beste shakes om af te vallen

Beste shakes om af te vallen: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste shakes om af te vallen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

De beste shake om af te vallen is een maaltijdshake en/of fatburner. Een maaltijdshake is zoals de naam al zegt een shake die je kunt gebruiken als vervanging van een reguliere maaltijd. Een fatburner is een shake (of pillen) die je naast je gewone maaltijden neemt om de vetverbranding te stimuleren. We hebben in onze lijst beide opties opgenomen.

Als je wilt afvallen is het belangrijk om te beginnen bij je voeding. Je probeert misschien gezond te eten en voedzame, uitgebalanceerde maaltijden binnen te krijgen, maar op sommige dagen lukt het gewoon niet. Een maaltijdvervangende shake is dan een geweldige optie.

Het kan ervoor zorgen dat je de voedingstoffen (eiwitten, vitamines, mineralen etc) binnen krijgt, terwijl je minder calorieën binnenkrijgt dan wanneer je een gewone maaltijd zou nemen. De beste maaltijdshakes zijn gezond, bevatten weinig calorieën en helpen je op die manier met afvallen.

Fatburners zijn geweldige shakes om daarnaast te nemen om nog sneller resultaten te zien. Ze helpen je vet te verbranden op een snelle en effectieve manier.

Niet alle maaltijdshakes en fatburners zijn van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen voordat je zomaar wat aanschaft. Om je te helpen zijn we opzoek gegaan naar de beste shakes om af te vallen en daar is een top 5 uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste shakes om af te vallen te ontdekken!

Beste shakes om af te vallen – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste shakes om af te vallen en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

Bekijk de verschillende afbeeldingen en lees de korte beschrijvingen door om de beste afval shake voor jou te vinden. Door op de buttons onder de tekstjes te klikken kom je op de productpagina terecht, waar je meer informatie kunt vinden, zoals de prijzen en beoordelingen. Ook kun je hier de afval shakes aanschaffen.

Beste afval shakes in de vorm van maaltijdvervangers:

Met een maaltijdvervangende shake vervang je één of twee reguliere maaltijden per dag. De beste maaltijdvervangers zijn gezond en zorgen ervoor dat je alle voedingstoffen (vitamines, mineralen eiwitten etc) binnen krijgt. Daarnaast hebben ze natuurlijk weinig calorieën, waardoor ze je helpen af te vallen.

1. Body&Fit Low Calorie Meal

body and fit low calorie meal

Low Calorie Meal is een complete maaltijdvervanger en zeer uniek in zijn soort; hij bevat namelijk geen toegevoegde suikers. Dit maakt het absoluut een van de beste shakes om af te vallen van dit moment. Bovendien heeft deze afval shake meer dan 2000 zeer positieve klanten beoordelingen, wat natuurlijk al heel veel zegt.

Daarnaast is uit een onderzoek van de Consumentenbond, waar maar liefst 31 verschillende maaltijdvervangers zijn getest, de Low Calorie Meal van Body & Fit als de absolute nummer 1 maaltijdvervanger voor gewichtsverlies uit de test gekomen.

Met deze effectieve en gezonde maaltijdvervanger kun je één of meerdere maaltijden per dag vervangen. Hierdoor is deze shake perfect als ontbijt, lunch, avondeten of wanneer je maar wilt. De shake zit vol gezonde voedingstoffen waardoor je niets te kort komt.

Deze maaltijd vervanger voldoet aan alle eisen waaraan een goede maaltijd shake moet voldoen, zoals dat het 25% eiwitten moet bevatten. Low Calorie Meal bevat zelfs maar liefst 36% eiwitten. Deze zorgen voor sterkere spieren. Daarnaast bevat deze maaltijdvervanger minimaal 30% van de referentie inname aan vitamines en mineralen van A t/m Z. De toegevoegde vitamine C draagt bij tot vermindering van vermoeidheid en moeheid en bevordert de energiestofwisseling.

2. Weight Care Maaltijdshake

weight care maaltijdshake

Als je opzoek bent naar de beste maaltijdvervanger voor gewichtsverlies, dan zijn de Weight Care maaltijdshakes ook een geweldige keuze om voor te gaan.

De maaltijdshakes van Weight Care zijn zeer gezond en helpen je om je afvaldoelen te behalen. Iedere portie levert slechts 200 calorieën en bevat 1/3 van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid vitaminen en mineralen. Ook bevat deze maaltijdshake veel vezels, eiwitten en anti-oxidanten. Zo heb je langdurig een vol en verzadigd gevoel en een heerlijke structuur.

Deze shake is perfect als vervanging voor je ontbijt en/of lunch, als je voor een calorie arm dieet wilt gaan en dus wilt afvallen. Als je snel wilt afvallen dan raadt de fabrikant aan om 2 hoofdmaaltijden per dag te vervangen door deze Weight Care maaltijdvervanger. Als je op gewicht wilt blijven dan is 1 hoofdmaaltijd per dag vervangen voldoende.

Je kunt deze maaltijdvervangende shakes bestellen in veel verschillende smaken, waaronder aardbei, chocola en vanille.

3. Womens best Shape Body Shake

Het hoogwaardige merk Women’s Best heeft ook een maaltijdvervanger van hoge kwaliteit op de markt gebracht. Als je snel en op een gezonde manier wilt afvallen dan kan deze shake je daar zonder twijfel bij helpen.

De maaltijdvervanger bevat een unieke blend met L-Carnitine Carnipure®, groene thee extract en Nutriose® vezels. Daarnaast bevat het meer dan 24 waardevolle vitaminen en mineralen, waaronder vitamine A, D, E, C, B, ijzer, zink en magnesium. Met één serving krijg je ongeveer 50% van de aanbevolen dagelijkse behoefte binnen en daarmee voldoet de Shape Body Shake van Women’s Best aan de strenge eisen van de EFSA.

De Shape Body Shake bevat 20 gram eiwitten, 207 calorieën en 5 gram vezels. De vezels worden gewonnen uit Nutriose®. Deze oplosbare vezel heeft een goede verteerbaarheid en is gemaakt van maïsdextrine. De toegevoegde L-Carnitine Carnipure® maakt dit product extra uniek. Carnipure® is L-Carnitine van zeer goede kwaliteit en wordt geproduceerd in Zwitserland. Met de Shape Body Shake van Women’s Best vervang je 1 of 2 maaltijden per dag voor het beste resultaat.

Beste afval shakes in de vorm van fatburners:

Fatburners zijn geweldig voor iedereen die wilt afvallen. Zoals de naam je al doet vermoeden stimuleren ze de vetverbranding. Zo zijn op een bepaalde manier samengesteld waardoor je stofwisseling versneld wordt. Hierdoor verbrand je extra calorieën. 

Daarnaast zorgen ze voor een verminderd hongergevoel. Doordat je minder trek hebt krijg je dus ook minder calorieën binnen. Let wel op, een fatburner neem je naast je maaltijden en is dus geen maaltijdvervanger zoals de opties hierboven. Je kunt ze dan ook goed combineren voor extra snelle resultaten.

4. Rebuild Nutrition FatBurner

fatburner kopen

Als je wilt afvallen kun je naast of in plaats van maaltijdvervangende shakes ook een fatburner gebruiken! Voor iedereen die wil dalen in vetpercentage is deze kwalitatieve fatburner van Rebuild Nutrition een ware uitkomst.

Dankzij de perfecte mix van hoogwaardige natuurlijke (planten extracten) ingrediënten is het de sterkste formule op de markt. Deze fatburner kan door iedereen gebruikt worden en is ook onder sporters zeer populair. Zo gebruiken sporters die wat extra hulp nodig hebben bij droogtrainen vaak een fatburner en deze is een van de beste op de markt. Ook voor iedereen die geleidelijk aan vet wilt verliezen is dit supplement onmisbaar.

Deze fatburner helpt bij het verbranden van vet, geeft energie en voorkomt vreetbuien. Hij bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten waardoor je op een gezonde manier af zult vallen.

Het aanbevolen verbruik is 12 gram (c.a 2 scoops) Rebuild Nutrition fatburner met 200-500 ml water mengen. Neem dit product bij voorkeur s’ morgens op lege maag (direct bij opstaan) en eventueel een tweede keer in de middag tussen 14-16 uur.

5. Cabau Lifestyle Fatburner

cabau fatburner

Cabau Lifestyle heeft ook een geweldige fatburner op de markt gebracht. Dit product bestaat uit slimme ingrediënten die samen een hemelse cocktail maken. De krachtige samenstelling van hoogwaardige ingrediënten helpt je om snel je afvaldoelen te behalen.

Door de unieke mix van ingrediënten zoals Creatine Monohydraat, cafeïne en L-Tyrosine zal deze fatburner snelle resultaten en voordelen opleveren. Zo zorgt Creatine Monohydraat voor snelle energieproductie bij korte intensieve inspanningen, zodat je met een extra portie aan energie knallend je training in kan gaan.

De Fatburner werkt optimaal bij voldoende beweging. Het laatste kan voor velen een echte struggle zijn. Overdag werk je hard en nadat je je werklaptop afsluit, staat het huishouden en eventuele kinderen alweer op je te wachten. De sportschool of thuisgym wordt dan niet meer als uitje gezien maar meer als een must. Hierdoor neig je terug te vallen in je oude patroon. De Fatburner kan zorgen voor een goede energieboost, waardoor je meer energie en motivatie zou kunnen krijgen om te sporten. Zo houd je een actieve en sportieve levensstijl een stuk gemakkelijker vol.

Voor wie snel vet wil verbranden is een goed werkend metabolisme van groot belang. In feite is het zo dat vetverbranding en metabolisme elkaar versterken. Vet verbranden is de beste manier om je lichaamssamenstelling te verbeteren. Doordat je lichaamsvet verdwijnt en wordt vervangen door spierweefsel, zal je metabolisme op lange termijn toenemen. Een verhoogde metabolisme draagt weer bij aan een snellere vetverbranding.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste shake om af te vallen

Wanneer je opzoek bent naar de beste shake om af te vallen, zijn er een aantal factoren om goed naar te kijken. Hieronder volgt en een lijst met de belangrijkste punten om naar te kijken bij het maken van een beslissing.

– Calorieën

Als je opzoek bent naar de beste shake om af te vallen, dan is het zeer belangrijk om naar de calorieën te kijken. Bij een fatburner is dit niet echt van toepassing, maar dit geldt meer voor de maaltijdvervangende shakes. Als je wilt afvallen wil je natuurlijk niet te veel calorieën binnen krijgen, dat is de hele bedoeling van een maaltijdshake.

Let er echter wel op dat je ook niet veel te weinig calorieën binnen krijgt. Het aantal benodigde calorieën per persoon varieert sterk, afhankelijk van factoren zoals lengte, gewicht, activiteitenniveau, leeftijd en gezondheidsdoelen. Sommige volwassenen hebben misschien maar 400 calorieën per maaltijd nodig, terwijl anderen meer dan 500 calorieën nodig hebben.

De meeste maaltijdvervangende shakes vallen meestal binnen het bereik van 150-300 calorieën, dus sommige mensen moeten hun shake mogelijk aanvullen met ander voedsel. Maar aangezien het caloriegehalte sterk varieert van shake tot shake, is het belangrijk om op te letten hoeveel calorieën je binnenkrijgt.

– Eiwit- en vezelgehalte

Daarnaast is het ook belangrijk om het eiwit- en vezelgehalte te controleren. Dit geldt ook voor maaltijdvervangende shakes. Eiwit varieert meestal van 15-40 gram per portie, en hoeveel je nodig hebt, kan afhangen van hoe actief je bent (atleten hebben meestal meer eiwitten nodig dan degenen die inactief zijn).

Op dezelfde manier kunnen vezels je helpen om tussen de maaltijden door een vol gevoel te krijgen, waardoor je minder (ongezonde) tussendoortjes gaat eten.

– Suikers

We weten allemaal dat suikers niet goed voor ons zijn, maar we kunnen er natuurlijk niet helemaal aan ontkomen. Het is echter wel belangrijk om goed te letten op het aantal suikers in je maaltijdshake. Je wilt natuurlijk niet gaan voor een shake vol toegevoegde suikers, want dat is alles behalve gezond.

– Vitamines en mineralen

Naar eiwitten en vezels is het natuurlijk ook essentieel dat je maaltijdshake voldoende vitamines en mineralen bevat. Je wilt natuurlijk een zo gezond mogelijke shake waarbij je alle voedingsmiddelen binnen krijgt die je nodig hebt. Hier hebben we extra goed op gelet bij het samenstellen van onze lijst.

– Smaak

De smaak is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Hoewel je natuurlijk wil dat je fatburner lekker smaakt (en dat doen de 2 opties in onze lijst), is het bij een maaltijdvervangende shake nog belangrijk dat je deze lekker vindt. Het is ten slotte je maaltijd (misschien zelfs wel twee keer per dag).

Kies daarom allereerst een smaak waar je van houdt. Vaak kun je uit een aantal verschillende smaken kiezen wanneer je een maaltijdvervangende shake koopt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aardbei, vanille of chocola. Daarnaast hebben sommige merken nog uniekere smaken.

Het is ook slim om de klanten beoordelingen door te lezen om te kijken wat andere klanten over de smaak zeggen. Zo kun je snel een beeld over de smaak krijgen.

– Prijs

De prijs kan ook een belangrijke factor voor je zijn. De prijzen van maaltijdshakes en fatburners variëren aanzienlijk. Sommige bedrijven verkopen hun producten tegen zeer hoge kosten. Anderen bieden ze tegen een betaalbare prijs aan. Houd dus altijd rekening met de prijs bij het kopen van een maaltijdvervangende shake. Bij het samenstellen van onze lijst hebben we ook op de prijs gelet, zodat je niet teveel betaald voor wat je krijgt.

– Klanten beoordelingen

Een laatste, maar zeker niet onbelangrijke factor om naar te kijken zijn de klanten beoordelingen. Deze kunnen je snel in de juiste richting wijzen als het gaat om het kiezen van een lekkere en effectieve shake. De beste shakes om af te vallen zullen namelijk ook positieve klanten beoordelingen hebben. Kies daarom altijd voor een product met goede klanten reviews. Lees ze ook altijd door om een goed beeld te krijgen over wat mensen zien als de plus- en minpunten van bepaalde opties.

In onze zoektocht naar de beste shakes om af te vallen hebben we ook velen klanten beoordelingen doorgelezen. Mede hieruit is onze top 5 samengesteld.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een maaltijdvervangende shake?

Er zitten verschillende voordelen aan het gebruik van een maaltijdshake. De eerste en meest voorname reden is dat ze kunnen helpen bij het verliezen van gewicht. Er is echter meer. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet.

1. Gemak

Ten eerste zijn maaltijdvervangende afvalshakes zeer gemakkelijk. Onze levensstijl is tegenwoordig snel en druk, waardoor we niet altijd tijd hebben om te koken, laat staan om een gezonde maaltijd te bereiden. Hoewel het volgen van een gezond, uitgebalanceerd dieet de beste manier is om al je noodzakelijke voedingsstoffen binnen te krijgen, is het dus niet altijd haalbaar of handig. Dit is waar maaltijdvervangende shakes een geweldig alternatief zijn.

Maaltijdvervangende shakes zijn ook draagbaarder en compacter dan gewone maaltijden. Als je hele dagen rondrijdt of de hele dag bezig bent, dan kan het meenemen van een shakebeker een stuk gemakkelijker zijn dan een heel lunchpakketje. Bovendien kun je ze ten alle tijden en overal consumeren, zonder voorbereidingen of bestek.

2. Volledige voeding

Als je een van de beste afvalshakes / beste maaltijdvervangende shakes, zoals degene in ons lijstje, kiest, dan is je maaltijdshake ook een volledige maaltijd.

Ons lichaam heeft een uitgebreid scala aan voedingsstoffen nodig om een ​​optimale gezondheid en conditie te behouden. Het is relatief eenvoudig om tekorten te ontwikkelen, vooral als je je calorie-inname beperkt wanneer je gewicht wilt verliezen. De beste maaltijdshakes bieden je de juiste hoeveelheid voedingsstoffen aan.

3. Gewichtsverlies

En dan natuurlijk het voordeel waarvoor de meeste mensen overstappen op maaltijdvervangende shakes: ze kunnen je helpen bij het afvallen. Dit soort shakes bevatten vaak relatief weinig calorieën. Veel mensen hebben moeite om zich aan hun calorielimiet te houden, waardoor een shake een perfecte oplossing is.

Bovendien bevatten veel producten aanzienlijke hoeveelheden eiwitten en voedingsvezels, voedingsstoffen die een belangrijke rol spelen bij het reguleren van de eetlust. Dit voorkomt dat je tussendoor gaat snacken. Je hebt namelijk langer een vol gevoel.

Sommige merken verrijken zelfs hun afvalshakes met ingrediënten waarvan is aangetoond dat ze de vetverbranding bevorderen, zoals bijvoorbeeld groene thee-extract.

Veelgestelde vragen over shakes om af te vallen

Hopelijk heb je bij deze de beste shake om af te vallen voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je hopelijk verder helpen.

– Wat is een maaltijdvervangende shake?

Een maaltijdvervangende shake is een shake die je neemt in plaats van een ‘reguliere’ maaltijd. Het bevat eiwitpoeder, koolhydraten, vitamines, mineralen, vezels en andere voedingsstoffen om je van alle voedingstoffen te voorzien die je nodig hebt in een maaltijd. Deze shakes zijn ontworpen om maaltijden en tussendoortjes te vervangen. Ze worden vaak gebruikt door atleten die minder willen eten en mensen die willen afvallen.

Maaltijdvervangende producten kunnen nuttig zijn voor mensen die vet willen verliezen, spiermassa willen opbouwen of de calorie-inname willen verminderen.

– Wat is een fatburner?

Een fatburner is letterlijk wat de naam je al doet vermoeden. Het verbrand vet. Ze werken door het metabolisme te versnellen, vet te verbranden en de eetlust te onderdrukken. Het zijn geen maaltijdvervangende shakes, maar shakes die je gewoon als extra’tje neemt.

– Kun je afvallen met maaltijdvervangende shakes?

Ja zeker. Dit artikel over de beste shakes om af te vallen bevat niet voor niets zoveel maaltijdvervangende shakes. Ze zorgen ervoor dat je niet teveel calorieën op een dag inneemt, terwijl je toch alle gezonde voedingstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. De beste shakes om af te vallen bevatten weinig calorieën, maar wel genoeg eiwitten, vitamines, mineralen en andere benodigde voedingstoffen.

Houdt er echter wel rekening mee dat gewichtsverlies afhankelijk is van veel factoren. Naast de dagelijkse calorie-inname is het ook belangrijk om voldoende te bewegen. Je kunt dus wel maaltijdvervangende shakes drinken om minder calorieën binnen te krijgen, maar als je daarnaast helemaal niet beweegt of nog heel veel ongezonde snacks eet dan heeft het weinig nut.

– Mag je alleen maar maaltijdvervangende shakes drinken (en dus geen gewone maaltijden)?

Dit wordt niet aangeraden. Het is belangrijk om wat variaties te hebben. Als je wilt afvallen, dan is het het beste om één of twee maaltijdvervangende shakes per dag te drinken en nog één ‘normale’ maaltijd.

– Zijn maaltijdshakes gezond?

Hoewel hele voedingsmiddelen over het algemeen de beste methode zijn om de nodige voedingsstoffen binnen te krijgen, kunnen maaltijdvervangende shakes een geweldig alternatief zijn. Ze zijn vooral handig voor mensen die weinig tijd hebben om gezond te koken en snel een maaltijd klaar willen hebben zonder veel calorieën en met de benodigde voedingsstoffen.

Let er wel op dat je voor de beste shakes om af te vallen gaat. Dit zijn dus niet alleen shakes met weinig calorieën, maar ook met andere voedingsstoffen die je nodig hebt. Sommige shakes kunnen essentiële vitamines en mineralen missen die je zou krijgen door het eten van vaste maaltijden. Zorg er dus voor dat de shake waarvoor jij kiest hier wel van voorzien is.

Maaltijdvervangende shakes kunnen ook veel toegevoegde suikers, kunstmatige suikers of suikeralcoholen bevatten. Dit wil je natuurlijk niet. Dus volg als vuistregel: zoek naar maaltijdvervangende shakes met weinig toegevoegde suikers, suikeralcoholen en kunstmatige zoetstoffen en met alle benodigde voedingstoffen.

– Zijn maaltijdvervangers in de vorm van shakes goed voor gewichtsverlies?

Ja ze kunnen zeker een goede en verantwoorde manier zijn om af te vallen. Ze zijn een gezonde vervanging voor als je snel iets nodig hebt, ter vervanging van wat een minder voedzame keuze had kunnen zijn, zoals fastfood.

Ze kunnen je ook helpen overdag minder calorieën te eten door maaltijden te vervangen die mogelijk meer calorieën bevatten, terwijl ze je toch helpen om vol te blijven. Hierdoor ga je tussendoor ook minder snacken.

Zoals eerder benoemd wordt het niet aangeraden om al je maaltijden te vervangen voor shakes. Zorg ervoor dat je tenminste 1 ‘normale’ maaltijd per dag blijft eten. Een groot deel van de voldoening van eten is het kauwen van je eten en het voelen van de textuur in je mond. Als je je maaltijd drinkt, zoek je misschien kort daarna iets om op te kauwen. Het wordt dan ook niet aangeraden om alleen maar maaltijden te drinken in de vorm van shakes.

Als je gewicht wilt verliezen, zorg er dan voor dat je opzoek gaan naar de beste shakes om af te vallen / de beste maaltijdvervangende shakes. Kies voor een product met veel eiwitten, vezels, vitamines en minderalen en gezonde vetten. Daarnaast is ook belangrijk dat de shake waarvoor je kiest laag is in suiker om te voorkomen dat de hongergevoelens later toeslaan.

– Wanneer is het beste moment van de dag om een ​​afvalshake te nemen?

Er is geen goed of fout moment; het hangt ervan af wat voor jou het beste werkt. Maaltijdshakes zijn gemaakt om maaltijden te vervangen, dus doe het in plaats van één van je maaltijden. Als je bijvoorbeeld geen tijd hebt om te ontbijten, kun je het beste dan een shake nemen. Als je juist tijdens het werk snel achter je computer wilt eten, dan is het handig om je middageten te vervangen voor een gezonde shake. Een shake kan ook je avondeten vervangen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *