beste vitamine c serum

Beste vitamine C serum 2023: Top 3!

Ben je opzoek naar de beste vitamine C serum van 2023? Dan ben je op het juiste artikel belandt! 

Tussen het verhelderen van donkere vlekken, het tegengaan van veroudering en het helpen beschermen tegen UV-schade, kan vitamine C nog veel meer voor je huid doen. Maar het type vitamine C-serum dat je kiest, evenals hoe je het gebruikt en bewaart, kan een aanzienlijke invloed hebben op hoeveel je er daadwerkelijk uit haalt.

Lees gauw verder om de beste vitamine C serum voor jou uit te kiezen + om antwoorden te krijgen op alle veelgestelde vragen over vitamine C serum.

Wat is vitamine C serum?

Vitamine C (ook bekend als ascorbinezuur) is een in water oplosbare vitamine die antioxiderende voordelen heeft voor de huid wanneer deze plaatselijk wordt aangebracht. Vitamine C is een krachtig ingrediënt dat donkere vlekken verheldert, fijne lijntjes verzacht en, belangrijker nog, vrije radicalen opruimt uit de omgeving, vervuiling en UV-straling.

Na verloop van tijd kunnen die vrije radicalen de huid beschadigen, wat leidt tot vroegtijdige tekenen van veroudering en het risico op huidkanker vergroten. Dus bescherming tegen UV-schade met een antioxidant – en natuurlijk een dagelijkse SPF – is dan ook enorm belangrijk.

Beste vitamine C serum 2023 – Top 3

Hieronder volgen 3 van de absoluut beste vitamine C serums op de markt. Bij het samenstellen van deze top 3 is gekeken naar de werking, ingrediënten en klanten beoordelingen. Lees de korte samenvattingen door om de beste vitamine C serum voor jou uit te kiezen (Je kunt niet fout kiezen met een van deze 3 serums)!

1. Simia™ Original Vitamine C Serum

Als je opzoek bent naar de beste vitamine C serum, dan is deze serum van Simia zeer interessant voor jou! Vitamine C werkt het beste in combinatie met andere antioxidanten en vormt met vitamine E een gouden duo.

Simia™ Vitamine C Serum bevat een hoge concentratie van vitamine C, maar liefst 20%. Dit is het percentage dat voor de meeste mensen de beste resultaten biedt zonder huidirritatie. Deze werkzame stof egaliseert de huid en vermindert rimpels en hyperpigmentatie. Dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen verminder je ook de kans op puistjes en mee-eters. Het helpt de huid te herstellen van onder andere acne, uv-schade en gaat roodheid tegen. Ook zorgt vitamine C ervoor dat de huid extra collageen (bindweefsel) aanmaakt voor een mooie stevige huid.

Vitamine E zorgt ervoor dat vitamine C en andere werkzame stoffen dieper in je huid kunnen komen voor optimale werking. Daarnaast beschermt vitamine E je huid tegen vrije radicalen, vroegtijdige huidveroudering en versterkt het de barrièrefunctie van je huid.

Ook is er hyaluronzuur opgenomen in dit serum. Dit ingrediënt is in staat om vocht vast te houden en is daarom perfect voor het hydrateren van de huid. Verder zorgt hyaluronzuur voor bescherming tegen schade door vrije radicalen en kalmeert het de huid.

2. Sylk Vitamine C Serum & Hyaluronzuur serum

Een andere absolute marktleider als het gaat om vitamine C serum is Sylk. Sylk brengt het best geteste gezichtsserum van Europa nou op de Nederlandse markt. Het Sylk Vitamine C Serum combineert de hoogste kwaliteit vitamine C met Vitamine E en hyaluronzuur, creëert een krachtig antioxidanteffect dat de huid soepel doordringt en helpt om je huid zuiver en egaal te houden.

Dit serum helpt tegen: Fijne lijntjes en rimpels, oneffenheden, pigmentvlekken, acne, mee-eters, doffe huid, vette huid, droge huid, ouderdom, zonneschade en verwijde poriën.

De verschillende extracten in dit serum zorgen ervoor dat de huid op een natuurlijke manier meer vocht vasthoudt en dat de huid bepaalde voedingsstoffen beter zal opnemen. Het serum vermindert de talgproductie van de huid wat zorgt voor een vettige gloed en kan gebruikt worden voor ieder huidtype.

3. Seidon™ Vitamine C Serum

Seidon bied een van de beste en meest premium vitamine C serum van Europa. De serum zorgt ervoor dat de huid extra collageen aanmaakt wat zorgt voor de stevigheid en elasticiteit, geeft je huid een mooie en gezonde gloed en gaat roodheid tegen en helpt de huid herstellen van bijvoorbeeld oneffenheden door de zon of puistjes. Het gebruik van Seidon Vitamine C serum ondersteunt je huid en kan zelfs helpen bij het tegen gaan van ouderdoms- of pigmentvlekjes. 

Seidon Vitamine C serum bestaat uit verschillende bestandsdelen die ieder hun eigen unieke werking hebben op de huid. Je kunt denken aan de hydratatie van de huid en de algehele verzorging door verschillende vitaminen en mineralen.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste vitamine C serum

In je zoektocht naar de beste vitamine C serum zijn er een aantal factoren om te overwegen. Hier volgen de belangrijkste dingen om naar te kijken:

– Een donkere fles

Vitamine C is inherent onstabiel en wordt snel afgebroken bij blootstelling aan licht en/of zuurstof. Om die reden is het belangrijk om producten te zoeken die in ondoorzichtige flessen zitten of flessen waarvan het glas wat donkerder is. Zorg er ook voor dat je je vitamine C-serum altijd op een koele, donkere plaats bewaart. Op deze manier blijft hij zo lang mogelijk goed en blijft hij altijd even effectief.

– L-ascorbinezuur

Om het meeste waar voor je geld te krijgen, kun je het beste op zoek gaan naar dit type vitamine C, de meest krachtige en actieve versie. Dat gezegd hebbende, het is de duurste en heeft de grootste kans op irritatie. Andere, minder intense versies zijn natriumascorbylfosfaat en magnesiumascorbylfosfaat.

– Andere antioxidanten

Vitamine C werkt synergetisch, wat betekent dat het heel goed samen gaat met andere antioxidanten, zoals vitamine E en ferulazuur. Een vitamine C serum waarin ook andere antioxidanten zijn verwerkt is dus extra krachtig.

– Klanten beoordelingen

In je zoektocht naar de beste vitamine C serum is het ook slim om de klanten beoordelingen eens goed door te nemen. Op deze manier kun je achter de kwaliteit van een product komen, zonder dat je het zelf eerst hoeft aan te schaffen. Klanten zijn vaak heel eerlijk, waardoor je precies achter de pluspunten, maar ook de minpunten van een bepaald product kunt komen. Veel mensen hechten daarom ontzettend veel waarde aan de beoordelingen van de klant, meer dan aan de informatie van de fabrikant.

Als je klanten beoordelingen gaat doornemen om een beter beeld van een product te krijgen, zorg er dan wel voor dat je altijd meerdere beoordelingen leest en niet je mening na één beoordeling klaar hebt. Een product kan bijvoorbeeld 100 positieve beoordelingen hebben en 2 negatieve. Lees er daarom een aantal en kijk wat het meeste naar voren komt.

Bij het samenstellen van onze lijst hebben wij nauwkeurig naar de klanten beoordelingen gekeken om de beste opties te vinden. We hebben enkel vitamine C serum met veel positieve beoordelingen in onze lijst opgenomen.

Vitamine C serum gebruiken

Nu je waarschijnlijk de beste vitamine C serum voor jou hebt uitgekozen, is het belangrijk om te weten hoe je deze serum moet gebruiken om er zoveel mogelijk uit te halen.

Om de huid gelukkig te houden, moet je geleidelijk aan beginnen bij het toevoegen van vitamine C aan je gezichtsverzorgingsroutine. Bij elke actieve stof is het belangrijk om langzaam te beginnen bij het opnemen van ingrediënten in je routine.  Begin vitamine C serum 3 keer per week te gebruiken en bouw het uiteindelijk op naar dagelijks gebruik. De meest experts raden aan om vitamine C serum in de ochtend aan te brengen.

Verwacht nadat je begint met het gebruiken van een vitamine C serum geen onmiddellijke resultaten. Het kan een aantal weken duren voordat je resultaten zien. Dat gezegd hebbende, zullen sommige voordelen niet eens waarneembaar zijn, omdat het ook een belangrijk ingrediënt is voor preventie.

aha en bha

Vitamine C serum voordelen

De voordelen van vitamine C serum zijn eerder in dit artikel al naar voren gekomen, maar we hebben ze voor de duidelijkheid nog even op een rijtje gezet:

Beschermt tegen omgevingsstressoren

Als antioxidant is een van de belangrijkste functies van vitamine C het beschermen van de huid. Normale cellulaire processen, evenals milieubeledigingen zoals ultraviolet licht en vervuiling, creëren vrije radicalen in de huid. Vrije radicalen zijn inherent onstabiele moleculen die cellen beschadigen en de dofheid van de huid, rimpels en zelfs kanker bevorderen. Vitamine C is een antioxidant, wat betekent dat het de huid kan beschermen tegen schadelijke vrije radicalen die worden veroorzaakt door blootstelling aan UV. Door deze vrije radicalen op te ruimen, beschermt vitamine C de huid, houdt deze gezond en verbetert de zichtbare tekenen van veroudering.

Bevordert de aanmaak van collageen:

Vitamine C speelt ook een belangrijke rol bij de collageensynthese. Collageen geeft onze huid ondersteuning en structuur, en naarmate het ouder wordt, beginnen we rimpels en lijntjes op te merken. Vitamine C is een noodzakelijke cofactor voor het opbouwen van collageenbundels, zonder welke dit proces stopt.

Maakt bruine vlekken lichter:

Vitamine C is ook nuttig bij het verlichten van ongewenste bruine vlekken, zoals pigmentvlekken.

Veelgestelde vragen over vitamine C serum

Hopelijk heb je de beste vitamine C serum voor jou kunnen vinden. Mocht je nog vragen hebben over dit bijzondere serum, dan kunnen de volgende veelgestelde vragen en antwoorden je wellicht verder helpen.

– Kan ik andere serums samen met vitamine C gebruiken?

Het wordt altijd aangeraden om langzaam met actieve serums te beginnen en ook één serum per keer te introduceren. Wanneer je een ander serum in combinatie met vitamine C introduceert, raden we je aan om elk van de actieve stoffen op alternatieve dagen met elkaar te gebruiken of om er een ‘s ochtends te gebruiken, bijvoorbeeld je vitamine C serum en vervolgens je exfoliërende serum dat een AHA’s/BHA’s zou kunnen zijn. of retinol in de avond. Dit voorkomt elke mogelijke interactie met ingrediënten die gevoeligheid kunnen veroorzaken.

– Moet ik vitamine C serum een of twee keer per dag aanbrengen?

Vitamine C wordt ‘s ochtends gebruiken is het meest effectief. Het bouwt betere beschermingsreacties op tegen UV-stralen en vrije radicalen die de belangrijkste boosdoener zijn bij fotoveroudering en we worden hier meestal overdag aan blootgesteld. Vitamine C kan ‘s avonds nuttig zijn om de genezing te herstellen en te versnellen, maar een keer per dag gebruik is over het algemeen voldoende.

– Wat is de juiste manier om een ​​vitamine C serum te bewaren?

Om te voorkomen dat je vitamine C-serum degradeert of de werkzaamheid verliest, moet je goed voor je serum zorgen. Houd de volgende dingen in de gaten:

Bewaar in het donker

L-ascorbinezuur is kwetsbaar voor oxidatie door blootstelling aan licht en is de reden dat veel vitamine C-producten in een donkerdere kleur glazen flessen (bruin, blauw of groen) worden geleverd. Probeer je vitamine C ook altijd op een donkere plaats te bewaren (zoals een kast) en uit de buurt van direct zonlicht.

Houd de dop er altijd op

Zuurstof kan vitamine C afbreken. Plaats de dop er altijd weer op en zorg ervoor dat deze goed vastgedraaid is om te voorkomen dat er lucht naar binnen kan.

Bewaar het koel

Hoge temperaturen kunnen vitamine C afbreken. Het wordt daarom aanbevolen om hitteblootstelling te vermijden. Het is vooral iets om te overwegen als je veel reist en het directe klimaat van het product niet altijd kunt regelen.

– Welke kleur moet mijn vitamine C-serum hebben?

Je serum moet helder, wit of een lichte champagnekleur hebben. Als het erg troebel of donker van kleur is, is het misschien al geoxideerd, maar elke fabrikant formuleert anders en batches kunnen verschillen, dus neem contact met hen op als je niet zeker bent van de kleur van je serum.

– Wie zou vitamine C serum moeten vermijden?

Degenen met een (zeer) gevoelige huid kunnen allergieën of roodheid ervaren van vitamine C serum. Dit betekent echter niet dat ze het nooit kunnen gebruiken, maar ze moeten het misschien langzamer opbouwen. Ook kunnen ze met een lagere concentratie beginnen en eerst een testgebied uitproberen om er zeker van te zijn dat ze niet allergisch zijn.

– Is vitamine C goed voor een acne-gevoelige huid?

Vitamine C helpt niet per se acne te verminderen, maar vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten, zal het helpen om roodheid en irritatie te verminderen en post-inflammatoire hyperpigmentatie te helpen behandelen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *