beste q10 supplement

Beste Q10 supplement 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar het beste Q10 supplement? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Als je je hartgezondheid wilt verbeteren, je energieniveau wilt verhogen, je atletische prestaties wilt verbeteren en zelfs je rimpels wilt verminderen, dan kunnen Q10 supplementen een geweldige aanvulling zijn op je dagelijkse voeding.

Q10, of eigenlijk CoQ10 is een essentieel enzym dat belangrijk is voor de energieproductie in elke cel van je lichaam, en het is ook een van de meest populaire voedingssupplementen. De antioxiderende eigenschappen van CoQ10 kunnen DNA beschermen tegen schade door vrije radicalen, wat op zijn beurt kan leiden tot kankerachtige mutaties.

Niet elk Q10 supplement is echter van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen voordat je er zomaar een aanschaft. Om je te helpen hebben we de hele markt afgespeurd opzoek naar het beste Q10 supplement. Hier zijn 5 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om het beste Q10 supplement voor jou te ontdekken!

Beste Q10 supplement 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar het beste Q10 supplement en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan het beste Q10 supplement voor jou uit!

1. Puritan’s Pride Q10

beste q10

Als je opzoek bent naar het beste Q10 supplement, dan CO Q10 van Puritan’s Pride een geweldige optie. Dit supplement is van de hoogste kwaliteit en heeft ontzettend veel positieve klanten beoordelingen. Met 100mg Q10, zorgt dit merk voor de ideale dosering voor een goede opneembaarheid.

Puritan’s Pride is continu bezig om producten te verbeteren en de nieuwste inzichten te vertalen naar nieuwe producten. Dit alles om het haar klanten makkelijker te maken om te kiezen voor een gezonde levensstijl. Dit supplement bevat geen kunstmatige smaakstoffen of zoetstoffen, geen conserveringsmiddelen, geen suiker, geen zetmeel, geen melk, geen lactose, geen gluten, geen tarwe, geen gist, geen vis en is natriumvrij.

De aanbevolen dosering is 1 tot 4 keer per dag één softgel innemen, bij voorkeur bij een maaltijd.

2. Swanson Co Q10

swanson q10

Swanson is ook een geweldig merk om voor te gaan als je opzoek bent naar het beste Q10 supplement. De hoog opneembare CoQ10 capsules van Swanson zijn 100% puur en natuurlijk. Één capsule bevat maar liefst 200 mg CoQ10.

Swanson is een voorloper op de markt van vitamines en mineralen. Ze hebben een extreem groot assortiment met alleen maar topproducten voor de allerbeste prijs. Swanson bestaat inmiddels 45 jaar en heeft dus veel ervaring. Het is een echt familiebedrijf, kwalitatief, hoogwaardig en service staan hoog in het vaandel. Ze werken met de beste ingrediënten, met de juiste garanties en goede werkomstandigheden.

De aanbevolen dosering is eenmaal daags een capsule innemen met water bij een maaltijd.

3. Golden Naturals Q10

Golden Naturals Q10

Golden Naturals is ook een top keuze om voor te gaan. Q10 (co-enzym Q10) is een stof die ons lichaam zelf kan aanmaken en in alle cellen voorkomt. Naast de lichaamseigen productie krijgen we ook Q10 binnen via voedsel. Vanzelfsprekend wordt de inname uit voeding belangrijker als je lichaam uit zichzelf minder Q10 aanmaakt. Q10 wordt dan ook als een belangrijke voedingsstof beschouwd.

De meest voorkomende vormen van Q10 in supplementen zijn ubiquinon en ubiquinol. Ubiquinon is de geoxideerde vorm van Q10; na inname moet het lichaam deze zelf nog omzetten voordat het profijt heeft van de werkzame Q10. Ubiquinol is de biologisch meest actieve versie van Q10: een ‘kant-en-klare’ vorm die het lichaam direct en beter kan opnemen. Golden Naturals heeft producten met zowel ubiquinon als ubiquinol in het assortiment.

Bovendien zit dit Q10 supplement in een plantaardige capsule.

4. Lucovitaal Q10

Lucovitaal Q10

Dit Q10 supplement van Lucovitaal is van de hoogste kwaliteit. Het bevat naast Q10 ook vitamine E. De capsules bevat 100 mg natuurlijk gefermenteerde Q10. Het co-enzym Q10 is een lichaamseigenstof die in vet oplosbaar is en helpt bij de aanmaak van adenosinetrifosfaat (ATP). ATP is een molecuul waar het lichaam zijn energievoorraad in opslaat. 

Naast Q10 bevatten de capsules ook vitamine E als antioxidant, ter bescherming van gezonde cellen en weefsels. De aanbevolen dosering van dit supplement is 1 keer per dag een capsule innemen, bij voorkeur bij de maaltijd.

5. Orthovitaal Co-Enzym Q10

En dan de laatste, maar zeker niet de minste optie in ons lijstje: het Q10 supplement van Orthovitaal. Deze bevat goed opneembaar co-enzym Q10 van de hoogste kwaliteit. Orthovitaal Co-Enzym Q10 100 mg Softgels bevat het co-enzym Q10, een vetoplosbare, vitamine-achtige stof die voorkomt in iedere cel in het menselijk lichaam. Q10 dient als co-factor voor verschillende omzettingsprocessen.

De aanbevolen dosering van dit supplement is 1 keer per dag 1 capsule innemen met water.

Waarop te letten bij het kiezen van het beste Q10 supplement

Wanneer je opzoek bent naar de beste Q10 supplementen, dan zijn er een aantal factoren om goed te overwegen. Hieronder volgen de belangrijkste punten om naar te kijken bij het maken van een beslissing.

– Ingrediënten

Wanneer je opzoek bent naar het beste Q10 supplement, is het zeer belangrijk om naar de ingrediënten te kijken. Op het eerste gezicht lijkt het alsof alle Q10-supplementen min of meer hetzelfde zijn. Maar er zijn echter belangrijke verschillen om te overwegen, inclusief andere ingrediënten, de bron van de CoQ10 zelf en of de CoQ10 geoxideerd of gereduceerd is. Zelfs de constructie van de softgel die elke dosis bevat, is de moeite van het onderzoeken waard.

Bij het samenstellen van onze lijst hebben we zorgvuldig naar de ingredienten gekeken. We hebben alleen de meest pure Q10 supplementen in onze top 5 opgenomen en we hebben ervoor gezorgd dat de supplementen geen onnodige of zelfs schadelijke toevoegingen bevatten.

– Kosten

Het beste Q10 supplement is er een die bij je budget past en aan je behoeften voldoet. Over het algemeen zijn Q10 supplementen budgetvriendelijk en ook nog eens makkelijk te vinden is. We zijn opzoek gegaan naar de beste Q10 supplementen met de ideale prijs/kwaliteitverhouding. Zo krijg je echt waar voor je geld.

– Effectiviteit

Een belangrijke factor om te overwegen is natuurlijk de effectiviteit van een supplement. Wat maakt het ene CoQ10-supplement effectiever dan het andere? De dosis is uiteraard belangrijk maar er is meer. CoQ10 is lipofiel, wat betekent dat het van vet houdt. Het co-enzym absorbeert veel efficiënter in de aanwezigheid van vetten, dus de meeste bedrijven nemen een of andere vorm van vet op in hun softgels.

Een ander belangrijk verschil tussen CoQ10-supplementen is het gebruik van ubiquinol of ubiquinon. In de veelgestelde vragen hieronder zullen we dieper ingaan op de verschillen tussen de twee, maar het volstaat te zeggen dat ubiquinol studies ondersteunt die een superieure absorptie vertonen ten opzichte van ubiquinon. Ubiquinon heeft echter een groter aantal onderzoeken en productiepraktijken die de kosten laag houden.

– Gebruikersgemak

Het is ook fijn als een supplement gemakkelijk ni gebruik is.De meeste Q10supplementen hebben dezelfde relatieve mate van gemak. Ze vereisen bijna allemaal dat je eenmaal per dag een enkele pil inneemt. Van sommige supplementen heb je echter meer pillen per dag nodig, waardoor ze misschien minder handig in gebruik zijn. Ook speelt de grootte van de pil een rol. Sommige pillen / capsules zijn vrij groot, waardoor ze onhandig zijn voor iedereen die moeite heeft met het slikken van medicijnen. En omdat de softgels nodig zijn om te voorkomen dat het medicijn in zuurstof wordt afgebroken, kun je ze niet doormidden breken om ze gemakkelijker in te nemen.

– Merk

Het kan ook slim zijn om voor een bekend en gerenommeerd merk te gaan. Kies bij voorkeur een merk met een goede reputatie en een hoge kwaliteitsstandaard, aangezien veel merken vergelijkbare Q10 supplementen tegen verschillende prijzen aanbieden. Als gevolg hiervan zul je een langere levensduur uit je aankoop kunnen halen dan bij goedkope merken met een slechte kwaliteitsborging.

– Klanten beoordelingen

In je zoektocht naar het beste Q10 supplement is het ook slim om naar de klanten beoordelingen te kijken. Hierdoor kun je al snel achter de kwaliteit van een bepaald supplement kopen. we raden je dan ook aan om te gaan voor een supplement met hoge beoordelingen en degene met slechte beoordelingen links te laten liggen. Tijdens ons onderzoek naar de beste Q10 supplementen hebben we hier ook rekening mee gehouden. Zo weet je zeker dat je een supplement van hoge kwaliteit aanschaft, voor welke optie in onze lijst je ook gaat.

beste q10 supplementen

Veelgestelde vragen over Q10 supplementen

Hopelijk heb je bij deze het beste Q10 supplement voor jou gevonden. Mocht je verder nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is Q10?

Q10, ook bekend als co-enzym Q10, ubiquinol en ubiquinon, is een van de krachtigste antioxidanten die van nature in het lichaam wordt geproduceerd. Het is verantwoordelijk voor de bescherming van je hart, hersenen en spieren, en het is betrokken bij een verscheidenheid aan biochemische reacties en bij de productie van cellulaire energie in de mitochondriën.

CoQ10 is ongelooflijk overvloedig in het lichaam en kan worden gevonden in ongeveer 95% van onze cellen. Grote hoeveelheden CoQ10 in de vorm van ubiquinol bevinden zich in de hersenen, lever, hart en nieren.

Het lichaam produceert echter niet zoveel Q10 meer als je ouder wordt, daarom kan suppletie belangrijk zijn, of je nu wel of niet lijdt aan een tekort. Q10 wordt dan ook gebruikt als een anti-verouderingssupplement, waardoor o.a. rimpels aanzienlijk worden verminderd

Bovendien heeft het als antioxidant een sterk ontstekingsremmend effect en bestrijdt het vrije radicalen en hun oxidatieve schade. Op deze manier ondersteunt Q10 de gezondheid van je zenuwstelsel en immuunsysteem, bevordert het de cardiovasculaire gezondheid, verbetert het fysieke prestaties en beschermt het je tegen een verscheidenheid aan verschillende ziekten, infecties, stressgerelateerde aandoeningen en chronische ontstekingen.

– Welke voedingsmiddelen hebben een hoog Q10-gehalte?

Er zijn een aantal voedingsmiddelen waar veel Q10 inzit, de belangrijkste zijn:

 • Eieren (heel, eiwitten en eigeel)
 • noten
 • Vette vis (zalm, tonijn, sardines, makreel)
 • Orgaanvlees
 • Kip
 • Volkoren

– Wat zijn de mogelijke redenen van lage niveaus van Q10 in het lichaam?

Het hebben van optimale niveaus van CoQ10 in je systeem is erg belangrijk voor je algehele gezondheid en levensduur, en tekortkomingen zijn in verband gebracht met hartaandoeningen, diabetes, obesitas en zelfs kanker. Enkele van de belangrijkste mogelijke redenen van een te kort aan CoQ10 zijn:

 • Genetische mutaties en defecten
 • Bijwerkingen van statinemedicatie
 • Oxidatieve stress veroorzaakt door veroudering
 • Mitochondriale ziekten
 • Andere voedingstekorten zoals vitamine B6-tekort
 • Ziekten die een toename van de vraag naar CoQ10 in je weefsels veroorzaken

– Is het slim om een Q10 supplement te nemen als je statines gebruikt?

Ja zeker. CoQ10 is populair vanwege de enorme verscheidenheid aan toepassingen. Maar één toepassing trekt veel aandacht bij patiënten die statines gebruiken. Statines zijn medicijnen die zich richten op cholesterol en triglyceriden om hartaandoeningen te voorkomen. Een veel voorkomende bijwerking van statines is een tekort aan CoQ10. Met suppletie kun je dit tegen gaan.

– Wat is het verschil tussen ubiquinol en ubiquinon?

CoQ10 heeft twee vormen beschikbaar voor suppletie, en als je het verschil tussen de twee kent, kun je beter het beste Q10 supplement voor jou uitkiezen. Beide vormen zijn veilig in supplementen, maar men kan een voordeel hebben in prestaties.

Ubiquinon: Dit is de geoxideerde vorm van CoQ10. Het heeft meer studies en bewezen werkzaamheid dan ubiquinol. Toch suggereert recent onderzoek dat uw lichaam het mogelijk moet omzetten in ubiquinol voordat het nuttig kan zijn in de elektronentransportketen.

ubiquinol: Dit is de “gereduceerde” vorm van CoQ10, wat betekent dat het minder elektronen heeft dan ubiquinon. Dat is misschien de reden waarom het zonder voorafgaande conversie rechtstreeks in de elektronentransportketen kan springen. Het heeft niet zoveel onderzoek als ubiquinon en is meestal duurder.

– Hoe werken Q10-supplementen?

Omdat de CoQ10-productie afneemt met de leeftijd, vervangt suppletie gewoon de CoQ10 die er anders zou zijn. Daardoor kunnen de cellen in zowat elk orgaan van het lichaam efficiënter presteren. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de mogelijke voordelen van Q10 supplementen. Deze onderzoeken tonen onder andere bewijs aan dat CoQ10-suppletie kan helpen bij:

 • Hart gezondheid
 • gezondheid van de lever
 • Huidkwaliteit
 • Controle van de bloedsuikerspiegel
 • Leren en geheugen
 • Longfunctie
 • migraine

– Zijn Q10-supplementen veilig?

Ja, wanneer je Q10 supplementen op de juiste manier neemt en de dagelijkse aanbevolen dosis niet overschrijdt is het zeker een veilig supplement om te nemen.De meeste onderzoeken met CoQ10 rapporteren weinig tot geen nadelige effecten bij onderzoekspopulaties. Indien er toch bijwerkingen optreden, zullen deze mild zijn, zoals buikpijn, vermoeidheid, misselijkhied en spijsverteringsproblemen. Echter komen deze in de meeste gevallen niet eens voor.

– Wat zijn de voordelen van Q10 supplementen?

Q10 supplementen kunnen het energieniveau helpen verbeteren door de cellulaire energieproductie te verhogen. Het kan ook oxidatieve stress op cellen verminderen door vrije radicalen te neutraliseren die schade in cellen veroorzaken. Bovendien kan het ook nog eens rimpels helpen verminderen.

Het is ook gunstig voor mensen die regelmatig sporten, omdat het helpt beschermen tegen spiervermoeidheid en krampen die tijdens het sporten kunnen optreden. Q10 is een populair supplement dat veel mensen regelmatig gebruiken om de gezondheid van het hart te ondersteunen. Co-enzym Q10 (CoQ10) helpt bij de productie van cellulaire energie.

– Voor wie is een Q10 supplement interessant?

Veel mensen kunnen baat hebben bij het nemen van Q10 supplementen, maar ze zijn misschien niet voor iedereen geschikt. Als je van plan bent CoQ10 in te nemen, dan kun je dit het beste eerst met je huisarts bespreken. Zij kunnen je helpen beslissen of het zinvol is om een ​​supplement te nemen en welke dosis geschikt kan zijn.

Q10 supplementen helpen bij de behandeling van hartfalen, hoewel sommige artsen denken dat ze niet effectief zijn voor deze aandoening. Er zijn ook aanwijzingen dat het gebruik van Q10 kan helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen en de bloedstroom te verbeteren bij mensen met angina (pijn op de borst).

Verder kunnen ze spiervermoeidheid den krampen tegen gaan, waardoor het supplement ook interessant is voor sporters. Ook is het een geweldig antiveroudering-supplement, aangezien het rimpels kan verminderen.

– Hoe lang duurt het voordat Q10 supplementen werken?

In dit geval hangt het antwoord vooral af van de dosering die je neemt. Het kan twee weken nodig zijn voordat Coq10-supplementen beginnen te werken. Het is belangrijk om te onthouden dat het een supplement voor de lange termijn is, dus je moet geen onmiddellijke resultaten verwachten als je het inneemt. Het nemen van een lagere dosis kan langer duren om de resultaten te zien, en een hogere dosis zal veel sneller resultaten opleveren.

– Zijn Q10 supplementen geschikt voor je hart?

Ja zeker. Coq10 is een antioxidant die de gezondheid van je hart en andere organen verbetert. Deze supplementen worden vaak op de markt gebracht als ‘gezond voor het hart’ omdat ze de bloeddruk en het cholesterolgehalte kunnen verlagen.

– Helpen Q10 supplementen bij vermoeidheid?

Co-enzym Q10 (CoQ10) is een voedingsstof die je lichaam nodig heeft om energie te produceren. Q10 is ook een populair supplement om te helpen bij vermoeidheid, spierpijn en -zwakte en hartaandoeningen. Deze supplementen bieden dan ook het vermogen om vermoeidheid te verminderen bij mensen met hartaandoeningen of diabetes.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *