beste saffraan supplement

Beste saffraan supplement 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar het beste saffraan supplement? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Als je ooit kruiden hebt gekocht, is het je vast en zeker opgevallen dat saffraan veel meer kost dan welke andere kruiden of specerijen dan ook. Het wordt eigenlijk beschouwd als “de duurste specerij ter wereld” omdat het zo moeilijk is om te groeien, te oogsten en te cultiveren.

Maar wist je dat saffraan ook een schat aan gezondheidsvoordelen heeft? Het kan niet alleen helpen om je maaltijd beter te laten smaken, maar het is ook aangetoond dat het het humeur verbetert, het gezichtsvermogen verbetert, helpt bij het afvallen en het geheugen verbetert. Sommige culturen gebruiken het zelfs al duizenden jaren als medicijn.

Tegenwoordig zijn er talloze saffraan supplementen op de markt. Niet elke saffraan supplement is echter van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen voordat je zomaar wat aanschaft. Om je te helpen hebben we de hele markt afgespeurd, opzoek naar de beste saffraan supplementen. Hier zijn 5 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om het beste saffraan supplement voor jou te ontdekken!

Beste saffraan supplement 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar het beste saffraan supplement van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, klik op de buttons voor de extra informatie en prijzen en kies op basis daarvan het beste saffraan supplement voor jou uit!

1. Vitals Saffraan-LCS

Als je opzoek bent naar het beste saffraan supplement, dan is dit absoluut een van de beste opties om voor te gaan. Dit supplement, Saffraan-LCS Biologisch (wat staat voor Lepticrosalides®), bevat het hoogwaardige extract Affron®. Zowel de teelt van de onbespoten, biologische saffraan als de vervaardiging van het saffraanextract vinden plaats bij producent Pharmactive in Spanje. Omdat de gehele productieketen in eigen beheer is, kan gezorgd worden voor de ideale kweekomstandigheden en kan de kwaliteit gegarandeerd worden.

De producent laat bovendien door een externe partij DNA-testen doen op hun saffraan als extra bevestiging dat Affron® vervaardigd is uit 100% echte saffraan. Zo weet je zeker dat je een 100% authentiek ken zuiver supplement hebt.

Uit de zuivere grondstof wordt via een speciaal ontwikkelde extractiemethode een extract verkregen dat gestandaardiseerd is op 3,5% Lepticrosalides®, een gepatenteerd complex van de belangrijkste werkzame stoffen in saffraan (zoals safranal, crocine en picrocrocine). Een juiste analysemethode is van groot belang om de werkzame stoffen in een saffraanextract goed te meten en geen vertekend beeld te krijgen. Het is vrij uniek in de saffraanwereld dat voor Affron® gebruik wordt gemaakt van de HPLC-analysemethode (High Performance Liquid Chromatography).

De producent heeft de wetenschappelijke onderbouwing van haar producten zeer hoog in het vaandel staan. Affron® met 3,5% Lepticrosalides® wordt dan ook gebruikt in wetenschappelijk onderzoek, zoals in een recente studie bij gezonde volwassenen waarbij het effect van suppletie met Affron® op de gemoedstoestand werd gemeten. Voor het ondersteunen van de gemoedstoestand blijkt in veel gevallen een dagdosering van 28 mg Affron® al voldoende te zijn.

2. Healthy Vitamins Saffraan Premium

Healthy Vitamins heeft ook een saffraan supplement van de hoogste kwaliteit. Saffraan premium bevat het hoogwaardige Affron® saffraan extract. Dit extract wordt verkregen via een speciaal ontwikkelde extractiemethode. Het is gestandaardiseerd op 3,5% Lepticrosalides®. Om een goede opname te garanderen, is BioPerine® toegevoegd. Zo weet je zeker dat je een zeer hoogwaardig supplement hebt. Er zijn geen schadelijke of onnodige toevoegingen aan het supplement toegevoegd.

Saffraan is een van de oudst bekende en kostbaarste specerijen. Het wordt gewonnen uit de stampers van de paarse saffraankrokus (Crocus sativus). Saffraan extract wordt ingezet als opbeurend omdat de geestelijke veerkracht ondersteunt. Daarnaast biedt het ondersteuning bij ongemakken rondom de menstruatie zoals wisselende stemmingen. Van oudsher staat saffraan eveneens bekend om de invloed op het libido. Het heeft dus veel voordelen, waar verderop in dit artikel dieper op ingegaan wordt.

Bij Healthy Vitamines heb je altijd snelle en gratis bezorging en een pakketje dat door de standaard brievenbus past. Daarnaast krijg je 30% korting wanneer je 4 verpakkingen koopt.

3. Golden Naturals Saffraan Support 

Golden Naturals Saffraan Support

Golden Naturals heeft ook een saffraan supplement van hoge kwaliteit op de markt gebracht. Het is het ideale supplement als je je even somber voelt of mentaal uit evenwicht bent. Dit natuurlijke hulpmiddel kan je snel beter laten voelen.

Golden Naturals Saffraan Support bevat een hoge dosering saffraan(extract), dit werkt opbeurend en geeft ondersteuning bij stress. Saffraan is een van de oudste en kostbaarste specerijen en wordt daarom ook wel het ‘rode goud’ genoemd. Golden Naturals Saffraan Support bevat een kwalitatief hoogwaardig saffraanextract met een hoge werkzaamheid. Saffraan heeft verschillende voordelen, maar de belangrijkste en de rede waarom het het meeste genomen wordt, is omdat het ontspant en gunstig is voor een goede geestelijke balans.

Thiamine (vitamine B1) is goed voor de gemoedstoestand en draagt bij aan een heldere geest. De actieve vitamine B6 draagt bij tot een normaal energieniveau en helpt het immuunsysteem.

4. Vitalize Saffraan Complex

Vitalize Saffraan Complex

Saffraan Complex Forte mag ook zeker niet ontbreken aan dit lijstje. Als je opzoek bent naar het beste saffraan supplement is dit namelijk ook een top optie. Dit supplement bevat maar liefst 28 mg saffraan extract. Daarnaast bevat deze formule 50 mg L-theanine (Suntheanine), 100 mg Melisse extract en drie actieve vormen van B-vitaminen. Hierdoor heb je een zeer effectieve en krachtige mix van ingrediënten.

De zuivere vorm van het aminozuur L-theanine (Suntheanine) komt van nature voor in groene thee. Melisse extract ondersteunt de spijsvertering, vooral in stresssituaties. Vitamine B6 (Pyridoxaal-5-fosfaat) geeft tevens ondersteuning bij stresssituaties en ondersteunt de hersenfunctie. Vitamine B11 (5-MTHF Quatrefolic) is onder andere van belang voor een goed functionerend zenuwstelsel en immuunsysteem. Vitamine B12 (Methylcobalamine) is gunstig voor een goede geestelijke balans en gemoedstoestand.

Hieronder volgen nogmaals alle ingrediënten in dit supplement met de actieve werking:

 • Saffraan1 draagt bij aan een positieve gemoedstoestand en een normaal concentratievermogen en geheugen;
 • L-theanine (uit groene thee) is een aminozuur en komt van nature voor in groene thee;
 • Melisse extract2 ondersteunt de spijsvertering, vooral in stresssituaties;
 • Vitamine B62 geeft ondersteuning bij stress en ondersteunt de hersenfunctie;
 • Vitamine B11 is van belang voor een goed functionerend zenuwstelsel en immuunsysteem;
 • Vitamine B121 is gunstig voor een goede geestelijke balans en gemoedstoestand.

5. Vitakruid Saffraan

En dan de laatste, maar zeker niet de minste optie in deze top 5: Vitakruid Saffraan. Vitakruid Saffraan 28 MG & Bioperine is uiteraard ook een voedingssupplement dat bijdraagt aan een positieve gemoedstoestand. Dit voedingssupplement is vegan en bestaat uit saffraan. Saffraan zorgt voor toename van serotonine en dopamine, dit zijn stemming gerelateerde neurotransmitters. Dit kruid werkt ontspannend, is goed voor de spieren en kan het helpen bij bij menstruatie ongemakken.

Ook bevat deze formule gepatenteerde Bioperine, dit is een zwart peperextract dat de opname van andere kruidenextracten doet verbeteren. De combinatie van deze ingrediënten maakt een zeer krachtig en effectief supplement om je o.a. beter te laten voelen.

Waarop te letten bij het kiezen voor het beste suffraan supplement

Wanneer je opzoek bent naar het beste suffraan supplement, zijn er een aantal factoren om goed in overweging te nemen. Hieronder volgt een lijstje met de belangrijkste punten om naar te kijken bij het maken van een beslissing.

– Ingrediënten

Wanneer je opzoek bent naar het beste saffraan supplement, dan is het altijd belangrijk om goed naar de ingrediënten te kijken. Als je een saffraan supplement neemt, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat de ingrediënten puur, natuurlijk en veilig zijn. Om het meeste uit het supplement te halen, moet het saffraanextract als hoofdbestanddeel bevatten, en alle andere ingrediënten moeten dienen om de effecten van de saffraan te versterken. Je wilt geen supplement met veel vulstoffen of onnodige componenten.

– Kosten

Misschien is de prijs van een supplement ook een belangrijke factor voor je om te overwegen. De prijs wil niet altijd iets zeggen over de kwaliteit dus je moet altijd naar meerdere factoren kijken dan alleen de prijs. Wel geldt dat als een supplement velen malen goedkoper is dan andere orde markt, de kans groot is dat hij lager van kwaliteit is.

Bij het overwegen van de kosten van een saffraan supplement, is het belangrijk om rekening te houden met de eenheidsprijs en wat je krijgt voor je geld. Alleen omdat een supplement duur is, wil nog niet zeggen dat je een topproduct krijgt.

– Effectiviteit

Als je een supplement neemt, wil je natuurlijk dat het ook echt wat doet. Het kan moeilijk zijn om de effectiviteit van een saffraan supplement te meten. Maar door te kijken naar wetenschappelijke studies en klinisch onderzoek, kunnen we peilen welke supplementen waarschijnlijk het meest effectief zijn. Bekijk de ingrediënten van het supplement en alle informatie die door het bedrijf wordt verstrekt of je eigen onderzoek naar hun effectiviteit.

– Veiligheid

Veiligheid moet natuurlijk altijd op nummer 1 staan. Door goed naar de ingrediënten in een product te kijken kom je vaak al veel te weten over de veiligheid. Ook is het slim om voor een gerenommeerd merk / bedrijf te gaan, waarvan je weet dat ze veilige supplementen van hoge kwaliteit leveren. Omdat de FDA nog geen voedingssupplementen reguleert, is het belangrijk om waakzaam te zijn over hoe bedrijven de productveiligheid waarborgen. Sommige kunnen gebruikmaken van certificeringen of testen door derden. Een veelvoorkomende veiligheidsmaatregel is het vervaardigen van de supplementen in een GMP-gecertificeerde faciliteit.

– Gemak

Voedingssupplementen zijn er in vele vormen – van capsules en gummies tot tincturen. Er zijn ook richtlijnen over wanneer en hoe de supplementen moeten worden ingenomen. Sommige moet je bijvoorbeeld ‘s morgens of’ s avonds innemen, met of zonder voedsel, enz. Een manier om ervoor te zorgen dat je consistent blijft met een nieuw supplement, is door er een te kiezen die gemakkelijk in te nemen is.

Beste saffraan supplementen

Veelgestelde vragen over suffraan supplementen

Hopelijk heb je bij deze het beste suffraan supplement voor jou gevonden. Mocht je verder nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je mogelijk verder helpen.

– Wat is saffraan?

Saffraan is een uiterst waardevolle en dure specerij die wordt gebruikt bij het koken. Als je ooit hebt geprobeerd saffraan in de supermarkt te kopen, weet je dat het veel meer kost dan andere kruiden. Hoewel het een veel voorkomende specerij is, is de hoge prijs te wijten aan de fijne kneepjes van de oogst en productie.

Saffraan komt van de saffraankrokus of Crocus sativus-bloem. De draden van de bloem – stigma genoemd – worden gedroogd om het saffraanpoeder te produceren. Saffraanbloemen worden elk jaar gedurende een periode van 3-4 weken geoogst en moeten voor of direct na zonsopgang worden verzameld, omdat directe hitte van de zon het stigma kan beschadigen. Elke bloem groeit drie stigma’s die 12 uur moeten worden verzameld en gedroogd.

Omdat de bloemen zo delicaat zijn, is mechanisch verzamelen geen optie. Ze moeten met de hand worden geoogst. Er zijn 70.000-200.000 bloemen en ongeveer 400 uur werk nodig om slechts één kilogram saffraanpoeder te produceren. Dit verklaart de hoge prijs.

Saffraan wordt al vele jaren gebruikt in landen als Iran en India als medicijn dat helpt bij de behandeling van fysieke en mentale problemen, waaronder:

 • Stemmingsstoornissen
 • Depressie, angst en stress
 • Lage geslachtsdrift
 • Geheugenproblemen

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat saffraan cholesterol en bloedsuikerspiegel kan verlagen en ook het gezichtsvermogen en het geheugen kan verbeteren. Naast deze eigenschappen is in klinisch onderzoek aangetoond dat saffraan:

 • Antioxiderende eigenschappen heeft
 • Voordelen heeft voor een slecht humeur en depressie
 • Vrije radicalen bestrijd (inclusief kankercellen)
 • Stress en angst vermindert
 • PMS-symptomen bestrijd, waaronder prikkelbaarheid en onbedwingbare trek
 • Erectiestoornissen
 • Libido verhoogt bij mannen en vrouwen
 • Eetlust onderdrukt, waardoor het kan helpen bij gewichtsverlies

– Hoe lang duurt het voordat saffraan werkt?

Dit hangt af van de reden waarom je het supplement gebruikt. Daarnaast verschilt het ook van persoon tot persoon. De ene persoon kan sneller reageren op een bepaald supplement dan de andere persoon. De reden waarom je het gebruikt is echter de belangrijkste factor die bepaald hoelang het duurt voordat het werkt. Saffraan kan bijvoorbeeld al binnen een week beginnen te werken om depressieve problemen te behandelen.

Als je saffraan echter  gebruikt om af te vallen, ziet je mogelijk pas na enkele maanden. Ook ligt dit natuurlijk aan je levensstijl. Als je naast het nemen van saffraan niets doet om gezonder te leven, zoals sporten en gezond eten, dan zal afvallen waarschijnlijk niet lukken. Saffraan is geen magische wonderpil om je te helpen afvallen, het is enkel een ondersteuning. Het duurt gemiddeld 4 tot 6 weken om de voordelen van saffraan voor angst te zien. Zoals bij elk voedingssupplement, is consistentie de sleutel om de beste resultaten te zien.

– Hoe werken saffraan supplementen?

Als je geen saffraan wilt consumeren in gekookte gerechten of thee, kun je kiezen voor een saffraan supplement. Deze voedingssupplementen zijn verkrijgbaar in capsule-, gummy- en tinctuurvormen en bevatten naast saffraan soms ook nog andere gezonde ingrediënten. De meeste supplementen komen voor in tablet of capsule vorm.

Over het algemeen worden saffraan supplementen gebruikt om te helpen bij:

 • Stemmingsproblemen
 • Depressie en angst
 • Focus en concentratieproblemen
 • Menstruele krampen
 • Premenstrueel syndroom (PMS)
 • Erectiestoornissen
 • Gezichtsvermogen

Over het algemeen bieden supplementen een dosis van 20-100 mg per dag. Je hebt niet veel van het kruid nodig – in een supplement of koken – om de voordelen te plukken. Supplementen bevatten vaak ook andere ingrediënten die de effecten van saffraan versterken of de smaak verbeteren.

– Zijn kurkuma en saffraan hetzelfde?

Nee kurkuma en saffraan zijn niet hetzelfde. Wel zijn het allebei superfoods met geweldige gezondheidsvoordelen. Kurkuma is ook wel bekend als Indiase saffraan, maar de twee kruiden zijn niet hetzelfde en hebben verschillende smaken. Kurkuma is goedkoper dan saffraan en wordt vaak gebruikt als vervangingsmiddel in recepten (als saffraan niet beschikbaar is). Kurkuma heeft zijn eigen gezondheidsvoordelen, waaronder gewichtsvermindering, lagere bloeddruk en verlichting van angst.

– Voor wie zijn suffraan supplementen interessant?

Je kunt beter de vraag stellen, voor wie niet? Je kunt het voor specifieke situaties nemen, maar het is ook een geweldig supplement om te nemen om je gezondheid en mood een boost te geven. Saffraan is een steeds populairder supplement geworden dat wordt gebruikt als een natuurlijk alternatief voor de behandeling van verschillende gezondheidsproblemen. Studies tonen aan dat saffraanextract krachtige verbindingen bevat waarvan wordt aangenomen dat ze effectief zijn in het bevorderen van gezondheid en welzijn.

Sommige mensen die vooral veel baat kunnen hebben bij saffraan supplementen zijn onder meer; degenen die een slecht humeur hebben en last hebben van symptomen van depressie, gebrek aan energie, worstelen met hun gewicht en moeite hebben om hun focus en concentratie te behouden.

Degenen die hun geslachtsdrift en prestaties willen verbeteren, kunnen ook baat hebben bij suppletie met saffraan, aangezien het je libido kan verhogen.

– Helpt saffraan om beter te slapen?

Saffraan zou inderdaad kunnen helpen om je een betere nachtrust te geven. Verschillende onderzoeken tonen aan dat het consumeren van saffraan de slaapkwaliteit en -duur kan verbeteren. Aangenomen wordt dat dit effect wordt veroorzaakt door het effect van saffraan op de melatonineproductie. Het nemen van 14-28 mg saffraan per dag verhoogde de melatoninespiegels bij studiedeelnemers. Melatonine is een hormoon dat helpt bij het reguleren van slaapcycli in de hersenen en het lichaam.

– Is saffraan goed voor het haar?

Dit is misschien iets wat je niet zou verwachten, maar saffraan kan ook erg goed voor je haar zijn. Van de antioxiderende eigenschappen van saffraan wordt gezegd dat ze gunstige effecten hebben op de gezondheid van het haar en de hoofdhuid, waardoor ze de groei bevorderen en schade herstellen. Er zijn veel haaroliën op de markt die saffraan bevatten, en sommige saffraan supplementen worden zelfs expliciet op de markt gebracht voor de gezondheid van het haar.

– Helpt saffraan om af te vallen?

Een saffraan supplement kan een goede ondersteuning zijn tijdens je afvaldoelen. Saffraan zelf verbrandt geen vet en smelt geen kilo’s weg. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben echter aangetoond dat het kruid helpt om hunkeren te beteugelen en de bloedsuikerspiegel te reguleren. Beide effecten kunnen gewichtsverlies bevorderen. Sommigen theoretiseren dat de effecten van saffraan op de stemming en depressie leiden tot gewichtsverlies – wanneer de stemming verbetert, snacken we minder en bewegen we meer.

– Wat zijn de eventuele risico’s of bijwerkingen van het nemen van een saffraan supplement?

Over het algemeen is een saffraan supplement helemaal veilig en gezond om te nemen. Zoals met elk supplement, kan alles dat de mogelijkheid heeft om te interageren met de manier waarop het lichaam functioneert, een risico met zich meebrengen voor het ervaren van bijwerkingen. Saffraan wordt echter algemeen beschouwd als een veilig plantenextract.

Wanneer je echter medicijnen gebruikt, een medische aandoening hebt, zwanger bent, borstvoeding geeft of onlangs een operatie hebt gehad, moet je extra opletten. In dat geval is het heel belangrijk om altijd contact op te nemen met je arts. Zij kunnen je dan advies geven over of dit slim is en over de juiste dosering.

Er zijn geen bijwerkingen bekend die verband houden met het nemen van saffraan supplementen. Er kunnen echter interacties zijn tussen dit product en andere medicijnen die je misschien momenteel gebruikt.

– Zijn saffraan supplementen veilig?

Dit hebben we bij de vorige vraag eigenijk al besproken. Saffraan is over het algemeen veilig in te nemen voor gezonde volwassenen. Als het wordt ingenomen zoals voorgeschreven, veroorzaakt het zeer weinig bijwerkingen. Tot 100 mg saffraan zou veilig moeten zijn om per dag in te nemen, maar je hebt veel minder nodig om gezondheidseffecten te ervaren: slechts ongeveer 30 mg per dag. Het nemen van meer dan 5 g per dag kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, vooral als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Sommige mensen zijn ook allergisch voor saffraan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *