beste scheerapparaat gevoelige huid

Beste scheerapparaat gevoelige huid: Top 10!

Als je huid aan de gevoelige kant is, weet je waarschijnlijk als geen ander dat scheren een hele uitdaging kan zijn. Met een gevoelige huid komen problemen zoals irritatie, scheerbultjes en ingegroeide haartjes voor die niet alleen pijnlijk, maar ook gênant kunnen zijn. Gelukkig is dit probleem op te lossen en de eerste stap om te ondernemen is het zoeken naar het beste scheerapparaat voor een gevoelige huid.

De beste scheerapparaten voor de gevoelige huid hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn speciaal ontworpen en ontwikkeld met jouw huid in gedachten. Ze zijn vaak voorzien van de beschermingsstrips of gels, speciale technologieën en de beste mesjes voor een gladde scheerbeurt zonder scheerirritatie.

Of je nu de voorkeur geeft aan een traditioneel scheermes, een met meerdere mesjes, een elektrisch scheerapparaat of een safety razor met één mesje, er is altijd een oplossing voor jouw voorkeur. We hebben de beste scheerapparaten voor de gevoelige huid verzameld om het je gemakkelijker te maken!

Lees gauw verder om het beste scheerapparaat voor jouw gevoelige huid te ontdekken!

Beste scheerapparaat gevoelige huid – Top 10

We zijn opzoek gegaan naar het beste scheerapparaat voor de gevoelige huid en daar is een top 6 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 6 is gekeken naar de kwaliteit en klanten beoordelingen.

We hebben onze lijst opgedeeld in twee categorieën: ‘Beste scheerapparaat gevoelige huid – voor mannen’ en ‘Beste scheerapparaat gevoelige huid – voor vrouwen’. Je kunt natuurlijk als vrouw zijnde ook een scheermes die officieel voor mannen is gebruiken, of andersom. 

Bekijk de verschillende opties, lees de beschrijvingen en eventueel de beoordelingen door en kies op basis daarvan het beste scheerapparaat voor een gevoelige huid voor jou uit!

Beste scheerapparaat gevoelige huid – Voor mannen

1. Bolano Safety Razor 

beste scheermes

Het eerste scheermes die we in deze lijst hebben opgenomen, staat in de categorie ‘Beste scheerapparaat gevoelige huid – voor mannen’, maar is in feite ene unisex scheermes, voor zowel mannen als vrouwen. Zo is dit scheermes te bestellen in het zilver, zwart en rosé gold met of zonder houder. Of je nu de haargroei op je gezicht wilt scheren of je benen, dit scheermes klaart de klus zonder irritatie.

Alle Bolano safety razors zijn voorzien van een luxe verpakking met maar liefst 30 RVS double edge scheermesjes. Hierdoor ben je voor het komende jaar klaar. Je zult enorm veel geld besparen op jaarbasis, ten opzicht van de opzetmesjes van duurdere merken, wat een groot bijkomend voordeel is. Denk hierbij aan zo’n 200 euro op jaarbasis. De mesjes gaan 4x langer mee dan de opzegmesjes van een ander scheermes.

Dit scheermes is geweldig voor de gevoelige huid, omdat het de kans op scheerwondjes en scheerbultjes in grote mate vermindert. Deze scheermesjes met open kam in combinatie met de vlijmscherpe double edge scheermesjes zullen in slechts één beweging een strak resultaat geven, zonder verwondingen, zonder gedoe. Je hoeft niet meer meerdere keren over één gebied, wat scheerirritatie voorkomt en wat tijd bespaard.

Alle scheermessen zijn stuk voor stuk nagekeken op de beste kwaliteit en zijn hoogwaardig afgewerkt met de mooiste coatings. Door de RVS mesjes is dit scheermes ook nog eens beter voor het milieu.

2. Gillette Fusion5 Proshield Scheersysteem

Gillette Fusion5 Proshield Scheersysteem

Als je opzoek bent naar het beste scheermes voor een gevoelige huid, dan mag de Gillette Fusion5 Proshield ook zeker niet over het hoofd gezien worden. Dit scheerapparaat heeft lubricatiestrips voor en achter de mesjes om te beschermen tegen irritatie. Hierdoor blijft de huid vochtig en beschermd tegen de irritatie van scheerbewegingen. Het scheermes glijdt hierdoor gemakkelijk over de huid heen.

Een ander voordeel van dit scheermes is de FlexBall Technologie. Deze stelt de scheerkop in staat om van voren naar achteren en van links naar rechts te draaien om de gezichtscontouren te volgen voor de beste scheerbeurt, zonder ook maar één haartje over te slaan. Daarnaast heeft het ergonomisch ontwikkelde handvat van het scheermes grips aan de zijkanten voor een stevig houvast, zelfs als het nat is.

Fusion ProShield heeft de dunste en fijnste vijf-mesjes technologie van Gillette voor minder trekken en hierdoor ongelofelijk comfort. Daarnaast is de ProShield kambescherming ontworpen om te helpen lange haartjes beter op één lijn te brengen, terwijl de spoelgaten ervoor zorgen dat het scheermes beter gereinigd kan worden. Gillette Fusion ProShield mesjes hebben een speciaal ontwikkelde Precisie Trimmer aan de achterkant van het mesje voor accurate randjes en een mesjes stabilisator om een optimale afstand te houden tussen de mesjes, voor meer comfort.

3. Gillette Skinguard Sensitive Scheersysteem

Gillette Skinguard Sensitive Scheersysteem

Het volgende scheerapparaat is ook van Gillette. Hoewel alle scheermessen van dit merk geschikt zijn voor een gevoelige huid, is deze speciaal ontwikkelt voor de gevoelige huid.

Gillette SkinGuard Sensitive is het eerste scheermes van Gillette speciaal ontworpen voor mannen met een gevoelige huid en scheeruitslag. Het scheermesje scheert het haar en beschermt de huid dankzij de unieke SkinGuard die zich tussen de mesjes bevindt. Het vermindert het trekkerig gevoel en scheert het haar vanaf de huid, zodat irritatie en zodat ingegroeide haartjes voorkomen worden.

De beschermende lubricatiestrips aan de voor en achterkant van de mesjes beschermen de huid tegen irritatie tijdens het scheren. Deze scheermesjes passen verder op alle SkinGuard Sensitive en Fusion-handgrepen.

4. Philips Shaver S9000 Prestige SP9820/12

De hierboven genoemde scheerapparaten zijn allemaal voor nat gebruik. Het is echter ook mogelijk om elektrisch te scheren. De Philips Shaver Series S9000 is hier een geweldig apparaat voor.

Als je de beste scheerervaring wilt hebben, dan is dit scheerapparaat zeker iets voor jou. Het elektrische scheerapparaat zorgt voor een ultiem glad resultaat en hoge cmofort. Je kunt met dit apparaat zowel nat als droog scheren en je look gemakkelijk afmaken met de SmartClick precisietrimmer, wat ideaal is voor het onderhouden van je snor en het trimmen van je bakkebaarden.

De innovatieve NanoTech-precisiemesjes hebben extra stevige en scherpe randen. Het resultaat is een perfect glad resultaat. SkinComfort-ringen met anti-wrijvingscoating wordt er ook geen scheerirritatie veroorzaakt, waardoor dit scheerapparaat geweldig is voor de gevoelige huid. Het mes glijdt soepel over je huid heen. Daarnaast pakt het apparaat dankzij de bredere en rondere openingen meer haren per keer, waardoor minder scheerbewegingen nodig zijn.

De Multi-direction ContourDetect-scheerkop volgt de contouren van je gezicht en pakt zelfs de moeilijkste haren. Hierdoor weet je zeker dat niets overgeslagen wordt. De slimme BeardAdapt-sensor controleert 15 keer per seconde de haardikte en past het vermogen automatisch aan. Verder kun je kiezen uit drie verschillende comfortstanden.

Dit scheerapparaat wordt geleverd met een luxe etui, accessoires en Qi-oplaadpad. Daarnaast maak je het scheerapparaat altijd gemakkelijk schoon door deze onder de kraan te houden. Open simpelweg de scheerkop en spoel beide zijden af onder stromend water om het apparaat perfect schoon te krijgen.

5. Braun Series 3 3040s 

Braun Series 3 3040s

Het elektrische scheerapparaat die we hierboven hebben vermeld, van Philips, is absoluut geweldig en van alle luxe voorzien. Het is echter wel een vrij prijzig apparaat en daardoor niet voor iedereen geschikt. Als je opzoek bent naar het beste elektrische scheerapparaat voor een wat voordeligere prijs, dan is de Braun Series 3 3040s waarschijnlijk precies waar je naar zoekt. 

Dit elektrische scheerapparaat is van zeer hoge kwaliteit en biedt een efficiënte scheerbeurt, zelfs bij een 3-dagenbaard. Een gespecialiseerde Micro Comb grijpt meer haar in één beweging, voor een snellere en zachtere scheerbeurt. Dit is een groot voordeel voor de gevoelige huid, omdat je hierdoor niet meerdere keren over een bepaald gebied hoeft te gaan, wat irritatie voorkomt. Verder beschikt het apparaat over 3 drukgevoelige scheeronderdelen voor een doeltreffende scheerbeurt die zacht is voor je huid.

Je kunt dit elektrische scheerapparaat zowel nat als droog gebruiken met of zonder scheerschuim. Het apparaat is volledig waterbestendig tot 5 meter diep. De pop-up precisietrimmer aan de achterkant is ideaal om je bakkenbaarden bij te werken of om voor het scheren je baard te trimmen. Het unieke ontwerp van het precisiehoofd bereikt ook lastige gebieden, zoals onder de neus en in de nek.

Het apparaat is voorzien van 2 oplaadbare, duurzame Ni-MH-batterijen. Verder is dit scheerapparaat zeer gemakkelijk schoon te maken onder stromend water.

Beste scheerapparaat gevoelige huid – Voor vrouwen

6. Bamboozy Safety Razor RVS

Bamboozy Safety Razor RVS

Ben je opzoek naar het beste scheerapparaat voor een gevoelige huid, voor zowel mannen als vrouwen? Dan is de Bamboozy Saftey Razor zeker interessant voor jou. We hebben dit scheermes in de categorie voor vrouwen gezet, maar dit scheermes is voor iedereen geschikt en in verschillende kleuren te bestellen. Naast roze is dit mes ook in zwart en zilver beschikbaar. En met meer dan 300 zeer positieve klanten beoordelingen, weet je zeker dat je een geweldig scheermes gaat aanschaffen als je gaat voor de Bamboozy Safety Razor.

Met een safety razor ga je voor een mooiere gladdere huid met minder huidirritatie, zoals scheerbultjes en scheerbultjes. Ook maak je hiermee een eind aan plastic wegwerp scheermesjes, wat beter is voor het milieu en waardoor je veel geld bespaard op lange termijn.

De safety razor is gemaakt van de hoogste kwaliteit messing. Dit zorgt ervoort dat het metaal gehard is voor duurzaamheid en zo is samegesteld dat deze goede roestbestendige eigenschappen heeft en een anti-bacteriële werking. Hierdoor zijn deze safety razors duurzamer dan goedkopere alternatieven. Daarnaast heeft de safety razor een mooie luxe matte afwerking, en is perfect gebalanceerd. Door het gewicht van 93 gram is het makkelijker en veiliger scheren.

Bij normaal gebruik gaat een safety razor een leven lang mee. Deze safety razor wordt geleverd met maar liefst 20 vlijmscherpe platinum scheermesjes met anti-roest coating. Hier kan je dus een lange tijd mee vooruit.

7. Gillette Venus Smooth

Gillette Venus Smooth

De Venus scheermesjes zijn speciaal ontworpen voor het vrouwelijk lichaam. De Venus Smooth scheermesjes voor vrouwen zijn de eerste scheermesjes ooit met 3 mesjes, ontworpen voor vrouwen. De navulmesjes zijn voorzien van 3 soepele mesjes met beschermende kussentjes, die de huid glad maken voor een snelle en eenvoudige scheerbeurt zonder scheerirritatie. Door de beschermende strip rondom de mesjes glijdt het scheermes gemakkelijk over de huid, waardoor scheerirritatie zoveel mogelijk voorkomen wordt.

Dit scheermes heeft ook een blauwe indicatiestrip die vervaagt wanneer je niet langer een optimale scheerbeurt krijgt. Elk Venus navulmesje past daarnaast op elk Venus scheersysteem (behalve Simply Venus en Venus voor de Schaamstreek).

8. Gillette Venus Breeze

Gillette Venus Breeze

Als je opzoek bent naar het beste scheerapparaat voor de gevoelige huid, dan is de Gilette Venus Breeze ook een geweldige optie. 

Net zoals het vorige besproken scheerapparaat, bestaat ook dit scheerapparaat uit 3 mesjes en handige geïntegreerde en meebewegende scheergelkussentjes. Door deze kussentjes rondom de mesjes glijdt het mes gemakkelijker over de huid en wordt scheerirritatie zoveel mogelijk voorkomen. Je hebt geen scheerschuim meer nodig. Je maakt het scheermes eenvoudig nat en kan beginnen met scheren. Het zorgt voor een zijdezachte huid in slechts één beweging.

Het is eenvoudig om van mesjes te wisselen en je kunt zelf een verpakking kiezen. Zo zijn er verpakkingen met 2 scheermesjes meegeleverd, of 4 of 8, zodat je even vooruit kunt.

9. Philips SatinShave Advanced BRL140/00

De bovengenoemde scheerapparaten voor vrouwen zijn allemaal voor nat gebruik en handmatig. Nu gaan we over op de twee beste elektrische scheerapparaten voor vrouwen met een gevoelige huid. Met dit scheerapparaat ervaar je een gladde en zachte scheerbeurt voor jouw hele lichaam. Je kunt het apparaat ook nat gebruiken, onder de douche of in bad, voor eenvoudig scheren en een gladde huid zonder irritatie als resultaat.

Het bewegende scheerblad glijdt op natuurlijke wijze over de contouren en natuurlijke rondingen van jouw lichaam en houdt zo nauw en continu contact met de huid voor een gelijkmatig resultaat. vDe parelvormige trimmeruiteinden voor en achter het scheerblad zorgen ervoor dat het scheerapparaat soepel over de huid glijdt en krassen en scheerirritatie voorkomt. Hierdoor is dit een van de beste scheerapparaten voor een gevoelige huid.

De ergonomische, S-vormige handgreep zorgt voor optimale controle en beter bereik met natuurlijke en nauwkeurige bewegingen over het hele lichaam. Het is ook een antisliphandvat, waardoor het apparaat veilig te gebruiken is voor zowel nat als droog gebruik. Verder geeft de batterij-indicator geeft aan wanneer het scheerapparaat wordt opgeladen, of wanneer de batterij vol of bijna leeg is.

10. Braun Silk-épil Lady Shaver 5-560

Een ander geweldige ladyshave voor een gevoelige huid is de Braun Silk-épil elektrische Lady Shaver 5-560. Ook dit scheerapparaat is draadloos en oplaadbaar en zowel nat als droog te gebruiken. Het is een handig 3-in-1 scheerapparaat, trimmer en scrubsysteem voor gebruik op de benen, oksels en bikinilijn.

De ronde kop past zich aan de lichaamscontouren aan, waardoor elk haartje meegepakt wordt. Het biedt een extra gladde en comfortabele scheerbeurt terwijl het de huid zacht scrubt voor gladde, stralende resultaten. De Silk-épil ladyshaver is zacht voor de huid en ideaal voor gebruik op delicate zones als de oksels en de bikinilijn. Voor een gevoelige huid is dit daarom ook een geweldige optie.

Het scheerapparaat zorgt keer op keer weer voor een comfortabele, gladde scheerbeurt met minder druk op de huid en hierdoor minder irritatie. Daarnaast wordt er een speciaal trimmeropzetstuk meegeleverd. Gebruik dit opzetstuk rondom de gevoelige bikinizones om ingegroeide haartjes te helpen voorkomen.

Waarop te letten bij het kiezen van het beste scheerapparaat voor een gevoelige huid

In je zoektocht naar het beste scheerapparaat voor je gevoelige huid, moet je goed op een aantal dingen letten. Hier volgen de belangrijkste zaken om naar te kijken en afwegingen om te maken:

Één of meerdere mesjes:

Er zijn scheerapparaten met één mesje, zoals de safety razor en scheerapparaten met meerdere mesjes, zoals de verschillende opties van Gillette. Wat het beste is, hangt af van jouw voorkeuren en waar je huid misschien het beste op reageert. Sommige mensen zweren bij meerdere mesjes, terwijl andere aangeven één mesje minder irritatie veroorzaakt.

Moderne scheerapparaten met patronen zijn afhankelijk van het hysterese-fenomeen, ook wel bekend als lift-and-cut, om nauwkeurige resultaten te krijgen. Hoewel het verhogen van het aantal mesjes voor gladdere resultaten kan zorgen, kan het ook leiden tot een geïrriteerde huid. Als je een gevoelige huid hebt, kies er dan een met minder dan vier mesjes.

Safety razors zijn afhankelijk van slechts één mes. Dit kan voor de zeer gevoelige huid fijner zijn, maar ze zijn we wat moeilijker om onder de knie te krijgen en vereisen een vaste hand voor nauwkeurige maar comfortabele resultaten. Aan de andere kant hebben scheerapparaten zoals die van Gillette meerdere mesjes, maar wel vaak een ingebouwde vochtingbrengende functie, zoals een gel kussentje of strip, wat geweldig is voor de gevoelige huid. Ook oefenen dit soort scheermesjes vaak minder druk uit op de huid.

Wat dus beter is hangt af van jouw voorkeuren en hoe jouw huid reageert. Het gaat er daarnaast vooral om hoe je het scheermes gebruikt. Beide kunnen geweldig zijn voor een gevoelige huid. Probeer ze eventueel allebei uit.

Verstelbare scheerkop:

Een verstelbare scheerkop kan ook een belangrijke factor zijn om naar te kijken. Met deze functie kun je de hoek van het scheermes aanpassen en zo de contouren van je gezicht aanpassen. Door dit te doen, kun je je heel glad scheren zonder vervelende irritatie. Houd er echter rekening mee dat sommige merken scheerkoppen hebben met een optimale scheerhoek, dus kiezen voor een model met een verstelbare scheerkop is niet de enige optie.

Ergonomische handgreep:

Het handgreep van een scheermes is ook een belangrijke factor om naar te kijken. Modellen met een ergonomisch ontwerp zorgen voor een stevige grip en zorgen ervoor dat het apparaat zeer gemakkelijk  te gebruiken is. Bovendien verslijten de ergonomische handgrepen je niet tijdens het scheren, wat altijd een pluspunt is. Ze hebben vaak ook een antislip-grip, waardoor je scheermes niet zomaar uit je handen kan glijden wanneer je je aan het scheren bent.

Nat of droog scheren / handmatig of elektrisch:

Afhankelijk van hoe je je scheermes graag gebruikt, bepaalt wat het beste scheerapparaat voor jou is. Houdt jij van nat scheren of juist van droog scheren? Of wil je een apparaat waarmee je beide kunt doen? Dit is een belangrijke overweging om te maken wanneer je opzoek gaat naar het beste scheerapparaat voor jou. Dit is ook meteen het verschil tussen handmatig en elektrisch. Een handmatig scheermes gebruik je vaak nat, dus met water en scheerschuim, terwijl je een elektrisch scheerapparaat vaak zowel nat als droog kunt gebruiken.

Denk na over wat je voorkeur is en wat je het fijnst vindt. Elektrische scheermessen zijn een stukje prijziger, maar gaan wel ontzettend lang mee en bieden veel extra functies en technologieën. Ook zijn ze over het algemeen gemakkelijker in gebruik. Er zijn speciale elektrische scheermessen voor mannen en voor vrouwen.

Man of vrouw:

Er kan verschil zitten in het beste scheerapparaat voor de gevoelige huid van mannen en het beste scheerapparaat voor de gevoelige huid voor vrouwen. Dit heeft ermee te maken dat mannen voornamelijk hun baard ermee scheren en vrouwen juist het lichaam. Hierdoor kan er wat verschil zitten in de mesjes en technologieën. We hebben daarom twee aparte categorieën hiervan gemaakt. Sommige opties zijn echter geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Zo zijn safety razors altijd unisex en geschikt voor beide geslachten (zoals nummer 1 en 6 in de ‘Beste scheerapparaat gevoelige huid top 10’).

Prijs:

Eerlijk gezegd krijg je altijd waar je voor betaalt. Of het product nu goed of slecht is. En hoewel het moeilijk te accepteren is, zijn de meeste van de dure beschikbare scheerapparaten meestal de prijs waard waarvoor ze worden verkocht. Ze zijn gesneden uit hoogwaardige materialen, hebben unieke ontwerpen die bedoeld zijn om scheren een fluitje van een cent te maken en vooral, minder problemen te veroorzaken. Bovendien gaan de meeste van deze lang mee. Dus de initiële grote investering die je doet, zal de moeite waard zijn als het apparaat je vele jaren van dienst is.

Aan de andere kant hebben laaggeprijsde of goedkope scheerapparaten een goedkopere kwaliteit. Dit geldt met name voor de wegwerptypes. Een echt wegwerpscheermes, van het soort dat je na gebruik in de prullenbak gooit, wordt na eenmalig gebruik dof. Dit is minder goed voor het milieu en ook minder goed voor je portemonnee op lange termijn. We hebben dit soort scheermesjes dan ook niet opgenomen in onze lijst. Ook zijn ze vaak niet goed voor een gevoelige huid, omdat veel mensen ze toch een aantal dagen blijven gebruiken, terwijl de mesjes al wat botter zijn. Dit zal irritatie veroorzaken.

Klanten beoordelingen:

Het laatste, maar zeker niet minst belangrijke, ding om naar te kijken zijn klanten beoordelingen. Als je opzoek bent naar het beste scheerapparaat voor een gevoelige huid kunnen klanten beoordelingen zeer waardevol zijn. Klanten kunnen je als geen ander vertellen of het scheerapparaat het geld waard is of niet. Het is daarom altijd slim om meerdere reviews te lezen en te kijken welk apparaat de hoogste beoordelingen heeft.

In ons onderzoek naar het beste scheermes voor een gevoelige huid hebben we ook goed gekeken naar de klanten feedback. Mede op basis hiervan is onze lijst ontstaan. We hebben enkel scheermessen en scheerapparaten met veel en positieve beoordelingen in onze lijst opgenomen. Zo kun je er zeker van zijn dat je geen miskoop doet, voor welke optie je ook gaat.

beste scheerapparaat gevoelige huid

Hoe je huid te scheren zonder irritatie

Naast het aanschaffen van het beste scheerapparaat voor de gevoelige huid, doet de techniek natuurlijk ook veel. Hier volgt een korte gids voor perfecte gladde scheerresultaten met minimale irritatie.

1. Bereid de huid voor met wat heet water

De beste tijd om te scheren is na het nemen van een warme douche. Als je niet kunt douchen, maak dan een doek nat met wat heet water en was je gezicht met een goede gezichtsreiniger. Dit verzacht het haar en maakt het gemakkelijk af te scheren. Daarnaast helpt het om de huid te exfoliëren.

2. Gebruik scheerschuim of scheerolie van hoge kwaliteit

Als je handmatig en nat scheert (in tegen stelling tot een elektrisch scheerapparaat) dan moet je altijd scheerschuim en/of scheerolie van hoge kwaliteit gebruiken. Dit zal het scheren een stuk gemakkelijker maken en je huid minder irriteren, omdat het scheermes hierdoor perfect over de huid zal glijden, zonder te bijven haken en krassen te veroorzaken.

3. Scheer met het beste scheerapparaat voor een gevoelige huid

In de lijst hierboven heb je hopelijk het beste scheerapparaat voor jouw gevoelige huid eruit kunnen pikken. Dit is de allerbelangrijkste stap in het krijgen van perfecte gladde irritatie met minimale irritatie. Zorg ervoor dat je altijd een scherp mes gebruikt. Je heeft een grotere kans op een gladde, niet-irriterende scheerbeurt met een scherp mes. Als het mes bot is, moet je het meteen vervangen.

4. Scheer met de haren mee

Er zijn gevallen waarin tegen de haarrichting in scheren een superglad scheerresultaat oplevert. Als je echter een gevoelige huid hebt, kan dit scheerirritaties en ingegroeide haren veroorzaken. Als zodanig adviseren experts dat je de eerste keer met de haargroei mee scheert. Als je het echt wilt kun je voorzichtig proberen om tegen de haargroei in te scheren voor nog gladdere resultaten, maar let hier wel mee op. Als dit irritatie veroorzaakt stop er dan mee.

5. Perfectioneer je scheertechniek

Om je techniek te verbeteren, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Ten eerste moet je het gewicht van het scheermes al het werk laten doen. Oefen nooit teveel druk uit. Zorg dat het mes in de juiste hoek staat. Voor een irritatievrije scheerbeurt moet dit ongeveer 30 graden zijn. Beweeg je arm in plaats van je pols, omdat dit helpt om een ​​echte en consistente hoek te behouden.

6. Maak het mes vaak schoon en vervang op tijd

Voor mensen met een gevoelige huid is regelmatig schoonmaken van het mes noodzakelijk. Eigenlijk zou dit bij elke slag moeten gebeuren. Het kan de scheertijd verlengen, maar de opeenhoping van haren en je scheerschuim in het mes kan leiden tot huidirritatie. Vervang je mes ook optijd, zodra deze bot begint te worden.

7. Gebruik vochtinbrengende crème / after shave

Mis deze stap niet: wanneer je huid uitdroogt, kunnen bultjes en puistjes ontstaan. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat je een vochtinbrengende crème en een goede aftershave voor de gevoelige huid aanbrengt. Dit zal helpen om scheerirritatie op afstand te houden.

beste scheermesjes voor vrouwen

Veelgestelde vragen over scheerapparaten voor een gevoelige huid

Hopelijk heb je hierboven het beste scheerapparaat voor jouw gevoelige huid gevonden. Mocht je nog vragen hebben dan kunnen de onderstaande veelgestelde vragen en antwoorden je wellicht verder helpen.

– Hoe vaak moet ik mijn scheermesjes vervangen?

Dit hangt af van het type scheerapparaat. Sommige mesjes zijn van hogere kwaliteit en kunnen dus langer meegaan. Je kunt overwegen om na vijf of tien keer gebruik te wisselen. Het beste teken is echter wanneer de mesjes bot worden en je ze ruw op de huid vindt. Sommige scheermessen hebben ook een bepaalde strip en wanneer deze vervaagt moeten ze vervangen worden. Lees altijd goed de instructies van de fabrikant door om erachter te komen wanneer je de mesjes moet vervangen. Doe dit altijd oprijd om scheerirritatie te voorkomen. Helmaal voor een gevoelige huid is het belangrijk om hier op tijd bij te zijn.

– Krijg ik van scheren ingegroeide haren of rode bultjes?

Ja, als je een gevoelige huid hebt, kan dit voorkomen na elke scheerbeurt. Waarschijnlijk ben je hier zelf al van op de hoogte, anders was je niet op dit artikel belandt. Het gebruiken van het beste scheerapparaat voor de gevoelige huid kan hier echter in grote mate tegen helpen. Evenals de andere eerdergenoemde tips in dit artikel. Zo is het bijvoorbeeld slim om je huid te reinigen en te scrubben voordat je gaat scheren, om de dode huidcellen te verwijderen en ingegroeide haartjes of uitslag te voorkomen.

– In welke richting moet ik scheren?

Scheer je haar in de richting van de groei. Als je een gevoelige huid hebt, wordt het absoluut niet aangeraden om tegen de haarrichting in te scheren. Dit zal alleen maar voor meer irritatie zorgen.

– Zijn safety razors goed voor de gevoelige huid?

Ja over het algemeen zijn safety razors goed voor de gevoelige huid. Ze zijn zeer scherp en hebben maar één mes en brengen hierdoor zo min mogelijk irritatie aan. Sommige safety razors zijn beter voor de gevoelige huid dan andere. Verschillende factoren spelen een rol bij het omgaan met een gevoelige huid, waaronder; de scheerkop, hydraterende eigenschappen, handvat ontwerp en prijs. Meestal zijn dure scheerapparaten vaak van hoge kwaliteit en de prijs waard.

– Is babylotion goed voor scheerirritatie?

Ja. babylotion en ook talkpoeder (van hoge kwaliteit) is vrij van giftige chemicaliën en koolwaterstoffen. Daarom verzacht, kalmeert en hydrateert het de droge, gebarsten en geïrriteerde huid. Met deze eigenschappen is het perfect voor scheerirritatie.

– Wat is, naast het beste scheerapparaat voor de gevoelige huid, nog meer belangrijk?

Het beste scheermes voor de gevoelige huid aanschaffen is slechts één stap in het krijgen van een gladde scheerbeurt zonder irritatie. Er zijn nog meer zaken om te overwegen:

Scheerolie: Pre-shave olie zorgt voor smering zodat het scheermesje moeiteloos over de huid glijdt. In sommige gevallen kan pre-shave olie helpen om irritatie te verlichten. Bekijk hier verschillende soorten scheerolie.

Scheerschuim: Een rijk en dik scheerschuim zorgt voor een kussen tussen de huid en het scheermes en een perfecte smering. Deze eigenschappen helpen het scheercomfort te verhogen, ongeacht het scheerapparaat dat je gebruikt. Aangezien je een gevoelige huid hebt als je op dit artikel bent belandt, wordt het aangeraden om een geurvrije scheerschuim aan te schaffen. Bekijk hier verschillende soorten scheerschuim.

Aftershave: De vorige twee stappen doe je voor het scheren, maar na het scheren heeft je huid ook nog wat extra verzorging nodig. Dit doet je met aftershave. Bekijk hier verschillende soorten aftershave.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *