beste thermometer 2021

Beste thermometer 2023: Top 5!

Het hebben van de beste thermometer in je medicijnkastje is een must. Het laat je meteen weten of dat warme gevoel dat je hebt koorts is, of dat je kind thuis moet blijven van school of naar de eerste hulp moet.

Met de beste thermometer meet je snel, nauwkeurig en gemakkelijk de temperatuur van iedereen in huis. Er zijn twee hoofdcategorieën: digitale stick en infrarood. Een thermometer met een digitale stick is waarschijnlijk wat er de afgelopen tien jaar achter in je medicijnkastje is opgeborgen. Het maakt fysiek contact met het lichaam en kan temperaturen van de mond (oraal), de oksel (oksel) of de anus (rectaal) opnemen.

Digitale thermometers met een staafje zijn langzamer in het meten van de temperatuur dan hun infrarood-tegenhangers en hebben minder functies, maar ze zijn vaak net ietsje nauwkeurig, betaalbaar en geschikt voor alle leeftijden.

Infraroodthermometers meten de warmte die je lichaam afgeeft, meestal via het voorhoofd of oor, door infraroodlicht te lezen. Deze geven vrijwel onmiddellijk resultaten en zijn comfortabeler voor jonge kinderen, hoewel niet aanbevolen voor pasgeborenen. (Metingen van een rectale thermometer kunnen iets betrouwbaarder zijn en bij baby’s zijn betrouwbare metingen van cruciaal belang.) Infraroodthermometers hebben meestal meer functies dan modellen met digitale sticks, wat betekent dat ze meestal ook duurder zijn.

We hebben prijzen, functies, snelheid en nauwkeurigheid vergeleken om de beste thermometer te vinden. Hier zijn 5 toppers uitgekomen. Lees gauw veder om de beste thermometer voor jou te ontdekken!

Beste thermometer 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste thermometer en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, het gebruikersgemak, verschillende soorte thermometers en verschillende budgetten. 

Bekijk de afbeeldingen, lees de korte omschrijvingen, bestudeer eventueel de beoordelingen en kies op basis daarvan de beste thermometer voor jou uit!

De beste oorthermometer:

1. Braun IRT 6520 ThermoScan 7 – Oorthermometer

Als je opzoek bent naar een zeer precieze thermometer dan is dit misschien wel de beste thermometer voor jou. De Braun ThermoScan 7 IRT 6520 is een oorthermometer met Age-Precision technologie. Dit betekent dat de thermometer een leeftijdsafhankelijke koortsindicator geeft, waarmee het meten van de lichaamstemperatuur van je kind zeer nauwkeurig is. Dankzij de voorverwarmde tip wordt de meetnauwkeurigheid verhoogd.

Bovendien bevestigt het ExacTemp-hulpsysteem door middel van een licht- en geluidssignaal dat de punt zich op de juiste positie bevindt en dat er een nauwkeurige meting is verricht. Op deze manier voorkom je dat je de thermometer niet helemaal juist in het oor hebt zitten. Verder heeft deze thermometer een display met nachtverlichting en worden de laatste negen metingen opgeslagen, zodat je deze kunt terugzien.

De beste voorhoofd thermometer:

2. Bintoi® XE200 Thermometer voorhoofd

Bintoi® XE200 - Thermometer voorhoofd

De Bintoi® XE200 is een voorhoofd thermometer. Met deze thermometer kun je vanaf een afstand (0-3 cm) op een eenvoudige en zeer accurate manier de temperatuur meten.  De voorhoofdthermometer bezit een hoge precisie sensor en de recentste slimme chip die een nauwkeurige, snelle en betrouwbare meting verzekeren.

De thermometer is extra fijn voor kinderen die niet van voorwerpen in hun oor houden. Je hoeft je kindje niet eens wakker te maken voor het meten van koorts. De thermometer beschikt ook over een stille modus waardoor je geen geluidjes hoort tijdens het meten. Ook heeft de thermometer een helder scherm in het donker.

Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen is deze thermometer erg handig. Dankzij het hygiënische design hoef je het apparaat achteraf niet meer te steriliseren. Dit scheelt je dus ook nog eens tijd.

De thermometer beschikt over 2 standen: voorhoofd- en oppervlakte-modus. Het kan dus niet alleen het lichaamstemperatuur meten, maar ook de temperatuur van de kamer, vloeistoffen en voorwerpen. Je kan kiezen tussen graden Celsius of graden Fahrenheit.

De beste voorhoofd- en oorthermometer:

3. Topylife® X100 – Voorhoofd en oorthermometer 

Topylife® X100 – thermometer – Voorhoofd en oorthermometer

Dit nauwkeurige en gebruiksvriendelijke apparaatje is een digitale oorthermometer en voorhoofd thermometer (contactloos) in één. De Topylife thermometer geeft een betrouwbare meting van de lichaamstemperatuur met een betrouwbare koortsthermometer. Dit merkt maakt gebruik van de nieuwste meettechnologie, waardoor je verzekerd bent van een adequate en precieze meting van je lichaamstemperatuur op ieder gewenst moment.

De snelle thermometer geeft al binnen 1 seconde resultaat en is nauwkeurig tot op 0,2°C. Metingen worden vergezeld van geluid, zo weet je zonder het display af te lezen direct of je temperatuur zich binnen of buiten het normale bereik van de lichaamstemperatuur bevindt. De metingen zijn mogelijk in °C en °F.

Naast het meten van de lichaamstemperatuur, kan de Topylife X-100 thermometer ook gebruik worden van het meten van andere temperaturen, buiten het menselijk lichaam. Hierbij kun je denken aan de kamertemperatuur in je woonkamer of de temperatuur van je eten, drinken en alle soorten voorwerpen en vloeistoffen in en om het huis.

Verder heeft deze thermometer een handig design. Het heeft een verlicht display (handig voor aflezen in het donker) en een handgreep die zo gevormd is, dat de thermometer fijn in de hand ligt tijdens het uitvoeren van een temperatuurmeting.

De infrarood koortsthermometer wordt geleverd met een veilig opbergdoosje, 20 oorthermometer beschermkapjes en 2 AAA formaat batterijen.

De beste budget thermometer:

4. Dikang Voorhoofdthermometer

Dikang - Voorhoofdthermometer

Met deze zeer voordelig geprijsde infrarood thermometer van Dikang heb je altijd een betrouwbare, snelle en pijnloze meting van de lichaamstemperatuur. Deze infrarood voorhoofd thermometer is geschikt voor volwassen en kinderen. Binnen een seconden meet die je de temperatuur en kunt je zien of je koorts hebt. De lichaamstemperatuur zal tevoorschijn komen op het LCD Display. Je kunt de thermometer ongeveer 3 centimeter van het voorhoofd houden en hoeft deze dus niet aan te raken.

Ook is deze thermometer geschikt voor in de medische sector. De thermometer heeft hier verschillende certificaten voor behaald. Met een mogelijke temperatuur afwijking van 0,2 graden is deze thermometer erg accuraat. LET OP: Dit geldt wel alleen wanneer de thermometer al minimaal 15 minuten aan de omgevingstempratuur is gewend buiten de verpakking. De thermometer moet worden voorzien van twee AAA batterijen. (Deze zijn niet inbegrepen)

Deze thermometer beschikt over 2 standen. De “Body” modus is voor testen op mensen. De “Surface” modus is om de temperatuur van de omgeving of vloeistoffen te meten, zoals melk, water, enz.

De beste digitale stick thermometer:

5. Braun PRT1000 – Lichaamsthermometer

Braun PRT1000 - Lichaamsthermometer

Met deze eenvoudige thermometer van Braun meet je snel en nauwkeurig je lichaamstemperatuur op. De digitale stick is gebruiksvriendelijk en ideaal voor zowel baby’s, kinderen als volwassenen. Dankzij het kleine formaat is deze thermometer overal handig mee naartoe te nemen. Binnen 10 seconde zie je het meetresultaat op de display. De punt van deze thermometer is zacht en buigzaam, wat ideaal is voor baby’s en kinderen. Verder is deze thermometer BPA vrij en waterbestendig.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste thermometer voor jou

De beste thermometer voor jou hangt natuurlijk af van hoe je de temperatuur het liefst opneemt. Het wordt aanbevolen om rectale metingen voor baby’s jonger dan 3 maanden te doen. Dit is de meest nauwkeurige methode voor kinderen tot 3 jaar.

Oudere kinderen en volwassenen geven misschien de voorkeur aan oor- of voorhoofdmetingen, hoewel ze ook goede metingen kunnen krijgen van standaard digitale-stick-thermometers die de temperatuur oraal opnemen.

Let op de volgende factoren bij het uitkiezen van de beste thermometer voor jou en je gezin:

– Soort thermometer

Het eerste om over na te denken is het soort thermometer dat je wilt aanschaffen. Welke methode vind jij het fijnste om temperaturen op te meten? Als je een pasgeboren baby hebt – of als je op zoek bent naar een goedkope optie voor de volwassenen in je huis – zou een digitale stickthermometer die kan worden gebruikt voor orale, rectale of okselmetingen voldoende zijn.

Als je peuters of kinderen hebt die niet houden van temperatuursmetingen, is een voorhoofd, oor of dual-mode apparaat waarschijnlijk de beste thermometer. Deze zijn het meest makkelijk in gebruik. Met voorhoofd thermometer kun je zelf contactloos de temperatuur meten, waardoor je dit al kunt doen terwijl je kindje slaapt. Vaak hebben dit soort thermometers ook extra functies, zoals het opslaan van vorige metingen. Ook kunnen ze vaak gebruikt worden voor het meten van andere zaken naast het lichaam, zoals de kamertemperatuur of de temperatuur van bijvoorbeeld een fles warme melk.

– Weergaveopties

Zoek bij voorkeur naar thermometers met grote, gemakkelijk af te lezen digitale displays. Een achtergrondverlichting is ook handig als je ‘s nachts in donkere slaapkamers de temperatuur opneemt.

– Koortswaarschuwingen

Veel van de apparaten die we hebben beoordeeld, hebben kleurgecodeerde (meestal rode, gele of groene) displays om aan te geven dat je koorts hebt of dat je kind koorts heeft. Dit helpt je snel en gemakkelijk verhoogde temperaturen te identificeren.

– Stille modus

Op een aantal geavanceerde apparaten kun je piepjes en waarschuwingen dempen, wat handig is als je te maken hebt met zieke, chagrijnige of slapende kinderen die mogelijk last hebben van onnodig geluid.

– Geheugenopslag

De meeste digitale thermometers behouden ten minste één recente meting – een handige optie als je koorts in de loop van de tijd wilt volgen. Sommige geavanceerde modellen zoals nummer 1 in de “Beste thermometer top 5” onthouden maarliefst de 9 laatste metingen.

– Budget

Ten slotte hangt je keuze waarschijnlijk af van hoeveel je wilt uitgeven aan een thermometer. Infraroodthermometers met meer functies zijn wat duurder dan de standaard digitale stick-versie.

– Klanten beoordelingen

Om de beste thermometer voor jou te vinden, zijn klanten beoordelingen een zeer handig hulpmiddel. Klanten zijn vaak goud eerlijk over wat ze van een product vinden en ze zullen je precies vertellen of de koop het waard is of niet. Om deze reden hechten veel mensen meer waarde aan klanten reviews dan aan de informatie van fabrikanten (die natuurijk altijd positief over hun eigen producten praten). 

Het is dan ook altijd slim om klanten beoordelingen te lezen voordat je zomaar een product aanschaft. Helemaal als je twijfel tussen twee of meer producten kunnen klanten beoordelingen de doorslag geven. Je kunt er namelijk zeker van zijn dat een product met voornamelijk positieve beoordelingen beter is dan een product met voornamelijk negatieve beoordelingen en klachten.

Als je klanten beoordelingen gebruikt om je te helpen bij je koop beslissing, zorg er dan voor dat je dit wel op de goede manier doet. Lees niet één of twee beoordelingen om je beslissing daaruit te halen. Als van de 100 klanten beoordelingen, één of twee klanten negatief zijn en de rest positief, fixeer je dan niet op de negatieve beoordelingen. Lees altijd meerdere beoordelingen door om een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen van de kwaliteit van een product.

Wij hebben deze stap ook al voor je uitgevoerd door enkel thermometers met hoge beoordelingen op te nemen in onze lijst. Zoals je kunt zien hebben alle thermometers ook ontzettend veel beoordelingen, wat altijd een goede indicatie is.

Veelgestelde vragen over thermometers

– Is het belangrijk om een thermometer in huis te hebben?

Ja zeker. Het is zeer belangrijk om altijd een thermometer in huis te hebben. Met een thermometer detecteer je koorts oprijd waardoor je eventueel stappen kunt ondernemen. Een betrouwbare thermometer bij de hand hebben kan vooral nu extra gemoedsrust bieden terwijl de pandemie van het coronavirus voortduurt, aangezien koorts een mogelijk symptoom is van een SARS-CoV-2-infectie. Een betrouwbare thermometer is ook handig voor elke andere keer dat je niet zeker weet of jij of je kind koorts heeft. Maar net als bij een reservewiel of een zaklamp, realiseer je je soms pas hoe hard je een betrouwbare nodig hebt als het te laat is.

– Wat voor soorten thermometers zijn er

Er zijn verschillende soorten thermometers. Digitale thermometers hebben de moeilijk leesbare kwikthermometers (van terug in de tijd) overbodig gemaakt. Digitale modellen zijn er in verschillende soorten en formaten – de sleutel is om een ​​gebruiksvriendelijke thermometer te vinden die nauwkeurige en consistente metingen biedt met zo min mogelijk ongemak.

Terwijl traditionele orale/rectale/okselthermometers lange tijd de meest populaire thermometers waren om thuis de temperatuur op te nemen, zijn voorhoofd- en oorthermometers over het algemeen sneller en gemakkelijker te gebruiken, vooral bij kinderen. Vandaar dat deze nu toenemen in populariteit.

Voor baby’s tot 3 maanden wordt de rectale thermometer aanbevolen. Het oraal gebruiken van een stokthermometer is echter vaak lastig voor de meeste peuters en kleuters, dus voor hen is dit vaak niet de voorkeur.

Oor- en voorhoofd-infraroodthermometers, kunnen zowel op de huid als contactloos worden gebruikt. Ze zijn nauwkeurig genoeg om koorts goed te volgen en zijn over het algemeen gemakkelijker te gebruiken dan staafthermometers. Deze thermometers zijn meestal iets duurder dan eenvoudigere orale/rectale/okselmodellen, maar ze zijn de investering waard als snelheid en comfort topprioriteit zijn. Voorhoofd- en oorthermometers meten beide de temperatuur op basis van de warmte die wordt uitgestraald door de temporale slagader (voorhoofd) of het trommelvlies (oor).

– Welke thermometer is het beste voor een baby?

Tot je kindje 3 maanden oud is, kan je het beste een rectale thermometer gebruiken. Deze zijn in deze levensfase het meest betrouwbaar. Daarna is ook de oorthermometer of voorhoofdthermometer mogelijk.

– Zijn contactloze thermometers even betrouwbaar?

Ja, contactloze voorhoofdthermometers van goede kwaliteit zijn even betrouwbaar als andere soorten thermometers. De vraag naar contactloze thermometers is het afgelopen jaar explosief gestegen. 

Nu er een pandemie van een zeer overdraagbaar respiratoir virus aan de gang is en er beperkingen gelden, is het idee van een niet-aanraakthermometer bijzonder aantrekkelijk, net als het idee om de temperatuur van een slapend kind te meten zonder het te storen. Hoewel de technologie nog vrij nieuw is, wordt deze op grote schaal toegepast in klinische, commerciële en huishoudelijke omgevingen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *