beste tandenbleekset

Beste tandenbleekset 2023: Top 5!

Schoonheidstrends kunnen komen en gaan, maar als het op je glimlach aankomt, heeft niemand ooit gezegd: “Geel is het nieuwe wit.” Stralende witte tanden hebben altijd de voorkeur gehad en dat zal ook altijd zo blijven. Opzoek gaan naar de beste tandenbleekset is dan ook een goede keus!

Helaas zorgen veel van de leukste dingen in het leven ervoor dat je tanden geler worden, zoals een heerlijk kopje koffie in de ochtend, een glas rode wijn bij het eten en zelfs schijnbaar onschuldige dingen zoals tomatensaus en bosbessen.

Gelukkig zijn er manieren om je tanden snel weer zo wit mogelijk te krijgen, zonder dat je een dure behandeling bij de tandarts hoeft te ondergaan. Met tandenbleeksets voor thuis kun je tegenwoordig dezelfde resultaten bereiken maar dan vele maten goedkoper. Ook is de technologie de afgelopen jaren veel verbeterd, waardoor tandenbleeksets voor thuis nu veiliger, effectiever en sneller werken.

Lees gauw verder om de beste tandenbleekset voor jou te ontdekken!

Beste tandenbleekset 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste tandenbleekset van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 is rekening gehouden met de kwaliteit, ingrediënten en klanten beoordelingen. Bekijk de bleekkits, lees de omschrijvingen en bestudeer eventueel de klanten beoordelingen. Op basis hiervan kun je de beste tandenbleekset voor jou uitkiezen!

1. SmileWhite Tandenbleekset 

tandenbleekset

Deze tandenbleekset van SmileWhite is van de beste kwaliteit en bevat enkel natuurlijke ingrediënten. Deze Teeth Whitening Kit maakt gebruik van gespecialiseerde gel waar geen peroxide in verwerkt zit. Hierdoor is deze tandenbleekset 100% veilig. De set komt inclusief 3 bleekgels en een LED apparaat met batterij. Met deze pijnloze en onschadelijke behandeling krijg je snel geweldig resultaat.  Na een 6-daagse behandeling zullen je tanden tot wel 8 tinten witter worden.

SmileWhite is een zeer populaire tandenbleekset die in meerdere vakbladen en artikelen aanbevolen wordt als beste tandenbleekset, zoals o.a. de Flair, Gracia, Vogue en het magazine van Chantal Janzen.

Voordelen:

 • Wittere Tanden in 10 minuten
 • Tot wel 8 tinten witter
 • 100% natuurlijke ingrediënten
 • 0% Peroxide
 • FDA gekeurd en CE + ISO gecertificeerd
 • Aanbevolen door bekende vakbladen
 • Niet goed, geld terug garantie (30 dagen, check de voorwaarden)
 • Refills bij te bestellen
 • Veilig en volledig pijnloos

2. Whitening Charcoal Teethpowder

Deze tandenbleekset van At-shop werkt niet met een LED lamp maar met charcoal. Actieve kool (activated charcoal) is een 100% natuurlijke poeder die je tanden effectief en op een veilige manier witter maken. Deze kool komt uit de bast kokosnoten en trekt onzuiverheden aan en bleekt en polijst zo je tanden op een volledig natuurlijke manier.

Met deze poeder maak je in alle veiligheid een einde aan plak, vlekjes en oppervlakkige verkleuringen door o.a. koffie, thee, rode wijn, en/of tabak. Al na 2 weken zul je een groot verschil zien

Let wel op met deze poeder, aangezien het wat ‘messy’ kan zijn. Open het potje altijd voorzichtig om morsen te voorkomen. Poets altijd eerste je tanden en dip daarna een tandenborstel in het poeder. Poets je tanden vervolgens gedurende 2 minuten in een rondgaande beweging. Laat het even intrekken en spuug het dan uit. Spoel je mond vervolgens grondig. Eventueel kun je na gebruik nogmaals je tanden poetsen om al het zwarte poeder weg te werken.

Voordelen:

 • Al na 2 weken resultaat
 • 100% natuurlijk poeder
 • Veilig in gebruik
 • Snel in gebruik (ongeveer 2 minuten mee poetsen)

3. iSmile® Professionele Tandenbleekset 

professionele tandenbleekset

De iSmile® Tandenbleekkit is de nieuwste behandeling voor witte tanden. Het is 100% veilig, makkelijk in gebruik, zeer effectief en erg voordelig in vergelijking met een afspraak bij de tandarts. Deze professionele tandenbleekset voldoet aan alle Europese veiligheidsnormeringen. Een behandeling duurt slechts 16 minuten, dus je bent zo klaar.

App

Het bijzondere aan deze tandenbleekset is dat je deze kunt koppelen met je mobiele telefoon of tablet, zodat je resultaten duidelijk kunt zien en bijhouden.

100% veilig

De unieke samenstelling van de tandenbleek behandeling is 100% op natuurlijke basis en vrij van schadelijke peroxiden of andere chemicaliën. De nieuwste behandeling voor witte tanden van iSmile is bijzonder veilig en efficiënt, iSmile verwijderd snel en effectief vlekken en verkleuringen veroorzaakt door o.a. koffie, thee, rode wijn, roken en veel meer.

LED licht

Het bijgeleverde bitje is verrijkt met de nieuwste LED licht technologie waarvan bekend is het bleekproces te versnellen. Daarnaast is het bitje van hoogwaardige kwaliteit en sluit het perfect aan op jouw gebit, daar hebben ervaren mondhygiënisten speciaal voor gezorgd. Verder ontvang je 3 Teeth Whitening gels, wat goed is voor 28 behandelingen.

Voordelen:

 • 100% Veilig & Natuurlijk (geen gevoeligheid)
 • Aangeraden door bekende Nederlandse influencers
 • Verbinden met telefoon (on the go teeth whitening)
 • Bevat geen peroxide
 • Eenvoudig in gebruik
 • Bitjes zijn gemaakt door mondhygienisten en sluiten perfect aan
 • Inclusief tintengids

4. The Million Dollar Smile Luxe Tandenbleekset

Deze luxe tandenbleekset van The Million Dollar Smile zorgt ervoor dat jij stralendere en wittere tanden krijgt en voorkomt toekomstige verkleuringen. Door de unieke PAP-Formule worden je tanden niet alleen witter maar ook sterker. Daarnaast is de formule 100% vegan. De bleekgel gemaakt is van enkel natuurlijke ingrediënten, welke niet schadelijk zijn voor je tanden. Op deze manier worden je tanden witter en helderder zonder gevoeligheid of pijn.

Onze tandenbleekset is ontworpen om zeer snel resultaat te leveren; al binnen enkele dagen. De gel is samengesteld met een peroxide-vrij bestanddeel (whitening-ingrediënt) genaamd PAP™, die je tanden wit en helder maakt zonder pijn of gevoeligheid. Om een blijvend resultaat aan te houden, is het het beste om de kuur elke maand te herhalen.

Deze set komt inclusief bleekbitje, LED lampje, 3 bleekgels en een gebruiksaanwijzing.

Voordelen:

 • Effectief in het witten en het voorkomen van toekomstige verkleuringen
 • Snel resultaat; al binnen enkele dagen
 • 100% vegan
 • Zonder gevoeligheid of pijn
 • Bevat geen peroxide

5. Statch Tandenbleekset

Deze hoogkwalitatieve tandenbleekset van Statch zorgt ervoor dat je tanden binnen no time stralend wit zijn. Een dure tandartsbehandeling wordt hiermee totaal overbodig. Het is bewezen dat deze set dezelfde resultaten heeft als die van de tandarts alleen dan voor een veel voordeligere prijs.

Snel en gemakkelijk in gebruik

Deze tandenbleekset kun je veilig en comfortabel gebruiken waar en wanneer je maar wilt. Een behandeling neemt slechts 10 tot 15 minuten per dag in beslag. Deze tandenbleekset is speciaal ontworpen om al binnen enkele dagen een groot verschil te maken, voor de perfecte witte lach van je dromen.

Beste kwaliteit en bevat geen schadelijke ingrediënten

De Teeth Whitening Kit van Statch is door de EU goedgekeurd en is veilig vegan-friendly. Het verwijdert effectief vlekken en verkleuringen veroorzaakt door bijvoorbeeld koffie, rode wijn, koffie, thee en veel meer. De natuurlijke ingrediënten bevatten geen peroxide. Peroxide is een chemische reactie die je tandglazuur door dringt en kan schadelijk zijn voor je tanden. Als het in contact komt met tandvlees kan het ook een irriterende reactie veroorzaken. Ga dus altijd voor een tandenbleekset die geen peroxide bevat, zoals deze van Statch. Veiligheid staat altijd voorop.

LED lampen

Het bijgeleverde Touch LED licht bleker bevat speciale krachtige LED lampen voor je tanden die je gehele gebit meenemen tijdens het bleek proces. Er wordt een oplader meegeleverd zodat je de LED bleker ten alle tijdens kunt gebruiken. Verder beschikt deze set uit 3 bleekpennen om ruim 12 keer je tanden mee te bleken. Er is ook een tintengids inbegrepen, waarmee je de vooruitgang kan bijhouden.

Reslultaten van 400 vrijwilligers

Deze bestverkochte tandenbleekset van Statch is 1 week lang getest op 400 vrijwilligers. De resultaten waren verbluffend. 97.5% van de vrijwilligers hadden na 5 sessies gemiddeld al 9 tinten wittere tanden. De overige 2.5% scoorde tussen de 5 en 8 tinten wittere tanden wat ook al een groot verschil maakt.

Voordelen:

 • Tot wel 9 tinten lichtere tanden
 • Een effectieve LED Licht
 • Bevat geen giftige stoffen, enkel de beste ingrediënten
 • 0% waterstofperoxide
 • Dierproefvrij & Vegan Friendly
 • Eenvoudig in gebruik en snel resultaat
 • Goedgekeurd door de Europese wetgeving. FDA en CE keurmerk. Daardoor is het 100% veilig.
 • Inclusief tintengids

Hoe gebruik je een tandenbleeksets effectief?

Elke tandenbleekset kan wat anders zijn, dus lees altijd goed de instructies van de fabrikant door, voordat je zomaar wat doet. Over het algemeen is het altijd slim om eerst je tanden te poetsen, zodat je bleekmiddel contact kan maken met het oppervlak van je tanden om de doeltreffendheid te verbeteren en zodat het niet per ongeluk een ongelijkmatig wit veroorzaakt. Elke opeenhoping van tandplak of voedselresten zorgt er namelijk voor dat het bleekmiddel niet in contact kan komen met de tand en daardoor het bleekmiddel niet optimaal zijn werk kan doen. Het gevolg hiervan kan zijn dat het eindresultaat een ongelijkmatige bleking is.

Probeer na het bleken eten en drinken te vermijden die vlekken op je tanden veroorzaken. Het is het beste om net na het eten een kleurloos dieet te volgen. Vermijd voedsel en danken waarvan bekend is dat ze vlekken op de tanden achterlaten, zoals koffie, thee, rode wijn, sauzen, etc. Als je toch bepaalde dranken wilt drinken, gebruik dan een rietje om je tanden wat te omzeilen.

Vanaf 72 uur na het bleken mag je weer normaal eten en drinken. Houdt er echter wel rekening mee dat bepaalde voedsel en dranken altijd kunnen zorgen voor vlekken en vergeling.

Waar moet je op letten bij het kiezen van de beste tandenbleekset?

Bij het uitkiezen van de beste tandenbleekset voor jou, zijn er een aantal dingen om in overweging te nemen:

De toepassingsmethode

Bij het thuis bleken is consistentie de sleutel, dus het is belangrijk dat het product dat je koopt er een is dat je ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Controleer hoe het van toepassing is, hoe lang het moet worden gedragen en hoe vaak je het moet gebruiken voordat je resultaten ziet. Denk ook na of je voor een bleekgel wilt gaan of liever voor charcoal poeder.

Ingrediënten

Het zou geen verrassing moeten zijn dat producten voor het thuis bleken van tanden agressieve of mogelijk irriterende ingrediënten kunnen bevatten. Het is daarom altijd belangrijk om de ingrediëntenlijst goed na te kijken. Een tandenbleekset op basis van peroxide wordt niet aangeraden, omdat dit schadelijk voor je tanden kan zijn.

Gelproducten voor het bleken van tanden die waterstof als het belangrijkste actieve ingrediënt vermelden, zijn vaak het meest effectief. Waterstof-oplossingen maken je tanden witter door ze te oxideren. De meeste behandelingen veroorzaken geen significante veranderingen in het tandglazuur.

Prijs

Prijs kan ook een overweging zijn. Over het algemeen zijn tandenbleeksetten voor thuis zeer voordelig in vergelijking met een tandenbleek behandeling bij de tandarts. Het wordt daarom niet aangeraden om prijs een belangrijke indicator te laten zijn bij het kiezen van de beste tandbleekset voor thuis. Houdt in gedachte dat de hele goedkope tandenbleeksets vaak niet zo effectief zijn als degene waar je wat meer voor betaald.

Klanten beoordelingen

Om de beste tandenbleekset voor jou te vinden, zijn klanten beoordelingen een zeer handig hulpmiddel. Klanten zijn vaak goud eerlijk over wat ze van een product vinden en ze zullen je precies vertellen of de koop het waard is of niet. Om deze reden hechten veel mensen meer waarde aan klanten reviews dan aan de informatie van fabrikanten (die natuurijk altijd positief over hun eigen producten praten). Het is dan ook altijd slim om klanten beoordelingen te lezen voordat je zomaar een product aanschaft. Helemaal als je twijfel tussen twee of meer producten kunnen klanten beoordelingen de doorslag geven. Je kunt er namelijk zeker van zijn dat een product met voornamelijk positieve beoordelingen beter is dan een product met voornamelijk negatieve beoordelingen en klachten.

Als je klanten beoordelingen gebruikt om je te helpen bij je koop beslissing, zorg er dan voor dat je dit wel op de goede manier doet. Lees niet één of twee beoordelingen om je beslissing daaruit te halen. Als van de 100 klanten beoordelingen, één of twee klanten negatief zijn en de rest positief, fixeer je dan niet op de negatieve beoordelingen. Lees altijd meerdere beoordelingen door om een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen van de kwaliteit van een product.

Wij hebben deze stap ook al voor je uitgevoerd door enkel tandenbleeksetten met hoge beoordelingen op te nemen in onze lijst.

Veelgestelde vragen over tandenbleeksets

– Zijn tandenbleeksetten voor thuis effectief?

Ja zeker. Met thuisbleeksets kun je binnen een paar dagen resultaten beginnen te zien, maar het is goed om te onthouden dat het allemaal om consistentie gaat en het volgen van de instructies om echt verbeteringen te zien.

– Hoe werken producten voor het bleken van tanden?

Er zijn verschillende soorten tandenbleeksetten. De meeste producten bleken de tanden met een bleekgel die op het oppervlak van de tanden wordt aangebracht, of het nu wordt afgeleverd via folie, een strip of een op maat gemaakte tandtray. De gel trekt in de tand en lost interne verkleuringen op. Er zijn ook tandenbleeksetten op basis van charcoal poeder. Deze poeder wordt ook op het oppervlak van de tanden aangebracht en wist alle vlekken en verkleuringen van het gebit, waardoor het wit en stralend achterblijft.

– Hoe werkt het bleken van tanden met LED?

Light Emitting Diode (LED) is een soort licht dat werkt om tandenbleekmiddelen, bijvoorbeeld gels, te activeren, waardoor ze sneller werken.

– Zijn producten voor het bleken van tanden veilig?

De meeste moderne producten voor het bleken van tanden zijn 100% veilig. Natuurlijk zijn er wat producten van mindere kwaliteit, maar over het algemeen zijn ze veilig. Vooral de 5 tandenbleeksetten in dit artikel zijn van de hoogste kwaliteit en gemaakt van de beste, natuurlijke ingrediënten. Alle opties in deze top 5 bevatten geen peroxide, wat een schadelijk ingrediënt is voor de tanden.

Welke tandenbleekset je ook gebruikt, volgt altijd goed de instructies om ervoor te zorgen dat je het veilig gebruikt. Laat de oplossing, of het nu gel of strips of poeder is, niet langer zitten dan het merk adviseert, omdat dit het tandvlees kan irriteren. Als dit laatste zich in een bepaalde fase van het proces voordoet, is het raadzaam om de behandeling te stoppen.

– Waarom zijn je tanden vaak wat gevoelig na het gebruik van een tandenbleekset?

Het bleken verzwakt tijdelijk je glazuur, zodat het bleekmiddel er doorheen kan en die vlekken verder kan opheffen. Wanneer ons glazuur verzwakt is tijdens de bleekbehandeling, merken veel patiënten dat het moeilijk kan zijn om warme dranken, ijskoude dranken te consumeren of zelfs bepaalde voedingsmiddelen te eten. Dit verdwijnt meestal binnen 72 uur na het beëindigen van de behandeling. Met sommige tandenbleeksetten zul je echter helemaal geen gevoeligheid ervaren.

– Hoe lang duurt het voordat je resultaten ziet?

Dit hangt af van het product dat je gebruikt en hoe vaak je het gebruikt. Na ongeveer een week zou je de resultaten van de meeste producten moeten zien en het bleken zou moeten werken zolang je het eens in de zoveel tijd blijft gebruiken, om het bij te houden.

– Hoe ontstaan gele tanden?

Vergeelde tanden met eventueel vlekken ontstaan vaak door extrinsieke bronnen, zoals voedsel of dranken met donkere ingrediënten (denk aan koffie en rode wijn), of intrinsieke bronnen, zoals vergeling van de binnenste laag van de tand. Roken en het natuurlijke verouderingsproces kunnen ook bijdragen aan verkleuring.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *