beste teunbloemolie capsules

Beste teunisbloemolie capsules: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste teunisbloemolie capsules? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Teunisbloemolie wordt gewonnen uit de zaden van de bloemen van een plant afkomstig uit Noord-Amerika en is rijk aan gamma-linoleenzuur (GLA) en omega-6-vetzuren die in plantaardige oliën voorkomen. GLA wordt in het lichaam omgezet in prostaglandinen (een hormoonachtige stof) en wordt gebruikt voor algemene gezondheidsvoordelen.

Het heeft geweldige voordelen voor je huid. Het zorgt ervoor dat de huid de juiste en belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt, waardoor de elasticiteit van de huid verhoogd wordt en de talgproductie gestimuleerd. Het hydrateert de huid optimaal en kan ook verlichting bieden bij acne, eczeem en psoriasis.

Ook is het een van de beste supplementen om de symptomen van de menstruatie en de overgang te verminderen. Verderop in dit artikel gaan we dieper in op de verschillende voordelen van teunisbloemolie supplementen.

Niet elk supplement is echter van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen voordat je zomaar wat aanschaft. Om je te helpen bij het vinden van de beste teunisbloemolie capsules, hebben we de hele markt afgespeurd. Hier zijn 5 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste teunisbloemolie voor jou te ontdekken!

Beste teunisbloemolie capsules – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste teunisbloemolie capsules en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten, prijzen en meer.

Bekijk de verschillende opties en lees de beschrijvingen door om de beste teunisbloemolie capsules voor jou te vinden. Door op de buttons onder de tekstjes te klikken kom je op de productpagina terecht waar je meer informatie kunt vinden over o.a. de prijzen en waar je de supplementen kunt aanschaffen.

1. Golden Naturals Teunisbloemolie

Golden Naturals Teunisbloemolie

Als je opzoek bent naar de beste teunisbloemolie capsules, dan is dit supplement een van de beste keuzes om voor te gaan. Teunisbloemolie ondersteunt een normale menstruatiecyclus en is goed voor de verzorging van de huid van binnenuit. Het draagt daarnaast bij aan het behoud van een evenwichtige immuunrespons. Daarnaast bevat het vitamine B6 dat bijdraagt aan de activiteit van hormonen.

Golden Naturals Teunisbloemolie 1300mg is een voedingssupplement met gammalinoleenzuur (GLA) uit teunisbloemolie. Dit omega 6-vetzuur komt nauwelijks in voeding voor; het wordt in het lichaam gevormd uit (cis)linolzuur (aanwezig in plantaardige oliën). Vaak vindt deze omzetting in beperkte mate plaats, waardoor minder (gunstige) eicosanoïden (lokale hormoonachtige stoffen) worden gevormd.

Factoren die hierbij een rol kunnen spelen zijn een te hoge consumptie van transvetzuren, verzadigde vetten, suiker, alcohol en koolhydraten en een tekort aan essentiële voedingsstoffen, die bij deze omzetting betrokken zijn (magnesium, vitamine B6, niacine, zink, selenium, vitamine C, vitamine E). Daarbij maakt niet iedereen het enzym delta-6-desaturase, dat linolzuur omzet in GLA, in dezelfde mate aan. Om die reden kan het zinvol zijn om dit aan te vullen met een supplement.

Dit supplement is extra krachtig en bevat goed opneembaar GLA 9%. Als startdosis wordt het aangeraden om 2 keer per dag 1 capsule vóór de maaltijd met water in te nemen. Deze aanbevolen hoeveelheid mag ook in één keer worden ingenomen. Indien gewenst kan later worden overgegaan naar een onderhoudsdosering van 1 capsule per dag. Dit supplement is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

2. AOV 710 Teunisbloemolie

AOV 710 Teunisbloemolie

AOV 710 Teunisbloemolie is ook een geweldig supplement om voor te gaan. Dit supplement bevat 1000 mg teunisbloemolie per capsule, wat een krachtige dosis is. Het is belangrijk dat de verhouding tussen de verschillende soorten onverzadigd vet in de voeding in balans is (bijvoorbeeld de balans tussen de omega 3 en omega 6 vetzuren). Het is een geweldig supplement voor de huid, het immuunsysteem en de menstruatiecyclus.

Het bekendste omega 6 vetzuur is linolzuur (LA). Linolzuur komt veel voor in plantaardige oliën zoals zonnebloemolie, maïsolie en sojaolie, maar ook in boter en bak- en braadvetten. Gammalinoleenzuur (GLA) is een omega 6 vetzuur dat afkomstig is uit zaden van de teunisbloem, de borageplant en zwarte bessen. GLA komt in de dagelijkse voeding nauwelijks voor, waardoor het in sommige gevallen handig is om dit extra in te nemen door middel van een supplement.

De flacons zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET). Door te kiezen voor rPET wordt er bijgedragen aan een meer circulaire economie. Hierdoor hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden.

De aanbevolen dosering is 1 keer per dag 1 capsules tijdens of direct na een maaltijd innemen, tenzij anders geadviseerd.

3. NOW Teunisbloemolie 

NOW Teunisbloemolie

Ben je opzoek naar extra sterke capsules? Dan is dit misschien wel de beste teunisbloemolie voor jou. NOW Teunisbloemolie 500mg Softgels is een voedingssupplement met teunisbloemolie dat een natuurlijk bron van GLA is. Bij een dagelijkse inname van 1500 mg teunisbloemolie bevordert het een normale en regelmatige menstruatie. Daarnaast voedt en beschermt het de huid.

Dit supplement is van de hoogste kwaliteit en bevat geen onnodige of schadelijke toevoegingen. Het is dan ook enkel goed voor je gezondheid en zal geen nare bijwerkingen met zich meebrengen. 1 verpakking bevat 60 softgels. De aanbevolen dosering van dit supplement is 3 keer per dag 1 softgel. Neem deze bij voorkeur in tijdens een maaltijd.

4. Lucovitaal Teunisbloemolie

Lucovitaal teunisbloemolie is ook een natuurlijke bron van GLA. Dit supplement bevat met 1500 mg, een hoge dosis teunisbloemolie, welke rijk is aan onverzadigde vetzuren en een natuurlijke bron is van GLA (gamma-linoleenzuur.). Deze meervoudig onverzadigde vetzuren ondersteunen een normale menstruatie en helpen bij wisselende stemmingen en ongemakken voorafgaand en tijdens de menstruatie.

Daarnaast voedt Teunisbloemolie de huid van binnenuit en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid voor het behoud van een gezonde huid. De aanbevolen dosering is 1 keer per dag 1 capsule met water innemen.

5. Purasana Teunisbloem + Bernagie Capsules

Als je opzoek bent naar een supplement voor een positieve invloed op vrouwelijke hormonen, dan is teunisbloemolie een geweldige keuze. Er is echter nog een supplement wat kan helpen, namelijk bernagje. Purasana Teunisbloem + Bernagie Capsules is een voedingssupplement op basis van twee geweldige ingrediënten.

Teunisbloemolie bevat de omega 6 vetzuren linolzuur en gamma linoleenzuur (GLA). De meervoudig onverzadigde vetzuren hebben een positief effect op de vrouwelijke hormonen en ondersteunt daarom de normale menstruatiecyclus en een normale hormoonhuishouding (vanaf 3000 mcg per dag). Ook verzorgt teunisbloemolie de huid van binnenuit.

Bernagie olie (ook bekend als Borage of Komkommerkruid) heeft net als teunisbloemolie een hoog gehalte aan GLA. Hierdoor zul je nog sneller en meer profiteren van de geweldige voordelen.

De aanbevolen dosering van dit supplement is 3 capsules per dag, innemen met een glas water.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste teunisbloemolie capsules

Wanneer je opzoek bent naar de beste teunisbloemolie capsules zijn er een aantal factoren om in overweging te nemen. We hebben hieronder de belangrijkste punten samengesteld om naar te kijken bij het maken van een beslissing.

– Ingrediënten

Wanneer je opzoek bent naar de beste teunisbloemolie capsules, dan is het erg belangrijk om naar de ingrediëntenlijst te kijken. De ingrediënten maken of breken een product, en door hier goed naar te kijken kun je dus een effectief supplement van een nutteloos supplement onderscheiden.

Allereerst is het van belang om te kijken naar de dosis teunisbloemolie die er daadwerkelijk in het supplement zit. Je wilt natuurlijk een effectieve dosis krijgen. In sommige capsules zit een lagere dosis, waardoor je er meerdere per dag moet nemen voor de gewenste voordelen. Van een supplement met een hogere dosis heb je vaak maar 1 capsule per dag nodig, waardoor deze dus gemakkelijk in gebruik is.

Kijk ook naar de andere ingrediënten in het supplement. Sommige bevatten namelijk nog extra ingrediënten voor nog meer voordelen of voor een snellere werking, zoals nummer 5 in onze lijst.

Naast te kijken naar ingrediënten die je graag terug ziet in je supplement, wil je er natuurlijk ook op letten dat het geen ingrediënten bevat die je juist niet wilt zien, zoals geur- kleur- of smaakstoffen of andere chemische toevoegingen.

– Merkreputatie

Een andere factor om naar te kijken, tijdens de zoektocht naar de beste teunisbloemolie capsules, is de merkreputatie. Je kunt beter gaan voor een bekend merk wat al een langere tijd bestaan, in plaats van een nieuw onbekend merk. Het is niet zo dat nieuwe en onbekende merken automatisch een slechtere kwaliteit hebben, maar door te gaan voor grote, populaire en bekende merken heb je wel een grotere kan dat de supplementen van hoge kwaliteit zijn, aangezien deze merken niet zullen doen om hun image to schaden.

beste teunbloemolie capsules

Veelgestelde vragen over teunisbloemolie capsules

Hopelijk heb je bij deze de beste teunisbloemolie capsules voor jou gevonden. Mocht je verder nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is teunisbloemolie?

Teunisbloemolie wordt gewonnen uit een soort bloeiende plant uit de familie Onagraceae, die veel voorkomt in Noord-Amerika. Het is een rijke bron van linolzuur en gamma-linolzuur (GLA), beide omega-6 essentiële vetzuren. GLA wordt gebruikt om hormoonachtige stoffen te maken, prostaglandinen genaamd, die ontstekingen kunnen helpen kalmeren.

Veel vrouwen gebruiken teunisbloemolie (EPO) om de symptomen van het premenstrueel syndroom (PMS), de menstruatie en de menopauze, zoals opvliegers, te beheersen. Het supplement wordt ook veel gebruik om huidaandoeningen, zoals eczeem en acne, te verlichten en de algemene huidgezondheid te verbeteren.

Teunisbloemolie wordt meestal als capsule ingenomen, maar komt soms ook als vloeistof gevonden worden.

– Wat zijn de voordelen van teunisbloemolie capsules?

Het grote voordeel van teunisbloemolie komt van de omega-6 vetzuurcomponent. Hieronder volgen de belangrijkste voordelen van het nemen van dit supplement:

1. Het kan helpen bij het verminderen van acne. De GLA in teunisbloemolie helpt tegen acne door huidontsteking en het aantal huidcellen dat laesies veroorzaakt te verminderen. Het kan ook helpen om vocht vast te houden de huid, waardoor de huid meer gehydrateerd is en elastischer wordt.

2. Het kan eczeem helpen verlichten. In veel middeltjes tegen eczeem zul je teunisbloemolie vinden, omdat het de roodheid en jeuk kan helpen verlichten. GLA kan de opperhuid van de huid verbeteren, of je het nu plaatselijk gebruikt in de vorm van een crème of als supplement inneemt.

3. Het kan de algehele gezondheid van de huid helpen verbeteren. Een teunisbloemolie kan de algehele huidgezondheid verbeteren dankzij de GLA die erin zit. GLA is noodzakelijk voor een ideale huidstructuur en -functie. Omdat de huid zelf geen GLA kan produceren, geloven onderzoekers dat het gebruik van GLA-rijke teunisbloemolie helpt om de huid in het algemeen gezond te houden. Het kan de volgende zaken verbeteren:

  • elasticiteit
  • vocht
  • stevigheid
  • weerstand tegen vermoeidheid

4. Het kan verlichting bieden bij de menstruatie. Teunisbloemolie bevat veel onverzadigde vetzuren die prostaglandine vormen. Prostaglandine vermindert effecten van prolactine. Prolactine helpt bij verschillende ongemakken rondom en tijdens de menstruatie. De gamma-linolenic acid (GLA) in de Teunisbloemolie is een stof die pijn in de borsten kan verminderen. Daarnaast helpt teunisbloemolie ook bij wisselende stemmingen tijdens menstruatiecyclus.

5. Het kan PMS-symptomen helpen verlichten. Teunisbloemolie is ook zeer effectief bij de behandeling van symptomen van het premenstrueel syndroom (PMS), zoals:

  • depressie
  • prikkelbaarheid
  • opgeblazen gevoel

Onderzoekers geloven dat sommige vrouwen PMS ervaren omdat ze gevoelig zijn voor normale prolactinespiegels in het lichaam. GLA wordt omgezet in een stof in het lichaam (prostaglandine E1) waarvan wordt gedacht dat het helpt voorkomen dat prolactine PMS veroorzaakt.

6. Het kan opvliegers helpen verminderen. Een supplement van teunisbloemolie kan de ernst van opvliegers verminderen, een van de meest ongemakkelijke bijwerkingen van de menopauze. Het kan zorgen voor minder frequente, minder ernstige en kortere opvliegers.

Dit waren de belangrijkste en meest onderzoekt voordelen van teunisbloemolie. Hiernaast zijn er nog meerdere voordelen, welke nu ook veel onderzocht worden. Zo kan het ook helpen om de gezondheid van het hart te verbeteren, zenuwpijn te verminderen en botpijn te helpen verlichten.

– Wanneer moet je teunisbloem supplementen innemen?

Er zijn geen vaste richtlijnen welke je vertellen wanneer je een teunisbloemolie moet innemen? Volg altijd de richtlijnen van de fabrikant als het gaat om het nemen van teunisbloem supplementen. Sommige fabrikanten zullen je adviseren 1 capsule te nemen, terwijl andere 3 capsules adviseren. Dit hangt ook allemaal af van de dosis in de capsule. Over het algemeen dient de capsule echter bij voorkeur bij een maaltijd ingenomen te worden, voor een betere opname.

Volg de aanbevolen richtlijnen om te bepalen of je het het beste ‘s ochtends of ‘s avonds kunt innemen. Je kunt het het beste innemen op een tijdstip waarop jij je herinnert het in te nemen, zodat je het niet vergeet.

– Wat zijn de bijwerkingen van teunisbloemolie?

Teunisbloemolie  is over het algemeen veilig in gebruik en de meeste mensen zullen er geen bijwerkingen van ervaren. In sommige gevallen kunnen er toch wat bijwerkingen optreden, zoals buikpijn, hoofdpijn en zachte ontlasting, maar de symptomen zijn meestal mild.

– Hoe moet ik teunisbloemolie supplementen bewaren?

Bewaar teunisbloemolie supplementen altijd op een koele, droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht. Op deze manier blijft het supplement zo lang mogelijk goed. Zorg ervoor dat je de vervaldatum ook goed in de gaten houdt.

– Is teunisbloemolie  veilig voor zwangerschap en borstvoeding?

Er is niet genoeg onderzoek naar teunisbloemolie om de veiligheid ervan voor gebruik tijdens zwangerschap of borstvoeding te bepalen. Daarom is het het beste om te vermijden. Raadpleeg altijd je arts als je het toch graag aan je routine wilt toevoegen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *