beste snorkelmasker

Beste snorkelmasker 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar het beste snorkelmasker? Dan zijn we hier om je daaraan te hepen!

Snorkelmaskers bestaan al een tijdje, maar ze zijn de laatste jaren een stuk beter geworden. Ze hebben in 2014 een doorbraak gemaakt, maar zijn nu beter, comfortabeler en veiliger dan ooit. Ze stellen je instaat om normaal door je neus en mond te ademen, terwijl je de onderwaterwereld verkent.

Naast fijner ademenen, biedt een snorkelmasker nog meer voordelen, waaronder minder vermoeidheid van de kaak en een breder gezichtsveld. Ook draag je hiermee een snorkel aan de bovenkant, waardoor het niet meer nodig is om water uit de snorkelbuis te verwijderen. Over het algemeen hebben snorkelmaskers snorkelen op vakantie dus toegankelijker en leuker gemaakt, vooral voor beginners.

Niet elk snorkelmasker is echter van dezelfde kwaliteit. De oudere en goedkopere opties bieden niet dezelfde veiligheid als de nieuwere modellen. Het is daarom belangrijk om vooraf wat onderzoek te doen voordat je zomaar een masker aanschaft. Om je te helpen zijn we opzoek gegaan naar het beste snorkelmasker. Hier zijn 5 toppers uitgekomen voor zowel volwassenen als kinderen.

Lees gauw verder om het beste snorkelmasker voor jou te ontdekken!

Beste snorkelmasker 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar het beste snorkelmasker van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, comfort, prijzen en beoordelingen.

Alle snorkelmaskers in deze lijst zijn van hoge kwaliteit en geschikt voor jarenlang snorkelplezier. Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan het beste snorkelmasker voor jou uit!

1. Atlantis Full Face Mask 

Atlantis Full Face Mask

Als je opzoek bent naar het beste snorkelmasker, dan is de Atlantis Full Face Mask zonder twijfel een van de beste opties om voor te gaan. Met dit snorkelmasker is ademen onderwater net zo makkelijk als ademen bovenwater. Je kunt zowel door je neus als door je mond ademen en dankzij het vernieuwde ventilatiesysteem is de ademhaling nog gemakkelijker.

Dankzij de nieuwe langere snorkelpijp ligt de top van je snorkel hoger boven het wateroppervlakte. De snorkel is tevens beveiligd tegen golfslag middels een Dry-Top technologie. Loopt er onverhoopt toch wat water naar binnen? Dan hoef je je geen zorgen te maken! Dankzij het slimme ontwerp loopt dit via de ventielen aan de onderzijde weg.

Het kristal heldere glas zorgt voor een 180 graden zichtveld. Je kijkt door het heldere venster als het ware in HD naar de kleurrijke wereld onderwater. Dankzij het ingenieuze ontwerp en jouw inademen, ontstaat er een luchtstroom die ervoor zorgt dat het beslaan van je lens maximaal gereduceerd wordt.

Verder zit dit snorkelmasker zeer fijn. Het masker heeft een comfortabele hoofdband, die is gemaakt van zacht elastiek en die eenvoudig op maat aan te passen is. De Atlantis is in 2 maten verkrijgbaar. Maat S/M en maat L/XL. Dankzij de maten en de sublieme pasvorm van het Atlantis full face snorkelmasker past hij bij vrijwel iedereen perfect.

Dit snorkelmasker is in verschillende kleuren te bestellen.

2. Ocean Reef Aria Snorkelmasker

Het Ocean Reef Aria snorkelmasker is een andere geweldige keuze om voor te gaan als je opzoek bent naar het beste snorkelmasker. Met dit snorkelmasker kun je de onderwaterwereld op een zo comfortabel en veilige manier mogelijk ontdekken. Je zult nooit meer last hebben van water in je masker of een beslagen lens. Je kan tijdens het snorkelen comfortabel door je neus blijven ademen, waardoor je amper door zult hebben dat je onderwater bent.

Het Aria snorkelmasker biedt een zeer groot gezichtsveld. Zo kun je optimaal genieten van de mooie omgeving.  Je kan zelfs je sportcam, zoals een GoPro, gemakkelijk monteren op het Oceanreef Aria masker. Zo kan je al je snorkelbelevingen gelijk delen met al je vrienden.

Het Aria Snorkelmasker is beschikbaar in 4 maten. XS/S voor kinderen, en S/M, M/L en L/XL voor volwassenen. Ook is het snorkelmasker in verschillende kleuren te bestellen.

3. Sea Turtle Full Face Mask

Sea Turtle Full Face Mask

Met het Sea Turtle snorkelmasker adem je onder water net zo gemakkelijk als boven water. Door het unieke ontwerp van dit full face masker adem je gewoon door je neus en mond. Ga je onder water dan sluit de dry top af waardoor er geen water in je snorkelmasker komt. Hierdoor kun je zeer comfortabel snorkelen onder onderbroken te worden.

Met de kristalheldere vlakke lens biedt het Sea Turtle snorkelmasker een zicht van maar liefst 180 graden. Tijdens het snorkelen ontstaat een luchtstroom die ervoor zorgt dat de lens zo min mogelijk beslaat.

Doordat je geen mondstuk van een snorkel in je mond hebt krijg je geen last van vermoeide kaken. Daarnaast heeft het Sea Turtle snorkelmasker een brede elastieken hoofdband wat ervoor zorgt dat het masker stabiel op je gezicht zit. Hierdoor kun je snorkelen in alle comfort.

Dit snorkelmasker is in verschillende kleuren en maten te bestellen.

Beste snorkelmasker voor kinderen:

4. Atlantis Full Face Mask 2.0

Atlantis Full Face Mask 2.0

Het snorkelmasker van Atlantis ben je al eerder tegen gekomen in onze lijst, maar dan voor volwassenen. Ze hebben ook voor kinderen een snorkelmasker op de makt gebracht, maar dan wat kleiner. De Atlantis 2.0 maakt ademen onder water net zo gemakkelijk als boven water, gewoon door je neus en mond. Het kristal heldere venster is nu volledig rond, wat zorgt voor een 180 graden zicht zonder nare breeklijnen in je zichtveld. Ook is het beslaan van de glazen praktisch onmogelijk dankzij het slimme ontwerp.

Net zoals de optie voor volwassenen heeft ook dit snorkelmasker een nieuwe langere snorkelpijp. De snorkel is daarnaast beveiligd tegen golfslag middels een Dry-Top technologie. Als er dus toch wat water in je snorkel loopt, dan wordt dit automatische gelost via de ventielen aan de onderzijde.

Een ander leuk extraatje van dit snorkelmasker is dat de Atlantis 2.0 is voorbereid om jouw GO Pro camera te monteren. De comfortabele hoofdband is verder gemaakt van zacht elastiek en is eenvoudig op maat aan te passen.

Dit snorkelmasker is in 3 maten verkrijgbaar. Maat S/M en L/XL en voor de hele kleintjes is er een speciale kids uitvoering. Ook kun je uit verschillende kleuren kiezen. Dankzij de maten en de sublieme pasvorm van het Atlantis 2.0 full face snorkelmasker is snorkelen nu bijna voor iedereen mogelijk.

5. Gadgy Duikmasker Full Face Kinderen

Gadgy Duikmasker Full Face Kinderen

Een ander geweldig snorkelmasker van hoge kwaliteit voor kinderen, is het Gadgy duikmasker. Ook hiermee kun je gewoon vrijuit ademen zonder mondstuk en heerlijk ronddobberen in zee. Het masker beslaat niet en de snorkel sluit automatisch af zodra je onder water gaat zodat je nooit water binnen zult krijgen. Om al je avonturen vast te leggen kunnen je ook een Actioncamera bevestigen.

Het snorkelmasker is gemaakt van medisch siliconen dat geen huidirritatie veroorzaakt. Het masker zit comfortabel, zodat je er urenlang kunt genieten van de onderwater wereld zonder last of irritatie te krijgen. De pasvorm is ook perfect dankzij de 4 elastische comfortabele banden die je helemaal naar je gezicht kunt vormen.

Dit snorkelmasker is te bestellen in de kleuren roze en blauw. Verder wordt het snorelmasker geleverd met een handige draagtas.

Waarop te letten bij het kiezen voor het beste snorkelmasker

Wanneer je opzoek bent naar het beste snorkelmasker dan zijn er een aantal dingen om goed op te letten. Hieronder volgen de belangrijkste factoren om te overwegen bij het maken van een beslissing.

– Materialen

Bij het kopen van het beste snorkelmasker is het ook belangrijk om te letten op de materialen en kenmerken van elk masker. De meeste maskers hebben een ingebouwde siliconen plint, deze plint zorgt voor extra comfort en zorgt er ook voor dat er geen water in de maskers komt. De siliconen plint zorgt voor een luchtdicht masker. Voor mensen met een gevoelige huid zullen hypoallergene siliconen rokken comfortabeler zijn en eventuele irritatie tijdens het snorkelen minimaliseren.

Ook is het belangrijk om te kijken naar de features in de snorkel. Een dry-top snorkel voorkomt dat er water via de snorkel in het masker komt. Het houdt de binnenkant van het masker droog. Een golfbeschermer zorgt er ook voor dat er geen water in het masker kan komen. Snorkelen zonder golfbescherming of droge snorkel zal oncomfortabel zijn omdat er water in het masker komt en het vult, wat betekent dat het tijdens het snorkelen moet worden geleegd.

De meeste snorkelmaskers zijn gemaakt van een combinatie van kunststoffen, sommige zijn duurzamer en zwaarder dan andere. Dit maakt ze praktischer tijdens het reizen. Het gewicht van het masker is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het masker comfortabel en draagbaar is.

– Gezichtsveld

Een van de belangrijkste verschillen van een snorkelmasker ten opzichte van een traditionele snorkelset is de vergroting van het gezichtsveld. Snorkelmaskers omhullen het hele gezicht en geven daarom een ​​veel grotere mate van zicht, meestal met een gezichtsveld van maximaal 180°.

Hoewel de meeste snorkelmaskers van hoge kwaliteit een gezichtsveld van 180° bieden, zijn sommige iets meer vervormd dan andere. Vervorming in het zicht is te wijten aan de vorm en materialen die zijn gebruikt voor het venster van het masker. Hoewel de vervorming meestal aan de zijkant is, kan het soms een beetje afleidend zijn tijdens het snorkelen. Let hier dus goed op bij het zoeken naar het beste gezichtsmakers.

De 5 opties in onze lijst hebben allemaal een breed en glashelder venster, voor perfect zicht tijdens je snorkel avonturen.

– Bandtype

De meeste snorkelmaskers worden geleverd met verstelbare banden. Dankzij de verstelbare banden kun je het masker goed aansluiten op je gezicht, zodat er geen water langs de zijkanten kan binnendringen. Naast verstelbare banden is het belangrijk om rekening te houden met snelsluitingen en de materialen die zijn gebruikt om de band te maken.

De banden / straps van een snorkelmasker zijn meestal gemaakt van siliconen of stof. Er zijn voor- en nadelen aan beide: sommigen geven de voorkeur aan siliconen bandjes omdat ze sneller drogen en doorgaans gemakkelijker aan te passen zijn, terwijl anderen, vooral degene met lang haar, stoffen bandjes de voorkeur geven, omdat ze minder snel in de knoop raken. Banden met een snelontgrendelingsmechanisme hebben de voorkeur, omdat u hiermee het masker met één klik kunt verwijderen in geval van storing of overstroming.

– Pasvorm

Ookal heb je het beste snorkelmasker, als de pasvorm niet goed is dan heb je er nog niets aan. Een slecht passend masker zal gaan lekken en je snorkel ervaring verpesten. Je moet daarom altijd allereerst voor de juiste maat kiezen. Het is van cruciaal belang om de maatgids van de fabrikant goed te raadplegen. Vervolgens is het ook belangrijk dat je voor een snorkelmasker met verstelbare banden gaat, zodat je deze precies op je eigen gezicht kunt afstellen.

– Ademend vermogen

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het kopen van het beste snorkelmasker is hoe gemakkelijk het is om in te ademen. Dit is erg belangrijk, want als het masker niet correct is ontworpen, kan dit mogelijk fatale gevolgen hebben. Gelukkig zit dit bij de meeste maskers van tegenwoordig wel goed, en al helemaal met de 5 geweldige opties in onze lijst.

Om er zeker van te zijn dat je een goed ontworpen masker koopt, moet je controleren of er eenrichtingsventielen aanwezig zijn in zowel het snorkel- als het orinasale maskergedeelte. Het is ook belangrijk om te controleren of het masker goed aansluit op je gezicht om te voorkomen dat er water in het masker komt.

– Anti beslaan

Over het algemeen zijn snorkelmaskers minder vatbaar voor beslaan dan traditionele snorkelsets omdat het gebied rond de ogen volledig gescheiden is van het gebied rond de mond en neus. Sommige hoogwaardige maskers, maken zelfs gebruik van gepatenteerde anticondenstechnologie om ervoor te zorgen dat je zicht tijdens je snorkeltrip altijd 100% helder blijft.

– Prijs

Hoewel het mogelijk is om merkloze snorkelmaskers voor het hele gezicht te vinden voor ongeveer de helft van de prijs, wordt het aangeraden om wat extra geld uit te geven aan een merkmodel van een van de gevestigde duikfabrikanten die veel ervaring hebben met productontwerp en ervoor te zorgen dat alle modellen die ze produceren, getest zijn op bijvoorbeeld  koolstofdioxide. Dit gaat om meer dan functionaliteit of merkloyaliteit – het gaat om het vermijden van een potentieel levensbedreigende situatie.

– Klanten beoordelingen

Tijdens je zoektocht naar het beste snorkelmasker, kunnen klanten beoordelingen je de goede weg wijzen. Door de reviews door te lezen van klanten die het snorkelmasker al in gebruik hebben kun je al snel achter de kwaliteit van een bepaald product komen. Houdt er wel rekening mee dat klanten beoordelingen subjectief zijn, dus lees er altijd meerdere door om een zo eerlijk mogelijk beeld te krijgen. Kijk altijd het gemiddelde cijfer of aantal sterren dat een product gekregen heeft en over hoeveel beoordelingen.

In ons onderzoek naar het beste snorkelmasker hebben we ook rekening gehouden met de klanten beoordelingen. We hebben enkel snorkelmaskers met hoge klanten beoordelingen in onze lijst opgenomen. Zo kun je er zeker van zijn dat je een snorkelmasker van goede kwaliteit hebt, voor welke optie je ook gaat.

beste snorkelmasker kopen

Veelgestelde vragen over snorkelmaskers

Hopelijk heb je bij deze het beste snorkelmasker voor jou gevonden. Mocht je nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je misschien wel verder helpen.

– Wat is een snorkelmasker precies?

In tegenstelling tot een traditionele snorkelset, dat alleen de ogen en neus bedekt, omgeeft een snorkelmasker je hele gezicht, van je haarlijn tot je kin. Een snorkelmasker is gescheiden in twee delen. De bovenkant geeft je een panoramisch uitzicht op het onderwaterleven, terwijl de onderkant je mond en neus omhult en je moeiteloos verbindt met de snorkelbuis helemaal bovenaan het masker.

Met een snorkelmasker kun je dus gewoon door je neus ademen en hoef je je niet te concentreren op het vastklemmen van je kaak op een rubberen inzetstuk om te ademen. Met het beste snorkelmasker kun je door je neus en mond ademen zonder je uitzicht te beslaan. Brede banden houden het masker op zijn plaats en een waterdichte afdichting rond de omtrek van je gezicht betekent weinig tot geen lekkage, wat er ook gebeurt.

– Voor wie is een snorkelmasker interessant?

Eigenlijk voor iedereen die van snorkelen houdt! Snorkelmaskers zijn het beste voor zwemmers die op zoek zijn naar wat ontspannen plezier en graag dicht bij het oppervlak blijven. Ze zijn ook ideaal voor beginnende snorkelaars, die het idee van niet door de neus kunnen ademen niet prettig vinden.

Ze zijn niet bedoeld voor freediving vanwege de beperkte toegang tot je neus om de druk gelijk te maken. Je wilt ook wegblijven van een snorkelmasker als je van plan bent jezelf in het water zwaar in te spannen, door hard te zwemmen of lang in het water te trappen. Naarmate je hartslag stijgt, neemt het tempo van je ademhaling toe, evenals de kans op korte, oppervlakkige ademhalingen, waardoor je je oververhit, duizelig of licht in het hoofd kunt voelen.

– Kan ik mijn go pro bevestigen aan mijn snorkelmasker?

Hoewel onderwaterfotografie zeker bestaat, geeft een handsfree-optie voor filmen je meer flexibiliteit en meer veiligheid bij het verzamelen van onderwaterherinneringen. Als je al in een GoPro hebt geïnvesteerd, zorg er dan voor dat je op zoek gaat naar een snorkelmasker dat wordt geleverd met een camerabevestiging. Dankzij een ingebouwde houder hoef je je zich zorgen te maken dat je de camera diep in het water laat vallen of ziet wegdrijven.

– Kunnen snorkelmaskers gevaarlijk zijn?

Als je een van de beste snorkelmaskers koopt dan is er niets om je zorgen over te maken en zijn ze volledig veilig. Als je echter voor hele goedkope of oudere opties gaat, dan kan het in sommige gevallen wel gevaarlijk zijn. Een snelle Google zoekopdracht zal verschillende angstwekkende artikelen opleveren die de gevaren van snorkelmaskers bespreken, en ze hebben allemaal betrekking op CO2. 

Als een snorkelmasker niet goed past en een goede afsluiting vormt rond de neus en mond met ventilatieopeningen voor uitademing, loop je het risico potentieel gevaarlijke hoeveelheden CO2 terug in het masker in te ademen, die je vervolgens bij je volgende ademhaling zou kunnen inademen. Het inademen van CO2 kan leiden tot duizeligheid en zelfs bewustzijnsverlies, waardoor slecht gemaakte of verkeerd gebruikte snorkelmaskers gevaarlijk worden.

Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je masker volledig veilig is. Ten eerste: ga opzoek naar het beste snorkelmasker. Koop niet het goedkoopste masker dat je kunt vinden; als het om je veiligheid gaat, is het de moeite waard om een paar extra euro’s uit te geven om ervoor te zorgen dat het model dat u gebruikt zorgvuldig is gemaakt en voldoet aan de voorschriften en richtlijnen.

Probeer het masker ook voordat je in het water springt, en zorg ervoor dat de afdichtingen strak tegen je gezicht zitten. Blijf aan de oppervlakte, duik niet diep onder water en probeer het masker helemaal niet onder te dompelen. Ga niet inspannend zwemmen terwijl je je masker draagt, maar drijf ontspannen of dobber door het water.

– Hoe lang kun je onder water ademen met een snorkelmasker?

Je kunt onderwater ademen met je snorkelmasker zolang dit voor jezelf comfortabel is. Zolang je jezelf niet overbelast of enige vorm van angst voelt, kun je zoveel tijd in de oceaan doorbrengen als je wilt.

– Hoe gebruik je een snorkelmasker?

Om een snorkelmasker op de juiste manier te gebruiken, moet je ervoor zorgen dat het masker je volledige gezicht bedekt en comfortabel strak zit. Vervolgens kun je met je hoofd onderwater zwemmen en genieten van de onderwaterwereld. Je kunt hierbij zowel door je mond als door je neus ademen. Vergeet niet om de snorkel boven het water te houden, anders kan het masker zich met water vullen. Veel snorkelmaskers hebben echter ook opties, waardoor het water niet binnen kan drinken, wanneer je helemaal onder water gaat.

– Hoe maak je een snorkelmasker schoon?

Om je snorkelmasker te onderhouden, is het belangrijk om het masker na gebruik schoon te maken met vers, schoon water om het zout te verwijderen. Zorg ervoor dat je het masker na gebruik goed droogt en afveegt om vocht te verwijderen dat vast kan komen te zitten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *