beste spirituele sieraden

Beste spirituele sieraden: Top 8!

Ben je opzoek naar de beste spirituele sieraden? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

Er zijn ontzettend veel spirituele sieraden waar je voor kunt gaan. Zo zijn bijvoorbeeld sieraden met edelstenen / kristallen ontzettend populair, maar er zijn ook sieraden met specifieke spirituele symbolen. Waar je ook voor wilt gaan er is altijd een sieraad dat perfect bij jou past.

Hieronder hebben we een aantal verschillende categorieën spirituele sieraden op een rijtje gezet, met wat voorbeelden erbij. Door op de lila buttons te klikken, kun je uit nog veel meer soortgelijke sieraden kiezen.

Veel plezier met shoppen!

Beste spirituele sieraden – Top 8

We zijn opzoek gegaan naar de beste spirituele sieraden en daar is een top 8 categorieën uitgekomen. Onder elke categorie hebben we een aantal van onze favorieten uitgelicht, maar je kunt nog veel meer opties bekijken door op de lila buttons te klikken. Op deze manier kun je de beste spirituele sieraden voor jou uitkiezen!

1. Edelstenen sieraden

Als je opzoek bent naar de beste spirituele sieraden dan is de kans groot dat je opzoek bent naar edelstenen sieraden. Ze zijn ontzettend populair, mooi en hebben speciale krachten. Door een bepaalde edelsteen te dragen, krijg je het extra voordeel van de energetische eigenschappen van deze steen mee.

Van fysieke en spirituele tot emotionele en mentale genezing, kristallen sieraden kunnen verbazingwekkende dingen in je leven teweegbrengen. Door het kristal te dragen en het de hele dag bij je te hebben, maak je gebruik van al die geweldige energie, waar je ook bent of wat je doet. Er zijn edelstenen voor het vergroten van zelfvertrouwen, vinden van innerlijke rust of liefde, genezing en nog veel meer!

Er zijn ontzettend veel verschilende edelstenen sieraden, van armbanden, tot kettingen tot oorbellen en ringen. Zoek uit welke stenen je het mooiste vindt en/of welke krachten je kunt gebruiken om de beste spirituele sieraden voor jou te vinden.

Een aantal van onze favorieten:
Ruwe Edelsteen Hanger Amethist Wikkel - €5,99
Enkelbandje Gipsy-stijl Jade Wit
Enkelbandje Gipsy-stijl Jade Wit - €13,99
Edelsteen Armband Lapis Lazuli
Edelsteen Armband Lapis Lazuli (voor zelfvertrouwen)- €9,99
Edelsteen Oorbellen Ruwe Aquamarijn - €18,99

2. Lotus sieraden

Spirituele sieraden hoeven niet per se edelstenen te bevatten. Er zijn ontzettend veel symbolen, tekens etc met een spirituele betekenis. Een daarvan is de lotus.

In het boeddhisme symboliseert de lotusbloem zuiverheid, schoonheid en spiritueel ontwaken. Er wordt aangenomen dat ze de geest concentreren tijdens meditatie. Een gesloten knop vertegenwoordigt de tijd vóór verlichting en een lotus in volle bloei vertegenwoordigt iemand die zijn reis van zelfrealisatie en verlichting heeft bereikt.

Een aantal van onze favorieten:
Edelsteen Armband Rozenkwarts met Lotus
Edelsteen Armband Rozenkwarts met Lotus - €4,99
Oorbellen Lotus Messing Goudkleurig - €6,99
lotus hanger
Hanger OHM Lotus Messing Zilverkleurig - €4,99
lotus oorbellen
Oorbellen Lotus Mandala - €9,99

3. Chakra sieraden

Chakra sieraden helpen de energie in je lichaam opnieuw in balans te brengen en te harmoniseren. Ze hebben de kracht om negatieve energie, waaronder spanning en pijn, naar boven te halen en positieve, helende vitaliteit te stimuleren. Bovendien heeft elk van de zeven chakra-stenen van het sieraad zijn eigen unieke helende eigenschappen.

Wortelchakra (Rood) – De eerste chakra is verantwoordelijk voor je gevoelens van veiligheid, zekerheid en stabiliteit. Rode kristallen hebben krachtige aardende eigenschappen om je opnieuw met de aarde te verbinden en je lichaam en geest op één lijn te brengen. Ze trekken meestal overtollige energie naar beneden en bieden bescherming.

Sacraal Chakra (Oranje) – Het tweede chakra regelt je emoties, sensualiteit, plezier, seksualiteit en creativiteit. Oranje edelstenen kunnen je helpen je emoties onder controle te houden, te genezen van emotionele of seksuele trauma’s en creativiteit te stimuleren.

Solar Plexus Chakra (Geel) – Het derde chakra is het centrum van je persoonlijke kracht, die het zelfvertrouwen, moed en vastberadenheid regelt. Geelkleurige kristallen versterken je zelfbeeld en wilskracht, helpen je tegenslagen te overwinnen en vooruit te komen in het leven, en trekken overvloed en succes aan.

Hartchakra (Groen) – Het vierde chakra is verantwoordelijk voor het geven en ontvangen van liefde aan jezelf en anderen en voor dankbaarheid, vreugde, mededogen en begrip. Groene kristallen kunnen hartzeer genezen en je helpen pijn uit het verleden los te laten, eigenliefde te bevorderen en dankbaarheid te inspireren.

Keelchakra (blauw) – Het vijfde chakra is het communicatiecentrum waarmee je je waarheid kunt spreken, naar anderen kunt luisteren en vrijelijk je ideeën en verlangens kunt uiten. Lichtblauwe en turquoise kristallen hebben de kracht om je communicatie te verbeteren, gemak angst en geeft je het vertrouwen om voor jezelf op te komen.

Derde Oog Chakra (Indigo) – De zesde chakra regelt je visie, intuïtie en verbeeldingskracht, waardoor je verbinding kunt maken met je innerlijke wijsheid en kunt luisteren naar de leiding van het universum. Donkerblauwe en marineblauwe edelstenen kunnen je geest zuiveren om je te helpen focus te vinden, je verbeeldingskracht te vergroten, met nieuwe perspectieven te zien en zelfs paranormale gaven te stimuleren.

Kruinchakra (paars/wit) – De zevende chakra heeft alles te maken met spirituele verbinding en toegang tot hogere bewustzijnsstaten. Paarse, witte en doorschijnende stenen dragen een hoge spirituele energie om negativiteit te verwijderen, je aura te reinigen, je manifestatiepotentieel te vergroten en de communicatie met het universum te openen.

Een aantal van onze favorieten:
edelsteen armband chakra
Edelsteen Armband 7 Chakra - €8,99
chakra amethist hanger
Amethist Chakra Tree of Life Hanger - €6,99
Zilverkleurige Hanger Chakraboom - €6,99
chakra hanger
Chakrahanger Om Mani Padme Hum - €10,99

4. Gelukshanger

Wie kan er nou niet een beetje extra geluk gebruiken? Als je het gevoel hebt dat je wat meer geluk nodig hebt in een bepaalde situatie of gewoon in het algemeen, dan kan een gelukhanger je daarbij helpen. Tevens is dit ook een ontzettend leuk cadeau om te geven aan iemand die het kan gebruiken. Er zijn verschillende soorten gelukshangers, van edelstenen tot bepaalde tekens zoals het boze oog of de tarot maan.

Een aantal van onze favorieten:
geluksflesje
Geschenkflesje aan Waxkoord met Aventurijn - €1,99
boos oog sieraad
Amulet Zilverkleurig Boze Oog met Maan - €4,99
Amulet Zilverkleurig Boze Oog met Maan
Viking Hanger Goudkleurige Raaf Vegvisir - €9,99
gelukshangers
Amulet Messing Goudkleurig Tarot ‘de Maan’ - €7,99

5. Mala’s

Mala’s – ook bekend als yoga-kralen of japamalas – zijn kettingen en armbanden die meestal 108 kralen hebben. Mala, Sanskriet voor ‘slinger’, wordt vaak gebruikt om spirituele oefening te verbeteren. Zo zie je misschien mensen mala’s gebruiken tijdens het beoefenen van yoga en meditatie.

Malakralen bestaan ​​al duizenden jaren, meer dan 3000 jaar geleden in India gemaakt. Ze zijn geworteld in het hindoeïsme en het boeddhisme en zijn bedoeld om je te helpen je geest te concentreren tijdens meditatie. De grootste kraal, in het midden, staat bekend als de goeroe. Er wordt gezegd dat het de energie vasthoudt die tijdens je oefening wordt gegenereerd.

Er zijn altijd 108 kralen op malas. Het getal wordt vaak beschreven als het numerieke equivalent van “Om”, een van de belangrijkste spirituele geluiden in meditatie. Ook wordt de relatie tussen je innerlijke en uiterlijke omgeving beschreven door de 108 kralen.

Een aantal van onze favorieten:
Edelstenen Mala Bergkristal - €13,99
mala
Mala Sandelhout 108 Kralen - €27,99
mala kralen armband
Mala Sodaliet AA Kwaliteit 108 kralen + Brokaattasje - €36,99
mala kralen armband
Edelsteen Armband Agaat Mala Elastisch - €14,99

6. Magnetische sieraden

Van magnetische sieraden wordt gezegd dat ze veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Men gelooft dat magnetische therapie, dat wil zeggen het gebruik van magnetische velden, iemands gezondheid kan verbeteren. Het is een soort alternatieve geneeskunde die pijn kan verlichten en algemene gezondheidsvoordelen biedt.

Magnetische therapie kwam voor het eerst tot stand in 1200 voor Christus en werd in de millennia daarna bepleit. In de wereld van vandaag gaan mensen terug naar alternatieve behandelingen en er zijn duizenden mensen die zelf de voordelen melden van het dragen van een magnetische sieraden.

Ze kunnen bloedcirculatie verbeteren, pijn verminderen, ontstekingen sneller genezen, slaap verbeteren en je lichaam en geest in balans brengen.

Een aantal van onze favorieten:
Koperen Magneet Armband - €3,99
Magneet armband
Koperen Magneet Armband “Duality” - €7,99
Edelsteen Armband Hematiet Groen Magnetisch - €2,99
magnetische ketting
Magneet Ketting Parel Paars - €5,99

7. Ohm sieraden

Ohm is een oud Sanskrietwoord dat door veel oosterse religies wordt beschouwd als de oerklank. In deze religies wordt aangenomen dat God eerst geluid schiep en daarom is Ohm het zaadgeluid van de hele schepping. Verder wordt aangenomen dat het universum, de goden en alle materie afkomstig zijn van het geluid Ohm. Daarom omvat Ohm alles: het begin, het midden en het einde van alles. Het is het verleden, het heden en de toekomst.

Ohm wordt beschouwd als de meest heilige en beroemde mantra. Ohm wordt meestal gezongen aan het begin en einde van de meeste Sanskrietrecitaties, mantra’s, gebeden en teksten. In onze tijd wordt deze heilige bezwering ook gemaakt tijdens meditatie en spirituele activiteiten zoals yoga. Ohm wordt verondersteld dezelfde frequentie te hebben als het heelal. Het zingen van Ohm kan een fysiek effect hebben op het lichaam, omdat het het overgestimuleerde zenuwstelsel vertraagt ​​en de geest kalmeert.

Ohm is een van de belangrijkste symbolen in het hindoeïsme. Ohm wordt gevonden als onderdeel van de iconografie in oude en middeleeuwse manuscripten, tempels, kloosters en spirituele retraites, niet alleen in het hindoeïsme, maar ook in het boeddhisme en het jaïnisme.

Het symbool van Ohm bestaat uit 5 delen: 3 bochten, 1 halve cirkel en 1 punt.

De onbewuste staat: de bovenste curve vertegenwoordigt de staat van diepe slaap of het onbewuste. In deze toestand is het onderbewustzijn uitgeschakeld en droomt de slaper niet.

De waaktoestand: de onderste grote curve vertegenwoordigt de waaktoestand van bewustzijn, het verbindt ons met ons eigen gevoel van iets groters en is de bewustzijnsstaat waarin de meeste mensen zich bevinden. In deze toestand is het bewustzijn naar buiten gekeerd en ontmoeten we de wereld door onze vijf zintuigen.

De droomstaat: De middelste kromme die tussen de eerste twee krommen ligt, vertegenwoordigt de droomstaat. In deze staat bevindt het bewustzijn zich tussen diepe slaap en waken en is het naar binnen gericht.

Puur Bewustzijn: De stip of Bindhi betekent de vierde bewustzijnsstaat, de staat van puur bewustzijn. Dit wordt ook wel “De Absolute Staat” of “Turiya” genoemd. Het is een vredige, stille staat waarin het bewustzijn noch naar binnen noch naar buiten is gericht.

Illusie/Maya-staat: de halve cirkel die de stip scheidt van de 3 andere rondingen, vertegenwoordigt “Maya” of de illusies die ons ervan weerhouden de hoogste bewustzijnsstaat te realiseren of te bereiken.

Een aantal van onze favorieten:
Edelsteen Armband Amazoniet Elastisch met OHM - €11,99
Edelsteen Armband Azuriet met OHM/ Boeddha
Edelsteen Armband Azuriet met OHM/ Boeddha - €9,99
Tibetaanse OHM Hanger - €8,99
ohm oorbellen
Oorhangers OHM Hout - €5,99

8. Levensboom sieraden

Een ander geweldig spiritueel sieraden, zijn sieraden met het symbool van de levensboom. De levensboom is een oud mystiek symbool dat in verschillende culturen voorkomt, van de Maya’s tot de Kelten, van het boeddhisme tot de Noordse mythologie.

Hoewel deze culturele legendes rond de heilige levensboom in detail kunnen verschillen, symboliseren hun verhalen soortgelijke overkoepelende concepten die verband houden met religie, filosofie en spiritualiteit.

Het symbool van de levensboom heeft de volgende betekenissen:

– Alles in het leven is verbonden

Het levensboom symbool wordt gewoonlijk afgebeeld als een grote boom met wortels die zich naar binnen naar de grond verspreiden en takken die zich naar buiten naar de lucht verspreiden. Dit vertegenwoordigt de onderling verbonden aard van alle dingen in het universum; een eeuwige verbintenis van het fysieke rijk waarin we geworteld zijn, en het spirituele rijk waar we naar reiken. De Tree of Life dient als een herinnering aan onze universele verbinding met Moeder Aarde en onze afhankelijkheid van haar om te groeien en te bloeien.

– Familie

We gebruiken vaak de term ‘stamboom’ in relatie tot onze voorouders. Door zijn ingewikkelde lay-out van takken vertegenwoordigt het levensboomsymbool een verbinding met familie, deze gedeelde wortels verbinden ons met onze vorige en toekomstige generaties. Het leven van een boom kan worden gezien als symbool voor de groei van het gezin – een boom ontspruit uit een zaadje en als het groeit en vertakt, geeft het nieuwe vruchten en leven aan de volgende generatie.

– Een symbool van wedergeboorte

Naarmate de seizoenen overgaan in de herfst en de winter, zullen veel bomen in een winterslaapfase gaan en hun bladeren verliezen. Maar in de lente zullen de bomen langzaam weer tevoorschijn komen en eerst kleine knoppen laten ontkiemen voordat ze tot leven komen. Net als de levenscyclus van bomen, kan ons leven seizoenen van duisternis en licht, dood en wedergeboorte ervaren. Het levensboomsymbool staat daarom voor wedergeboorte, positieve energie en een nieuw begin.

– Een symbool van persoonlijke groei, kracht en schoonheid

De levensboom staat ook symbool staat voor onze persoonlijke ontwikkeling, uniciteit en individuele schoonheid. Net zoals de takken van een boom sterker worden en omhoog groeien naar de hemel, zo worden ook wij sterker en streven we naar meer kennis, wijsheid en nieuwe ervaringen terwijl we door het leven gaan. Alle bomen beginnen hun leven op dezelfde manier, maar naarmate ze ouder worden, doorstaan ​​ze de krachten van de natuur en ontwikkelen ze zich op hun eigen unieke en mooie manier.

Een aantal van onze favorieten:
tree of life sieraad
Bohemian Armband 6-laags met Levensboom Bedel - €9,99
amethist levensboom hanger
Amethist Levensboom Hanger - €6,99
Verstelbare Ring Tree of Life - €4,99
Armband Levensboom Verstelbaar - €5,99

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *