beste scheermes mannen

Beste scheermes mannen 2023: Top 6!

Ben je opzoek naar het beste scheermes voor mannen? Dan ben je naar het juiste adres gekomen!

Voor de beste scheerbeurt komt het er echt op neer welk gereedschap je gebruikt. Het juiste scheermes kan het verschil maken tussen er netjes en verzorgd uitzien of slordig en vol scheerirritatie.

Er is geen reden om genoegen te nemen met scheerapparaten die je ingegroeide haartjes of ernstige scheerirritatie veroorzaken: investeer in plaats daarvan in een van de beste scheermessen voor mannen en verban de geïrriteerde huid na het scheren voor eens en voor altijd.

Er zijn allerlei verschillende soorten scheermessen. Zo zijn er flexibele scheermessen met meerdere mesjes die snel de klus klaren en voorzien zijn van de nieuwste technologieën. Ook zijn er ‘safety razors’ die al meer dan een eeuw bestaan, maar nu weer steeds populairder worden vanwege de gladdere scheerbeurt die ze bieden. Bovendien zijn dit soort scheermessen milieuvriendelijker en zuiniger.

En dan zijn er nog de open scheerapparaten, die typisch het domein zijn van professionals, maar die de aandacht van iedereen kunnen trekken die meer controle willen over hun scheerbeurt.

Omdat zoveel merken verschillende modellen van hetzelfde type scheerapparaat maken, kan het kiezen van een scheerapparaat nog overweldigender zijn. Om je te helpen zijn we daarom opzoek gegaan naar het beste scheermes voor mannen van dit moment. Hier zijn 6 toppers uitgekomen.

Dus of je nu een gevoelige huid hebt en kiest voor het comfort van een ouderwets safety razor, of de voorkeur geeft aan de zorgvuldig gewogen hightech die een scheermes met meerdere mesjes biedt, er is altijd een keuze die bij je past.

Lees gauw verder om het beste scheermes voor mannen te ontdekken!

Beste scheermes mannen 2023 – Top 6

We zijn opzoek gegaan naar het beste scheermes voor mannen en daar is een top 6 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 6 hebben we gekeken naar kwaliteit, gebruikersgemak en klanten beoordelingen. Ook hebben we rekening gehouden met verschillende voorkeuren, door verschillende soorten scheermessen in deze lijst op te nemen.

Bekijk de afbeeldingen, lees de korte omschrijvingen, vergelijk eventueel de beoordelingen en kies op basis daarvan het beste scheermes voor jou uit!

Beste scheermes met één mes:

1. Bolano Safety Razor 

beste scheermes

Met meer dan 200 zeer positieve klanten beoordelingen, weet je zeker dat je een geweldige aankoop doet met de Bolano Safety Razor. Met dit scherpe scheermes hoef je maar slechts één beweging te maken voor een zijdezacht en strak resultaat. Je hoeft niet langer twee keer over hetzelfde gebied om alle haartjes te verwijderen.

Bolano is een duurzame scheerlijn, welke naast geweldig voor jezelf, ook beter is voor het milieu vanwegen het gebruikte materiaal. Het is een extra veilig scheermes met gesloten zijkanten die de kans op scheerwondjes en scheerbultjes verwijderd.

Naast de vele voordelen die de Safety Razor heeft voor de huid gaan de mesjes ook 4x langer mee dan de wegwerp mesjes van een ander scheermes. Ook zijn de los te kopen mesjes een stuk goedkoper dan andere mesjes op de markt. Zo bespaar je al snel €200,- op jaar basis. Dit scheermes wordt daarnaast al geleverd met 30 scheermesjes, waardoor je er heel lang plezier van hebt.  

Verder heeft het scheermes een strak design en een chique uitstraling. Je kunt het scheermes in verschillende kleuren bestellen en met of zonder houder.

2. OrganiGoods Safety Razor 

OrganiGoods Safety Razor

Met de Safety Razor van OrganiGoods scheer je zijdezacht zonder bultjes of irritatie. Het scheermes is speciaal ontwikkeld zodat je zo min mogelijk druk hoeft te zetten op je huid. En minder druk betekent minder irritatie. 

Verder scheer je ook ontzettend veilig. Het metalen mesje zit veilig onder de beschermkap en helpt je makkelijk de juiste hoek te vinden. Je huid heeft hierdoor minder contact met het scheermes. Met als voordeel: je verwijdert het haartje in één beweging. Direct bij de aanzet, waardoor je huid na het scheren zijdezacht aanvoelt!

Dit prachtige scheermes is ook nog eens een mooi én milieuvriendelijk alternatief voor plastic scheermesjes. Ook is het een stuk goedkoper in verhouding tot wegwerp mesjes. Dit scheermes wordt ook nog eens geleverd met 20 gratis scheermesjes.

Beste scheermes met meerdere mesjes:

3. Gillette Fusion5 Proshield Scheersysteem

Gillette Fusion5 Proshield Scheersysteem

Als je opzoek bent naar een scheermes met meerdere mesjes dan is dit waarschijnlijk het beste scheermes voor jou. Het Gillette Fusion ProShield scheermes voor mannen beschikt over vijf precisiemesjes voor ongelooflijk comfort.

Gillette Fusion ProShield scheermesjes zijn de eerste met lubricatie voor en achter de mesjes, waardoor je huid vochtig blijft en zo beschermd wordt tegen irritatie van de scheerbewegingen. Deze toegevoegde lubricatie stelt de mesjes in staat gemakkelijk over de huid te glijden om een verbeterde scheerervaring te bieden met de ultieme huidbescherming.

Dit luxe scheermes is ook uitgerust met Flexball Technologie. Deze technologie stelt het scheermes in staat om van voren naar achteren en van links naar rechts te draaien om de gezichtscontouren te volgen voor de beste scheerbeurt. Elk haartje wordt in één beweging meegenomen.

Beste scheermes voor mannen met een gevoelige huid:

4. Gillette Skinguard Sensitive Scheersysteem

Gillette Skinguard Sensitive Scheersysteem

Als je een gevoelige huid hebt en na het scheren vaak last hebt van scheeruitslag dan is dit waarschijnlijk het beste scheermes voor jou! De Gillette SkinGuard Sensitive is namelijk het eerste scheermes van Gillette speciaal ontworpen voor mannen met een gevoelige huid die last hebben na het scheren.

Het scheermesje met lage snijkracht scheert het haar en beschermt de huid dankzij de unieke SkinGuard die zich tussen de mesjes bevindt. Dit vermindert het contact met de huid en het trekkerig gevoel en scheert het haar vanaf de huid, zodat irritatie en ingegroeide haartjes voorkomen worden.

Daarnaast is het scheermes voorzien van beschermende strips voor en achter het mesje die de huid extra beschermen tegen irritatie tijdens het scheren.

Beste open scheermes:

5. Gentlemen’s club Premium Shavette open scheermes

Wil jij je scheerervaring upgraden? Dan is de Gentlemen’s Club shavette misschien wel het beste scheermes voor jou. Als je de techniek eenmaal onder de knie hebt, gaat er een wereld voor je open. Deze set is gemaakt van premium zweeds staal en heeft een luxe houten handvat waardoor je in een handomdraai kunt genieten van zijdezacht scheer resultaat zoals na een bezoekje aan een echte barbier.

Deze set bevat 20 verwisselbare scheermesjes. Deze scheermesjes zijn niet van goedkoop ijzer maar zijn gemaakt van hoogwaardig Zweeds staal. Dit zorgt voor een ongekend glad scheer resultaat waar je dagen van geniet. Daarnaast blijven je mesjes stukken langer scherp door het harde staal. Dit betekent dat je minder nieuwe mesjes hoeft te kopen en dus geld bespaard.

Dit luxe scheermes wordt tevens geleverd in een luxe giftbox, waardoor het ook een uniek en bijzonder cadeau is.

6. Guardenza Shavette “Cut Throat” scheermes

Guardenza Shavette "Cut Throat" scheermes

Het Guardenza Shavette “Cut Throat” Scheermes is een ander geweldig ‘open scheermes’ wat zorgt voor een nauwkeurige en gladde scheerbeurt. Dit is het ideale scheermes voor het gemakkelijk scheren van je haar of eventueel bijwerken van je bakkebaarden, baardlijnen en sik.

Het scheermes is gemaakt van zwart-gecoat roestvrij staal, gepaard met een authentiek houten handvat om een stevige comfortabele grip te geven. Het scheermes is van topkwaliteit en combineert gemak, authenticiteit en scherpte.

Dit scheermes is niet alleen gemaakt voor het bijwerken van bakkebaarden en baardlijnen, maar het is ook geweldig voor een volledige scheerbeurt.

Waarop te letten bij het kiezen van het beste scheermes voor mannen

In je zoektocht naar het beste scheermes voor mannen, zijn er een aantal factoren die je in overweging moet nemen. Hier volgen de belangrijkste dingen om naar te kijken.

– Soort scheermes

Zoals je ziet hebben we verschillende soorten scheermessen in de ‘Beste scheermes voor mannen top 6’ opgenomen. Elk type scheermes heeft zijn eigen voor- en nadelen. Denk dus dan tevoren na voor wat voor type scheermes je wilt gaan. Verderop in dit artikel leggen de verschillen uit, zodat je gemakkelijker een keuze kan maken.

– Precisie

Het is natuurlijk belangrijk dat een scheermes zeer precies is en de haartjes volledig afscheert voor een ultra glad scheerresultaat. We hebben in onze lijst enkel scheermessen opgenomen die zorgen voor een zeer glad scheer resultaat zonder scheerirritatie.

– Comfort

Het is belangrijk dat het scheermes goed aanvoelt op je gezicht. het moet goed glijden en scheren zonder te trekken. Sommige scheermessen zijn voorzien van een smeerstrip, wat zeer fijn kan zijn voor het glijden, maar ze mogen er geen gladde puinhoop van maken.

– Ergonomie

Een scheermes moet ook fijn in de hand voelen. Het handvat moet een goede grip hebben, ook wanneer het glad wordt, zodat deze niet uit de handen kan glijden. Een handvat van een scheermes moet rond de contouren van je gezicht manoeuvreren zonder dat je het te veel hoeft te draaien en te kantelen.

– Één mes of meerdere messen

Het is ook belangrijk om van te voren na te denken of je wilt gaan voor een scheermes met één mes of een scheermes met meerdere messen. Wat het beste is, is echt een persoonlijke voorkeur. Met meerdere scheermes krijg je meestal een snellere scheerbeurt. Voor een gevoelige huid kan het echter beter zijn om te gaan voor één scherp mes, wat ook zorgt voor een glad resultaat, maar dan zonder dat je je huid teveel  irriteert.

– Smeerstrip

Sommige scheermessen hebben een glijstrip / smeerstrip. Deze kan helpen bij een gladdere, zachtere scheerbeurt. Het helpt ook om aan te geven wanneer het tijd is om de scheerkop weg te gooien en te vervangen door een nieuwe. Als je hier de voorkeur aan geeft, ga dan op zoek naar een scheermes met een smeerstrip.

– Klanten beoordelingen

Om het beste scheermes voor mannen te vinden, zijn klanten beoordelingen een zeer handig hulpmiddel. Klanten zijn vaak goud eerlijk over wat ze van een product vinden en ze zullen je precies vertellen of de koop het waard is of niet. Om deze reden hechten veel mensen meer waarde aan klanten reviews dan aan de informatie van fabrikanten (die natuurijk altijd positief over hun eigen producten praten). Het is dan ook altijd slim om klanten beoordelingen te lezen voordat je zomaar een product aanschaft. Helemaal als je twijfel tussen twee of meer producten kunnen klanten beoordelingen de doorslag geven. Je kunt er namelijk zeker van zijn dat een product met voornamelijk positieve beoordelingen beter is dan een product met voornamelijk negatieve beoordelingen en klachten.

Als je klanten beoordelingen gebruikt om je te helpen bij je koop beslissing, zorg er dan voor dat je dit wel op de goede manier doet. Lees niet één of twee beoordelingen om je beslissing daaruit te halen. Als van de 100 klanten beoordelingen, één of twee klanten negatief zijn en de rest positief, fixeer je dan niet op de negatieve beoordelingen. Lees altijd meerdere beoordelingen door om een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen van de kwaliteit van een product.

Wij hebben deze stap ook al voor je uitgevoerd door enkel scheermessen met hoge beoordelingen op te nemen in onze lijst. Zoals je kunt zien hebben alle scheermesjes ook redelijk veel beoordelingen, wat altijd een goede indicatie is.

beste scheermes

Meerdere mesjes vs safety razor vs wegwerp vs open mes: wat is het verschil?

Wat het beste scheermes voor mannen is, is een persoonlijke voorkeur van man tot man. Hieronder hebben we de verschillende soorten scheermesjes nog eens duidelijk beschreven, zodat je hopelijk makkelijker een keuze kunt maken.

– Meerdere mesjes

Laten we beginnen met het een meerdere mesjes scheermes (zoals Gillette) , want dit is tegenwoordig het populairst onder degenen die een snelle scheerbeurt willen zonder veel poespas. Met een handvat van goede kwaliteit en vervangbare koppen met meerdere mesjes, kan het scheermesje duivels glad scheren dankzij de manier waarop de mesjes de borstelharen dicht bij je gezicht optillen en afsnijden.

Ze hebben ook meestal een draaiende kop die de vorm van je gezicht volgt voor een gladdere, veiligere scheerbeurt. Ook hebben ze vaak een soort smeerstrip om gemakkelijker te glijden en soms een extra trimmerblad aan de achterkant.

– Safety razor

Een safety razor met dubbele rand is het soort ouderwetse scheerapparaat dat je je misschien herinnert in de badkamer van je opa vroeger; in werkelijkheid maakt deze stijl echter een behoorlijke comeback.

Met vervangbare, tweesnijdende, platte mesjes uit één stuk, vereisen deze scheerapparaten meer vaardigheid om te gebruiken zonder jezelf te snijden, maar als je eenmaal je vaardigheden hebt gepolijst, bieden ze een scheerbeurt net zo glad als elk scheermesje en kunnen ze huidirritatie verminderen dankzij het feit dat er maar één mesje tegelijk in contact is met je huid. Omdat er geen plastic wordt gebruikt en ze over het algemeen in papier worden verpakt, is er minder ecologisch schadelijk afval, waardoor ze beter zijn voor het milieu.

– Wegwerpscheermesjes

Dan komen we bij het wegwerpscheermes, de goedkoopste optie die er is (op korte termijn). Wegwerp scheermesjes gebruik je voor een korte tijd, en gooi je weg wanneer de mesjes bot zijn. Ooit erg populair geweest, doet de enorm negatieve impact van plasticvervuiling mensen nu twee keer nadenken. Dit is ook de reden dat wij in deze top 6 geen wegwerpscheermesjes hebben opgenomen. Bovendien leveren wegwerpscheermesjes de laagst mogelijke scheerkwaliteit en de grootste kans op sneetjes en huidirritatie.

– Open mes

Tot slot hebben we nog het open scheermes. Voor amateurs zijn dit de meest gevaarlijke apparaten. Verder zijn ze duur en vereisen ze vaardigheid om te hanteren. Als je eenmaal goed met zo overweg kan leveren ze echter zeer gladde scheerbeurten op en bijna geen afval. Ook zien ze er stoer uit.

1 thought on “Beste scheermes mannen 2023: Top 6!”

  1. Dank je wel voor deze informatieve blogpost! Ik ben zelf helemaal fan van de OrganiGoods Safety Razor:-) Echt een aanrader.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *