beste rustgevende tabletten

Beste rustgevende tabletten: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste rustgevende tabletten? Dan ben je naar het juiste adres gekomen!

Velen van ons hebben zich wel eens angstig gevoeld. Maar voor de miljoenen mensen die wereldwijd met een angststoornis leven, komt angst vaker voor. Van therapie tot medicatie en van yoga tot meditatie, er zijn veel manieren om angst te verminderen. Een andere populaire optie zijn supplementen.

Of je nu te maken hebt met chronische stress, complexe angststoornissen, of af en toe zenuwachtig bent voor bijvoorbeeld een examen of presentatie, de beste rustgevende tabletten kunnen je helpen!

Niet alle rustgevende supplementen zijn echter van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je zomaar wat aanschaft. Om je te helpen bij het vinden van de beste rustgevende tabletten, hebben we de hele markt afgespeurd. Hier zijn 5 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste rustgevende tabletten voor jou te ontdekken!

Beste rustgevende tabletten – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste rustgevende tabletten en daar is een top 5 uit ontstaan. Deze top 5 is samengesteld op basis van kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

Bekijk de verschillende afbeeldingen en lees de bijpassende productteksten om de beste rustgevende tabletten voor jou te vinden. Voor meer informatie, zoals de prijzen en beoordelingen kun je op de button onder de tekstjes klikken. Hier kun je de verschillende supplementen ook bestellen.

1. A.Vogel Rustgevende Tabletten Sterk

A.Vogel Passiflora Rustgevende sterk tabletten

Als je opzoek bent naar de beste rustgevende tabletten, dan is deze optie van A. Vogel absoluut een van de beste opties om voor te gaan.

Als je last hebt van stress, drukte of een spannend moment hebt waardoor je wat meer wilt ontspannen? Dan zijn de Passiflora Rustgevende tabletten alles wat je nodig hebt. Deze krachtige tabletjes helpen je lichaam en geest snel tot rust te komen. Je wordt echter niet suf van deze tabletjes. Je blijft fris en alert, waardoor je alleen maar voordelen zult plukken van dit supplement. Ook goed om te weten is dat dit supplement geen gewenning geeft; je kunt er dus op elk gewenst moment stoppen.

Een dagdosering van 2 tabletten bevat de inhoudsstoffen van in totaal 4144 mg extract van de in de ingrediëntenlijst genoemde planten. De aanbevolen dosering is 2 keer per dag 1 tablet met wat water innemen. Als je een spannend moment voor de boeg hebt, zoals een presentatie of een examen, dan kun je het beste 1 uur voor aanvang 1 tablet met wat water innemen en een half uur voor aanvang nog eentje.

2. Restilen Rustgevend tabletten

Restilen Rustgevend tabletten

Restilen is een ander geweldig natuurlijke kalmeringsmiddel gemaakt van plantenextracten en kruidenpreparaten. Het is op dit moment absoluut een van de krachtigste middellen op de markt die je kan krijgen zonder recept. Met Restilen zeg je goodbye tegen al die stress, angst en onrust en verwelkom je ontspanning.

Restilen is een uniek voedingssupplement waarvan de doeltreffendheid door onderzoek is bewezen. Het product ondersteunt de goede werking van het zenuwstelsel en helpt om te gaan met stress.Er is genoeg wetenschappelijk bewijs dat de ingrediënten in Restilen zorgen voor een kalmerende effect.

In de samenstelling van Restilen zitten er maar liefst 12 actieve en zeer effectieve ingrediënten. Deze dragen allemaal bij aan een kalmerend effect waar je niet suf van wordt. De belangrijkste ingrediënten in dit supplement zijn:

 • Serenzo™
 • KSM-66® / Ashwagandha
 • Saffr’Activ®
 • SOD B Extramel®
 • Aquamin™ Mg
 • Groene Thee Blad Extract
 • Thiamine
 • Riboflavin

De inhoud van de verpakking bevat 60 capsules. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 2 capsules (1 capsule twee keer per dag) – weggespoeld met 300 ml water.

3. Calmanax Positieve stemming & Emotioneel balans

Calmanax Positieve stemming & Emotioneel balans is ook een top supplement om voor te gaan als je stress wilt verminderen en opzoek bent naar meer ontspanning. Daarnaast werkt Calmanax nog breder. Het helpt namelijk ook bij neerslachtige en sombere momenten, stemmingswisselingen en gejaagde en rusteloze gevoelens.

Het is een krachtig voedingssupplement dat kan worden gebruikt voor ondersteuning tijdens emotionele periodes en bij neerslachtige momenten. Het helpt bij innerlijke onrust, gejaagde en sombere gevoelens. Ook helpt het bij situaties waarbij spanning, stress of vermoeidheid ervaren wordt. Calmanax® biedt bovendien niet alleen emotionele ondersteuning, maar ondersteunt ook het fysieke en cognitieve welzijn.

Calmanax® bevat een unieke combinatie van actieve ingrediënten, voor een positieve stemming en emotionele balans. De belangrijkste ingrediënten in dit supplement zijn:

 • Saffraanextract – ondersteunt de gemoedstoestand en draagt bij aan geestelijke energie. Het is goed voor een positieve stemming, emotionele balans en ontspanning.
 • Vitamine B6 en B12 – dragen bij aan een normale werking van het zenuwstelsel en aan een gezonde psychologische functie. Ze ondersteunen de gemoedstoestand en zijn goed voor het concentratievermogen.
 • Vitamine B5 – ondersteunt in stress-situaties en bij spanning. Draagt bij aan mentale prestaties en weerstand tegen stress.
 • Magnesium – ondersteunt het energieniveau. Daarnaast helpt het om moeheid te verminderen, is het goed voor de gemoedstoestand en gunstig voor een goede geestelijke balans.

Dit supplement is geschikt voor veganisten en diabetici en is lactose- en glutenvrij. De aanbevolen dosering is dagelijks 1 capsule. Nee deze in tijdens of na het ontbijt met wat water. Indien wenselijk, kan de dosering worden opgehoogd naar 2 capsules per dag. Geadviseerd wordt om Calmanax® minimaal 4 tot 6 weken te gebruiken.

4. Valdispert Stemming 

Valdispert Stemming

Valdispert Stemming is ook een geweldig supplement om voor te gaan. Het is een volledig natuurlijk en plantaardig product, met een krachtige mix van ingrediënten. Het bevat als werkstof een zuiver extract van valeriaanwortel aangevuld met rhodiola rosea en verschillende vitaminen B. Deze combinatie werkt rustgevend, ontspannend en geeft een opbeurend gevoel. Deze anti stress tabletten hebben een positieve invloeid op de emotionele gesteldheid.

Deze tabletten werken geweldig bij een neerslachtig gevoel, stress en zenuwen. Het supplement bevat geen conserveermiddelen en is vrij van geur- en smaakstoffen. Het is veilig in gebruik en geeft geen gewenning.

De aanbevolen dosering is 3 tabletten per dag. Deze dien je verspreid over de dag in te nemen. Houd je altijd aan de aanbevolen dosering. Slik het tablet in z’n geheel door, bijvoorbeeld met water.

5. Vitakruid RelaxComplex Tabletten

Vitakruid RelaxComplex Tabletten

En dan de laatste, maar absoluut niet de minste optie in onze lijst: Vitakruid RelaxComplex Tabletten. Deze krachtige tabletjes helpen bij stress-situaties en vermoeidheid. Het is een compleet magnesiumcomplex, welke te gebruiken is bij stressmomenten (folaat), vermoeidheid (folaat, magnesium, vitamine B6 en B12) en ter ondersteuning van de spieren (magnesium, vitamine D).

Magnesiumtauraat is een samenvoeging van magnesium en het aminozuur l-taurine. Deze verbinding draagt bij aan de hersen- en zenuwfuncties betrokken bij concentratie, het functioneren van het geheugen en is goed voor de gemoedstoestand. Daarnaast mag folaat, de actieve vorm van foliumzuur, niet ontbreken in RelaxComplex. Naast dat folaat op zichzelf goed is voor het geheugen, bijdraagt aan een heldere geest en de weerstand tegen stress, heeft het nog een functie. Zo zorgt het biologisch actieve 5-MTHF ook voor een verbeterde opname en werking van zowel magnesium als vitamine B12.

Daarnaast is er de actieve en veiligste vorm van vitamine B6 toegevoegd. Het zogenoemde pyridoxaal-5-fosfaat zorgt immers voor een verbeterde opname en werking van magnesium. In RelaxComplex is uitsluitend gebruik gemaakt van nutriënten in de beste opneembare, actieve en natuurlijke vorm. Bovendien zijn de gebruikte vormen duurzaam zijn en voldoen aan de meest recente veiligheidseisen.

De aanbovelen dosering is 1 tablet per dag, tenzij anders geadviseerd. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Niet geschikt voor kinderen onder de 1 jaar.

Waarop te letten bij het kiezen voor de beste rustgevende tabletten

Wanneer je opzoek bent naar de beste rustgevende tabletten zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten. Hieronder hebben we een lijstje samengesteld met de belangrijkst factoren om naar te kijken bij het maken van een beslissing.

– Ingrediënten

Wanneer je opzoek bent naar de beste rustgevende tabletten, is het zeer belangrijk om naar de ingrediënten te kijken. Deze maken of breken een product namelijk. De beste anti stress tabletten beginnen altijd met ingrediënten die wetenschappelijk zijn onderzocht. Het moet dus actieve ingrediënten bevatten, waarvan bewezen is dat ze ook echt wat doen tegen stress en om ontspanning te bevorderen. Deze vitamines, mineralen, plantaardige kruiden, aminozuren en andere bioactieve stoffen moeten ook aanwezig zijn in doses die hoog genoeg zijn om volgens de klinische wetenschap effectief te zijn.

Zoeken naar ingrediënten waarvan bewezen is dat ze stress en angst kunnen aanpakken is dus het eerste waar je op moet letten. Daarnaast moet je er echter ook voor zorgen dat het supplement wat je voor ogen hebt, geen schadelijke of irriterende ingrediënten bevat. De actieve ingrediënten zouden het grootste deel van het supplement moeten uitmaken. Je wilt natuurlijk een zo puur en natuurlijk mogelijk supplement, zonder slechte toevoegingen, zoals conserveermiddelen en geur-, smaak- en kleurstoffen. Vermijd ook vulstoffen zoals fructose-glucosestroop, enz. Om ervoor te zorgen dat je een product van hoge kwaliteit krijgt.

Verder moet je er rekening mee ouden dat sommige supplementen die op de markt worden gebracht voor angst een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen en mogelijk leiden tot gevaarlijke bijwerkingen wanneer ze samen met deze medicijnen worden ingenomen. Als je al bepaalde medicijnen slikt, is het dus belangrijk om extra voorzichtig te zijn en de ingrediëntenlijst door je arts te laten nakijken op eventuele wisselwerkingen.

– Merkreputatie

Het is ook altijd slim om voor een bekend en gerenommeerd merk te gaan. Dit zijn vaak merken die zichzelf al bewezen hebben en daardoor producten van hoge kwaliteit aanbieden. Dit betekent niet dat onbekende merken geen goede supplementen kunnen hebben, maar het geeft je gewoon net dat beetje extra zekerheid door voor een betrouwbaar merk te gaan. In onze lijst hebben we dan ook extra goed gelet op de merken en bedrijven die de supplementen op de markt hebben gebracht.

– Testen door derden

Supplementen die door derden zijn getest, worden naar een laboratorium gestuurd waar ze worden getest om er zeker van te zijn dat ze bevatten wat ze zeggen te bevatten en niet besmet zijn met specifieke risicovolle, veelvoorkomende verontreinigingen. Het is daarom altijd een fijn idee om te gaan voor supplementen die getest zijn door derden.

– Dosering

De dosering is ook een belangrijke factor om op te letten, wanneer je opzoek bent naar de beste anti stress pillen. De aanbevolen dosis voor elk supplement wordt besproken, maar de juiste dosis zal per persoon verschillen, dus het is slim om nauw samen te werken met je zorgverlener als je bijvoorbeeld een ernstige stress of angststoornis hebt om de beste dosis voor jou te bepalen. Er zijn geen bovengrenzen vastgesteld voor kruidensupplementen, maar het wordt niet aanbevolen om hogere doses in te nemen dan de onderzochte hoeveelheden.

Sommige supplementen bevatte hogere dosis van bepaalde bepaalde ingrediënten dan anderen. Daarnaast dien je sommige rustgevende supplementen 3 keer per dag te nemen, terwijl andere maar 1 keer per dag nodig zijn. Dit zijn allemaal dingen om over na te denken, aangezien het ook wat zegt over het gebruikersgemak.

– Klanten beoordelingen

Een andere factor om naar te kijken, tijdens je zoektocht naar de beste rustgevende tabletten, zijn de klanten beoordelingen. Door de beoordelingen door te lezen van mensen die het supplement al in gebruik hebben, kun je snel meer te weten komen over de kwaliteit en eventuele voor- en nadelen. Klanten zijn vaak zeer eerlijk in hun reviews, waardoor je hier veel aan hebt. De kans is natuurlijk veel groter dat jij tevreden zult zijn met een anti stress supplement met veel en hoge beoordelingen in plaats van een met weinig en slechte beoordelingen.

In ons onderzoek naar de beste anti stress pillen / rustgevende tabletten hebben we ook rekening gehouden met klanten beoordelingen. We hebben enkel opties met veel en voornamelijk positieve reviews in onze lijst opgenomen. Zo weet je zeker dat je een populair en goed werkend supplement hebt, voor welke optie je ook gaat.

beste rustgevende tabletten

Veelgestelde vragen over rustgevende tabletten

Hopelijk heb je bij deze de beste rustgevende tabletten voor jou gevonden. Mocht je verder nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je hopelijk verder helpen.

– Kun je angststoornissen aanpakken met de beste rustgevende tabletten?

De beste rustgevende tabletten kunnen zeker helpen voor personen die te maken hebben met tangstoornissen. Er zijn echter ook andere zaken waar je op moet letten. Angststoornissen zijn complex en hun oorzaak is niet volledig begrepen. Behandeling voor angst varieert van veranderingen in levensstijl, meditatie en cognitieve gedragstherapie tot voorgeschreven medicijnen en supplementen.

Gezonde eetgewoonten, voldoende slaap krijgen, sporten en niet roken zijn in verband gebracht met een lager risico op angst, dus dat kan voor sommigen de eerste stap zijn. Dat gezegd hebbende, veranderingen in levensstijl kunnen tijd kosten en zijn misschien niet genoeg voor mensen met matige tot ernstige angst.

Vitaminen, mineralen en supplementen kunnen in dat geval zeker een rol spelen bij het helpen beheersen van angst, maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat ze alleen de angst niet kunnen ‘genezen'”

Als je last hebt van een angststoornis, werk dan samen met een arts of iemand anders in de zorg om de beste behandeling voor jou te ontwikkelen, al dan niet met de beste anti angst supplementen. Als je ervoor kiest om een ​​supplement te nemen, begrijp dan de mogelijke voor- en nadelen van elk type supplement en zoek naar producten die op kwaliteit zijn getest, veilig zijn en de juiste dosering hebben.

– Voor wie zijn rustgevende supplementen nuttig?

Eigenlijk voor iedereen die wel een last heeft van angst, stress en zenuwen (en dat zijn natuurlijk allemaal). Rustgevende supplementen zijn vaak natuurlijk en kunnen dus geen kwaad. Hierdoor zijn ze ideaal om te nemen net voor een spannende gebeurtenis, zoals een rijexamen of een belangrijke presentatie. Ook voor ernstigere proberen zoals angststoornissen en chronische stress kunnen de beste rustgevende supplementen een geweldig hulpmiddel zijn.

Supplementen kunnen vooral nuttig zijn voor de volgende mensen:

Mensen met een bekend tekort aan voedingsstoffen. Studies en onderzoeken hebben aangetoond dat een laag magnesium- en vitamine D-gehalte verband houdt met angst, en supplementen kunnen zowel de voedingsstatus als de angstsymptomen verbeteren.

Mensen die niet reageren op meer traditionele therapieën. “Degenen die geen goede resultaten krijgen van gestandaardiseerde behandelingen van angst met behulp van psychotherapie, medicijnen, of wat dan ook kunnen ervoor kiezen om supplementen te proberen als een alternatieve of aanvullende behandeling voor angst.

Mensen die resistent zijn tegen het nemen van medicijnen. Angstmedicatie kan ongewenste bijwerkingen hebben, waardoor het voor sommige mensen moeilijk is om ze consequent in te nemen. Supplementen kunnen nuttig zijn bij het verminderen van sommige symptomen, vooral die welke milder zijn. Vitamine-, mineraal- en kruidensupplementen worden vaak gebruikt door patiënten die terughoudend zijn om voorgeschreven medicijnen te proberen en deze zijn vaak een goede eerste stap in de richting van een zekere mate van verlichting.

Mensen met incidentele en milde symptomen. Van supplementen zoals ashwagandha is aangetoond dat ze stressgerelateerde angst verminderen bij overigens gezonde mensen. Het is echter mogelijk dat supplementen niet effectief zijn voor mensen met ernstigere angsten.

– Voor wie zijn rustgevende supplementen niet de beste keuze?

Supplementen lijken misschien goedaardig omdat ze ‘natuurlijk’ zijn, maar ze kunnen krachtig zijn en voor sommige mensen negatieve of zelfs gevaarlijke bijwerkingen hebben. Hieronder volgen de doelgroepen waarvoor anti stress supplementen misschien niet de beste optie zijn:

Mensen die bepaalde medicijnen gebruiken. Veel supplementen, vooral kruidensupplementen zoals ashwagandha, L-theanine en valeriaanwortel, hebben een wisselwerking met gewone medicijnen zoals schildklier-, diabetes-, cholesterol- en bloeddrukmedicatie, waardoor ze minder effectief of krachtiger worden, wat problematisch kan zijn.

Mensen met andere psychiatrische aandoeningen. Als er bepaalde psychiatrische aandoeningen zijn, met name bipolaire stoornis, kunnen sommige supplementen of ingrediënten daarin een psychose of manie veroorzaken. Bovendien kunnen sommige psychiatrische medicijnen (zoals SSRI’s zoals Prozac, Zoloft, Paxil, Lexapro en Celexa) in combinatie met bepaalde supplementen gevaarlijk zijn’.

Zwangere of borstvoeding gevende mensen. De meeste supplementen zijn niet onderzocht bij zwangere vrouwen of mensen die borstvoeding geven en de veiligheid van suppletie om angst te behandelen gedurende deze periode is niet bekend of wordt niet begrepen.

– Werken GABA-supplementen bij angst?

Ja deze supplementen kunnen ook helpen tegen angst. GABA is een remmende neurotransmitter, wat betekent dat zijn belangrijkste taak is om te voorkomen dat signalen van stress, angst en bezorgdheid de hersenen bereiken. Met andere woorden, het is een kalmerende chemische stof voor de hersenen en het lichaam, en er is een verband tussen GABA en angst. Bekijk hier een lijst met de beste GABA supplementen.

– Hoe lang duurt het voordat de beste rustgevende tabletten effect hebben?

Hoe lang het duurt kan variëren. Dit hangt af van het supplement wat je gekozen hebt en het verschilt van persoon tot persoon. Er is dus geen vaste regel die ons vertelt wanneer we kunnen verwachten dat ze beginnen te werken.

Sommige supplementen kunnen binnen 30 tot 60 minuten na inname beginnen te werken. Anderen moeten in de loop van de tijd worden opgebouwd, waarbij meerdere weken regelmatig gebruik nodig is om resultaten te zien.

Het kan helpen om het productetiket te lezen voor doseringsinstructies en informatie over de effectiviteit. Ook is het voor het beantwoorden van deze vraag slim om de klanten beoordelingen door te lezen. Hierin zullen klanten misschien vertellen hoelang het duurt voordat het supplement begint te werken en of het effectief is.

– Zijn rustgevende supplementen  veilig?

Supplementen worden over het algemeen als veilig beschouwd, maar voor sommige doelgroepen misschien wat minder. We hebben dit hierboven al besproken. Je moet opletten met het nemen van supplementen als je in een van de volgende categorieën valt:

 • zwangerschap
 • borstvoeding
 • medicijnen op recept
 • chronische medische aandoeningen

– Zullen rustgevende supplementen mijn angst en/ of stress genezen?

Hoewel supplementen je kunnen helpen sommige symptomen te beheersen, zullen ze je angst en/of waarschijnlijk niet genezen. Omdat deze zaken vaak het gevolg is van een onderliggende oorzaak, zoals ervaringen uit het verleden of biologische factoren, is het het beste om de hulp in te roepen van een medische of geestelijke gezondheidsprofessional. Ze kunnen je helpen je angst op de lange termijn aan te pakken en te leren begrijpen en ermee om te gaan.

– Hoe vaak moet ik een rustgevend supplement nemen om enig verschil te voelen?

Hoewel het afhangt van het supplement, kunnen de meeste producten op deze lijst dagelijks of naar behoefte worden geconsumeerd. Of je ze nu neemt voor een bijzonder stressvol telefoongesprek of tijdens je nachtelijke kalmerende routine, je zou hun kalmerende effecten direct moeten kunnen voelen. Lees altijd de adviezen van de fabrikant goed door om erachter te komen hoe je het supplement zou  moeten innemen en hoevaak.

– Zijn er bijwerkingen waarvan ik op de hoogte moet zijn?

De meest voorkomende bijwerking van de beste anti stress pillen is meestal vermoeidheid, en spijsverteringsproblemen. Deze bijwerkingen zijn altijd mogelijk (maar ongebruikelijk) wanneer je iets nieuws gebruikt. De meeste mensen zullen echter geen bijwerkingen ervaren van de meeste natuurlijke supplementen. Praat zoals altijd vooraf met je arts om ervoor te zorgen dat het supplement je andere medicijnen niet verstoort, als je deze gebruikt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *