spijkermat voordelen

Beste spijkermat 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste spijkermat van 2023? Dan ben je hier aan het juiste adres! 

Wanneer je voor de eerste keer naar een spijkermat kijkt, kunnen ze behoorlijk intens lijken. Met scherpe plastic punten die over de hele voorkant uitsteken, zien ze er niet echt aantrekkelijk uit om op te gaan liggen. Als je echter ooit een diepe-drukmassage hebt gehad, ben je bekend met de voordelen van dit soort oefeningen.

Een spijkermat, ook wel acupressuurmat, stimuleert de ontspannende en pijnstillende voordelen van een acupressuurmassage. Een techniek die wordt gebruikt om de bloedstroom te stimuleren, en dus de beweging van energie door het hele lichaam.

De voordelen van het gebruik van een spijkermat zijn eindeloos. Van het verlichten van hoofd-, nek- en rugpijn tot het verminderen van stress en slapeloosheid en nog veel meer. Het zorgt voor en ontspanning van het hele lichaam.

Lees gauw verder om de beste spijkermat voor jou te ontdekken!

Wat is een spijkermat en hoe werkt het?

Spijkermatten, ook wel acupressuurmatten zijn bedoeld om op dezelfde manier te werken als acupunctuur. Beide helpen om het lichaam in balans te brengen en verschillende fysieke en mentale klachten te verlichten, zoals pijn, stress en slapeloosheid.

Acupunctuur ‘doorprikt’ de huid met fijne naalden, terwijl acupressuur niet-invasieve druk uit. Acupressuur herstelt de balans in de energiestroom van het lichaam (qi) door de meridianen van het lichaam te manipuleren. Het stimuleert energie, vitaliteit en een gevoel van welzijn in het lichaam.

Een spijkermat ziet eruit als een korte yogamat met plastic spikes die het oppervlak bedekken en die zijn ontworpen om druk uit te oefenen op punten door het hele lichaam. Sommige hebben ook een kussen waarmee je druk op je nek kunt uitoefenen terwijl je op de mat ligt. En dat is precies hoe ze werken – je ligt gewoon ongeveer 20-30 minuten op de mat voor elke acupressuursessie.

Het is het beste om met je blote huid op de mat te liggen, maar in het begin kan dit even wennen zijn. Het is prima om te beginnen met je kleding aan en langzaam te werken naar minder kleding en uiteindelijk zonder.

De plastic spikes op de mat zien er misschien oncomfortabel uit, maar ze mogen niet pijnlijk zijn. De zachte, pijnloze druk van de mat stelt het lichaam in staat te ontspannen en endorfines vrij te maken, waardoor een levenskracht in het lichaam ontstaat. Ze steken niet te diep in je huid en kunnen geen schade aanrichten.

Beste spijkermat 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste spijkermat van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 is gekeken naar de kwaliteit en de klanten beoordelingen. Bekijk de matten, lees de korte omschrijvingen, bestudeer eventueel de beoordelingen en kies de beste spijkermat voor jou uit!

1. BrellaVio® Spijkermat met Spijkerkussen en Topper

Deze spijkermat van BrellaVio rekent af met stress, pijn, een laag energieniveau en nog veel meer mentale en fysieke klachten. Deze complete set met spijkermat, spijkerkussen en topper is goedgekeurd door Gezondheidsnet.

De spijkermat is gebaseerd op de acupressuur massagetechniek. Hierdoor wordt er druk uitgeoefend op de energiebanen in het lichaam. Deze energiebanen zorgen ervoor dat jouw organen van voldoende energie worden voorzien. Doordat de spijkermat en het spijkerkussen meer dan 8000 drukpunten bevatten, zal jouw lichaam weer optimaal gaan functioneren en reken je af met veel verschillende vervelende klachten (zowel fysiek als mentaal)

Als je nog nooit eerder een spijkermat hebt gebruikt, kan het in het begin wat onwennig zijn. Speciaal daarom wordt er een topper meegeleverd. Deze kun je eventueel in het begin over de drukpunten heenleggen om het iets minder heftig te maken.

Als extra service kun je deze spijkermat 30 dagen uitproberen en als je het niets vindt kun je hem terugsturen en krijg je je geld terug.

2. Relaxius Spijkermat / Acupressuur Mat met Massagekussen

relaxius spijkermat

Deze vernieuwde versie spijkermat met rozen spijkers geeft een diepe weefselmassage. Hiermee geeft de acupressuur mat een verlichtende en relaxende werking op de spieren, helpt het met verschillende spierproblemen en voel jij je binnen no time een stuk beter.

Het lichte en compacte design van deze massage mat zorgt ervoor dat je hem overal makkelijk naartoe kunt nemen. Mee naar je werk, mee op reis, mee naar buiten of waar je je spijkermat ook wilt gebruiken. Bij deze spijkermat met kussen wordt ook een handige draagzak geleverd voor makkelijk vervoer.

Deze spijkermat heeft een 30 dagen niet-tevreden-geld-terug garantie.

3. Atare® Spijkermat

Atare® Spijkermat

Deze spijkermat van Atare® is van de hoogste kwaliteit en biedt alle standaard voordelen die spijkermatten bieden. De mat is lichtgewicht en direct klaar voor gebruik. Je kunt hem gemakkelijk opvouwen en overal mee naartoe nemen. Met maarliefst duizenden acupressuurpunten kun je ontzettend veel lichamelijke en mentale klachten oplossen.

De mat van Atare is groot genoeg om met de hele rug op te liggen. Het bijgeleverde kussen is bedoeld voor de nek en het hoofd. Zo komt het hele bovenlichaam tot maximale ontspanning. Ook wordt het geleverd inclusief een opbergtas en handleiding.

4. LÉBOL®️ Spijkermat Met Kussen 

LÉBOL®️ Spijkermat Met Kussen

De spijkermat, spijkerkussen, zelfontwikkeld opbouwplan en bijkomende massage bal van LÉBOL, zijn de oplossing voor veel van je mentale en fysieke problemen. De door experts bewezen methodes van acupressuur zorgen voor een vermindert stress- en pijnniveau.

De spijkerbal (t.w.v. €10,-!) zorgt ervoor dat je de plekken kan bestrijden waar de mat niet altijd evengoed bij kan. Daarnaast krijg je nog een opbouwplan in vorm van een e-book die door ons zelfontwikkeld is. Dit opbouwplan geeft je verschillende fases en leert je zo het beste uit je mat te halen. Dit is een toegevoegde waarde die ervoor zorgt dat je na je aankoop nergens meer over na hoeft te denken.

De spijkermat is gemaakt van een 100% katoenen hoes. De vulling in de hoes is foam met een densiteit van 21, normaal gesproken is dit 17. Dit zorgt voor een extra goed comfort. In totaal heeft de mat 230 spikes en de kussen 49 spikes, dit zorgt voor 8200 drukpunten allemaal uniek in zijn soort.

5. PuraVida Acupressuur mat en kussen

PuraVida Acupressuur mat

De PuraVida spijkermatten worden over het algemeen gebruikt als alternatieve geneeswijze die een gebruiker de voordelen van acupressuur in zijn eigen huis biedt. De druk van de spijkers helpt om endorfine en oxytocine vrij te maken waardoor je je goed gaat voelen.

Het gebruik van de spijkermat kan ook helpen om je humeur te verbeteren. De plastic ‘’spijkers’’ stimuleren specifieke delen van het lichaam om pijnverlichting te brengen of te helpen bij andere problemen. De voordelen komen van de toename van de bloedstroom die de mat stimuleert.

In tegenstelling tot traditionele acupressuurtherapie, kan iedereen spijkermatten gebruiken. Deze spijkermat van PuraVida is van de beste kwaliteit, lichtgewicht en betaalbaar.

Hoe gebruik je een spijkermat?

Nu dat je waarschijnlijk de beste spijkermat voor jou hebt uitgekozen, wordt het tijd om te kijken naar hoe je deze precies gebruikt.

Acupressuurmatten zijn vrij eenvoudig te gebruiken. Je plaatst ze eenvoudig op een bank, bed of vloer en gaat er voorzichtig op liggen. Probeer je rug gelijkmatig over de mat te positioneren. Voel je altijd vrij om je lichaam naar behoefte te verplaatsen of te bewegen om een comfortabele houding te vinden die het beste bij je past.

In het begin voelt het misschien wat oncomfortabel, maar ga gewoon rustig liggen en probeer te ontspannen. Adem een aantal keer diep door en geef je lichaam  de tijd om zich aan te passen.

Als je je eenmaal op je gemak begint te voelen, blijf dan voor ongeveer 20 minuten op je mat liggen om de ultieme resultaten te krijgen, en sta op met een kalm, verjongd en ontspannen gevoel. Je kunt eventueel ontspannen meditatiemuziek opzetten tijdens de sessie.

Hoe gebruik je een spijkermat voor verschillende delen van je lichaam?

Heb je lage rugpijn? Buig dan eenvoudig je knieën of gebruik een kussen om je knieën op te steunen om verhoging toe te voegen en spierspanning in dit probleemgebied te lokaliseren.

Voor voetpijn, kun je simpelweg blootsvoets op de spijkermat gaan staan. als dit iets te oncomfortabel voor je is, kun je ook je sokken aanhouden. Er zijn meer dan 7.000 zenuwuiteinden in elke voet, en vanuit het oogpunt van reflexologie weerspiegelen verschillende zones verschillende organen. Dus door onze voeten te stimuleren, verbeteren we de bloedsomloop in die organen en stimuleren we het hele zenuwstelsel.

Voor hoofdpijn is een acupressuurkussen ideaal. Een belangrijk acupunctuurpunt voor hoofdpijn bevindt zich in de nek, dus het plaatsen van het acupressuurkussen op dit gebied kan hoofdpijn helpen verlichten.

Voordelen van een spijkermat

Er zijn nogal wat voordelen aan het hebben van een spijkermat / acupressuurmat. Van het helpen verlichten van occasionele pijn tot het helpen vinden van je zen, hier volgen de belangrijkste manieren waarop een spijkermat je dagelijks kan helpen:

  • Helpt bij tijdelijke verlichting van hoofdpijn, nekpijn en rugpijn
  • Helpt schouderpijn en spanning in de schouderbladen te verlichten
  • Verlicht stijve en pijnlijke spieren veroorzaakt door overbelasting
  • Zorgt voor stress- en spanningsverlichting
  • Verbetert de slaapkwaliteit
  • Verlicht misselijkheid veroorzaakt door lichamelijke beklemming en spanning
  • Ondersteunt een gezonde bloedstroom/bloedsomloop
  • Ondersteunt een gezonde ademhaling
  • Verhoogt het energieniveau

Hoewel bekend is dat acupressuur een overvloed aan voordelen biedt, mag het niet worden vervangen door een noodzakelijke medicatie of therapie die is voorgeschreven door een arts. Zorg ervoor dat je altijd samenwerkt met een medische professional, zodat zij je problemen op de juiste manier kunnen behandelen en diagnosticeren.

Veelgestelde vragen over spijkermatten

– Hoe vaak moet ik mijn spijkermat gebruiken?

Je kunt je spijkermat zo vaak gebruiken als je wilt. Voor de beste gezondheidsresultaten wordt het aangeraden om de mat elke dag te gebruiken. Bij het ontwaken en voor het slapengaan zijn goede tijden om je mat te gebruiken om je lichaam te verjongen en te ontspannen.

– Wat is het verschil tussen acupressuur en acupunctuur?

Acupressuur is vergelijkbaar met acupunctuur omdat ze zich allebei op dezelfde meridianen richten. Het belangrijkste verschil tussen de twee behandelingen is dat acupunctuur gebruik maakt van naalden, terwijl acupressuur druk uitoefent en de huid niet doorboort.

– Doen spijkermatten pijn?

Nee, spijkermatten doen geen pijn. Het is echter even wennen aan het gevoel in het begin. Er moet een sterk gevoel in het gebied zijn en dit kan voor sommige mensen pijnlijk zijn. Als de mat in het begin oncomfortabel aanvoelt, draag dan gewoon een extra laag kleding totdat je gewend bent aan het gevoel. Je lichaam past zich snel aan en aan de mat en dit gevoel verdwijnt snel.

– Ik heb een wond op mijn rug, mag ik de spijkermat toch gebruiken?

Nee. Het wordt niet aangeraden om een spijkermat te gebruiken wanneer je open (schaaf) wonden op je rug hebt. Dit zal pijn doen en kan een infectie veroorzaken. Als je en litteken op je rug hebt, kun je de mat wel gewoon gebruiken.

– Kan iedereen een spijkermat gebruiken?

Spijkermatten worden niet aanbevolen voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Raadpleeg ook je arts als je sterke medicijnen gebruikt of andere zorgen hebt.

– Hoe lang moet je op een acupressuurmat liggen?

Acupressuurmatten kunnen even wennen zijn. De spikes zijn scherp en kunnen enkele minuten lang ongemak of pijn veroorzaken, voordat ze het lichaam opwarmen en goed aanvoelen. Gebruik de mat elke dag 10 tot 20 minuten per keer om maximale resultaten te krijgen. Denk eraan om te ademen en te oefenen om je lichaam bewust te ontspannen.

– Kun je op een spijkermat slapen?

Nee, slaap niet de hele nacht op de spijkermat. Als je in bed op de mat ligt, verwijder deze dan na 15-20 minuten of minder. Wanneer je in slaapt valt op deze mat en er te lang op ligt, kan dit nadelige effecten hebben, zoals pijnlijke blauwe plekken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *