beste plafondventilator

Beste plafondventilator 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste plafondventilator? Dan ben je naar het juiste adres gekomen!

Plafondventilatoren zijn zowel functioneel als prachtig. Ze helpen de lucht in je ruimte te circuleren en tegelijkertijd je interieur te verfraaien. Veel ventilatoren hebben een winter- en zomermodus, waardoor ze tijdens zomerdagen en nachten zorgen voor een koel briesje en in de winter helpen om warme lucht naar beneden in een kamer te duwen.

Een ventilator is een uitstekende aanvulling op vrijwel elke ruimte in een huis, van slaapkamers en woonkamers tot veranda’s en overdekte terrassen. Sommige dienen ook als plafondverlichting, terwijl andere de lucht enkel laten circuleren. Hoewel je opties zult vinden met klassieke trekkettingen, kunnen veel van de huidige modellen ook worden bediend met een afstandsbediening.

Het brede assortiment plafondventilatoren dat op de markt verkrijgbaar is, biedt je een ruime keuze aan stijlen en ontwerpen, evenals een uitgebreid assortiment aan verschillende standen en functies. Door de grote hoeveelheid opties kan het echter lastig zijn om de beste plafondventilator voor jou uit te kiezen.

Om je te helpen bij je zoektocht, hebben we de 5 beste plafondventilatoren eruit gepikt en in dit artikel op een rijtje gezet. Lees gauw verder om de beste plafondventilator voor jou te ontdekken!

Beste plafondventilator 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste plafondventilator van 2023 en daar is en top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, gebruikersgemak, beoordelingen en prijzen.

We hebben de prijs bij elke ventilator benoemd. Houd er echter rekening mee dat deze prijs iets kan afwijken, afhankelijk van wanneer je dit artikel leest (i.v.m. kortingen of prijsverhogingen).

Bekijk de ventilatoren, lees de beschrijvingen, vergelijk eventueel wat beoordelingen en kies op basis daarvan de beste plafondventilator voor jou uit!

1. Bestron DC30T Plafondventilator

Bestron DC30T - Plafondventilator

Prijs: €55,-

Als je opzoek bent naar een compact, prachtige en voordelige ventilator, is dit misschien wel de beste plafondventilator voor jou! De Bestron DC30T plafondventilator is krachtig en zeer voordelig qua prijs in vergelijking met andere plafondventilatoren. Het model is voorzien van een handige lamp en zes omkeerbare bladen. Hij heeft een trekschakelaar voor verlichting en is uitgerust met 3 verschillende ventilatorsnelheden.

De ventilator beschikt over een 4-standen trekschakelaar voor ventilatie (0 – 1 – 2 – 3) en een 2-standen trekschakelaar voor verlichting (0 – 1). Je kunt verder kiezen uit een zomer-/winterschakelaar (direct of indirecte luchtstroom).

Voordelen:

 • 3 verschillende ventilatorsnelheden
 • Omkeerbare bladen
 • Voordelig qua prijs

Nadelen:

 • Geen afstandsbediening
 • Installatie wat lastig volgens enkele gebruikers

2. Bestron Plafondventilator met lamp

Bestron Plafondventilator met lamp

Prijs: €64,95

De volgende plafondventilator die we gaan bespreken is ook van het kwalitatieve merk Bestron. De DLHB42S koelt of ventileert je ruimte zeer effectief. Je kunt zelf de keuze maken met behulp van de zomer/winterschakelaar. De bladen zijn omkeerbaar, zodat je zelf kunt kiezen tusen zilvergrijs of marineblauw. Dankzij de grote reikwijdte van 102 cm zorgt deze plafondventilator ervoor dat je hele kamer geventileerd en daardoor gekoeld wordt. 

De ventilator is uitgerust met een hoogwaardig kopergewikkelde motor, dus duurzaam, betrouwbaar en zeer geluidsarm is. De krachtige motor kan draaien in 3 verschillende snelheden.

Een ander leuk kenmerk van deze ventilator zijn de drie hangende spotjes. De meeste plafondventilatoren hebben enkel één lamp, maar deze heeft er drie. Dit ziet er extra leuk uit in je interieur. 3 stuks GU10 LED-lampjes worden  meegeleverd.

Verder is de installatie eenvoudig (in tegenstelling tot veel modellen op de markt) en wordt er een duidelijke handleiding meegeleverd.

Voordelen:

 • Omkeerbaar voor andere kleur
 • Mooi design met 3 leuke lampjes
 • 3 verschillende sneleheden
 • Eenvoudige installatie.

Nadelen:

 • Geen afstandsbediening

Beste plafondventilator met afstandsbediening:

3. QAZQA Cool Plafondventilator

QAZQA cool - Moderne Plafondventilator met lamp en afstandsbediening

Prijs: €99,95

Deze prachtige plafondventilator van QAZQA zal je nieuwe beste vriend worden tijdens hete zomernachten. Danzkij het strakke design past deze ventilator mooi in elke kamer. 

De bladen van de ventilator heeft twee verschillende kanten, een stijlvolle zwarte kant en een prachtige houten kant. De bladen zijn omkeerbaar, zodat je kunt kiezen welke kant je voorkeur heeft. De lengte van elk blad bedraagt 53 cm. Door de breedte van 130 centimeter heeft deze plafondventilator een enorme reikwijdte, wat zorgt voor een goede luchtcirculatie. De montageplaat heeft een diameter van 13 cm.

De ventilator heeft 3 verschillende snelheidsstanden. Per stand heeft de ventialtor verschillende decibel standen: de hoogste stand: 44.7 dB, middelste stand: 38 dB, en de laagste stand: 33 dBb, dit is erg stil. Zelfs in de hoogste stand zul je geen last hebben van de ventilator. 

Verder wordt deze ventilator geleverd met een handige afstandbediening. Er zijn veel plafondventilatoren die dit niet hebben, dus dit is een groot voordeel. Zo kun je gemakkelijk je ventilator aan- en uitzetten en bedienen terwijl je in bed ligt of op de bank zit.

Deze ventilator is in verschillende kleuren te bestellen, waaronder wit, zwart en grijs.

Voordelen:

 • Omkeerbaar voor andere kleur
 • 3 verschillende snelheidsstanden
 • Zeer stil in gebruik
 • Met handige afstandsbediening

Nadelen:

 • Installatie wat lastig volgens sommige gebruikers

4. Plafondventilator Aeolus Eco

Prijs: €329

Ben je opzoek naar een strakke en luxe uitziende ventilator? Dan is dit waarschijnlijk de beste plafondventilator voor jou! De Aeolus Eco plafondventilator beschikt over 6 snelheden, een zomer en een winterstand en een meegeleverde afstandsbediening. Daarnaast is de hoek van de bladen 18 graden i.p.v. 11, hierdoor is er meer “luchtverplaatsing”, en is de airco dus effectiever. De ventilator hangt dicht tegen het plafond aan, waardoor deze ook geschikt is voor lage plafonds.

Verder is deze ventilator extreem stil en energiezuinig (4-32W) motor. Dit model verbruikt 50% minder energie dan een normale ventilator. De ventilator is niet voorzien van een lamp, maar je de mogelijkheid om deze uit te breiden met een lamp is er wel.

Ook biedt dit model de mogelijkheid om 5 ventilatoren te bedienen met 1 afstandsbediening. Hierdoor is deze ventilator niet alleen geschikt voor privé gebruik, maar ook voor zakelijk gebruik. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor het gebruik in restaurants of hotels.

Deze plafondventilator is te bestellen in de kleuren antraciet en wit.

Voordelen:

 • Luxe en strak design
 • 6 snelheidsstanden
 • Winter en zomerstand
 • Zeer stil
 • Zeer energiezuining
 • Voor zowel privé als zakelijk gebruik
 • Bijna plat tegen het plafond

Nadelen:

 • Prijzig

5. QAZQA clima

plafondventilator met led lamp

Ben je opzoek naar een mooie en unieke ventilator? Dan is dit misschien wel de beste plafondventilator voor jou! Deze Clima design ventilator zorgt niet alleen voor een fris windje, maar geeft ook dimbaar licht. Wat deze plafondventilator zo bijzonder maakt, is dat hij een sterren effect heeft op de kunststof plaat. Clima is wit en gemaakt van kunststof met staal. De motor is gemaakt van koper.

Deze plafondventilator kan ruimtes van 12m² tot 18m² heerlijk verkoelen in de zomer. Verder is deze ventilator voorzien van niet-vervangbare LED verlichting (40 Watt). Hij is dimbaar in Kelvin van 6500K- 3000K. Een aantal van 2000 lumen maakt hem dus geschikt als basislamp voor functionele verlichting in huis of op kantoor. Het aantal decibel per stand: 50 db – 60 db – 70 db.

De plafondventilator is voorzien van een dimmer, deze is met bijgeleverde afstandsbediening de bedienen (werkt via infrarood). Let op: Deze plafondventilator heeft alleen een zomerstand, en dus echt enkel geschikt om in de zomer koele lucht te blazen doorheen je interieur!

Voordelen:

 • Uniek design
 • Verschillende snelheidsstanden
 • Dimbare verlichting
 • Geen zichtbare bladen
 • Met afstandsbediening

Nadelen:

 •  Alleen een zomerstand

Waarop te letten bij het kiezen van een plafondventilator

In je zoektocht naar de beste plafondventilator zijn er een aantal factoren om te overwegen. Hier volgen de belangrijkste dingen om naar te kijken:

– Plaatsing

Bepaal eerst waar je je nieuwe plafondventilator gaat geïnstalleerd. Er zijn zowel binnen- als buitenplafondventilatoren beschikbaar. Buitenventilatoren worden over het algemeen gebruikt op veranda’s en terrassen of in garages. Over het algemeen kun je buitenventilatoren binnen plaatsen, maar binnenventilatoren niet buiten. Dit komt omdat buitenventilatoren speciaal zijn ontworpen om natte of vochtige omstandigheden te weerstaan. In dit artikel hebben we enkel binnenventilatoren opgenomen.

– Maat / Kamer grootte

Plafondventilatoren zijn er in verschillende maten, met verschillende een spanwijdte. Bij het kiezen van de beste ventilatormaat voor jouw behoeften, moet je rekening houden met de grootte van de kamer waarin deze wordt geplaatst. Voor een kleine kamer is een kleinere ventilator al voldoende, maar als je een zeer grote kamer hebt, ga dan voor een ventilator met langere bladen, omdat deze een grotere spanwijdte hebben. Dit betekent dat ze meer koele lucht brengen door de hele kamer.

– Plafondhoogte

De plafondhoogte is een andere belangrijke overweging bij het kiezen van een plafondventilator, omdat deze de optimale lengte van de neerwaartse stang bepaalt. Als je een zeer laag plafond heb, zorg dan dat je ventilator hierbij past. Voor lage plafonds is 4 in de ‘Beste plafondventilator top 5’ bijvoorbeeld zeer geschikt. Deze zit vrij plat tegen de muur aan

– Motortype

Er zijn een paar soorten motoren die plafondventilatoren aandrijven. Wisselstroom- of AC-motoren, die al tientallen jaren in plafondventilatoren worden gebruikt, zijn de populaire optie. Dit type motor is betaalbaar en betrouwbaar, en moderne AC-motoren zijn ook relatief stil. Gelijkstroom- of gelijkstroommotoren zijn de afgelopen jaren echter aan populariteit gewonnen naarmate meer huiseigenaren overstappen op energiezuinige apparaten. Hoewel ze duurder zijn, verbruiken plafondventilatoren met gelijkstroommotoren tot 70 procent minder elektriciteit en zijn ze ongelooflijk stil. Verder zijn deze motoren lichter, wat de installatie vergemakkelijkt.

– Bediening

Bedenk tot slot hoe je je plafondventilator wilt aansturen. Er zijn drie veelvoorkomende opties: een afstandsbediening, wandschakelaar of trekketting. Afstandsbedieningen zijn misschien wel de handigste optie, omdat je hiermee je ventilator overal in de kamer kunt bedienen. Zo hoef je niet op te staan van je luie stoel of uit je bed om de ventilator uit en aan te zetten. Een wandschakelaar vinden veel mensen ook handig. Indien je lage plafonds hebt, kun je ook altijd kiezen voor een old-school trekketting.

– Stijl

En last but not least: de stijl van je plafondventilator. Naast dat deze effectief in gebruik is, wilt het ook natuurlijk ook wat. Helemaal als je veel aandacht besteed aan je interieur is dit een belangrijke factor om naar te kijken. Ventilatoren zijn er in verschillende maten, vormen en kleuren. Bedenk wat je mooi vindt en kies mede op basis hiervan de beste plafondventilator voor jou uit.

– Klanten beoordelingen

Om de beste plafondventilator voor jou te vinden, zijn klanten beoordelingen een zeer handig hulpmiddel. Klanten zijn vaak goud eerlijk over wat ze van een product vinden en ze zullen je precies vertellen of de koop het waard is of niet. Om deze reden hechten veel mensen meer waarde aan klanten reviews dan aan de informatie van fabrikanten (die natuurijk altijd positief over hun eigen producten praten). Het is dan ook altijd slim om klanten beoordelingen te lezen voordat je zomaar een product aanschaft. Helemaal als je twijfel tussen twee of meer producten kunnen klanten beoordelingen de doorslag geven. Je kunt er namelijk zeker van zijn dat een product met voornamelijk positieve beoordelingen beter is dan een product met voornamelijk negatieve beoordelingen en klachten.

Als je klanten beoordelingen gebruikt om je te helpen bij je koop beslissing, zorg er dan voor dat je dit wel op de goede manier doet. Lees niet één of twee beoordelingen om je beslissing daaruit te halen. Als van de 100 klanten beoordelingen, één of twee klanten negatief zijn en de rest positief, fixeer je dan niet op de negatieve beoordelingen. Lees altijd meerdere beoordelingen door om een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen van de kwaliteit van een product.

Wij hebben deze stap ook al voor je uitgevoerd door enkel plafondventilatoren met hoge beoordelingen op te nemen in onze lijst. Zoals je kunt zien hebben alle ventilatoren ook redelijk wat beoordelingen, wat altijd een goede indicatie is.

beste plafondventilator

De beste plaatsen om plafondventilatoren op te hangen

Plafondventilatoren zijn ontzettend handig voor verschillende plaatsen en ruimtes. Je ziet ze overal ook steeds meer. Hier volgen de beste plaatsen om een plafondventilator te hangen:

1. Slaapkamers

Wie houdt er niet van een kamer met een fijn koud briesje? Veel slaapkamers kunnen niet meer zonder de beste plafondventilator. Ze bieden je niet alleen een comfortabele kameromgeving, maar dragen ook bij aan de algehele inrichting van de kamer. Vaak zijn ze ook nog eens voorzien van een lamp, waardoor je 2-in-1 hebt. Daarom neigen veel mensen naar mooie en stijlvolle plafondventilatoren om hun interieurbehoeften te verbeteren.

2. Woon- en eetkamers

Een groot deel van onze dag brengen we thuis door in de woon- en eetkamer. Hier komen families samen om waardevolle momenten te delen en samen te genieten van maaltijden. Zulke momenten in de zomer zijn niet compleet zonder verfrissende ruimtekoeling. Als je geen airco in je huis hebt is de beste plafondventilator alles wat je nodig hebt.

3. Bedrijfskantoren

In je kantoren en bedrijfsruimten kun je de lucht lekker koel laten circuleren door plafondventilatoren te installeren. Kantoren zijn de plekken waar personeelsbijeenkomsten plaatsvinden en soms ook klanten worden gezien. Een goede ruimtekoeling is een gastvrije ervaring voor je personeel en klanten. Dit is de reden waarom bedrijfskantoren de neiging hebben om plafondventilatoren en andere accessoires te kopen als onderdeel van hun interieurinrichting.

4. Winkelcentra

Plafondventilatoren zijn tegenwoordig ook erg populair in winkelcentra. Winkels worden vaak te druk met klanten, wat leidt tot een verstikkende ervaring voor zowel verkopers als klanten. Dit zorgt er ook voor dat klanten geen comfortabele winkelervaring hebben. Het hebben van de beste plafondventilator of ventilatoren kan de klantervaring in grote mate verbeteren.

5. Klaslokalen

Een koele klasomgeving draagt ​​bij aan het leervermogen van de leerlingen. Plafondventilatoren zijn tegenwoordig een must voor klaslokalen. Afhankelijk van de grootte van het klaslokaal, kun je ook meerdere plafondventilatoren installeren om de volledige kamerafmetingen te dekken. Dit is fijn voor zowel de studenten als de docenten

6. Wachtruimte en lobby’s

Wachten is een van de lastigste taken ooit. Voor een aangename ervaring voor bezoekers kun je plafondventilatoren in wachtkamers en lobby’s gebruiken om de wachttijd van bezoekers te vergemakkelijken.

Veelgestelde vragen over plafondventilatoren

– Waar moet ik de plafondventilator installeren?

Plafondventilatoren kunnen bijna overal worden geïnstalleerd. Je kunt ze installeren in je woonkamers, slaapkamers, kantoren, klaslokalen en lobby’s. Het installeren van een plafondventilator is vaak niet moeilijk en zo gedaan.

– Kan ik plafondventilatoren ook voor buiten gebruiken?

Plafondventilatoren kunnen worden gebruikt voor koeling van de buitenruimte, maar let op het materiaal van de ventilatoren. Ga voor een speciale plafondventilator welke aangeeft dat deze ook voor buiten gebruikt kan worden.

– Wat is de beste plafondventilator?

Er is niet zoiets als één beste plafondventilator. E zit echter wel een groot verschil in de kwaliteit van verschillende modellen. We hebben daarom enkel de meest kwalitatieve en beste plafondventilatoren on onze lijst opgenomen. De uiteindelijke keuze van de plafondventilator is geheel afhankelijk van jouw wensen. Je moet rekening houden met bijbehorende factoren met betrekking tot de afmetingen van de ruimte, je budget en stijlvoorkeuren voordat je er zomaar een kiest.

– Welke kant moet een ventilator op?

Hoewel dit afhangt van het specifieke model, zijn de meeste plafondventilatoren ontworpen om een ​​neerwaartse stroming te creëren wanneer ze tegen de klok in draaien en een opwaartse luchtstroom wanneer ze met de klok mee draaien. Veel mensen houden van een downdraft in de zomer, omdat het een directe stroom van verkoelende bries genereert. In de winter is opwaartse luchtstroming meestal ideaal, omdat het warme lucht naar beneden duwt en helpt om door een kamer te circuleren.

– Hoe maak je een plafondventilator schoon?

Voordat je je ventilator schoonmaakt, moet je ervoor zorgen dat deze volledig is uitgeschakeld. Maak je ventilator vervolgens schoon met een doekje en zeepsop. Zorg dat je beide kanten van elk blad goed schoonmaakt. Moderne plafondventilatoren met ingekapselde LED-verlichting verzamelen doorgaans niet veel stof binnenin. Als de jouwe echter een glazen bolbasis heeft, moet je deze mogelijk verwijderen om vuil, dode insecten, stof en ander vuil te verwijderen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *