beste valeriaan tabletten

Beste valeriaan tabletten: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste valeriaan tabletten? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Er is niets zo heerlijk als een goede nachtrust. Helaas hebben ontzettend veel mensen last van slaapproblemen. Ze kunnen moeilijk in slaap komen of worden ‘s nachts vaak wakker. Dit is niet alleen erg vervelend, maar te weinig slaap kan ook gezondheidsproblemen veroorzaken. Goed slapen zou dan ook een top prioriteit moeten zijn.

Elke keer een slaappil nemen is natuurlijk geen oplossing. Dit is op de lange termijn niet goed voor je en je zult er afhankelijk van worden. Een betere keuze is kiezen voor een natuurlijk slaapmiddel. Een van de beste natuurlijke slaapmiddelen ooit is valeriaan.

Niet elk supplement is echter van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk dat je wat onderzoek doet voordat je zomaar wat aanschaft. Om je te helpen hebben we de hele markt afgespeurd opzoek naar de beste valeriaan tabletten. Hier zijn 5 winnaars uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste valeriaan tabletten voor jou te ontdekken!

5x de beste valeriaan tabletten

We zijn opzoek gegaan naar de beste valeriaan tabletten en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

Bekijk de verschillende supplementen, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan de beste valeriaan tabletten voor jou uit!

1. Healthypharm Valeriaan

Healthypharm BV Valeriaan

Healthypharm Valeriaan tabletten zijn een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een effectief en natuurlijk middel om te ontspannen en beter te slapen. Deze natuurlijke supplementen bevatten valeriaanwortelextract als werkzame stof, wat een ontspannende en rustgevende invloed heeft op zowel lichaam als geest, en zo bijdraagt aan een goede nachtrust.

De aanbevolen dosering van deze tabletten is 1 tot 2 tabletten of dragees, tweemaal daags met water innemen. Met 250 mg valeriaan per tablet, bieden ze een krachtige en doeltreffende dosis, waardoor het gewenste effect zeker wordt bereikt. Als je op zoek bent naar een betrouwbaar en natuurlijk supplement om je te helpen ontspannen en goed te slapen, zijn de Healthypharm Valeriaan tabletten absoluut een van de beste opties om te overwegen.

2. Valdispert Rust Sterk

Valdispert Rust Sterk

Valdispert Rust Sterk is een valeriaan supplement dat gebaseerd is op een puur en natuurlijk extract van valeriaanwortel, afkomstig van de Valeriana officinalis plant, die behoort tot de kamperfoeliefamilie. De wortel van deze plant bevat actieve stoffen met kalmerende eigenschappen.

Dit supplement is veilig en veroorzaakt geen bijwerkingen, zolang je de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing opvolgt. Het is vrij van conserveermiddelen, geur- en smaakstoffen, waardoor het een zuiver en puur product is dat volledig natuurlijk is.

3. Valeriaan Sterk

Valeriaan Sterk

De Valeriaan Sterk capsules van Healthy Vitamine vormen eveneens een uitstekende keuze. Deze capsules bevatten een krachtige dosis van actieve valeriaanzuren. Valeriaan staat bekend als een natuurlijk middel om te ontspannen, en dit supplement biedt ondersteuning bij stress en angst. Bovendien wordt het vaak gebruikt om de slaapkwaliteit te verbeteren.

Deze capsules zijn van hoogwaardige kwaliteit en volledig veilig. Ze zijn gedoseerd op 12:1, wat betekent dat elke capsule 500 mg valeriaanwortel extract bevat, gelijk aan 6 gram valeriaanwortel. Dit maakt ze een doeltreffende en gemakkelijke manier om van de voordelen van valeriaan te profiteren.

4. Nachtrust & Stemming – Valeriaan, 5-HTP, Magnesium en Melatonine

Als je op zoek bent naar een supplement om je slaapkwaliteit te verbeteren, is valeriaan een uitstekende keuze. Er zijn echter ook andere supplementen die je kunnen helpen bij het bevorderen van een goede nachtrust. Het Nachtrust & Stemming supplement is een fantastische optie, omdat het maar liefst 12 ingrediënten bevat die zorgen voor een betere nachtrust, meer ontspanning en minder stress. Met dit supplement haal je als het ware 12 verschillende supplementen in één capsule, wat niet alleen handig is, maar ook voordeliger.

Belangrijk om te vermelden is dat dit slaapmiddel niet verslavend is, waardoor je op elk gewenst moment kunt stoppen zonder problemen. De unieke samenstelling omvat onder andere Griffonia, Valeriaan, L-theanine, B1, B3, B6, Zink, twee organische soorten magnesium en B12, samen met 0,25 mg van het natuurlijke slaapstofje. Deze formule is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en is door de jaren heen verder geperfectioneerd.

Het Nachtrust & Stemming supplement is bedoeld om natuurlijke processen te ondersteunen die betrokken zijn bij een goede nachtrust, zonder je te verdoven. Het bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten van de allerhoogste kwaliteit en wordt geproduceerd onder strikt toezicht. De vitaminen zijn veilig, maar krachtig gedoseerd, waardoor je het supplement prima kunt combineren met andere supplementen zonder je zorgen te maken over overdosering.

De aanbevolen dosering is dagelijks 1-2 capsules, in te nemen 45 minuten voor het slapengaan. Als je moeite hebt met het doorslikken van capsules, mogen de caps ook geopend worden.

De verschillende ingrediënten in dit supplement:

1. Bouwstenen: Natuurlijke 5-HTP uit Griffonia

Het natuurlijke slaaphormoon, serotonine, wordt in het lichaam aangemaakt vanuit het stofje 5-HTP. Dit supplement bevat 5-HTP uit de plantaardige bron Griffonia Simplicifolia, waardoor het lichaam voldoende bouwstenen heeft voor de aanmaak van serotonine.

2. Rustgevend: L-theanine en Valeriaan

Het supplement bevat L-theanine uit groene thee en een hoogwaardig valeriaan extract, beide in veilige doseringen om te zorgen voor ontspanning voor het slapengaan en ondersteuning van een natuurlijke nachtrust, zonder de bijwerking van sufheid bij het ontwaken.

3. Mineralen: Magnesium en Zink

Magnesium staat bekend als het anti-stress mineraal vanwege de kalmerende werking op het zenuwstelsel. Zowel magnesium als zink spelen een rol bij de aanmaak van natuurlijke slaapstoffen.

4. Vitaminen: B1, B3, B6 en twee soorten B12

Naast mineralen zijn vitaminen ook van essentieel belang voor de omzetting van bouwstenen in natuurlijke slaapstoffen. Dit supplement bevat alleen actieve vormen van vitaminen, die direct door het lichaam kunnen worden gebruikt.

5. Lucovitaal Nachtrust Tabletten 

Lucovitaal Nachtrust is een natuurlijk supplement dat speciaal is ontworpen om je te helpen beter te slapen. Net als het eerder besproken supplement, bevat het verschillende ingrediënten die bijdragen aan het bevorderen van een goede nachtrust. Een van deze ingrediënten is uiteraard valeriaan. De tabletten van Lucovitaal Nachtrust bevatten ook goudpapaver, haverstro, valeriaanextract en citroenmelisse, die allemaal hun bijdrage leveren aan het bevorderen van een goede nachtrust.

Goudpapaver, ook wel bekend als slaapmutsje, staat bekend om zijn ontspannende eigenschappen. De zaden van haverstro bevatten alkaloïden zoals gramine en adenine, evenals mineralen zoals ijzer, mangaan en zink. Deze haveralkaloïden hebben ook een ontspannend effect, wat bijdraagt aan een algeheel gevoel van rust en ondersteuning biedt voor een ontspannen en natuurlijke slaap.

Het valeriaanextract bevat een essentiële olie met rustgevende eigenschappen. De rustgevende invloed van valeriaan is al eeuwenlang bekend. Ook citroenmelisse staat bekend om zijn kalmerende en ontspannende eigenschappen, die zowel lichaam als geest ten goede komen. Al met al biedt Lucovitaal Nachtrust een krachtige combinatie van natuurlijke ingrediënten om je te helpen ontspannen en een goede nachtrust te bevorderen.

Waarop te letten bij het kiezen voor de beste valeriaan tabletten

Bij het selecteren van het beste valeriaan supplement zijn er diverse cruciale factoren om in overweging te nemen. Hier zijn enkele belangrijke punten waarop je kunt letten om ervoor te zorgen dat je een hoogwaardig en effectief product kiest:

– Kwaliteit en Herkomst

 Controleer of het supplement afkomstig is van een betrouwbaar merk dat bekendstaat om zijn kwaliteit en zuiverheid. Zoek naar producten die gemaakt zijn van hoogwaardige, biologische valeriaan om de beste resultaten te behalen.

– Extracttype

 Valeriaan supplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder poeders, capsules, tincturen en extracten. Bepaal welke vorm het beste bij jouw voorkeuren en behoeften past.

– Dosering

Controleer de aanbevolen dagelijkse dosering van het valeriaan supplement en stem deze af op jouw individuele behoeften. Zorg ervoor dat het supplement de juiste dosis bevat voor maximale voordelen.

– Extra Ingrediënten

 Sommige valeriaan supplementen worden gecombineerd met andere kalmerende kruiden of voedingsstoffen, zoals kamille of magnesium, voor een synergetisch effect. Let op aanvullende ingrediënten die mogelijk aan jouw gewenste resultaten kunnen bijdragen.

– Biologisch en Niet-GMO

 Als je de voorkeur geeft aan natuurlijke en milieuvriendelijke producten, kies dan voor een biologisch valeriaan supplement zonder genetisch gemodificeerde organismen (GMO’s).

– Klantbeoordelingen

 Lees beoordelingen en feedback van andere gebruikers om inzicht te krijgen in de effectiviteit en tevredenheid van het supplement.

– Certificeringen

Controleer of het valeriaan supplement voldoet aan de vereiste certificeringen en kwaliteitsnormen, zoals GMP-certificering, wat duidt op een veilige en hoogwaardige productie.

– Prijs-kwaliteitverhouding

 Vergelijk de prijzen van verschillende merken en producten, maar let niet alleen op de prijs. Kies voor een supplement met een goede prijs-kwaliteitverhouding en houd rekening met de effectiviteit en reputatie van het product.

– Eventuele Bijwerkingen

 Raadpleeg de verpakking of de website van de fabrikant voor mogelijke bijwerkingen of waarschuwingen. Als je andere medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen hebt, overleg dan met een zorgverlener voordat je valeriaan supplementen gebruikt.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je het beste valeriaan supplement vinden dat aansluit bij jouw specifieke behoeften en bijdraagt aan een verbeterde algehele gezondheid en welzijn. Vergeet niet dat het altijd raadzaam is om professioneel medisch advies in te winnen voordat je nieuwe supplementen aan je dieet toevoegt.

natuurlijk slaapmiddel

Veelgestelde vragen over valeriaan tabletten

Hopelijk heb je bij deze de beste valeriaan tabletten voor jou gevonden. Mocht je verder nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen. 

– Wat is valeriaanwortel?

De valeriaanplant is een kruid dat inheems is in Azië en Europa, maar het is ook te vinden in Noord-Amerika. De wortel van de plant wordt voor verschillende doeleinden gebruikt en heeft een uitgesproken geur die de meeste mensen niet zo lekker vinden.

Valeriaanwortel wordt al ontzettend lang voor medische doeleinde gebruikt. Dit gebruik gaat terug tot het oude Griekenland en Rome. In het begin behandelden mensen vooral vermoeidheid, migraine, maagkrampen en slapeloosheid met valeriaan. Momenteel nemen mensen voornamelijk valeriaan om slapeloosheid, angst, menopauze, depressie en hoofdpijn aan te pakken.

Bij gebruik als voedingssupplement wordt valeriaanwortel over het algemeen gedroogd en vervolgens verwerkt tot thee, extract, tablet of capsule. Deze vormen van valeriaanwortel zijn zonder recept verkrijgbaar in apotheken, supermarkten en online. Valeriaan supplementen zijn vooral zeer populaire natuurlijke slaapmiddelen.

– Hoe werken valeriaan tabletten?

Valeriaan tabletten werken om je te laten ontspannen en je beter te laten slapen. Dit komt door de stoffen die in het supplement zitten. Valeriaanwortel bevat meerdere chemische verbindingen die het menselijk brein en lichaam kunnen beïnvloeden Hieronder volgen de meest actieve stoffen in valeriaanwortel:

  • Iridoïden, ook wel valepotriaten genoemd
  • Etherische oliën, waaronder valeenzuur en valeriaanzuur
  • GABA (op lage niveaus)
  • Lignanen
  • Flavonoïden

Onderzoekers hebben voornamelijk onderzocht hoe valereninezuur in valeriaanwortel de GABA-receptoren beïnvloedt, een type neurotransmitter in de hersenen. Het effect op GABA-receptoren is op zijn minst gedeeltelijk hoe valeriaanwortelsupplementen angst verlichten. Valeriaanwortel heeft daarnaast ook invloed op serotoninereceptoren, die betrokken zijn bij stemming en slaap.

Het is ook bewezen dat valeriaanwortel de hersenactiviteit in de motorische cortex vermindert als reactie op stimulatie, en de manier verandert waarop hersengolven in verschillende delen van de hersenen samenwerken als reactie op stress en angst.

– Kan valeriaan je helpen beter te slapen?

Ja zeker, dat is ook de nummer één reden waarom valeriaan supplementen zo populair zijn. Valeriaan kan de nachtrust verbeteren en angst en stress verminderen. Valeriaan tabletten kunnen mensen helpen om sneller in slaap te vallen en om hun slaapkwaliteit te verbeteren. Zo zul je meer tijd doorbrengen in een diepe slaapfase, waardoor je meer uitgerust wakker wordt. Het is daarom een geweldig natuurlijk slaapmiddel, voor iedereen die niet optimaal slaapt.

– Heeft het nemen van een valeriaan supplement ook bijwerkingen?

In de meeste gevallen niet. Over het algemeen wordt aangenomen dat het nemen van valeriaanwortelsupplementen minder bijwerkingen veroorzaakt dan het nemen van niet natuurlijk slaapmiddelen. Er zijn weinig gevallen bekend waarbij mensen bijwerkingen kregen na het nemen van valeriaanwortel. 

Elk persoon is echter verschillend, dus het kan altijd voorkomen dat je milde bijwerkingen krijgt. Hierbij moet je denken aan maagklachten, levendige dromen of een droge mond. De effecten van valeriaan kunnen ook afhankelijk zijn van de ingenomen dosering. Houd je altijd goed aan de adviezen van de fabrikant als het aankomt op dosering.

– Zijn valeriaan tabletten veilig?

Ja zeker. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat valeriaanwortel een veilig natuurlijk slaapmiddel is wanneer het op de juiste manier en in de juiste doseringen wordt genomen. Zorg er echter wel voor dat je een supplement van hoge kwaliteit neemt, zonder schadelijke ingrediënten erin, zoals conserveermiddelen of kunstmatige kleur of geurstoffen.

Mensen die kalmerende middelen of andere angst- of slaapmiddelen gebruiken, kunnen valeriaanwortel ook beter vermijden. Er is een kans dat deze medicijnen op elkaar inwerken of te verdovend worden wanneer ze worden gecombineerd. Ook moeten degenen die zwanger zijn of borstvoeding geven en kinderen jonger dan 3 jaar geen valeriaanwortel nemen, omdat de risico’s bij deze groepen nog niet zijn onderzocht.

– Hoeveel valeriaanwortel moet ik nemen om beter te slapen?

Er wordt geen officiële dosering aanbevolen voor mensen die valeriaanwortel willen nemen. Bij de meeste onderzoeken naar het effect van valeriaanwortel op de slaap nemen mensen regelmatig 300 tot 600 milligram, eenmaal per dag. Houd je echte altijd aan de aanbevolen dosering van de fabrikant. Deze kan je meestal op de verpakking teruglezen of in de handleiding.

Bij het nemen van een supplement is het vaak het beste om met een lage dosis te beginnen en deze indien nodig geleidelijk te verhogen. Praat eventueel met je arts voordat je met valeriaanwortel begint om de dosering te bespreken en of dit het beste slaapmiddel voor jou is.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *