reiki boeken

Beste Reiki boeken ooit: Top 10!

Ben je opzoek naar een boek over reiki? Dan hebben we hier de top 10 beste reiki boeken voor je op een rijtje gezet!

Of je nu een beginner bent of al jarenlang Reiki beoefent, er is altijd wel iets nieuws te leren over deze prachtige helende praktijk. Maar met zo veel Reiki boeken op de markt kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. In deze blog gaan we daarom de beste Reiki boeken bespreken, die je kunnen helpen om je kennis te verdiepen, je vaardigheden te verbeteren, en je te inspireren om verder te gaan op je Reiki-reis. 

Of je nu op zoek bent naar een handleiding voor beginners, een verdiepende gids voor gevorderden, of een inspirerend boek over de spirituele kant van Reiki, je vindt het allemaal in deze lijst. 

Dus ga er lekker voor zitten, pak een kopje thee, en ontdek de beste Reiki boeken die er zijn!

1. De kern van Reiki

Energetisch genezen binnen handbereik

de kern van reiki boek

De Kern van Reiki, geschreven door Diane Stein, is een boek dat zich richt op het begrijpen en beoefenen van Reiki, een oude Japanse genezingstechniek die gebruik maakt van de helende kracht van energie. Stein legt uit wat Reiki is en hoe het werkt, en biedt gedetailleerde instructies over hoe je Reiki kunt gebruiken om jezelf en anderen te genezen.

Het boek behandelt de geschiedenis en filosofie van Reiki en bevat ook informatie over de verschillende graden en niveaus van Reiki-beoefening. Stein geeft ook praktische oefeningen en technieken om Reiki te gebruiken in verschillende situaties, zoals het behandelen van fysieke en emotionele pijn, het bevorderen van innerlijke rust en het verbeteren van de energiestroom in het lichaam.

Stein benadrukt het belang van intuïtie en het ontwikkelen van een persoonlijke verbinding met de energie van Reiki, en moedigt lezers aan om hun eigen Reiki-beoefening te ontwikkelen en aan te passen aan hun individuele behoeften en doelen.

Over het algemeen biedt De Kern van Reiki een duidelijke en uitgebreide gids voor zowel beginners als ervaren beoefenaars van Reiki, en biedt het de lezers de kennis en vaardigheden om hun eigen helende krachten te ontdekken en te gebruiken voor het welzijn van zichzelf en anderen.

2. Het complete handboek Reiki

Alles voor de Reiki-beoefenaar

het complete handboek reiki

Het Complete Handboek Reiki van Sunny Nederlof is een uitgebreid naslagwerk dat zich richt op het begrijpen en beoefenen van Reiki, een oude Japanse genezingstechniek die gebruik maakt van de helende kracht van energie.

Het boek behandelt alle aspecten van Reiki, inclusief de geschiedenis, filosofie en principes van de praktijk. Het biedt ook een gedetailleerde gids voor de verschillende graden van Reiki-beoefening en hoe men een Reiki-meester kan worden.

Nederlof legt uit hoe Reiki werkt en hoe het kan worden gebruikt om fysieke, emotionele en spirituele gezondheid te bevorderen. Het boek bevat talloze praktische oefeningen en technieken voor het gebruik van Reiki bij verschillende aandoeningen en situaties, zoals het behandelen van pijn, het verbeteren van de slaap, en het verlichten van stress en angst.

Het Complete Handboek Reiki benadrukt het belang van persoonlijke ontwikkeling en biedt tips en suggesties om de beoefening van Reiki te integreren in het dagelijks leven. Het boek bevat ook informatie over het werken met chakra’s en het gebruik van Reiki in combinatie met andere genezingsmethoden.

Over het algemeen biedt Het Complete Handboek Reiki een uitgebreide en toegankelijke gids voor zowel beginners als ervaren beoefenaars van Reiki. Het is een waardevolle bron voor degenen die hun eigen helende krachten willen ontdekken en gebruiken voor hun eigen welzijn en dat van anderen.

3. Het oorspronkelijke Reiki handboek van dr. Mikao Usui

Met Foto’s Van Alle Handposities Zoals Aangegeven In De Teksten Van Dr. Usui

het oorspronkelijke reiki handboek

Het Oorspronkelijke Reiki Handboek, geschreven door Dr. Mikao Usui, is een historisch document dat de oorsprong van Reiki verkent. Het boek bevat een transcriptie van de originele lezingen en lessen van Usui over de kunst van Reiki.

Het boek biedt een diepgaande blik op de oorsprong en filosofie van Reiki, inclusief informatie over de geschiedenis en het ontstaan van de praktijk. Usui legt ook de principes van Reiki uit, zoals de kracht van intentie, de verbinding tussen lichaam en geest, en de noodzaak van persoonlijke ontwikkeling en zelfgenezing.

Het Oorspronkelijke Reiki Handboek biedt ook praktische instructies over hoe men Reiki kan gebruiken om zichzelf en anderen te behandelen, evenals informatie over de verschillende graden van Reiki-beoefening en hoe men een Reiki-meester kan worden.

Het boek benadrukt het belang van respect en integriteit bij het beoefenen van Reiki, en biedt een diepgaande kijk op de manier waarop Reiki kan worden gebruikt om genezing te bevorderen op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau.

Over het algemeen biedt Het Oorspronkelijke Reiki Handboek een diepgaande en authentieke kijk op de oorsprong en filosofie van Reiki. Het is een waardevolle bron voor degenen die geïnteresseerd zijn in het begrijpen van de oorsprong en de kernprincipes van deze praktijk.

4. Abc Van Reiki

De 800 meest gestelde vragen over Reiki

abc van reiki

Het ABC van Reiki, geschreven door Els Valkenburg-Walsteijn, is een praktische gids voor degenen die geïnteresseerd zijn in het leren van de kunst van Reiki. Het boek is bedoeld voor beginners en biedt een stapsgewijze introductie tot de praktijk van Reiki.

Het boek begint met een korte geschiedenis van Reiki en de principes en filosofie achter de praktijk. Het introduceert vervolgens de lezer aan de handposities die worden gebruikt bij het geven van een Reiki-behandeling, en biedt instructies over hoe men Reiki kan gebruiken voor zelfgenezing en het behandelen van anderen.

Het ABC van Reiki biedt ook informatie over de verschillende graden van Reiki-beoefening en hoe men een Reiki-meester kan worden. Het boek legt uit hoe men zich kan voorbereiden op een Reiki-initiatie en biedt praktische tips over hoe men een succesvolle Reiki-praktijk kan opzetten.

Het boek benadrukt het belang van persoonlijke ontwikkeling en zelfzorg bij het beoefenen van Reiki, en biedt suggesties voor hoe men Reiki kan integreren in het dagelijks leven.

Over het algemeen biedt Het ABC van Reiki een toegankelijke en praktische introductie tot de kunst van Reiki. Het is een waardevolle bron voor degenen die willen leren hoe ze Reiki kunnen gebruiken voor hun eigen welzijn en dat van anderen.

5. Reiki in de praktijk

Een onmisbare gids

reiki in de praktijk

Reiki in de Praktijk, geschreven door Claudia Jansen, is een gids voor het integreren van Reiki in het dagelijks leven. Het boek is bedoeld voor mensen die al bekend zijn met de basisprincipes van Reiki en hun vaardigheden willen uitbreiden en verdiepen.

Het boek begint met een herhaling van de geschiedenis en principes van Reiki, en gaat vervolgens in op de praktische aspecten van het beoefenen van Reiki. Jansen biedt suggesties voor het opzetten van een Reiki-praktijk en het beheren van een behandelingssessie.

Reiki in de Praktijk gaat ook in op hoe Reiki kan worden gebruikt voor specifieke aandoeningen en om verschillende aspecten van het leven te verbeteren, zoals het verminderen van stress en het verbeteren van relaties. Jansen biedt ook suggesties voor het integreren van Reiki in de dagelijkse routine, zoals meditatie-oefeningen en affirmaties.

Het boek bevat ook verhalen van mensen die Reiki hebben gebruikt om hun leven te verbeteren, en biedt tips en aanbevelingen van ervaren Reiki-beoefenaars.

Over het algemeen biedt Reiki in de Praktijk een praktische en inspirerende gids voor het beoefenen van Reiki in het dagelijks leven. Het is een waardevolle bron voor degenen die hun Reiki-vaardigheden willen verdiepen en hun leven willen verrijken met deze krachtige helende praktijk.

6. Het grote Reiki handboek

De weg van de helende liefde : een fundamentele en complete handleiding voor de Reiki-praktijk

het grote reiki handboek

Het Grote Reiki Handboek, geschreven door Walter Lubeck, is een uitgebreide gids voor het beoefenen van Reiki. Het boek is bedoeld voor beginners en ervaren beoefenaars en biedt praktische instructies voor het gebruik van Reiki voor zelfgenezing en het behandelen van anderen.

Het boek begint met een uitleg van de principes van Reiki en de geschiedenis van de praktijk, en gaat vervolgens in op de verschillende graden van Reiki-beoefening en hoe men een Reiki-meester kan worden.

Het Grote Reiki Handboek biedt ook gedetailleerde instructies voor het uitvoeren van Reiki-behandelingen, inclusief handposities, behandeling van specifieke aandoeningen en de integratie van andere helende technieken in een Reiki-sessie.

Het boek gaat ook in op hoe men Reiki kan gebruiken voor persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling, en biedt suggesties voor het integreren van Reiki in het dagelijks leven.

Het Grote Reiki Handboek bevat ook verhalen van mensen die Reiki hebben gebruikt om hun leven te transformeren, evenals tips en advies van ervaren Reiki-beoefenaars.

Over het algemeen biedt Het Grote Reiki Handboek een uitgebreide en toegankelijke gids voor het beoefenen van Reiki. Het is een waardevolle bron voor iedereen die geïnteresseerd is in het leren van deze krachtige helende praktijk en het verbeteren van hun welzijn en dat van anderen.

7. Reiki voor beginners

Een gids voor subtiele energietherapie

reiki voor beginners

Reiki voor Beginners, geschreven door Victor Archuleta, is een praktische en toegankelijke gids voor mensen die geïnteresseerd zijn in het leren van Reiki. Het boek biedt een overzicht van de geschiedenis, filosofie en praktijk van Reiki, en richt zich op het ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn om Reiki te beoefenen.

Reiki voor Beginners begint met een uitleg van de basisprincipes van Reiki en de geschiedenis van de praktijk. Het boek gaat vervolgens in op hoe Reiki kan worden gebruikt voor zelfgenezing en voor het behandelen van anderen, inclusief gedetailleerde instructies voor het uitvoeren van Reiki-behandelingen en handposities.

Het boek biedt ook suggesties voor het integreren van Reiki in het dagelijks leven, zoals meditatieoefeningen en ademhalingstechnieken. Archuleta benadrukt ook het belang van intentie en bewustzijn bij het beoefenen van Reiki.

Reiki voor Beginners bevat ook verhalen van mensen die Reiki hebben gebruikt om hun leven te verbeteren, evenals tips en advies van ervaren Reiki-beoefenaars.

Over het algemeen biedt Reiki voor Beginners een praktische en inspirerende introductie tot de beoefening van Reiki. Het is een waardevolle bron voor iedereen die geïnteresseerd is in het leren van deze krachtige helende praktijk en het verbeteren van hun welzijn.

8. Groeien met Reiki

Naslagwerk Reiki deel 1

Groeien met Reiki, geschreven door Annemieke van Ling, is een boek dat zich richt op de persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling die mogelijk zijn door middel van Reiki. Het boek biedt een uitgebreide en praktische gids voor het integreren van Reiki in het dagelijks leven en het gebruik van Reiki voor zelfontwikkeling.

Het boek begint met een uitleg van de principes van Reiki en gaat vervolgens in op hoe men Reiki kan gebruiken voor persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling. Van Ling bespreekt de verschillende graden van Reiki-beoefening en hoe men een Reiki-meester kan worden.

Groeien met Reiki biedt ook gedetailleerde instructies voor het uitvoeren van Reiki-behandelingen, inclusief handposities en behandeling van specifieke aandoeningen. Het boek richt zich echter vooral op hoe men Reiki kan gebruiken om zichzelf te helen en te ontwikkelen.

Van Ling biedt verschillende meditatieoefeningen en ademhalingstechnieken aan om het bewustzijn en de intentie te vergroten bij het beoefenen van Reiki. Ze bespreekt ook hoe men Reiki kan gebruiken om negatieve emoties en overtuigingen los te laten en positieve veranderingen in het leven te creëren.

Groeien met Reiki bevat ook persoonlijke verhalen van mensen die Reiki hebben gebruikt om hun leven te transformeren, evenals tips en advies van ervaren Reiki-beoefenaars.

Over het algemeen biedt Groeien met Reiki een diepgaande en inspirerende gids voor het beoefenen van Reiki voor persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling. Het is een waardevolle bron voor iedereen die geïnteresseerd is in het leren van deze krachtige helende praktijk en het verbeteren van hun welzijn.

9. Het hart van Reiki

Herontdek je ware zelf

Het Hart van Reiki, geschreven door Frans Stiene, is een boek dat zich richt op de spirituele en filosofische basis van Reiki. Het boek biedt een diepgaande en praktische gids voor het begrijpen van de spirituele principes achter Reiki en hoe men deze principes kan integreren in het dagelijks leven.

Het boek begint met een uitleg van de oorsprong van Reiki en de filosofie van de oprichter, Mikao Usui. Stiene bespreekt de vijf principes van Reiki en hoe deze principes kunnen worden toegepast in het dagelijks leven om spirituele groei en bewustzijn te bevorderen.

Het Hart van Reiki biedt ook instructies voor het uitvoeren van Reiki-behandelingen, inclusief handposities en technieken voor het behandelen van specifieke aandoeningen. Het boek richt zich echter vooral op hoe men Reiki kan gebruiken om de spirituele aspecten van het leven te begrijpen en te ontwikkelen.

Stiene bespreekt hoe men Reiki kan gebruiken om de relatie met zichzelf, anderen en de wereld om hen heen te verbeteren. Hij benadrukt het belang van intentie en bewustzijn bij het beoefenen van Reiki en hoe men deze praktijk kan gebruiken om de eigen spirituele groei te bevorderen.

Het Hart van Reiki bevat ook verhalen en anekdotes van ervaren Reiki-beoefenaars en hoe zij Reiki hebben gebruikt om hun spirituele ontwikkeling te bevorderen.

Over het algemeen biedt Het Hart van Reiki een diepgaande en inspirerende gids voor het begrijpen en beoefenen van Reiki als een spirituele praktijk. Het is een waardevolle bron voor iedereen die geïnteresseerd is in het leren van deze krachtige helende praktijk en het ontwikkelen van hun spirituele bewustzijn.

10. Het Reiki Kompendium

Een veelzijdige benadering van het Reiki-systeem

het reiki kompendium

Het Reiki Kompendium, geschreven door Walter Lübeck, is een uitgebreid naslagwerk over de principes en praktijken van Reiki. Het boek biedt een uitgebreide gids voor zowel beginners als ervaren beoefenaars van Reiki.

Het boek begint met een introductie over de oorsprong van Reiki en de principes van de oprichter, Mikao Usui. Lübeck bespreekt vervolgens de drie graden van Reiki en de bijbehorende symbolen en technieken die worden gebruikt in elke graad. Hij legt uit hoe men deze technieken kan gebruiken om te helen en spirituele groei te bevorderen.

Het Reiki Kompendium bevat ook een uitgebreide lijst van ziektes en aandoeningen, en hoe men Reiki kan gebruiken om deze te behandelen. Lübeck geeft ook aanvullende informatie over andere helende praktijken die kunnen worden gebruikt in combinatie met Reiki.

Het boek bevat ook instructies voor het uitvoeren van Reiki-behandelingen, waaronder handposities en technieken voor het behandelen van specifieke aandoeningen. Lübeck benadrukt echter dat het belangrijk is om de intentie en intuïtie te gebruiken bij het beoefenen van Reiki.

Het Reiki Kompendium biedt ook informatie over hoe men Reiki kan gebruiken om spirituele groei en bewustzijn te bevorderen. Lübeck bespreekt hoe men Reiki kan gebruiken om te mediteren en contact te maken met de spirituele wereld.

Over het algemeen is Het Reiki Kompendium een uitgebreid naslagwerk over de principes en praktijken van Reiki. Het biedt waardevolle informatie voor iedereen die geïnteresseerd is in het leren van deze krachtige helende praktijk en het ontwikkelen van hun spirituele bewustzijn.

Op welke manieren kunnen Reiki boeken waardevol zijn?

Reiki boeken kunnen op verschillende manieren waardevol zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in het leren van deze helende praktijk. Hier zijn enkele manieren waarop reiki boeken nuttig kunnen zijn:

1. Kennis

Reiki boeken bieden waardevolle kennis over de geschiedenis, principes, symbolen, en technieken van Reiki. Ze kunnen je helpen een beter begrip te krijgen van wat Reiki is en hoe het werkt.

2. Zelfstudie

Reiki boeken bieden de mogelijkheid om zelf te studeren en te leren op je eigen tempo. Dit kan vooral handig zijn voor mensen die geen toegang hebben tot een Reiki leraar of cursus.

3. Referentie

Reiki boeken kunnen dienen als naslagwerk voor wanneer je vragen hebt over bepaalde aspecten van Reiki of technieken.

4. Inspiratie

Reiki boeken kunnen inspireren en motiveren om verder te gaan met Reiki en het verder te ontwikkelen als onderdeel van een spirituele praktijk.

5. Verdieping

Voor mensen die al Reiki beoefenen, kunnen reiki boeken helpen om hun kennis en vaardigheden te verdiepen en nieuwe inzichten te krijgen in de praktijk.

Kortom, reiki boeken kunnen waardevol zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in het leren van deze helende praktijk, of je nu een beginner bent of al een ervaren beoefenaar. Ze bieden waardevolle kennis, inspiratie, en de mogelijkheid om te leren en te groeien in de praktijk van Reiki.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *