beste stoelfiets

Beste stoelfiets 2023: Top 7!

Ben je opzoek naar de beste stoelfiets? Dan hebben we hier een lijst met topkeuzes voor je!

Het is algemeen bekend dat zitten het nieuwe roken is. Als je de hele dag aan een bureau zit te werken, is het daarom belangrijk om na te denken over manieren om toch in beweging te blijven. De meest makkelijke manier is door de beste stoelfiets aan te schaffen. Een stoelfiets zorgt ervoor dat je tijdens het werken kunt bewegen, zonder dat dit je productiviteit verminderd.

Deze compacte apparaten schuif je eenvoudig onder je bureau, zodat je kunt trappen terwijl je werkt. En hoewel ze misschien niet zo intens zijn als hun tegenhangers op ware grootte, kunnen ze nog steeds een geweldige manier zijn om wat meer beweging te krijgen. Je kunt de intensiteit van je training verhogen door je pas te versnellen of de weerstand van je stoelfiets op te schalen. De meeste stoelfietsen kun je ook gebruiken om je armen mee te trainen, wanneer je ze op een tafel plaatst.

Niet elke stoelfiets is echter van dezelfde kwaliteit, dus het is slim om op zoek te gaan naar de beste stoelfiets voor jou. Om je te helpen hebben we de hele markt afgespeurd naar de beste stoelfietsen en hier zijn 7 toppers uitgekomen, in verschillende prijsklasse.

Lees gauw verder om de beste stoelfiets voor jou te ontdekken!

Beste stoelfiets 2023 – Top 7

We zijn opzoek gegaan naar de beste stoelfiets van 2023 en daar is een top 7 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 7 hebben we gekeken naar kwaliteit, comfort, veiligheid, klanten beoordelingen en prijzen. 

We hebben rekening gehouden met verschillende budgetten door de beste stoelfiets in verschillende prijsklasse op te zoeken. Zo is de meest prijzige stoelfiets in onze lijst rond de 140 euro en de meest goedkope stoelfiets onder de 40 euro. Zo zit er voor iedereen de beste stoelfiets bij, ongeacht je budget. 

Bekijk de verschillende opties, lees de beschrijvingen, vergelijk eventueel de beoordelingen en kies op basis daarvan de beste stoelfiets voor jou uit!

1. Tunturi Cardio Fit D10 Under Desk bike 

Tunturi Cardio Fit D10 Under Desk bike

Als je opzoek bent naar de beste stoelfiets zit je goed met de D10 Under Desk Bike uit de Cardio Fit serie van Tunturi. Deze luxe stoelfiets draagt bij aan je dagelijkse hoeveelheid lichaamsbeweging. Ideaal voor als je een bureaubaan hebt en normaal de hele dag stil zit. Met deze stoelfiets heb je toch voldoende beweging, terwijl je productief aan het werken bent.

Je kunt de weerstand van deze compacte stoelfiets manueel instellen. Of je nu een beginner bent of meer gevorderd, je past je trainingsniveau gemakkelijk aan, zodat deze altijd perfect bij jou past. De roterende massa van vijf kg zorgt altijd voor voldoende weerstand.

De slimme monitor registreert de tijd, de afstand en het aantal verbruikte calorieën. Door de soepele bewegingen op je deskbike werk jij  aan je gezondheid en verhoog je je uithoudingsvermogen. De stoelfiets is zeer stil in gebruik, waardoor jij of je collega’s nergens last van hebben.

Beste stoelfiets onder de €100,-:

2. Tunturi Cardio Fit M35 Minibike 

Tunturi Cardio Fit M35 Minibike

Een andere geweldige stoelfiets is de Tunturi Cardio Fit M35 Mini bike. Als je opzoek bent naar de beste stoelfiets onder de 100 euro, dan is dit zeker het model waar jij het beste voor kunt gaan. Met deze compacte stoelfiets kun je zowel je benen als je armen trainen. Je kunt het handige apparaatje overal neer zetten, onder je bureau, zittend op je luie stoel of gewoon op de bank. De fietsstoel weegt amper 7 kg. Omdat hij dus redelijk lichtgewicht is, verplaats je hem gemakkelijk en berg je hem na gebruik eventueel weer makkelijk op.

Je stelt de weerstand in op het gewenste niveau en de ingebouwde computer geeft de snelheid, de trainingstijd, het geschatte aantal calorieën en het aantal omwentelingen per minuut weer. De M35 mini bike stopt in alle veiligheid met het magnetisch remsysteem (PMS manual brake system).

Beste stoelfiets onder de €80,-:

3. VitalMaxx Fitness Mini Bike

beste stoelfiets

Deze Mini Bike is het compacte alternatief voor een grote hometrainer. Je kunt de stoelfiets gemakkelijk overal neerzetten en trainen terwijl je bijvoorbeeld aan het werken bent of tv kijkt. Naast het trainen van je benen is het ook mogelijk om je armen te trainen. Dit kun je doen door de Mini Bike bijvoorbeeld op tafel te zetten de hendels rond te draaien met je armen. Met de Vitalmaxx Mini Bike haal je dus een multifunctioneel fitness apparaat in huis.

Op het handige display kun je gemakkelijk de afstand, de snelheid en het calorieverbruik aflezen. Hierdoor weet je precies hoe goed je gesport hebt en kun je werken met bepaalde doelen per dag of per week.

Beste stoelfiets onder de €70,-:

4. Tunturi Mini bike

Tunturi Mini bike

De beste stoelfiets onder de 70 euro die we hebben kunnen vinden is deze Tunturi Mini Bike stoelfiets. Met deze compacte stoelfiets kun je voortaan trainen terwijl je werkt. Wie wil nou niet calorieën verbranden terwijl die zit en ondertussen productief bezig is? Je kunt de stoelfiets ook gemakkelijk voor je stoel of bank plaatsen om te trainen terwijl je je favoriete serie kijkt. Het excuus ‘ik heb een tijd om te sporten’ kun je nu nooit meer gebruiken.

De weerstand van de stoelfiets verstel je gemakkelijk met de knop in het midden. Omdat de Tunturi Mini bike opvouwbaar is, berg je hem na gebruik zeer eenvoudig op. Het apparaat weegt maar 2 kg dus je verplaatst hem ook gemakkelijk. Naast het trainen van je beenspieren kun je deze handige stoelfiets ook als armspiertrainer gebruiken, wanneer je hem op tafel zet.

Verder toont de ingebouwde computer je trainingsdoelen en registreert jouw afgelegde kilometers.

Beste stoelfiets onder de €60,-:

5. Tunturi Cardio Fit M30 Minibike

Tunturi Cardio Fit M30 Minibike

De beste stoelfiets die we hebben gevonden onder de 60 euro is zonder twijfel de Tunturi Cardio Fit M30 Minibike. Met meer dan 100 positieve klanten beoordelingen verdiend dit apparaat ook zeker een plekje thuis in deze lijst.

Met deze compacte bewegingstrainer kun je zowel je benen als armen trainen. Je kunt de stoelfiets gemakkelijk verplaatsen en opbergen dankzij het lage gewicht van 4,5kg. Je stelt de weerstand in op het gewenste niveau en de ingebouwde computer geeft de snelheid, de trainingstijd, het geschatte aantal calorieën en het aantal omwentelingen per minuut weer. De verstelbare voetriempjes zorgen ervoor dat je stevig in de pedalen zit.

Beste stoelfiets onder de €50,-:

6. VirtuFit V4 Bureaufiets 

VirtuFit V4 Bureaufiets

Met meer dan 200 positieve klanten beoordelingen, verdiend de VirtuFit V4 Bureaustoel ook zonder twijfel een plaatsje in de ‘Beste stoelfiets top 7’. Met deze fietsstoel kun je gemakkelijk bewegen op je eigen manier en je eigen tempo, terwijl je aan je buruea, op de bank of op je stoel zit.

De VirtuFit V4 heeft een weerstand knop om zelf je trainingsintensiteit te kiezen. Op de laagste intensiteit heb je nauwelijks tegenkracht. Een ideale situatie voor revalidatie, mensen die slecht ter been zijn en ouderen die op een rustige manier met bewegen willen beginnen. De V4 geeft je de gelegenheid om je prestaties langzaam op te bouwen. De informatie van het computer display helpt je hierbij. De VirtuFit V4 geeft je tijdens het bewegen de trainingstijd (TIME), de afgelegde afstand (DISTANCE), het aantal pedaal omwentelingen (COUNT), een schatting van het aantal verbrande calorieën (CALS) en het totaal aantal omwentelingen vanaf de laatste keer dat je de batterij hebt vervangen (TOTAL COUNT). Er is ook een SCAN functie die alle verschillende getallen omstebeurt weer geeft.

Deze stoelfiets is zeer veilig in gebruik. Op de anti-slip pedalen zitten verstelbare riemen om je voeten goed op hun plek te houden. Je kunt de beweging van de VirtuFit V4 afwisselen door de andere kant op te trappen of door je armen te trainen in plaats van je benen. Om je armen te trainen zet je de V4 op buikhoogte en beweeg je de pedalen met je handen. Na het bewegen berg je deze stoelfiets zeer gemakkelijk op. Hij is compact en licht en staat niet snel in de weg.

Beste stoelfiets onder de €40,-:

7. DeskShaper Stoelfiets

DeskShaper Stoelfiets

Ben je opzoek naar een goedkope stoelfiets van goede kwaliteit? Dan is dit misschien wel de beste stoelfiets voor jou. De Deskshapen stoelfiets geeft je je dagelijkse beweging terwijl je bezig bent met andere dingen (zoals werken of het kijken van een film).

Ondanks de goedkope prijs in tegenstelling tot andere stoelfietsen, voldoet dit mode wel aan al je wensen. Zo is deze stoelfiets ook voorzien van een slimme computer. Deze computer houdt de tijd, het aantal omwentelingen en het aantal verbranden calorieën bij. Ook kun je kiezen uit verschillende weerstanden, waardoor deze stoelfiets voor zowel beginners als gevorderden ideaal is. Met een handige draaiknop kun je de weerstand eenvoudig verstellen.

Deze stoelfiets is opvouwbaar en daardoor gemakkelijk mee te nemen en op te bergen. Ook weegt dit model slechts 2,9 kg waardoor hij zeer lichtgewicht is en je hem zo kunt optillen. Daarnaast is deze stoelfiets zeer comfortabel en veilig. Hij heeft anti-slip pedalen met comfortbanden, stevige standaarden en verstelbare pedaalriempjes.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste stoelfiets

Wanneer je opzoek bent naar de beste stoelfiets zijn er een aantal factoren om goed naar te kijken. We hebben hier een kort lijstje gemaakt met de belangrijkste dingen om naar te kijken:

– Stijl

Wanneer je op zoek bent naar de beste stoelfiets voor onder het bureau, zul je merken dat stoelfietsen en elliptische trainers voor onder het bureau bij elkaar zijn gegroepeerd. Hoewel ze allebei pedalen hebben en je kunnen helpen vergelijkbare resultaten te bereiken, geven sommigen de voorkeur aan de een boven de ander qua comfort. Elliptische trainers / crosstrainers zijn doorgaans soepeler en stiller, terwijl fietsen een groter bewegingsbereik bieden. Nummer 1 in onze lijst is een elliptische trainer en de rest van de opties in onze lijst zijn ‘echte’ stoelfietsen. Denk na over wat je fijner vindt en maak mede op basis daarvan je beslissing.

– Gewicht

Draagbaarheid is een kenmerk dat veel mensen zoeken bij het kopen van de beste stoelfiets voor onder het bureau. Helemaal als je deze regelmatig moet verplaatsen is het belangrijk dat je een lichtgewicht en compact model kiest. Controleer het gewicht van de onder-bureautrainer die je voorkeur heeft voordat je hem koopt, om er zeker van te zijn dat hij gemakkelijk te verplaatsen is. Sommige zijn zelfs in te klappen, wat handig kan zijn als je het apparaat niet altijd in het zicht wil hebben staan. Je wilt er echter wel een die veilig en zwaar genoeg is om tijdens gebruik op zijn plaats te blijven.

– Weerstand

Veel fietsen en crosstrainers voor onder het bureau hebben een instelbare weerstand. Met deze functie kun je de intensiteit van je trainingen opschalen en kun je kracht opbouwen terwijl je trapt of stapt. Het is ook belangrijk als je je trainingen uitdagender wilt maken.

– Prijs

De prijs kan voor jou ook een belangrijke factor zijn bij je keuze voor de beste stoelfiets. Iedereen heeft natuurlijk een ander budget en daar hebben we bij het maken van deze top 7 ook rekening mee gehouden. Meestal betekent een hogere prijs dat de stoelfiets iets meer functies heeft, gemakkelijker is in gebruik of er stijlvoller uitziet. De meest goedkope stoelfiets in onze lijst is echter ook nog van goede kwaliteit en fijn in gebruik. Bepaal daarom van te voren wat ongeveer je budget is en kies de beste stoelfiets in deze prijsklasse uit.

– Klanten beoordelingen

Als je opzoek bent naar de beste stoelfiets kunnen klanten beoordelingen een waardevolle hulp zijn. Door voordat je een aankoopt doet de klanten reviews te lezen, kom je al snel achter de kwaliteit van een bepaald product, in dit geval een stoelfiets. De meeste mensen hechten veel meer waarde aan de feedback van klanten dan aan de informatie van de fabrikant. 

De fabrikant is natuurlijk altijd positief over zijn of haar eigen product, terwijl klanten in review vaak 100% eerlijk zijn. Door grondig de beoordelingen te lezen ontdek je vaak al de voor- en nadelen van een bepaalde stoelfiets, waardoor je beter kun bepalen welk model het beste voor jou is.

Wanneer je klanten beoordelingen gaat lezen, doe dit dan wel op de juiste manier. Lees niet één beoordeling en beschouw het als waarheid. Klanten beoordelingen blijven natuurlijk altijd subjectief, dus wat een iemand vindt, kan een ander anders zien. Lees daarom altijd meerdere beoordelingen door en kijk nar de dingen die herhaald worden. 

Als bijvoorbeeld 20 klanten zeggen dat een bepaalde stoelfiets stroef in gebruik is, dan kun je ervan uitgaan dat dit klopt. Als echter van de 200 beoordelingen een paar mensen iets negatiefs zeggen, maar het overgrote deel zeer positief is, dan kun je er vanuit gaan dat de stoelfiets van goede kwaliteit is. Ga dus altijd slim te werk voordat je een conclusie trekt.

Wij hebben ook al grondig onderzoek gedaan naar de klanten beoordelingen. De stoelfietsen in onze lijst zijn allemaal goed beoordeeld door klanten en hebben een hoog gemiddelde qua gegeven cijfer (van 1 tot 5).

beste stoelfietsen

Veelgestelde vragen over stoelfietsen

Hopelijk heb je de beste stoelfiets voor jou gevonden. Mocht je nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen en antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is een stoelfiets?

Waarschijnlijk weet je dit al, aangezien je opzoek bent naar de beste stoelfiets. Een stoelfiets is een fiets die is ontworpen om te gebruiken terwijl je werkt. Het zijn vaak compacte apparaten welke je gemakkelijk onder je bureau kunt plaatsen. Een stoelfiets is naast onder het bureau ook ideaal om thuis te gebruiken wanneer je op je luie stoel of bank zit en tv kijkt. Op deze manier kun je toch wat bewegen terwijl je lekker ligt te luieren. De meeste stoelfietsen kunnen daarnaast ook gebruikt worden om de armen te trainen. Je zet het apparaat simpelweg op de tafel en plaatst je handen in de hendels.

– Werken stoelfietsen echt?

Ja zeker, maar je moet ze niet vergelijken met een spinningfiets of een ander intensief fitness apparaat. Stoelfietsen stellen mensen in staat om een ​​lichte training te krijgen terwijl ze aan het werk zijn, waardoor de problemen worden voorkomen die kunnen optreden bij langdurige perioden van inactiviteit. Ze zijn niet ontworpen voor normale gymtrainingen.

– Welke spieren train je met een stoelfiets?

Fietsen onder het bureau en crosstrainers onder het bureau zijn apparaten specifiek voor het onderlichaam, dus je kunt verwachten dat je de spieren in je benen zult uitdagen en versterken. Quads en hamstrings zullen de belangrijkste spiergroepen zijn die worden geactiveerd met een stoelfiets.

– Wat is de beste stoelfiets?

Dingen om te overwegen bij het zoeken naar de beste stoelfiets voor onder het bureau, zijn onder meer het bereik van weerstand, uiterlijk, constructie en geluidsniveau (vooral als je een kantoor deelt met anderen). We hebben onderzoek gedaan naar de beste stoelfiets en daar zijn de 7 opties in dit artikel uitgekomen. Lees van alle stoelfietsen de beschrijvingen en eventueel beoordelingen door om de perfecte voor jou eruit te pikken.

– Helpen stoelfietsen je om af te vallen?

Ze kunnen je zeker helpen gewicht te verliezen, aangezien ze ervoor zorgen dat je meer beweegt. Onthoud wel dat stoelfietsen niet zoveel calorieën verbranden als een intensievere training op een gewone hometrainer. Ze zijn een geweldige toevoeging voor trainingen in sportscholen en het aanpassen van je dieet als je serieus wilt afvallen.

– Zijn bureaufietsen de moeite waard?

Ja dat zijn ze. Ze zijn een geweldige manier om de risico’s te verminderen die gepaard gaan met langdurige perioden van stil zitten en inactiviteit, waaronder obesitas, rug- en nekpijn, diabetes, hart- en vaatziekten, angst, depressie en vroege sterfte.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *