beste voetmassage apparaat

Beste voetmassage apparaat 2023: Top 5!

Als je opzoek bent naar het beste voetmassage apparaat ben je hier aan het juiste adres! 

Of je nu gestrest bent van een lange dag op het werk of jezelf trakteert op een spa-dag thuis, het gebruik van een elektrische voetmassage is een van de beste investeringen die je voor jezelf kunt doen.

Kneden, masseren en vibreren zijn slechts enkele van de dingen die een voetmassageapparaat kan doen. Met zoveel functies kan het moeilijk zijn om het het beste voetmassage apparaat te vinden.

Sommige zijn meer geschikt voor incidentele pijn, en andere zijn goed om chronisch overbelaste voeten te ontspannen. Sommige hebben verschillende snelheden, trillingen, koppen en meer, terwijl anderen het vrij eenvoudig en compact houden. Sommige zijn bedoeld om diepe weefselmassage te geven, terwijl andere de bloedstroom verbeteren. Het komt allemaal neer op het vinden van het beste voetmassage apparaat voor jouw behoeften.

We hebben daarom in dit artikel 5 van de beste opties samengesteld voor alle behoeften en budgetten. Lees gauw verder om het beste voetmassage apparaat voor jou te ontdekken!

Beste voetmassage apparaat 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar het beste voetmassage apparaat en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 is rekening gehouden met de kwaliteit, verschillende functies en verschillende wensen en budgetten.

Bekijk de afbeeldingen, lees de korte omschrijvingen, bestudeer de klanten beoordelingen en kies het beste voetmassage apparaat voor jou uit!

1. LifeGoods Voetmassage Apparaat – 18 Shiatsu Massagekoppen – Infrarood

voetmassage apparaat

Onze voeten hebben elke dag veel te voortduren, van urenlang staan tot kilometers lopen. Je voeten daarom rust en ontspanning gunnen zou een prioriteit moeten zijn. Met dit luxe Shiatsu voetmassage apparaat van LifeGoods kun je effectief alle spanning uit je voeten, kuiten, rug en zelfs schouders masseren. Vanwege het platte design is het namelijk ook ideaal als voor in de rugleuning van je stoel, bank of bed.

De shiatsu massage techniek maakt gebruikt van triggerpoint massage die de spieren zowel een intense als ontspannende massage kunnen bieden. Het massagekussen beschikt over zes 3-koppige massageknoppen. Je kunt de draairichting van de knoppen aanpassen naar behoren. Vervolgens kun je kiezen tussen één van de drie snelheidsstanden: laag, middel of hoog. De intensiteit van de massage bepaal je volledig zelf door de druk vanuit je voeten te verlichten of verhogen.

Om deze voetmassage nog luxer te maken heeft het Massagekussen ook een warmtefunctie. Deze kan je aan- of uitzetten, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.

Kenmerken:

 • Pijnverlichtend en ontspannend
 • Voor kleine en grote voeten
 • Schakelt automatisch uit na 15 min
 • Makkelijk schoon te maken
 • Simpel besturingssysteem
 • 3 snelheidsstanden
 • Zijdezachte stoffen hoes die wasbaar is

2. CINCOM® Professioneel Been- en Voetmassage Apparaat

beste voet en beenmassage apparaat

Het tweede apparaat in de ‘Beste voetmassage apparaat top 5’ heeft niet zozeer als primaire doel om een ontspannende voetmassage te geven, maar wordt meer gebruikt voor therapeutische doeleinden. Dit been- en voetmassage apparaat werkt namelijk middels de beloofde bloed- en lymfecirculatie therapie. Het apparaat pompt lucht in de airbags van de voeten naar de benen in een continue cyclus om het voor je spieren te laten voelen als een knedende massage met handen.

Tijdens een compressiemassage wordt er door het geleidelijke toepassen en weer verwijderen van druk zowel het lymfevaten- als het veneus stelsel gedraineerd. De druk zorgt voor een ontspannen gevoel en heeft een soepel makend en licht mobiliserende werking. Veel fysiotherapiecentra en ziekenhuizen maken gebruik van compressie massage apparaten. 

Het kan namelijk ook helpen bij ziekten zoals RLS (Restless Legs Syndroom), Oedeem (ongewenst vocht), lipoedeem, pijn bij diabetes en polyneuropathie, cellulite, als ondersteuning bij het afvallen en het verminderd de kans op trombose. Het kan de beenziekten niet volledig genezen, maar het helpt wel bij het herstel, het gezond houden van het been en om pijn te verlichten. Hoe vaker je het apparaat gebruikt, hoe sneller en beter de resultaten zijn.

Het ergonomische apparaat maakt gebruik van 2 massage modes en 3 niveaus van drukintensiteit. De massagetechnieken stimuleren de bloedsomloop in de benen en zijn gunstig voor de genezing van pijn, spanning in de benen en voeten, beenkrampen, losmaken van stijve spieren, en algemene spanning in de voeten en benen.

Kenmerken:

 • Drie standen en twee modes
 • Laag in verbruik (12 W)
 • Eenvoudig in gebruik: handbediende controller
 • Zeer comfortable: gemaakt van zacht en ademend stof
 • Met klittenbandsluiting makkelijk verstelbaar
 • Automatisch uitschakelfunctie na 20 minuten gebruik.
 • Eenvoudig schoon te maken
 • CE, RoHS & FCC gekeurd.
 • CINCOM heeft al meer dan 20 jaar ervaring in de compressie massagetechniek.
 • Handige opberghoes

3. Enerva® Voetmassage Apparaat – Acupressuur Mat

acupressuurmat voet

Met dit massagaparaat maseer je alle spanning uit je voeten en kuiten. Met de bijgeleverde Enerva message roller kun je ook alle andere delen van je lichaam een heerlijke massage geven. De EMS massage techniek maakt gebruikt van elektrische massage die de spieren zowel een intense als ontspannende massage kunnen bieden.

De voetmassage beschikt over 6 verschillende massage standen die je ook nog eens kunt bedienen met 9 intensiteiten. Door de elektrische pulsen samen met de meegeleverde massage roller zorg je voor een verbeterde bloedsomloop. Door het compact en licht design is hij overal mee naar toe te nemen en overal te gebruiken, ook kun je het overal opladen door de meegeleverde USB kabel.

Kenmerken:

 • Hersteld overbelastte gewrichten
 • Verbeterd de bloedomloop
 • Geeft een perfecte ontspanning
 • Zorgt voor tress vermindering
 • USB Oplaadbaar
 • Compact design
 • Full bodymassage roller inbegrepen

4. Gymform Leg Action 

Heeft je vaak last van rusteloze benen, -voeten, spataderen of andere ongemakken die wijzen op een verminderde doorbloeding van je benen of voeten? En/of kun je wel wat ontspanning gebruiken na een zware dag? Dan is dit voetmassage apparaat een must have.

Zonder enige inspanning en met milde trillingen wordt je bloedcirculatie gestimuleerd en je spieren verstevigd, net zo lang en net zo intensief als je zelf wilt. Je zult direct verlichting en ontspanning voelen.

Het geheim zit hem in de acupressuur punten die de Leg Action feilloos weet te vinden. De zenuwuiteinden in de zool van je voeten worden gestimuleerd en geactiveerd. De verlichting beperkt zich niet alleen tot je voeten, maar door je hele lichaam.

Kenmerken:

 • Optimale ontspanning voor onrustige benen en zere voeten
 • Stop de pijntjes in je voeten en benen
 • Geeft direct verlichting
 • Stimuleert bloedcirculatie
 • 4 automatische programma’s | 15 snelheden
 • Met Shiatsu massage functie

5. HAPPY FEET Massage voor voeten en kuiten 

voetmassage apparaat

Ben je opzoek naar een luxe voetmassage apparaat? Dan is dit apparaat van Happy Feet misschien wel het beste voetmassage apparaat voor jou. Het voet- en kuitmassage apparaat beschikt ver verschillende massagetechnieken en is instelbaar van een zachte ontspanningsmassage tot een stevige drukpuntmassage. Deze geavanceerde thuismasseur maakt gebruik van drukpuntmassage (shiatsu), kneedmassage, scrapingmassage (guasha), air compression massage, vibratie en warmte. De kracht van de massage stel je zelf in, zodat je kunt genieten van een massage die precies bij jou past.

Je kunt dit voetmassage apparaat op twee manieren gebruiken: ingeklapt voor een ontspannende voetmassage of uitgeklapt voor een uitgebreide voet- en kuitmassage. In beide standen beschik je over een handig bedieningspaneel om het in te stellen volgens jouw persoonlijke wensen.

Kenmerken:

 • Combinatie van verschillende massagetechnieken
 • Van zachte ontspanningsmassage tot stevige drukpuntmassage
 • Heerlijke warmte
 • Je persoonlijke thuismasseur
 • De hoes is los te halen d.m.v. een rits en uitwasbaar
 • 2 Jaar volledige garantie

Waar moet je op letten bij het kopen van het beste voetmassage apparaat?

– Massagemethoden

Voetmassageapparaten gebruiken een aantal verschillende modi en methoden om pijnlijke voeten te kalmeren, waaronder shiatsu-massage, handmatige massage, luchtcompressie en elektrische massagerollers. Sommige machines gebruiken een combinatie van deze technieken, maar shiatsu lijkt het meest op een massage die je van mensenhanden krijgt. De meeste stimulators bieden ook een verscheidenheid aan patronen en intensiteiten om aan jouw persoonlijke voorkeuren te voldoen.

– Warmte

Veel voetmassageapparaten gebruiken warmte om de effectiviteit en ontspanning te vergroten. Zoek als je dit belangrijk vindt naar instelbare warmte-instellingen om ervoor te zorgen dat de ervaring in alle seizoenen en temperaturen comfortabel is.

– Bediening

Terwijl sommige voetmassageapparaten worden geleverd met een afstandsbediening om instellingen aan te passen, hebben velen alleen een bedieningspaneel op de machine. Dit betekent dat je naar voren moet leunen om de snelheid en intensiteit aan te passen. Voor sommige mensen is dit een grote onderbreking van hun ontspanningsroutine, terwijl anderen het niet erg vinden om even te pauzeren om instellingen aan te passen.

– Klanten beoordelingen

In je zoektocht naar het beste voetmassage apparaat is het ook slim om de klanten beoordelingen eens goed door te nemen. Op deze manier kun je achter de kwaliteit van een product komen, zonder dat je het zelf eerst hoeft aan te schaffen. Klanten zijn vaak heel eerlijk, waardoor je precies achter de pluspunten, maar ook de minpunten van een bepaald product kunt komen. Veel mensen hechten daarom ontzettend veel waarde aan de beoordelingen van de klant, meer dan aan de informatie van de fabrikant.

Als je klanten beoordelingen gaat doornemen om een beter beeld van een product te krijgen, zorg er dan wel voor dat je altijd meerdere beoordelingen leest en niet je mening na één beoordeling klaar hebt. Een product kan bijvoorbeeld 100 positieve beoordelingen hebben en 2 negatieve. Lees er daarom een aantal en kijk wat het meeste naar voren komt.

Bij het samenstellen van onze lijst hebben wij nauwkeurig naar de klanten beoordelingen gekeken om de beste opties te vinden. We hebben enkel voetmassage apparaten met veel positieve beoordelingen in onze lijst opgenomen.

Veelgestelde vragen over voetmassage apparaten

– Zijn voetmassageapparaten goed voor je voeten?

Als je voeten na een lange dag pijn doen, kan een voetmassage je de verlichting geven die je nodig hebt. Maar het voelt niet alleen goed. Onderzoek toont aan dat het ook gezondheidsvoordelen heeft. Zelfs een korte voetmassage kan stress verlichten en je opfleuren.

– Hoe maak je een voetmassageapparaat schoon?

De meeste voetmassageapparaten kunnen gemakkelijk worden afgeveegd of schoongemaakt. Sommige stimulators worden zelfs geleverd met uitneembare, wasbare voeringen. Dit is geweldig als je van plan bent de machine vaak te gebruiken en als je het apparaat graag en gemakkelijk schoon wilt houden. Wat je ook doet, hou het voetmassage apparaat nooit onder water, hiervan kan het elektrische apparaat kapot gaan.

– Hoe vaak kun je een voetmassageapparaat gebruiken?

Hoe vaak je een voetmassageapparaat gebruikt, hangt af van een aantal factoren. Voor degenen die gewoon een beetje ontspanning willen, is een keer per week prima. Voor iedereen die veel op de been is of veel last heeft van voetpijn, kan frequenter gebruik echter enige verlichting bieden. Let wel op dat je niet overdrijft met het gebruik. Een overmatig gebruik van de voetmassage kan de spieren overstimuleren en pijn en krampen veroorzaken. Twee tot drie keer per week sessies van maximaal 30 minuten is een goed idee.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *