beste probiotica prikkelbare darm

Beste probiotica voor een prikkelbare darm

Ben je opzoek naar de beste probiotica voor een prikkelbare darm? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

Een prikkelbare darm is ontzettend vervelend en kan verschillende symptomen met zich meebrengen, zoals buikpijn, een opgeblazen gevoel en klachten zoals diarree of juist obstipatie.

Hoewel het een chronische aandoening is, zijn er wel wat dingen die je zelf kunt doen om de symptomen tegen te gaan. Één van de beste stappen die je kunt nemen is beginnen met het nemen van een probiotica supplement.

Er zijn veel verschillende soorten probiotica beschikbaar, elk met verschillende stammen en concentraties. Sommige opties zijn meer geschikt voor het prikkelbare darmsyndroom dan anderen. In dit artikel hebben we de beste probiotica voor een prikkelbare darm onderzocht.

Lees gauw verder om de beste probiotica voor een prikkelbare darm te ontdekken!

Wat is de beste probiotica voor een prikkelbare darm?

Er zijn verschillende soorten probiotica die mogelijk gunstig zijn voor mensen met prikkelbare darmsyndroom (PDS). Het kan echter afhangen van de specifieke symptomen en behoeften van de persoon, evenals de oorzaak van hun PDS.

Er is enig bewijs dat probiotica met de stammen Bifidobacterium infantis 35624 en Lactobacillus plantarum 299v nuttig kunnen zijn bij het verlichten van symptomen van PDS, zoals buikpijn, gas en opgeblazen gevoel. Andere stammen die mogelijk gunstig zijn, zijn onder meer Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum en Streptococcus thermophilus.

Het is echter belangrijk op te merken dat probiotica niet voor iedereen met PDS werken en dat het belangrijk is om een ​​arts te raadplegen voordat u probiotica gaat gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om te zoeken naar probiotica met stammen die wetenschappelijk zijn onderzocht en waarvan de effectiviteit is aangetoond in klinische studies.

Top 3 beste probiotica voor een prikkelbare darm

We zijn opzoek gegaan naar de beste probiotica voor een prikkelbare darm en daar is een top 3 uitgekomen. Deze lijst is samengesteld op basis van kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

1. Orthica Orthiflor Original Probiotica 

Orthica Orthiflor Original Probiotica

Als je opzoek bent naar de beste probiotica voor een prikkelbare darm, dan is Orthica Orthiflor Original een geweldige optie. Dit supplement bevat verschillende soorten probiotica, welke de darm ondersteunen.  

Dit supplement bevat een combinatie van 9 verschillende bacteriestammen, wat resulteert in 1 miljard levensvatbare bacteriën per capsule. Het is geschikt voor dagelijks gebruik door zowel volwassenen als kinderen vanaf 4 jaar.

De probiotica kan worden ingenomen als capsule of de capsule kan worden geopend om de poeder te mengen met water, melk, sap, yoghurt of andere vloeibare voeding. Het wordt aangeraden om voor de tweede optie te kiezen, omdat de bacteriën inactief zijn in de capsule. Zodra ze in aanraking komen met vloeistof, worden ze weer actief en kun je het maximale uit je supplement halen.

Veelgestelde vragen over probiotica

2. Nutrimea Probioactif

beste probiotica

Nutrimea Probioactif is ook een geweldige probiotica voor het prikkelbare darm syndroom. De melkzuurbacteriën, zorgvuldig gekozen door Nutrimea, bieden bescherming aan de slijmvliezen van de darmwand. Dankzij de speciale maagsapresistente vegetarische capsules worden de bacteriën rechtstreeks naar de darmen afgegeven, waardoor ze niet worden afgebroken door maagsappen bij het binnendringen van de maag.

Het team van experts bij Laboratoria Nutrimea heeft een unieke combinatie van 4 bacteriestammen geselecteerd die van nature voorkomen in het menselijk lichaam. Deze stammen staan bekend om hun effectiviteit en uitstekende verdraagbaarheid. Ze zijn specifiek gekozen vanwege hun gunstige werking op de darmen. De combinatie van Lactococcus Lactis, Lactobasilus Casei, Lactobasilus Acidophilus en Bifidobacterius Bifidum levert snel resultaat op.

Deze probiotica herstelt de darmflora en versterkt het immuunsysteem door de productie van antilichamen te bevorderen. Hierdoor kan het supplement effectief zijn bij het bestrijden van voedselallergieën, spijsverteringsproblemen zoals diarree en constipatie, prikkelbare darmsyndroom en colitis. Daarnaast biedt het bescherming aan de vaginale flora van vrouwen.

Het supplement bevat zowel probiotica als prebiotica, en is verrijkt met vitamine D. Het bevat meer dan 7 bacteriestammen met elk 30 miljard kolonievormende eenheden.

3. Swanson Lactobacillus Gasseri

Zoals we hierboven al vermeld hebben is Lactobacillus één van de beste probiotica voor een prikkelbare darm.

Lactobacillus Gasseri van Swanson Health is een probiotisch supplement dat melkzuurproducerende bacteriën bevat om een uitgebalanceerd dieet te ondersteunen. Deze formule is geschikt voor veganisten en vegetariërs, en elke capsule bevat een indrukwekkende dosering van drie miljard CFU / levensvatbare organismen.

Swanson is een vooraanstaand merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige vitamines, mineralen en supplementen. Met een breed scala aan producten van uitstekende kwaliteit tegen een betaalbare prijs, heeft dit merk al 45 jaar lang een goede reputatie opgebouwd. Dit probiotica supplement is daarom een uitstekende keuze als je te maken hebt met een prikkelbare darm.

Wat is een prikkelbare darm?

Een prikkelbare darm, ook wel bekend als het prikkelbare darm syndroom (PDS), is een chronische aandoening van het maag-darmkanaal die zich uit in buikpijn, een opgeblazen gevoel en veranderingen in de darmbewegingen, zoals diarree en/of obstipatie.

De oorzaak van het prikkelbare darmsyndroom is niet volledig bekend, maar er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan het ontstaan ervan, zoals stress, angst, voeding, en veranderingen in de darmflora.

Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar om de symptomen van PDS te verminderen, waaronder veranderingen in levensstijl en dieet, medicatie en therapieën zoals cognitieve gedragstherapie. Het is belangrijk om met een arts te praten als je vermoedt dat je PDS hebt, zodat je de juiste diagnose en behandeling kunt krijgen.

Wat is probiotica

Probiotica zijn levende micro-organismen, zoals bacteriën en gisten, die van nature voorkomen in ons spijsverteringsstelsel en die een gunstig effect kunnen hebben op onze gezondheid. Wanneer we probiotica consumeren, kan dit helpen om de balans van goede bacteriën in ons spijsverteringsstelsel te verbeteren en de groei van schadelijke bacteriën te verminderen.

Probiotica worden vaak gevonden in gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt, kefir, zuurkool en kimchi. Ze worden ook vaak in supplementvorm ingenomen en zijn beschikbaar in verschillende stammen en concentraties.

Er is veel onderzoek gedaan naar de mogelijke gezondheidsvoordelen van probiotica, waaronder het verlichten van spijsverteringsproblemen, het versterken van het immuunsysteem, het verbeteren van de huidgezondheid en het verlagen van het risico op bepaalde ziekten. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle probiotica gelijk zijn en dat meer onderzoek nodig is om de effectiviteit en veiligheid van verschillende stammen te bepalen.

beste probiotica

Wat zijn de verschillende soorten probiotica?

Er zijn veel verschillende soorten probiotica beschikbaar, elk met verschillende stammen en concentraties. Enkele van de meest voorkomende soorten probiotica zijn:

 1. Lactobacillus: Dit is een van de meest voorkomende soorten probiotica en kan worden gevonden in veel gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt en kefir. Lactobacillus-stammen kunnen helpen bij het verteren van lactose en het verbeteren van de spijsvertering.
 2. Bifidobacterium: Dit type probiotica is van nature aanwezig in het spijsverteringsstelsel en kan helpen bij het verminderen van symptomen van prikkelbare darm syndroom (PDS) en het verbeteren van de immuniteit.
 3. Streptococcus: Deze stammen van probiotica worden vaak gevonden in yoghurt en kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de gezondheid van de huid.
 4. Saccharomyces boulardii: Dit is een soort probiotica die van nature voorkomt in de darmen. Het kan helpen bij het verlichten van diarree en spijsverteringsproblemen.
 5. Escherichia coli Nissle: Dit type probiotica is van nature aanwezig in de darmen en kan helpen bij het verbeteren van de spijsvertering en het verminderen van ontstekingen.

Er zijn ook veel probiotische supplementen beschikbaar die meerdere stammen van probiotica bevatten en zijn ontworpen om specifieke gezondheidsvoordelen te bieden.

Wat doet probiotica voor je darmen

Probiotica kunnen verschillende positieve effecten hebben op de darmen. Hier zijn enkele van de belangrijkste manieren waarop probiotica de darmgezondheid kunnen ondersteunen:

 1. Balans van de darmflora: Probiotica kunnen helpen om een gezonde balans van micro-organismen in de darmen te behouden, waardoor schadelijke bacteriën en gisten worden onderdrukt en gunstige bacteriën worden gestimuleerd.
 2. Verbetering van de spijsvertering: Probiotica kunnen de spijsvertering ondersteunen door de afbraak van voedingsstoffen te helpen, gas en een opgeblazen gevoel te verminderen en de transitie door het maagdarmkanaal te verbeteren.
 3. Versterking van het immuunsysteem: Probiotica kunnen het immuunsysteem helpen versterken door het stimuleren van de productie van antilichamen en immuuncellen die infecties helpen bestrijden.
 4. Vermindering van ontstekingen: Probiotica kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in de darmen, die in verband worden gebracht met verschillende chronische aandoeningen.
 5. Verlichting van prikkelbare darmsyndroom (PDS) symptomen: Probiotica kunnen helpen bij het verlichten van de symptomen van PDS, zoals buikpijn, een opgeblazen gevoel en diarree.

Het is echter belangrijk op te merken dat de effecten van probiotica op de darmgezondheid kunnen variëren afhankelijk van het individu en de specifieke stammen van probiotica die worden gebruikt.

beste quercetine supplement

Wat zijn de voordelen van probiotica?

Probiotica kunnen verschillende voordelen hebben voor de gezondheid, waaronder:

 1. Verbetering van de spijsvertering: Probiotica kunnen helpen bij het afbreken en opnemen van voedingsstoffen, wat kan bijdragen aan een betere spijsvertering en vermindering van symptomen zoals opgeblazen gevoel, diarree en constipatie.
 2. Ondersteuning van het immuunsysteem: Probiotica kunnen het immuunsysteem helpen versterken door de groei van schadelijke bacteriën te remmen en de productie van immuuncellen te stimuleren.
 3. Verbetering van de mentale gezondheid: Er is enig bewijs dat probiotica de stemming en het gedrag kunnen beïnvloeden en kunnen helpen bij de behandeling van aandoeningen zoals angst en depressie.
 4. Ondersteuning van de huidgezondheid: Probiotica kunnen helpen bij het bestrijden van huidproblemen zoals acne, eczeem en rosacea.
 5. Verlaging van het risico op bepaalde ziekten: Er is enig bewijs dat probiotica het risico op bepaalde ziekten zoals inflammatoire darmaandoeningen, allergieën en urineweginfecties kunnen verminderen.

Wat is de juiste dosering van probiotica

De juiste dosering van probiotica kan variëren afhankelijk van het specifieke product en de individuele behoeften. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering van het specifieke product te volgen en advies in te winnen bij een arts of gekwalificeerde voedingsdeskundige.

Over het algemeen worden doseringen van probiotische supplementen aangegeven in kolonievormende eenheden (CFU’s). De aanbevolen dosering kan variëren van enkele miljoenen CFU’s tot meer dan 100 miljard CFU’s per dag, afhankelijk van het specifieke product en de gezondheidsbehoeften.

Bij het bepalen van de juiste dosering van probiotica is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de gezondheidsstatus van de persoon, de specifieke stam van probiotica, de mogelijke bijwerkingen en interacties met andere medicijnen of supplementen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat probiotica niet als een vervanging voor een gezond dieet en levensstijl moeten worden beschouwd. Het is altijd een goed idee om met een arts of gekwalificeerde voedingsdeskundige te overleggen voordat je probiotica gaat gebruiken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *