beste middel tegen sinusitis

Beste slijmoplosser 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste slijmoplosser? Dan ben je hier naar het juiste adres gekomen!

Als je last hebt van een aanhoudende hoest, heb je waarschijnlijk een opeenhoping van slijm in je borst. Hoewel dit geen levensbedreigende aandoening is, kan het zeker je kwaliteit van leven beïnvloeden. En onbehandeld, kan dit leiden tot extra complicaties.

Gelukkig kun je gemakkelijk van vastzittend slijm afkomen met een slijmoplosser. Dit is vaak een hoestdrank die slijm verdunt, waardoor je het kunt ophoesten. Je bent dan vaak binnen enkelen dagen helemaal van je klachten af.

Niet elke slijmoplosser is echter van dezelfde kwaliteit en even krachtig. Het is daarom verstandig om wat onderzoek te doen. Om je te helpen zijn we opzoek gegaan naar de beste slijmoplosser van 2023 en daar zijn 5 toppers uitgekomen!

Lees gauw verder om de beste slijmoplosser voor jou te ontdekken!

Beste slijmoplosser 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste slijmoplosser van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten en prijzen. 

Ook hebben we verschillende soorten slijmoplossers opgenomen in onze lijst. Zo is de een 100% natuurlijk, de ander suikervrij en weer een ander speciaal voor kinderen. 

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en kies op basis daarvan de beste slijmoplosser voor jou uit!

1. Bisolvon Drank – bij vastzittende hoest door taai slijm

Heb je last van vastzittende hoest door taai slijm? Dan is dit een van de beste slijmoplossers die er is. Bisolvon Drank is een drank op basis van broomhexinehydrochloride. Dit ingrediënt lost slijm op en maakt het ophoesten makkelijker als dit door taai slijm wordt bemoeilijkt.

Bisolvon begint na ongeveer vijf uur te werken. Als door het loskomen van het slijm de luchtwegen gereinigd worden, vermindert het hoesten en wordt het ademen gemakkelijker. Het duurt enige dagen voor dit effect optimaal is. Stop daarom niet te snel met het innemen van Bisolvon drank.

Deze slijmoplosser is geschikt voor volwassenen en kinderen ouder dan 10 jaar. Je mag hier driemaal per dag 2,5-10 ml van nemen.

2. Bronchostop Hoestdrank 

Als je opzoek bent naar de beste slijmoplosser, dan is deze slijmoplossende hoestdrank ook een geweldige keuze. Bronchostop Hoestdrank is een traditioneel kruidengeneesmiddel op basis van tijm- en heemst wortelextract dat bij een vastzittende hoest helpt het slijm op te lossen. 

Daarnaast werkt deze hoestdrank / slijmoplosser verzachtend bij een droge hoest en een daarbij samenhangende keelpijn of geïrriteerde mond.

De dosering is als volgt:

 • Volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar: 15 ml iedere 3 tot 4 uur, 4 keer per dag, zo nodig tot maximaal 6 keer per dag; maximale dosis per dag is 90 ml.
 • Kinderen van 6 tot 12 jaar: 7,5 ml iedere 3 tot 4 uur, 4 keer per dag, zo nodig tot maximaal 6 keer per dag; maximale dosis per dag is 45 ml.
 • Kinderen jonger dan 6 jaar: Het gebruik bij kinderen jonger dan 6 jaar wordt niet aanbevolen.

Beste natuurlijke slijmoplosser:

3. A.Vogel Hoestspray Vastzittende Hoest

A.Vogel Hoestspray Vastzittende Hoest

Ben je opzoek naar een volledig natuurlijke slijmoplosser? Dan is dit de beste slijmoplosser voor jou!

Deze hoestspray van A.Vogel is speciaal ontwikkelt voor vastzittende hoest en vastzittend slijm. Het is een medisch hulpmiddel dat snel en effectief helpt bij vastzittende hoest. De spray verdunt het vastzittende slijm waardoor het gemakkelijker kan worden opgehoest.

A.Vogel Hoestspray bevat een krachtige combinatie van ingrediënten en is 100% natuurlijk. Hierdoor weet je zeker dat je geen schadelijke ingrediënten, zoals chemicaliën inneemt. De spray is gemakkelijk in gebruik en overal mee naartoe te nemen. De spray is zeer praktisch voor onderweg, op je werk of op je nachtkastje.

Naast dat deze hoestspray je slijm vastzittend slijm verdunt, werkt het natuurlijk ook hoeststillend en verzachtend. Je zult snel af zijn van al je vervelende symptomen.

De dosering is als volgt:

 • Volwassenen: 6x daags driemaal sprayen. Naar behoefte over de dag verspreiden.
 • Kinderen van 4 tot 12 jaar: 6x daags een- tot tweemaal sprayen.
 • Het wordt aangeraden de hoestspray niet langer dan 30 dagen in één behandelingsperiode te gebruiken.

Beste slijmoplosser – suikervrij:

4. Natterman Broomhexine Hoestdrank

beste suikervrije slijmoplosser

Ben je opzoek naar een suikervrije slijmoplosser? Dan is dit de beste slijmoplosser voor jou!

Natterman Broomhexine Hoestdrank Extra Sterk, is te gebruiken bij vastzittende hoest veroorzaakt door taai slijm. De hoestdrank maakt vastzittend slijm in de luchtwegen dunner, zodat het gemakkelijker kan worden opgehoest. Broomhexine hoestdrank bevat het actieve bestanddeel broomhexinehydrochloride.

Deze hoestdrank maakt het vastzittende slijm in de longen minder taai en vergemakkelijkt daardoor het ophoesten indien dit door slijm wordt bemoeilijkt.

Natterman Hoestdrank Broomhexine suikervrij, in tegenstelling tot de meeste hoestdranken op de markt. Het kan daarom ook door diabetici gebruikt worden of mensen die bezit zijn met afvallen en geen extra suiker in willen nemen.

Beste slijmoplosser voor kinderen:

5. Natterman Kindersiroop voor alle hoest

beste slijmoplosser kinderen

Ben je opzoek naar een slijmoplosser speciaal voor kinderen? Dan is dit absoluut de beste slijmoplosser!

Natterman Kindersiroop voor alle hoest is voor de behandeling van zowel droge als vastzittende hoest bij kinderen vanaf 1 jaar oud. Het is is dus zeer geschikt om slijm op te lossen, maar ook om kriebelhoest tegen te gaan.

Natterman voor alle hoest kindersiroop hydrateert, smeert en beschermt het slijmvlies in de bovenste luchtwegen, wat irritatie vermindert. De verzachtende werking verlicht alle soorten hoest, doordat het eventueel aanwezige slijm vloeibaar wordt en zo makkelijker opgehoest kan worden.

De honing en fructose in de hoestdrank zorgen niet alleen voor een aangename smaak, ze hebben ook een hydraterende en verzachtende werking. De plantextracten van weegbree, kaasjeskruid, heemst en grindelia bevatten epitheelbeschermende natuurlijke slijmstoffen en harsen. Dit helpt het slijmvlies te beschermen en bevordert de werking van de bovenste luchtwegen. Het zwartebessensap in deze hoestdrank geeft de drank een lekker aangename zwartebessen smaak. Hierdoor zullen kinderen het met plezier innemen

De aanbevolen dagelijkse inname is tweemaal daags:

– van 1 t/m 6 jaar, 5 ml;
– van 7 t/m 12 jaar, 10 ml;
– ouder dan 12 jaar, 15 ml.

Andere manieren om slijm op te lossen

Naast het kopen van de beste slijmoplosser zijn er ook nog andere manieren om effectief van slijm af te komen. Hier volgen een aantal van de beste manieren om snel van vervelend slijm in je borst af te komen:

– Veel drinken

Drink veel vloeistoffen. Het klinkt cliché, maar je hoort dit advies waarschijnlijk zo vaak omdat het werkt.

Vloeistoffen helpen slijm te verdunnen. Vooral warme vloeistoffen kunnen helpen bij het verwijderen van slijm in de borst en neus. Dit kan congestie verlichten, waardoor je een kleine onderbreking van je symptomen krijgt.

Hier volgen een aantal van de beste drankjes als je slijm wilt oplossen:

 • water
 • kippensoep
 • warm appelsap
 • cafeïnevrije zwarte of groene thee

– Gebruik een luchtbevochtiger

Stoom kan ook heel goed helpen om slijm los te maken en congestie op te ruimen. Dit kun je eenvoudig thuis doen. Zo kun je bijvoorbeeld een luchtbevochtiger kopen (bekijk hier een lijst met de beste luchtbevochtigers).

Het is handig om de luchtbevochtiger ook ‘s nachts te gebruiken en bij je bed te plaatsen. Misschien vindt u het nuttig om de luchtbevochtiger ‘s nachts te gebruiken en bij uw bed te houden. Dit kan congestie helpen verminderen terwijl je slaapt, zodat je ‘s nachts gemakkelijker kunt slapen. Zorg er in dat geval wel voor dat je de deur en het raam van je slaapkamer gesloten houdt om te voorkomen dat de damp ontsnapt.

Als je geen luchtbevochtiger wilt kopen dan zijn er ook een aantal manieren om er zelf een te maken:

1. Laat je douche een sauna worden.

Laat het water lopen totdat het in de badkamer begint te stomen. Om je stoom te maximaliseren, stap je onder de douche en sluit je het gordijn of de deur.

Zorg er hierbij wel voor dat de douchekop van je af is gericht, zodat het water je huid niet verbrandt. Je hebt namelijk heel heet water nodig om het goed te laten stomen.

2. Gebruik een kom en een handdoek

Voor een meer gerichte stoom, vul je een grote kom met kokend water. Als de kom helemaal vol is, leun je over de kom en leg je een handdoek over je hoofd om de stoom rond je gezicht vast te houden.

Het is zeer effectief om hier ook nog speciale stoomdruppels bij te gebruiken. Deze kunnen er voor zorgen dat de boel nog meer los komt en ruiken vaak ook heerlijk fris. Bekijk hier verschillende stoomdruppels.

Er zijn geen vaste richtlijnen voor hoe lang je in de stoom moet zitten, dus gebruik je gezond verstand. Als de hitte op enig moment overweldigend wordt of je je een niet fijn bij voelt, haal jezelf dan even uit de stoom. Het drinken van een glas koud water kan je ook helpen af ​​te koelen en te rehydrateren.

– Beweeg genoeg

Beweging kan ook helpen om vastzittend slijm in je borst los te maken. Denk hierbij aan wandelen, joggen, fietsen, dansen, of wat voor soort beweging dan ook. Beweging maakt het makkelijker om op te hoesten.

Het ligt er wel aan hoe je je verder voelt. Vastzittend slijm kan namelijk ook vaak gepaard gaan met ziek zijn en als dat het geval is, dan moet je je lichaam ook genoeg laten rusten.

– Gebruik etherische oliën

Mensen gebruiken etherische oliën om een ​​reeks ziekten te behandelen, waaronder infecties van de sinussen en verkoudheid op de borst. Ze kunnen dan ook wonderen verrichten bij vastzittend slijm. Sommige etherische oliën hebben ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen, waardoor ze geweldig zijn om in te stomen of om in een diffuser te druppelen. Lees hier meer over etherische oliën.

Veelgestelde vragen over slijmoplossers

Hopelijk heb je bij deze de beste slijmoplosser voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Zijn alle hoestdranken hetzelfde?

Nee, het grootste verschil is het actieve ingrediënt dat in het medicijn wordt gebruikt, dat wordt weergegeven op de fles en het doosje van de drank. De ingrediënten bepalen waar de hoestdrank goed voor is. Zo zijn sommige hoestdranken speciaal voor kriebelhoest en andere juist speciaal voor vastzittend slijm, zoals de opties in onze lijst. Het is natuurlijk belangrijk dat je de juist hoestdrank kiest voor de soort klachten die je hebt.

– Kan vastzittend slijm gevaarlijk zijn?

In de meeste gevallen niet. Meestal is vastzittend slijm gewoon ongemakkelijk. Het kan hoesten of keelpijn veroorzaken. Maar als het gepaard gaat met koorts, gewichtsverlies of bloedneuzen, of langer dan 2 weken aanhoudt, dan kan het wel wat ernstiger zijn. In dat geval dien je altijd een huisarts te bezoeken.

– Wanneer moet ik naar de dokter?

Als je symptomen aanhouden, maak dan een afspraak met je huisarts. Dit geldt vooral als je koorts, pijn op de borst of moeite met ademhalen hebt.

Het is ook belangrijk om een ​​arts te raadplegen als:

 • het slijm verergert en het langer duurt dan drie of vier dagen
 • slijm verandert van een loopneus in een dikkere textuur
 • slijm een groene of gele kleur heeft, omdat dit op een infectie kan duiden

In de meeste gevallen verdwijnen slijm en gerelateerde congestie binnen 7 tot 9 dagen. Als het binnen deze tijd oplost dan hoef je dus niet naar de dokter te gaan als je geen verdere symptomen hebt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *