supplementen voor in de overgang

Beste supplement overgang - Top 5!

Ben je opzoek naar het beste supplement voor in de overgang? Dan ben je hier aan het juiste adres! De beste overgangssupplementen kunnen helpen als je last hebt van vervelende symptomen, zoals opvliegers, nachtelijk zweten en stemmingswisselingen.

Terwijl sommige vrouwen deze fase gemakkelijk doorkomen, beginnen velen symptomen te ervaren twee tot acht jaar voordat de menstruatie volledig stopt – een tijd die technisch bekend staat als de perimenopauze. Aangezien de gemiddelde leeftijd voor die laatste menstruatie 51 jaar is, zullen de meeste vrouwen perimenopauze symptomen in de veertig ervaren, een drukke tijd van het leven wanneer je misschien op het hoogtepunt van je carrière bent, een jong gezin hebt of aan het daten ben. Symptomen zoals prikkelbaarheid, opvliegers en vermoeidheid zijn dan waarschijnlijk wel het laatste wat je nodig hebt.

De overgang kan een zeer moeilijke tijd zijn voor vrouwen. Gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen om deze periode minder zwaar te maken. Naast een aantal levensstijl veranderingen kunnen overgangssupplementen in grote mate helpen om je lekkerder in je vel te laten zitten. Lees gauw verder om te ontdekken wat het beste supplement voor in de overgang voor jou is.

Wat is het beste supplement voor in de overgang?

Er is niet specifiek één beste supplement voor in de overgang, er zijn meerdere supplementen van hoge kwaliteit die doen wat ze beloven. We hebben de 5 beste overgangssupplementen hier op een rijtje gezet.

Prijs: €22,49

Dit supplement ondersteunt bij maar liefst 8 veelvoorkomende overgangsverschijnselen. Als gevolg van schommelingen in de hormoonspiegel kunnen vrouwen in de overgang verschillende verschijnselen ervaren, zowel fysiek als mentaal. Ymea 8-in-1 is een uitgebreide formule, speciaal afgestemd om ondersteuning te bieden aan vrouwen tijdens de overgang die deze klachten hebben. De innovatieve samenstelling helpt bij opvliegers, nachtelijk transpireren en stemmingswisselingen. Daarnaast draagt het bij aan extra energie bij gewichtsverlies, vermoeidheid en het behoud van een gezonde spijsvertering. De overgangstabletten bestaan uit een uitgebreide formule die draagt bij aan een comfortabele overgang.

De unieke formule van dit supplement voor de overgang bestaat uit:
 • Salie: helpt bij opvliegers en nachtelijk transpireren. Het ondersteunt bij een rusteloos gevoel, stemmingswisselingen en prikkelbare gevoelens.
 • Zink & Vitamine B6: Dit is goed voor de hormoonhuishouding.
 • Maca: Dit ingrediënt helpt moeheid te verminderen en ondersteunt bij stress situaties. Het zorgt ook voor meer energie en draagt bij aan een positieve stemming.
 • Cayenne: Cayenne draagt bij aan vetverbranding en gewichtsverlies. Het stimuleert het behoud van je figuur en kan helpen bij het afvallen.
 • Vitamine D3 & Zink: Deze ingrediënten dragen bij aan het normaal functioneren van het immuunsysteem.
 • Artisjok: Artisjok is zeer goed voor een gezonde spijsvertering.
 • Zink: Helpt bij het gezond houden van de huid, nagels en haren.
 • Vitamine D3: Dit vitamine ondersteunt behoud van sterke botten en spieren.

Dit supplement voor de overgang is glutenvrij, lactosevrij, gelatinevrij, bevat geen conserveermiddelen,  en is geschikt voor vegetariërs. Alle kruidenextracten in de producten van Ymea zijn goed verdraagbaar en geschikt voor langdurig gebruik bij overgangsverschijnselen. Je mag 2 maal per dag een capsule innemen met water.

Prijs: €17,99

Bijna 80% van de vrouwen heeft in de overgang te maken met opvliegers. Daarnaast zijn stemmingswisselingen en nachtelijk transpireren veelvoorkomende overgangsverschijnselen. Dit supplement pakt deze verschijnselen aan. Famosan Salvia is een sterk supplement met een krachtige formule. Het helpt vrouwen in de overgang bij opvliegers, zweten en nachtelijk transpireren. Het is een volledig natuurlijk product en bevat een hoge dosis Salvia officinalis. 

Salvia officinalis is een heilzame plant die oorspronkelijk uit de Balkan landen en de landen rond de Middellandse Zee komt. De plant staat van oudsher bekend om haar positieve invloed bij opvliegers en nachtzweten. In Famosan Salvia sterk zit een totaal van 3400 mg vers Salvia officinalis-extract. Door de hoge dosis hoef je slechts 1 tablet per dag te nemen samen met wat water.

Prijs: €44,95

Dit krachtige supplement ondersteunt vrouwen voor en tijdens de overgang. Meer dan de helft van de vrouwen heeft tijdens de overgang last van typische overgangsklachten zoals opvliegers, nachtelijk zweten, prikkelbaarheid, slapeloosheid, hoofdpijn, stemmingswisselingen, geheugen- en/of concentratieproblemen, depressie, libidoverlies, vaginale droogheid, toename van buikvet en haaruitval.

De ReAge Femeno 1 biedt het lichaam steun door gebruik te maken van krachtige natuurlijke ingrediënten zoals; Valeriaan, Kudzu, Cimcifuga recemosa en wilde Yamswortel. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je oestrogenen op pijl blijft. Oestrogenen beïnvloeden de dikte van de huid en stimuleren de aanmaak van lichaamseigen hyaluronzuren collageen. De oestrogenen zorgen ervoor dat de huid voldoende dik, stevig en gehydrateerd blijft, waardoor er een vermindering van rimpels optreedt als extra voordeel.

Dit natuurlijke supplement voor de overgang bestaat uit de volgende ingrediënten:
 • Vitamine B6: Dit vitamine is belangrijk voor de stofwisseling. Het reguleert de werking van bepaalde hormonen en dit is nodig voor de groei, de bloedaanmaak en een goede werking van het immuunsysteem en zenuwstelsel.
 • Rode klaver en soja: Deze ingrediënten zijn plantaardige bronnen van Fyto-oestrogenen. Fyto-oestrogenen bevatten isoflavonen, zoals genisteïne, daidzeïne en glyceteïne. Deze kunnen helpen door het lichaam gevoeliger te maken voor oestrogenen.
 • De wortel van de Wilde Yam: Dit ingrediënt bevat diosgenin en dit ondersteunt de aanmaak van hormonen in het lichaam tijdens de menopauze. Deze stof werkt ontstekingsremmend en werkt tegen krampen bij menstruatie.
 • Dong Quai: Dong Quai of ook wel ‘vrouwenginseng’ genoemd, is een van de meest gebruikte kruiden in de eeuwenoude traditionele Chinese geneeskunde. Het ondersteunt de goede werking van de geslachtsorganen en de urinewegen.
 • Veleriaan: Dit is een bekend rustgevend middel, dat ook bij de menopauze kan helpen om met stress om te gaan en gemakkelijker in slaap te vallen.
 • Kudza: Of de volledige naam Pueraria Lobata, is een klimplant die veel voorkomt in China en Japan. Kudzu is een bron van Fyto-oestrogenen en kan helpen bij om overgangsverschijnselen te verlichten.

Je mag 1 capsule per dag nemen van dit supplement voor de overgang.

Prijs: €23,94

Dit supplement van Davitamon is speciaal ontwikkelt voor vrouwen in de overgang. Het voorziet in de dagelijkse aanvulling van vitamines en mineralen. De tabletten zijn goed voor het ijzergehalte in het bloed (betacaroteen, B2 en C), goed voor de hormoonhuishouding (vitamine B6 en C) en goed voor het haar en de nagels (selenium en zink)

Het supplement verlicht de overgangsverschijnselen, zoals opvliegers en nachtelijk zweten. De tabletten zijn suikervrij en vrij van conserveermiddelen en aroma’s.

Prijs: €21,59

Het populaire merk voor supplementen voor de overgang, Ymea, heb je eerder in deze lijst voorbij zien komen. Dat supplement was een all-in-one supplement om alle overgangsverschijnselen aan te pakken. Dit supplement is speciaal gericht op je figuur tijdens de overgang. 

Ymea Silhouet is een uniek product voor vrouwen in de overgang die gewichtstoename of schommelingen in hun gewicht ervaren. Het draagt op een natuurlijke wijze bij aan gewichtsverlies en vermindering van vetvorming en helpt daarnaast ook nog bij opvliegers, nachtelijk transpireren en stemmingswisselingen. De innovatieve samenstelling is speciaal gericht op het helpen bij het behoud van je figuur door ondersteuning van vetverbranding. Het ondersteunt ook een normaal metabolisme.

De natuurlijke ingrediënten in dit overgang supplement:
 • Salie: helpt bij opvliegers, nachtelijk transpireren, stemmingswisselingen en prikkelbare gevoelens
 • Zink: draagt bij aan een normaal metabolisme van koolhydraten, vetzuren en proteïnen
 • Groene thee: draagt bij aan gewichtsverlies en vetverbranding
 • Vitamine B6: draagt bij aan de regulering van de hormonale activiteit
 • Vitamine D3: ondersteunt bij het behoud van sterke botten en spieren
 • Koper en vitamine B12: ondersteunen het immuunsysteem
 • Chroom: helpt bij het behoud van een normaal bloedsuikergehalte en (vet)stofwisseling

Je mag twee capsules per dag van dit supplement nemen.

Hebben vrouwen supplementen nodig tijdens de overgang?

Niet alle vrouwen ervaren heftige overgangssymptomen, maar voor degene die dat wel doen kunnen supplementen zeker een redder in nood zijn. Overgansssupplementen kunnen cruciaal zijn wanneer de hormoonspiegels beginnen te veranderen. Dat komt omdat tijdens de perimenopauze de niveaus van het hormoon oestrogeen fluctueren.

En naarmate vrouwen ouder worden, begint de productie van alle vrouwelijke hormonen door de hypofyse af te nemen.

De afname van oestrogeen vindt plaats omdat naarmate een eicel zich ontwikkelt, het oestrogeen produceert, dus als er geen eicel is om zich te ontwikkelen, stopt deze bron van oestrogeen.

Dat is niet alles. De productie van progesteron – het tegenwicht voor oestrogeen – stopt ook wanneer een vrouw haar laatste menstruatie heeft gehad.

Waar de oestrogeenspiegels met 40-60% dalen en de progesteronspiegels tot bijna nul dalen, veroorzaakt dit een onbalans bij vrouwen in de overgang. Dit is waar overgangssupplementen echt kunnen helpen om de zaken in evenwicht te brengen.

Hulp nodig bij het afvallen in de overgang?

Nu je het beste supplement voor in de overgang oor jou hebt gevonden, gaan we even wat dieper in op een specifiek overganssymptoom: aankome. Een vervelend, maar veelvoorkomend overgangs verschijnsel is aankomen. Als je merkt dat je bent aangekomen in de overgang en merkt dat de kilo’s er veel lastiger afgaan, kan dit frustrerend zijn. Speciaal voor vrouwen in de overgang is het online programma “Slank door de overgang” ontwikkelt.

Slank door de overgang is het enige programma dat speciaal ontwikkeld is om buikvet te verbranden bij vrouwen in de overgang. Ria Kamelle heeft een 3 staps formule ontwikkeld die elke vrouw tussen de 40 en 65 jaar helpt om een strakke en platte buik te krijgen.

 • Als eerste schakel je de stimulatie van je overgangshormonen UIT dat ervoor zorgt dat je lichaam binnen 24 uur buikvet gaat verbranden
 • Als tweede zorg je ervoor dat je hormoonhuishouding in balans komt en dat is het moment dat je ziet dat je buik strakker en strakker begint te worden, week in en week uit
 • Uiteindelijk zorg je ervoor dat je jouw stofwisseling direct inzet om je buikvet te verbranden
slank door de overgang

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *