beste valeriaan tabletten

Beste valeriaan tabletten 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste valeriaan tabletten? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Er is niets zo heerlijk als een goede nachtrust. Helaas hebben ontzettend veel mensen last van slaapproblemen. Ze kunnen moeilijk in slaap komen of worden ‘s nachts vaak wakker. Dit is niet alleen erg vervelend, maar te weinig slaap kan ook gezondheidsproblemen veroorzaken. Goed slapen zou dan ook een top prioriteit moeten zijn.

Elke keer een slaappil nemen is natuurlijk geen oplossing. Dit is op de lange termijn niet goed voor je en je zult er afhankelijk van worden. Een betere keuze is kiezen voor een natuurlijk slaapmiddel. Een van de beste natuurlijke slaapmiddelen ooit is valeriaan.

Niet elk supplement is echter van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk dat je wat onderzoek doet voordat je zomaar wat aanschaft. Om je te helpen hebben we de hele markt afgespeurd opzoek naar de beste valeriaan tabletten. Hier zijn 5 winnaars uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste valeriaan tabletten voor jou te ontdekken!

Beste valeriaan tabletten 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste valeriaan tabletten van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

Bekijk de verschillende supplementen, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan de beste valeriaan tabletten voor jou uit!

1. Healthypharm Valeriaan

Healthypharm BV Valeriaan

Als je opzoek bent naar de beste valeriaan tabletten, dan is Healthypharm Valeriaan absoluut een van de beste opties. Dit natuurlijke supplement is geweldig voor iedereen die meer wilt ontspannen en beter wilt slapen. Het is een natuurlijk en plantaardig middel en bevat als werkstof het extract uit de valeriaanswortel. 

Valeriaanwortelextract heeft een ontspannende en rustgevende invloed op lichaam en geest en draagt bij aan een goede gezonde nachtrust.

De aanbevolen dosering is 2 x per dag 1 tot 2 tabletten / dragees met water innemen. Een tablet bevat 250 mg valeriaan, wat een heel goede en sterke dosering is, waardoor je zeker het gewenste effect zult hebben.

2. Valdispert Rust Sterk

Valdispert Rust Sterk

Valdispert Rust Sterk is een valeriaan supplement op basis van een natuurlijk, plantaardig en zuiver extract van valeriaanwortel. Valeriaan (Valeriana officinalis) is een kruidachtige plant in de kamperfoeliefamilie. In de wortel zitten werkzame stoffen met rustgevende eigenschappen.

Dit supplement zorgt niet voor bijwerkingen en is volledig veilig in gebruik, zolang je de gebruiksaanwijzing volgt. Het bevat geen conserveermiddelen en is vrij van geur- en smaakstoffen.

3. Valeriaan Sterk

Valeriaan Sterk

De Valeriaan Sterk capsules van Healthy Vitamine is ook een top keuze om voor te gaan. Ze bevatten een hoge dosis actieve valeriaanzuren. Valeriaan is namelijk een natuurlijke rustgever en dit supplement biedt daarom ondersteuning bij stress en angst. Daarnaast wordt het ook gebruikt om beter te kunnen slapen.

De capsules zijn van hoge kwaliteit, 100% veilig en gedoseerd op 12:1. Elke capsule bevat 500 mg valeriaanwortel extract. Dit komt overeen met 6 gram valeriaanwortel.

4. Nachtrust & Stemming – Valeriaan, 5-HTP, Magnesium en Melatonine

Ben je opzoek naar het een supplement om beter te slapen? Dan is valeriaan een geweldige keuze, maar er zijn meer supplementen die hierbij kunnen helpen. Het Nachtrust & Stemming supplement, bevat 12 ingrediënten die zorgen voor een betere nachtrust, meer ontspanning en minder stress. Het bevat als het ware 12 supplementen in één capsule, zodat je niet alles los hoeft te bestellen en voordeliger uit bent.

Dit slaapmiddel is niet verslavend, waardoor je op ieder moment kunt stoppen zonder problemen. Het heeft een unieke samenstellen van: Griffonia, Valeriaan, L-theanine, B1, B3, B6, Zink, twee organische soorten van magnesium en B12 & 0,25 mg van het natuurlijke slaapstofje. De samenstelling is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en door de jaren heen verder geperfectioneerd.

Dit middel is niet bedoeld om je te verdoven maar juist om natuurlijke processen te ondersteunen die betrokken zijn bij de nachtrust. Het bevat dan ook uitsluitend natuurlijke ingrediënten van de allerhoogste kwaliteit en wordt geproduceerd onder streng toezicht. De vitaminen zijn veilig, maar krachtig gedoseerd. Zo kun je het prima combineren met andere supplementen en krijg je niet te veel

De aanbevolen dosering: dagelijks 1 – 2 capsules, 45 minuten voor het slapengaan. De caps mogen ook open gemaakt worden, als je moeite hebt met het doorslikken van capsules.

De verschillende ingrediënten in dit supplement:

1. Bouwstenen: Natuurlijke 5-HTP uit Griffonia

Het natuurlijke slaaphormoon wordt in het lichaam gemaakt vanuit serotonine. De bouwsteen van serotonine is het stofje 5-HTP. Zonder 5-HTP kan het lichaam geen serotonine aanmaken. Daarom is er 5-HTP uit een plantaardige bron (Griffonia Simplicifolia) toegevoegd.

2. Rustgevend: L-theanine en Valeriaan

Dit natuurlijke slaapmiddel bevat het kalmerende stofje L-theanine uit groene thee en een hoge kwaliteit valeriaan extract. Allebei in een veilige dosering, zodat je niet duf wakker wordt. Het helpt te ontspannen voor het slapengaan en ondersteunt een natuurlijke nachtrust.

3. Mineralen: Magnesium en Zink

Magnesium wordt ook wel het anti-stress mineraal genoemd, vanwege de kalmerende werking op het zenuwstelsel. Daarnaast spelen zowel magnesium als zink een rol bij de aanmaak van natuurlijke slaapstoffen.

4. Vitaminen: B1, B3, B6 en twee soorten B12

Naast de mineralen, gebruikt je lichaam ook vitaminen voor het omzetten van bouwstenen in natuurlijke slaapstoffen. In dit supplement worden alleen vitaminen in actieve vorm gebruikt, zodat deze direct gebruikt worden in het lichaam.

5. Lucovitaal Nachtrust Tabletten 

Lucovitaal nachtrust is ook een natuurlijk supplement om ervoor te zorgen dat je beter gaat slapen. Het bevat net zoals de hierboven besproken optie, verschillende ingrediënten om de nachtrust te verbeteren. Een van die ingrediënten is uiteraard valeriaan. De tabletten bevatten onder andere goudpapaver, haverstro, valeriaanextract en citroenmelisse welke allemaal bijdragen aan een goede nachtrust.

Goudpapaver, ook wel slaapmutsje genoemd, draagt bij aan ontspanning. De zaden van Haverstro bevatten alkaloïden, zoals Gramine en Adenine, maar ook mineralen zoals IJzer, Mangaan en Zink. De Haveralkaloïden hebben ook een ontspannende invloed. Haverstro geeft een algemeen gevoel van rust en ondersteunt een ontspannen en natuurlijke slaap.

Valeriaanextract bevat een essentiële olie die rustgevende eigenschappen heeft. De invloed van Valeriaan is al eeuwenlang bekend. Ook Citroenmelisse heeft rustgevende en ontspannende eigenschappen voor lichaam en geest.

Waarop te letten bij het kiezen voor de beste valeriaan tabletten

Wanneer je opzoek bent naar de beste valeriaan tabletten zijn er een aantal factoren om goed in overweging te nemen. Hier volgen de belangrijkste punten om op te letten bij het maken van een beslissing.

Ingrediënten:

Wanneer je opzoek bent naar de beste valeriaan tabletten is het belangrijk om naar de ingrediënten te kijken. Zo kun je erachter komen of het wel echt een natuurlijk supplement is. Denk ook na of je wilt gaan voor een supplement met alleen valeriaan, of voor een supplement met meerdere actieve ingrediënten voor een beter slaap (zoals nummer 4 en 5 in ons lijstje). Let ook op of er geen schadelijke ingrediënten zijn toegevoegd, zoals conserveringsmiddelen of kunstmatige geur- en smaakstoffen.

Dosis:

Houd bij het zoeken naar de beste valeriaan tabletten ook rekening met de dosering van een product. Beperkt onderzoek naar natuurlijke slaapmiddelen belemmert het vermogen om de juiste dosering voor veel producten te bepalen. Zelfs bij natuurlijke supplementen kan een te hoge dosis ongewenste bijwerkingen hebben. Zorg er daarom voor dat je een product met de juiste dosering hebt. We hebben dit bij alle opties in onze lijst goed nagekeken en deze bevatten allemaal een veilige en effectieve dosis valeriaan.

Prijs:

Niet alle supplementen zijn van dezelfde kwaliteit. Het is de moeite waard om een ​​beetje extra uit te geven om een ​​product te kopen van een bedrijf dat kwaliteit en zuiverheid voorop stelt in wat ze doen. Ga daarom niet het eerste het beste goedkope product wat je ziet, maar doe wat onderzoek zodat je zeker weet dat je een product van goede kwaliteit hebt. Wij hebben dit al voor je gedaan en de 5 opties in onze lijst zijn allemaal van hoge kwaliteit.

Certificeringen:

Zoek naar certificeringen van onafhankelijke, externe testbedrijven. Deze organisaties voeren kwaliteitstests uit en laten producten die hun tests doorstaan, een zegel van kwaliteitsborging vertonen dat aangeeft dat het product correct is vervaardigd, de ingrediënten bevat die op het etiket staan ​​vermeld en geen schadelijke niveaus van verontreinigingen bevat.

Klanten beoordelingen:

Een andere factor om naar te kijken tijdens je zoektocht naar de beste valeriaan tabletten zijn klanten beoordelingen. Klanten beoordelingen kunnen zeer waardevol zijn als je opzoek bent naar kwaliteits producten. Klanten zijn vaak zeer eerlijk in hun beoordelingen, waardoor je er snel achter komt of en supplement wel echt doet wat het beloofd. Lees wel altijd meerdere beoordelingen door, zodat je een zo betrouwbaar mogelijk beeld krijgt. Beoordelingen zijn namelijk subjectief, dus van één beoordeling kun je niet uitgaan.

In ons onderzoek naar de beste valeriaan tabletten hebben we ook goed gekeken naar de klanten reviews. We hebben enkel opties met hoge klanten beoordelingen in onze lijst opgenomen, waardoor je er zeker van kunt zijn dat je een optie van hoge kwaliteit aanschaft, voor welk supplement je ook gaat.

natuurlijk slaapmiddel

Veelgestelde vragen over valeriaan tabletten

Hopelijk heb je bij deze de beste valeriaan tabletten voor jou gevonden. Mocht je verder nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen. 

– Wat is valeriaanwortel?

De valeriaanplant is een kruid dat inheems is in Azië en Europa, maar het is ook te vinden in Noord-Amerika. De wortel van de plant wordt voor verschillende doeleinden gebruikt en heeft een uitgesproken geur die de meeste mensen niet zo lekker vinden.

Valeriaanwortel wordt al ontzettend lang voor medische doeleinde gebruikt. Dit gebruik gaat terug tot het oude Griekenland en Rome. In het begin behandelden mensen vooral vermoeidheid, migraine, maagkrampen en slapeloosheid met valeriaan. Momenteel nemen mensen voornamelijk valeriaan om slapeloosheid, angst, menopauze, depressie en hoofdpijn aan te pakken.

Bij gebruik als voedingssupplement wordt valeriaanwortel over het algemeen gedroogd en vervolgens verwerkt tot thee, extract, tablet of capsule. Deze vormen van valeriaanwortel zijn zonder recept verkrijgbaar in apotheken, supermarkten en online. Valeriaan supplementen zijn vooral zeer populaire natuurlijke slaapmiddelen.

– Hoe werken valeriaan tabletten?

Valeriaan tabletten werken om je te laten ontspannen en je beter te laten slapen. Dit komt door de stoffen die in het supplement zitten. Valeriaanwortel bevat meerdere chemische verbindingen die het menselijk brein en lichaam kunnen beïnvloeden Hieronder volgen de meest actieve stoffen in valeriaanwortel:

  • Iridoïden, ook wel valepotriaten genoemd
  • Etherische oliën, waaronder valeenzuur en valeriaanzuur
  • GABA (op lage niveaus)
  • Lignanen
  • Flavonoïden

Onderzoekers hebben voornamelijk onderzocht hoe valereninezuur in valeriaanwortel de GABA-receptoren beïnvloedt, een type neurotransmitter in de hersenen. Het effect op GABA-receptoren is op zijn minst gedeeltelijk hoe valeriaanwortelsupplementen angst verlichten. Valeriaanwortel heeft daarnaast ook invloed op serotoninereceptoren, die betrokken zijn bij stemming en slaap.

Het is ook bewezen dat valeriaanwortel de hersenactiviteit in de motorische cortex vermindert als reactie op stimulatie, en de manier verandert waarop hersengolven in verschillende delen van de hersenen samenwerken als reactie op stress en angst.

– Kan valeriaan je helpen beter te slapen?

Ja zeker, dat is ook de nummer één reden waarom valeriaan supplementen zo populair zijn. Valeriaan kan de nachtrust verbeteren en angst en stress verminderen. Valeriaan tabletten kunnen mensen helpen om sneller in slaap te vallen en om hun slaapkwaliteit te verbeteren. Zo zul je meer tijd doorbrengen in een diepe slaapfase, waardoor je meer uitgerust wakker wordt. Het is daarom een geweldig natuurlijk slaapmiddel, voor iedereen die niet optimaal slaapt.

– Heeft het nemen van een valeriaan supplement ook bijwerkingen?

In de meeste gevallen niet. Over het algemeen wordt aangenomen dat het nemen van valeriaanwortelsupplementen minder bijwerkingen veroorzaakt dan het nemen van niet natuurlijk slaapmiddelen. Er zijn weinig gevallen bekend waarbij mensen bijwerkingen kregen na het nemen van valeriaanwortel. 

Elk persoon is echter verschillend, dus het kan altijd voorkomen dat je milde bijwerkingen krijgt. Hierbij moet je denken aan maagklachten, levendige dromen of een droge mond. De effecten van valeriaan kunnen ook afhankelijk zijn van de ingenomen dosering. Houd je altijd goed aan de adviezen van de fabrikant als het aankomt op dosering.

– Zijn valeriaan tabletten veilig?

Ja zeker. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat valeriaanwortel een veilig natuurlijk slaapmiddel is wanneer het op de juiste manier en in de juiste doseringen wordt genomen. Zorg er echter wel voor dat je een supplement van hoge kwaliteit neemt, zonder schadelijke ingrediënten erin, zoals conserveermiddelen of kunstmatige kleur of geurstoffen.

Mensen die kalmerende middelen of andere angst- of slaapmiddelen gebruiken, kunnen valeriaanwortel ook beter vermijden. Er is een kans dat deze medicijnen op elkaar inwerken of te verdovend worden wanneer ze worden gecombineerd. Ook moeten degenen die zwanger zijn of borstvoeding geven en kinderen jonger dan 3 jaar geen valeriaanwortel nemen, omdat de risico’s bij deze groepen nog niet zijn onderzocht.

– Hoeveel valeriaanwortel moet ik nemen om beter te slapen?

Er wordt geen officiële dosering aanbevolen voor mensen die valeriaanwortel willen nemen. Bij de meeste onderzoeken naar het effect van valeriaanwortel op de slaap nemen mensen regelmatig 300 tot 600 milligram, eenmaal per dag. Houd je echte altijd aan de aanbevolen dosering van de fabrikant. Deze kan je meestal op de verpakking teruglezen of in de handleiding.

Bij het nemen van een supplement is het vaak het beste om met een lage dosis te beginnen en deze indien nodig geleidelijk te verhogen. Praat eventueel met je arts voordat je met valeriaanwortel begint om de dosering te bespreken en of dit het beste slaapmiddel voor jou is.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *