beste thermometer 2021

Beste thermometer o.b.v. reviews: Top 5!

Een onmisbare toevoeging aan je medicijnkastje is de beste thermometer. Of het nu gaat om koorts meten of de gezondheid van je kinderen in de gaten houden, een thermometer is essentieel.

Er zijn twee belangrijke types: digitale stick en infrarood thermometers. De digitale stick varianten, betrouwbaar en betaalbaar, maken direct contact met het lichaam en zijn geschikt voor alle leeftijden. Aan de andere kant bieden infrarood thermometers directe resultaten zonder fysiek contact, ideaal voor kinderen, maar minder geschikt voor pasgeborenen. Ze hebben vaak meer functies, maar zijn duurder.

We hebben vijf top thermometers vergeleken op prijs, functies, snelheid en nauwkeurigheid. Ontdek snel welke thermometer het beste bij jouw behoeften past en maak je leven gemakkelijker en zorgelozer!

5x de beste thermometers

We zijn opzoek gegaan naar de beste thermometer en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, het gebruikersgemak, verschillende soorte thermometers en verschillende budgetten. 

Bekijk de afbeeldingen, lees de korte omschrijvingen, bestudeer eventueel de beoordelingen en kies op basis daarvan de beste thermometer voor jou uit!

De beste oorthermometer:

1. Braun IRT 6520 ThermoScan 7 – Oorthermometer

Als je op zoek bent naar een uiterst nauwkeurige thermometer, dan is de Braun ThermoScan 7 IRT 6520 wellicht de beste keuze voor jou. Deze oorthermometer maakt gebruik van Age-Precision technologie, waardoor je kinderkoorts zeer nauwkeurig gemeten wordt op basis van leeftijd. De voorverwarmde tip verhoogt de meetnauwkeurigheid nog meer.

Met het handige ExacTemp-hulpsysteem geeft de thermometer licht- en geluidssignalen om aan te geven dat de punt zich op de juiste positie bevindt en de meting accuraat is. Hiermee voorkom je onjuiste metingen. Daarnaast beschikt deze thermometer over een display met nachtverlichting en slaat hij de laatste negen metingen op voor je gemak. Zo kun je altijd eenvoudig de voorgaande metingen terugzien. Kortom, met de Braun ThermoScan 7 IRT 6520 heb je een betrouwbare en handige thermometer in huis.

De beste voorhoofd thermometer:

2. Bintoi® XE200 Thermometer voorhoofd

De Bintoi® XE200 is een geavanceerde voorhoofdthermometer waarmee je eenvoudig en uiterst nauwkeurig de temperatuur kunt meten vanaf een afstand van 0-3 cm. Met een hoogwaardige precisie sensor en de nieuwste slimme chip ben je verzekerd van snelle, betrouwbare en accurate metingen.

Deze thermometer is perfect voor kinderen die liever geen objecten in hun oor houden. Je kunt de temperatuur meten zonder je kindje wakker te maken, dankzij de stille modus die geen storende geluidjes maakt tijdens het meten. Bovendien heeft de thermometer een helder scherm voor gebruik in het donker.

Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen is deze thermometer zeer handig. Het hygiënische design zorgt ervoor dat je het apparaat niet achteraf hoeft te steriliseren, waardoor je tijd bespaart.

De Bintoi® XE200 heeft twee standen: voorhoofd- en oppervlaktemodus. Naast lichaamstemperatuur kun je ook de temperatuur van kamers, vloeistoffen en voorwerpen meten. Je hebt de keuze tussen graden Celsius en Fahrenheit voor je gemak. Met deze veelzijdige en gebruiksvriendelijke thermometer heb je alles onder controle.

De beste voorhoofd- en oorthermometer:

3. Topylife® X100 – Voorhoofd en oorthermometer 

De Topylife X-100 thermometer is een geavanceerd en veelzijdig apparaatje dat zowel een digitale oorthermometer als een contactloze voorhoofdthermometer in één combineert. Met deze betrouwbare koortsthermometer kun je snel en nauwkeurig je lichaamstemperatuur meten, dankzij de nieuwste meettechnologie die zorgt voor een precieze meting op elk gewenst moment.

Binnen slechts 1 seconde geeft de thermometer al resultaat en met een nauwkeurigheid van 0,2°C. Het geluidssignaal bij metingen geeft direct aan of je temperatuur binnen het normale bereik valt, zonder dat je naar het display hoeft te kijken. Je kunt kiezen tussen metingen in °C en °F.

Naast het meten van de lichaamstemperatuur, is de Topylife X-100 thermometer ook geschikt voor het meten van andere temperaturen buiten het menselijk lichaam. Of het nu gaat om kamertemperatuur, voedsel, dranken of andere voorwerpen en vloeistoffen in huis, deze thermometer kan het allemaal aan.

Het handige design omvat een verlicht display voor eenvoudig aflezen in het donker en een ergonomische handgreep voor comfortabele metingen. De thermometer wordt geleverd met een veilig opbergdoosje, 20 oorthermometer beschermkapjes en 2 AAA-batterijen, klaar voor gebruik. Met de Topylife X-100 thermometer heb je een betrouwbaar en handig meetinstrument in handen voor allerlei situaties.

De beste budget thermometer:

4. Dikang Voorhoofdthermometer

Met de betaalbare Dikang infrarood thermometer heb je altijd een betrouwbare, snelle en pijnloze meting van de lichaamstemperatuur binnen handbereik. Deze voorhoofdthermometer werkt contactloos en is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Binnen slechts een seconde meet je de temperatuur en kun je direct zien of er sprake is van koorts, dankzij het duidelijke LCD Display.

Het handige ontwerp stelt je in staat om de thermometer op ongeveer 3 centimeter van het voorhoofd te houden, zonder dat fysiek contact nodig is. Ideaal voor een snelle en hygiënische meting. Bovendien is deze thermometer ook geschikt voor gebruik in de medische sector, met verschillende behaalde certificaten die zijn betrouwbaarheid bevestigen.

Met een mogelijke temperatuurafwijking van slechts 0,2 graden is deze thermometer zeer nauwkeurig. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de thermometer ten minste 15 minuten aan de omgevingstemperatuur moet wennen buiten de verpakking voor optimale precisie. De thermometer vereist twee AAA-batterijen (niet inbegrepen) voor gebruik.

De Dikang thermometer beschikt over twee handige standen: de “Body” modus voor het testen op mensen en de “Surface” modus voor het meten van omgevingstemperaturen of vloeistoffen, zoals melk en water. Met deze veelzijdige en nauwkeurige infrarood thermometer heb je een waardevol hulpmiddel voor allerlei situaties.

De beste digitale stick thermometer:

5. Braun PRT1000 – Lichaamsthermometer

Met de Braun digitale stick thermometer meet je snel en nauwkeurig je lichaamstemperatuur. Deze gebruiksvriendelijke thermometer is perfect voor baby’s, kinderen en volwassenen. Het compacte formaat maakt hem handig om overal mee naartoe te nemen. Binnen slechts 10 seconden verschijnt het meetresultaat duidelijk op de display.

De zachte en buigzame punt van deze thermometer is ideaal voor baby’s en kinderen, waardoor het meten van hun temperatuur comfortabel en gemakkelijk is. Bovendien is deze thermometer BPA-vrij en waterbestendig, waardoor je hem met een gerust hart kunt gebruiken.

Met de Braun digitale stick thermometer heb je een betrouwbaar hulpmiddel voor het meten van temperatuur, waar je ook bent. Zorgeloos en nauwkeurig meten, altijd binnen handbereik!

Waarop te letten bij het kiezen van de beste thermometer voor jou

De beste thermometer voor jou hangt natuurlijk af van hoe je de temperatuur het liefst opneemt. Het wordt aanbevolen om rectale metingen voor baby’s jonger dan 3 maanden te doen. Dit is de meest nauwkeurige methode voor kinderen tot 3 jaar.

Oudere kinderen en volwassenen geven misschien de voorkeur aan oor- of voorhoofdmetingen, hoewel ze ook goede metingen kunnen krijgen van standaard digitale-stick-thermometers die de temperatuur oraal opnemen.

Let op de volgende factoren bij het uitkiezen van de beste thermometer voor jou en je gezin:

– Meetmethode

Het eerste waar je op moet letten bij het kiezen van de beste thermometer is de meetmethode. Er zijn verschillende soorten thermometers op de markt, zoals oorthermometers, voorhoofdthermometers, orale thermometers en rectale thermometers. Elke meetmethode heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van het gebruik en de leeftijdsgroep. Oorthermometers zijn bijvoorbeeld handig en snel voor volwassenen en oudere kinderen, terwijl voorhoofdthermometers comfortabel en veilig zijn voor baby’s. Kies een meetmethode die het meest geschikt is voor jou en je gezin.

– Nauwkeurigheid

De nauwkeurigheid van de thermometer is van cruciaal belang om betrouwbare metingen te krijgen. Een thermometer met een hoge nauwkeurigheid zorgt ervoor dat je een precieze temperatuurmeting krijgt. Controleer de specificaties en recensies om te zien of de thermometer een hoge nauwkeurigheid heeft, bij voorkeur binnen 0,2 graden Celsius.

– Snelheid

Voor drukke gezinnen en ongeduldige kinderen is de snelheid van de thermometer belangrijk. Sommige thermometers geven binnen enkele seconden resultaten, terwijl andere langer nodig hebben. Kies voor een thermometer die snel en efficiënt is, zodat je snel de temperatuur kunt meten zonder veel gedoe.

– Gebruiksgemak

Een thermometer moet gemakkelijk te gebruiken zijn, vooral in situaties waarin je snel een meting wilt doen, zoals bij zieke kinderen. Let op het ontwerp, de bediening en het display van de thermometer. Een duidelijk en intuïtief display maakt het aflezen van de temperatuur eenvoudiger.

– Leeftijdsgroep

Houd rekening met de leeftijdsgroep waarvoor je de thermometer wilt gebruiken. Sommige thermometers zijn specifiek ontworpen voor baby’s, kinderen of volwassenen. Baby’s hebben vaak een voorhoofdthermometer nodig vanwege de veiligheid en het comfort, terwijl oudere kinderen en volwassenen mogelijk de voorkeur geven aan een oorthermometer. Zorg ervoor dat de thermometer geschikt is voor de leeftijdsgroep waarvoor je hem wilt gebruiken.

– Extra functies

Sommige thermometers hebben extra functies die handig kunnen zijn, afhankelijk van je behoeften. Deze functies kunnen onder meer geheugenopslag voor vorige metingen, koortsalarmen, stille modus, achtergrondverlichting of automatische uitschakeling zijn. Overweeg welke extra functies voor jou belangrijk zijn en bijdragen aan het gebruiksgemak van de thermometer.

– Hygiëne

Bij het meten van de lichaamstemperatuur is hygiëne belangrijk, vooral bij regelmatig gebruik voor meerdere personen. Let op het ontwerp van de thermometer en hoe gemakkelijk het is om de punt of het oppervlak schoon te maken en te desinfecteren. Sommige thermometers hebben wegwerpkapjes of covers om kruisbesmetting te voorkomen.

– Certificering en normen

Controleer of de thermometer voldoet aan de vereiste certificeringen en normen voor medisch gebruik. Dit is vooral belangrijk als je de thermometer wilt gebruiken voor professionele doeleinden of in de medische sector.

Door deze belangrijke punten in overweging te nemen, kun je de beste thermometer kiezen die past bij jouw behoeften en die zorgt voor nauwkeurige, betrouwbare en gemakkelijke temperatuurmetingen voor jou en je gezin.

Veelgestelde vragen over thermometers

Hopelijk heb je de beste thermometer gevonden. Hieronder hebben we nog wat van de meestgestelde vragen beantwoord. 

– Is het belangrijk om een thermometer in huis te hebben?

Ja zeker. Het is zeer belangrijk om altijd een thermometer in huis te hebben. Met een thermometer detecteer je koorts oprijd waardoor je eventueel stappen kunt ondernemen. Een betrouwbare thermometer bij de hand hebben kan vooral nu extra gemoedsrust bieden terwijl de pandemie van het coronavirus voortduurt, aangezien koorts een mogelijk symptoom is van een SARS-CoV-2-infectie. Een betrouwbare thermometer is ook handig voor elke andere keer dat je niet zeker weet of jij of je kind koorts heeft. Maar net als bij een reservewiel of een zaklamp, realiseer je je soms pas hoe hard je een betrouwbare nodig hebt als het te laat is.

– Wat voor soorten thermometers zijn er

Er zijn verschillende soorten thermometers beschikbaar voor het meten van de lichaamstemperatuur. Met de opkomst van digitale technologie zijn kwikthermometers verouderd en hebben plaatsgemaakt voor moderne, gebruiksvriendelijke digitale thermometers. Deze digitale modellen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en formaten, waarbij het belangrijkste doel is om een ​​thermometer te vinden die nauwkeurige en consistente metingen biedt met minimaal ongemak.

Traditionele orale/rectale/okselthermometers waren lange tijd populair om thuis de temperatuur op te nemen. Echter, voorhoofd- en oorthermometers worden steeds populairder vanwege hun snelheid en gebruiksgemak, vooral bij kinderen. Oor- en voorhoofd-infraroodthermometers kunnen zowel op de huid als contactloos worden gebruikt en bieden nauwkeurige metingen om koorts goed te kunnen volgen.

Bij baby’s tot 3 maanden wordt vaak de rectale thermometer aanbevolen, terwijl het oraal gebruiken van een staafthermometer vaak lastig is voor de meeste peuters en kleuters.

Voorhoofd- en oorthermometers meten de temperatuur op basis van de warmte die wordt uitgestraald door de temporale slagader (voorhoofd) of het trommelvlies (oor). Hoewel deze thermometers iets duurder kunnen zijn dan eenvoudigere modellen, zijn ze de investering waard als snelheid en comfort belangrijke factoren zijn bij het kiezen van de beste thermometer voor jou en je gezin.

– Welke thermometer is het beste voor een baby?

Tot je kindje 3 maanden oud is, kan je het beste een rectale thermometer gebruiken. Deze zijn in deze levensfase het meest betrouwbaar. Daarna is ook de oorthermometer of voorhoofdthermometer mogelijk.

– Zijn contactloze thermometers even betrouwbaar?

Ja, contactloze voorhoofdthermometers van goede kwaliteit zijn even betrouwbaar als andere soorten thermometers. De vraag naar contactloze thermometers is het afgelopen jaar explosief gestegen. 

Nu er een pandemie van een zeer overdraagbaar respiratoir virus aan de gang is en er beperkingen gelden, is het idee van een niet-aanraakthermometer bijzonder aantrekkelijk, net als het idee om de temperatuur van een slapend kind te meten zonder het te storen. Hoewel de technologie nog vrij nieuw is, wordt deze op grote schaal toegepast in klinische, commerciële en huishoudelijke omgevingen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *