beste sodastream

Beste sodastream o.b.v. reviews: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste sodastream? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Wat als we je vertellen dat je op elk gewenst moment thuis kunt genieten van heerlijke frisdrank? Met meer dan 80.000 winkels in ruim 45 landen, biedt SodaStream een innovatieve draai aan gewoon drinkwater.

Dit bedrijf creëert compacte apparaten waarmee je thuis bruisend water en frisdrank kunt maken op een milieuvriendelijke manier die ook vriendelijk is voor je portemonnee. De beste SodaStream-modellen liggen slechts een klik verwijderd.

Als je van bruisend water houdt maar bezorgd bent over wegwerpplastic of het gedoe met flessen uit de supermarkt, kan een sodamaker een slimme aankoop zijn. Dit gestroomlijnde apparaat, inclusief een kooldioxidepatroon, past gemakkelijk op elk aanrecht en kan je trouwe metgezel worden. Met een druk op de knop krijg je sprankelend water.

We hebben de top 5 beste sodastream apparaten onderzocht, inclusief een alternatieve optie, om je te helpen de beste keuze te maken. Ontdek snel welke sodamaker het beste bij jou past!

5x de beste sodastreams

We zijn opzoek gegaan naar de beste sodastream en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, gebruikersgemak, prijzen en klanten beoordelingen.

We hebben rekening met verschillende budgetten gehouden, door de beste sodastream in elke prijsklasse op te zoeken. Zo zit er hopelijk altijd een sodastream bij die past bij jouw budget. We hebben de apparaten op prijs gerangschikt van hoog naar laag.

Bekijk de verschillende opties, lees de beschrijvingen en beoordelingen door en kies op basis daarvan de beste sodastream voor jou uit!

1. SodaStream Crystal Megapack 

De nummer 1 in deze ranglijst is dit hoogwaardige bruiswatertoestel, compleet met twee prachtige glazen karaffen van 75 cl. Deze SodaStream wordt geleverd met een 60-liter CO2-cilinder ‘onder licentie’.

De SodaStream Crystal onderscheidt zich door enkele kenmerken die het product nog duurzamer en stijlvoller maken. De glazen karaf draagt bij aan een luxueuze uitstraling en elimineert tevens het gebruik van plastic. Bovendien is het bruiswatertoestel deels vervaardigd uit hoogwaardig edelmetaal, wat resulteert in een robuuste en tegelijkertijd zeer aantrekkelijke esthetiek. Dit apparaat zal een blikvanger zijn in elke keuken.

Met behulp van deze SodaStream transformeer je kraanwater in luttele seconden tot sprankelend bruisend water.

Beste sodastream onder de €100,-:

2. SodaStream Spirit One Touch

De SodaStream Spirit One Touch biedt een andere uitstekende optie voor het creëren van bruisend water zonder wegwerpflessen. Dit elektrische apparaat onderscheidt zich van de SodaStream Spirit doordat het voorgeprogrammeerde bruisniveaus heeft. Dit verhoogt het gebruiksgemak aanzienlijk, omdat je altijd kunt genieten van je gewenste bruisniveau.

Met dit elektrische model kun je kiezen uit 3 verschillende bruisniveaus, variërend van licht bruisend tot sterk bruisend water. Hierdoor heb je volledige controle over de hoeveelheid bubbels in je water. Als extraatje kun je daarna ook nog een verfrissend smaakje toevoegen. Zo heb je altijd jouw favoriete drankje binnen handbereik.

Beste sodastream onder de €80,-:

3. SodaStream Spirit Megapack 

De overgrote meerderheid van mensen die op zoek zijn naar de beste SodaStream, komt uiteindelijk bij dit specifieke model uit. Het betreft een apparaat van zeer hoge kwaliteit, maar met een meer betaalbaar prijskaartje dan de eerder genoemde modellen. De omvang van de beoordelingen weerspiegelt de immense populariteit van deze SodaStream.

Met behulp van dit bruiswatertoestel transformeer je eenvoudig kraanwater tot bruisend water, met slechts een handomdraai. Dit gestroomlijnde en duurzame toestel maakt het overbodig om zware flessen heen en weer te sjouwen van en naar de supermarkt. Bovendien wordt dit Mega Pack geleverd met niet één, maar liefst drie bijbehorende herbruikbare flessen. Dit heeft een positief effect op het milieu: het gebruik van een herbruikbare SodaStream-fles staat gelijk aan het besparen van gemiddeld 2800 wegwerpflessen.

Dit bruiswatertoestel heeft een eigentijds ontwerp, is gebruiksvriendelijk en beschikt over een eenvoudige drukknop om de gewenste hoeveelheid bruis toe te voegen. Je hebt de keuze uit lichte, gemiddelde of sterke bruis. Bovendien is het apparaat uitgerust met een snap-lock systeem voor het moeiteloos plaatsen van de fles.

4. Mysoda Woody

In tegenstelling tot alle andere modellen in deze ranglijst, is dit bruiswaterapparaat afkomstig van het merk Mysoda. Met dit Scandinavische bruiswatertoestel creëer je op een snelle en moeiteloze wijze bruisend water en frisdrank uit gewoon kraanwater.

Het model MySoda Woody, ontworpen in Finland, is vervaardigd van biocomposiet op basis van hout, wat resulteert in een materiaal dat grotendeels afkomstig is van hernieuwbare grondstoffen. Dit product straalt een echte natuurlijke esthetiek uit, waarbij de zichtbare houtsnippers een gladde plastic coating vervangen. Met het bruiswatertoestel van Mysoda draag je op een stijlvolle wijze bij aan milieubewustzijn.

De verfijnde Woody is beschikbaar in vijf verschillende kleuren, elk met een unieke afwerking die subtiel zichtbare houtvezels bevat. Het apparaat is bijzonder gebruiksvriendelijk: je plaatst eenvoudigweg de fles in de sodamaker en drukt op de knop. Mysoda neemt de rest voor zijn rekening. Bovendien functioneert MySoda zonder elektriciteit en is het apparaat fluisterstil tijdens gebruik.

Dit toestel werkt op een CO2-gascilinder, die standaard wordt meegeleverd. Alle gangbare CO2-gascilinders op de markt zijn compatibel met dit bruiswatertoestel.

Beste sodastream onder de €70,-:

5. SodaStream Spirit bruiswatertoestel

Indien je op zoek bent naar een budgetvriendelijke sodamaker, dan is dit de perfecte keuze voor jou. Deze sodamaker is identiek aan de derde plaats in deze lijst, maar komt zonder de extra flessen. Hierdoor heeft deze een lagere prijs. Als je reeds in het bezit bent van geschikte flessen, hoef je deze uiteraard niet nogmaals aan te schaffen. In dat geval is deze afzonderlijke optie de beste voor jou.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste SodaStream

Wanneer je opzoek gaat naar de beste sodastream of soda maker, zijn er een aantal functies en factoren waarmee je kroningen moet houden. Van het type tot de compatibiliteit, van de carbonatatieniveaus tot de garantie, deze functies kunnen het verschil maken en je de beste waarde voor je geld opleveren.

– Bruisniveaus en smaakvariatie

Het aanpassen van de hoeveelheid bruis in je drankje is een cruciale factor. Sommige SodaStream-modellen bieden meerdere bruisniveaus, waardoor je de mogelijkheid hebt om de perfecte sprankeling te bereiken. Bovendien, als je van variatie houdt, kun je overwegen of het model de optie biedt om smaakstoffen aan je bruisende water toe te voegen voor een breder scala aan drankopties.

– Gebruiksgemak

Het is belangrijk dat je SodaStream gemakkelijk te gebruiken is. Controleer of het model intuïtieve bedieningselementen heeft. Een eenvoudige drukknop of hendel om bruis toe te voegen, evenals een flessenmechanisme dat moeiteloos te plaatsen en te verwijderen is, dragen bij aan het gemak van gebruik.

– Fles compatibiliteit

Let op de flesopties die beschikbaar zijn voor het geselecteerde model. Sommige SodaStreams worden geleverd met herbruikbare flessen, terwijl andere dit als een aparte aankoop vereisen. Als je al geschikte herbruikbare flessen hebt, is het zinvol om een model te kiezen dat compatibel is met deze flessen.

– CO2-Cilinder

De CO2-cilinder is de kern van het bruisproces. Controleer welk type CO2-cilinder het apparaat gebruikt en of deze eenvoudig te vervangen of bij te vullen is. Zorg ervoor dat de cilinders gemakkelijk verkrijgbaar zijn en overweeg de beschikbaarheid van vervangende cilinders in jouw regio.

– Design en afmetingen

Het design en de afmetingen van de SodaStream zijn belangrijk, vooral als je beperkte ruimte hebt in je keuken. Kies een model dat past bij je keukenstijl en overweeg of het formaat geschikt is voor je aanrecht of kasten.

– Materiaalkwaliteit

Het gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen draagt bij aan de levensduur van het apparaat. Modellen die zijn vervaardigd uit stevige materialen hebben vaak een langere levensduur en kunnen bestand zijn tegen dagelijks gebruik.

– Extra functies

Sommige SodaStream-modellen bieden extra functies voor meer gemak en personalisatie. Dit kunnen zaken zijn zoals voorgeprogrammeerde bruisniveaus, elektrische bediening en LED-indicatoren. Overweeg welke extra functies voor jou belangrijk zijn en hoe ze kunnen bijdragen aan je bruiservaring.

– Prijs

De prijs is een doorslaggevende factor bij het kiezen van een SodaStream. Vergelijk de prijzen van verschillende modellen en overweeg welke functies en voordelen elke optie biedt in verhouding tot de kosten.

– Recensies en ervaringen

Het lezen van recensies en ervaringen van andere gebruikers kan waardevol inzicht bieden in hoe het gekozen model presteert in de praktijk. Je kunt leren van de ervaringen van anderen en begrijpen hoe het apparaat zich gedraagt op lange termijn.

Door elk van deze factoren te onderzoeken en af te wegen, kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kiezen van de beste SodaStream die naadloos aansluit bij jouw individuele voorkeuren en behoeften.

beste soda maker

Hoe maak je frisdrank met een sodastream?

In de eerste plaats is het van cruciaal belang om niets anders dan water in je SodaStream te gebruiken. Dit bevordert de duurzaamheid van het apparaat op de lange termijn. Zodra je bruisend water hebt gecreëerd van kraanwater, kun je het transformeren in frisdrank door een smaak toe te voegen.

Speciale gearomatiseerde druppels zijn beschikbaar om aan je bruisende water toe te voegen en er frisdrank van te maken. Het is echter van essentieel belang om te beseffen dat het opnieuw koolzuurhoudend maken van een drankje in de SodaStream met de reeds toegevoegde smaak gevaarlijk kan zijn voor het apparaat. Gebruik altijd gewoon water in het apparaat zelf.

Er zijn talloze diverse smaken beschikbaar om aan je bruisende water toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan opties zoals cola, 7Up, ijsthee of verfrissende limonadesmaken. Ontdek hier een scala aan siropen die je kunt toevoegen aan je bruisende water voor een heerlijk verfrissend drankje.

Hoe je het cilinder kunt vervangen

Nu weet je hoe je met een SodaStream binnen enkele seconden je eigen bruisend water kunt creëren. De koolzuurcilinder in elk SodaStream-apparaat zorgt voor de gewenste bubbels, of je nu lichte of intense bruis verkiest. Na verloop van tijd raakt deze cilinder natuurlijk leeg. Gelukkig is het tegenwoordig eenvoudiger dan ooit om de cilinder te vervangen. Voorheen kon dit enkel bij fysieke verkooppunten, wat lastig kon zijn voor mensen met beperkte mobiliteit of voor degenen die ver van stadscentra wonen. Tegenwoordig is het ook mogelijk om je cilinder online om te ruilen.

Stapsgewijs Cilinder Vervangen

Stap 1: Verwijder de lege cilinder uit het apparaat

Het heeft geen zin om een lege cilinder in je SodaStream te laten zitten. De eerste stap is dan ook het verwijderen van de cilinder. Plaats het bruiswatertoestel rechtop op een stevige, vlakke ondergrond. Open het toestel door het paneel aan de achterkant in te drukken. Draai vervolgens de lege koolzuurcilinder los en haal deze uit het apparaat. Dit gaat moeiteloos.

Stap 2: Ruil je cilinder om

Neem de lege koolzuurcilinder mee naar het dichtstbijzijnde SodaStream-omruilpunt. Deze punten zijn tegenwoordig wijdverspreid, te vinden in verschillende soorten winkels en supermarkten. Bij de balie of kassa kun je de lege cilinder omruilen voor een nieuwe tegen betaling voor het koolzuurgas (adviesprijs: €12,99). Zoals eerder vermeld, is het ook mogelijk om je cilinder online om te ruilen. Het is handig om een reserve-cilinder aan te schaffen om nooit zonder bubbels te zitten. Deze zijn verkrijgbaar online en in diverse winkels.

Stap 3: Bevestig de nieuwe cilinder aan het apparaat

Plaats de SodaStream rechtop op een stabiele, vlakke ondergrond. Open het apparaat door het paneel aan de achterkant in te drukken. Verwijder de zegel en dop van de nieuwe SodaStream-koolzuurcilinder. Draai de cilinder in het apparaat en sluit het toestel door het achterpaneel weer te plaatsen. Nu kun je weer volop genieten van zelfgemaakt bruisend water of andere favoriete drankjes.

10 redenen om een sodastream te kopen

Als je nog twijfelt of een SodaStream wel iets voor jou is, volgen hier tien overtuigende redenen om vandaag nog dit fantastische apparaat aan te schaffen:

1. Beperking van plastic flessen

Als je van frisdrank houdt maar bezorgd bent over gezondheid en milieu, is een soda maker een slimme investering. Het is tevens een krachtige manier om je gezin bewust te maken van hun gezondheid en de toekomst van onze planeet. Recyclen is goed, maar afval verminderen is nog beter. SodaStream wordt geleverd met herbruikbare plastic (of glazen) flessen, met minder chemicaliën dan reguliere waterflessen. Zo kun je plastic besparen zonder je frisdrankgenot op te geven.

2. Variëteit aan smaken

Ben je het beperkte aanbod frisdranken in de supermarkt zat? Wil je nieuwe smaken uitproberen? SodaStream biedt diverse smaken, en je kunt zelfs je eigen siropen maken voor gepersonaliseerde koolzuurhoudende dranken.

3. Geen gedoe met verschillende frisdrankflessen

Als je gezinsleden verschillende frisdranken willen, is een compromis nodig. Met een soda maker en verschillende siroopflesjes is ieders voorkeur eenvoudig te vervullen.

4. Leuke gezinsactiviteit

Het maken van aangepaste siropen met SodaStream is simpel, dus laat kinderen hun eigen favoriete drankjes mixen en verminder de consumptie van kant-en-klare frisdrank.

5. Gemak van thuis bereiden

Vermijd het sjouwen van zware frisdrankflessen van de winkel naar huis door je eigen bruiswater te creëren met SodaStream.

6. Minder suiker dan commerciële frisdranken

SodaStream-siropen bevatten minder suiker en natrium dan reguliere frisdranken, waardoor ze een betere keuze zijn voor je gezondheid.

7. Controle over de koolzuurgraad

Pas het bruisniveau van je drankje aan naar je smaak met SodaStream, of je nu meer of minder bruisend wilt.

8. Stijlvolle toevoeging aan je keuken

SodaStream-apparaten passen in elke keuken en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren.

9. Kostenbesparing

Terwijl individuele flessen niet veel besparen, kun je met regelmatig gebruik flink geld besparen, vooral als je veel frisdrank drinkt of vaak gasten ontvangt.

10. Verminderde chemische belasting

SodaStream-flessen bevatten minder schadelijke chemicaliën dan reguliere plastic flessen, en je kunt zelfs kiezen voor een model met een glazen karaf voor extra gemoedsrust.

Veelgestelde vragen over soda makers

Hopelijk heb je uit de lijst hierboven de beste sodastream of andere soda maker voor jou kunnen vinden. Mocht je nog vragen hebben dan kunnen de onderstaande veelgestelde vragen en antwoorden je wellicht verder helpen.

1. Waarom is zelfgemaakte frisdrank beter voor je?

Met de controle om je eigen koolzuurhoudende dranken te kunnen maken, weet je precies wat er in je drankje gaat. Je kunt de heerlijke smaak en bruis van een frisdrank krijgen zonder alle extra suiker en calorieën die ermee gepaard gaan als je het in een blikje of fles in de winkel koopt. Je gezondheid is altijd een groot pluspunt en daarom ook een van de grootste voordelen van een eigen soda maker.

2. Waarom zou je een sodastream kopen?

Een sodastream is een geweldig hulpmiddel om ervoor te zorgen dat je meer water drinkt en om water drinken ook veel leuker te maken. Vooral als je kinderen in je gezin hebt, zul je weten dat zij van frisdrank houden. Het is echter algemeen bekend dat frisdrank erg ongezond is en boordevol suikers zit. Met een sodastream kunnen je kinderen genieten van het plezier en bruisen van frisdrank, en je kunt gemoedsrust krijgen in het feit dat je je kinderen een gezond alternatief geeft. SodaStream is een betaalbare en gezonde manier om frisdrank te maken in het comfort van je eigen huis.

3. Moet ik het CO2 cilinder vervangen en hoe vaak?

We hebben hierboven al duidelijk gemaakt dat je het cilinder inderdaad moet vervangen, omdat deze uiteindelijk natuurlijk leeg gaat. Hoe vaak je deze moet vervangen hangt af van twee verschillende dingen: de grootte en het merk van je fles en hoe vaak je bruisende dranken maakt.

Als je bijvoorbeeld vier liefhebbers van koolzuurhoudend water in huis hebt, moet je elke 3-4 weken een carbonator van 30 liter vervangen. Als je de standaard carbonatorfles van 60 liter hebt (welke bij de meeste sodastreams wordt meegeleverd), kun je deze elke 6-8 weken vervangen. Dit aantal kan variëren, afhankelijk van hoe vaak het wordt gebruikt.

4. Kan ik sap in een SodaStream doen?

Nee, dit moet je nooit doen. Het enige type koolzuurhoudende vloeistof dat uit je bruiswaterapparaat zou moeten komen is water. Je neemt een groot risico als je iets anders dan water in je apparaat stopt. Je kunt de sodastream beschadigen en er een enorme puinhoop van maken.

Hoewel de meeste van deze producten worden geleverd met een garantie, zoals de SodaStream One Touch met zijn 2-jarige garantie, wordt deze geld-terug-garantie ongeldig als je een andere vloeistof dan water carboniseert. Je kunt de druppels of smaak toevoegen, maar pas nadat je het water door het koolzuurproces hebt geleid.

5. Kan ik een drankje opnieuw laten bruisen als de bruis er vanaf is gegaan?

Deze vraag heeft ook een verwijzing naar de vorige vraag. Als je al smaak aan je koolzuurhoudende drank hebt toegevoegd nadat je deze hebt gemaakt, dan kun en mag je deze niet terug in de koolzuurfles doen. Als het echter gewoon drink- en bruiswater is, kun je het er zeker weer in doen om opnieuw te bruisen.

6. Kan ik een cilinder van een ander bedrijf gebruiken?

Sommige SodaStreams, zoals de 3-delige SodaStream Source, kunnen worden gevuld met 80.000 verschillende retailers. Het hangt echter allemaal af van het type SodaStream dat je bezit.

Als je echter een cilinder van een ander bedrijf gaat gebruiken, moet je weten dat de garantie van het volledige apparaat, niet langer geldig is. Vooral omdat het mogelijk is dat de cilinder van een ander bedrijf de bruiswatermaker kan beschadigen.

7. Hoe weet je wanneer je gasfles leeg is?

Je weet dat het tijd is om je CO2-cilinder te vervangen als je merkt dat het gas dat in je water komt minder krachtig lijkt dan normaal. Als de koolzuurknop(pen) op je apparaat niet werken, minder krachtig lijken of een ongewoon geluid maken, komt dat waarschijnlijk omdat de cilinder bijna leeg is.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *