beste sodastream

Beste sodastream 2023: Top 5!

Wat als we je zouden vertellen dat je op elk moment dat je maar wilt de heerlijke frisdrank in het comfort van je eigen huis kunt krijgen? Met 80.000 winkels in meer dan 45 verschillende landen, geeft SodaStream een nieuwe draai aan gewoon drinkwater.

 Het bedrijf produceert kleine apparaten waarmee je thuis bruisend water en frisdrank kunt maken op een milieuvriendelijke manier die je portemonnee niet belast. De beste sodastream is slechts een klik verwijderd.

Als je houdt van bruisend water, maar je zorgen maakt over al dat plastic voor eenmalig gebruik, of als je het zat bent om flessen uit de supermarkt mee naar huis te slepen, dan kan een soda maker een geweldige koop zijn. Het relatief slanke model, inclusief een kooldioxidebus, past op elk aanrecht en kan je nieuwe beste vriend worden. Met één druk op de knop kun je kraanwater carboniseren. Je zult nooit meer zonder je favoriete bubbels zitten, en het kan je zelfs motiveren om meer water te drinken.

Er zijn verschillende modellen op de markt, waardoor het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Om je te helpen zijn we opzoek gegaan naar de beste sodastream en daar zijn 5 toppers uitgekomen. Hiertussen zit ook één sodamaker die niet van het merk sodastream is.

Lees gauw verder om de beste sodastream voor jou te ontdekken!

Beste sodastream 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste sodastream van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, gebruikersgemak, prijzen en klanten beoordelingen.

We hebben rekening met verschillende budgetten gehouden, door de beste sodastream in elke prijsklasse op te zoeken. Zo zit er hopelijk altijd een sodastream bij die past bij jouw budget. We hebben de apparaten op prijs gerangschikt van hoog naar laag.

Bekijk de verschillende opties, lees de beschrijvingen en beoordelingen door en kies op basis daarvan de beste sodastream voor jou uit!

1. SodaStream Crystal Megapack 

SodaStream Crystal Megapack

De SodaStream Crystal behoort zonder twijfel op nummer 1 in deze top 5. Dit bruiswatertoestel is van zeer hoge kwaliteit en wordt geleverd met twee mooie, glazen karaffen van 75cl. Deze SodaStream beschikt over een 60 liter CO2 cilinder ‘onder licentie’.

De SodaStream Crystal beschikt over enkele elementen die het product nóg duurzamer en eleganter maken. Zo zorgt de glazen karaf voor een luxueuze uitstraling en voorkomt deze bovendien elk gebruik van plastic. Het bruiswatertoestel bestaat daarnaast voor een deel uit hoogwaardig edelmetaal. Dit geeft het toestel een robuuste en tegelijkertijd zeer aantrekkelijke uitstraling. Het apparaat zal een pronkstuk zijn in elke keuken.

Met deze SodaStream maak je binnen enkele seconde bruisend water van kraanwater.

Beste sodastream onder de €100,-:

2. SodaStream Spirit One Touch

De SodaStream Spirit One Touch is een andere geweldige SodaSteam, waarmee je gemakkelijk bruisend water maakt, zonder het gebruik van wegwerpflessen. Dit Elektrische toestel onderscheid zich van de SodaStream Spirit, doordat de bruisniveaus zijn voorgeprogrammeerd. Dit product scoort daardoor nog hoger op gebruiksgemak. Je hebt namelijk altijd je gewenste bruisniveau.

Dit elektrische toestel heeft 3 verschillende bruisniveaus van licht parelend tot sterk bruisend water. Je bepaalt op die manier zelf de hoeveelheid bruis in je water. Je kan daarna eventueel nog een verfrissend smaakje toevoegen. Zo heb je altijd je favoriete drankje in huis.

Beste sodastream onder de €80,-:

3. SodaStream Spirit Megapack 

De meeste mensen die opzoek zijn naar de beste SodaStream, eindigen met dit model. Het is een toestel van zeer hoge kwaliteit, maar met een kleiner prijsje dan de hierboven genoemde modellen. Aan de hoeveelheid beoordelingen kun je al zien hoe ontzettend populair deze SodaStream is.

Met dit bruiswatertoestel maak je zelf van kraanwater bruisend water in een handomdraai. Dankzij dit slanke, duurzame toestel hoef je niet meer te sleuren met zware flessen van en naar de supermarkt. Bovendien ben je met dit Mega Pack voorzien van 1 maar maar liefst 3 bijbehorende herbruikbare flessen. Dankzij deze herbruikbare flessen ben je bewust met het milieu bezig: Een herbruikbare SodaStream fles bespaart gemiddeld 2800 wegwerpflessen.

Dit bruiswatertoestel heeft een modern design, is handig in gebruik en heeft een gemakkelijk drukknop voor het toevoegen van bruis. Je kunt zelf kiezen uit licht, medium of sterk bruisend. Daarnaast heeft het apparaat een snap-lock systeem voor het makkelijk plaatsen van de fles.

4. Mysoda Woody

Waar alle andere modellen in deze top 5 echt van het merk SodaStream zijn, is dit bruiswaterapparaat van het merk Mysoda. Met dit Scandinavische bruiswatertoestel maak je zelf snel en eenvoudig van kraanwater bruisend water & frisdrank.

MySoda Woody, ontworpen in Finland, is niet gemaakt van plastic maar van biocomposiet op houtbasis, waarvan de productie bijna volledig is gebaseerd op hernieuwbare grondstoffen. Het is ook een echt natuurlijk product waarbij de houtsnippers zichtbaar zijn en geen product met een plastic, gladde coating.Met het bruiswatertoestel van Mysoda ben je op een stijlvolle manier bewust bezig met het milieu.

De elegante Woody is er in vijf verschillende kleuren die allemaal een unieke afwerking hebben met subtiel zichtbare houtvezels. Het apparaat is zeer gemakkelijk in gebruik. Je klikt simpelweg de fles in de sodamaker en drukt op de knop. Mysoda doet de rest. MySoda heeft geen elektriciteit nodig en is stil in gebruik.

Het apparaat werkt op een CO2 gas cilinder, deze wordt standaard meegeleverd met het apparaat. Alle in de markt verkrijgbare CO2 gas cilinders passen op dit bruiswatertoestel.

Beste sodastream onder de €70,-:

5. SodaStream Spirit bruiswatertoestel

SodaStream Spirit bruiswatertoestel

Ben je opzoek naar een (in vergelijking) goedkope soda maker? Dan is dit de beste sodastream voor jou! Deze sodastream is hetzelfde als die op nummer 3 in deze lijst, maar dan zonder de extra flessen. Hierdoor is deze goedkoper in prijs. Als je zelf al goede flessen hebt, hoef je deze natuurlijk niet nog extra te kopen, dus dan kun je beter voor deze losse optie gaan.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste SodaStream

Wanneer je opzoek gaat naar de beste sodastream of soda maker, zijn er een aantal functies en factoren waarmee je kroningen moet houden. Van het type tot de compatibiliteit, van de carbonatatieniveaus tot de garantie, deze functies kunnen het verschil maken en je de beste waarde voor je geld opleveren.

– Type: elektrisch of handmatig

De elektrische modellen hebben instellingen voor verschillende bruisniveaus en het carbonatatieproces is handsfree, terwijl handmatige modellen vereisen dat je op een knop drukt om de gewenste hoeveelheid carbonatatie te bereiken.

Wanneer je kiest tussen elektrisch of handmatig, moet je gemak voorop stellen. Vooral als je een paar gasten ontvangt of veel leden in je familie hebt die van koolzuurhoudende dranken houden, wil je misschien wat meer investeren voor de gemakkelijkere, elektrische keuze. Als je echter alleen bent of als je het apparaat niet zo vaak gaat gebruiken, kun je wegkomen met een handmatige versie van de sodastream.

– Compatibiliteit met flessen en carbonator / cilinder

De carbonator / CO2 cilinder moet je meestal om de paar maanden vervangen, dus het is belangrijk dat je een sodastream aanschaft die superieure compatibiliteit biedt met andere flessen van verschillende bedrijven. Ale opties in deze lijst zijn zeer compatibel met je plaatselijke winkels.

– Carbonatatiestijl

De meeste frisdrankmakers op de markt gebruiken een koolstofdioxide (CO2) -cilinder om je water te carboniseren. Controleer voordat je een apparaat koopt of het model een CO2-cilinder bevat om meteen aan de slag te gaan. Deze leveren ze niet allemaal mee, dus je moet er mogelijk een apart aanschaffen.

Als alternatief kun je soda makers vinden die zijn gebundeld in starterkits met een paar CO2-cilinders en/of extra flessen. Als je van plan bent veel vloeistoffen koolzuurhoudend te maken of een groot huishouden hebt waar iedereen van koolzuurhoudende dranken houdt, kan een gebundeld startpakket zinvol zijn. Nummer 1 en 3 in de ‘Beste sodastream top 5’ zijn hier goede voorbeelden van.

– Variabele carbonatatieniveaus

Als je bij het kiezen van een de beste SodaStream een apparaat koopt met verschillende koolzuurniveaus om je drankje zo bruisend te maken als je wilt, heb je natuurlijk meer keuze uit verschillende soorten drankjes. Hier geven veel mensen de voorkeur aan. Sommige apparaten, zoals de SodaStream One Touch, hebben bijvoorbeeld drie verschillende koolzuurniveaus waaruit je kunt kiezen.

– Fles materiaal

Bij deze afwegingen moet je aan jezelf en aan het milieu denken. Als je investeert in een SodaStream, om de beste soort voor het milieu te krijgen, kun je natuurlijk beter investeren in glas – aangezien je geen plastic hoeft weg te gooien en de investering extreem lang meegaat.

Veel waterflessen of karaffen voor frisdrankmakers zijn echter gemaakt van plastic. Als je plastic wilt vermijden, zoek dan naar een sodastream die wordt geleverd met een glazen fles. Houd er wel rekening mee dat modellen met glazen flessen meestal meer kosten dan hun plastic tegenhangers. De meeste fabrikanten bieden extra flessen aan, of dit nu van plastic of van glas is, zodat je er zeker van kunt zijn dat je altijd een schone fles klaar hebt staan.

– Garantie

Investeren in een SodaStream met 1 of 2 jaar garantie is ook een goed idee. Als het specifieke merk waarin je investeert voldoende vertrouwen heeft in zijn product om een ​​garantie te geven, betekent dit dat het apparaat waarschijnlijk lang mee zal gaan.

– Prijs

De prijs kan natuurlijk ook een belangrijke factor voor je zijn wanneer je opzoek bent naar de beste sodastream voor jou. Er zijn sodastreams in verschillende prijsklassen. De prijs kan variëren doordat een duurder model meer functies heeft of wat gemakkelijker in gebruik is. Ook wordt de prijs natuurlijk hoger wanneer er extra’s bij de sodastream zitten, zoals glazen karaffen of flessen. We hebben in onze lijst sodastreams in verschillende prijsklasse opgenomen, zodat er hopelijk altijd een model bijzit die bij jouw budget past.

– Klanten beoordelingen

Een ander belangrijk hulpmiddel in je zoektocht naar de beste sodastream zijn klanten beoordelingen. Door beoordelingen te lezen van klanten die het apparaat al gebruiken, kun je al snel achter de kwaliteit van het apparaat komen, evenals de voor- en eventuele nadelen. Het is dan ook altijd slim  om goed de reviews van klanten door te lezen, voordat je zomaar een apparaat aanschaft. Je kunt er hierdoor achterkomen hoe het product presteert, of het gemakkelijk in gebruik is, etc.

In ons onderzoek naar de beste sodastream hebben we ook zorgvuldig gekeken naar alle klanten reviews. We hebben enkel producten met veel en positieve beoordelingen in onze lijst opgenomen. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat je geen miskoop doet, voor welk apparaat je ook gaat.

beste soda maker

Hoe maak je frisdrank met een sodastream?

Allereerst is het belangrijk om nooit iets anders in je sodastream te doen dan water. Op deze manier gaat je apparaat zo lang mogelijk mee. Als je uiteindelijke van kraanwater bruisend water hebt gemaakt, kun je er frisdrank van maken. Dit kun je doen door een smaakje toe te voegen.

Er zijn speciale gearomatiseerde druppels om aan je bruisend water toe te voegen om hier een frisdrank van te maken. Het is echter belangrijk om te beseffen dat het terugplaatsen in de SodaStream om een ​​drankje opnieuw te laten bruisen gevaarlijk is voor de machine als het wordt gedaan met de smaak die er al in zit. Gebruik altijd gewoon water in de machine zelf.

Er zijn veel verschillende smaken beschikbaar om aan je bruisend water toe te voegen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor pepsi, 7up of Ice Tea of heerlijke limonade smaken. Bekijk hier verschillende siropen om aan je bruisend water toe te voegen.

Hoe je het cilinder kunt vervangen

Je weet nu dat je met een SodaStream binnen een paar seconde je eigen bruiswater kunt maken. De koolzuurcilinder in elk SodaStream-toestel zorgt voor de bubbels, zo licht of intens als je zelf wilt. Dit cilinder gaat op den duur natuurlijk leeg. Dit is echter geen probleem want het is nu eenvoudiger dan ooit om je cilinder te vervangen. Voorheen kon dit alleen bij verkooppunten, wat voor sommige mensen die minder goed te been zijn of die ver weg van en centrum wonen, wat lastiger. Tegenwoordig kun je jej cilinder ook online omruilen.

Stappenplan cilinder vervangen

Stap 1: Haal de lege cilinder uit het toestel

Een leeg cilinder in je SodaStream laten zitten heeft natuurlijk geen zin, dus de eerste stap is het eruit halen van de cilinder. Zet het bruiswatertoestel rechtop op een vlakke, stevige ondergrond. Maak het toestel open door bovenop het paneel aan de achterkant te drukken. Schroef vervolgens de lege koolzuurcilinder los en verwijder deze uit het toestel. Dit gaat eenvoudig.

Stap 2: Ruil je cilinder om

Neem je lege koolzuurcilinder mee naar het dichtstbijzijnde SodaStream omruilpunt. Er zijn tegenwoordig veel van dit soort punten, in verschillende soorten winkels en een reeks supermarkten. Aan de balie of kassa ruil je deze om voor een nieuwe cilinder tegen een betaling voor het koolzuurgas (adviesprijs 12,99 euro).  Zoals eerder benoemd kun je je cilinder ook online omruilen. Het is altijd slim om een reservecilinder erbij te kopen, zo kom je nooit zonder bubbels te zitten. Je kunt deze online of in verschillende winkels kopen.

Stap 3: Sluit je nieuwe cilinder aan je toestel

Zet de SodaStream rechtop op een vlakke, stevige ondergrond. Maak het toestel open door bovenop het paneel aan de achterkant te drukken. Verwijder de verzegeling en dop van de SodaStream koolzuurcilinder. Schroef vervolgens de cilinder in het toestel en sluit het toestel door de achterkant er weer op te plaatsen. Je kunt nu weer heerlijk genieten van zelfgemaakt water of andere favoriete drankjes.

10 redenen om een sodastream te kopen

Als je nog twijfelt of een sodastream wel echt wat voor jou is, volgen hier 10 reden om dit geweldige apparaat vandaag nog aan te schaffen:

1. Een SodaStream beperkt het gebruik van plastic flessen

Als je van frisdrank houdt, maar je zorgen maakt over je gezondheid en het milieu, dan is een soda maker een geweldige investering. Het is ook de perfecte manier om het hele gezin aan het denken te zetten over hun gezondheid en de toekomst van onze planeet.

Recycling is natuurlijk ontzettend goed, maar de beste manier om onze impact op het milieu te beperken, is door in de eerste plaats afval te verminderen. Een sodastream wordt geleverd met herbruikbare plastic flessen (of glas, afhankelijk van het model) gemaakt met minder chemicaliën dan je gemiddelde waterfles, zodat je kunt stoppen met het weggooien van al dat plastic zonder je frisdrankgewoonte op te geven.

2. Een SodaStream opent je naar een breed scala aan smaken

Ben je het beperkte assortiment frisdranken in je plaatselijke supermarkt zat? Wil je wat meer verschillende smaken uitproberen? Er zijn veel verschillende smaken direct verkrijgbaar bij SodaStream, maar ook van andere merken. Daarnaast is het mogelijk om je eigen siropen te maken, zodat je koolzuurhoudende dranken kunt maken in elke gewenste smaak.

3. Je hoeft niet langer verschillende flessen frisdrank te kopen

Houden je vrienden of je gezinsleden allemaal van verschillende frisdranken? Normaal gesproken zou je een compromis moeten sluiten of enkele liters uit de supermarkt mee moeten nemen. Met een soda maker en een paar kleine verschillende siroopflesjes om je frisdrank in te mengen, is het gemakkelijk om ervoor te zorgen dat aan ieders behoeften wordt voldaan.

4. Het gebruik van een Sodastream is een leuke gezinsactiviteit

Omdat het maken van aangepaste siropen met een sodastream vrij eenvoudig is, kun je de kinderen hun eigen favoriete drankjes laten mixen. Het is ook een geweldige manier om je kinderen te laten stoppen met het drinken van zoveel in de winkel gekochte frisdrank.

5. Je hoeft niet langer zware flessen van de supermarkt naar huis te vervoeren

Je kent het vast wel, je krijgt bezoek en moet veel zware flessen frisdrank vanuit de supermarkt mee naar huis nemen. Dit kan erg zwaar en ongemakkelijk worden. Wanneer je met een sodastream je eigen frisdrank maakt, is dit verleden tijd.

6. SodaStream-siropen bevatten minder suiker dan gewone frisdrank

As je eerst bruisend water maakt en vervolgens hiervan frisdrank, ben je een stuk beter bezig met je gezondheid. Deze frisdranken zijn natuurlijk niet zo gezond als water, maar ze zijn zeker beter voor je dan gewone commerciële frisdranken. Je zult merken dat SodaStream-siropen minder suiker en minder natrium bevatten dan hun alternatieven.

7. Je kunt zelf het carbonatatieniveau in een Sodastream regelen

Denk je dat je favoriete commerciële frisdrank lekkerder zou zijn als deze een beetje minder bruisend zou zijn?  Of misschien is het juist iets meer bruis waar je naar op zoek bent. Met een SodaStream kun je  het koolzuurgehalte in je frisdrank zelf regelen, waardoor je drankje precies zo is als jij dat wilt.

8. Een SodaStream is een pronkstuk  in elke keuken

SodaStream-machines zijn klein genoeg om in vrijwel elke keuken te passen en zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen en kleuren. Of je nu in een klein appartement woont of op een boerderij, de SodaStream zal in je huis passen.

9. Je bespaard geld

Natuurlijk, als je het over een individuele fles hebt, zijn er geen grote besparingen. Maar als je dagelijks behoorlijk wat frisdrank drinkt, of regelmatig gasten ontvangt die van frisdrank houden, kan de SodaStream je veel geld besparen.

10. SodaStream-flessen zitten niet vol met gifstoffen zoals het meeste plastic.

Inmiddels heb je waarschijnlijk iets gehoord over de vreselijke chemicaliën waarmee de meeste plastic flessen worden gemaakt. Deze chemicaliën kunnen op de lange termijn ernstige schade toebrengen aan je gezondheid. SodaStream-flessen zijn gemaakt zonder de ergste van deze chemicaliën en als je je ernstig zorgen maakt over je inname van chemicaliën, kun je ook een model kopen dat een glazen karaf gebruikt in plaats van een plastic fles.

Veelgestelde vragen over soda makers

Hopelijk heb je uit de lijst hierboven de beste sodastream of andere soda maker voor jou kunnen vinden. Mocht je nog vragen hebben dan kunnen de onderstaande veelgestelde vragen en antwoorden je wellicht verder helpen.

– Waarom is zelfgemaakte frisdrank beter voor je?

Met de controle om je eigen koolzuurhoudende dranken te kunnen maken, weet je precies wat er in je drankje gaat. Je kunt de heerlijke smaak en bruis van een frisdrank krijgen zonder alle extra suiker en calorieën die ermee gepaard gaan als je het in een blikje of fles in de winkel koopt. Je gezondheid is altijd een groot pluspunt en daarom ook een van de grootste voordelen van een eigen soda maker.

– Waarom zou je een sodastream kopen?

Een sodastream is een geweldig hulpmiddel om ervoor te zorgen dat je meer water drinkt en om water drinken ook veel leuker te maken. Vooral als je kinderen in je gezin hebt, zul je weten dat zij van frisdrank houden. Het is echter algemeen bekend dat frisdrank erg ongezond is en boordevol suikers zit. Met een sodastream kunnen je kinderen genieten van het plezier en bruisen van frisdrank, en je kunt gemoedsrust krijgen in het feit dat je je kinderen een gezond alternatief geeft. SodaStream is een betaalbare en gezonde manier om frisdrank te maken in het comfort van je eigen huis.

– Moet ik het CO2 cilinder vervangen en hoe vaak?

We hebben hierboven al duidelijk gemaakt dat je het cilinder inderdaad moet vervangen, omdat deze uiteindelijk natuurlijk leeg gaat. Hoe vaak je deze moet vervangen hangt af van twee verschillende dingen: de grootte en het merk van je fles en hoe vaak je bruisende dranken maakt. 

Als je bijvoorbeeld vier liefhebbers van koolzuurhoudend water in huis hebt, moet je elke 3-4 weken een carbonator van 30 liter vervangen. Als je de standaard carbonatorfles van 60 liter hebt (welke bij de meeste sodastreams wordt meegeleverd), kun je deze elke 6-8 weken vervangen. Dit aantal kan variëren, afhankelijk van hoe vaak het wordt gebruikt.

– Kan ik sap in een SodaStream doen?

Nee, dit moet je nooit doet. Het enige type koolzuurhoudende vloeistof dat uit je bruiswaterapparaat zou moeten komen is water. Je neemt een groot risico als je iets anders dan water in je apparaat stopt. Je kunt de sodastream beschadigen en er een enorme puinhoop van maken. 

Hoewel de meeste van deze producten worden geleverd met een garantie, zoals de SodaStream One Touch met zijn 2-jarige garantie, wordt deze geld-terug-garantie ongeldig als je een andere vloeistof dan water carboniseert. Je kunt de druppels of smaak toevoegen, maar pas nadat je het water door het koolzuurproces hebt geleid.

– Kan ik een drankje opnieuw laten bruisen als de bruis er vanaf is gegaan?

Deze vraag heeft ook een verwijzing naar de vorige vraag. Als je al smaak aan je koolzuurhoudende drank hebt toegevoegd nadat je deze hebt gemaakt, dan kun en mag je deze niet terug in de koolzuurfles doen. Als het echter gewoon drink- en bruiswater is, kun je het er zeker weer in doen om opnieuw te bruisen.

– Kan ik een cilinder van een ander bedrijf gebruiken?

Sommige SodaStreams, zoals de 3-delige SodaStream Source, kunnen worden gevuld met 80.000 verschillende retailers. Het hangt echter allemaal af van het type SodaStream dat je bezit. 

Als je echter een cilinder van een ander bedrijf gaat gebruiken, moet je weten dat de garantie van het volledige apparaat, niet langer geldig is. Vooral omdat het mogelijk is dat de cilinder van een ander bedrijf de bruiswatermaker kan beschadigen.

– Hoe weet je wanneer je gasfles leeg is?

Je weet dat het tijd is om je CO2-cilinder te vervangen als je merkt dat het gas dat in je water komt minder krachtig lijkt dan normaal. Als de koolzuurknop(pen) op je apparaat niet werken, minder krachtig lijken of een ongewoon geluid maken, komt dat waarschijnlijk omdat de cilinder bijna leeg is.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *