beste pre workout 2021

Beste pre-workout 2023: Top 5!

Je kunt niet verwachten dat je je elke training 100% voelt. Soms ga je naar de sportschool (of waar je ook traint) en voel je je moe, lusteloos en ongemotiveerd, en als dat bekend klinkt, is het vinden van de beste pre workout misschien alles wat nodig is om weer te kunnen knallen.

Als je besluit om pre workout te gaan nemen, wil je natuurlijk de beste pre workout, die écht doet wat het beloofd en helemaal veilig is. We zijn daarom op onderzoek uitgegaan en hebben 5 van de beste pre workouts voor je op een rijtje gezet. Ook ontdek je in dit artikel alles wat je moet weten over pre-workout in het algemeen. Lees gauw verder om de beste pre workout voor jou uit te kiezen!

Wat is pre-workout?

“Pre-workout” is elk supplement – meestal een poederdrankmix – dat helpt de trainingsprestaties te verbeteren als je het van tevoren consumeert. Als je jezelf niet goed van brandstof voorziet voor oefeningen of zware trainingen, zul je minder energie hebben, zwakker zijn en sneller vermoeid raken dan normaal. Dat is een feit. Pre-workout is ontworpen om dit te helpen bestrijden. Het helpt je harder en langer door te gaan. Ze verhogen je energieniveau en verbeteren je focus. Kortom, ze zijn veel energieker dan een banaan, een shot espresso of een zwarte koffie.

Toch is het slim het om het ingrediëntenlabel te lezen voordat je investeert in een pot pre-workout. Elk merk voor supplementen en sportvoeding heet zijn eigen pre-workout-formule, wat betekent dat geen twee soorten hetzelfde zijn of zelfs vergelijkbare ingrediënten bevatten. Cafeïne is het belangrijkste ingrediënt om op te letten, omdat de inhoud kan variëren van mild tot veel te veel, en in extreme gevallen kunnen hoge niveaus van cafeïne behoorlijk ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals angst, slapeloosheid en hoge bloeddruk.

De onderstaande pre workouts hebben we voor je geselecteerd op basis van de hoogste kwaliteit.

Wat is de beste pre-workout?

Er is niet persé één beste pre-workout. De ene is beter dan de anderen. Er zijn er echter een aantal die de markt domineren. De 5 beste pre workouts van dit moment hebben we voor je op een rijtje gezet. Deze pre-workouts zijn gekozen op basis van de werking, veiligheid en klanten beoordelingen. 

Prijs: €22,41

De C4 Original Pre-workout van Cellucor is een bijzonder krachtig supplement. De perfecte samenstelling van ingrediënten zorgt voor een geweldige training, keer op keer.

De ingrediënten in deze pre workout:

  • Creatine: Creatine verhoogt de fysieke prestaties in opeenvolgende reeksen kort, hoogintensieve oefeningen en stimuleert spiergroei bij explosieve krachtinspanningen.
  • Beta Alanine: Beta-alanine is een lichaamseigen aminozuur dat samen met een ander aminozuur, L-histidine de di-peptide Carnosine vormt. Arginine AKG: Arginine behoort tot de 20 aminozuren. Het is een niet essentieel aminozuur, maar kan semi essentieel worden doordat er in het lichaam een tekort kan ontstaan.
  • Cafeïne: Geeft net iets extra’s op de momenten dat je het kunt gebruiken.
  • Vitamine B12 – draagt bij tot een normale vorming van rode bloedcellen. Ook activeert vitamine B12 je natuurlijke energie in het lichaam. Daarnaast draagt vitamine B12 bij aan het functioneren van het geheugen.
  • N-Acetyl Tyrosine: L-Tyrosine is een hoogwaardig aminozuur.

Dit supplement is beschikbaar in verschillende heerlijke smaken.

Prijs: €19,90

Deze premium pre-workout laat je trainen als nooit tevoren! De Gold Standard Pre-Workout van Optimum Nutrition bevat cafeïne om de focus en alertheid te vergroten, en creatine om de prestaties bij hoge intensiteit te verbeteren. Vitaminen B1, B3, B5, B6 en B12 zijn ook toegevoegd aan dit supplement, en dragen bij tot een normaal energieleverend metabolisme. 

Daarnaast bevat Gold Standard Pre-Workout ook de populaire ingrediënten L-citrulline, L-carnitine & N-acetyl-L-tyrosine en het premium merk beta-alanine, CarnoSyn®.

Deze pre-warkout is verkrijgbaar in een aantal heerlijke smaken.

Prijs: €31,90

Deze populaire pre workout is de droom van elke fitness liefhebber: het is mega gedoseerd en custom gemaakt om tekeer te gaan als nooit tevoren!

Bereid je voor op een serieuze trainingssessie met de 5150 Pre-Workout van Rich Piana. 5150 zit vol met een 470mg cafeïnecomplex om het uithoudingsvermogen en de alertheid te verhogen, en vitamine B3 en B12 om vermoeidheid te verminderen en een normaal energieleverend metabolisme te ondersteunen. Choline ondersteunt het vetmetabolisme, terwijl 5150 ook 4g L-citrulline, 2,5g bèta-alanine, 1g taurine en 750 mg N-acetyl L-tyrosine bevat.

Dit supplement is verkrijgbaar in vier heerlijke smaken.

Prijs: €24,90

Deze krachtige pre-warkout is interessant voor elke fanatieke sporter. De ABE Pre-workout van Applied Nutrition bevat een unieke samenstelling van actieve ingrediënten die je zullen helpen het beste uit jezelf te halen. Creatine helpt bijvoorbeeld om je prestaties te verbeteren bij explosieve krachtsinspanningen en niacine helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen. Maar je komt ook ingrediënten als cafeïne (200mg), taurine, beta-alanine en citrulline tegen in de mix.

Deze pre-workout is beschikbaar in verschillende unieke smaken!

Prijs: €15,90

Crazy pre-workout van Body&Fit bevat de combinatie van de meest populaire pre-workout ingredienten in sport en fitness, L-Taurine, Creatine Monohydraat, L-Arginine AKG, Beta Alanine, Citrulline Malaat en Caffeïne Anhydrous. Deze pre-workout bevat al deze werkzame ingrediënten zodat je het uiterste uit je training haalt. 1 schepje voor de training is al voldoende, het supplement werkt binnen 15 minuten.

Is pre-workout veilig?

Over het algemeen zijn pre-workoutsupplementen – zoals de producten die we hieronder hebben vermeld – veilig om regelmatig in te nemen als je de instructies van de fabrikant volgt.

Houdt er echter wel rekening mee dat er ook minder veilige pre workouts op de markt zijn. Koop daarom nooit zomaar een supplement, lees altijd eerst goed de ingrediënten door en bekijk de klanten beoordelingen.

Let ook op, als het gaat om het innemen van cafeïne, hebben we allemaal verschillende drempels en met sommige merken die een redelijke limiet van cafeïnegehalte overschrijden, kan het nemen van de pre workout nadelige effecten hebben, zoals slecht slapen. Bekijk daarom altijd goed het caffeïne gehalte in een pre workout. Het is misschien ook slim om als beginner voor halve doses te gaan om te kijken hoe je lichaam erop reageert. Je kunt later altijd meer pakken.

Hoe lang duurt het voordat de pre-workout werkt?

Voor de meeste mensen is de ideale tijd om je pre-workout te nemen ongeveer 30 minuten tot een uur voor je training – dit zou het supplement voldoende tijd moeten geven om je bloedbaan te bereiken en je te versterken voor je sessie. Iets om te overwegen is echter de tijd van trainen in verband met cafeïne. Over het algemeen werkt cafeïne voor ongeveer drie tot zeven uur na inname. Als je gewend bent om ‘s avonds te trainen, is het misschien handig om de helft van de dosis te nemen, zodat je niet de hele nacht wakker ligt vol energie.

Kun je elke dag pre-workout nemen?

Dit kan, maar het wordt niet aangeraden. Als je regelmatig pre-workout blijft nemen, kan je lichaam tolerantie opbouwen voor de effecten ervan. Daarom is het slim om het supplement af en toe te gebruiken, of elke dag voor een aantal weken achter elkaar en dan een aantal weken achter elkaar niet.

Naar welke ingrediënten moet ik zoeken in een pre-workout?

Wat de beste pre-workout is, hangt allemaal af van de ingrediënten die in het supplement zitten. Hier volgen een aantal ingrediënten met hoge effectiviteit om naar te zoeken in pre-workouts:

Creatine Monohydraat: Op zichzelf is dit al een zeer populair supplement onder sporters. Creatine is ook opgenomen in veel pre-workouts vanwege het potentieel om de spierkracht en prestaties tijdens de training te vergroten.

BCAA’s: Vertakte ketenaminozuren blijken het uithoudingsvermogen tijdens een training te verbeteren en de kracht te vergroten door de cellulaire energie te behouden en de eiwitsynthese te ondersteunen.

Taurine: Taurine wordt in veel verschillende dierlijke vleessoorten aangetroffen. Het is een sulfonzuur dat bijdraagt ​​aan het metabolisme van vetten en oxidatieve stress bestrijdt tijdens trainingen.

B-vitamines: Vitaminen B1, B2 B5 en B6 spelen allemaal een belangrijke rol bij de productie en efficiëntie van energie, terwijl vitamine B12 de bloedproductie ondersteunt en vitamine B3 het DNA-herstel stimuleert en een gezondere huid bevordert.

NO2-boosters (bijv. Arginine, Citrulline): Arginine is bijvoorbeeld een stikstofdioxide-booster en een aminozuur dat werkt als een ‘vasodilatator’. In wezen breiden arginine (en andere soortgelijke stikstofdioxidesupplementen) je aderen en slagaders uit, waardoor het bloed gemakkelijker door je lichaam kan stromen, waardoor voedingsstoffen sneller en efficiënter worden geleverd.

Is cafeïne goed in een pre-workout?

Cafeïne zit in veel pre-workouts en dat is juist goed, want het is effectief. Let echter wel op de hoeveelheid. 400 mg cafeïne per dag de bovengrens is voor volwassenen. Als je ook nog eens koffie drinkt, let er dan op dat je niet over deze bovengrens heengaat met je pre-workout.

Hoe lang duurt het voordat de pre-workout begint te werken?

Als je aan je training begint, wil je meteen knallen. Je wilt niet wachten tot je pre-workout begint te werken, dus het is belangrijk dat je het oprijd inneemt. Voor de meeste mensen is de ideale tijd om je pre-workout te nemen ongeveer 30 minuten tot een uur voor je training – dit zou het supplement voldoende tijd moeten geven om je bloedbaan te bereiken en je te versterken voor je sessie.

Iets om te overwegen is echter de ‘halfwaardetijd’ van cafeïne. Over het algemeen heeft cafeïne een halfwaardetijd van ongeveer drie tot zeven uur na inname. Als je gewend bent om ‘s avonds te trainen, wil je misschien de helft van de aanbevolen dosis nemen om ervoor te zorgen dat je niet de hele nacht wakker ligt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *