beste quercetine

Beste quercetine supplementen: Top 5!

Ben je opzoek naar het beste quercetine supplement? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

In een wereld vol hectiek en uitdagingen is het versterken van ons immuunsysteem en het ondersteunen van onze algehele gezondheid van cruciaal belang. Quercetine, een natuurlijk voorkomende bioactieve stof met krachtige eigenschappen, staat steeds meer in de schijnwerpers vanwege zijn potentie om ons lichaam te beschermen en te ondersteunen.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op de voordelen van quercetine en waarom het een belangrijke aanvulling kan zijn op ons dagelijks welzijnsregime. We zullen de schijnwerper richten op enkele van de meest aanbevolen quercetine supplementen die momenteel beschikbaar zijn, en we zullen de unieke eigenschappen en voordelen van elk van deze supplementen verkennen.

Of je nu op zoek bent naar ondersteuning voor je immuunsysteem, een gezonde ademhalingsfunctie of algemene gezondheid, dit artikel zal je voorzien van waardevolle inzichten en aanbevelingen om de beste quercetine supplementen te ontdekken die bij jouw gezondheidsdoelen passen. 

Lees gauw verder om het beste quercetine supplement voor jou te ontdekken!

5x de beste quercetine supplementen

We zijn opzoek gegaan naar de beste quercetine supplementen en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte omschrijvingen door, vergelijk eventueel de beoordelingen en prijzen en kies op basis daarvan de beste quercetine voor jou uit!

1. Natural Health Super Quercetine

Natural Health’s Natural Super Quercetin All-in-One is een unieke formule die echt natuurlijke Quercetin, hoogwaardige plantaardige Vitamine D3 uit korstmos & K2 uit natto, Vitamine C uit acerola en Zink Picolinate combineert voor een versterkte weerstand en ter ondersteuning van het immuunsysteem. Dit maakt het supplement volledig en essentieel voor een gezondheid op peil.

Naast een evenwichtige voeding, gezonde leefstijl en voldoende beweging, kunnen goed opneembare vitamines en mineralen helpen bij de ondersteuning van het immuunsysteem en weerstand tegen virussen en schadelijke bacteriën. Natural Super Quercetin bevat alle noodzakelijke vitamines en mineralen hiervoor.

Met 600 mg Quercetin en 50 mcg Vitamine D per dagelijkse dosis biedt dit supplement een verhoogde inname van Quercetin, waarvan de opname versterkt wordt door de unieke samenstelling met plantaardige vitamines en Zink Picolinate. Het supplement is geschikt voor vegetariërs en veganisten, vrij van allergenen, glutenvrij en zonder synthetische vitamines.

2. NOW FOODS Quercetin With Bromelain 

NOW Foods Quercetine met bromelaïne behoort ook tot de beste quercetinesupplementen om te overwegen. Dit supplement biedt ondersteuning aan een gezonde seizoensgebonden immuunfunctie. Quercetine is van nature een vrije radicalenvanger die het immuunsysteem ondersteunt, waardoor de overgang tussen seizoenen minder ongemak veroorzaakt.

Bovendien kan quercetine helpen bij het bevorderen van een normale ademhalingsfunctie. Deze synergetische combinatie draagt bij aan het bevorderen van luchtweggezondheid gedurende het hele jaar en het algemene comfort tijdens verschillende seizoenen.

NOW Foods’ Quercetine met bromelaïne wordt geleverd in een fles met 120 vegetarische capsules, die het GMP-kwaliteitslogo dragen. Dit waarborgt de hoge kwaliteit van het supplement. De capsules zijn geschikt voor veganisten/vegetariërs, kosher, halal, vrij van soja, ei, zuivel en noten, en zijn ook glutenvrij.

3. Vitakruid Quercetine 

Vitakruid Quercetine 250 (Vegan) Capsules met Phytosome®-technologie zijn speciaal ontworpen quercetine-capsules die een opname tot wel 20 keer hoger bieden dan gewone quercetine. Quercetine is een bioflavonoïde die van nature voorkomt in citrusvruchten, uien, aardappelen en boekweit. Het nadeel is dat tijdens het koken tot wel 90% van deze waardevolle voedingsstof verloren gaat, waardoor tekorten vaak voorkomen. Deze capsules vormen een aanvulling op dit tekort.

Vooral in periodes van verminderde weerstand heeft ons lichaam meer behoefte aan zink. Een suppletie kan dan gunstig zijn. Wat deze capsules echter uniek maakt, is dat ze niet alleen quercetine bevatten, maar ook helpen om zink beter op te nemen in het lichaam. Daarom is het aan te raden om een zink-suppletie altijd te combineren met een passende hoeveelheid quercetine.

De aanbevolen dosering varieert van 1 tot 4 capsules per dag, afhankelijk van individuele behoeften en omstandigheden.

4. Springfield Quercetine

Als je op zoek bent naar het beste quercetine supplement, is Springfield een uitstekend merk om te overwegen. Hun voedingssupplement bevat 250 mg quercetine, een krachtige antioxidant en bioflavonoïde. Quercetine is een natuurlijk voorkomende stof in planten en wordt vooral aangetroffen in voedingsmiddelen zoals kappertjes, knoflook, uien, appels en bosbessen.

In Nederland krijgen we gemiddeld slechts ongeveer 16 mg quercetine per dag binnen, wat onvoldoende is om ons immuunsysteem optimaal te ondersteunen. Dit supplement vormt een waardevolle aanvulling op een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging.

Een ander pluspunt van dit supplement is dat het geschikt is voor zowel vegetariërs als veganisten. Het product is van hoge kwaliteit en bevat geen schadelijke of irriterende toevoegingen. De aanbevolen dosering is om 2 tot 3 keer per dag 2 capsules tijdens de maaltijd in te nemen. Het is belangrijk om de aanbevolen dagelijkse dosering niet te overschrijden.

5. Vitals Quercetine

En last but not least in deze lijst: Vitals Quercetine. Vitals Quercetine-PS Capsules zijn een voedingssupplement dat zijn oorsprong vindt in quercetine uit natuurlijke bron. Deze quercetine wordt gewonnen uit de bloemen van de honingboom (Sophora japonica). Quercetine behoort tot de flavonoïdenfamilie. Wat deze capsules bijzonder maakt, is de sterk verbeterde opname en biologische beschikbaarheid van quercetine dankzij de gepatenteerde Phytosome®-technologie van Indena, een toonaangevende Italiaanse producent.

De Vitals-supplementen zijn nu verkrijgbaar in een nieuwe, duurzame verpakking. Het doosje is gemaakt van PaperWise-karton, een CO2-neutraal product dat landbouwafval na de oogst van boeren als grondstof gebruikt voor papier en karton. Dit PaperWise-karton is uitstekend recyclebaar (tot wel zeven keer, vergelijkbaar met FSC-papier) en kan gewoon bij het oud papier worden weggegooid.

Bovendien draagt het gebruik van PaperWise bij aan ondersteuning van boeren in ontwikkelingslanden. Het potje en het etiket zijn gemaakt van recyclebaar biobased plastic. Een recyclebare verpakking vormt een belangrijke stap richting een circulaire economie, wat resulteert in verminderde druk op het milieu (door vermindering van afval en CO2-uitstoot).

Waarop te letten bij het kiezen voor de beste quercetine

Wanneer je opzoek bent naar de beste quercetine zijn er een aantal factoren om goed te overwegen. Hier volgt een lijstje met de belangrijkste punten om rekening mee te houden.

– Bron van quercetine

Het is van cruciaal belang om te achterhalen waar de quercetine in het voorgestelde supplement vandaan komt. Over het algemeen worden natuurlijke bronnen, zoals plantenextracten, als meer effectief beschouwd dan synthetisch geproduceerde quercetine. Kies dus voor supplementen die quercetine halen uit natuurlijke, plantaardige bronnen voor maximale voordelen.

– Opname en biologische beschikbaarheid

De opname en biologische beschikbaarheid van quercetine kunnen variëren, en sommige supplementen maken gebruik van speciale technologieën om deze factoren te verbeteren. Zo kan de toepassing van geavanceerde technologieën zoals Phytosome® de effectiviteit van het supplement vergroten, waardoor het lichaam de quercetine beter kan opnemen en benutten. Het is de moeite waard om supplementen te overwegen die deze technologieën gebruiken om optimale resultaten te behalen.

– Dosering

De dosering van quercetine in het supplement is van groot belang. Controleer zorgvuldig hoeveel quercetine elke capsule of tablet bevat en hoeveel capsules per dag worden aanbevolen. Zorg ervoor dat de voorgestelde dosering in lijn is met de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid quercetine om de gewenste voordelen te behalen.

– Kwaliteit van ingrediënten

Bestudeer de lijst met ingrediënten nauwkeurig om er zeker van te zijn dat het voorgestelde supplement vrij is van onnodige toevoegingen, vulstoffen of kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Kies voor supplementen met een minimale lijst van hoogwaardige ingrediënten voor optimale zuiverheid en effectiviteit.

– Biologische beschikbaarheid

Sommige supplementen bevatten co-factoren die de biologische beschikbaarheid van quercetine kunnen verbeteren. Ingrediënten zoals zwarte peper-extract (piperine) kunnen bijvoorbeeld de absorptie van quercetine verbeteren. Overweeg supplementen die dergelijke co-factoren bevatten om ervoor te zorgen dat het lichaam het quercetine efficiënter kan opnemen.

– Verpakking

De verpakking van het supplement speelt een rol in het behoud van de kwaliteit van het product. Kies voor supplementen die zijn verpakt in luchtdichte capsules of donker glas om de ingrediënten te beschermen tegen de schadelijke effecten van licht en lucht. Dit helpt om de potentie van het supplement te behouden gedurende de houdbaarheid.

– Duurzaamheid

Als milieu- en ethisch bewuste consument kun je ook letten op duurzaamheidsaspecten van het merk. Sommige merken gebruiken duurzame verpakkingsmaterialen en verantwoorde productiemethoden. Het kiezen van dergelijke merken draagt bij aan een meer verantwoorde consumptie.

– Merkreputatie

Kies voor gerenommeerde merken die bekend staan om hun hoge kwaliteit, integriteit en betrouwbaarheid. Lees beoordelingen, zoek naar aanbevelingen van gezondheidsprofessionals en informeer jezelf over de achtergrond van het merk om een weloverwogen keuze te maken.

– Certificeringen

Overweeg supplementen die certificeringen hebben van onafhankelijke instanties, zoals GMP (Good Manufacturing Practice) of biologische keurmerken. Deze certificeringen geven aan dat het product voldoet aan bepaalde normen en kwaliteitscontroles heeft doorstaan.

– Prijs-kwaliteitverhouding

Vergelijk de prijs van het supplement met de kwaliteit en dosering van de ingrediënten. Het doel is om een supplement te kiezen dat een redelijke prijs biedt voor de geboden voordelen en kwaliteit. Laat je niet alleen leiden door de prijs, maar ook door de effectiviteit en zuiverheid van het supplement.

Door aandacht te besteden aan deze factoren, kun je een weloverwogen keuze maken bij het selecteren van het beste quercetinesupplement dat past bij jouw gezondheidsdoelen en -behoeften. Onthoud altijd dat het raadzaam is om een gezondheidsprofessional te raadplegen voordat je nieuwe supplementen aan je dieet toevoegt.

beste quercetine supplement

Veelgestelde vragen over quercetine

Hopelijk heb je bij deze het beste quercetine supplement voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je mogelijk verder helpen.

– Wat is quercetine?

Quercetine, een term die je wellicht al eerder hebt gehoord, is een bioflavonoïde die bekend staat als een antioxidant en ontstekingsremmer. Kort gezegd is het een buitengewoon gezond ingrediënt met talrijke voordelen. Het komt van nature voor in verschillende voedingsmiddelen, waaronder citrusvruchten, uien, aardappelen en boekweit. Bovendien is het beschikbaar in supplementvorm.

– Waarvoor wordt quercetine gebruikt?

Quercetine, met zijn antioxidante eigenschappen, neutraliseert vrije radicalen die cellulaire membranen beschadigen en DNA aantasten. In de alternatieve geneeskunde wordt quercetine ingezet voor diverse aandoeningen. Het wordt veelal gebruikt ter ondersteuning van hart- en vaatziekten en preventie van kanker. Daarnaast is quercetine gekend voor het bevorderen van een gezonde ademhaling, het versterken van het immuunsysteem en wordt het vaak als aanvulling genomen tijdens de COVID-19 pandemie.

– Is het belangrijk om voldoende quercetine binnen te krijgen?

Absoluut. Voedingsmiddelen zoals fruit, groenten en volle granen zijn rijk aan essentiële voedingsstoffen, waaronder antioxidanten, flavonoïden en polyfenolen. Quercetine, een type flavonoïde met antioxiderende eigenschappen, helpt het lichaam te beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Hierdoor wordt het immuunsysteem versterkt en het risico op chronische ziekten, zoals diabetes en hartaandoeningen, verminderd. Aangezien ons lichaam quercetine niet zelf produceert, is het belangrijk deze voordelen via voeding of supplementen te verkrijgen.

– Welke voedingsmiddelen bevatten quercetine?

Een quercetine supplement is een efficiënte manier om dit waardevolle ingrediënt binnen te krijgen, maar je kunt het ook uit voedingsbronnen halen. Hieronder vind je een kort overzicht van vijf voedingsmiddelen rijk aan quercetine:

  • Uien: Rode en gele uien bevatten meer quercetine dan witte uien. Ze zijn ook rijk aan biotine en andere voedingsstoffen.
  • Bosbessen: Deze bessen, bekend om hun hoge antioxidante gehalte, zijn een uitstekende bron van quercetine.
  • Cherrytomaatjes: Deze tomaatjes bevatten een hoog gehalte aan quercetine en weinig calorieën.
  • Appels: Vol met fytochemicaliën, waaronder quercetine, en rijk aan pectine, een spijsverteringsbevorderende vezel.
  • Broccoli: Naast quercetine bevat broccoli spijsverteringsbevorderende vezels, vitamine K, vitamine C en kaempferol, een andere flavonoïde antioxidant.

– Hoeveel quercetine moet ik innemen?

De aanbevolen dosering van quercetinesupplementen varieert per persoon. Het is verstandig om advies op maat te vragen aan je arts. De juiste dosering hangt af van je huidige inname van natuurlijke quercetine uit voeding en de gewenste resultaten. Voor hartgezondheid is bijvoorbeeld mogelijk een hogere dosis nodig dan voor algemene voedingsondersteuning. Verschillende studies suggereren dat het doorgaans veilig is om tot 1.000 mg quercetine per dag in te nemen gedurende een bepaalde periode. Bij combinatie met andere supplementen of medicatie is overleg met je arts aanbevolen.

– Zijn er bijwerkingen van quercetine supplementen?

Wanneer quercetine supplementen zoals voorgeschreven worden ingenomen, veroorzaken ze doorgaans weinig tot geen bijwerkingen. Af en toe kunnen lichte effecten zoals tintelingen in ledematen, maagklachten en hoofdpijn voorkomen. Het is belangrijk te vermelden dat hoge doses (meer dan 1.000 mg per dag) nadelige effecten zoals nierbeschadiging kunnen hebben. Overleg daarom met je arts om de aanbevolen dosering en mogelijke interacties met medicatie te begrijpen.

– Welke vorm van quercetine is het beste?

De meeste supplementen bevatten quercetinedihydraat of quercetinefytosoom. Supplementen met spijsverteringsenzymen om de biologische beschikbaarheid te verhogen, worden over het algemeen als het meest waardevol beschouwd. Experimenteer mogelijk met verschillende opties om de vorm te vinden die het beste door je lichaam wordt opgenomen.

– Is 500 mg quercetine te veel?

De optimale dosering varieert per persoon. Over het algemeen wordt tot 1.000 mg per dag als veilig beschouwd, maar individuele behoeften verschillen. Start bij voorkeur met een lagere dosis en verhoog geleidelijk indien nodig.

– Hoe kan quercetine helpen bij veroudering?

Quercetine kan ouderdomscellen opruimen die zich na verloop van tijd opbouwen en andere cellen beïnvloeden. Dit mechanisme kan het verouderingsproces vertragen, wat ondersteund wordt door verschillende onderzoeken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *