ziek zijn en veel slapen. Zo kun je moeiteloos de temperatuur van jouw baby of kindje meten terwijl ze in dromenland zijn.

Een siliconen lens en geavanceerde infrarood techniek, ontwikkeld in Duitsland, maken de sensor van dit apparaat zeer betrouwbaar en stabiel. Zo twijfel jij nooit meer aan jouw resultaten en kun je snel belangrijke beslissingen omtrent de gezondheid van jezelf en je gezinsleden.

Deze voorhoofdthermometer slaat tot wel 32 meetresultaten op, waardoor je deze altijd terug kunt zien en kunt vergelijken. Een andere handig functie is de automatische uitschakeling. Hierdoor bespaar je batterijen en hoef je zelf nergens aan te denken.

Beste voorhoofdthermometer onder de €40,-

3. MostEssential Premium Infrarood Thermometer 

MostEssential voorhoofdthermometer

Als je opzoek bent naar de beste oorthermometer onder de €40,-, dan is dit model van MostEssential een zeer goede keuze. Deze populaire thermometer wordt veel verkocht en zeer goed beoordeeld. Zelfs door het Ministerie van Volksgezondheid wordt deze thermometer aangeraden.

De voorhoofdthermometer is gemakkelijk in gebruik en laat binnen slechts 1 seconde je lichaamstemperatuur zien.Om de nauwkeurigheid te kunnen garanderen is er een geavanceerde medische smart-chip ingebouwd die zorgt voor nauwkeurige metingen. Hierdoor kan het merk garanderen dat de resultaten maximaal 0,2 ℃ zullen afwijken van je daadwerkelijke lichaamstemperatuur, wat dus zeer precies is voor een thermometer.

Je kunt met deze twee-in-één thermometer zelf kiezen hoe je je temperatuur meet, via het oor of (contactloos) via het voorhoofd. Daarnaast is het met deze thermometer mogelijk om maar liefst 40 metingen terug te lezen. 

De thermometer laat de temperatuur zien en veranderd daarnaast ook het schermpje van kleur, afhankelijk van deze temperatuur. Rood staat voor koorts (38 graden of hoger), oranje staat voor een temperatuur verhoging en groen staat voor een normale lichaamstemperatuur.

De thermometer is gemakkelijk te bedienen en het grote HD-display met achtergrondverlichting zorgt ervoor dat iedereen de temperatuur gemakkelijk kan aflezen. Verder beschikt de thermometer over automatische uitschakeling en worden er gratis batterijen meegeleverd. Ook kan je kiezen tussen de volwassen- en kindermode en kan je via de leeftijdsknop kiezen tussen de leeftijden 0-6, 6-12 en 12 jaar en ouder.

Verder kun je naast de lichaamstemperatuur ook andere temperaturen meten, zoals van eten, drinken, de woonkamer etc.

Beste voorhoofdthermometer onder de €30,-

4. Bintoi® XE200 Thermometer voorhoofd

Bintoi® XE200 - Thermometer voorhoofd

De fijne Bintoi® XE200 thermometer zorgt voor een eenvoudig een accurate temperatuurmeting. Dit is de beste voorhoofdthermometer die we gevonden hebben onder de €30,-. De voorhoofdthermometer zorgt ervoor dat jij je kindje niet hoeft wakker te maken voor het meten van koorts. Daarnaast is het ook bruikbaar voor volwassenen en pasgeboren baby’s.

Deze voorhoofdthermometer bezit een hoge precisie sensor en de recentste slimme chip die een nauwkeurige, snelle en betrouwbare meting verzekeren. Verder is het design zeer gebruikersvriendelijk. Zo geeft de thermometer handige koortswaarschuwingen met verschillende kleuren licht en pieptonen. Ook zit er een stille modus op voor het meten van de temperatuur terwijl je kindje slaapt.

Verder beschikt de thermometer over een memory modus, waarmee je de temperatuur tot 35 metingen kan terugzien. Dit is handig om lichaamstemperaturen terug te kijken en de gezondheid van jezelf of je gezinsleden in de gaten te houden.

Ook kun je de temperatuur meten van een kamer, voedsel of vloeistoffen zoals bijvoorbeeld melkflesjes of badwater. Verder kun je zelf kiezen om de temperatuur te meten in graden Celsius of graden Fahrenheit. Zet de schakelaar onder de batterijen om, om jouw voorkeur in te stellen.

Beste voorhoofdthermometer onder de €20,-

5. Dikang – Voorhoofdthermometer

Dikang - Voorhoofdthermometer

Deze infrarood thermometer van Dikang is geschikt personen van alle leeftijden. Binnen een seconden meet het handige apparaat je lichaamstemperatuur en kun je zien of je koorts hebt of niet. De lichaamstemperatuur zal tevoorschijn komen op het verlichte LCD Display.

Hou de voorhoofdthermometer ongeveer 3 tot 5 cm van je voorhoofd vandaan en je lichaamstemperatuur wordt vervolgens in één van de drie kleuren weergeven: 34,0-37,3 ℃ Groen; 37,4-38 ℃ geel; 38.1-42.6 ℃ Rood.

De ‘body’ modus van deze thermometer is voor het meten van de lichaamstemperatuur van mensen en de ‘surface’ modus is om de temperatuur van de omgeving of vloeistoffen te meten, zoals melk water, etc. Verder heeft deze slimme thermometer een automatische uitschakeling na 15 seconde om batterijen te besparen. Deze digitale infrarood thermometer werkt op 2 batterijen AAA (Let op, deze zijn niet inbegrepen)

De thermometer is misschien goedkoop, maar nog steeds zeer nauwkeurig met een mogelijke temperatuur afwijking van slechts 0,2 graden. Zo is deze thermometer ook geschikt voor de medische sector, dankzij de verschillende certificaten die hij daarvoor gehaald heeft.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste voorhoofdthermometer

In je zoektocht naar de beste voorhoofdthermometer zijn er een aantal zaken om op te letten. Hier volgen de belangrijkste factoren om rekening mee te houden.

– Weergave

De weergave van de temperatuur is ook een belangrijk kenmerken. Het grootste voordeel van het bezit van een digitale thermometer is de mogelijkheid om deze in het donker af te lezen. Als je de temperatuur van een slapend kind meet, kunnen een groot display met achtergrondverlichting en grote cijfers je helpen om ‘s nachts of bij weinig licht gemakkelijk de temperatuur af te lezen. Voor oudere mensen of slechtzienden is het ook zeer belangrijk om een helder scherm met grote cijfers uit te kiezen, zoals de Topylife® X100 (nummer 1 in de ‘Beste hoofdthermometer top 5’).

– Koortswaarschuwingen

Veel thermometers hebben tegenwoordig visuele koortswaarschuwingen, waarbij het display van kleur verandert (groen, geel, rood) om het temperatuurniveau aan te geven. Dit helpt je snel te identificeren of een persoon koorts heeft. Sommige modellen hebben een speciale pieptoon wanneer de temperatuur hoger is dan 38 graden.

– Omgevingstemperatuur 

Sommige infrarood thermometers hebben ook de mogelijkheid om kamer- en oppervlaktetemperaturen te meten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld de woonkamer temperatuur meten evenals de temperatuur van voedsel en vloeistoffen zoals melk, water etc.

– Geheugenopslag

Een handige optie in thermometers is het geheugenopslag. Hiermee kun je bijhouden wanneer je voor de laatste keer / keren koorts hebt gehad. De meeste voorhoofdthermometers behouden ten minste één meting van de laatst gemeten temperatuur. De meer prijzige voorhoofdthermometers houden meerdere metingen bij. Zo kan nummer 2 in de ‘Beste voorhoofdthermometer top 5’ maar liefst 40 metingen terug zien.

– Veiligheid

Houd rekening met de veiligheidsfactor bij het kopen van een thermometer. Sommige modellen worden geleverd met sondekapjes, beschermhoesjes en andere accessoires die verstikkingsgevaar voor kinderen kunnen opleveren. Ga voor een veilige thermometer zonder schadelijke materialen erin om de veiligheid te garanderen. Als het model dat je koopt kleine onderdelen bevat, houd deze dan uit de handen van kinderen zonder toezicht. Met een voorhoofdthermometer zit je hier gelukkig goed mee. Ze kunnen gebruikt worden zonder aanraking en daarom heb je geen kapjes etc nodig, wat de thermometer veiliger maakt.

– Klanten beoordelingen

Om de beste voorhoofdthermometer voor jou te vinden, zijn klanten beoordelingen een zeer handig hulpmiddel. Klanten zijn vaak goud eerlijk over wat ze van een product vinden en ze zullen je precies vertellen of de koop het waard is of niet. Om deze reden hechten veel mensen meer waarde aan klanten reviews dan aan de informatie van fabrikanten (die natuurijk altijd positief over hun eigen producten praten). Het is dan ook altijd slim om klanten beoordelingen te lezen voordat je zomaar een product aanschaft. Helemaal als je twijfel tussen twee of meer producten kunnen klanten beoordelingen de doorslag geven. Je kunt er namelijk zeker van zijn dat een product met voornamelijk positieve beoordelingen beter is dan een product met voornamelijk negatieve beoordelingen en klachten.

Als je klanten beoordelingen gebruikt om je te helpen bij je koop beslissing, zorg er dan voor dat je dit wel op de goede manier doet. Lees niet één of twee beoordelingen om je beslissing daaruit te halen. Als van de 100 klanten beoordelingen, één of twee klanten negatief zijn en de rest positief, fixeer je dan niet op de negatieve beoordelingen. Lees altijd meerdere beoordelingen door om een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen van de kwaliteit van een product.

Wij hebben deze stap ook al voor je uitgevoerd door enkel voorhoofdthermometers met hoge beoordelingen op te nemen in onze lijst. Zoals je kunt zien hebben alle thermometers ook ontzettend veel beoordelingen, wat altijd een goede indicatie is.

beste voorhoofdthermometer

Wat is beter, een voorhoofd- of een oorthermometer?

Er zijn niet veel verschillen in de nauwkeurigheid van beide typen thermometers. Over het algemeen is een oorthermometer vaak ietsje nauwkeuriger, maar het scheelt niet veel. Ze meten de lichaamstemperatuur beide door middel van infraroodstraling. Wat dus de beste thermometer is hangt vooral af van wat jij het fijnste vindt. Tegenwoordig zijn er ook wat modellen die een combinatie van beide zijn, zoals nummer 1 in de top 5. Hier volgen de belangrijkste kenmerken van beide:

Voorhoofdthermometers

  • Het mooie van voorhoofdthermometers is dat ze geen contact nodig hebben om de temperatuur te meten.
  • Ze zijn zeer handig tijdens de pandemie, aangezien het Covid-19-virus door direct contact wordt overgedragen.
  • Een ding over voorhoofdthermometers is dat de meting wordt beïnvloed door de afstand tussen de thermometer en de lichaamswarmte. Ze zijn dus ietsje minder nauwkeurig als de traditionele variant.

Oorthermometer

  • Oorthermometers kunnen een iets nauwkeurigere meting geven.
  • Ze bevinden zich ook dichter bij het lichaam en worden niet beïnvloed door externe factoren zoals de temperatuur van de kamer waarin je je bevindt.
  • Ze worden echter niet aanbevolen voor baby’s en peuters, omdat het ongemak kan veroorzaken en de gehoorgangen van pasgeborenen te klein kunnen zijn om de thermometer in te passen.
beste thermometer 2021

Veelgestelde vragen over voorhoofdthermometers

– Hoe gebruik je een voorhoofdthermometer?

Een voorhoofdthermometer meet de temperatuur van de temporale slagarde. Het gebruik van een voorhoofdthermometer is zeer eenvoudig. Houdt het apparaat ongeveer 3-5 cm van je voorhoofd vandaan en houd vervolgens de juiste knop op je thermometer ingedrukt. En voilà, dat was het al! Je lichaamstemperatuur zal nu te voorschijn komen op het scherm. Lees altijd voor de zekerheid nog even goed de gebruiksaanwijzing van je voorhoofdthermometer door, want ze kunnen wat verschillen per model.

– Wat is infraroodstraling?

Infrarood is slechts één type straling binnen het elektromagnetische spectrum. Andere soorten elektromagnetische straling zijn microgolven, röntgenstralen en zichtbaar licht. Infraroodstraling is warmte, en hoewel we infraroodstraling niet kunnen zien, kunnen we het wel voelen. Dagelijkse voorbeelden zijn bijvoorbeeld de warmte die we voelen als we een dampend hete kop soep vasthouden, of als we in de zon staan ​​op een koude winterochtend, of voor een knapperend haardvuur zitten.

– Hoe meten infrarood thermometers de temperatuur?

Simpel gezegd, hoe hoger de temperatuur (warmte die wordt afgegeven door het oppervlak van een object, in dit geval de huid van het voorhoofd), hoe meer elektriciteit er naar de sensor wordt gestuurd (te vinden in de infraroodthermometer) en hoe hoger de meetwaarde weergegeven op het scherm van de thermometer. 

Opgemerkt moet worden dat infraroodthermometers alleen de oppervlaktetemperatuur aflezen. Ze zijn niet in staat om de kerntemperatuur van een persoon te lezen, die in sommige gevallen wat kan verschillen ten opzichte van de externe huidtemperatuur op het voorhoofd. De beste voorhoofdthermometers zijn alsnog zeer nauwkeurig, maar ander soort thermometer, zoals rectale modellen, kunnen een tikkeltje nauwkeuriger zijn.

– Hoe maak je een thermometer schoon?

Dit hangt af van welke thermometer je gebruikt. Een thermometer die in direct contact met de huid komt, dien je voor en na elk gebruik goed schoon te maken. Om het schoon te maken, kun je een wettenschijfje met wat ontsmettingsalcohol gebruiken. Je kunt hem ook schoonmaken met zeep en lauw water. Droog het na het schoonmaken goed af met een schone doek of laat het aan de lucht drogen.

Bij een voorhoofdthermometer gaat het schoonmaken echter iets anders. Omdat het niet in contact komt met de huid, hoef je het apparaat niet elke keer grond met ontsmettingsalcohol schoon te maken. Het belangrijkste bij een voorhoofdthermometer is om de thermometersensor goed schoon te houden. Doe dit voor en na elk gebruik, om er zeker van te zijn dat deze helemaal schoon en scherp is. 

Dit kun je doen met een desinfectiedoekje of wattenschijfje dat is bevochtigd met een desinfectiemiddel. Je kunt voorkomen dat de sensor van de voorhoofdthermometer vlekken krijgt door ervoor te zorgen dat deze goed schoon blijft. Let wel op: De meeste voorhoofdthermometers zijn niet waterdicht! Dompel het apparaat dus niet onder of stel het niet bloot aan water of een andere vloeistof, behalve met een licht vochtige doek.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *