resveratrol supplement

Beste resveratrol supplement: Top 5!

Ben je opzoek naar het beste resveratrol supplement? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Als je ooit hebt gelezen dat het drinken van rode wijn goed is voor je gezondheid, is het belangrijk om te weten dat resveratrol daar de reden voor is. Deze kleine maar krachtige plantaardige stof, wordt steeds populairder omdat het allerlei geweldige gezondheidsvoordelen bied. van een lagere bloeddruk tot een scherpere hersenfunctie en een langer en gezonder leven.

Lees verder om de beste resveratrol supplementen te ontdekken en om te lezen over de voor- en eventuele bijwerkingen van het supplement.

Wat is resveratrol?

Resveratrol is een plantaardige stof die werkt als een antioxidant. Het maakt deel uit van een groep verbindingen die polyfenolen worden genoemd. Ze beschermen het lichaam tegen schade waardoor je een veel lager risico loopt op zaken als kanker en hartaandoeningen.

De belangrijkste voedselbronnen die resveratrol bevatten zijn rode wijn, druiven, sommige bessen en pinda’s. Deze verbinding is meestal geconcentreerd in de schillen en zaden van druiven en bessen. Deze delen van de druif zijn betrokken bij de fermentatie van rode wijn, vandaar de bijzonder hoge concentratie resveratrol.

Met resveratrol supplementen krijg je gemakkelijk genoeg van deze stof binnen, waardoor je veel gezondheidsvoordelen meepakt. Lees gauw verder als je opzoek bent naar het beste resveratrol supplement. Hieronder zijn de 5 beste opties op een rijtje gezet met een korte samenvatting.

Waar wordt resveratrol voor gebruikt?

Resveratrol wordt steeds vaker als supplement gebruikt vanwege het vermogen om als antioxidant te werken; antioxidanten werken door schade aan cellen veroorzaakt door vrije radicalen te voorkomen of te vertragen. Dit zijn onstabiele moleculen die door het lichaam worden geproduceerd als reactie op omgevings- en andere druk. Resveratrol kan deze moleculen opruimen en de schade die ze aanrichten verminderen. In theorie kan dit na verloop van tijd de voortgang van veroudering verminderen.

Van resveratrol is ook aangetoond dat het ontstekingsremmende en anticarcinogene eigenschappen vertoont. Het heeft ook aangetoond dat het de gezondheid en levensduur kan verbeteren.

Het beste resveratrol supplement: Top 5!

Resveratrol kan worden gevonden via tal van natuurlijke bronnen, maar de laatste jaren is er een opkomst van supplementen. Dit is een goede manier om je volledige dosis resveratrol in één keer te krijgen en de gezondheidsvoordelen te garanderen. Er is niet perse 1 beste resveratrol supplement, er zijn meerdere geweldige supplementen van hoge kwaliteit. We hebben de top 5 beste resveratrol supplementen hier voor je op een rijtje gezet.

Prijs: €49,90

Resveratrol is een polyfenol dat van nature voorkomt in de schil van rode druiven, bepaalde bessen en andere planten. Dit product bevat proanthocyanidinen (OPC’s) uit druivenpitextract en catechinen uit groene thee-extract. Het is volledig natuurlijk en bevat alleen ingrediënten die goed zijn voor je gezondheid.Natuurlijke kleurvariaties kunnen voorkomen in dit product.

Prijs: €29,90

SalutePura biedt de meest pure en krachtige vorm van resveratrol. Dit merk levert capsules met pure 99% Transresveratrol van de Japanse Duizendknoop zónder toegevoegde bindmiddelen of vullers! Pure Transresveratrol is wit van kleur, wat de puurheid van dit product laat zien. Je mag 1 capsule in de ochtend na de maaltijd nemen.

Prijs: €22,45

Dit krachtige supplement bevat maarliefste 98% resveratrol. Je mag 1 of 2 keer per dag 1 capsule nemen met water, tijdens of na de maaltijd

Ingrediënten per capsule:
 • 250 mg Trans-Resveratrol geisoleerd uit Polygonum Cuspidatum
 • 100 mg Druivenpit Extract gestandaardiseerd op 95% OPC (100 mg)
 • 350 mg Rozenbottelzaad poeder
 • Allergenen: Allergenen vrij.

Dit supplement is vrij van geur, kleur en smaakstoffen,suiker, zuivel, maïs, gist, soja, conserveringsmiddelen en vulmiddelen.

Prijs: €13,50

Verbeter je lichaamsuithoudingsvermogen tegen veroudering en ziektes op een natuurlijke manier met Swanson Resveratrol! Deze unieke formule bevordert de vermindering van vrije radicalen met behulp van geselecteerde antioxidanten. Het product komt ook het immuunsysteem en het cardiovasculaire systeem ten goede en houdt bovendien de lipidenniveaus in stand die gezond zijn voor het lichaam. Dit supplement is afgeleid van het Chinese kruid Polygonum cuspidatum.

Prijs: €35,94

Resveratrol Plus bevat Polygonum cuspidatum voor behoud van gezonde cellen en weefsels. Resveratrol is een polyfenol, die van nature in lage concentraties voorkomt in de schil van de rode druif (Vitis vinifera), dus ook in rode wijn, maar ook in pinda’s, cacao, tomaat en thee. In een supplement vind je met name resveratrol uit de Japanse duizendknoop, een plant die van oudsher wordt gebruikt in China. De Latijnse naam voor deze plant is Polygonum cuspidatum. Polygonum cuspidatumextract bevat antioxidanten, ter bescherming tegen vrije radicalen.

Werkt een resveratrol supplement tegen corona?

Steeds meer onderzoek wijst uit dat een resveratrol supplement geweldig is tegen corona. Volgens onderzoek zorgt het coronavirus namelijk voor een toename van leptine in je bloed. Leptine is een eiwit dat in buikvet wordt aangemaakt. Daardoor hebben mensen met overgewicht vaak al veel leptine in hun bloed. Resveratrol kan de hoeveelheid leptine in je bloed mogelijk juist verminderen. Dit zorgt ervoor dat je minder ziek wordt van het coronavirus. Het kan zelfs een opname op de Intensive Care voorkomen, volgens velen onderzoekers.

Er is echter wel nog meer onderzoek nodig om de werking van resveratrol bij het coronavirus te bewijzen. Omdat resveratrol een gezond supplement is met velen voordelen en weinig tot geen bijwerkingen kan het echter nooit kwaad om het te proberen.

Voordelen van resveratrol

Het nemen van een resveratrol supplement heeft ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Hier zijn de belangrijkste op een rijtje gezet:

– Goed voor de huid

Oxidatieve stress is een van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering. Als antioxidant, die vrije radicalen opslokt, is resveratrol perfect om dit effect te verminderen, maar het gaat nog verder dan dat. Een van de meest waardevolle eigenschappen is het vermogen om de productie van andere antioxidanten aan te wakkeren die de huid verder beschermen.

Het heeft ook fyto-oestrogene eigenschappen en kan helpen de afname van collageen en huidelasticiteit tegen te gaan naarmate we ouder worden. Het kan ook tyrosinase remmen, een essentieel enzym in de biosynthese van pigmentmelanine, en helpt onregelmatige pigmentatie in je huid glad te strijken, wat leidt tot een frissere en jeugdigere uitstraling.

– Beschermt tegen hartaandoeningen

Wanneer je het op lange termijn gebruikt, kan resveratrol effectief zijn bij het verminderen van het risico op hartaandoeningen. In hoge doses kan het de bloeddruk verlagen door de druk op de bloedvatwanden te verminderen wanneer het bloed pompt.

– Positief effect op bloedvetten

Resveratrolsupplementen kunnen de bloedvetten op een gezonde manier veranderen. Resveratrol lijkt het cholesterolgehalte te beïnvloeden door het effect te verminderen van een enzym dat de cholesterolproductie regelt. Als antioxidant kan het ook de oxidatie van “slecht” LDL-cholesterol verminderen. LDL-oxidatie draagt ​​bij aan de vorming van plaque in slagaderwanden.

– Beschermt het brein

Resveratrol kan een impact hebben op cognitieve achteruitgang. Dit is te danken aan het vermogen om ontstekingen te verminderen en omdat het de deregulatieresultaten van metaalionen moduleert en enkele van de belangrijkste kenmerken van de ziekte van Alzheimer. Bovendien kan de verbinding een reeks gebeurtenissen in gang zetten die hersencellen beschermt tegen schade.

– Kan gewrichtspijn verlichten

Artritis is een veelvoorkomende aandoening die leidt tot gewrichtspijn en verlies van mobiliteit. Plantaardige supplementen worden bestudeerd als een manier om gewrichtspijn te behandelen en te voorkomen. Als het als supplement wordt ingenomen, kan resveratrol helpen het kraakbeen te beschermen tegen verslechtering. Afbraak van kraakbeen kan gewrichtspijn veroorzaken en is een van de belangrijkste symptomen van artritis.

– Kan de insulinegevoeligheid verhogen

Van resveratrol is aangetoond dat het verschillende voordelen heeft voor diabetes. Deze voordelen omvatten het verhogen van de insulinegevoeligheid en het voorkomen van complicaties door diabetes. Een verklaring voor de werking van resveratrol is dat het kan voorkomen dat een bepaald enzym glucose omzet in sorbitol, een suikeralcohol. Wanneer te veel sorbitol zich ophoopt bij mensen met diabetes, kan dit celbeschadigende oxidatieve stress veroorzaken.

Hier zijn nog een aantal voordelen die resveratrol kan hebben voor mensen met diabetes:
 • Kan beschermen tegen oxidatieve stress: de antioxiderende werking ervan kan helpen beschermen tegen oxidatieve stress, die enkele van de complicaties van diabetes veroorzaakt.
 • Helpt ontstekingen te verminderen: Van resveratrol wordt gedacht dat het ontstekingen vermindert, een belangrijke oorzaak van chronische ziekten, waaronder diabetes.
 • Activeert AMPK: Dit is een eiwit dat het lichaam helpt glucose te metaboliseren. Geactiveerd AMPK helpt de bloedsuikerspiegel laag te houden.
 • Resveratrol kan zelfs meer voordelen bieden voor mensen met diabetes dan voor mensen die het niet hebben.

– Kan kankercellen onderdrukken

Resveratrol is veel onderzocht vanwege zijn vermogen om kanker te voorkomen en te behandelen. Ditis hoe resveratrol kankercellen kan bestrijden:

 • Het kan de groei van kankercellen remmen: het kan voorkomen dat kankercellen zich vermenigvuldigen en verspreiden.
 • Resveratrol kan de genexpressie veranderen: het kan de genexpressie in kankercellen veranderen om hun groei te remmen.
 • Het kan hormonale effecten hebben: Resveratrol kan interfereren met de manier waarop bepaalde hormonen tot expressie worden gebracht, waardoor hormoonafhankelijke kankers zich niet kunnen verspreiden.

Er zijn echter meer onderzoeken nodig op dit gebied.

Bijwerkingen van resveratrol

Tot nu toe hebben studies en onderzoeken geen ernstige bijwerkingen gevonden, zelfs niet wanneer resveratrol in grote doses wordt ingenomen.

Deze supplementen kunnen echter een wisselwerking hebben met bloedverdunners zoals warfarine (Coumadin) en NSAID-medicijnen zoals aspirine en ibuprofen. Dat kan je kans op bloedingen vergroten.

Net als bij andere supplementen reguleert de FDA resveratrol niet. Dat maakt het voor consumenten moeilijk om precies te weten wat ze krijgen en of het product effectief is. Er is ook geen specifieke doseringsaanbeveling en hoeveel je moet nemen, kan variëren van supplement tot supplement.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *