beste slaappillen

Beste slaappillen zonder recept: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste slaappillen zonder recept? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

Steeds meer mensen zijn opzoek naar slaappillen zonder recept / natuurlijk slaappillen. Dit heeft ermee te maken dat veel mensen tegenwoordig last hebben van een slechte nachtrust. Of je nu moeilijk in slaap komt, hele nachten wakker ligt, of niet in slaap kan blijven, de beste slaappillen kunnen helpen!

Slaap is een zeer belangrijk onderdeel van het algehele welzijn. Voldoende slaap krijgen is goed voor je hart, hersenen, humeur en immuunsysteem, en helpt bij de productiviteit. Daarentegen is slecht slapen in verband gebracht met gewichtstoename, depressie en een slecht humeur.

Het is belangrijk om slaapmiddelen met medicijnen niet te beschouwen als een langetermijnoplossing – je kunt er onder andere tolerantie voor ontwikkelen en het is niet gezond voor je. Een natuurlijk slaapmiddel waarvoor je geen recept nodig hebt, is een beter idee als je denkt deze langer nodig te hebben.

Niet elk slaapmiddel zonder recept is echter van dezelfde kwaliteit en even effectief. Het is daarom belangrijk om wat onderzoek te doen, voordat je zomaar een optie aanschaft. Om je te helpen bij het vinden van het beste slaapmiddel, hebben we de hele markt afgespeurd. Hier zijn 5 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om het beste slaapmiddel zonder recept voor jou te ontdekken!

Beste slaappillen zonder recept – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste slaappillen zonder recept en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan de beste slaappillen zonder recept voor jou!

1. Body & Fit Melatonin

Als je opzoek bent naar de beste beste slaappillen zonder recept, dan is melatonine absoluut een van de beste opties. Als je moeite hebt met in slaap vallen of last hebt van een jetlag dan zal melatonine je nieuwe beste vriend worden. Melatonine vermindert de tijd die je nodig hebt om in slaap te vallen en draagt ook bij aan vermindering van subjectieve jetlaggevoelens.

Melatonine is een hormoon dat van nature in het lichaam wordt aangemaakt om onze natuurlijke slaapcyclus te reguleren. Het is perfect voor gebruik blak voor het slapen gaan en het zal je helpen sneller in slaap te vallen en een betere nachtrust te realiseren. Je dient het ongeveer 30 tot 60 minuten voor het slapengaan in te nemen met water. Na een lange reis is het ook een geweldig supplement om te nemen .

De verpakking bevat 180 tabletten. Het supplement heeft bovendien op de website van Body & Fit alleen al meer dan 70 zeer positieve klanten beoordelingen, welke je allemaal kunt lezen wanneer je op de button hieronder klikt en naar de productpagina gaat.

2. Swanson L-Tryptophan

L-TRYPTOPHAN

Swanson heeft ook een geweldig supplement op de markt gebracht om de nachtrust te verbeteren. L-tryptofaan is een essentieel aminozuur dat het lichaam helpt bij het maken van eiwitten en bepaalde chemicaliën die de hersenen signaleren. Je lichaam verandert L-tryptofaan in hersenstoffen genaamd serotonine en melatonine. Serotonine helpt je stemming en slaap onder controle te houden. Ook melatonine is een geweldig ingrediënt om sneller. slaap te vallen, zoals al eerder besproken.

Swanson is een voorloper op de markt van vitamines en mineralen. Ze hebben een zeer groot assortiment met alleen maar topproducten voor de allerbeste prijs. Swanson bestaat inmiddels 45 jaar en bij dit merk draait het allemaal om gezondheid en kwaliteit. Swanson is een echt familiebedrijf, kwalitatief, hoogwaardig en service staan hoog in het vaandel. Ze werken met de beste ingrediënten, met de juiste garanties en goede werkomstandigheden.

Dit supplement bevat 500 mg L-tryptofaan per capsule en er zitten 60 capsules in de verpakking. Hier doe je 2 maanden mee. Deze natuurlijke slaappillen dien je te nemen ongeveer 30 to 60 minuten voor het slapengaan. Het zijn gemakkelijk door te slikken capsules.

3. Natuurlijk Presteren Nachtrust & Stemming 

natuurlijke slaappillen

Het merk Natuurlijk Presteren heeft ook een volledig natuurlijk slaapmiddel van hoge kwaliteit op de markt gebracht. Dit slaap supplement bevat 12 krachtige ingrediënten welke je nachtrust ondersteunen. Daarnaast helpt dit supplement je ook met ontspannen en geeft het je lichaam de nutriënten die het nodig heeft voor een goede nachtrust.

Dit slaapmiddel is niet verslavend, waardoor je op ieder moment kunt stoppen zonder problemen en waardoor je het zolang kunt gebruiken als dat je het nodig hebt. De unieke samenstelling bestaat uit Griffonia, Valeriaan, L-theanine, B1, B3, B6, Zink, twee organische soorten van magnesium en B12 & 0,25 mg van het natuurlijke slaapstofje. De samenstelling is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en door de jaren heen verder geperfectioneerd. De vitaminen zijn veilig, maar krachtig gedoseerd. Zo kun je het prima combineren met andere supplementen en krijg je niet te veel binnen.

Het supplement werkt snel en is gemakkelijk in gebruik. Je dient dagelijks 1 tot 2 capsules in te nemen 45 minuten voor het slapengaan. De capsules mogen eventueel ook open gemaakt worden, als je moeite hebt met het doorslikken van capsules.

4. SLEEPTO™ Slaapmiddel  

SLEEPTO™ - Slaapmiddel zonder Melatonine

Als je problemen hebt met in slaap vallen en opzoek bent naar een natuurlijk slaapmiddel zonder recept, dan is SLEEPTO™ ook een top keuze. Het slaapmiddel is voorzien van een kwalitatief hoogwaardige samenstelling en het is tevens vrij van suikers, gluten en soja. Hierdoor is het eveneens geschikt voor mensen allergieën of andere gevoeligheden.

Dit slaapmiddel is speciaal ontworpen met gefermenteerde hoogwaaride Koreaanse sla en knoflook, wat resulteert in optimaal herstel van vermoeidheid en het heeft een slaapopwekkende werking. Daarnaast gaat het in zijn geheel slapeloosheid tegen en het voorkomt en verhelpt ontstekingen. Verder heeft het drankje een vrij neutrale geur en smaak/nasmaak en het is geheel natuurlijk, zodat het door iedereen kan worden gebruikt.

Dit is een slaapmiddel in de vorm van een darnkje, welke bestaat uit kleine moleculen, wat zorgt voor effectiviteit en absorptiesnelheid. Met dit drankje aan je zijde heb je nooit meer last van slapeloosheid en fysieke en mentale klachten.

Je dient het in te nemen 30 minuten voordat je gaat slapen. Je kunt het slaapmiddel eenvoudig mengen met water en opdrinken. Elke dosis is apart verpakt wat het ook makkelijk maakt om mee te nemen op reis. Hierdoor heb je geen gedoe meer met grote dozen poeders of pillen.

5. Lucovitaal Melatonine Puur

Lucovitaal - Melatonine Puur

Het laatste, maar zeker niet het minste, supplement in onze lijst is dit melatonine supplement van Lucovitaal. Je bent in deze lijst al eerder een melatonine supplement tegen gekomen, maar deze optie mocht toch niet ontbreken. Beide zijn uitstekende opties om voor te gaan.

De melatonine tabletjes 299 mcg van Lucovitaal® dragen bij aan de vermindering van tijd die nodig is om in slaap te vallen en bij verlichting van subjectieve gevoelens van een jetlag. Melatonine is een lichaamseigen stof, die in de pijnappelklier aangemaakt wordt. Je lichaam maakt melatonine aan wanneer de blootstelling aan licht afneemt. Daarom word je ’s avonds slaperig. Maar niet bij iedereen komt deze productie zo goed op gang. Melatonine tabletjes bieden dan een oplossing.

Deze Melatonine Puur tabletjes bevatten 0,299 mg pure melatonine. Bovendien zijn de tabletten gemakkelijk in te slikken.

Waarop te letten bij het kiezen voor de beste slaappillen

Wanneer je opzoek bent naar de beste slaappillen zonder recept, dan zijn er een aantal factoren om goed in overweging te nemen. Hieronder volgt een lijstje met de belangrijkste dingen om naar te kijken bij het maken van een beslissing.

– Ingrediënten

Wanneer je opzoek bent naar het beste vrij verkrijgbare slaapmiddel, dan is het belangrijk om naar de ingrediënten te kijken. Het ingrediëntenlabel moet altijd het eerste zijn waar je naar kijkt, want hierdoor kun je de beste slaappillen onderscheiden van degene die eigenlijk vrij weinig doen. Het supplement moet actieve ingrediënten bevatten die worden ondersteund door slaaprelevante wetenschap en op de juiste manier worden gedoseerd. Zo is bijvoorbeeld in ontzettend veel wetenschappelijke onderzoeken aangetoond dat melatonine een effectief ingrediënt is om naar te zoeken in slaapmiddelen.

Naast dat je moet zoeken naar actieve ingrediënten, moet jook letten op ingrediënten die je juist niet terug wilt zien in een slaapmiddel. Het moet weinig andere ingrediënten bevatten, naast degene waar je naar op zoek bent. Hoe korter de lijst met “overige ingrediënten”, hoe beter.

Je wilt gaan voor een supplement dat actieve stoffen bevat en niet veel anders, dus zoek er een zonder bindmiddelen, conserveermiddelen en kunstmatige kleur- of smaakstoffen. Op zoek naar allergeenvrije supplementen gemaakt zonder gluten, eieren, zuivel, soja, pinda’s, noten, enz., Is ook een slimme zet, vooral als je ergens allergisch of intolerant voor bent.

– Merkreputatie

Gaan voor een gerenommeerd merk is ook een slimme optie. Dit zijn bekende merken die zichzelf al bewezen hebben en waarvan je dus weet dat de supplementen van hoge kwaliteit zijn. Koop altijd bij een merk dat transparant is over de ingrediënten, inkoop en kwaliteitstests. De beste slaappillen zonder recept omvatten onafhankelijke tests door derden (die de zuiverheid en potentie van een product helpen waarborgen) en/of USDA-gecertificeerde biologische zegels.

– Gebruikersgemak

Als je een slaap supplement koopt, is het ook belangrijk dat deze fijn in gebruik is. De titel van dit artikel is “beste slaappillen”, maar we hebben in onze lijst ook ander soort slaap supplementen opgenomen, zoals een poeder, waarvan je een drankje kunt maken. Dit is vooral fijn voor de mensen die moeite hebben met het slikken van pillen. Waar je voorkeur ook naar uitgaat, er is altijd een beste slaap supplement voor jou!

– Klanten beoordelingen

Een laatste factor om naar te kijken, bij het kiezen van de beste slaappillen zonder recept, zijn de klanten beoordelingen. Fabrikanten kunnen al snel zeggen dat zij de beste natuurlijke slaappillen hebben of de beste vrij verkrijgbare slaappillen, maar dit wil niet altijd heel veel zeggen. Je hebt daarentegen wel veel aan de meningen van verschillende klanten die het supplement al hebben uitgeprobeerd. Het lezen van zo veel mogelijk klanten beoordelingen kan daarom zeer waardevol zijn. Je kunt zo snel achter de kwaliteit en eventuele voor- en nadelen van het product komen.

Tijdens onze zoektocht naar de beste slaappillen hebben we ook grondig gekeken naar de klanten beoordelingen van veel verschillende opties. We hebben enkel supplementen met voornamelijk positieve reviews in onze lijst opgenomen. Zo weet je zeker dat je gaat voor een slaap supplement van hoge kwaliteit, voor welke optie je ook gaat.

natuurlijk slaapmiddel

Veelgestelde vragen over slaappillen

Hopelijk heb je bij deze de beste slaappillen voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat zijn slaapmiddelen zonder recept?

Slaapmiddelen op recept zijn vrij verkrijgbare supplementen die bedoeld zijn om je te helpen sneller in slaap te vallen of de hele nacht door te slapen. Ze zijn meestal natuurlijk / plantaardig, een vitamine of mineraal dat al in onze voeding aanwezig is, of aanvullende hoeveelheden van iets dat door het lichaam wordt aangemaakt.

Veel klanten geven de voorkeur aan natuurlijke slaapsupplementen omdat ze minder bijwerkingen hebben dan voorgeschreven slaapmedicatie. Ze spreken ook mensen aan die de voorkeur geven aan natuurlijke producten, of zich zorgen maken over het verslavende potentieel van voorgeschreven slaapmiddelen. Bovendien kan iedereen ze kopen en heb je er geen recept voor nodig.

– Werken natuurlijke slaapmiddelen?

Ja, natuurlijk slaapmiddelen – zoals melatonine en magnesium – zijn zeker effectief in het verbeteren van de kwaliteit en duur van de slaap. Sommige natuurlijk slaapmiddelen zonder recept zijn net zo effectief als slaapmiddelen op recept. Het voordeel is echter dat je er niet gewend aan raakt zoals bij gewone slaapmiddelen en dat ze geen ontwenningsverschijnselen geven als je ermee stopt. Ze zijn dus beter voor je gezondheid en beter voor de lange termijn.

Of een natuurlijk slaapmiddel werkt, hangt natuurlijk wel af van welk slaapmiddel je neemt. Er zijn veel slaapmiddelen op de markt, welke allemaal claimen de beste te zijn. Het is daarom, zoals eerder benoemd, belangrijk om te zoeken naar actieve ingrediënten, waarvan ook daadwerkelijk bewezen is dat ze werken om je slaap te verbeteren.

– Wat zijn andere manieren om de nachtrust te verbeteren

Naast het nemen van de beste slaappillen zonder recept, zijn er nog meer manieren om beter te slapen. Veel manieren hebben te maken met het aanpassen van wat levensstijlgewoonten welke een directe invloed op je slaap hebben. Hieronder volgen een aantal van de beste tips:

  • Houd vast aan een routine. Het menselijk lichaam gedijt met een regelmatig slaapschema. Probeer elke avond op (of rond) dezelfde tijd naar bed te gaan en elke ochtend op (of rond) dezelfde tijd wakker te worden, zelfs in het weekend.
  • Vermijd stimulerende middelen tot zes uur voor het slapengaan. Sla die middag- of avondkoffie of andere cafeïnehoudende dranken die je later op de dag drinkt, over. En onthoud: sommige voedingssupplementen en voedingsmiddelen zoals chocolade kunnen ook stimulerend zijn.
  • Verminder je blootstelling aan licht ‘s avonds en zet alle schermen minstens een uur voor het slapengaan uit. Licht onderdrukt de aanmaak van melatonine, en het blauwe licht dat uit je telefoonscherm en andere apparaten komt, onderdrukt de melatonineproductie nog meer.

Dit waren een aantal basic tips, maar er zijn er veel meer. Bekijk hier alle beste tips om beter te slapen.

– Zijn natuurlijke slaapmiddelen veiliger dan voorgeschreven slaapmiddelen?

Natuurlijke slaapmiddelen zoals de negen die in dit artikel worden besproken, worden over het algemeen als veiliger beschouwd dan slaapmiddelen op recept, omdat ze minder bijwerkingen hebben. Toch is het belangrijk om een ​​kwaliteitsproduct van een gerenommeerd merk te kiezen, omdat supplementen niet op dezelfde manier worden reguleert als medicijnen.

Zoek naar producten die zijn getest door een onafhankelijk laboratorium op zware metalen, toxines en verontreinigingen om de veiligheid te garanderen. Je kunt ook overwegen om supplementen te kopen die zijn geproduceerd in door derden gecertificeerde faciliteiten.

– Kunnen slaap supplementen helpen bij ernstige slaapproblemen?

Slaap supplementen helpen het natuurlijke vermogen om je lichaam een goede nachtrust te geven. Als je echter een ernstig onderliggend slaapprobleem of zelfs een slaapstoornis heeft, raden we je aan je arts te raadplegen voor het juiste actieplan voor jou. Er is misschien meer nodig dan enkel de beste slaappillen.

– Wie mag geen slaappillen zonder recept nemen?

Iedereen kan slaapmiddelen zonder recept kopen. Het is echter alsnog wel slim om er voorzichtig mee te zijn. Neem geen slaapsupplement als je allergisch bent voor een van de ingrediënten. Voor degenen die midden in de nacht gewekt moeten worden (bijvoorbeeld verzorgers of mensen in nachtdienst) kunnen om logische redenen ook beter geen slaap supplement nemen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *