tarotkaarten voor beginners

Beste tarotkaarten voor beginners: Top 7!

Ben je opzoek naar de beste tarotkaarten voor beginners? Of heb je al wat, of zelfs veel ervaring, en zoek je leuke tarotkaarten? In alle gevallen ben je hier aan het juiste adres!

In onzekere tijden wensen velen van ons dat we een manier hadden om te weten hoe de dingen in het leven zullen verlopen – of op zijn minst om wat spirituele begeleiding te krijgen. Dat is waar tarotkaarten om de hoek komen kijken. Al eeuwenlang gebruiken mensen tarotkaarten voor waarzeggerij, waarbij ze de kaarten lezen als een verhalenboek om begeleiding te bieden voor zelfverbetering en besluitvorming.

Tarot is geweldig voor het verkrijgen van een nieuw perspectief wanneer je het gevoel hebt vast te zitten op elk gebied van het leven. Het is als een toegangspoort tot de paranormale wereld, en iedereen kan het beoefenen.

Sommige tarotkaarten zijn makkelijker voor beginners dan anderen en deze zullen we in dit artikel bespreken. Uiteindelijk is het een persoonlijke reis. Er is niet één beste tarotkaarten spel voor iedereen. Iedereen gaat verbinding maken met een ander kaartspel. Zoek naar degene die je letterlijk aantrekt.

Als je echt niet kan kiezen tussen verschillende tarotkaarten, dan kan het wijs zijn om in meer dan één kaartspel te investeren. Haal het giswerk eruit. Pak twee, drie, vier decks en kijk welke je het fijnste vindt en het meest tot je spreekt. 

Lees gauw verder om de beste tarotkaarten voor beginners en experts te ontdekken!

Beste tarotkaarten voor beginners en experts – Top 7

We zijn opzoek gegaan naar de beste tarotkaarten voor beginners en daar is een top 7 uitgekomen. Deze 7 tarot kaartendecks zijn echter niet alleen geschikt voor beginners, maar ook zeer waardevol voor ervaren spelers. Je zult zien dat het klassieke, meest gebruikte tarot spel van A.E.Waite en Pamela Colman Smith terug komt in deze lijst, maar ook wat nieuwe en moderne spellen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan de beste tarotkaarten voor jou uit!

 

1. De Tarot Set 

De Tarot set

De Tarot Set is dé tarot voor beginners! Het brengt tarot binnen ieders bereik en opent de poort naar een groter (zelf) inzicht. De tarot is een bekend en veel geraadpleegde gids bij het begrijpen en oplossen van allerlei vragen, zoals levensvragen, acute vragen, zeer persoonlijke vragen enz. Het is een orakel dat door velen wordt gebruikt om inzicht en antwoord te verkrijgen rond thema’s zoals werk, relaties, liefde en geluk, algemeen welbevinden, persoonlijke aangelegenheden enz.

Er zijn weliswaar vele boeken geschreven waarin alle facetten van de tarot uitgebreid aan bod komen, maar de Tarot Set, ‘hèt oefenboek voor beginners’, presenteert deze aspecten op zeer overzichtelijke wijzeaan de hand van duidelijke symbolen en trefwoorden.

De Tarot Set bevat een uiterst praktisch oefenboekje èn het beroemde tarotspel (78 kaarten in kleur) dat werd ontworpen door A.E.Waite en Pamela Colman Smith. Dit zijn de meest gebruikte tarotkaarten ter wereld, omdat de erin vervatte symboliek in deze kaarten het duidelijkst zichtbaar is.

De Tarot Set biedt een zeer toegankelijk systeem waarmee iedereen zich de achtergronden en betekenis van de tarotkaarten snel eigen kan maken.

2. Rider Waite® Tarot

tarotkaarten

Het Rider Waite Tarot is het meest populaire en bekende tarotdeck, zowel voor beginners als ervaren gebruikers. Het spel werd in 1910 voor de eerste keer in Londen gepubliceerd. Het spel werd door Pamela Colman Smith ontworpen. Edward Waite, een lid van de Golden Dawn orde, gaf hiervoor de instructies.

Het bijzondere van het Rider Waite tarotspel is dat de kleine Arcana illustraties bevat. Dit tarotdeck is het meest populaire en meest gebruikte tarotspel van deze tijd. De kaarten zijn duidelijk en gemakkelijk te gebruiken en toch bevatten ze de basiservaringen van de mensheid.

Of je nu opzoek bent naar de beste tarotkaarten voor beginners of als je al veel ervaring hebt, met deze tarot kaarten kun je direct aan de slag en zul je veel inzichten en antwoorden op je vragen krijgen!

3. The Wild Unknown Tarot Deck

The Wild Unknown Tarot Deck

Andere geweldige tarotkaarten voor zowel beginners als mensen met ervaring is “The Wild Unknown Tarot Deck and Guidebook” Deze set bestaat uit 78 prachtige gekleurde tarotkaarten in een elegante box. Daarnaast wordt er een geïllustreerde gids van 200 pagina’s meegeleverd, zodat iedereen tarot meteen kan spelen en begrijpen.

Kim Krans is niet alleen een voorhoede van de nieuwe tarot-beweging, maar ook de persoon die het herdefinieert voor de eenentwintigste eeuw. Voor een legioen hedendaagse zoekers is The Wild Unknown meer dan een tarotdeck; het is een resonerende gids geworden voor mensen over de hele wereld en inspireert hen om talloze afbeeldingen van hun lezingen, tatoeages en kunstafdrukken vanaf het dek te delen. Elk van de achtenzeventig kaarten in Krans’ The Wild Unknown tarot deck is een kunstwerk dat de mysteries van de natuurlijke wereld en het dierenrijk verkent.

Met de hand getekend in haar spaarzame, minimalistische stijl, nodigen de opvallende afbeeldingen uit tot diepe contemplatie. De Wild Unknown-gids is ook een buitengewoon cult-kunstobject – een met de hand geschreven en volledig geïllustreerde inleiding die lezers leidt door het schudden van de tarot, het creëren van spreads en interpretaties van alle achtenzeventig individuele kaarten.

4. Golden Art Nouveau Tarot

beste tarotkaarten

Golden Art Nouveau Tarot is ook een geweldige optie om voor te gaan. Je kunt dit kaartendeck zien als het coole neefje van het klassieke Rider Waite tarot deck zien.

De goudfoliedetails van dit uitstekende dek vormen een perfecte aanvulling op de elegante ontwerpen en sierlijk gebogen lijnen van de klassieke art nouveau-stijl. Kunstenaar Giulia F. Massaglia vat de essentie van de RWS-symboliek en maakt deze echt heilig met haar onberispelijke illustraties.

Of je nu voor jezelf, voor vrienden of voor klanten leest, dit kaartspel biedt alle inzichten en wijsheid van een traditionele tarot met de toevoeging van een verbluffende visuele presentatie. Deze kaarten voegen een glorieus vleugje sprankeling en glans toe aan je tarotoefening.

Naast de 78 prachtige kaarten zit er natuurlijk ook een instructieboekje bij, om je er helemaal doorheen te leiden.

5. Angel Tarot Cards

Angel Tarot Cards

Als jij tarotkaarten wilt die net even wat anders zijn dan de meest gebruike klassieke kaarten, dan is Angel Tarot Cards een uitstekende optie om voor te gaan. Het zijn positieve, liefdevolle en zachte engelen tarotkaarten.

Tarot wordt al lang vereerd voor het geven van gedetailleerde en nauwkeurige voorspellingen. Dit is het eerste deck tarotkaarten dat is gemaakt dat 100 procent zachtaardig, veilig en betrouwbaar is! Alle woorden in dit kaartspel, evenals de illustraties van Steve A. Roberts, zijn positief, met behoud van de magische effectiviteit en betekenis van traditionele tarot. De begeleidende gids leidt je door de stappen van het geven van een nauwkeurige lezing voor jezelf of anderen en legt de algemene betekenis van elke kaart uit.

Dit kaartendeck is rijk aan symboliek en beelden – inclusief engelen, aartsengelen, eenhoorns, feeën en zeemeerminnen. Hierdoor zullen de Angel Tarot Cards je inspirerende begeleiding bieden op je levensreis!

6. The Akashic Tarot

The Akashic Tarot

Wil je net even wat anders dan het originele tarot kaartenspel met 78 kaarten? Dan is The Akashic Tarot wat voor jou! De Akasha Tarot is een hulpmiddel om de toekomst te voorspellen, verborgen inzichten te onthullen en nieuwe krachten te ontketenen. 

Dit unieke kaartspel van 62 kaarten is ontworpen om toegang te krijgen tot de diepgaande energie en onbeperkte informatie waaruit de Akasha-kronieken bestaan, die grote velden van wijsheid en kracht zijn die tijd en ruimte overstijgen en onmiddellijk voor iedereen beschikbaar zijn.

Met elke kaart verbind je je met een krachtige Akasha-kracht en sta je open voor de psychische stromen die altijd tussen jou en het Akasha-rijk stromen. Laat dit geweldige Tarot-deck je meenemen naar de Great Hall of Records om de antwoorden te vinden die je zoekt. Trek je grootste liefde aan, ontdek je diepste mystieke geschiedenissen en maak gebruik van je diepste kracht.

De Akasha-tarot kan oude en nieuwe talenten, onverwachte overwinningen, op handen zijnde ontmoetingen, onvervulde bondgenoten en de stappen naar ongekende welvaart onthullen. Ze stellen je ook open voor je spirituele gidsen, Opgestegen Meesters, engelen en geliefden in de geest. Met het omdraaien van een kaart kun je de Akasha-wereld betreden!

7. The Illuminated Tarot

En dan last but not least in dit lijstje: The Illuminated Tarot. Ook dit spel is net even iets anders dan het originele spel, aangezien het 53 kaarten heeft, in plaats van 78. Het is ook een 2-in-1 product, aangezien je er ook gewone kaartspelletjes mee kunt spelen.

De mysteries van tarot komen tot leven met deze luxe boxed kaartenset, met een uitgesproken moderne kijk op een oud kaartspel en waarzeggerij. De verlichte tarot is een inventieve heruitvinding van het visuele systeem dat wordt gebruikt door conventionele tarotdecks. Illustrator en ontwerper Caitlin Keegan heeft een weelderige, extra grote set van 53 kaarten gemaakt, waarbij elementen van traditionele tarot (toverstokken, pentakels, zwaarden, bekers en de grote en kleine Arcana) worden gecombineerd met een uniek rijk kleurenpalet en standaard speelkaartkleuren (harten , ruiten, klaveren, schoppen).

Het resultaat heeft twee doelen: de verlichte tarot kan worden gebruikt voor spirituele zelfreflectie en voor het spelen van standaardkaartspellen zoals poker, solitaire en Go Fish!

Met een handleiding die betekenissen toekent aan elke kaart op basis van de Grote en Kleine Arcana en instructies voor eenvoudige kaartspreads, leren gebruikers ook hoe ze hun eigen tarotmetingen kunnen uitvoeren. The Illuminated Tarot is tegelijk een leuke aanvulling op de spelletjesavond en een prachtig hulpmiddel dat kan leiden tot meer zelfkennis en verlichting.

Wat zijn de beste tarotkaarten voor beginners?

Als je opzoek bent naar de beste tarotkaarten voor beginners, dan zijn er een aantal factoren om te overwegen, afhankelijk van je eigen leerstijl en wat het beste bij je past als beginnende tarotlezer.

Als vuistregel geldt dat een beginnersvriendelijk tarotdeck idealiter rijk is aan symboliek en duidelijk geïllustreerde scènes op de kaarten heeft.Dit maakt het gemakkelijker om de kaart intuïtief te interpreteren in plaats van alleen te vertrouwen op het onthouden van trefwoorden.

Het zou idealiter ook een kaartspel moeten zijn dat aansluit bij de algemene beschrijvingen van de tarotkaarten, omdat je waarschijnlijk op internet naar andere interpretaties zult zoeken.

Als je een kaartspel hebt dat tegen de norm ingaat, zal het veel moeilijker zijn om de betekenis ervan te interpreteren en die verbinding als beginner te maken.

Dit betekent niet dat je later in je tarot-leesreis geen alternatieve en minder traditionele kaartspellen kunt verkennen. Als je echter net begint, kun e het beste voor een meer klassiek tarotkaartspel gaan, zoals de Rider Waite of een alternatief hierop, maar ook met 78 kaarten en dezelfde betekenissen.

Hoe leren tarot kaarten te leggen

Als je de beste tarotkaarten voor jou hebt gevonden en hebt besteld, dan wordt het tijd voor de volgende stap: leren hoe je ze gebruikt. Hier volgt een kort stappenplan:

Stap 1: Tarotkaarten aanschaffen

Kies de beste tarotkaarten voor jou uit (zie hierboven de beste opties)

Stap 2: Begrijp de basisprincipes van een tarotdeck

Een tarotspel heeft 78 kaarten en is verdeeld in twee secties: grote arcana (grote mysteries) en kleine arcana (wat kleine mysteries betekent).

Er zijn 22 grote arcana-kaarten, en ze hebben de neiging om te gaan met grote levensgebeurtenissen en overkoepelende thema’s, bijvoorbeeld relaties, carrière en liefde.

Er zijn 56 kleine arcana-kaarten. Deze hebben de neiging om te gaan met kleinere problemen en dagelijkse beproevingen, zoals vluchtige emoties en situaties. Kleine arcana-kaarten zijn verdeeld in vier kleuren: bekers, toverstokken, zwaarden en pentakels. Elke reeks heeft genummerde kaarten van 1 tot 10, evenals vier hofkaarten.

Stap 3: Bedenk een vraag

Het doel van een tarot lezing is om een ​​vraag te onderzoeken. Je kiest kaarten om je te helpen nadenken over mogelijke antwoorden en interpreteert de betekenis van elk in relatie tot wat je vroeg. Houd er rekening mee dat tarotkaarten hulpmiddelen zijn voor introspectie, en daarom is het het beste om vragen open te houden.

Hoewel je tarot kunt gebruiken om de grote dingen in je leven te verwerken, zoals loopbaanobstakels en relatieproblemen, kan het ook ingaan op dagelijkse vragen.

Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Waar moet ik mijn energie of aandacht op richten?
 • Wat moet ik vandaag aan mezelf waarderen?
 • Wat is mijn grootste uitdaging voor vandaag?
 • Wat moet ik weten over mijn liefdesleven?
 • Wat moet ik beroepsmatig doen?
 • Wat zijn hun ware gevoelens voor mij op dit moment?
 • Welke stap kan ik nu het beste zetten?
beste tarotkaarten voor beginners

Stap 4: Bereid je ruimte voor

Doe wat goed voelt om de stemming te bepalen. Sommige mensen gebruiken graag specifieke tafelkleden terwijl ze lezen, terwijl anderen kaarsen of kristallen gebruiken. Veel tarotkaartlezers reinigen ook hun gebied ook voordat ze beginnen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met wierrook of salie. Lees hier meer over het reinigen met salie.

Stap 5: Schudden

Begin met het schudden van je kaartspel terwijl je nadenkt over je vraag. Stop wanneer je het gevoel hebt dat je voldoende over je vraag hebt nagedacht en klaar bent voor een antwoord.

Na het schudden leg je de stapel met de afbeelding naar beneden en verdeel je hem in meerdere kleinere stapels. Ze hoeven niet even groot te zijn – gewoon wat goed voelt. Stapel vervolgens alle decks willekeurig weer op elkaar. Je kaarten zijn nu klaar om getrokken te worden: je draait afzonderlijke kaarten van de stapel om en legt ze open op tafel.

Stap 6: Trek de kaarten

Er zijn verschillende manieren om tarotkaarten te trekken. Je trekt ze intuïtief of in “spreads” – een specifieke opstelling waarbij elke kaart een betekenis krijgt.

Voor beginners kunnen spreads of specifieke vormen van lezen gemakkelijker te begrijpen zijn. De eenvoudigste hiervan is een spread van één kaart, waarbij een enkele kaart wordt getrokken.

Een enkele kaart tegelijk trekken kan minder overweldigend zijn dan een volledige spread, en het kan je de mogelijkheid geven om de kaarten beter te leren kennen. Trek bijvoorbeeld ‘s ochtends één kaart en ‘s avonds één kaart, zodat je de kans krijgt om bij jezelf in te checken.

Spreads met drie kaarten zijn eenvoudig en aanpasbaar. Je trekt drie kaarten en legt ze van links naar rechts op tafel. Wijs elke positie een betekenis toe: de eerste kaart die je trekt, kan bijvoorbeeld het verleden vertegenwoordigen, de middelste kaart kan het heden vertegenwoordigen en de laatste kan naar de toekomst kijken. Je zou ook kunnen kijken naar geest, lichaam en geest; je huidige situatie, je belemmering en advies; of andere betekenissen die je wilt toewijzen.

Stap 7 Leren lezen van het tarotdeck

Begin met het leren lezen van het tarotdeck. Eerst de kleine arcana. Cups, geassocieerd met water, is het pak dat zich voornamelijk bezighoudt met emoties, openheid en verbeeldingskracht. Toverstokken, geassocieerd met vuur en passie, vertegenwoordigen energie, beweging en creatieve kracht. Zwaarden, geassocieerd met lucht, vertegenwoordigen je geest; hoe je denkt, communiceert en problemen oplost. Pentakels, geassocieerd met de aarde, verkennen de fysieke wereld en hoe we ermee omgaan, en vertegenwoordigen onderwerpen als geld, het huis en carrières.

Vervolgens de hofkaarten. Net als bij een gewoon kaartspel, heeft elke reeks gezichts- of hofkaarten – meestal koning, koningin, page en ridder genoemd.

Je kunt ze beschouwen als afzonderlijke entiteiten die op zichzelf staan, of je kunt ze beschouwen als een opeenvolging of een progressie. De pagina en de ridder kunnen jeugd of onervarenheid vertegenwoordigen, terwijl de koningin en koning volwassenheid en meesterschap kunnen uitstralen.

Grote arcana-kaarten, zoals de ster of de geliefden, verwijzen naar grotere gebeurtenissen in je leven. Hoewel deze kaarten in het begin intimiderend kunnen zijn, moet je er gewoon de tijd voor nemen en alle verschillende manieren lezen waarop ze kunnen worden geïnterpreteerd. Ze zijn altijd genuanceerder dan ze op het eerste gezicht lijken: bijvoorbeeld, terwijl het trekken van de Dood-kaart misschien een slecht voorteken is, kan het onschuldiger worden geïnterpreteerd – dat er iets in je leven zou kunnen eindigen.

Tarot cursus

Wil je serieus aan de slag gaan met tarot? Dan is verstandig om een tarot cursus te volgen. In deze online tarot cursus leer je alle kaarten kennen door middel van online video’s. Alle kaarten worden uitgelegd in video’s. Daarnaast ontvang je het E-Book waarin alle kaarten beschreven staan.

Wat je leert in deze cursus:

 • De geschiedenis van Tarot
 • De betekenis van de Tarot kaarten.
 • Betekenissen van combinaties leren aanvoelen.
 • Verschillende leggingen met de Tarot kaarten
 • Oefening om je Paranormale vermogens te verhogen.
tarot leren

Veelgestelde vragen over tarotkaarten

Hopelijk heb je bij deze de beste tarotkaarten voor jou uitgekozen. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat zijn tarotkaarten?

Hoewel tarotkaarten de toekomst niet precies voor je voorspellen, kunnen ze je helpen om zinvollere beslissingen te nemen en je keuzes op een andere manier te overdenken. Tarotkaarten kunnen je helpen bij de manier waarop je de veranderingen in je leven waarneemt en ermee omgaat. Ze kunnen dienen als een hulpmiddel voor zelfonderzoek, transformatie en persoonlijke groei.

– Waaruit bestaat een tarotdeck?

Elk tarotdeck bevat 78 kaarten en is verdeeld in twee subgroepen: de grote en kleine arcana. De grote arcana-set vertegenwoordigt belangrijke levenslessen zoals karmische relaties, terwijl de kleine arcana de kleinere thema’s symboliseert waarmee je dagelijks wordt geconfronteerd. Om te beginnen met het lezen van tarot voor jezelf, zou je een open vraag moeten hebben, zoals “Wat moet ik weten om de beste beslissing voor mijn carrière te nemen?” Mediteer over deze vraag terwijl je de kaarten schudt op een manier die voor jou goed voelt.

Wanneer de kaarten voldoende geschud voelen, kun je een enkele kaart trekken en zien hoe de betekenis van die tarotkaart van toepassing is op jouw situatie. Als je het universum bijvoorbeeld vraagt of je het met je partner moet beëindigen, kan het trekken van de Hogepriesteres-kaart – die de dualiteit van relaties weerspiegelt – een indicatie zijn om geduld te hebben en te luisteren naar wat je intuïtie is.

Je kunt ook een spread van drie kaarten trekken, waarbij elke kaart de energie rond je situatie, de actie die je moet ondernemen en de uitkomst vertegenwoordigt. Als je eenmaal elke kaart voor je spread hebt getrokken, let dan op wat het grote geheel is – wat is de algemene sfeer van de kaart en hoe verhoudt deze zich tot je vraag en omstandigheid? Neem wat resoneert en laat wat niet resoneert.

Elke tarotkaart heeft zijn eigen unieke energie, die wordt gebruikt om begeleiding te geven over liefde, carrière, geld en meer. Maar je hoeft ook geen doorgewinterde mysticus te zijn om tarotkaarten te gaan gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is concentratie en het juiste deck.

– Kunnen tarotkaarten je toekomst voorspellen?

Meestal gaan mensen naar een tarotlezer met een specifieke vraag in gedachten, zoals wanneer zullen ze liefde vinden, of worden ze aangenomen voor een nieuwe functie. Hoewel de kaarten geen specifiek antwoord geven, zoals ‘Je ontmoet je toekomstige partner met pasen’, kunnen ze je geweldige inzichten geven in eerdere, huidige en toekomstige gebeurtenissen op basis van je huidige pad op het moment van de lezing. De kaarten bepalen de beste manier van handelen op basis van wat bekend is en wat de kaarten laten zien.

-Hoe kies ik een tarotdeck?

Het selecteren van je eerste tarotdeck kan een overweldigend proces zijn, simpelweg omdat er zoveel op de markt zijn! Maar een goede vuistregel is om een set te vinden die bij je past. Net als bij het kiezen van een partner, draait het bij het selecteren van een tarotdeck allemaal om persoonlijke connectie! 

Net zoals je je trouwjurk, echtgenoot, huis of auto niet zou kiezen op basis van de mening van iemand anders, geldt hetzelfde voor de kaarten. Jij bent degene die je kaarten dag in dag uit zult gebruiken, dus je zult willen kiezen op basis van je intuïtie, artistiek oog en andere persoonlijke voorkeuren, terwijl je nog steeds rekening houdt met zaken als maatvoering en kwaliteit.

– Wanneer is het tarotspel ontstaan?

Tarot dateert uit het begin van de 14e eeuw toen rijke Europese families de decks gebruikten om tarocci te spelen, een gezelschapsspel dat lijkt op moderne bridge. De Fransman Jean-Baptiste Alliette (onder het pseudoniem Etteilla) schreef aan het einde van de 18e eeuw een gids voor het gebruik van de kaarten als een hulpmiddel voor waarzeggerij, en Etteilla’s werk in het lezen van tarot nam een vlucht. De praktijk werd zelfs meer wijdverbreid in het begin van de 20e eeuw toen het bedrijf Rider samenwerkte met mysticus en dichter Arthur E. Waite en kunstenaar Pamela Colman Smith aan een bijgewerkt tarotsysteem.

Voor het eerst gepubliceerd in 1909, zijn er meer dan 100 miljoen exemplaren van het Rider-Waite-Smith-deck (ook wel Waite-Smith, Rider-Waite of gewoon het Rider-deck genoemd) in omloop in meer dan 20 landen. Het zeer populaire kaartspel heeft honderden andere ontwerpen geïnspireerd en vormt de basis voor veel benaderingen voor het lezen van tarot die tegenwoordig worden gebruikt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *