beste trampoline

Beste trampoline 2023: Top 10!

Als je op zoek bent naar de beste trampoline voor in je achtertuin, ben je hier op de juiste plek!

Een trampoline in de achter tuin is ontzettend leuk voor het hele gezin. Niet alleen kunnen kinderen zich hier uren lang op vermaken, het is ook nog eens een geweldige oefening voor ze. Ze blijven in beweging en fit, terwijl ze spelen.

Er zijn trampolines in verschillende vormen en maten en natuurlijk van verschillende kwaliteiten. Daarnaast zijn er tegenwoordig ontzettend veel trampolines te koop, dus het kan lastig zijn om de juiste voor jouw gezin uit te kiezen. Om je te helpen hebben we de hele markt afgezocht naar de beste trampoline van 2023 en daar zijn 10 toppers uitgekomen. Deze trampolines liggen allemaal in een andere prijsklasse en verschillen allemaal van vorm, grootte, kleur etc.

Lees gauw verder om de beste trampoline voor in jouw tuin te ontdekken!

Beste trampoline 2023 – Top 10

We zijn opzoek gegaan naar de beste trampoline van 2023 en daar is een top 10 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 8 hebben we gekeken naar kwaliteit, prijzen en klanten beoordelingen. We ook verschillende soorten trampolines opgenomen, zoals ‘inground’ trampolines, trampolines met een veiligheidsnet en mini trampolines.

We hebben ook rekening gehouden met verschillende budgetten door de beste trampoline in elke prijsklasse op te zoeken. Zo zit er hopelijk altijd een trampoline bij die bij jouw budget past.

Bekijk de verschillende opties, lees de beschrijvingen en kies op basis daarvan de beste trampoline voor jou uit!

1. BERG trampoline Grand Champion Inground – 470 x 310cm

Als je opzoek bent naar een trampoline voor op de grond, van hele hoge kwaliteit, dan is dit waarschijnlijk de beste trampoline voor jou. Met veel aandacht en zorg is de BERG Champion ontwikkeld. Dat heeft geresulteerd in een kwalitatief uitstekende trampoline, die ontzettend veilig is in gebruik. De combinatie van de TwinSpring veren met het AirFlow springdoek zorgt voor minder luchtweerstand, een groter springoppervlak en meer springplezier.

De trampoline ligt als het ware op de grond, waardoor de trampoline minder zichtbaar is in de tuin en veiliger is voor kleine kinderen. Verder heeft de trampoline een ovale vorm, zodat je heerlijk over de hele lengte kunt springen. Verder heeft de trampoline een dikke beschermende schuimlaag rand, welke weerbestendig is.

Airflow springdoek

Hogere sprongen betekenen natuurlijk meer plezier. Bij deze trampoline is de AirFlow techniek ontwikkeld om hogere sprongen te maken. Dit springdoek is 50% meer luchtdoorlatend t.o.v. een standaard springdoek. Dit zorgt voor minder (lucht)weerstand op het doek tijdens het springen, waardoor je hoger en fijner springt. Het AirFlow springdoek is gemaakt van duurzaam en sterk geweven polypropyleen. Aan het springdoek zijn speciale veerogen bevestigd voor het TwinSpring Gold systeem. De lussen voor deze sterke metalen veerogen zijn zeer degelijk bevestigd met 8 rijen stiksel.

Twinspring Gold

De “perfect jump area” is dat gedeelte van de jumpmat waar je optimaal springt. Spring je buiten dit gebied ervaar je al snel dat je als het ware naar binnen wordt geduwd. Bij trampolines met TwinSpring veren staan de veren in een V opgesteld. Het resultaat hiervan is dat de  perfect jump area aanzienlijk groter is dan bij een trampoline met een conventionele veer. Een ander voordeel van de TwinSpring is dat door de schuine opstelling, de veren langer zijn zonder dat dit ten koste gaat van de grootte van het spingdoek. Dit resulteert in een veiligere trampoline

Het installeren van de veren is met het gebruiksvriendelijke systeem erg makkelijk. Het springdoek bevat 4 rood gemarkeerde veren-ogen en in het frame van de trampoline zijn ook 4 locaties rood gemarkeerd. Span de veren op tussen de rode locaties op het frame en de rode veren-ogen. Zo is het springdoek altijd goed geïnstalleerd.

Beste trampoline onder de €700,-:

2. BERG trampoline Ultim Champion Inground – 330 x 220cm

BERG trampoline Ultim Champion Inground

Ben je opzoek naar een ‘inground’ trampoline in een rechthoekige vorm? Dan is dit waarschijnlijk de beste trampoline voor jou. Qua kenmerken komt deze trampoline veel overeen met het vorige besproken met van BERG. Het maakt eigenlijk niet uit welke trampoline je kiest, want met een BERG Champion kies je altijd voor kwaliteit.

Ook bij deze trampoline heb je weer de perfecte combinatie van de TwinSpring veren met het AirFlow springdoek. Dit zorgt voor minder luchtweerstand, een groter springoppervlak en daardoor natuurlijk meer springplezier. We gaan niet meer in op wat de begrippen ‘TwinSpring veren’ en ‘AirFlow springdoek’ precies betekenen, want dat hebben we bij de vorige besproken trampoline al gedaan. Lees dus gerust even terug voor meer informatie!

Deze trampoline heeft een rechthoekige vorm, waardoor je fijn over de hele lengte kunt springen. De sprongen die je maakt op een rechthoekige trampoline zijn beter controleerbaar. Daarom worden rechthoekige trampolines gebruikt binnen de Olympische topsport. De vorm zorgt er daarnaast ook voor dat deze trampoline perfect past in bijna elke tuin.

De Champion heeft een degelijk frame van dikke buizen met een grote diameter en dikke wanden. Door de speciale dubbele coating op de buizen is het frame zeer roestbestendig. De buizen zijn eerst voorzien van een dikke zinklaag en vervolgens afgewerkt met een zwarte poedercoat-laag. Het frame is gemakkelijk te assembleren. Verder is de beschermrand van een Champion voorzien van een dikke schuimlaag van 30 mm dik over de hele breedte.

Beste trampoline onder de €600,-:

3. Salta Comfort Edition – 305x214cm 

Salta Comfort Edition

De Salta Comfort Edition is het perfecte instapmodel van Salta. Door de strakke vormgeving voorziet de Comfort Edition je tuin van een moderne uitstraling. De trampoline is rechthoekig en is voorzien van een dikke, groene beschermrand.

Het stalen frame is gegalvaniseerd, voorzien van een zwart glanzende coating en geeft de trampoline een zeer veilige basis. Het veiligheidsnet is zodanig ontworpen dat het optimale bescherming en veiligheid biedt tijdens het springen. Je kind kan er hierdoor nooit vanaf vallen.

De constructie van de stalen topring zorgt er daarnaast voor dat het zachte, fijnmazige net in een elegante vorm wordt gehouden en daardoor extra mooi gespannen blijft. Daarbij is de ingang van het veiligheidsnet voorzien van een dubbelzijdige rits, zodat je de trampoline gemakkelijk kunt betreden en het net goed kan afsluiten.

Beste trampoline onder de €500,-:

4. Salta Excellent Ground – 427cm

Salta Excellent Ground

Ben je opzoek naar een ronde trampoline voor op de grond? Dan is dit misschien wel de beste trampoline voor jou.

De Salta Excellent Ground Trampoline zorgt voor een esthetische aanblik van je tuin. De trampoline is gemaakt van uitstekende hoge kwaliteitsmaterialen. De Salta Excellent Ground Trampolines zijn ontworpen om de werklast van het ingraven te reduceren. Voor een uitstekende springervaring is de Salta Excellent Ground Trampoline uitgerust met een geïntegreerd ventilatiesysteem die zorgt voor voldoende luchtstroom.

De extra sterke beschermrand is met ankers aan de grond bevestigd. De beschermrand is gemaakt van heel sterke PVC (0.55) wat voor duurzaamheid zorgt. De trampoline heeft een maximaal belastbaar gewicht van 150kg, waardoor het perfect is voor kinderen. Ook een ouder en een kind kunnen hier samen op springen.

Beste trampoline onder de €400,-:

5. Salta Premium Black Edition – 213cm

Salta Premium Black Edition

Als je opzoek bent naar een ronde trampoline met een beschermnet, dan is dit waarschijnlijk de beste trampoline voor jou. De Salta Premium Black Edition is met zijn elegante en moderne vormgeving een echte eyecatcher in elke tuin. De trampoline ziet er niet alleen stijlvol en elegant uit, maar is ook gecreëerd van hoogwaardige materialen.

De Premium Black Edition met een diameter van 213 cm is uitgerust met een sterk en stabiel frame dat dubbelzijdig is gegalvaniseerd en gepoedercoat aan de buitenkant. De goudkleurige veren zijn conisch van vorm zodat je fantastische sprongen kan maken en zacht kan landen. Om de veren goed te bedekken is de Premium Black Edition voorzien van een weerbestendige, zwarte veiligheidsrand met extra lange rok. Het fijnmazige net wordt strak gespannen door de stevige palen die worden beschermd door schuimstof omhulsels. Zo vangt het veiligheidsnet je altijd veilig op.

Beste trampoline onder de €350,-:

6. Salta Combo – 251cm

Salta Combo trampoline

Een andere geweldige trampoline van het merk Salta is de Salta Combo met een diameter van 251 cm. Deze trampoline biedt een uitstekende balans tussen veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid.

De combinatie van het robuuste, gegalvaniseerde frame met de fraai afgewerkte materialen in de roze veiligheidsrand en het veiligheidsnet, resulteert in een sterke en stabiele trampoline. De goudkleurige veren van de Salta Combo zijn dubbel conisch wat leidt tot een uitstekend springresultaat. De Salta Combo is uitgevoerd met een extra dikke en brede veiligheidsrand welke voorzien is van een lange rok. Deze trampoline is ook te bestellen met een veiligheidsrand in de kleuren groenen zwart.

Beste trampoline onder de €200,-:

7. Game On Sport Trampoline Jumpline – 183cm

Game On Sport Trampoline Jumpline

Ben je opzoek naar de beste trampoline onder de 200 euro? Dan is dit de beste optie die we hebben kunnen vinden in deze prijsklasse.

Deze ronde trampoline heeft een doorsnede van 183m en is hierdoor zeer geschikt voor in kleine tuinen en voor kleine kinderen. De trampoline beschikt over een veiligheidsnet zodat je kleintje er nooit af kan vallen. Het maximale gewicht wat deze trampoline aankan is 50kg, dus houdt dit in gedachte voor als je er kind al wat groter en zwaarder is of als je meerdere kinderen tegelijk erop wilt laten springen.

Deze trampoline is voorzien van 36 anti-roest veren van 11,5 cm lang. De beschermrand heeft een dikke foamvulling en is weerbestendig. De trampoline is snel en gemakkelijk in elkaar te zetten en staat zeer stevig.

Beste trampoline onder de €150,-:

8. Plum Junior Trampoline – 140cm

Ben je opzoek naar een kleine trampoline voor een voordelige prijs? Dan is de Plum Junior misschien wel de beste trampoline voor jou! Ook deze trampoline wordt, zoals je op de afbeelding kunt zien, geleverd met een net voor extra veiligheid. Hierdoor is deze perfect voor jonge kinderen om het vertrouwen geleidelijk te verhogen als ze trampoline leren springen.

Het trampoline frame is gemaakt van gegalvaniseerd staal binnen en buiten voor roestvrije bescherming en meer kracht. De trampoline behuizing is ontworpen om de gebruiker binnen een veilige omgeving te houden tijdens het gebruik van de trampoline, waardoor het risico op vallen vermindert. 30 verzinkt stalen veren van hoge kwaliteit bieden extra duurzaamheid, terwijl het zware springoppervlak UV behandeld is. Dikke foam pads bedekken de veren en het frame en zorgen voor veilige demping.

Beste trampoline onder de €100,-:

9. Tunturi Funhop Fitness trampoline – 125cm

Tunturi Funhop Fitness trampoline

Nu gaan we over op de echte minitrampolines. Als dit is waar je naar opzoek bent dan is dit de beste trampoline van zijn soort. Deze mini trampoline is te bestellen in een diameter van 125cm en in een diameter van 95cm als je liever een kleiner maatje wilt. 

Waar de andere trampolines voornamelijk voor kinderen bedoeld zijn, is deze trampoline voor zowel jong als oud. Het is namelijk een fitness trampoline. Door te springen blijf je actief en in beweging en versterk je je spieren en je balans.

Deze trampoline is gemaakt van gegalvaniseerd staal, waardoor de trampoline prima buiten kan staan. Je kunt hem natuurlijk ook in huis plaatsen. Het materiaal van deze trampoline bestaat uit weersbestendige gegalvaniseerde stalen buizen, kunststof en schuim. Het maximale draagbare gewicht is 100kg.

Beste trampoline onder de €80,-:

10. Jumpline Mini Trampoline – 96cm

Jumpline Mini Trampoline

Een andere minitrampoline van hoge kwaliteit is dit model van Jumpline. Zowel jong als oud zal plezier hebben op deze trampoline en perfect in vorm blijven. Het is ideaal voor het verbeteren van motorische vaardigheden, gevoel voor evenwicht, spieren en uithoudingsvermogen. De trampoline heeft een doorsnede van 96 cm en het maximale belastbare gewicht is 100kg.

De trampoline beschikt over springmat van hoge kwaliteit, met een dikke stevige laag waterdoorlatend polypropyleen. De beschermrand is gemaakt van PVC.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste trampoline

Wanneer je opzoek gaan naar de beste trampoline voor jouw gezin, zijn er een aantal factoren om te overwegen. Hier volgen de belangrijkste dingen om naar te kijken bij het uitzoeken van de beste trampoline:

– Soort trampoline

Denk als eerst na over wat voor soort trampoline je wilt. Geef je de voorkeur aan een ‘inground’ trampoline, die je moet inbouwen en welke dicht bij de grond staat? Of ben je opzoek naar een hogere trampoline welke wat gemakkelijker op te zetten is? Waar je ook voor kiest, denk altijd aan de veiligheid van je kind. Als je een hogere trampoline kiest, ga er dan altijd voor één met een veiligheidsnet, om er zeker van te zijn dat je kind er niet af kan vallen.

Dan heb je ook nog een derde soort trampoline en dat is de mini trampoline. Deze zijn niet speciaal ontworpen voor kinderen, zoals de andere dat wel zijn. Deze zijn meer populair bij volwassenen. Ze zijn ook niet specifiek voor buiten, maar worden vaak binnen neer gezet. Ze worden meestal gebruikt voor fitness doeleinden.

– Vorm

Er zijn vier geometrische basisontwerpen voor trampolines. Elk heeft zijn eigen sterke punten en verschillende vormen zijn het meest geschikt voor verschillende toepassingen. We bespreken ze hieronder kort:

Rond:

Ronde trampolines zijn de meest populaire vorm en ook de meest voorkomende. Ze worden het meest verkocht voor recreatie in de achtertuin. De vorm vereist minder steunorganen in zijn constructie. Het frame absorbeert gelijk de kracht van een sprong rond de omtrek, zodat het lichter in gewicht kan zijn en toch zijn sterkte kan behouden. De ronde vorm leidt ook de beweging naar het midden van het oppervlak, ongeacht waar op het springdoek de gebruiker springt, en het stuitert minder, wat het veiliger maakt voor jongere of minder ervaren gebruikers. Deze vorm is ook geschikt voor minder gewicht en kracht, dus het is het meest geschikt voor personen met een lichter gewicht en degenen die leren hoe ze de trampoline moeten gebruiken.

Rechthoekig:

Rechthoekig trampolines zijn vaak de beste keuze voor professionals en voor wedstrijden. Deze vorm heeft een hogere veerkracht maar absorbeert meer van de kracht van de springer, dus de landing is zachter. De veren werken onafhankelijk van elkaar om een ​​ingesloten, stabiele start en landing te produceren, ongeacht waar de springer op de mat staat. Rechthoekige modellen zijn duurder om te bouwen, omdat ze meer steunen en bevestigingsmiddelen nodig hebben dan ronde trampolines.

Vierkant:

Er zijn niet over vierkanten modellen te bekennen op de markt. Vierkante trampolines combineren de positieve eigenschappen van zowel ronde als rechthoekige vormen. Een vierkante trampoline heeft een groter springoppervlak dan een ronde trampoline van vergelijkbare grootte en heeft een hogere veerkracht dan de ronde versie. Het biedt echter wel de veiligheid van een ronde trampoline, omdat de vorm de gebruiker naar het midden van de ruimte leidt. Deze vorm neemt ook minder ruimte in beslag dan de rechthoek, dus het is goed voor gebruikers die meer kracht nodig hebben in een klein gebied. De vierkante vorm past goed in kleine ruimtes, met weinig verspild grondoppervlak.

Ovaal:

De ovale trampolines die ik vond hadden een groter bruikbaar oppervlak dan een vergelijkbare ronde trampoline. De gebruiker heeft een breder springoppervlak van de ene naar de andere kant, terwijl de zelfcentrerende eigenschap van de ronde trampoline behouden blijft. Zoals bij alle grote trampolines, kost het extra inspanning om een ​​grote bounce te krijgen met de ovale units.

– Afmetingen

De afmetingen zijn natuurlijk ook belangrijk om naar te kijken. Trampolines zijn er in veel verschillende afmetingen, zoals je in de lijst hierboven ook al kunt zien. Wil jij een hele grote trampoline of ben je al tevreden met een wat kleinere? Voor welk formaat je het beste kunt gaan ligt aan je voorkeuren, de leeftijd van je kind / kinderen en hoe groot je tuin is. Ook je budget speelt mee, aangezien grotere trampolines vaak duurder zijn. Neem even goed de tijd om hier over na te denken.

– Gewichtslimieten

Let ook altijd op de gewichtslimieten. Elke trampoline heeft een maximaal belastbaar gewicht en deze kunnen enorm variëren van trampoline tot trampoline. Het is dus altijd belangrijk om hier goed naar te kijken. Deze gewichtslimieten zijn belangrijk om je aan te houden, voor de veiligheid van de gebruikers. Denk er hierbij ook over na of je één of meerdere personen tegelijk op de trampoline wilt laten springen.

beste trampoline

– Frameconstructie

De frameconstructie van de trampoline moet stevig gebouwd. Alle trampolines in onze lijst hebben een sterke frameconstructie en zijn daardoor zeer veilig in gebruik. Houdt je wel aan de gewichtslimiet om de trampoline veilig te blijven gebruiken. Fabrikanten gebruiken stalen buizen bij het bouwen van trampolineframes. 

Deze frames zijn over het algemeen gemaakt van metalen die duurzaam zijn en niet roesten. Gegalvaniseerd staal en gepoedercoat gegalvaniseerd staal wordt vaak gebruikt in de bouw om roest te elimineren en een lange levensduur te bieden.

– Veren

De dikte van het metaal, de lengte van de veren en het aantal gebruikte veren spelen allemaal een rol bij het stuiteren van een trampoline. Alle modellen die we in deze lijst hebben opgenomen, hebben veren van zwaar roestbestendig gegalvaniseerd staal. Het aantal gebruikte veren varieerde door zowel de stijl als de fabrikant. Een hoger aantal veren zorgt voor een hogere sprong. Bovendien zorgt een langere veerlengte ook voor meer veerkracht.

– Beschermingsrand

Het is ook belangrijk dat de trampoline voorzien is van een goede beschermingsrand. Dit zorgt er immers voor dat onze voeten niet in contact komen met de veren. De meeste merken hebben beschermranden gemaakt van duurzame en soepele materialen. De beschermrand beschermt de gebruiker in de eerste plaats tegen vallen op de trampolineveren. 

Ze zijn gemaakt van schuim met een hoge dichtheid en bedekt met UV-bestendig vinyl of polyester. Ze kunnen verschillende kleuren hebben.

– Prijzen

Prijzen zijn voor veel mensen ook een belangrijke factor om naar te kijken. Niet elke trampoline past in elk budget. Het is daarom eerst belangrijk om te kijken naar je budget en vervolgens een trampoline uit te kiezen die daarbinnen valt. Om je te helpen hebben wij de beste trampoline in elke prijsklasse opgezocht. 

Over het algemeen geldt vaak: hoe groter de trampoline hoe duurder deze wordt. Als je een kleiner budget hebt kun je daarom het beste kijken naar de wat kleinere maten.

– Klanten beoordelingen

En last but not least: de klanten beoordelingen. Wanneer je opzoek gaat naar de beste trampoline, kunnen klanten beoordelingen een zeer waardevol hulpmiddel zijn. Door beoordelingen te lezen van klanten die de trampoline al hebben gekocht en gebruiken, kun je snel achter de kwaliteit komen. Als klanten tevreden zijn is dat natuurlijk veel geruststellender dan wanneer klanten klagen over het product. 

Door de beoordelingen dor te lezen kun je achter de voor- en eventueel nadelen van een trampoline kopen, wat handig is als je de beste trampoline eruit probeer te pikken. Lees daarom altijd meerdere reviews door en kijk welke punten terug blijven komen. Deze kun je waarschijnlijk als waarheid aannemen.

In onze zoektocht naar de beste trampoline hebben we ook goed gekeken naar de feedback van klanten. Mede hierdoor is onze lijst ontstaan. We hebben enkel trampolines met hoge beoordelingen opgenomen in onze lijst. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat je geen miskoop doet, voor welke optie je ook gaat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *