beste slaaptrainer

Beste slaaptrainer voor kinderen: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste slaaptrainer voor kinderen ?Dan ben je naar het juiste adres gekomen!

Wordt jij de meeste ochtenden wakker van een springend kind in je slaapkamer in plaats van van je wekker? Dan ben je zeker niet de enige. Veel ouders hebben hier last van. Kleine kinderen hebben vaak niet helemaal het slaapritme waar jij blij van wordt – en daardoor jijzelf ook niet.

Er is echter een oplossing! Met de beste slaaptrainer ben je snel van deze te vroeg ochtenden of slapeloze nachten af. Een slaaptrainer kan echt het verschil maken tussen een peuter op je bed om 5 uur ’s ochtends en een volledige nachtrust.

In tegenstelling tot een gewone wekker voor kinderen, is een slaaptrainer een peutervriendelijke manier om kleine kinderen te laten weten of het oké is om uit bed te komen – en dat allemaal zonder dat ze de tijd hoeven te lezen. Deze slimme gadgets geven je kind het signaal wanneer het tijd is om te slapen of om op te staan, en de beste slaaptrainers doen ook dubbel dienst als nachtlampjes en geluidwekkers.

Let bij het kiezen van de beste slaaptrainer op een model wat kindvriendelijk, schattig en gemakkelijk te lezen is. Kleuren die aangeven wanneer het tijd is om naar bed te gaan en tijd is om wakker te worden, zijn ook onmisbaar.

We hebben alvast 90% van het werk voor je gedaan, door opzoek te gaan naar de beste slaaptrainer van dit moment. Hier zijn 5 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste slaaptrainer voor jouw kindje te ontdekken!

5x de beste slaaptrainers voor kinderen

We zijn opzoek gegaan naar de beste slaaptrainer voor kinderen van dit moment en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 is gekeken naar kwaliteit, functies, design, gebruikersgemak en klanten beoordelingen.

Bekijk de afbeeldingen, lees de omschrijvingen, bestudeer eventueel wat beoordelingen en kies op basis daarvan de beste slaaptrainer voor jouw kind / kinderen uit!

1. Zazu Sam Slaaptrainer

Deze schattige en populaire slaaptrainer genaamd ‘Sam’ helpt kinderen wennen aan het tijdsbesef van volwassenen. Het toont op een eenvoudige manier wanneer ze mogen opstaan en wanneer ze nog even in bed moeten blijven. Het display verandert van donkerblauw naar groen en telt de laatste 30 minuten af voordat ‘Sam’ ontwaakt.

De slaaptrainer meet verschillende lichaamswaarden, zoals gewicht, vetpercentage, BMI, watergehalte, spier- en botmassa. Het is te verbinden met een app en heeft een wekkerfunctie. De slaaptrainer fungeert ook als nachtlampje met een timer. Met zijn retro design en veilig antislipweegoppervlak is dit een aantrekkelijke toevoeging aan de slaapkamer.

Er zijn twee tijdsinstellingen beschikbaar: specifieke tijd of na een bepaald aantal uren. Een handige en speelse manier om kinderen te begeleiden in hun slaaproutine en hen te motiveren om op de juiste tijd op te staan.

2. Daily Logix Slaaptrainer

De Daily Logix slaaptrainer is een effectief hulpmiddel om kinderen langer te laten slapen in de ochtend. De slaaptrainer gebruikt verschillende kleuren in het display om het kind te helpen wennen aan een beter slaapritme. Het schapengezichtje op het display heeft twee functies: een slapend schaapje met dichte ogen (donkerblauw display) en een wakker schaapje met open ogen (geel display). De tijden voor het openen en sluiten van de ogen kun je zelf instellen.

De slaaptrainer biedt diverse functies, waaronder verschillende displays om uit te kiezen, een kindvriendelijk ontwaakliedje met instelbare tijd, en een aanpasbare helderheid voor het nachtlampje. Er zijn 7 helderheidsniveaus om aan de behoeften van elk kind te voldoen. De instellingen kunnen worden vergrendeld om te voorkomen dat nieuwsgierige kinderen deze aanpassen. Met deze slaaptrainer kunnen kinderen beter slapen en op een kindvriendelijke manier opstaan.

3. Alecto BC-100 Monkey Slaaptrainer

De BC-100 MONKEY slaaptrainer is een geweldige tool voor kinderen om spelenderwijs tijd te begrijpen. Met een schattig aapje op het display kleurt de klok blauw en sluit het aapje zijn ogen tijdens slaaptijd, terwijl het display oranje wordt en het aapje zijn ogen opent bij wektijd. Zo leert je kind wanneer het tijd is om te slapen of op te staan aan de hand van de kleuren.

Deze gebruiksvriendelijke slaaptrainer kan eenvoudig worden ingesteld en is draadloos oplaadbaar via de meegeleverde USB-kabel. Bovendien is de klok afzonderlijk te gebruiken als wekker. Het display fungeert tevens als nachtlampje, ideaal voor kinderen die niet van het donker houden. Met de BC-100 MONKEY slaaptrainer kunnen kinderen op een leuke manier leren omgaan met tijd en hun slaapgewoonten verbeteren.

4. Yobby Slaaptrainer

De Yobby slaaptrainer is een geweldige keuze voor kinderen om hun slaaproutine te leren. Door middel van gezichtsuitdrukkingen en kleuren leert de slaaptrainer kinderen wanneer het tijd is om naar bed te gaan, te gaan slapen en op te staan. De eenvoudige instellingen zijn te regelen via de ingebouwde multi-color lichtring, iconen en de helderheid van het scherm, waardoor de Yobby slaaptrainer op een leuke manier met het kind kan communiceren.

Blauw licht geeft aan dat het bijna bedtijd is en de ogen op de slaaptrainer worden kleiner, zodat het kind zich kan voorbereiden op de nacht. Paars licht betekent dat het tijd is om te gaan slapen, waarbij de lichtring paars wordt, de ogen sluiten en het maanicoon verschijnt op het scherm. Geel licht komt 30 minuten voor het opstaan, waarbij de lichtring geel wordt, de ogen op de slaaptrainer weer open gaan, het zonicoon verschijnt en het scherm helderder wordt. Groen licht geeft aan dat het tijd is om uit bed te gaan, waarbij de lichtring groen kleurt en het kind nu uit bed mag.

Deze veelzijdige slaaptrainer biedt 3 leuke slaapgeluiden (piano, jungle, regen), 4 alarmgeluiden en 4 instelbare helderheidsniveaus voor het display. Ook het volumeniveau is aanpasbaar, waardoor deze slaaptrainer ideaal is voor kinderen.

5. Kidsleep Kidklok Slaaptrainer

Met de Kid’Sleep slaaptrainer en klok in één kun je je kindje leren klokkijken en helpen te weten wanneer het tijd is om op te staan. Het systeem is eenvoudig: naast de klok zijn er twee plaatjes, één van een spelend kind en één van een slapend kind, met een lampje achter één van de plaatjes. Als je kind wakker wordt, ziet het meteen of het tijd is om op te staan of nog even te blijven liggen.

De klok bevat een analoge klok met wijzers en een digitale klok, waardoor je kind op beide manieren de tijd kan leren lezen. Als wekker heeft de klok drie geluidsopties: een trein, een koekoek of vogelgezang. Met één knop kan er ‘gesnoozed’ worden en kan het display verlicht worden. De Kid’Sleep is een handig hulpmiddel voor het ontwikkelen van een goed slaapritme en het leren van klokkijken op een speelse manier.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste slaaptrainer

In je zoektocht naar de beste slaaptrainer voor je kind zijn er een aantal factoren om te overwegen. Hier volgen de belangrijkste dingen om op te letten:

– Display en kleuren

Let op de kwaliteit van het display en de duidelijkheid van de kleuren bij het kiezen van een slaaptrainer. Een goed leesbaar display met heldere kleuren kan het voor je kind gemakkelijker maken om de slaaptrainer te begrijpen. Sommige slaaptrainers gebruiken verschillende kleuren om aan te geven wanneer het tijd is om te gaan slapen of op te staan, wat visuele aanwijzingen biedt voor je kind.

– Gebruiksgemak

De gebruiksvriendelijkheid van de slaaptrainer is van groot belang. Zowel jij als je kind moeten de slaaptrainer gemakkelijk kunnen instellen en bedienen. Een intuïtieve interface en duidelijke instructies zijn essentieel, vooral als je wilt dat je kind de slaaptrainer zelf begrijpt en gebruikt.

– Geluidsopties

Controleer welke geluidsopties de slaaptrainer biedt. Sommige modellen hebben rustgevende geluiden, zoals natuurgeluiden of slaapliedjes, om je kind te helpen ontspannen en in slaap te vallen. Daarnaast hebben ze vaak een wekkerfunctie met verschillende geluiden om je kind zachtjes te wekken.

– Meerdere functies

Overweeg of je behoefte hebt aan extra functies op de slaaptrainer. Sommige modellen fungeren ook als nachtlampjes, hebben een klok met wijzers om klokkijken te oefenen, of bieden een timerfunctie voor dutjes. Kies een slaaptrainer met de functies die het beste passen bij de behoeften van jouw kind.

– Kwaliteit en duurzaamheid

Controleer de kwaliteit van de slaaptrainer en de duurzaamheid ervan. Een stevig ontwerp dat bestand is tegen dagelijks gebruik is belangrijk, zodat de slaaptrainer lang meegaat en niet snel kapot gaat.

– Oplaadbaar of batterijen

Denk na over de voeding van de slaaptrainer. Sommige modellen zijn oplaadbaar via een USB-kabel, terwijl andere werken op batterijen. Oplaadbare slaaptrainers zijn vaak handiger en milieuvriendelijker, maar batterij-aangedreven modellen kunnen handig zijn als je vaak onderweg bent.

– Veiligheid

Zorg ervoor dat de slaaptrainer veilig is voor gebruik door kinderen. Controleer op scherpe randen of kleine onderdelen die een gevaar kunnen vormen voor jonge kinderen.

– Reviews en ervaringen

Lees reviews en ervaringen van andere ouders om meer inzicht te krijgen in de prestaties en het gebruiksgemak van de slaaptrainer. Ervaringen van andere gebruikers kunnen je helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Door aandacht te besteden aan deze belangrijke punten, kun je de beste slaaptrainer vinden die perfect aansluit bij de behoeften en voorkeuren van jou en je kind. Het kiezen van de juiste slaaptrainer kan je helpen bij het instellen van een gezond slaapritme voor je kind en het creëren van een rustige en gestructureerde slaapomgeving.

beste slaaptrainer 2021

Veelgestelde vragen over slaaptrainers

Hopelijk heb je de beste slaaptrainer voor je kind gevonden. Hieronder hebben we een aantal van de meestgestelde vragen beantwoord.

– Werken slaaptrainers echt?

Ja, slaaptrainers werken doorgaans goed voor de meeste kinderen. Hoewel er geen magische oplossing is om kinderen langer te laten slapen, kunnen slaaptrainers zeker helpen om een beter slaapritme te creëren. Correct gebruik van een slaaptrainer kan je kindje – en jou als ouder – helpen om langer door te slapen. Zelfs als je kindje vroeg wakker wordt, kan de slaaptrainer hen laten zien dat het nog geen tijd is om op te staan. Hierdoor kunnen ze langer rusten, weer in slaap vallen of zichzelf vermaken in hun kamer voordat ze naar jou toe komen. Het is belangrijk om de slaaptrainer consistent te gebruiken en de tijd in te stellen op wat voor jou en je kind het beste werkt. Zo kan de slaaptrainer een waardevol hulpmiddel zijn om een gezond slaapritme te bevorderen.

– Hoe introduceer je een slaaptrainer?

Om een slaaptrainer te introduceren, leg je je kind eerst uit wat het is en hoe het werkt. Leer ze wat de verschillende kleuren betekenen, zodat ze weten wanneer ze uit bed mogen en wanneer ze moeten blijven liggen.

Voor een effectieve introductie kun je de tijd geleidelijk veranderen gedurende de eerste week. Stel de slaaptrainer bijvoorbeeld op de eerste dag in op een iets latere tijd dan wanneer je kind normaal wakker wordt, bijvoorbeeld 5:45 uur in plaats van 5:30 uur. Wacht samen tot de klok aangeeft dat het tijd is om op te staan en prijs ze voor het wachten.

Vervolgens kun je de klok elke ochtend iets vroeger instellen, bijvoorbeeld om 6:00 uur en dan de volgende dag om 6:15 uur. Zo bouw je geleidelijk de gewenste tijd op, in stapjes van 15 minuten. Als je kindje er in het begin moeite mee heeft, kun je kleinere stapjes nemen.

Het kan zijn dat je kindje in het begin nog moet wennen en toch eerder uit bed komt. Leg dan opnieuw uit hoe het werkt en dat dit niet de bedoeling is. Na verloop van tijd zullen ze het begrijpen en wachten tot de slaaptrainer aangeeft dat ze mogen opstaan. Consistentie is belangrijk bij het gebruik van de slaaptrainer.

– Vanaf welke leeftijd kan ik een slaaptrainer introduceren?

Het is aan te raden om een slaaptrainer te introduceren vanaf ongeveer 2 jaar oud, maar dit kan variëren per kind. Zodra je kind kan begrijpen wat de klok betekent, bijvoorbeeld wanneer de maan of een donkerblauwe kleur op het display verschijnt, kan de slaaptrainer effectief worden gebruikt om aan te geven dat je kindje in bed moet blijven. Daarentegen betekent een groene kleur of een opkomende zon op de klok dat de dag is begonnen en je kindje mag opstaan.

Zodra je kindje dus het concept van de slaaptrainer begrijpt, is het een geschikt moment om ermee te beginnen. Voor pasgeborenen kan de slaaptrainer ook als nachtlampje worden gebruikt, zodat het al aanwezig is voor latere leeftijd wanneer je kind oud genoeg is om de slaaptrainer te begrijpen. Houd er rekening mee dat elk kind anders is, dus observeer goed of je kindje klaar is voor de introductie van de slaaptrainer.

– Werken alle slaaptrainers hetzelfde?

Hoewel alle slaaptrainers hetzelfde doel hebben, werken ze niet allemaal hetzelfde. Sommige zijn van hogere kwaliteit dan anderen. Zoals met de meeste elektrische dingen, is er een sterk element van ‘je krijgt waar je voor betaalt’ en het budget is altijd een factor. Een slaaptrainer is iets waar je veel zorgeloos gebruik van wilt maken. Ga dus bij slaaptrainers niet voor de meest goedkope optie, want er zullen veel belangrijke functies missen of ze zullen misschien snel kapot gaan.

– Hoe helpt een slaaptrainer?

Een slaaptrainer is een ontzettend waardevol apparaat om in bezit te hebben. Het heeft velen voordelen en helpt je het slaapritme van je kind op orde te krijgen. Kleine kinderen kunnen vaak nog niet kloklezen, waardoor ze niet kunnen weten of het al tijd is om uit bed te komen. Een slaaptrainer kan je kind precies laten zien wanneer het ochtend is en wanner het nog nacht is.

Tips om peuters naar bed te krijgen

Tips om peuters naar bed te krijgen:

– Overweeg het gebruik van een slaaptrainer

Slaaptrainers kunnen een handig hulpmiddel zijn om peuters te helpen wennen aan een beter slaapritme. Deze apparaten gebruiken visuele signalen, zoals kleuren en pictogrammen, om aan te geven wanneer het tijd is om te slapen en wanneer het tijd is om op te staan. Door je kindje te betrekken bij het gebruik van de slaaptrainer en hen uit te leggen hoe het werkt, kunnen ze beter begrijpen wanneer ze in bed moeten blijven en wanneer ze uit bed mogen komen.

– Consistentie is essentieel

Het is belangrijk om een consistent schema aan te houden voor de middagdutjes en bedtijd. Probeer ervoor te zorgen dat middagdutjes niet te laat op de dag plaatsvinden, zodat je peuter niet te energiek is tijdens bedtijd. Hetzelfde geldt voor bedtijd; houd het liefst elke avond hetzelfde tijdstip aan om een regelmatig slaapritme te bevorderen.

– Creëer een rustgevende routine

Een rustgevende routine voor het slapengaan kan je peuter helpen te ontspannen en zich klaar te maken voor de nacht. Denk aan activiteiten zoals een warm bad nemen, een verhaaltje voorlezen, rustgevende muziek luisteren of samen een rustige activiteit doen. Vermijd juist energieke en stimulerende activiteiten vlak voor het slapengaan.

– Toiletbezoek voor het slapengaan

Zorg ervoor dat je kindje voor het slapengaan naar het toilet gaat om nachtelijke onderbrekingen te voorkomen. Hiermee minimaliseer je de kans dat ze midden in de nacht wakker worden en naar het toilet moeten, wat hun slaap kan verstoren.

Door deze tips toe te passen, kun je een rustgevende en gestructureerde slaapomgeving voor je peuter creëren. Dit zal hen helpen om gemakkelijker in slaap te vallen, langer door te slapen en uitgerust wakker te worden. Het is belangrijk om geduldig en consistent te zijn bij het introduceren en handhaven van deze slaapgewoonten. Elke peuter is anders, dus het kan even duren voordat je de ideale aanpak vindt die het beste werkt voor jouw kindje.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *