beste sint janskruid

Beste sint janskruid: Top 5!

Ben je opzoek naar het beste sint janskruid? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Sint janskruid is een kruidengeneesmiddel dat al jaren wordt gebruikt als een alternatieve natuurlijke behandeling voor depressie en innerlijke onrust. Er is wetenschappelijk bewijs om te ondersteunen dat sint janskruid kan helpen bij de behandeling van milde depressies, omdat het voordelen heeft die vergelijkbaar zijn met die van antidepressiva. 

In het bijzonder bevat dit kruid een natuurlijke actieve chemische stof, hypericine genaamd, waarvan is aangetoond dat het de niveaus van serotonine in de hersenen verhoogt en de hersenchemie in evenwicht brengt.

Naast dat het mogelijk depressies kan verlichten, kan sint janskruid ook de lever helpen ontgiften, littekens verminderen, wondgenezing bevorderen etc. Het kruid kan mogelijk ook enkele leverenzymen activeren, waardoor de afbraak van farmaceutische medicijnen en toxines wordt versterkt. Over het algemeen is de belangrijkste reden waarom mensen het nemen, het feit dat het angst kan wegsmelten en het humeur kan verbeteren.

Niet elk sint janskruid supplementen is van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen voordat je zomaar een supplement aanschaft. Om je te helpen hebben we de hele markt afgespeurd opzoek naar de beste sint janskruid. Hier zijn 5 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste sint janskruid voor jou te ontdekken!

Beste sint janskruid – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar het beste sint janskruid en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan de beste sint janskruid voor jou uit!

1. Vitaminesperpost Sint Janskruid

Vitaminesperpost Sint Janskruid

Als je opzoek bent naar de beste Sint Janskruid, dan is dit supplement van vitaminesperpost een geweldige optie om voor te gaan. Het kan bij ups en downs worden gebruikt en ook bij het ondersteunen van de nachtrust. Ook is Sint Janskruid goed voor de galfunctie en ondersteunt het een gezonde spijsvertering. De inhoudsstoffen van de plant zijn onder meer uit (bio)flavonoïden, looistoffen en etherische olie. Hypericine is de actieve stof in dit supplement.

Elke capsule Sint Janskruid van vitaminesperpost.nl is gestandaardiseerd op 0,3% hypericine (900 mcg). Dit is een ideale dosering. Het pakketje past door de standaard brievenbus, dus je hoeft niet thuis te blijven wanneer je dit supplement besteld. Bovendien is de verzending gratis.

2. Arkocaps Sint Janskruid Capsules

Arkocaps Sint Janskruid Capsules

Arkocaps heeft ook een Sint Janskruid supplement van hoge kwaliteit. Het bevat per capsule 185 mg extract van de bloeiende toppen van de Hypericum perforatum (Sint Janskruid). St. Janskruid is een bijzondere plant die pas optimaal gaat bloeien rond de tijd dat de zon zijn hoogste stand heeft bereikt. Dit bloeiproces is voornamelijk opmerkelijk doordat de werking van deze plant het zonnetje in jouw leven weer laat schijnen. Sint Janskruid kan hierdoor goed worden ingezet bij een somber, neerslachtig of moedeloos gevoel.

Het omhulsel van de Arkocaps Sint Janskruid capsules is van plantaardige oorsprong. Deze capsules bevatten alle actieve natuurlijke bestanddelen van de bloeiende toppen, zonder enige toevoegingen van gist, suiker, conserveermiddelen en smaakstoffen en zijn glutenvrij. Zo weet je zeker dat je een supplement van de hoogste kwaliteit in huis haalt.

Het wordt aangeraden om ‘s morgens 1 capsule tijdens het ontbijt met voldoende water in te nemen van dit supplement.

3. VitOrtho St Janskruid Extract

VitOrtho St Janskruid Extract

VitOrtho St Janskruid Extract 300mg Capsules zijn ook zeer geschikt als je opzoek bent naar de beste Sint Janskruid. Deze capsules hebben bij een dagelijks gebruik van 600 mg of meer is gunstig effect op de geestelijke balans en het helpt bij druk en inspanning. Daarnaast draagt het bij aan gezonde luchtwegen en beschermt het de huid tegen veroudering. Bovendien ondersteunt het de nierfunctie en de spijsvertering.

Deze capsules zijn van de hoogste kwaliteit en bovendien ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Het wordt aangeraden om 2 maal daags 1 vegicap in te nemen, bij voorkeur tijdens het eten. Met 2 capsules per dag krijg je de ideale dosering van dit kruid binnen.

4. Springfield St.Janskruid

Springfield St.Janskruid

Als je je innerlijke onrust wilt verminderen dan is St Janskruid ene geweldig supplement, zoals je nu waarschijnlijk wel weet. Het merk Springfield brengt een sterk gestandaardiseerd extract van St. Janskruid. Het helpt onrust te verminderen en het heeft een ontspannend effect op het zenuwstelsel. De effecten zijn na ongeveer een maand merkbaar.

De St. Janskruid van Springfield is gestandaardiseerd op 0,3% hypericine en bevat 500 mg St. Janskruid. Het wordt aangeraden om 1 tot 2 keer per dag 1 capsule na de maaltijd in te nemen.

5. Mattisson HealthStyle Sint-Janskruid Capsules 

Het hoogwaardige merk Mattisson heeft ook Sint Janskruid van hoge kwaliteit op de markt gebracht, en mag dus niet ontbreken aan dit lijstje. Dit supplement bevat capsules met biologische sint-janskruid (bloeiende toppen). Het kruid bevat hypericine en hyperforine, deze stoffen verhogen de concentratie van serotonine in de hersenen, waardoor Sint Jaskruid een gunstige invloed heeft op de gemoedstoestand.

Bij dit supplement wordt het aangeraden om 1 maal per dag 2 capsules in te nemen met water. Overschrijd deze dagelijkse aanbeveling niet, dit is namelijk precies genoeg om positieve effecten te ervaren.

Voordelen van sint janskruid

De reden waarom zoveel mensen opzoek zijn naar het beste sint janskruid is natuurlijk omdat het geweldige voordelen heeft. Hieronder volgen een aantal van de belangrijkste voordelen.

1. Werkt als een antidepressivum

Het meest populaire voordeel van sint janskruid is dat het werkt als een natuurlijke antidepressivum. Dit is waarschijnlijk waarvoor het kruid het meest gebruikt wordt. Veel onderzoeken tonen aan dat sint-janskruid kan helpen bij het bestrijden van milde tot matige depressie en angst en minder bijwerkingen heeft dan de meeste andere voorgeschreven antidepressiva, zoals verlies van zin in seks. Er zijn echter geneesmiddeleninteracties met sint-janskruid, dus het kruid mag alleen worden ingenomen op advies van je arts, als je ook al andere medicijnen tegen depressie gebruikt.

Onderzoekers weten niet precies hoe sint-janskruid werkt bij depressie; sommigen hebben gesuggereerd dat het kruid vergelijkbaar is met een SSRI omdat het meer serotonine, dopamine en noradrenaline beschikbaar maakt in de hersenen. Deze neurotransmitters helpen je humeur te verbeteren en kunnen verantwoordelijk zijn voor de behandeling van symptomen van depressie.

Het gebruik van sint-janskruid omvat ook het verbeteren van de stemming bij mensen met seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD), een type depressie dat optreedt tijdens de wintermaanden vanwege gebrek aan zonlicht.

2. Verlicht PMS-symptomen

Vanwege de positieve effecten op de stemming wordt sintjanskruid gebruikt om PMS-symptomen, zoals depressie, chronische vermoeidheid en hormonale onbalans, te verlichten en op natuurlijke wijze te verhelpen.

3. Verbetert de stemming tijdens de menopauze

Doordat sint janskruid je humeur verbetert, is het ook geweldig om te gebruiken tijdens de menopauze, als je niet zo lekker in je vel zit. Het kruidengeneesmiddel kan de psychologische en vegetatieve symptomen van de menopauze natuurlijk verlichten.

4. Bestrijdt ontstekingen en huidirritaties

Sint-janskruid heeft antibacteriële eigenschappen en kan ook helpen bij het bestrijden van ontstekingen die aan de basis liggen van de meeste ziekten. Wanneer het plaatselijk wordt aangebracht op de huid, verlicht het de symptomen die gepaard gaan met kleine wonden en huidirritaties, het werkt als een natuurlijke behandeling voor eczeem, een huismiddeltje voor het verlichten van brandwonden en een manier om aambeien op natuurlijke wijze te behandelen.

Sint janskruid vertoont ontstekingsremmende eigenschappen vanwege de remmende effecten op pro-inflammatoire genen zoals cyclo-oxygenase-2, interleukine-6 ​​en induceerbaar stikstofoxidesynthase. Deze genen spelen een cruciale rol bij chronische ontstekingsziekten.

Sint janskruidextracten worden bovendien al duizenden jaren gebruikt om snij- en schaafwonden te behandelen. Het nut ervan bij het verminderen van ontstekingen is algemeen bekend en lijkt verband te houden met het vermogen om als antibacterieel middel te dienen.

5. Kan stoppen met roken ondersteunen

Sommige onderzoeken en studies hebben ondervonden dat sint-janskruid het stoppen met roken kan bevorderen. Dit kan het doen door de ontwenningsverschijnselen van tabak te verlichten en negatieve effecten te verminderen via verschillende mechanismen.

6. Heeft eigenschappen tegen kanker

Onderzoekers hebben ontdekt dat sint-janskruid de groei van tumorcellen stopt en zowel niet-melanoom- als melanoom-huidkankercellen kan behandelen. Omdat sint-janskruid een aanzienlijke antitumoractiviteit heeft, suggereren onderzoekers dat het een effectieve en natuurlijke kankerbestrijdende behandeling kan zijn. Dit moet echter wel nog meer onderzocht worden.

7. Verbetert de symptomen van een obsessieve-compulsieve stoornis

Obsessieve-compulsieve stoornis is een psychische stoornis waarbij mensen bepaalde routines herhaaldelijk uitvoeren en niet in staat zijn hun gedachten of activiteiten te beheersen. Dit kan een slopende aandoening zijn, dus de gegevens die wijzen op de positieve effecten van sint-janskruid zijn veelbelovend.

beste sint janskruid supplement

Veelgestelde vragen over sint janskruid

Hopelijk heb je bij deze de beste sint janskruid voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is sint janskruid?

Sint janskruid is een plant met gele bloemen die al in de oude Grieken werd gebruikt in de traditionele Europese geneeskunde. Het is een kruidengeneesmiddel dat wordt gebruikt om psychische problemen te behandelen. De botanische naam voor sint-janskruid is Hypericum perforatum en wordt soms op de markt gebracht en verkocht als ‘Hypericum’. Het bevat veel werkzame stoffen, waaronder hypericine en hyperforine, waarvan wordt gedacht dat ze de stemming beïnvloeden.

Het geslacht Hypericum bestaat uit ongeveer 400 soorten kruiden en struiken met gele of koperkleurige bloemen met vier tot vijf bloembladen, talrijke meeldraden en een enkele stamper. De plantenbloemen worden gebruikt om extracten, capsules en thee te maken met therapeutische eigenschappen.

De sint-janskruidplant komt oorspronkelijk uit Europa, maar wordt in de Verenigde Staten en Canada veel aangetroffen in de droge grond van bermen, weiden en bossen. Hoewel het niet inheems is in Australië en lang als onkruid wordt beschouwd, wordt sint-janskruid daar nu als gewas verbouwd en tegenwoordig produceert Australië 20 procent van de wereldvoorraad.

– Voor wie is sint janskruid interessant?

Sint janskruid wordt als effectief beschouwd voor de meeste mensen die hulp willen bij de behandeling van depressie, symptomen van de menopauze en emotionele stress. Er is ook wat onderzoek gedaan waaruit blijkt dat het de wondgenezing kan verbeteren, waardoor het ideaal is voor mensen met recente verwondingen.

Omdat sint janskruid helpt bij de behandeling van depressie, heeft het de neiging om te interageren met veel medicijnen zoals Xanax, anticonceptie, Lanoxin en Gleevec (onder andere). Praat daarom altijd met je arts voordat je sint janskruid gaat gebruiken als je ook al medicijnen gebruikt.

Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, kunnen sint-janskruid vermijden, omdat het mogelijk onveilig is in dit soort populaties. Kinderen moeten het ook vermijden vanwege het gebrek aan onderzoek. Mensen die vatbaar zijn voor hersenaandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer, kunnen sint-janskruid ook het beste vermijden.

– Werkt sint janskruid tegen een depressie?

Sint janskruid kan zeker helpen om een depressie te verlichten. Onderzoek suggereert dat sint janskruid op dezelfde manier werkt als standaard antidepressiva, door de activiteit van hersenchemicaliën zoals serotonine en noradrenaline, waarvan wordt aangenomen dat ze een belangrijke rol spelen bij het reguleren van onze stemming, te verhogen. In sommige gevallen kan sintjanskruid net zo effectief zijn als sommige antidepressiva om milde of matige depressies te behandelen.

Voor ernstige depressie is er echter weinig bewijs om aan te tonen dat het kan helpen. In dat geval kun je beter naar een professional gaan en samen kijken naar de beste oplossingen en eventueel medicatie voor jou.

– Wat gebeurt er in je lichaam bij het consumeren van sint-janskruid?

Om je uit te leggen wat er met je lichaam gebeurt wanneer je sint janskruid consumeert, is het belangrijk om naar de samenstelling van het kruid te kijken. Over de chemische samenstelling van sint-janskruid gesproken, het bestaat uit actieve elementen die reageren met stemmingsbeïnvloedende chemicaliën in je hersenen. Door te reageren met chemicaliën zoals dopamine, noradrenaline en serotonine, speelt het dus een cruciale rol bij het veranderen van je humeur. Dit is meestal de reden waarom het wordt gebruikt als een antidepressivum.

– Wat is de beste manier om sint janskruid te consumeren?

De beste manier om sint janskruid te consumeren hangt af van je persoonlijke voorkeur. Je kunt dit kruidengeneesmiddel in vloeibare vorm consumeren, of je kunt het in pilvorm innemen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om thee te drinken die gemaakt is van het extract van de bladeren.

– Is sint-janskruid veilig voor kinderen?

Deskundige artsen raden aan dat kinderen jonger dan 6 jaar dit kruid niet consumeren. Daarentegen is de consumptie van sint janskruid onder speciale omstandigheden wel veilig voor kinderen ouder dan 6 jaar. Toch is het belangrijk dat dit supplement alleen wordt toegediend na een medisch consult, omdat dit het risico op een verkeerde dosis of frequentie vermindert.

– Is sint janskruid goed voor de huid?

Ja dat is het zeker. Het werd eerder erkend als een traditioneel medicijn dat werd gebruikt om wonden, schaafwonden, brandwonden, zonnebrand en zelfs inflammatoire huidaandoeningen te behandelen. Van sint janskruid wordt aangenomen dat het ontstekingsremmende, antimicrobiële en samentrekkende effecten heeft, waardoor het geschikt kan zijn voor de behandeling van een breed scala aan huidproblemen of -aandoeningen.

– Kan sint-janskruid worden gebruikt om het premenstrueel syndroom onder controle te houden?

Als alternatief medicijn is bekend dat sint-janskruid depressie geneest door je emoties te kalmeren en de productie van hersenchemicaliën zoals serotonine en dopamine te verhogen. Dus, wanneer het in de juiste dosering wordt ingenomen, kan het helpen bij het beheersen van extreme stemmingswisselingen die kunnen optreden tijdens PMS.

– Wat gebeurt er bij een overdosis sint-janskruid?

Een overdosis van welk ingrediënt dan ook is natuurlijk nooit goed. Ook al is sint-janskruid een natuurlijk kruid, dit neemt niet weg dat er bij hoge doseringen bijwerkingen kunnen optreden. Enkele van de vaak voorkomende bijwerkingen wanneer sint-janskruid in grotere hoeveelheden wordt ingenomen, zijn hormonale onevenwichtigheden, maagklachten, hoofdpijn, huidirritaties en bloeddrukschommelingen.

– Is sint-janskruid gevaarlijk voor huisdieren?

Nee dat is het niet. Sint janskruid wordt als veilig beschouwd voor consumptie door huisdieren, inclusief katten en honden. Het is echter altijd aan te raden om je dierenarts te raadplegen voordat je je kat of hond een nieuw supplement geeft.

– Hoe helpt sint-janskruid bij de behandeling van depressie?

Ja, er wordt algemeen aangenomen dat sint janskruid werkt bij depressie. Onderzoek wijst uit dat het kruid de activiteit van hersenchemicaliën, zoals noradrenaline en serotonine, verhoogt, waarvan wordt aangenomen dat ze een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van onze stemmingen. Op deze manier wordt sint janskruid beschouwd als een effectieve behandeling voor depressie. Het werkt wel bij lichte tot matige depressies. Bij zware depressies is het waarschijnlijk niet genoeg om de gevoelens te onderdrukken of te verlichten.

– Zijn er bijwerkingen aan het consumeren van sitn janskruid?

In de meeste gevallen niet. De meeste mensen ervaren geen bijwerkingen aan het gebruiken van sint janskruid. Er zijn echter wat mensen die wel milde bijwerkingen kunnen ervaren, zoals hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid, duizeligheid en soortgelijke klachten.

– Kan ik het samen met andere medicijnen gebruiken?

Sint-janskruid heeft significante interacties met een groot aantal geneesmiddelen die algemeen worden gebruikt. Dit betekent dat het invloed kan hebben op de manier waarop het lichaam andere medicijnen verwerkt, waardoor ze minder effectief kunnen zijn of de kans op schadelijke bijwerkingen kunnen vergroten. Deze medicijnen omvatten zowel voorgeschreven medicijnen als medicijnen die je zonder recept kunt kopen.

Als je sint-janskruid samen met andere medicijnen (op recept of zonder recept) gebruikt of overweegt te gebruiken, is het daarom erg belangrijk om professioneel advies in te winnen bij een apotheker of je arts. Zij kunnen met je praten over mogelijke interacties van sint-janskruid met je medicijnen, en je meer vertellen over alternatieve behandelingen of doseringen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *